On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Testování 26. 12. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Bohužel jsem navštívil noční klub v Holešovicích a při styku se protrhl prezervativ s jednou z pracovnic. Nyní mám obavy z nakažení. Po 3 dnech od styku jsem měl pálení v močové trubici. Byly mi nasazeny Antibiotika asi 2 týdny od styku na sedm dní. Po třech týdnech se objevili příznaky primoinfekce. A to afty, průjem, bolest a pálení v krku. Nicméně jsem po 2 měsích a 3 měsících došel na testy a byly negativní. Především při testu po 3 měsích mám obavy ze záměny testu protože paní která mi přidělovala číslo byla lehce zmatená. test se konal v Ditrichově ulici v Praze. Ted uz je to asi pul roku od rizika a trpím celkem často na afty, tak jestli to náhodou nemusí být spojené s nakažením. ?Chtěl bych se ještě optat jestli je možné zaměnění testu. A jaká je velká šance nakažení v takovém to nočním klubu s né moc dobrou pověstí. Děkuji

Test- dodatek 26. 12. 2015

Uživatel: IvanPr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Jeste jeden dodatek a to jaka je spolehlivost toho testu??? Dekuji moc za rychlou odpoved.

Test 26. 12. 2015

Uživatel: IvanPr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry vecer, chtel bych se optat zda u vas provadite taky testy na syfilis a za jak dlouho je vysledek a kolik tento test stoji a za jak dlouho je vysledek???? Dekuji moc za rychlou odpoved.

Obava 😟 26. 12. 2015

Uživatel: Testik, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den chtěl jsem se zeptat po pohlavním styku jsem bral 2měsíce antibiotika příznaky jsem měl bolesti uzlin,infekci a sucho v ústech kterou mám ještě dneška horečky žádné mám světlou stolici na testech jsem byl 87den riziku negativní chtěl jsem se zeptat jestli mám brát výsledek za dostačující? Děkuji za odpověď

Vaginální mykóza. 26. 12. 2015

Uživatel: Iveta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Při styku s novým partnerem sklouzl kondom a nastala riziková situace (sperma v pochvě). Asi tak po 11 týdnech od téhle příhody jsem měla bolesti v krku a ztrátu hlasu ( tímto trpím téměř každý rok ve stejnou dobu na podzim, navíc jsem v práci předtím byla v kontaktu s kolegyní, která "ztratila hlas"- tudíž jsem se domnívala, že jsem to chytla od ní). Jiné příznaky jsem nepociťovala- žádná teplota, vyrážka ani zduření uzlin, normálně jsem fungovala v práci). Poté asi za dva týdny (tedy 14 týdnů od příhody), jsem byla na operaci se žlučníkem- v nemocnici dostávala atb v infuzi. Po návratu domů asi týden po operaci začala u mě mykóza, pálení a svědění intimních partií, konečníku. Jelikož jsou svátky, k lékařce se dostanu až v novém roce, prozatím jsem tedy docela ve stresu, jestli je mykóza od atb nebo ne.Vím, že člověk ve strachu se dopouští mnoha různých spekulací, ale ráda bych se zeptala, jestli je tyto příznaky možné dát do souvislosti s event. nákazou? Na test si stejně zajdu, abych měla jistotu, ale musím říct, že se toho dost bojím. Děkuji za odpověď.

framykoin 26. 12. 2015

Uživatel: petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Děkuji za odpověď framykoin je antibiotikum,ale je to mast. Použil jsem ji na zaderu na ruce.může dvakrát aplikována masticka opozdit tvorbu protilátek.nebo mate na mysli spíše .antibiotika používána per orálně.

Krásné vánoce 26. 12. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den pane doktore. Chtel bych Vám i HIV pozitivním popřát krásné prožití Vánočních svátku a Štastný nový rok 2016. Doufám že i ten rok 2016 bude pro nás HIV pozitivní potěšující a třeba se najde v tom roce i úspěšný lék,který by dokázal HIV infekci úplně zlikvidovat,nebo zablokovat bez dalších terapii jako je u syfilidy./I ta byla v minulosti neléčitelná/ PS: Kvůly mé práci a okolnostem zůstávám nadále anonimní.

glukomer 26. 12. 2015

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Včera u známého se mi udělalo docela dost špatně z ničeho nic. On je diabetik a má doma glukoměr. Tak ho napadlo zda mi nepoklesla krev, ale ve spěchu nevyměnil jehlu a já jak mi bylo špatně jsem se všemu oddal. Nevím, ale myslím si že nejméně 15 minut to nepoužíval ( stalo se mi to hned co jsme k němu přišli, takže nevím jestli se předtím neměřil) ale kdyby náhodou na té malé jehličce(ta špička je zploštěná, takže tam je větší plocha), která vás propíchne ve zlomku vteřiny byla pár minut stará krev a nebo čerstvá je možné že bych se mohl nakazit HIV znám ho moc dobře, ale v dnešní době nikdy nevíte. Pamatuji si že jsem někde četl že je potřeba určité množství krve a tam by byla tak maximálně kapka možná dvě, takže tím se uklidňuji a uklidňuji se i tím že to píchne během zlomku vteřiny, ale i přesto bych chtěl znát váš názor díky.

prenos 26. 12. 2015

Uživatel: petra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den preju prosim mam takovy dotaz ale netyka se tak uplne HIV ale nevim kde jinde se mam zeptat nez tady.:( prosim kdyz clovek dostal zloutenku typu C a uspesne ji pred 18 lety vylecil je mozne aby kdyz s nim tedkom bude nechraneny pohlavni styk aby se prenesla nejakym zpusobem? a jeste jsem se chtela zeptat kdyz uz to ma jednou vylecene nebo mi rikal ze stale ji ma v tele ale snizene hodnoty tak ze uz ani ne nerozumim tomu tak prosim o radu,..a muze se nakazit znova kdyz uz to jednou vylecil nebo lide co prodelali zloutenku typu c uz se nemuzou znova nakazit moc dekuju za odpoved a vazim si moc vasi prace dekuji ...

horečka 38 st 26. 12. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den p. doktore. Je u primoinfekce hiv vždy horečka kolem 38st nebo nemusí být žádná??? Děkuji

Ranečka 26. 12. 2015

Uživatel: Mirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Lze se nakazit v případě kdy by se na menší lehce krvácejicí ranečku(velikost 2mm.) dostala kapka infik.krve? Stím že by ta krev kapka byla NA rance a NE vní(jelikož ranečka nebyla hluboká tak ulpěla pouze napovrchu a nedostala se dovnitř) a nebyla nijak vtlačena ani vetřena celá do ranečky.dekuji

Sedimentace 25. 12. 2015

Uživatel: Jana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den chci se zeptat jestli se ukáže HIV při sedimentaci dekuji

riziko, chvila 25. 12. 2015

Uživatel: chyba, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

zdravim, ake je riziko pri nechranenom analnom sexe (ja pasivne), ktorý trval tak minútu alebo max. dve, nedošlo k ejakulácii. . ale nepoznám zdravotný stav aktíva. ďakujem

primoinfekce 25. 12. 2015

Uživatel: Jaromír, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat od rizikového chování nebo ono vyloženě rizikové to nebylo, ale od Července kdy se tak stalo se po 2-2,5 měsících objevil aft na jazyku a rýma + menší kašel do týdne to zmizelo No a teď po 5. měsících opět rýma, menší bolest v krku, pocit slabosti (bolest svalů), únava, teplota 36,9 - 37,3 kolísavě... může se jednat o primoinfekci..?? Teď v Lednu jsem se odhodlal na testy, ale mám strach že třeba zamění výsledky a já vyjdu pozitivní už se něco takového stalo..??

Pád na zem 25. 12. 2015

Uživatel: Franta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den jednou jsem zakopl o lavici a spadl na zem poté jsem si všiml že na ruce mam malinké zranění tak jsem si pomyslel jestli jsem se třeba neporanil o jehlu, tak jsem se na to dané místo podíval a nic jsem nenašel. Je to už asi 3 měsíce a to zranění je pořád stejné, myslím si že kdyby to byl vpich tak ten by byl už dávno zahojený. Myslíte že by se tak to dalo nakazit nebo je to spíše nepravděpodobné. Děkuji za váš čas. A omlouvám se za poněkud paranoidní dotaz

Nasteva verejneho domu 24. 12. 2015

Uživatel: Hawran, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chcel by som spytat aka je velka sanca nakazit sa HIV pocas navstevy verejneho domu. Pocas pohlavneho styku bol pouzity kondom a nedoslo k ziadnemu poskodeniu. Dakujem

nazor pana doktora Procházky? Spolehlivost testu 24. 12. 2015

Uživatel: milan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, jsem od rizika nyní 57 dní a chci se zeptat na toto: Četl jsem na amerických stránkách nějaké AIDS organizace, že současné testy jsou prý již tak kvalitní , že prý odhalí hiv v krvi již v rozmezí 4-6 týdne. Mysleli zrejme duální testy 4té generace. A že doba na hiv testování 2-3 měsíce byla stanovena kdysi, kdy testy na hiv ještě tak kvalitní nebyly. Co si o tom myslíte?

protilatky 24. 12. 2015

Uživatel: alan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, dočetl jsem se tady v odpovědi Michaela Jettmara toto: "Na protilátky mají vliv pouze antibiotika, kortikoidy, vrozená imunologická porucha, syfilis nebo žloutenka typu B." Prosím čím má vliv případně syfilis na protilátky? A je možné, aby se Syfilis neprojevila ani v duálních testech 51 dní od rizika? Děkuji moc za odpověď.

dotaz na pana profesora Procházku - testy a spolehlivost 24. 12. 2015

Uživatel: michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na následující. Byl jsem na duálních testech 20tý den od rizika, kdy lze prý antigen v krvi zachytit a výsledek byl negativní. Po té jsem byl minulý týden na dalších průběžných duálních testech, tentokráte to byl 51 dní od rizika. Myslíte si, že už by bylo případně v krvi něco vidět, pokud bych byl hiv pozitivní? Hraje těch 9 dní do 60 dní (tedy 2 měsíců, takovou roli?). Četl jsem anglické poradny na AIDS a často jsem četl, že pokud je test v 50 dnech negativní, neznají žádný případ, kdy by se ještě potom výsledky testu změnily. A z negativního výsledku by se po této době stal pozitivní... A považují test po 6 týdnech za spolehlivý - samozrejme pokud clovek nebral antibiotika a kortikoidy. Děkuji Vám pane doktore moc za odpověď a přeji Vám krásné svátky a děkuji za práci, kterou děláte.

prenos 24. 12. 2015

Uživatel: bob, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, od mého rizikového kontaktu to budou příští týden 2 měsíce. Chystám se pak na testy. Měl bych takový dotaz ohledně hygieny při mé případné hiv pozitivitě. Pokud jsem se v noci uspokojil do umyvadla v koupelně a smyl to sperma zběžně po sobě tekouci vodou, je možné, aby, když manželka druhý den ráno myje na tom samém místě pod tou tekouci vodou malé dceři pusinku a ona se ručičkama dotkne/plácá do dna toho umyvadla, kde bylo to sperma, aby se takto uskutečnil přenos na dítě? Je jí 10 měsíců, rostou jí zoubky, takže jí to v pusince asi při růstu těch zoubků krvácí... A pokud by si pak sáhla do pusinky? Úplně mne z toho pronásledují noční můry... moc děkuji za odpověď.

8-10-12 tydnů 24. 12. 2015


Dobry den. Prosím kde je pravda kdy se nechat testovat. Když zavolam do testovacích zařízenich tak říkají 2měsice tedy 8týdnů. Vy radite raději tři měsíce...Děkuji hezké vánoce

Primoinfekce 24. 12. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, byl jsem na testech 4 mesice a 2 tydny po rizikovem chovani, test vysel negativne. Po 8 mesicich se u me zacali objevovat podobne priznaky, ktere zminujete na vasi stránce u primoinfekce. (Zadny styk od te doby nebyl). Mohu si byt jist svou negativitou?

Testování 24. 12. 2015

Uživatel: Vlasta, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, chtel bych se zeptat po jak dlouho dobe je test spolehlivy, zda-li ma člověk syfilis. A dalsi dotaz, zda se jiz někdy vyskytla falesna negativita testu po 3 a pul mesice. Dekuji

framykoin 23. 12. 2015

Uživatel: petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den mam ditaz zda framykoin mast 2xaplikovana oddali tvorbu protilatek??? Dekuji.

holení 23. 12. 2015

Uživatel: Monika, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, považuje se za cestu přenosu třeba oholené místo? Od holení uběhly tak dvě hodiny

Test-jistota 23. 12. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den pane doktore, před dvěma lety se mi zacali dělat ve vousech lisiny, tmavé vousy se postupně nahradili úplně bílými. Na jaře tohoto roku jsem začal mít stejný problém s vlasy, opět lisiny, tak jsem si zatím hlavu oholil a začal pomalu hledat možné příčiny. K těmto problémům se nyní přidal náhlý úbytek váhy, podle vyšetření se jedná o zánět žaludku. U všech těchto problémů čtu, že se může jednat o autoimunitni onemocnění a sem směřuje má otázka. Byl jsem ve vašem zařízení na testech HIV, které jsou negativní. Poslední rizikové chování jsem měl pred více než rokem. Mohu se přes tyto jiné komplikace na výsledek testu spolehnout? Rád bych z hlavy tuto obavu vytěsnit a hledal dál příčiny mých potíží. Děkuji za vaši odpověď. Hezký den

Test 23. 12. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, muze test po dvou mesicich vyjit negativne, kdyz by treba clovek mel syfilis a nevedel o nem???

U lékaře 23. 12. 2015

Uživatel: Annie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné nakazit se z ultrazvukové zaváděcí hlavice při gynekologickém vyšetření. Pan doktor na tuto hlavici vždy nasazuje cosi jako kondom, ale ještě před klasickým "zaváděcím" vyšetřením použil tuto hlavici ultrazvuku na vyšetření mnou domnělé bouličky u poševního vchodu právě BEZ tohoto "kondomu" (nakonec tam žádná boulička samozřejmě nebyla, jsem chronický hypochondr). Začala jsem poté přemýšlet a napadl mě tento scénář: Pacientka přede mnou šla na ultrazvuk, pan doktor sundával "kondom", na kterém byl její výtok - častý gynekologický problém, někdy bývá i krvavý, případně tam mohl být poš. sekret a poté se lékař potřísněnou rukou od tohoto potřísněného kondomu dotkl také samotné již nechráněné hlavice UZ, kterou takto infikoval, a právě tou mě bez "návleku" vyšetřoval i v blízkosti poševního vchodu, možná i lehce vevnitř. Stalo se to cca po 4-5 min. od vyšetření předešlé pacientky. Mohl by být virus na této hlavici ještě infekční? Byl použit takový ten vodivý gel pro UZ, mohl vir zničit? Hrozí mi nějaké riziko a jak velké? Děkuji za odpověď a omlouvám se za dlouhý dotaz. Hezké svátky.

orálny sex s kondómom 23. 12. 2015

Uživatel: Ján, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

prijímal som orálny sex , mal som na penise kondóm , aké riziko prenosu STD som podstúpil?

přenos a příznaky 23. 12. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,prosím Vás,je možné dostat hiv,když jsem prsty uspokojil dívku a zhruba o půl minuty později,na prstech mohl být její sekret,uspokojil tou samou rukou i sebe? Přičemž jsem se dotkl i zaludu...dá se hiv takto přenést? A ještě,je možný příznak hiv zánět nosohltanu,na který začínají po třech dnech zabírat atb.,který se mi objevil po dvou měsících od výše uvedeného chování? Moc děkuji za odpověď

orálny sex - statistika 23. 12. 2015

Uživatel: ept, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, precital som si o oralnom sexe v poradni dost vela. Mal som rizikovu situaciu, no nemal som ani vytrhnuty zub a partner neejakuloval do ust. Mozem to povazovat za bezpecne a nemusim chodit na testy? (ak berieme do uvahy, ze riziko je velmi nizke). Dalej by som sa chcel opytat - disponujete nejakou statistikou,ze kolko ludi sa nakazilo iba cez oralny sex na SK a v CZ? (Aj ked je jasne, ze ak sa niekto nazazil HIV, mal pravdepodobne aj analny/vaginaly sex + oral.)Dakujem

52dní 23. 12. 2015


Dobrý den. Prosím dnes jsem si vyzved testy na hiv z akreditované lab. po 52 dnech od rizika. Výsledek negativní. Ptám se tedy je možné že by se výsledek třeba za 14 dni byl pozitivní?? Děkuji Pavel.. Preji krasne vanoce

Syfilis 23. 12. 2015

Uživatel: karel, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den ještě se zeptám při nakažení syfilisem a zároveň užívání kortikoidu kdy bude test spolehliví a budu se na něj moci spolehnout? Moc děkuji za Váš čas a přeji pěkné Svátky!!!!

TEST - dodatek 23. 12. 2015


Dobrý den paní Hégrová, moc děkuji za Vaší odpověď a jelikož jsem měl riziko nechráněný orální sex ( žena prováděla mě). Tak jsem se nechal otestovat po takové době. Mohl bych se tedy zeptat jestli jsou testy opravdu spolehlivé a při tomto riziku jsem se nenakazil a nebo mám testy nějak opakovat??? Moc děkuji za Váš čas a odpověď.

Hiv 23. 12. 2015

Uživatel: Vlada, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, jsou případy kdy se člověk nechá otestovat po dostatecné době na přítomnost viru v těle a přesto, že je nakažný timto virem se protilatky v krvy nezobrazí? Děkuji za odpověď.

Test 22. 12. 2015

Uživatel: Milan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, dovolím si ještě jeden dotaz. Užívám inhalátor Alvesco (kortikosteroid) k léčbě astmatu. Vdechnutí do plic jedenkrát denně. Může nějak on ovlivnit testy? Děkuji za odpověď a přeji příjemně prožité Vánoce

Testy u darcovstvi krve 22. 12. 2015

Uživatel: Milan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Chtel jsem poprosit o odpoved na otazku, zda se pri HIV testovani u darcu krve pouzivaji stejne, kombinovane testy na antigen p24 a protilatky 4. generace, ktere uzivate mj. Vy v dome svetla, ci se u darcu pouziva jina testovaci metoda. Dekuji.

nakaza? 22. 12. 2015

Uživatel: natala, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobry den prosim vas pred mesicem jsem mela rizikove chovani po 12 dnech me zaclo bolet v krku udelal se mi aft na jazyku bolesti hlavy zvysena teplota okolo 37,8 ryma a pocit na zvraceni na testy si zajit chci ale musim jeste pockat jen me zajima vas predbezny nazor jestli se muze jednat o primoinfekci?..pisete ze priznaky se vzdy objevuji po 14 dnech ale muze to byt aji trosku drive?.po 12 dnech nebo to je vyloucene a zadny takovy pripad jste jeste nemeli?.omlouvam se za dotaz ale jsem z toho spatna a potrebuji znat vas nazor.:( predem dekuji

Dodatek moznost nakazy? 22. 12. 2015

Uživatel: Radek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

No ta ranka moje byla spise povrchova lehce krvacela ale nic hlubokeho naprosto zanedbatelna vec. A ta kapka ulpěla pouze napovrchu tudiz se do ranky ani nedostala a byla ihned umyta. Takze je takhle moznost nakazy?

Protilatky 22. 12. 2015

Uživatel: KarelPR, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, muze treba soucasne probihajici bezna viroza nejak ovlivnit prubeh primoinfekce a zacatek tvorby protilatek a nebo zakryt jejich pritomnost v testu po 2 mesicich, pripadne ovlivnit reaktivitu v testu??? Dekuji za odpoved a krasne svatky.

Aktuální počet dotazů v databázi: 11307

Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 153
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.