On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

priznaky 2 9. 11. 2015

Uživatel: milan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den,moc dekuji za odpoved. Jelikoz jsem z cele situace a sveho hloupeho nezodpovedneho chovani dost mimo,volal jsem take na linku 800144444. Pani jsem rekl stejnou vec jako vam a rekla mi presny opak,ze pokud se dostane sperma ci preejakulat jineho muze na muj penis a masturbuje me tim,ze k prenosu muze dojit. Vubec nevim kde je pravda. Jak to,ze se nazory tak ruzni? Vim,ze zde v Poradne mate mnoho let zkusenosti. V zivote uz takovou hloupou vec neudelam,manzelce ani malemu se nemuzu podivat do oci. Riskuju vsechno a v te chvilce jsem si to vubec neuvedomil :(( strasne se modlim,aby az pujdu na test,to bylo negativni. Nevedel jsem co m,dokud jsem nepocitil tento hrozny strach,ze bych to mohl ztratit :(

Ujištění 8. 11. 2015

Uživatel: Stano, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Vím, že na tuhle otázku tu odpovídáte pořád, ale potřebuji slyšet ujištění od vás. Pořád se bojím, jestli nejsem nakažen. První věc je, že jsem se líbal s jednou holkou nebylo to ani hluboké líbání. Předtim sem neměl pochyby, ale jak sem si četl na internetě různé věci tak sem začal pochybovat a pořád si říkám co když náhou krvácela a já si toho nevšim a teď jsme nakažen.Jednoduše řečeno sem si to vsugeroval a teď pochybuju. Druhá věc je, že jsem dráždil jednu holku prsty. Doufám, že mě konečně ujistíte a já už se přestanu trápit takovým nesmyslem. Předem děkuju a mějte hezký den :).

priznaky 8. 11. 2015

Uživatel: milan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den,mam nekolik dotazu. Mel jsem dva, nejspise rizikove, kontakty. Prvni se stal pred sesti tydny a ten druhy pred jedenacti dny. Pokazde se jednalo "pouze" o vzajemnou masturbaci. V obou pripadech se nejspise stalo,ze mne uspokojil onen partner take rukou od sveho spermatu ci preejakulatu. V obou pripadech byl jiny partner. Pred tydnem se mi udelalo vzadu na hlave nekolik pupinku u sebe,podobnych akne. Z pocatku to vypadalo jako kousnuti od kamara,ale spicka pupinku nekde zbelela,nekde ne. Se to zacalo hojit,udelala se mi ta sama vyrazka/akne prubezne na obou stranach krku. Nektere zmizely,nektere zustaly. Nejvice tato vyrazka vynikne po koupeli. Take mi prijde,ze se posledni dva dny vice potim,jsem unaveny a tak obecne liny, take me svedi ruzne po tele a mam pocit ze se mi poti i dlane a nohy zespodu a trosku pali. Stejne tak tvare. Take mi prijde,ze mam vice natekle uzliny na krku. Teplotu nemam. Ted k mym otazkam. Co si myslite o vyse zminenych projevech? Mohl jsem chytit hiv pri vzsjemne masturbaci,pokud se sperma/preejakulat nektereho z muzu dostalo jeho rukou na muj zalud? Pokud si myslite,ze nakaza touto cestou neni mozna,tak mohlo by se jednat podle priznaku o jinou pohlavni nemoc? Jsem zenaty,mam male jeste kojene dite a strasne moc ho chci videt vyrustat.. Nadavam si jakej jsem hajzl a blbec,ze jsem jednal pudove a neovladl se. Nemuzu se na manzelku ani maleho podivat,jsem na sebe strasne nastvanej,ze kvuli svemu chvilkovemu ukojene riskuju to nejcennejsi co v zivote mam- je dva :((

děti a sliny přenos 8. 11. 2015

Uživatel: děti a sliny, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda by mohlo dojít k přenosu tak, že by HIV pozitivní osoba nafukovala nějakou nafukovací hračku a potom ten nafukovací díl ocucalo dítě a tak se infikovala. Měl jsem v létě úlet s jednou ženou a pak jsem nafukoval balon. A teď po třech měsících má dítě plnou pusu aftů a nějaký bílý povlak. děti vidím tak jednou týdně. a mělo prý i hořečku 37.6 C . Já jsem byl na jednom testo zhruba po těch dvou měsících (ten dopadl dobře). ale měl jsem atb takže nemohu spoléhat na to že jsem zdravý, a teď se chystám na test po víc jak třech měsících.

úhrada za testování 8. 11. 2015

Uživatel: Jakub M., Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,rád bych k Vám zašel na testování.Avšak jsem nyní v zahraničí dlouhodobě,tudíž neplatím VZP v ČR.Do ČR se vracím na měsíc avšak pouze s cestovním pojištěním.Proto se chci zeptat zda je možné zajít na testy i přes to a případně jak to vyřešit.Děkuji Kuba

pupinky 8. 11. 2015

Uživatel: david, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, jsem teď šestý týden od rizikového kontaktu a v poslední době se cítím dost unavený. Chuť k jídlu mám. Docela trpím i na vyrážky, ale to jsem trpěl skoro vždy. Chtěl jsem se zeptat, asi před týdnem se mi vzadu na krku, částečně i ve vlasech, udělaly pupínky, něco jako akné. Když se tam jakžtakž zahojily, tak se mi udělalo pár ze strany na krku a teď jsem objevil i pár na druhé straně krku. Může to souviset s případným HIV? Oobjevují se při hiv nákaze pupínky, které zprvu vypadají jako štípnutí a po té na špičce zbělí jako akné? Jsem z toho dost vystrašený :(( prosím o radu. Děkuji!

Otazka 7. 11. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, je suchy kasel bez bolesti krku a horecek nejaky priznaka promoinfekce? Dekuji

dotaz 7. 11. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, měl bych otázku. Behěm dvou let jsem spal s kamaradkou bez ochrany 3x. ja byl v lete na kontrole pohlavnich chorob (ne ucelne ale preventivne) a hiv nemam. Po teto kontrole jsem s ni znovu spal. Myslite kdyby uz predtim byla hiv a ja s ni spal 3x ze bych se uz davno nakazil? Navic pri prvnim sexu s ni jsem mel na penisu drobnou oderku. děkuji za odpoved

nakaza? 7. 11. 2015

Uživatel: michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Neviem, ci som som spravne pochopil, tak este raz: 1) mam sa obavat, ak som bol aktivny v oralnom sexe (bez ejakulacie)? Obavam sa, ze som mohol mat v ustach predejakulat. - v ustach som nemal viditelne rany a ani mi netiekla krv. 2) mohlo by k nakaze dojst, ak som mal cudzie semeno na mojom penise? - tiez nemam na penise viditelne rany

Přenos 7. 11. 2015

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat jaká je šance přenosu HIV následujícím způsobem: slečna rukou uspokojovala sama sebe a hned potom tou stejnou rukou od poševního sekretu masturbovala mě až ejakulaci. Je tam nějaké riziko? Děkuji

dotaz 7. 11. 2015

Uživatel: honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den , dnes jsem mel analni rizikovy sex byl jsem v aktivni roli ,praskl nam kondom... pak jsme se bavili a ja mu moc neverim rikal mi o nejakych prascich ze dostanu do 72 hodin co mi toto rekl uz mi bylo jasne ze si taky neni jisty .. co je to za prasky a kde je mohu dostat ?? Neni to nesmysl ??

Příznaky 6. 11. 2015

Uživatel: ladybird, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před dvěma týdny jsem měla nechráněný styk a teď mám teplotu cca 37,2 a škrábe mě v krku (mám nateklé uzliny a špatně se mi polyká) a trochu pálí na plicích a maličko pokašlávám. Obávám se, že by to mohly být počáteční příznaky nakažení HIV virem? Předem děkuji za odpověď.

Stres 6. 11. 2015

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,dva měsíce po ne chráněném sexu se ženou a spoustě příznaků mi vyšel negativní test v poradně,paní doktorka mi všechny příznaky, které sem nikdy jiný neměl vyvrácela:bily povlak v ústech na vnitřní straně tváři(z kouření),měsíc trvající nevolnost,průjem,ztráta 10 kilo váhy (psychosomaticke problémy)bolest v trislech a podpaží,někdy za krkem(take nic,protože na pohmat jsou uzliny měkké)nestálé bolesti zad i jiných koncetin(také problém v hlavě)dvě menší afty v ústech,bolest v krku(počasí) a jiné,během těch dvou měsíců sem bral antibiotika(15 dni),ale to prý věrohodnost testu nesníží hlavně bych prý musel mít horečku, kterou sem opravdu neměl ,potíže pomalu ustupují a někdy se vrací,ale ne už tak silné,mám ji věřit nebo se dal trápit do dalšího testu?

nakaza? 6. 11. 2015

Uživatel: michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravim vas. Mohol som sa nakazit, ak partner (neviem jeho stav) mal na ruke jeho semeno a potom chytil do ruky moj penis? Cital som, ze sa virus moze preniest aj cez malicke oderky. Na penise nemam viditelne ziadne trhliny, no mozu tam byt malicke ranky, ktore nevidim. Dakujem velmi pekne za odpved

doba testu 6. 11. 2015

Uživatel: honza, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,když půjdu na testy za 79 dnů od rizika i s partnerem se kterým sem ten sex měl,tak budou už ty výsledky spolehlivé? nebo je tak velká pravděpodobnost,že u obou se můžou vytvořit protilátky tak pozdě( beru dlouhodobě kortikoidy a partner bral 2krát antibiotika)?

Kapka 5. 11. 2015

Uživatel: Ivan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mohl by se člověk nakazit kdyby mu na čerstvou ranku kapla kapka infik. Krve kterou by si nevtiral a behem nekolika minut umyl? Nebo by krve muselo být větší množství a zraneni by taky muselo byt vetsi ?a kapka k nakaze nestací?

HIV 5. 11. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mohl bych se zeptat jak je to tedy s užívám kortikoidu s pohledu delšího užívání. Nechci pořád chodit na testy a obávat se o výsledek. Setkali jste se někdy s případem, že člověk HIV negativní a pak byl HIV pozitivní třeba po 2. letech od rizika? Jaká je tam pravděpodobnost? Byl jsem na posledním testu cca před měsícem a to bylo od rizika cca 2. roky. Moc děkuji za odpověď.

oralny sex 5. 11. 2015

Uživatel: martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Mam par otazok: 1) mohol som sa nakazit, ak oralny styk prebiehal bez kondomu a bez ejakulacie? Napr. cez predejakulat (ja som bol pasivny) 2) ak partner mal na ruke svoje semeno a zaroven chytal moj penis, mohlo dojst k nakazeniu napr. cez kozu? (viditelne rany na penise nemam, no mozu tam byt mikro rany) 3) potom som bol v oralnom sexe aktivny ja, mam vsak rozvrtany zub a v nom vlozku - mohlo dojst k nakaze? (bez ejakulovania do ust) - bojim sa vsak toho predejakulatu Dakujem

nevím 5. 11. 2015

Uživatel: Jiřik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den mohu se zeptat zda je možne jit po 60 dnech na test hiv když jsem nebral atb ani kortikoidy?

doba na test 5. 11. 2015

Uživatel: honza, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,chci se jen zeptat na ty 2-3 mesice. Berou se jako kalendářní? Nekde sem zas cetl 8-12 tydnu.

Masturbace 5. 11. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mohl bych se nakazit když jsem masturboval na toaletě a nějakým způsobem bych se poté otřel o cizî sperma které by tam zbylo po předchozím ? Ikdyby to sperma bylo delší dobu na vzduchu řekněme několik hodin

Pomoc 4. 11. 2015

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím vas chcel bi som vediet ze mam zdurene lymf uzlini na viacerých miestach co neubudaju uz 8 tizdnov a takisto aj zanet hltanu su to priznaki primoinfekcie?

Makrolidove antibiotikum v tinkture 4. 11. 2015

Uživatel: A., Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, osmy tyden od mirneho spise hypotetickeho rizika jsem byl na hiv testech. Vysledek negativni. Bohuzel jsem v te dobe nepravidelne pouzival na kuzi lek (vodicka na pupinky), ktery obsahuje slozku na bazi makrolidoveho antibiotika. Muze mit takova vodicka na pupinky podobny ucinek na spolehlivost testu jako jina antibiotika uzivana napr ve forme tablet? Je tedy test po 2 mesicich nespolehlivy a je treba se nechat pretestovat? Dekuji

Mám jít na testy? 4. 11. 2015

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý večer prosím vás mám dotaz. Před 4 měsíci jsem měl male napadnuti na parkovišti od jedné prostitutky, ktera me obtěžovala. Musel jsem ji vzít za ruku a odtáhnout ji od auta, do kterého si chtěla sednout. Pak jsem zjistil, že mám ruku od krve. Já měl menší ránu, ktera byla cca tak 1 čerstva. Rizl jsem se v práci. Tak mi to nedalo a samozřejme psychika začala pracovat tak jsem si nechal udělat testy po 2 měsících a vyšly negativni. Mám velice přátelský vztah se 3 ženami, se kterými se scházím jiz par let na masáže a oboustranný oral. Jenže co jsem se zabýval touto tématikou tak mi ted vrtá hlavou ten oralni sex. Jsou to slušné damy a vím, že se stresují asi zbytecne. Musím jít opět na testy? Mám raději přestat věřit i slušným ženám? Děkuji za Váš názor a jinak děláte skvělou práci pro možná zklidnění par lidiček.

Dotaz - test na pohlavně přenosné choroby 4. 11. 2015


Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Mohla by obyčejná virová choroba (např chřipka...) ovlivnit výsledky testu na HIV atd.? Včera jsem se totiž nachal otestovat na HIV, syfilis atd. (tj. 2,5 měsíce od posledního pohl. styku) a byl jsem trochu nachlazený (má strach, jestli se nejedná o příznak, nicméně musím ještě dodat, že jsem byl neustále v kontaktu s lidmi, kteří byli nachlazení a také neustále bývám venku a přicházím domů promrzlý od hlavy až k patě) . Výsledky ještě nevím (až za týden), a tak s nervozitou čekám a si říkám, jestli by protilátky na jinou virovou infekci nemohly ovlivnit výsledky (bylo mi totiž řečeno, že přítomnost HIV se určuje jen podle protilátek). Neustále mě to totiž vrtá v hlavě, kromě toho, že až na virózu, kterou jsem mohl chytnout od kohokoliv jsem nezaznamenal žádné jiné přiznaky- dokonce mě paní doktorka prohlédla jak tělo, tak i genitalie a řekla, že tam nic není. Také, když jsem se jí zeptal na ty protilátky, tak mě řekla, že by to výsledky němělo ovlivnit, ale chci mít ještě jistotu, a proto se chci optat ještě Vás :-). Děkuji předem za odpovědi.

Prosba 4. 11. 2015

Uživatel: Katerina, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry vecer. Zajima me, jestli se muze hiv projevovat bolesti zad v krizi... Mela jsem riziko, ale nic jineho nepozoruji.. Na test pujdu... Jen ta bolest zad! Dekuji moc

Dotaz 4. 11. 2015

Uživatel: Petra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před patnácti lety jsem měla rizikový orální sex s mým tehdejším kamarádem, o kterém vím, že se choval promiskuitně. Došlo k výronu semene do mých úst. Byla jsem velmi mladá, jednalo se prakticky o můj první sexuální zážitek, ke kterému došlo spíše ze zvědavosti a kterého jsem později často litovala. Pár týdnů po této zkušenosti jsem dostala silnou angínu, bolesti v krku, afty, nemohla jsem jíst a byla jsem hospitalizována s abscesem v krku (který mi chirurgicky odstranili) a podezřením na mononukleózu, která se nepotvrdila. V nemocnici jsem dostávala injekce antibiotik a tak jsem se z této "angíny"dostala. Vím, že se nejednalo o klasickou angínu a nikdy předtím a ani potom jsem na podobné nemoci netrpěla. Od této doby uplynulo již dlouhých patnáct let, na odběru krve jsem byla asi čtyřikrát, z toho jednou na předoperačním vyšetření a vždy jsem měla krev v pořádku - nevím ovšem, zda jsem byla testována na HIV protilátky - je to při předoperačním vyšetření běžné? Nebývám často nemocná, možná jsem více unavená než lidé kolem mě, ale jinak slabší imunitu nepociťuji. Přesto mám z HIV stále strach, intuitivně cítím, že nemoc souvisela právě s mou zmiňovanou sexuální zkušeností a projevy byly právě v ústní dutině a krku - je možné, že se jednalo o nějakou jinou pohlavně přenosnou chorobu, která se projevila právě v místě vstupu infekce? Myslíte si, že by se u mě nemoc za 15 let již projevila, stejně jako na krevním obrazu a můžu být tedy v klidu? Nebo zde riziko, že bych byla již 15 let pozitivní, je? Děkuji moc za Vaši odpověď a vážím si možnosti se zde zeptat!

Priznaky 4. 11. 2015

Uživatel: Sve, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mel jsem nechraneny styk s prostitutkou nekolik sekund (cca tak 2) kvuli prasklemu kondomu. Po cca 2 tydnech se mi na spicce penisu objevila takova zarudla skvrna nebo mozna i vyrazka (lze ji ale videt jenom pod urcitym uhlem, nekdy ji neni videt vubec). Nevim jestli jde o syfilis, protoze co jsem se dival na obrazky, tak vypada to jinak. Chci se zeptat, je moznost nakazeni hiv za ty 2 sekundy? Jsem ve 4. tydnu od udalosti a zatim jsem neprodelal primoinfekci.

angina 3. 11. 2015

Uživatel: jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Horecka a angina začali behem 3 tydne po riziku. Angina diagnostikovana obvodnim lekarem a nasazena antibitika. Takze angina i kdyz s horeckou.by nemela byt jako priznak hiv?

angina 3. 11. 2015

Uživatel: jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den je angina a horecky priznak primoinfekce?Cetl sem ze angina je druh zanetu hltanu.

protilatky 3. 11. 2015

Uživatel: vul, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den pane doktore, prvne Vam chci podekovat za odpoved na vcerejsi dotaz. Ani beru prednizon dlouhodobe asi 9 let bral sem vyssi davky ted tak pul roku 5mg. Chci se zeptat jestli vubec by byla lecba ucina kdybych byl pozitivni,protoze prednizon imunitu potlacuje a u lecby je spis zadouci povzbuzovat? Stres ten uz vube nezvladam uz sem zhubl 11kg, po jidle me na zvraceni, nespim atd. Ale za to si muzu sam, to sem si mel uvedomit nez sem mel nechraneny styk. Mel sem totiz na začátku 4 tydne priznaky pripominajici primoinfekci a hlavne horecku 38.5 a druhy den do 38 vzdy na vecer prvni den i v noci.

Chia semínka a Eviplera 2. 11. 2015

Uživatel: Luke, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, beru lék Eviplera a chtěl bych udělat něco pro své zdraví. Vím, že nesmím Echinaceu, ale jak je to s chia semínky? Je to antioxidant. Nemůže nějak snížit účinnost léku? Děkuji za odpověď.

Nechráněný sex 2. 11. 2015

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před 2 měsíci jsem měl nechráněný styk a po jednom týdnu me začalo bolet v krku, mel jsem teploty (kolem 37) a afty v ústech, šel jsem za obvodní lékařkou, která mi dala léky, které pomohly. Asi po pár týdnech jsem měl hnisavou angínu na kterou jsem dostal antibiotika, která zabrala, ale dost se bojím HIV pozitivity, potom jsem se 2x po sobě probudil spocený, a někdy pociťuji po jídle nevolnost, moje nynější přítelkyně si stěžuje na ranní nevolnos (těhotná není) a afty mám pořád, měl bych se obávat? Na HIV testy si chci dojít, ale mám opravdu velký strach. Děkuji za odpověď

Riziko infekce a kontakt s cizim spermatem 2. 11. 2015

Uživatel: Matej, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chtel bych Vas pozadat o zodpovezeni nasledujici otazky. Mam dlouholetou zdravou kamaradku, se kterou provozuji prilezitostnou vzajemnou masturbaci a mazleni. Na koncertu jsme poznali zcela ciziho kluka. Nasledne doma doslo k prekroceni nasich beznych hranic. Kamaradka mi provadela nechraneny oralni sex. Pote druheho kluka drazdila mezi prsy az k vyvrcholeni. Rukou a kapesnicky si pote prsa utrela a za asi 15 minut stejne uspokojovala me, ackoliv k me ejakulaci doslo bez kontaktu s jejimi prsy. Nyni je to 5 tydnu od teto udalosti. Nejprve jsem byl klidny a na vec nemyslel. Pak jsem ale po 2 tydnech zacal trpet silnym a castym mocenim ktere po tydnu ustalo. Nasledne se mi na jazyku udelal pomerne husty povlak. Otekla mi dasen kolem nekolika uplne zdravych zubu a pod celisti zdurely 2 uzliny v kterych me jiz 3 tyden poboliva. Stejne tak citim obcasne pichlave bolesti v trislech. Od uvadeneho 2 tydne jsem v hrozne uzkosti jestli jsem se takto nemohl nakazit. Horecku jsem nemel. Myslite ze jsen se preci jen takto mohl nakazit. Moc vam dekuji za odpoved a vazim si Vasi prace a trpelivosti.

Potize v bezpriznakovem obdobi 2. 11. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Chtel jsem poprosit o odpoved na otazku, zda je mozne, ze by mel hiv pozitivni clovek nejake potize po 1 roce od nakazy, tedy v deklarovanem, bezpriznakovem obdobi. Konkretne hovorim o oralni kandidoze a chlupate leukoplakii. Dekuji.

Hiv&zanet mocoveho mechyre 2. 11. 2015

Uživatel: Pevol, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda v pripradě zanětu močového měchýře a braní antibiotik může mít vliv na výsledek testu po 63 dnech od rizikového chování. Na test jsem šla dva dny po dobrání těchto antibiotik. Mohu považovat výsledek, který byl negativní za spolehlivý. Děkuji.

Nemoc 2. 11. 2015

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chtěla jsem se zeptat cca před 4 týdny jsem měla styk a tedka mám rýmu kašel bolest v krku a krvavé afty je tu možnost že se jedná o primoinfekci žádné horečka a nic takového nemám děkuji za odpověď

protilátky 2. 11. 2015

Uživatel: vůl, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den pane doktore,chci se Vás zeptat ohledně léku prednison. Je 5mg vysoká dávka nebo nízká(dočetl sem se,že někdo bere i 80mg) a popřípadě má tato dávka velký nebo malý vliv na opožděnou tvorbu protilátek? Byl jsem na testech v FN brno po 66 dnech od rizika a negativní. Je tu velká pravděpodobnost,že bude výsledek ještě za 14 dnů pozitivní? Nebo bude skrz tuto dávku léku ještě potřeba jít později? Děkuji Vám moc za odpověď

Moznost nakazeni 2. 11. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, cca pred 50 dny jsem mel sice chraneny, ale pohlavní styk v jenom z prazskych bordelů. I kdyz vim, ze s ochranou je moznost prenosu minimalni mam porad strach. Kondom Myslim poruseny nebyl nebo jsem to urcite nezpozoroval, behem doby jsem nebyl nijak nemocny zadne vyrazky teploty nic jen se mi nyni objevila jedna mensi kulicka na krku a trosku vetsi pod bradou a mam strach zda by to nemohlo byt z toho ve trislech ani podpazdi nic nemam. Chtel jsem se zeptat zda by to mohlo byt od toho nebo je to spis od jinychi veci ? Mam take cepy na mandlich, ktere jsem mel uz pred stykem, tak si myslim ze by ty boulicky mohly byt od toho

Vas nazor 1. 11. 2015

Uživatel: Lukáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobri den este nemam potvrdené hiv len mam priznaki co naznačujú na hiv a chcel bi som vediet ze cez vikend som kdoslo bozkávaniu vjacerimi babami nemohol som ich nakazit a jedna mi robila oral strasne sa bojim a chcem sa spitat po 8 tizdnoch uz môže nieco naznačiť test

Aktuální počet dotazů v databázi: 11461

Pomoc s léky pro pacienty

Pokud jste se ocitli v zahraničí v karanténě a/nebo se nemůžete dostat zpět do Česka a docházejí vám vaše antiretrovirové léky, kontaktuje prosím přes tento portál asociaci LIFE4ME.PLUS, která prostřednictvím národních pacientských organizací koordinuje po celém světe krizové dodávky HIV léčiv https://life4me.plus/en/.


If you find yourself in quarantine in the Czech Republic, cannot leave the country and are running out of antiretroviral therapy, or if you have problems receiving delivery of medication due to COVID-19, please contact ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. We will help you to find a solution.


Если Вы оказались в Чешской Республике в условиях карантина, и у Вас заканчивается запас антиретровирусной терапии, или если Вы столкнулись с проблемами в выдаче лекарств из-за COVID-19, пожалуйста, свяжитесь с ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. Мы поможем вам найти решение.

obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 155
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.