On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

riziko prenosu 21. 1. 2016

Uživatel: ochrana operatera, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

nie, priamo na ranu sa mi nedostala ziadna krv. len mi napadlo ze ci cez latex virus prejst nedokaze. neporanila som si ani rukavicu. najskor som si stiahla prvy par, potom az druhy. z mojej strany bolo vsetko spravne. praveze hodinu na to som si pred dalsou operaciou zase vsimla novu ranku pri dezinfekcii, ale ta musela byt prave cestva, lebo cerstvo krvacala. myslim ze take veci sa musia v nespravny cas naschval stat. doteraz som bola kludna, len mi napadlo to s tym prechodom virusu cez rukavice

riziko prenosu? 21. 1. 2016

Uživatel: ochrana operatera, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, dakujem za vasu odpoved ohladom prenosu pocas operacie. ranu som si sposobila rano, strhla som si kus koze, nekrvacalo to, bolo to len odhalene. samozrejme, pocas dezinfekcie ma to stipalo, tak som prisla na to ze je tam rana. preto som si to prelepila sterilne a samozrejmost rukavice. teda, nekrvava rana, ale stale citliva. pytam sa preto tak surne, lebo ak by nolo riziko prenosu, do dnes poobedia je 72 hodin, tj cas na postexpoziciu.

riziko prenosu? 21. 1. 2016

Uživatel: ochrana operatera, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Zaujimalo by ma ci je mozne riziko prenosu hiv pocas operacie hiv pozitivneho pacienta, ak ma operater drobnu ranku na ruke ktoru si prekryl leukoplastom a nasadil dvoje rukavice. ide predsa o virus a mnozstvo cerstvej krvi nieje zanedbatelne. dakujem.

Masturbace 21. 1. 2016

Uživatel: Lideman, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Je mozne se nakazit, kdyz jsem masturboval pochvu? K sexu nedoslo...pouze k teto cinnosti. Dekuji

Tantricka masaz 21. 1. 2016

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, je mozne se nakazit pri tantricke masazi, kdy je maserka naha a mohlo se stat, ze jeji posevni sekret mi ulpel na ruce, kde mam zaderku? Dekuji za odpoved.

mam zvetsenou uzlinu na krku, boli me v krku, mam afty v puse, opar na rtu, a mel sem dva dny horecku, 21. 1. 2016

Uživatel: tomas, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Jsou to priznaky hiv?

Ovosan 21. 1. 2016

Uživatel: Alex, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den pane doktore, koupil sem si vyzivovy doplnek Ovosan. Prosim, muzu ho uzivat, kdyz beru Stribild? Dekuju moc za odpoved. Muj osetrujici lekar HIV nema zajem to se mnou konzultovat. pry takove doplnky sou zbytecne a at ho tim vce nezatazuji.

Imunologicka odpoved 21. 1. 2016

Uživatel: Filip, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den pane doktore Prochazko, chtel bych se zeptat jak hodne individualni je delka toho imunologickeho okna ?? Jak caste je, ze ma nekdo detekovatelne dostatecne mnozstvi protilatek az tedy po tech 3 mesicich a treba po dvou jeste ne?? Mel jsem test po 72 dnech sice, ale nerad bych to nejak pripadne podcenil i kdyz uz to jsou jenom cca dva tydny. Byva nejak casta treba ta opozdena reakce??? Ma vliv na test a tvorbu protilatek i bezna viroza ( nachlazeni). Muze dojit ke zpozdeni a nebo zpomaleni tvorby ci jejich zakryti v testu??? Jinak zdravotni problemy mam a bohuzel prakticky lekar zatim nezjistil co je pricina a jedine co zjistili cca nekdy kolem asi 40 dne, ze jsem mel snizene krvinky bile a to docela dost, ale z ceho nebylo zatim odhaleno. A tak asi budu muset jeste pockat. Kdyz bych si nechal udelat test az po treba 100 dnech, tak uz bude vysledek zarucene jisty?? Nebylo by pak treba dobre pro klid a jistotu zkusit ten test i na virovou naloz, kterou by asi po trech mesicich zaznamenali, kdyz by tam byla i bez treba nahodou vytvorennych protilatek??? Dekuji moc za odpoved pane doktore Prochazko a snad jsem to popsal strucne a vystizne i vsechno co jsem chtel vedet ci se zeptat.

příznaky 21. 1. 2016

Uživatel: Kristýna, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před 5 měsíci jsem měla nechráněný pohlavní i orální styk, od té doby mě trápí problémy v dutině ustní. Nejprve mě jen pobolívalo v krku, poté se vytvořil jaký si vřídek v zadu v krku , následně výrustky pod jazykem a zřejmě plíseň) tedy bělavá ložiska na vnitřní straně tváří...tento stav již 2 měsíce přetrvává. Strachy skoro nespím a děsím se jít na test HIV ...Znamenají tyto dlouhotrvající příznaky HIV ?

Příznaky, HIV u dětí 20. 1. 2016

Uživatel: Tom, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Ještě jsem chtěl doplnit k mým níže uvedeným příznakům, že asi už od 4. dne od rizik. styku mám kruhy pod očima a asi 20. den se mi dělaly afty

Příznaky, HIV u dětí 20. 1. 2016

Uživatel: Tom, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Hezký den měl bych dotaz jestli projevy můžou začít vlastně hned druhý den kdy jsem měl na penisu něco jakou malou, kulatou, bílou vyrážku, nebo nevím jestli to byla oděrka a udělal se mi i vřídek na rtu.. Po 4 dnech od rizikového styku jsem měl bolesti v tříslech.. (asi 10. den) suché ruce s vyrážkou, (14.den)bolest v krku, píchání v kloubech, občasná krev v hlenu hlavně po ránu, citlivější uzliny na krku a i jakoby mezi žebry na prsou, asi po měsíci se to všechno uklidnilo a ted po 6 týdnech mívám večer celkem dost pálení žáhy a i občasná krev v hlenech. Dělali mi testy na chlamydie, CRP, toxoplazmozu.. nic se nenašlo, takže se hrozím jen nejhoršího, na HIV půjdu po 8 týdnech po 3 byl test negativní. Nejde tak ani o mě, ale že mám přítelkyni a 3 letého syna. Chtěl bych se pak zeptat jaký je vývoj a i léčba HIV u předškolních dětí. Vím že předbíhám, ale prosím jen teoreticky. Děkuji.

jistota 20. 1. 2016

Uživatel: petr, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den pane doktore,chtel bych Vas poprosit o vyjadreni spolehlivosti testu. Mam behcetovu chorobu a lecim se kortikoidama. Je dostatecna ta doba 12 tydnu? Docetl sem se totiz tady od poradcu, ze autoimunitni onemocneni ma take vliv na tvorbu protilatek. Ale na na internetu jsem se docetl zase,ze by nemely mit tyto onemocneni vliv na tvorbu protilatek.

Příznaky - testování v 16 letech 20. 1. 2016

Uživatel: Mark, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je mi 16a před pul rokem jsem měl nechraněný sex s klukem a nedavno mi muj kamoš řekl o znamem, co dostal aids , a tak mně to začalo zajímat a nemam žadne příznaky , ale mam i tak strach a je mi blby chodit na testy nebo řict své dětské doktorce, je mi 16 , tak mi to přijde blby.... kamoš říkal, že by na ty testy zašel se mnou ale mam strach tam jít a ještě , kdybych byl fakt pozitivní, tak ani nevím , co bych udělal .... jako malemu mi vyoperovali mandle , ale mam je zvětšené, teda jen jednu ... prosím o rad , Děkuji.

Priznaky 20. 1. 2016

Uživatel: Ema, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den projevují se příznaky najednou? Nebo můžou příznaky postupně? Např týden bolest v krku pak se přidá bolest svalů za další 4 dny teplota atd.? A pokud např. zduří uzliny je to po celou dobu nebo třeba jen den?

Riziko HIV bez ejakulace 20. 1. 2016

Uživatel: Klara, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, asi před měsícem jsem měla chráněný pohlavní styk s cizincem a poté i orální styk, kde si nejsem jistá, zda jsme měli kondom nebo ne, protože jsem byla bohužel opilá. K ejakulaci ani v jednom z případů nedošlo. Chtěla bych se zeptat, zda je tu i přesto riziko přenosu hiv a zda se mám nechat pro jistotu testovat. Děkuji za odpověď.

zanet nosohltanu + chlamydie 20. 1. 2016

Uživatel: Julius, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před měsícem jsem chytil Chlamydie a a před pár dny mi začaly vysoké teploty (přes 39°) po dvouch dnech se ustálily okolo 38°) jinak mám trochu kašel, bolení v krku, mírné bolení hlavy a očí, s horečou přicházela i střídavě zimnice. Pravě jsem byl u doktora a po prohlidce mi řekl že to je zanet nosohltanu, tak se ptám jak je velká šance, že se jedna o vir HIV? děkuji.

HIV a žloutenka 20. 1. 2016

Uživatel: Anna, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, testujete s HIV i žloutenku?

Dotaz mail 20. 1. 2016

Uživatel: Alex, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, Nezlobte se, ze se opet pripominam, ale 14. ledna jsem polozil dotaz do poradny s moznosti odpovedi na mail. Vite o nem? Pripadne ma ho nekdo z poradcu k dispozici? Dekuji za brzkou odpoved.

Obtize 20. 1. 2016

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dekuji za tak rychlou odpoved ( ani jsem ji necekal) a myslel jsem to spiz, ze treba o ni jeste nevi ( neubehli ty 3 mesice), ale je vic nemocen a proto to k tomu vede ta uvaha, ze by byl hiv pozitivni.

Horecka 20. 1. 2016

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den chtel bych se zeptat jestlize v prubehu 8 tydnu od rizikoveho chovani jsem nezaznamenal tepkotu 38 nebo vyssi, ze jsem neprodelal infekci HIV? Nejake priznaky jako prujem, opar na rtu unava byly ale vzdy bez teplot. Dekuji za odpoved

Obtize 20. 1. 2016

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, lide s hiv asi bohuzel trpi vice nez je obvykle na ruzna nachlazeni a podobne problemy??

Dotaz 20. 1. 2016

Uživatel: Karolina, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mám k vám dotaz jsem maserka klasických i tantrickych masáži. Jedna se mi o to, ze jsem narazila na pána, který přišel na tantrickou masaz spojenou s masáží prostaty a ptal se me jestli nemůže chytnout nějakou pohlavni chorobu. Vysvětlila jsem mu, že se nemusí niceho obávat. Já vzdy při masáži používám latexovou rukavici a hygiena je na prvním miste. Řekla jsem mu, že zásadnĕ nemasírují pokud mám nějake zranění na ruce např. i malý řez. Myslím si, že jsem mu to vysvetlila spravne snad mi to i potvrdíte :-). Já jen, že se o HIV ted dost mluvi tak chci byt připravena vše vysvětlit tak jak to je. Mějte se a dekuji Karolina

příznak hiv 20. 1. 2016

Uživatel: Eva, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den po nechráněným poshlavním styku uběhlo zhruba 8 dní a já začala pociťovat bolest v krku ,pak ustala a zhruba po 14 dnech od rizikového chování jsem dostala na jeden den průjem ,po 15 dni zase mě začalo bolet v krku a měla jsem tam tři malé pupínky které se rozšířili do cervené skvrnky která dost pří polykání bolela, za dva dny mi zmizela a hned na to mě začalo bolet v krku a mám zvětšenou jednu mandli, vypadá to na angínu bez teplot a po dvou dnech k tomu jsem začala mít bílý jazyk a ze strany mě bolí jako bych si ho rozedřela o zub,za dva dny se mi na tom místě objevil pupinek něco jako malinký aft, hrozně bolí, mám pocit že mě bolí i pod jazykem u kořene na tě stejné straně , to mi pak po dvou dnech ustoupilo a za dav dny jsem to tam opět pocítila a udělala se mi jedna červená tečka na jazyku která nijak nebolí ani nepřekáží, dnes 20 den od rizika mi začal jazyk jakoby štípat a měla jsem pocit cizích tělísek vzadu na jazyku, když jsem se podívala do zrcadla mám tam červené tečky, nic jineho mi neni, byla jsem i u doktorky a udělal mi výtěr z krku a nic nenašli,jinak to prý vypadá s tou nateklou mandličkou že zánět nosohltanu ale ten se mi vždy projevil jinak.nateklá mandle není vidět žádná boule.Doktorka si myslí že to hiv není že tyto příznaky se projevují později.Je to zatím vše co jsem na sobě zpozorovala ...myslíte že by to mohly být příznaky HIV? Četla jsem že se tyto příznaky objeví najednou a pak najednou i vsechny zmizí ,což u mě to bylo postupně.Celý průběh tohoto jsem měla 1 týden.Od té doby nic . Myslíte že je to určitě příznak hiv nebo že mohu být klidná ? Prosím poraďte.Děkuji

nevím 19. 1. 2016

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý večer chci se zeptat zda mam plašit nebo chodit na testy když jsem se s náhodným mužem velmy intenzivne a dlouho líbal děkuji moc

Zubní ordinace 19. 1. 2016

Uživatel: Petra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry vecer, chtela jsem se zeptat - zda je mozne nakazit se v zubni ordinaci? Pouzila jsem kelimek po predchozim pacientovi. Bohuzel to sestra zjistila az pri mem odchodu z ordinace. Kelimek na sobe nebo uvnitr mohl mit krev a me Mudr delala cisteni dasni... v mych ustech bylo tedy dost prasklinek. Ted je to mesic co jsem byla v ordinaci a trapi me bolesti v krku, teplota cca 37,5, ryma, bolest hlavy, celkova unava... Mam si radeji zajit na test nebo to prehanim? Velice dekuji za odpoved a preji hezky vecer

imunita 19. 1. 2016

Uživatel: vlada, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, existuje možnost, že se člověk nakazil před mnoha lety vire HIV a právě tento způsobil oslabení imunity tak, že po nedávném testování v těle žádné protilátky dotyčný nemá a tudíž se vir nemusel prokázat i když je v těle přítomný? Děkuji

Sliznice 19. 1. 2016

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den četla jsem že vir může projít i přes sliznici která není nijak poraněná zvláště např anální ale i poševní je to pravda? A jak je tomu třeba u žaludu tam sem zase cetla že je sliznice jak kdyby pod tou "slupkou" žaludu a že povrch plní stejnou funkci jako kůže tudíž největší riziko je v rankách a moč trubici. Je to správně?

test 19. 1. 2016


dobrý den, byl jsem na testu 7 týdnů a 5 dní od rizikového styku (tedy bez dvou dnů dva měsíce po ). Test vyšel negativně. A teď mi jde o to jestli mohu test pokládat za spolehlivý vzhledem k tomu že mi doktorka neřekla že mám radši přijít si ho zopakovat ( to že to jsou dva měsíce věděla protože jsme to vyplňovali do nějakýho dotazníku ) protože vy tady povětšinou píšete že je lepší to dělat až tři měsíce po riziku. A ještě bych měl jednu otázku spíš pro zajímavost. Když jsme vypňovali ten dotazník tak se mě ptala jestli to riziko bylo minimálně měsíc zpátky. Znamená to tedy, že se lze nechat testovat už měsíc od rizika nebo se jen přeřekla, protože všude jsem četl že spolehlivé je to právě až od těch dvou až třech. Díky za odpověď.

Obtize 19. 1. 2016

Uživatel: Franta, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den, je normalni, ze lide s hiv se neustale citi jak kdyz maji nejakou virozu ( nachlazeni)???

Prosba masáž dodatek 19. 1. 2016

Uživatel: Roman, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Děkuji vám moc za odpověď. Takže pokud budou dodržovány hygienicka pravidla testovat se nemusím. Má maserka není promiskuitní jen děla masaze. Děkuji mějte se Roman

dotaz 2 vyrážka 19. 1. 2016

Uživatel: Michal, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den Michaeli, děkuji za odpověď ohledně vyrážky. Pokud by ta vyrážka souvisela s hiv, tak by nemohla trvat již devátý-desátý týden, mám pravdu? Měla by úplně zmizet již maximálně po 2 týdnech, pokud by to s tím souviselo, že? A myslíte si, že pokud jsem měl ten negativní výsledek po 61 dnech, že není moc velká šance, že by se výsledek tedy změnil po těch 3 měsících? Po těch testech v těch 61 dnech jsem prodělal virózu, nic těžkého, asi 4 dny mě hodně bolelo v krku, měl jsem kašel, rýmu a prskal jsem. Bohužel chrapot se mě drží stále již skoro 4 týden od nemoci a mám stále lehce pobolavělé zvětšené uzliny. A teď, koncem jedenáctého týdne mi naskákal na hrudníku výsev těch růžových flíčků, které byly za den a půl úplně pryč. A objevují se zase různě po těle jednotlivě nebo v menších seskupeních. Vyrážka začala týden po druhém riziku a šestý týden po prvním riziku. Obě rizika byly pouze vzájemné masturbace s pokaždé jiným mužem, přičemž hrozilo, že se mi dostalo sperma či preejakulát na žalud a ústí močové trobice. Děkuji Michaeli za odpověď, zajímá mě váš názor.

VN 19. 1. 2016

Uživatel: Adam, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, Jaka je pravdepodobnost, ze jsem se mohl nakazit? Mel jsem oralni oboustrany styk s chlapcem, pote jsem jsem ho uspokojoval jszykem a pri analnǐ styku, kde jsem byl aktivni jsem nejdrive pouzil kondom a pote jsem jej sundal a pokracoval. Byl jsem v roli aktivni. Chlapec rekl, ze je zdravy. Ale druhy den mi sdelil, ze je hiv. Ma pry vn 20 a leky zatim nebere. Imunitu ma pry dobrou. Dekuji

83dni 19. 1. 2016


Dobry den p. Doktore. Je 83 dni od rizika dostatečný čas na testovaní??dnes jsem byl a čekám. Dekuju Pavel

dotaz 19. 1. 2016

Uživatel: michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, pokud se objevuje vyrážka při hiv primoinfekci, tak jak dlouho na těle zůstává? Mně už se desátý týden objevují nahodile na těle malé růžové flíčky. Predevcirem se mi dokonce poprve udelal vysev techto flicku ve vetsim mnozstvi na hrudniku, vcera odpoledne uz barevne slably a dnes uz po nich nejsou temer stopy...Na internetu jsem nasel fotku hiv vyrazky na hrudniku, vypadala jako ta moje...Kdyz jsem s tim byl na dermatovenerologii, tak na to nic nerikali...Pry ze vyrazka je u toho nespecificka a lisi se individualne. Prosim nevite co s tim mam delat, zda to tedy souvisi s hiv? A co ta fotka, na ktere to vypadalo stejne? Byl jsem na dualnich testech 51 dni a 61 dni od rizika a vse bylo negativni. Vsichni me uklidnuji, i lekari, ale co s tim mam delat? Nikdy jsem na nic takoveho netrpel a v takoveto podobe jsem zadnou vyrazku nikdy nemel. A ten vysev na tom hrudniku byl intenzivni, byl to flicek vedle flicku...:(( vsichni me uklidnuji, ze uz by v tech testech ten 61 den urcite bylo neco videt - tak jak to ze se mi deji takoveto priznaky? Ktere se mi driv nedely? Hepatitidy, syfilis, chlamydie, kapavka negativni. Kortikoidy ani antibiotika jsem nebral. Na test ve 3 mesicich pujdu, ale vsichni me uklidnuji, ze by se mela potvrdit negativita, ze 2 mesice je dostatecna spolehlivost...???

Postupné příznaky 19. 1. 2016

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda příznaky mohou nastupovat postupně. 2. týden bolest hlavy cca. 2 - 3 dny, 3 - 4 týden po nechráněném styku jsem měla příznaky nachlazení (bolest krku, kašel a rýma) po týdnu odeznělo, 5 - 6 týden opar na rtu a asi váček nebo aft na dásni u zubů. Děkuji za odpověd zda se může jednat o příznaky HIV.

Prosba 19. 1. 2016

Uživatel: Roman, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chtěl bych jsem se vás zeptat zda je možné přenos HIV při masáži prostaty, kdy byla použita latexový rukavice a při masáži penisu. Jiný kontakt nebyl. Maserka je sexuální terapeutka a ma vyšší odbornou zdravotní školu. Hygiena je dodržována. Děkuji za odpověď. Mějte se Roman

priznaky doplneni 19. 1. 2016

Uživatel: Milan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Mel jsem namysli jestli, kdyz zacinaji mezi 2 az 6 tydnem, tak jestli zacnou uz v prubehu az toho druheho tydne??? Tak jestli pak clovek muze uvazovat o tom, ze se treba nakazil pred tydnem nez ty priznaky vypukli ( objevili se).

PrEP generik Truvady 19. 1. 2016

Uživatel: Pavel, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, jsem HIV+ od r.2014, léčím se, VN nezjistitelná, vedlejší účinky od terapie skoro nulové, mám partnerku, se kterou provozujeme bezpečný sex, ale chceme náš intimní život zpestřit a zkusit to bez ochrany, a tak rád bych se zeptal jak se díváte na kvalitní a prokázaný generic Truvady Tenvir-M jako preventivní opatření (četl jsem že v UK to už je i mixovaných párů běžná a velice účinná věc www.iwantprepnow.co.uk/#!buy-prep-now/utp3p)? Pochybuji že více než 1 procento lidi u nás by mohlo si dovolit investovat do jediného léku měsíčně 18tís., tak jsem rád že Tenvir vyjde na 2tís. Pozdravuji a děkuji za odpověd.

Po jaké době propukne AIDS u neléčené HIV+ osoby? 18. 1. 2016

Uživatel: Ema, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chci se zeptat kdyby mel nekdo virus HIV a vubec by ho neléčil a nechodil by na žádné lekařské terapie, za jak dlouho mu vypukne AIDS? Opakuji, kdyby vir HIV nijak neléčil. Moc děkuji za odpoved.

Dostupnost léků v ČR 18. 1. 2016

Uživatel: natalie, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den daji se leky na hiv pořidit i v ČR ? Jestli jo jak cenove je to naročné?

Aktuální počet dotazů v databázi: 11540

Pomoc s léky pro pacienty

Pokud jste se ocitli v zahraničí v karanténě a/nebo se nemůžete dostat zpět do Česka a docházejí vám vaše antiretrovirové léky, kontaktuje prosím přes tento portál asociaci LIFE4ME.PLUS, která prostřednictvím národních pacientských organizací koordinuje po celém světe krizové dodávky HIV léčiv https://life4me.plus/en/.


If you find yourself in quarantine in the Czech Republic, cannot leave the country and are running out of antiretroviral therapy, or if you have problems receiving delivery of medication due to COVID-19, please contact ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. We will help you to find a solution.


Если Вы оказались в Чешской Республике в условиях карантина, и у Вас заканчивается запас антиретровирусной терапии, или если Вы столкнулись с проблемами в выдаче лекарств из-за COVID-19, пожалуйста, свяжитесь с ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. Мы поможем вам найти решение.

obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 159
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.