On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

přenos hiv 16. 12. 2015

Uživatel: Pavel Burian, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, prosím Vás,jaké je riziko přenosu hiv, poté, co jsem dívku uspokojil prsty(zasouvani do pochvy) a ona mě následně také prováděla masturbaci,přičemž jsem si po chvilce prsty(ty,kterými jsem ji uspokojil) naslinil a sliny nanesl na žalud,abych ho navlhcil. Je tu možnost přenosu? A setkali jste se někdy s tím,že by případné projevy primoinfekce byly způsobeny špatným psychickým stavem,z obavy z možné nákazy. Děkuji moc za odpověď.

Oslabení imunity 15. 12. 2015

Uživatel: a., Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, předem moc děkuji za Vaše věnování se dotazům. Ráda bych se zeptala, ačkoliv samozřejmě vím, že jediná jistota je jít na test, ráda bych znala i Váš názor. Několik měsíců v kuse (opravdu každý den) mám příznaky slabé virózy - slabou bolest v krku bez jakékoliv reakce uzlin, únavu a příležitostně zvýšenou teplotu. Výsledky odběrů a vyšetření byly v pořádku, po nějaké době mi bylo sděleno, že mám chlamydie a nějakého parazita na průduškách. Posledních několik let mám značně slabou imunitu, což dávám za vinu stresu. Na testech jsem byla naposledy před rokem a byly negativní. Od té doby jsem měla několik sexuálních partnerů, soulož proběhla vždy s kondomem, příznaky virózy se u mě objevily ještě předtím. U 3 proběhl orální sex (on mně, pár minut, bez zjevné oděrky, krvácení už vůbec ne) a jednou já jemu bez kondomu (taktéž bez zjevného sebemenšího poranění, pár minut, bez ejakulace, nějaké minimální množství preejakulátu asi bylo). Zajímalo by mě, jaká je pravděpodobnost rizika přenosu, pokud by byl některý z partnerů nakažený. Je v tomto případě nemoc jako chlamydie nebo nějací paraziti ve střevech nebo dýchacím ústrojí na stejné úrovni jako třeba kapavka nebo syfilis, usnadňuje zhruba stejně možný přenos, nebo není tak nebezpečná v tomto ohledu? Byl by v takovém případě možný přenos bez sebemenšího poranění sliznic, pokud nebyl přítomen ejakulát? A ještě jedna otázka, setkali jste se někdy právě s případem, kdy by došlo k nákaze pouze orálním sexem, kdy by nakažený muž uspokojoval ženu a pravděpodobně tedy nebyla přítomna krev nebo ejakulát? Chápu dobře, že v případě uspokojování muže ženou i bez vyvrcholení do úst je riziko vyšší? Moc Vám děkuji.

horečka 15. 12. 2015

Uživatel: anička, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. měla jsem nechráněný styk. je to už 3 roky. poslední týden sleduji horečku. ta horečka se mění. chvíli nemám horečku žádnou, za půl hodiny, nebo hodinu se mi zvedne teplota a za další hodinu přibližně na sobě pozoruji, že ji zase nemám. je taková pohyblivá. mám ji taky ve dne, ale spíše večer. Nateklé uzliny nemám. Je pravda, že jsem prodělala po nechráněném styku před lety angínu, která byla přeléčena antibiotiky. Jaký je váš názor ? děkuji

Primoinfekce 15. 12. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Dne 6.11.2015 jsem mel chráněnný anální sex a nechráněný orální sex. Vcera mi natekla levá strana krku a dnes cítím tlak i na pravé. Vse bez teplot. Je možné, ze by primoinfekce proběhla az v šestém týdnu od rizika? Jsem absolutně na dně. Bojím se testu. Zároveň se chci dostat z teto nejistoty. Jakou vypovídací hodnotu by mělo udelat si test na p24 nyní? Dekuji za odpověď.

hiv 15. 12. 2015

Uživatel: tomas, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dívka se dotýkala mého penisu,predtim byla na toalete,je mozne aby se takto preneslo hiv ?

Jehla 15. 12. 2015

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, pochopila jsem správně, že při poranění kontaminovanou jehlou se člověk nakazí virem HIV, jen pokud se krev dostane do krevního oběhu - tedy pokud si člověk jehlu aplikoval do žíly? Pokud se člověk zraní například na jiném místě, tak se krev z podkoží přece také vstřebá do krevního oběhu, ne? A lze prostředí ve stříkačce považovat také jako to, že je virus "na vzduchu", tedy mimo lidský organismus? I když v ní krev nezaschne, je v ní virus ještě aktivní? Děkuji za odpověď.

Sperma 15. 12. 2015

Uživatel: Katka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den mohla bych se nakazit kdyby mi na malou ne hlubokou cerstvou ranku dostalo sperma(o velikosti slzy)stim ze by bylo na povrchu nevetřelo se a bylo omyto teplou vodou?

Libaní 15. 12. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, za jakých podmínek by mohlo dojít k nákaze HIV pokud by při líbání tekla krev například ze rtu a dotyčná osoba to přehlédla a spolkla krev ? A je pravda, že se tímto způsobem a jiným při líbání ještě nikdo nenakazil ? Tudíž je to velice málo pravděpodobné se takto nakazit ? Prosím odpovězte na všechny 3 dotazy moc děkuju. Krásny den

Libaní 15. 12. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, za jakých podmínek by mohlo dojít k nákaze HIV pokud by při líbání tekla krev například ze rtu a dotyčná osoba to přehlédla a spolkla krev ? A je pravda, že se tímto způsobem a jiným při líbání ještě nikdo nenakazil ? Tudíž je to velice málo pravděpodobné se takto nakazit ? Prosím odpovězte na všechny 3 dotazy moc děkuju. Krásny den

Pro pana doktora Prochazku 15. 12. 2015

Uživatel: Martin30, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dekuji moc za odpoved pane doktore a odpoved na tu druhou cast otazky by tedy byla ano??? Ze by uz byl ten test pozitivni i v prubehu primoinfekce a po ni??? Dekuji jeste jednou.

Sperma do oka 15. 12. 2015

Uživatel: Lukas, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Hezký den, měl jsem sex s kamaradem, anální s kondomem, orální bez kondomu. Malé množství sperma ve chvíli, kdy kamarád ejakulace, mi skončilo v oku. Je velká pravděpodobnost možnosti nákazy nějakou pohlavní chorobou!? Děkuji moc za odpověď.

test na HIV 15. 12. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den přeji a poděkování za odpověď na mojí otázku. A ještě bych se chtěl optat v jakém měsíci těhotenství u ženy se obvykle nebo je to náhodně či na začátku či na konci těhotenství provádí test na HIV a jestli se také provádí test na HIV u novorozených dětí a do jakého věku dítěte ? Předem děkuji za odpověď Martin

Neuropatie 15. 12. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, může se vyskytnout neuropatie při primoinfekci? Často se uvádí, že je jedním z příznaků hiv. Děkuji moc za odpověď.

Riziko přenosu z ženy na muže 15. 12. 2015

Uživatel: johny, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké je riziko přenosu HIV z ženy na muže po jedné vaginální souloži, v případě že muž netrpí žádnou pohlavní chorobou a nemá žádné poranění penisu. Děkuji.

prenos 15. 12. 2015

Uživatel: karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den man dotaz,zda he mozna infekce HIV Mimo oblast krytou kondomem,napriklad u korene penisu?treba pri vysunuti po soulozi,kdy kondom sklouzne treba Jen o dva centimetry?napriklad nepatrnou, nekrvacejici rankou? Je riziko oralni sex a nasledne nasazeni kondomu a nasledujici souloz?a jeste jeden dotaz... muzete mi prosim vysvetlit nakazu pomoci June pohlavne prenosne choroby jako napriklad kapavka, syfilis?chapu,ze kdyz ja budu nakazen to usnadni prechod,pomoci defektu ktera tato nemoc zpusobuje,jako vstupni brana,jak he to v opacne pripade,kdy ja jsem zcela zdrav,pripadne nezpozorovany zanet mocovych cest? Zaverem klobouk dolu pred Vasi praci.HIV he opravdu obrovsky problem. Dwkuji Karel

panu Procházkovy 15. 12. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den mám na vás dotaz mel jsem něco jako ulet s neznamym mužem libali jsme se po tele a přes spodní prádlo jsme se dráždili rukou partner byl dost mokrý když sem mu mým penisem přes spodní prádlo přejížděl. myslíte že se mam obývat hiv syfilis atd? děkuji Jirka

příznaky infekce hiv 15. 12. 2015

Uživatel: Adam, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, asi po 3 týdnech od rizika /orální sex/ jsem prodělal v noci zimnici s bolestí hlavy a teplotou do 38 C , která druhý den sama opadla. Zduření uzlin jsem neměl. Dá se to považovat za možný příznak infekce, když píšete, že může připomínat klasickou chřipku? Jak dlouho by takový stav teplot měl asi trvat? Děkuji za odpověď.

Wurm ex 14. 12. 2015

Uživatel: Andy, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den pane doktore,. jsem HIV+ 12let, VN 0, CD4 500, beru caletru a truvadu. Narazil jsem na reklamu na přípravek wurm ex. Má to odčervit, zbavit tělo toxinů a upravit zažívání a přispívat k hubnutí. Mám nadváhu asi 10kg, měl jsem víc ale zdravou stravou a sportem jsem 15kg shodil a ještě těch 5 - 10 bych rád a tento přípravek bych rád zkusil na podporu hubnutí, a také proto že mě někdy trápí plynatost a zácpa. Chci se tedy zeptat zda se to nevylučuje s léky které užívám, okontraindikacích u tohoto přípravku nic nepíšou, je v lékárně bez předpisu takže bych řekl že bezpečný, ale nevím. Děkuji za odpověď, vážím si Vaší práce.

nákaza bez příznaků 14. 12. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den přeji, mám takový choulostivý problém. Asi před 7 či 8 lety jsem měl rizikový pohlavní styk a co si pamatuji jsem neměl žádné příznaky na nákazu a po přečtení všech příznaků mám teď akorát bílí povlak na jazyku. Samozřejmě že o té doby uteklo hodně vody a také samozřejmě že jsem měl vztahy a trápí mě představa že bych je nakazil pokud bych byl nakažený. Každý rok chodím na preventivní prohlídky do ÚVN kvůli mé práci kde mi provádějí odběry krve, moči, EKG, audio a nás kontroluje lékař a vše bylo v pořádku. Jaká je šance při této prohlídce zjistit nákazu HIV v těle člověka? A pak jsem se chtěl poptat zda při ( povázání žaludku ) každé operaci se dělá test na HIV a jestli se dělají pokaždé testy když je žena těhotná a jakém měsíci těhotenství se to provádí ? Předem děkuji za brzkou odpověď. Martin

Poděkování pro pana Doktora Procházku i další pracovníky poradny 14. 12. 2015

Uživatel: pepan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Děkuji Vám pane doktore, za vaše odpovědi a Vaši pomoc. Dnes jsem byl pro výsledky a je to Ok, ale nevím jak bych tu dobu snášel, kdyby nebylo Vaší poradny. Přeji Vám a i Vašim spolupracovníkům štastný rok 2016, a také aby bylo co nejméně nově nakažených.

Dodatek/kapka 14. 12. 2015

Uživatel: Ema, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Na tu kapku se právě ptám protože pan Sobek a paní Vrzalová odpověděli že kapkou se nakazit nedá pokud by byla na malé rance byla umyta a nevtírala by se. A zajimalo by me take pokud se objevi priznaky zacinaji a konci spolecne nebo napr zacne bolest v krku za tyden se prida horecka a napr za dalsi 4 dny afta? Dekuji

Pro pana doktora Prochazku 14. 12. 2015

Uživatel: Martin30, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Prosil jsem o odpoved od pana doktora : Dobry den pane doktore, je pravda, ze kdyz nekdo prodelava a nebo uz prodelal primoinfekci, tak ze uz by vysel test pozitivne??? Vytvari se protilatky prave pri teto primoinfekci a nebo se vir teprve tak receno usazuje nez se zacnou tvorit ty protilatky. Omluvte me, ze se opakuji

Leky 14. 12. 2015

Uživatel: asdda, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, mohou leky jako Arketis (latka paroxetin), Lexaurin a Beta blokator (propranolol) ovlivnit vysledek testu? Pro pana Prochazku. Dekuji

Riziko vzajemna masturbace 14. 12. 2015

Uživatel: Filip, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, rad bych se zeptal na nektere me nejasnosti ohledne testovani HIV. Proc zde nekteti tazatele uvadeji hodnoty z HIV testu ktere pry museji byt pro negativni vysledek mene nez 1? Myslel jsem ze pokud jsou HIV protilatky zcela specificke tak bud v krvy neni nic a nebo urcita koncentrace v zavislosti na rozvoji infekce. Dalsi vec ktera ne zajima jestli je mnozstvi protilatek konstantni nezavisle na denni dobe, pridruzenych nemocech a jestli jejich koncentrace nekolisa behem tydne, mesice ci let. Posledni otazka je konkretne na spolehlivost testu po 8 tydnech od vzajemne masturbace se zenou a muzem. Zena stridave drazdila rukou a mezi prsy me a druhego muze pricemz k vyvrcholeni doslo oddelene. Tedy podobny problem zde reseny. Je mozne riziko pri rozetreni pre ejakulatu druheho muze na mem penisu a do usti mocove trubice ? Lze byt po dvou mesicich klidnejsi? Nebral jsem atb ani kortikoidy a testy na syfilis a hepatitidy B/C byly rovnez negativni. Dekuji za odpoved. Hezky den

Hiv test 14. 12. 2015


Pro pana doktora Procházku prosim o odpoved a nazor.Predem chci poděkovat.Po nechranenem pohlavním styku se u me projevili příznaky jako ktere uvadite na strankach domu světla u primoinfekce.Sel jsem na testy za tri měsíce negativni.Ale jelikož jsem ženatý a ma žena byla těhotná nedalo mi to a test jsem opakoval několikrát. Nez jsem sní mel nechráněný pohlavní styk. Po našem nechranenem pohlavním styku měla ty samé problemi jako ja přiznal jsem se k nevěře i ona zasla na test do nrl v Praze též negativni.dnes je tomu již vyce jak dva roky mam zdravotní problemi jako jsou časté prujmi dotoho se přidalo neco jako mravenceni dolních končetin podle praktického lékaře počínající neuropatie ovšem bez výsledku z jakého důvodu.Chci se vas zeptat a je mi jedno jak odpovíte ale doufam ze pravdive je mozne ze by nákaza nebyla zachycena ani u me ani u manželky?cetl jsem na strankach americké cdc ze protilatky ktere ma test zjistit se vytvářejí 1-3 měsíce od rizika ale kazdy jednotlivec je individuální takze je asi mozne ze i dele. Pokud je to vse pravda. Jak by jste doporučil časové odstupi v testovani. věřte te je mi to líto co jsem provedl a je to jen moje vyna ale co ted dal co kdyz to test neodhalil ani u me a manželky! Kdyz tedy v medicíně neni nic na 100 pro co tedy delat?? Dokážete mi poradit.. Nejsem blázen ale nam strach co kdyz ti test nezachytil ???

Primoinfekce 13. 12. 2015

Uživatel: kamil, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před 23 dny jsem měl hetero riziko, 14tý den mě začalo pobolívat v krku, 17tý den se k tomu přidali třísla v oblasti močového měchýře a 19tý den mi vyrostl bílý čep na mandlích a 21 den mi na jazyku začíná bolet nějaký polip. Mám trochu kašel- zelené hleny. Teplota večer mazi 37-38, bolest kloubů a zad nastoupila po 20tém Byl jsem u obvodního lékaře a angína to není, zjišteno ktevním testem. Tyhle příznaky mě tlačí k šíleným myšlenkám na sebevraždu... 19tý den jsem byl na testu na tzv. imunologickém okénku a nic. Mám nějakou šanci?

Líbáni 13. 12. 2015

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat, zda se člověk může nakazit virem HIV při líbání. Děkuji za váš čas.

Nevera 13. 12. 2015

Uživatel: karla, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobry den, v červenci mel můj manžel nechráněný styk s ženou s Ukrajiny, za 14dní přinesla starou zprávu z nemocnice kde stálo, že diagnózu hiv pozitivní věděla už v roce 2012. Tvrdila mu, že moc pila, což jí manžel vyvrátil, byla naprosto nad věcí. Těch mužů kolem ní bylo víc, bylo to peklo. Každý šel na testy, skoro každý. Ti co jsou pozitivní nevědí od kdy a vinnu svádí jeden na druhého, většinou všichni také s Ukrajiny. Jen ona nic. Manžel s ní nadále udržuje intimní vztah, a vše zapírá. Je jiného vyznání, v dnešní době diskutabilním, musí plnit své manželské povinnosti a nesmím od něho odejít, není přece proč. Testy máme v pořádku, byli jsme v říjnu. nemůžu říct jak to vše o nich vím, manžel není vždy hodný chlap a docela dost pije. Nám nějakou možnost, nevím jakoukoli. Předem děkuji za odpověd´, ale moc šancí asi nemám.

Primoinfekce - velmi nutne potrebuji odpovedet 13. 12. 2015

Uživatel: Martin30, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pane doktore, je pravda, ze kdyz nekdo prodelava a nebo uz prodelal primoinfekci, tak ze uz by vysel test pozitivne??? Vytvari se protilatky prave pri teto primoinfekci a nebo se vir teprve tak receno usazuje nez se zacnou tvorit ty protilatky.

Bolerioza - HIV 13. 12. 2015

Uživatel: jarda, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den Pane doktore, V 9. tydnu od rizika mi byla v krvi nalezena bolerioza ( prý delší dobu -více než rok) a nasazena ATB - Doxyhexal 200mg.. V 6. týdnu jsem měl na hiv serolog. test plus P24 a následně PCR, v 8.tydnu znova serolog. test plus P24 - vše neg. chtěl bych se zeptat jaky vliv může mít infekce boleriozou na výsledky testů na hiv a jaké může mít bolerioza příznaky, nyní mě třeba zasvědí kůže zhora na ruce a během chvíle se mi tam udělá červený flíček nebo pupínky- do 1cm2 ruzného tvaru , hnědý palivý jazyk, před měsícem sucho v ústech, zvyšena kazivost zubů. Mysím že mohu jětě mít jinou infekci souběžně s boleriozou. proto bych Vás chtěl požádat o návrh dalšího postupu diagnostiky nyní neznámé infekce nebo nemoci. Přeji hezký den a předem děkuji za odpověď

Masturbace 13. 12. 2015

Uživatel: Br, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak velké je riziko přenosu při vaginálním dráždění prsty. Dejme tomu, že partnerka vaginálně dráždidla a orálně uspokojovala jiné partkerky a pak stejně uspokojovala i mě. Jak veliké je riziko přenosu prsty? Prsty byly neporaněné, jde mi spíš o přenos přes prsty z jiné zeny? Děkuji.

Přenos ve vaně? 12. 12. 2015

Uživatel: vyděšená, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, dostala jsem strach, po nechráněnén styku, z nákazy Hiv. Měla jsem i nějaké zdravotní potíže, ale hlavně mi došlo, že jsem se koupala se svým malým synem ve vaně. Strach z toho, že by se mohl nakazit jsem dostala, když prošel onemocněním s horečkou. Je možný přenos hiv při společné koupeli ve vaně? Děkuji za odpověď.

Aft v ústech syfilis 12. 12. 2015

Uživatel: Iva, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, 3 týdny po orálním sexu se mi v ústech na dásni pod zadním zubem zvenčí udělal klasický bolestivý bily aft. Žádný jiný příznak nemám. Mohlo by se jednat o syfilis? Předpokládám, že by to byl spíš vřed na jazyku, či patře, který nebolí. Chtěla jsem si skočit na kožní, ale nejbližší objednací doba je v půlce ledna. To už asi lékař nic neuvidí. Děkuji za odpověď.

Miky odpoved na muj dotaz 11. 12. 2015

Uživatel: Miky, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý vecer dekuji za odpoved na muj dotaz omlouvam se ale nepochopil jsem odpoved napsala jste mi ze výsledek po třech mesicich je spolehlivy ale pokud mam obavy preventivní testovani se doporučuje 1x6 mesicu tak ted tomu moc nerozumím

přenos při masturbaci 11. 12. 2015

Uživatel: pepan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Prominte pane doktore, že zase píšu: tady je odkaz na ten článek: webofknowledge v oficiálním lékařském časopise a bylo to i několikrát citované v dalších časopisech a v lékařských knihách http://cel.webofknowledge.com/InboundService.do?product=CEL&SID=Y1wIy71vpvqkov9YqqY&UT=WOS%3AA1988N564900025&SrcApp=Highwire&action=retrieve&Init=Yes&SrcAuth=Highwire&Func=Frame&customersID=Highwire&IsProductCode=Yes&mode=FullRecord Já vím, že se sem nemají dávat odkazy, ale je to článek v lékařské časopise a není moc známý a stalos e to . Já jsem naopak od toho nakaženéího to semne tam nedával naschvál. ale na té ruce to semeno byl, když jsem si všimnu že ta ruka je mokrá jsem, šel hne omýt a utíkal jsem pro profilaxy . ale měl jsem jen truvadu..a neměl jsem kaletru. nezlobte se že sem píšum zase

vzájemná masturbace a riziko - clánek:-Knobel GJ An urgent warning: contraction of HIV infection during mutual masturbation. S Afr Med J 73:617, 1988 11. 12. 2015

Uživatel: pepan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, hodně se říká, že vzájemná masturbace nepředstavuje riziko, ale ted jsem našel článek s názvem: Knobel GJ : An urgent warning: contraction of HIV infection during mutual masturbation.. S Afr Med J 73:617 vyšlo v jižní africe a bylo to při masturabuci... a ta ruka co jsem s ní byl amsturovaá byla od semene..byla opravdu od semen tak m, že to byla mokra ruka, až sem si toho všimnul, že je mokra tak jsem si hned penis umil a rano as po 13 honinách jsem měl nasazenu profilaxi Truvadu..měl jsem jen truvadu a ne vice složkovoiu profilaxi..ale neroztírala se to semneo naschvál nechtel jsems emeno cizí na penis ona byla postříkana a ja to něvěděl ator je nejaká Jihoafrický lékař: Knobel GJ vyšlo v oce 1988.

Testy 11. 12. 2015

Uživatel: clovek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, po 9 tydnech od rizika jsem byl na testech hiv a syfilis vysledek jsem mel negativni. Nebral jsem antibiotika, kortikoidy a nemel jsem primoinfekci. Jsou vysledky spolehlive? Dekuji

promiinfekce 11. 12. 2015

Uživatel: Pája, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den 16.11.jsem se pichla o spendlik v obchode, krev mi tekla celkem hodne. Jestli na nem byla predtim krev nevim. Dnes rano se mi na rameni objevilo 8 pupinku trochu svedivych, zcervenalych , velikosti tak 1-3 mm, teplotu nemam. Jsem ve 34 tydnu tehotenstvi a mam strach i o mimi. Nahlasit to nejakemu lekari nebo si myslite ze se tim neznepokojovat?? Jit na testy??? Dekuji moc za odpoved .

Trocha krve 11. 12. 2015

Uživatel: Ema, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den..da se nakzit z kapky krve coz je zhruba 0.05ml nebo krve musi byt vice?. Stim ze by se nedostala primo cela do krev. Obehu ale treba se dostala jen na povrch nejake cerstve oderky. Tudiz by telo nedoslo do kontaktu ani s celym obsahem kapky. Dekuji

hiv test 11. 12. 2015

Uživatel: miky, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobry den ve vasi poradne jsem se docetl ze vysledek je po trech mesicich dostatecne spolehlivy. Pak jsem ale cetl dotazy od lidi kteri vam pkladaji dotazy ze az po pul roce od rizyka ? pak tam uvadi nekdo z vasich poradcu ze je dobre preventivne se testovat jednou za pul roku v jedne odpovedi ?jak je to tedy ze spolehlivosti testu? mam prozbu z pritelkyni jsme spolu par mesicu muj sexualni zivot pred timto vztahem byl dost pestry pokud bude nas test obou negativni muzeme v klidu pocit miminko? nebo se muze stat ze virus nebude testem zachycen? mel jsem kdysi rizyko pri kterem jsem si myslel ze jsem se nakazil probehli ruzne priznaky o kterych se pise pri primoinfekci byl jsem tenkrat na testu byl negativni po trech mesicich ale myslim ze mam dosti zdravotnich komlikaci ktere zacali tenkrat ale obvodni lekar nic nezjistil muzu si byt jisty ze jsem tedy negativni? dekuji za odpoved pekny den

Aktuální počet dotazů v databázi: 11105

Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 153
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.