On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Ranky dodatek 18. 1. 2016

Uživatel: Patrik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

A když sme u toho pořezání(vím že asi myslíte ty větší) počitají se tam i taková ta úplně drobná říznuti -jestli to tak mam vůbec nazvat např v kuchyni? Určitěto znáte třeva když je to opravdu jen povrchová ranečka (ve většině není potřeba ani nálpast jelikož je narušena jen vrchní vrstva kůže)a nezpůsobuje to ani žadnou bolest a vyjde z toho třeba jen kapka krve? Moc dekuji za Vase odpovedi

Test OraQuick Advance Pro (po 1 roce) 18. 1. 2016

Uživatel: Jarda, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, mohu povazovat negativni vysledek rychlotestu Oraquick Advance Pro provedenem po 90 dnech od rizika a pak znovu po 365 dnech (pro jistotu) za spolehlivy (99,9%)? Dekuji

Test po 13 tydnech 18. 1. 2016

Uživatel: Radek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, prosim o zodpovězení otázky. Několikrát zde bylo zminovano, ze spolehlivost testu je po 3 mesicich vice jak 99 procent s odkazem na americke CDC. Pri prohlizeni jejich webu jsem vsak nasel informaci o spolehlivosti protilatkoveho testu 97% po 12 tydnech. To znamena az 3 falesne negativni lide po uvedene dobe. Osobne mam negativni vysledek po 13 tydnech. Behem 4-6 tydne jsem mel silne bolesti v krku, nemohl jsem temer polikat, afty v puse a na hrane jazyka kde zustavaji doted. Zaroven jsem mel teplotu mezi 37,8-38,1 nekolik dni. Antibiotika "zabrala" az asi po 6-8 do nech. Bojim se ze to byla primoinfekce. Vice jak 7 let jsem nebyl nemocny a nebral leky. Vse mi ale prislo jine nez kdyz jsem stonal drive. Poradte prosim jestli se mam testovat dale a jak? Me riziko byl chraneny sex s asiatkou v Berline pri kterem se protrhl kondom. Dekuji

Test 18. 1. 2016

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Ma cenu test po 67 dnech??? Uz by se asi neco objevilo v tuto dobu???

protilatky 18. 1. 2016

Uživatel: michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, zajímalo by mne,zda pokud člověk již prodělá primoinfekci a projde si tedy nejčastějšími (nebo jinými) příznaky a na těle se objevuje i vyrážka, zda už jsou detekovatelné protilátky. Kdy se tedy dají odhalit v hiv testu. Jestli hned pro primoinfekci, nebo až nějaký čas po ní? Prosím neodpovídejte mi, že s jistotou se to člověk dozví po 3 měsících, to vím také. Spíš by mě zajímalo jak to funguje. Jestli tedy po proběhnuté primoinfekci již musí test protilátky odhalit...Moc děkuji za odpověď.

Ranky 18. 1. 2016

Uživatel: Patrik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Jak je tomu u nákazy přes droboučká poranění třeba na ruce. Dočetl sem se že malé ranky(které jsou běžné např při práci s ostružinami,dřevem a na zahradě) a záděry s nepočítaji mezi otevřené rány. A že při nákaze je nutne vetší poranění do kterého by se dostalo větš. množstv. krve což se může stát např u autonehody. Je tomu tedy tak?

wc 18. 1. 2016

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, byl jsem na veřejných záchodech. Bylo mi bohužel na zvracení a tak jsem si sahl do krku, abych se mi ulevilo. Vůbec mi nedošlo, že jsem si neumyl ruce, když jsem sahal na kliku. Myslíte si, že je možnost nákazy HIV? Děkuji

Příznaky 18. 1. 2016

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den 24.11.2015 ( celých 8 týdnů) jsem měl nechráněný pohlavní styk se ženou. Nevím jestli byla nakažená ale dle její nátury a chování to nelze vyloučit. Nedošlo k žádným oděrkám, soulož byla přerušovaná a byl jsem dost ovlivněn alkoholem. 1. - 3. týden jsem nezaznamenal žádné problémy, 4. týden jsem začal pátrat na internetu a dostavil se obrovský stres a nervozita. 4. - 6. týden to bylo stresově asi nejhorší a pocitoval jsem unavu, stolice 1x denně ale průjmová, nebyla chuť k jídlu. Teploty ani uzliny nateklé nebyly. 7. - 8. týden se stále prohmatávám prohlížím a každé ráno vyhledávám příznaky. Pokud se dočtu o uzlinách na krku, hned mám pocit že je tam mám. Tudíž celých 5 týdnů jsem v hrozném stresu a nevím jestli tyto příznaku nasvědčují nákaze.

imunita a hiv test 18. 1. 2016

Uživatel: milan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, někde jsem se dočetl, že tvorbu protilátek může ovlivnit i imunita. Moc tomu nerozumím. To by se týkalo pouze lidí se silnou imunitou, která viru odolává déle než u člověka s nižší imunitou? Měl jsem testy po 2 měsících od rizika negativní. Pan doktor Procházka někde psal, že pokud by člověk měl problémy s imunitou, tak by musel být od dětství v péči imunologa. Jak to tedy prosím je? Zajímalo by mne tedy, kdy tedy dochází k ovlivnění tvorby protilátek imunitou...A zda se to může stát běžnému člověku, který neni v péči doktora. Děkuji za odpověď.

Dotaz 18. 1. 2016

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den vím již jsem vam psal a za to se omlouvám, že pisu znova. Nemusím se tedy obávat přenosu HIV při masážích penisu? Chodim ne pravidelne k jedné masérce již 2 rokem, ktera provádí masaze klasicke a i masaze tantry. Vzdy je oblečena a dotyka se me jen rukama. Nikdy jsem nezaznamenal krev a je dodržována hygiena. Vím, že se obávám zbytecne. Předem děkuji s pozdravem Petr.

Brutonova nemoc 18. 1. 2016

Uživatel: Adam, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Od ranneho detstvi(tri let), se lecim infuzemi na Brutonovu nemoc-porucha imunity. Pred casem jsem mel nechraneny pohlavni styk a po asi 8 tydnech jsem mel potize, ktere jsem do te doby nemel-vyrazka, bily jazyk, horecka. To odeznelo, mel jsem negativni test po 3 a 9 mesicich od rizika, ale nyni mam - ani ne dva roky od rizika nove obtize-zejmena opakovany zapal plic, unavu atd. Imunolog, u ktereho se lecim mi rekl, ze hiv test je i s mou nemoci patrne jasny a ze se nemam dale testovat, avsak take rekl, ze s hiv nema zadne zkusenosti. Je muj test po 9 mesicich od rizika, i pres vyse popsanou chorobu, kterou trpim, spolehlivy? Poprosil bych o odpoved lekare. Dekuji.

Sliny nakaženého v obličeji a očích 18. 1. 2016

Uživatel: Petra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o dpověď. Byla jsem na večírku a celý večer jsem se bavila a tančila s člověkem, který byl HIV pozitivní. Vím, že nákaza ze slin je velmi nepravděpodobná, ale tento člověk docela silně prskal, hovořili jsme spolu nablízko a prskal mi na obličej opakovaně, krom toho, že jsem měla na obličeji malou ranku po akné, jsem si říkala, zda by nákaza nebyla možná například vdechnutím kapiček, nebo zasažením očí slinami. Jak je to vlastně se zanesením slin nakaženého do ranky zdravého člověka, o tom se nikde příliš nepíše. Viru ve slinách je jen malé množství, ale je tam...Předem děkuji za odpověď a přeji všem zde, ať jsou silní a neztrácejí víru v dobrý konec.

Výsledky 17. 1. 2016

Uživatel: michal, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, byl jsem na testu v listopadu a ještě jsem se nedostal pro výsledek, pondělky moc nestíhám. Chtěl bych se tedy zeptat, zdali již všichni z listopadu ví o své pozitivitě, nebo to čeká na mě a má smysl snažit se pro výsledek dostat. Děkuji za odpověď, pokud tuto informaci můžete podat.

primoinfekcia 17. 1. 2016

Uživatel: primoinfekcia, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý v tej prvej fáze sa zväčšujú na obidvoch stranách uzliny nie len na jednej a za koľko cca zmiznú a ten biely povlak na jazyku tiež zmizne do 3 týždňov ďakujem

imunologicka reakce 17. 1. 2016

Uživatel: tom, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,chtel jsem se zeptat,zda njeste neco krome antibiotik,kortikoidu ,syfilis a hepatitidy muze ovlivnit vysledek hiv testu po 2 mesicich? V nejake odpovedi od pana dojtora Prochazky jsem se docetl,ze psal o "opozdene imunitni reakci". Jak k ni muze dojit a jak laik pozna,ze ma opozdenou imunitni reakci? Byl jsem na testu po 2 mesicich,dopadly dikybohu dobre,tedy negativne. Ovsem ted s tou moznosti " opozdene imunitni reakce" jsem zase znejistel. Prosim o vas nszor na tuto problematiku. Pretestovat se ve 3 mesicich samozrejme pujdu,ale zajima me vas nazor na vyse zminenou probllematiku. Dekuji.

kozni projevy jiz 10 tyden 17. 1. 2016

Uživatel: bob, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pane doktore, tyden po riziku se mi zacaly delat dva druhy vyrazek,takove ruzove flicky a pupinku,ktere casem ztmavnou a pak za par dni zase zmizi. Flicky jsou hlavne na hrudniku a krku. Byl jsem na testu hiv a syfilis po 2 mesicich a byl negativni. Tyto vyrazky trvaji uz asi 10 tydnu. Muze to nejak souviset s pripadnou hiv pozitivitou? Nekde jsem cetl,ze kozni projevy se delaji hiv pozitivnim neustale,to ale asi bylo mysleno az casem,ne hned od rizika,ne? Myslel jsem,ze pri primoinfekci se dela vyrazka,ta ale do par dni vymizi. Muze ta moje vyrazka nejak souviset s hiv? Chlamydie,kapavka a hepatitidy negativni. Moc dekuji za vas nazor.

Zadera 17. 1. 2016

Uživatel: Josef, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den mam otazku v MHD sem nasel injekcni strikacku chtel sem ji vyhodit a chytl ji za to jak se stlacuje nevim jak tam lezela dlouho ale byla mokra od vody A jak sem ji chytl sem si porusil vrchni kuzicku na prste Zadna krev mi netekla strikacka take od krve nebyla Hned sem si to omyl mydlem a teplou vodou pak 30min na to sem si to vydesinfikoval benzinem technickym a jodisolem Nemohl sem se nakazit Dekuji za odpoved

Možnost nakažení díky jiné pohlavní nemoci. 17. 1. 2016

Uživatel: Huba, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,chci se zeptat zda platí to,ze pokud bych se pri oralnim styku s ženou nakazil nějakou jinou pohlavně přenosnou nemoci,tak se tim zvyšuje pravděpodobnost nakažení HIV ?? Tedy takto: provozoval jsem žene oral a také rimming. Mam pocit,ze jsem se od ni nakazil nějakou pohlavně přenosnou chorobou,takže ted je větší pravděpodobnost,ze pokud měla i HIV,tak krom te jiné pohlavní nemoci mam velkou šanci,ze mam i HIV pokud jsem se tedy opravdu jinou nemoci nakazil ??? Děkuji za odpoved.

Toaleta 16. 1. 2016

Uživatel: Adam, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den jednou jsem byl na toaletě když jsem si sednul uviděl jsem na prkénku dvě kapky asi moči či co, ale člověk si nemůže vždy být jistý. Tak se chci zeptat jestli jsem se mohl nakazit kdybych se penisem otřel o ty kapky.

bolest v krku a ryma 16. 1. 2016

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, v druhe polovine 8. Tydne od rizikoveho chovani jsem se probudil s bolesti v krku (ne knedlik, spise skrabani), ucpany nos a teplota okolo 37st. Je mozne ze v tomto obdobi muze jit jen o nachlazeni nebo jde o priznaky HIV. Dekuji za odpoved.

Masturbace 15. 1. 2016

Uživatel: Denis, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den je možné se nakazit když jsem masturboval na toaletě a kdybych se poté penisem otřel o sperma po někom předchozím který by tam také masturboval. Je možné se takto nakazit nebo jsem pouze paranoidní ???

Kdy se nechat testovat na HIV - tvorba protilátek a antigenu 15. 1. 2016

Uživatel: Alex, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, v jedne vasi odpovedi jsem se docetl, ze serokonverze je u testu je obvykla mezi 18 az 25 dnem?? To znamena, ze v tuto dobu se da zachytit nakaza antigenem p24??? A proc v laborce vyzaduji 19 az 21 den jenom???? Kdyz tedy vyjde test v dobe mezi 18 az 25 dnem negativne, tak to muze znamenat, ze se clovek nenakazil?????? Dekuji moc za odpoved.

teploty v 8 týdnu 15. 1. 2016

Uživatel: stenly, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl sem se zeptat před 8 týdny sem měl orální sex s neznamou ženou já byl pasivní. Nyni sem dostal horečky 38,5 a bolest v krku uzliny zvětšeniny pouze na krku doktorka mi dala antibiotika je možnost nákazy virem HIV který by se projevil až v 8 týdnu a kdy si zajit na testy aby je prášky nekreslily Děkuji za odpověď

Neprůkazný test v těhotenství 15. 1. 2016

Uživatel: Bibi, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, v ordinaci lékařky jsem byla tak zaskočena, že jsem se vlastně nezeptala na nic. Doktorka si nás dnes zavolala, protože jí přišly výsledky krve v prvním trimestru a výsledek na test na HIV vyšel nejasný. Prý byl testován dvakrát, podruhé jinde a ani z jednoho vyšetření není výsledek. Jak je něco takového možné? Buď tam nemoc je a nebo není, ne? Pokud bych tuto nemoc měla, musela bych jí v sobě mít minimálně dva roky. Jaká je možnost, že po takové době test dopadne takto? Stává se to, nebo je to vyjímka? Na další odběry mám jít až 25.1., nechápu, že můžou nechat těhotnou ženu takhle dlouho ve stresu a nedělají se testy hned.

Voda-virus vysvětlení 15. 1. 2016

Uživatel: Vlasta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Uvedu příklad např kdybych měla na ruce malé množství infik.krve a umyla si ho vodou zda-li by virus zničila např jako ho ničí mýdlo atd? Děkuji:)

Dotaz 15. 1. 2016

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mám dotaz nemusím se obávat přenosu HIV při masážích kdy jsou dodržovány hygienicke zásady? Rád si někdy zajdu na tantrickou masaz kde i maserka nabízí i základní masáže. Myslím si pokud maserka nekrvácí je to bezpečné. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Petr

Herpesin 15. 1. 2016

Uživatel: Nerd, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, může krátce, následující den po riziku, užití Herpesinu (cca 2 tablety) posunout tvorbu protilátek na delší dobu než 3 měsíce? Děkuji.

Nazor 15. 1. 2016

Uživatel: Lukáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobri den bol som testovan 1 mesiac od rizika potom 2 mesiac potom 85 dni od rizika vsetko dopadlo negativne teraz som bol po 4 mesiac od rizika cakam na visledki podla vas uz tim visledkom uz mam si bit 100 percetne istí alebo?take nieco existuje ze po 4 mesiace test vide npr negativni a ze bi bola tam šance ze test neodhalí hiv

Hon na čarodějnice? 15. 1. 2016

Uživatel: Tomáš, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den pane doktore, byl jsem informován že krajská Hygiena v praze podává trestní oznámení na HIV pozitivní když se nakazili jinou pohlavní nemocí. Co mám dělat, pokud jsem měl nedávno kapavku a možná se to týká i mě?

ELISA nebo CMIA 15. 1. 2016

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, která metoda je po dvou a půl měsících od rizika spolehlivější? Děkuji

spolehlivost testu s wobenzymem 15. 1. 2016

Uživatel: jana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat, jestli je výsledek HIV testu spolehlivý po 4 a půl měsících, když jsem během té doby snědla 800 tbl. Wobenzymu a byla jsem těhotná. Děkuji.

Spolehlivost testu a Candida 15. 1. 2016

Uživatel: David, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o zodpovězení následující otázky. Po 95 dnech od rizika (vaginální soulož bez kondomu) jsem byl na HIV duálním testu (negativní). Asi po 6 týdnech bílý povlak na jazyku a zažívací obtíže. Dle lékaře Candióza v ústech a trávicím traktu (stěr+ sérum). Aplikována léčba antimykotiky doposud. Má otázka je: může užívání antimykotik jakýmkoliv způsobem ovlivnit můj test ? Snažím se mému testu věřit, jenomže mě nyní zrazuje myšlenka a fakt, že výskyt Candiózy bývá právě jedním z prvních projevů počínající HIV infekce. Je to pravda? Snažím se věřit, že k jejímu rozbujení přispěl stres a narušená životospráva. Děkuji moc za odpověď, vážím si Vaší práce. Je fajn, že tu jste.

vliv antidepresiv a antipsychochotik 15. 1. 2016

Uživatel: Viktor, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, děkuji moc za odpověď.

Milena Hégrová- Líbání 14. 1. 2016

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, musel jsem Vám opět napsat. Určitě si mě pamatujete. Bál jsem se když jsem se před 3 roky líbal s jednou holkou jestli tam náhodou netekla krev a já se nemoh nakazit HIV. Napsala jste ze zranění by opravdu muselo být u obou partnerů. Vaše odpověď mě uklidnila, jenže zase po nějaký době prostě se mi to vrací do hlavy ty pochyby a nemůžu je vyhnat, když napíšu Vám pomůže mi Vaše odpověď. Ze začátku jsem si říkal co když ta holka mohla byt nakažená, ale teď jak se v tom neustále hrabu tak si říkám co když je to opravdu pravda a jsem zmatený. Řekněte mi sama je asi úplná kravina aby nám zrovna při té chvilce líbání víceméně přes rty obou dvou tekla krev a ja se mohl případně nakazit. Až si říkám nad jakýma blbostma uvažuji. Asi by to musela být velká smůla že a hlavně oba bychom se museli nějak praštit nebo jinak zranit a to je asi taky příliš úzkostlivá představa. Tak Vás prosím potvrďte mi, že tohle jsou naprosté kraviny co mi pořád běhají hlavou. Jsou to asi jen problémy kolem psychiky že ? A ještě kdyby se tato situace stala je nákaza vždy nebo by se mohlo stát, že bych se nakazit nemusel ? Doufám, že mi teď jako člověk napíšete, že je to opravdu spíše jen o psychice, to by mě asi ulevilo. Moc Vám tedy děkuju za tuhle vyčerpávající zprávu a prosím neodbuďte mě i když asi máte důležitější práci. Jste fajn, hezký den.

Pro pana doktora Prochazku 14. 1. 2016

Uživatel: Zdenek, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den pane doktore Prochazko, ve vasich odpovedich zde v poradne jsem se docetl, ze priznaky ( pokud jsou tedy) se objevuji az tak po 10 az 15 dnech od rizika. Muze tedy treba u nekoho toto nastat i klidne drive ( jestli existuji pripady z praxe)?? Neni a nebo nemuze byt toto taky individualni ( jako, ze u kazdeho neni A jako B)? A tim se chci dostat k memu problemu. Mel jsem bohuzel riziko se slecnou na privatu a to analni styk pri kterem prasknul kondom, ale zjistil jsem to az po styku ( cca kolem 8 minut byl tedy vlastne jakoby styk bez, kdyz ochrana selhala). Obtize se objevili kolem 20.listopadu a to ( bolesti v krku, natekle bolestive uzliny, afta, bolesti hlavy i svalstva, zazivaci obtize a zimnice) toto trvalo asi zhruba 12 dni nez to odeznelo. Na infekcnim jsem byl 27.listopadu kde mi delali testy ( mononukleozu, cmv, bezny krevni obraz - vse v norme) a taky mi zkusebne udelali na hiv ( taky zatim nic ). Nicmene obtize se asi po tydnu vratili a to nocni poceni, afty v dutine ustni a bile a cervene flicky na patre s erozi po hranach jazyka ( docela pali) a recividujicimi opary, dale mi znovu zacinaji nabihat a pobolivat uzliny ( v trisle, podpazdi i na krku), pobolivani v krku a tvorbou cervenych pupinku po tele a zimnice. Praktik si uz bohuzel nevi rady a odkazuje me jedine na infekcni jestli tedy nejsem skutecne nakazen, kdyz nic nepomaha. Je hodne lidi, kteri by meli i v tom bezpriznakovem stadiu zdravotni problemy??? Uz jinak nevim co by to mohlo byt nez jedine, ze jsem prodelal tu primoinfekci a ted uz jenom kdy se to objevi v testu ( existuje zpravidla ci z praxe cas za jak dlouho od nakazeni to test zachyti)?? Tedy ted to zni dost divne, ale jde mi o to za jak dlouho od rizika se to da potvrdit. Ted jsem si nechal udelat test 6.ledna ( coz je zhruba 50 dni) a vysel zatim negativne ( asi imunologicke okenko), ale cetl jsem , ze pry v 6 tydnu uz ma vice jak polovina nakazenych uz zachycene protilatky. Jak je to vlastne mysleno to imunologicke okno ( je to jenom tech prvnich 19 dni jak tu pisete v nektere odpovedi) a nebo ty 3 mesice???? Kdyz bych byl skutecne nakazen nebyl by uz v tuto dobu ten test aspon reaktivni???? A nebo jeste zdaleka treba nebude reagovat az treba do toho 12 tydne??? Bohuzel se uz pomalu zacinam i smyrovat s tim, ze asi budu nakazeny uz z duvodu tech zdravotnich obtizi co me trapi a nikdy netrapili az do asi osudneho dne. Melo by cenu si v tuto dobu treba nechat udelat test treba na virovou naloz ( uz by to tam bylo a nebo nemuselo) a co v beznem krevnim rozboru ?? Tam uz by nebyli videt nejake nesrovnalosti??? Dekuji vam jinak pane doktore Prochazko za odpoved a asi mi nezbyde nez cekat na ortel a prevraceni zbytku zivota kvuli jedne 8 minutove blbosti.

Test pomocí slin a ATB 14. 1. 2016

Uživatel: Martina, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý večer, před čtyřmi měsíci jsem měla rizikový sex, asi 10 dní beru ATB, které mám na dva měsíce kvůli akné a paní doktorka mně nechtěla kvůli nim otestovat, tak jsem si aspoň udělala slinný test, který vyšel negativní, abych byla trošku klidnější než půjdu na klasický krevní. Jak je vysoká šance, že mohu být i přesto pozitivní? Moc Vám děkuji za odpověď. Martina

Voda a virus 14. 1. 2016

Uživatel: Vlasta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mám otázku ohledně zničení viru. Dokáže vir zničit i teplá voda? A je to ihned nebo vir dokáže třeba 5 minut ve vodě žít?

Test Francie a Anglie 14. 1. 2016


Dobrý den pane doktore, píšete,že v těch státech je spolehlivý negativní výsledek už po 6 týdnech,chci se zeptat s jakým záchytem nebo spíše nezáchytem počítají? Asi by se mělo jednat jen o zcela výjimečné případy ne,asi by si nikdo nevzal na triko kdyby například nezachytily 5 lidí ze 100 pozitivních? Chápu ,že u nás teda musí být po těch 12 týdnech prakticky nemožný falešně negativní výsledek( i pokud člověk bere léky opožďující tvorbu protilátek a i nemoci které na ně mají vliv)? A chci se zeptat odkud berete Vaše zkušenosti,jestli jen z Vašich klientů, nebo se k Vám dostávají informace i o jiných případech pozitivních( např. za jak dlouho byl test pozitivní a za jakých okolností třeba ovlivněn léky atd.) zachycených třeba v aids centrech,infekčních odděleních nebo infekčních stanic? Případně probíhají nějáka setkání těchto subjektu kde se probírají zkušenosti?

spolehlivost testu 14. 1. 2016

Uživatel: pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, pokud půjdu na test v 91 dnech od posledního rizika, můžu pak výsledek považovat za spolehlivý a už se tím dále nezabývat? Byl jsem testován na syfilis a hepatitidy a vše negativní. Kortikoidy ani antibiotika jsem nebral. Četl jsem tady příspěvek od někoho, komu prý vycházely negativní testy i ve 3 měsících a teprve po 4-5 měsících se mu protilátky projevily... Na druhou stranu mi to přijde dost zvláštní, pže dnešní testy jsou prý neuvěřitelně citlivé a pokud se tam něco objeví, tak prý ihned reagují... Mluvím o duálních testech. I pan doktor tady psal, že spolehlivost testů je 2 měsících 99% a po 3 měsících je to prý 99,99999%...

riziko přenosu 2 14. 1. 2016

Uživatel: Zuzana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Děkuji za bleskovou odpověď. Ještě se zeptám naposled hloupe. Když ta troska preejakulatu vytkla ještě před vnikem do pochvy, tak je možné, že ho vyteklo ještě více i vevnitř nebo vytece proste jen jednou?

Aktuální počet dotazů v databázi: 11294

Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 153
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.