On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

nakaza 24. 3. 2015

Uživatel: kaja, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, 4týdny po nechráněném pohl.styku mě začalo pobolívat v krku, mám kašel,rýmu a bolí mě trošku lymfatické uzliny na krku. Jsou toto příznaky HIV infekce ??

musím na testy 24. 3. 2015

Uživatel: Zdeněk, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Ještě jednou děkuji za odpověď mam docela strach jít na ty testy už jsem to jednou absolvoval a abych pravdu řekl tak se mi znova nechce a mužů se zeptat jak Velké je riziko ze bych se nakazil.moc vam Děkuji za trpelivost

musím na testy 24. 3. 2015

Uživatel: Zdeněk, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Děkuji Vam za rychlou odpověď a jak je to teda s Tim testem podle toho co pište tak je riziko male

musím na testy 24. 3. 2015

Uživatel: Zdeněk, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den poradno musím podle vás na testy když byl provázen oboustranný orální sex s ženou Já za dne poranění na penisu neměl a žena pravděpodobně s pochvy ani úst také ne kráčela(spíš nevšiml jsem si).Děkuji za odpověď a přeji krásný podvečer

HIV+ a chřipka 24. 3. 2015

Uživatel: Matin, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den Jsem HIV+ cca 4 měsíce.Dnes mi diagnostikovali chřipku typu A což je ta težší forma.Mám docela vysoký horečky kolem 39.Beru antibiotika a antiviretika /Tamiflu/.Docela mě děsí představa že tohle onemocnění mi rozhodí hodnoty,hlavně CD4 zřejmě půjdou dolů.Když jsem byl diagnostikovanej,byli mi namerený hodnoty CD4 590 a VN 69,000.ale to už je stav starý dva měsíce.Myslíte si že si mi vlyvem chřipky múže nějak přitížít?Můžou ty CD4 klesnout nějak výrazně,já nevím třeba z toho mého původního stavu 590 na řekněme 300?Můzu po vyléčení a dobraní všech prášků požádat o zmeření CD4 a VN i když mi odběry mají dělat až na konci května? Děkuju za odpověď

dotaz 24. 3. 2015

Uživatel: Lucie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Rada bych se zeptala v souvislosti s dnesnim dotazem oralni sex a odpovedi dnes 24.3 od pana Szabo, proc musí jit dotycny na test, když pan Sobek tu nekolikrat jiz odpovídal ze po oralnim sexu v pasivni roli test neni potreba že slinami nas dotycny/ a nakazit nemůže. Proc kazdy odpovída něco jineho a kde jsou fakta na ktere se muzem spolehnout? Děkuji za objasneni.

Test hiv 24. 3. 2015


dobrý den chci se zeptat jestli jste se jako pracoviště ktere nabízí testovani a poradenství zajímali o to proc se za cca 30 let tohoto onemocnění nevitvoril test přímo na detekci samotného viru a proc se provádí stale test na protilatky o kterém se asi nedá říci ze je 100 procentní po jakékoliv dobe myslel jsem to tak ze ebolu zjistit dokáži ze 100 procentní jistotou a hiv ne kdyz se clovek teoreticky nakazí a nema tedy jistotu výsledku jak si ma byt jisty ze neni nebezpečný pro své okolí ??? Dekuji za odpoved

Orální sex 24. 3. 2015

Uživatel: Jarda, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den, jak jsme psal před 3-mi týdny jsem měl orální sex s jednou paní. já v pasívní pozici.....Nyní na mě "něco leze...začínají mě bolet klouby a zvyšuje se teplota...myslím, "doufám" že chřipka...myslíte že to může být příznak nakažení HIV? Děkuji za odpověď

Test po 62 dnech 24. 3. 2015

Uživatel: Kamil, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den mohu se spolehnout na výsledky testu po 62 dnech od rizikového chování který vyšel negativně? Po tuto dobu jsem neužíval žádná antibiotika pouze vitamíny. Může být výsledk falešně negativní? Děkuji za odpovědi.

zpusob prenosu 24. 3. 2015

Uživatel: simonka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den zajimalo by me jaky je riziko pri libani vim ze je to hodne male riziko a ze musi byt otevrena rana u obou partneru ale jak hodne musi byt otevrena velka jako koruna nebo staci mensi pro kazdeho je to jine meritko tak proto se ptam a jestli mate uz neaky pripat ktery se nakazil jenom pri libani ptam se tak blbe p protoze uz delsi domu mi neni dobre a mam priznaky tak jesli se man strachovat nebo ne dekuji simca

priznaky 24. 3. 2015

Uživatel: kamca, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den chtela bych se zeptat je to 4 tydny od mozneho nakazeni a uz jsem tri dny nemocna mam kasel,rymu a bolesrlt v krku nemam zadne nocni poceni a ani dalsi jine priznak a tak se chci zeptat jestli se mam bat nebo ne dekuji

dotaz 24. 3. 2015

Uživatel: blanka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Je mi jasne ze staci jeden pohlavni styk a clovek se muze infikovat. Cetla jsem ale ze procento prenosu pri klasicke soulozi z muze na zenu je 0,08% . To se mi zda male. Je to pravdive? Pokud tedy je sex pouze jednou trva chvilku a neni nijak drasticky je opravdu to procento nizke? Dekuji moc

otazka 24. 3. 2015

Uživatel: mino, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, viem ze tato stranka sa tyka hiv, ale potreboval by som poradit ohladne genitalneho herpesu. Ak som po dvoch tyzdnoch nemal priznaky, co sa tyka toho vysevu pluzgierikov, mam to mat este v hlave alebo uz by sa to prejavilo a mozem to hodit za hlavu. Sex aj oralny bol chraneny kondomom, ktory bol po celu dobu neporuseny. Za odpoved dakujem

Změna času 24. 3. 2015

Uživatel: Tonda, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, až se bude měnit čas, nevadí že si tím pádem jednou vezmu léky o hodinu dřív? Rád bych je bral totiž ve stejnou hodinu jako dosud. Nebo mám nejdřív třeba vzít o půl hodiny dřív než obvykle a tu další už normálně jak jsem zvyklý? Zakládám si na tom že léky beru na minutu přesně. Díky

strach 24. 3. 2015

Uživatel: anonymka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mela jsem nechraneny pohl.styk pred 4tydny A zacla jsem mit obavy ze jsem HIV+. Partner to dost stridal ale tvrdi mi, ze je zdravy a ze mu nic neni. Myslite , ze se mam obavat ?

Řízl jsem se na plese 23. 3. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli bych mohl mit aids z řezné rany. Řízl jsem se na plese, když jsem uklizel střepy ze země. Jsem si stoprocentně jistý, ze jsem se nedotkl žádné cizí krve, a téměř jistý, že jsem se nedotkl země. Myslím si, že aids mít nemohu, ale radši se ptám. Předem děkuji za odpověď.

Vysoké riziko? 23. 3. 2015

Uživatel: Terezka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, mám 26 rokov a koncom leta minulého roka som mala prvý krát pohlavný styk (resp.dva, alebo tri pokusy), ktorý/-é bol/-i krátky/-e a keďže to bolo po prvý raz, nebolo to tak intenzívne a partner vyvrcholil mimo mňa (nemali sme totiž ochranu). Keďže mal dávnejšie za sebou dosť promiskuitnú minulosť, o 4 mesiace v decembri som šla na hiv test ktorý vyšiel negatívne. Nie som si však istá, či som počas tých 4 mesiacov brala ATB. Medzitým sme spolu neboli a ja ani on sme nemali iný pohlavný styk s nikým, až minulý mesiac sme sa stretli, boli sme spolu týždeň a mali sme 4x pohlavný styk. Z toho nechránený pohlavný styk raz, kedy partner ejakuloval mimo mňa a potom v priebehu týždňa 3x chránený pohlavný styk (aj keď raz to vyzeralo tak že kondóm bol na konci penisu keď ho vytiahol). Posledný styk bol počas toho ako som mala menštruáciu. Vo všetkých troch prípadoch u partnera došlo k vyvrcholeniu vo vnútri. Hoci v poslednom prípade šlo takisto o styk s kondómom, bojím sa pretože som počula o tom že je možné že ejakulát sa dostane cez kondóm a počas krvácania je žena najviac ohrozená...Verím že som to napísala zrozumiteľne. Odvtedy sú to 4 týždne a posledné dva týždne mám neutíchajúcu bolest hrdla večer, ráno a v noci, občas opuchnuté lymfat. uzliny na krku, pociťujem únavu, bolesť klbov a bolesť hlavy...zase som v tom strese ako pred prvým hiv testovaním a hnevám sa na seba, že som sa nepoučila. Prosím Vás, ako to vidíte vy? Je to vysoké riziko? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

nakazeni 23. 3. 2015

Uživatel: anonymka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, je to 3tydny co jsem mela pohlavni styk s muzem ktery to dost strida.On zadne priznaky nema ale bojim se ze bych se mohla nakazit. Je mozne byt bez priznaku a presto byt nakazena? Moc dekuji za odpoved.

Co když naposled :-) 23. 3. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Takže pokud se dostane na muj penis a na vstup moč trubice preejakulat nebo sperma při masturbaci tak ryziko zase není? Nebo ja tomu nerozumim .-) piši již naposled a mockrat dekuji

co když 23. 3. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dekuji za odpověď mel jsem vzájemnou masturbaci s mužem nevim jestli když provadel masturbaci sobe a pak sahl na muj penis jestli nemel na ruce svůj preejakulat myslíte že tedy mam jit na test? ja myslel že masturbace je bez ryzika

anal 23. 3. 2015

Uživatel: Sisa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den musim chodit na test když jsem s neznamym mužem se mazlila a při tom osahavani atd mi vložil svůj penis do análního otvoru ? ja sem hned ucukla bylo to jen na cca 2 vteřiny

co když? 23. 3. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den mam dotaz zda když se dostane preejakulat ci sperma na močovou trubici je možna nakaza?

dotaz 23. 3. 2015

Uživatel: jolana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Jaka je pravdebonobnost spravnsti testu po 57 dnech od rizikoveho chovani? Pokud nebudu uzivat zadne leky a behem 2 az 6 tydne nebudu mit zadne priznaky? Odjizdim pak na dovolenou proto bych sla tak brzy. Dekuji

Testování po 63 dnech od rizikového chování 23. 3. 2015

Uživatel: Tomáš, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den předem se omlouvám za dotaz, protože podobných příspěvků je zde již několik. Můj dotaz zní, zda s mohu spolehnout na výsledek testu po 63 dnech od rizikového chování? Byl jsem na venerologickém oddělení, kde jsem zároveň byl testován na syfilis a chlamydie. Vše vyšlo negativní. Mám se raději dostavit na test opravdu po třetím měsíci? Po dobu 63 dní jsem neužíval žádná antibiotika, kortikoidy apod. Pouze jsem si jeden den ,,naordinoval,, Coldrex kvůli nachlazení (teplota 38,5). Pravidelně beru Bkomplex po snídani. A je nějaký rozdíl v testování na venerologii, v domě světla a podobných místech? Děkuji za odpověď.

ovlivnění protilátek 23. 3. 2015

Uživatel: lucka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, rada bych se zeptala. Dceru obcas natiram mastickou protopic 0, 03% a chtela jsem se zeptat jestli mohu jit na testy po uplynuti dvou měsíců od rizika? Budou spolehlive s ohledem na masticku.?A obcas jsem ji jeste natrela i masti locoid 0, 1, vzdy jen lokalni loziska. Dekuji

3,5 měsíce po nechráněném styku. 22. 3. 2015

Uživatel: Keny, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, pravidelně se chodím testovat, 5. prosince jsem měl nechraněný sex, naposledy jsem byl 6. března na testech a vše bylo negativní, chtěl bych se zeptat, zda jsem už za vodou nebo mi ještě hrozí nějaké riziko. Děkuji za odpověď.

Prosba 22. 3. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Dne 22.8. si myslím, že jsem měl rizikové chování, ale svou roli hrál "alkohol", tak nemůžu říci, jestli se něco stalo či ne :-(. Od Té doby mám zdravotní potíže zvětšené uzliny v podpaždí, zatuhlou levou stranu krku směr k šíji (podél tepny)..Nemohu se toho zbavit. Podpaždí bylo určitě horší, ale občas pobolívá. Krk mám pořád stejný. Přijde mi jak ochrnutý na levé straně. Podpaždí jsem si mazal Aulin mastí, myslím, že spadá mezi (korikoidy). Po 72 dnech ( 4.11) jsem si došel na testy do NRL v Praze. Testy negativni!!!! Bolest pořád přetrvávala, tak jsem si došel na test 92 dní od rizika (24.11)...Test negativní. Je březen a krk mám pořád zatuhlý na levé straně a podpaždí někdy také bolí. Už nevím co mám dělat. Mám jít na další test? Děkuji za odpověď. PS: Je možné, že by mě nechali z NRL odejít jen tak, když bych byl pozitivní? Už si začínám namlouva, jestli jsem laborantku špatně neslyšel :-( poraďte díky Petr

dotaz 22. 3. 2015

Uživatel: lucy, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Cetla jsem ze je u zeny vetsi riziko prenosu hiv pri menstruaci. Jedna se pouze o obdobi kdy zena menstruuje nebo i treba 10 hodin pred? Dekuji

Masturbace 22. 3. 2015

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, pane doktore. Existuje riziko přenosu HIV při vzájemné masturbaci mezi mužem a ženou, pokud by se žena dotýkala mužova penisu (žaludu) a měla na ruce nějaké množství poševního sekretu? Moc Vám děkuji za odpověď.

Nákaza HIV po pár hodinách 21. 3. 2015

Uživatel: Mirek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, po pár hodinách od nechráněného pohlavního styku mě začala bolet hlava, měl jsem zvýšenou teplotu, mírné bolení v krku. Má to nějakou spojitost s nákazou HIV? Děkuji za odpověď.

Klinec 21. 3. 2015

Uživatel: duri, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobrz den chcem sa opytat ci je mozne sa nakazit....pracujem v holandsku s gayom a prenasali sme nabytok a poranil som sa o klinec..bolo to len male poskrabanie ale troska krvi mi vytieklo..mohol by som sa nakazit ak by sa tesne predomnou poskriabal aj on? dakujem za odpoved

prenos HIV 21. 3. 2015

Uživatel: lucka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, pred 3tydny jsem mela pohlavni styk bez ochrany ale nedoslo k vyvrcholeni. Mohla jsem se nakazit ? poboliva me v krku a mam rymu .

stadium 20. 3. 2015

Uživatel: Jaroslav, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobry den, mam obavu, ze jsem se mohl nakazit virem HIV pred 3,5rokem. Na testy se samozrejme chystam, ale rad bych se zeptal, jake priznaky se mohou objevit 3,5roku od nakazy bez leceni a pripadne, jaka je nadeje, jestlize se clovek zacne "lecit" potlacovat vir v tele? Dekuji

Anální fisting, rizika přenosu HIV? 20. 3. 2015

Uživatel: Xiaomi, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda je při pasivním análním fistingu-prstění bez ochranných rukavic, také zvýšené riziko přenosu HIV. Řekněme, že partner neměl na ruce viditelnou krvácející ranku, ale přitom nemám 100% jistotu, že nemá např. nějakou i hojící se mikrooděrku, případně si jí nezpůsobil tou činností, když kolem nehtů se často dělají různé záděry a oděrky. Proniknutí nebylo nijak hluboké, přesto mám zvýšené obavy, protože sliznice konečníku a zřejmě i svěrače, není prý na toto zařízená. Docela lituji, že jsem se nechal strhnout k fistingu a čekám na uplynutí doby, kdy je možno jít na testy. Děkuji za odpověď a přeji pěkný den.

test za mesic a pul 20. 3. 2015

Uživatel: nikca, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Jak je test spolehlivy kdybych sla jiz po 6 tydnech od rizikoveho chovani? Dekuji

onanie 20. 3. 2015

Uživatel: ilo, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Je mozne se nakazit price masturbaci 1. Kontaktu z druhy partnerem 2. Price kontaktu s okolim ktere pouziva nemocny partner (postel, zachod kuchine), 3. To same pri ejakulaci?

příznaky 20. 3. 2015

Uživatel: Žaneta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Je to 4 týdny od rizikového chování. Už je to týden co mě pobolívá na jedné straně v krku, a cítím se být nachlazena. Jemně zvýšná teplota přes noc. U dutině ustí se mi tvořilo pár aftů. Další příznaky nenacházím. Tudíš se ptám můsí být příznaků hned několik najednou, či toto stačí za projevní známky viru. A jaká je prosím procentní pravdivost, pokud se nechám testovat v šestém týdnupomocí testu p24. Děkuji Vám ! Žaneta.

Dotaz 19. 3. 2015

Uživatel: Pavla, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mohl by být jedním z příznaků HIV svědění pokožky, převážně na hlavě? Děkuji

dotaz 19. 3. 2015

Uživatel: Ondra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den,muze byt pricinou nakazeni hiv,obcasne pobolivani v podpazdi trislech a na krku,bez jakehokoliv zvetseni limfatickych uzlin?Dekuji..

dotaz 19. 3. 2015

Uživatel: mato, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Aj oralny sex, proste vsetko prebehlo s kondomom. A do rana to uz takmer ustupilo. Dodrzal som vsetko co bezpecneho sexu tyka. Mam sa toho bat alebo nie. Dakujem za doplnenie

Aktuální počet dotazů v databázi: 10106

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


MOBILNÍ TESTOVÁNÍ - SANITKA

pro více detailů rozklikněte město

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 143
Obrázek č. 142
Obrázek č. 141
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.