On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Možnost nákazy 27. 10. 2015

Uživatel: Martina, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před pěti měsíci mi muž prováděl orální sex a při něm pronikal prsty do konečníku, co se týká orálního sexu, tak mu z úst nekrvácelo (líbala jsem jej předtím) to bych poznala ale chci se zeptat, jaká je možnost nákazy pokud by měl nějaká drobná poranění na prstech, ty jsem mu bohužel nijak zvlášť neprohlížela. (já jsem muži neprováděla nic). Původně bych něco takového ani neřešila, ale nedávno jsem v televizi viděla dokument, kdy žena jako příznak HIV infekce uvedla, že byla na operaci s koleny a mě poslední dobou bolí levé koleno. Žádné jiné příznaky jsem neprodělala. Děkuji za odpověď

Prenos hiv? 26. 10. 2015

Uživatel: Ondrej, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chtel bych se zeptat zda se da HIV prenest prstenim zeny a nebo otrenim stydkych pysku o penis. Respektiv, kdyz je zena vzrusena -,,vlhka,,. Dekuji za odpoved.

Vas nazor 26. 10. 2015

Uživatel: Lukáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobri den ja som vam uz pisal viac krat ale vzdi napisem ked je nieco nove lebo chodim na lekárske visetrenia ja som ten co mal oral z prostitutkov teraz som 7 tizdni rizika zatial mi bolo zistene zvecena stitna zlaza lymf uzlini krk oboch stran zvecene v krvnom obraze sa mi zistili neake pecenevo problemi, zvýšení cholesterol,a neaki zapal tiez,zajtra mam ist na sono brucha a potom na hematologicke visetrenie.citim sa slabí a mam obcasne bolesti tela horúčku som nemal ani raz? To bi som chcel vediet ze tie priznaki pri hiv zostavaju alebo miznu? A pri tom orále sa piše ze nákaza je unikat to je zvlastne ze ja som nemal žiadne poranie na penise ani som sa jej nespravil do ust nic? Na hematologickom mi zistia ci mam infekčnú chorobu alebo inu ked mam infekčnú tak Jak som to ja mohol chitit nerozumiem? Este som zabudol dodať u koznej som mal odobrate vzorki na vsetki baktérie vsetko bolo poriadku a bol som na hiv test po 5 tizdnoch a tiez aj sifilis test vsetko bolo negativne? Zda sa mi toto zvlastne podla toho co čítam o prenose hiv ?

Uzliny v primoinfekci 26. 10. 2015

Uživatel: Gogo, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám dotaz ohledně uzlin, zda v primoinfekci dojde k jejich zvětšení - zduření současně s ostatnímy příznaky a stejně (do 10 dnů max 3 týdnů) se vrátí do původní (zdravé) velikosti, nebo vrácení do normálu může trvat i déle, než u ostatních příznaků. A zda ke zvětšení - zduření dochází také od 3 až 6 týdne po orálním styku. Děkuji

Priznaky primoinfekcia 26. 10. 2015

Uživatel: Hulk, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, cca. 5 tydnu po chranene soulozi v nocnim klubu sem mnel horecku a zanet krku. Horecka a zanet vsak nebrobehli soucasne. Horecka 2 dny 38,5 a po odezneni horecky bolest v krku asi dva dny. Souloz byla chranena kondomem i oralni styk s kondomem. Nemuze se hiv doatat i cez kondom ? Muzu byt v klidu ? Diky

priznaky? 26. 10. 2015

Uživatel: peter, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Po rizikovom chovani som sa bol otestovat po 10 tyzdnoch - vysledok negativny. Odvtedy som nemal rizikove spravanie. Dnes je od testu priblizne 5 mesiacov. Posledne 2 dni mam upchaty nos, kycham, kaslem a citim sa slaby. zrejme som mal aj teplotu v noci. Je mozne, ze mi mohol vyjst test po 10 tyzdnoch falosne negativny a primoinfekcia sa teda u mna dostavala az teraz, teda po cca 5 mesiacoch? (ked som sa bol otestovat, nebral som atb ani kortikoidy.). Dakujem

HIV SPERMA 26. 10. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den chci se zeptat jestli hrozi nějake nebezpeci když muj penis prijde do styku s nakaženym spermatem

Preejakulát 26. 10. 2015

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Můj dotaz se týká kapky touhy. Mám při vzrušení mokrý penis a zajímalo by mě, zda při orálním sexu je možný přenos tímto způsobem. Tedy, když někoho uspokojují ústy a jemu teče preejakulát. Děkuji, Marek

Příznaky 26. 10. 2015

Uživatel: Lukas, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den Michaeli, už jsem Vám psal, (jsem možná hypochondr :-)),chci se zeptat na dvě věci, zda je možné, aby se ještě v 11 týdnu stále objevovala vyrážka (začala se mi objevovat od 5 týdne, pár pupínků) a mám stále červený krk již také cca 5 týdnů a k tomu kašel je to možné, že by příznaky trvaly tak dlouho?. Teplotu jsem stále nikdy nezaznamenal. Jen mám pořád takový pocit jako by na mě "něco lezlo" (chřipka). Už se " těsím" příšti týden na test po 3 měsících. A pak se chci zeptat, pokud to není tajné, jak u Vás probíhala primoinfekce?. Moc děkuji moc si vás všech vážím.

HIV 26. 10. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, moc se omlouvám za svůj dotaz. Mám po riziku 2 roky jeden test byl po riziku cca 1,5 roku a teď po dalším půl roce další a oba vyšli negativní. Jak se zde již psalo bral jsem delší dobu kortikoidy a pořád mám strach o falesne negativite. Nikdo mi nedá jasnou odpověď jestli díky me léčbě se nemohla spomalit tvorba protilatek na takovouto dobu. Mam pořád chodit na testy? Nebo co mám dělat poraďte mi Prosím. Jednalo se jen o orální sex ( žena mě) moc děkuji.

Poraněné ruce při práci 26. 10. 2015

Uživatel: Dáša, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. V zaměstnání jsem přišla do blízkého kontaktu s promiskuitním člověkem, u kterého se velmi obávám, že může být pozitivní. Pracovala jsem s nástroji, které měl hned těsně přede mnou v rukou. Bohužel až později jsem si všimla, že mám od nástrojů lehounce do krve odřené ruce. Teď se bojím, jestli jsem event. nemohla přijít do styku s krví toho člověka, v případě, že by byla nástrojích, které jsem od něj bezprostředně převzala? Asi je to z mé strany extrémní úvaha, ale mám teď strach a nevím, jestli jít na testy. Děkuji za odpověď. Daša

Spolknuti krve nakazeneho 26. 10. 2015

Uživatel: Bonny, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, pred 14 dny jsem se libala s muzem, u ktereho mam velke obavy, ze je nakazeny HIV a jiste mel v puse otevrenou ranku nebo pod rty, protoze jsem jasne citila krev v ustech. Je mozne se takto (spolknuti krve) nakazit? Dekuji bonny

Dotaz 25. 10. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, přibližně před 3 měsíci, jsem měl nechráněný pohlavní sex s mužem. Po asi 4 týdnech jsem měl něco připomínající nachlazení - smrkání, ucpaný nos a kašel (bez teploty) - trvalo to přibližně 5-7 dní. Může se jednat o příznaky primoinfekce? Děkuji za odpověď

Strach 25. 10. 2015

Uživatel: Robo, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,mam strach,ze jsem nakažen hiv,mám aft v ústech,ze vnitř rtu,zároveň s nim se mi udělal pupinek na přirození, ten zmizel po14ti dnech,objevili se mi 3 týdny po sexu se zenou(bez kondomu)2 týdny po aftu mne začalo bolet v trislech a pod paži,pořad je mi zle,zhubnutí sem 10 kilo,podle vyšetření na venerologii 5 týdnu po styku sem v pořádku ite testy, uzliny jen bolelo, ale nebyly vůbec zvětšené,v poradně mi řekli, ze je to od nervu, udělali mi nový test,2 měsíce po styku,mám malé dítě,nemůže se nějak nakazit?Z jídla, při koupání?

dotaz na pana doktora Procházku 25. 10. 2015

Uživatel: jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pane doktore, bylo my tu zdeleno ,ze kdyz se priznaky projevy,tak trvaji soucasne a soucasne skonci a trvaji delsi dobu. Takze kdyz sem mel na konci tretiho tydne boleni v krku s zahlenenim a rymu. Vecer a celou noc byla horecka pres 38 a druhy den bez teploty jen ryma a bolest v krku a zahleneni. Na vecer uz jen zvysena teplota do 37.5 , od tretiho dne uplne bez teplot. Po brani mukosoulvanu a tantum verde a nosnich kapek postupne odeznelo 4 den i ta ryma a bolest v krku po vykaslani z krku. Takze horecka a asi ten zanet hltanu netrvali soucasne,ani neskoncili. Tak ted nevim jesli to byla jen viroza nebo se jednalo o prvoinfekci?

Antibiotika, marihuana 25. 10. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Jak dlouho mám vyčkat s testem na HIV pokud jsem užíval antibiotika? A ovlivňuje výsledek testu užití marihuany? A kde bych mohl sehnat seznam míst, kde se můžu nechat otestovat? Dekuji za odpověď.

Délka testování 25. 10. 2015

Uživatel: Dušan, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, mohu se zeptat, za jak dlouho bude oznámen výsledek testu člověku, od doby odběru krve? Děkuji!

dotaz 25. 10. 2015

Uživatel: ada, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, již jednou jsem tuto otázku pokládala jako soukromý dotaz (20.10.) ale stále jsem nedostala odpověď, píšu tedy sem, pokud se na můj dotaz zapomnělo. Minulý týden jsem měla sex s mužem, který často střídá partnerky. Tvrdí, že chodí každé 2 měsíce na testy na HIV, ale moc mu to nevěřím. Měli jsme kondom, ale ten se stále ohrnoval, tedy penis nebyl zakrytý celý. Sama soulož proběhla bez ejakulace. V jednu chvíli jsem si dokonce jistá, že kondom zakrýval jen žalud. Další věc, prováděla jsem mu bez kondomu orální sex bez ejakulace. Vím jen o o tom, že jsem měla trochu prasklý ret, ale krev z něj netekla. A poslední, v jistou chvíli se do mě pokusil proniknout bez kondomu, jen přiložil penis, toho jsem si všimla, okamžitě jsem ucukla a přiměla jej si ho nasadit. Jak moc se teď mám bát? Na testy půjdu, jen do té doby...mám strach. A poslední: dá se nějakým způsobem dostat na testy i jeho? nebo když nebude chtít jít tak prostě nemusí? Děkuji moc.

Dostatečná doba pro test? 24. 10. 2015

Uživatel: Lucie, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, omlouvám se za "dotaz". 4.10. jsem měla nechráněný pohl.styk. Neužívám žádné léky, které by mohly test na HIV ovlivnit. Ráda bych se zeptala, zda se mohu nechat spolehlivě testovat již po 4. 12.? Děkuji za odpověď a ještě jednou se omlouvám. Hezký den,Lucie.

e.coli 24. 10. 2015

Uživatel: kristina, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobry den .. bola som na testi na hiv po 3 mesiacoch (negativne ) ziadne antibiotika ani ine lieky som nebrala imunita v poriadku ziadne vrodene vady. no po visetreni u ginekologa mi bola zistena e.coli vo vagine moze mat tato bakteria nieco spolocne s HIV ? dakujem za odpoved

Pravděpodobnost 24. 10. 2015

Uživatel: Roman, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den jaká je procentuální pravděpodobnost přenosu z ženy na muže A jestli jsou dva afty v ústech příznakem Hiv

Doba 24. 10. 2015

Uživatel: Ruda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den dalo by se na Hiv přijít i po 6 týdnech od ryzika ?

Preejakulát na vnější straně kondomu 24. 10. 2015

Uživatel: RIchard, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám prosím otázku, zdali je možný přenos HIV při análním sexu, pokud na vnější straně kondomu zůstane partnerův preejakulát, který je pak následně při sexu aktivně vtírán do sliznice. Přijde mi, že při nasazování kondomu se nelze preejakulátu na kondomu vyhnout. Děkuji.

Vas Nazor? 24. 10. 2015

Uživatel: Lukáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobri den prajem chcem sa spitat taki clovek co je hiv začiatočnom štádiu a nebere lieki proti tomu ale napr uzaviva drogi, a pije alkohol taki maju ake šance ze vraj zviknu mat taki ludia umieraju strasne skoro ani nemusi prepuknut AIDS a umierajú na zlihanie srdca

Míra rizika 24. 10. 2015

Uživatel: Aja, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den pane doktore, kdyby jste byl HIV+ žena. léčená, bez obtíží, VN 0, a měl partnera HIV- který by byl s Vaším stavem seznámen, svolil by jste k pohlavnímu styku bez ochrany? Přítelovi kondom vadí a vzhledem k mé nulové virové náloži se nákazy nebojí, já ale ano. Děkuji za odpověď

hiv test 23. 10. 2015

Uživatel: maria, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobry den , chcem sa spytat . bola som testovana na hiv v laboratoriu 109 dny od posledneho nechraneneho pohlavneho styku , teda po 90 dnoch (3 mesiacoch )nebrala som za ten cas ziadne antibiotika ani ine lieky okrem HAK ktoru beriem uz 4 roky, mozem si bit ista tymto visledkom ? nakolko sa stale pri kazdom zakaslani alb virazke obavam ... testi mi uz boli robene asi 4 , po mesiaci , po 8 a po 10 tyzdnoch a posledni mi bol robeni po 109 dnoch . dakujem za odpoved

hiv nebo panika 23. 10. 2015

Uživatel: Tom, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Dne 16.9 jsem udělal obrovskou chybu. Jedna holka (kamaradka) me ho vykourila a ja jsem ji drazdil prsty vaginu. Doslo i na libani. Vyron semene byl do jeji pusy a pote ho hned vyplivla. Na obyc.sex nedoslo. Poté jsem se dozvedel ze holka je dost na kluky.Hned den po riziku me palilo pri moceni na konci zaludu potom uz vubec. 4 tydny na to jsem pracoval na zahrade ve velke zime. Mel sem priznaky nachlazeni a to, ryma, paleni oci,zahlenenost,kasel. Vypotil sem se a po te to vypadalo v pohode. Trvalo to cca 5dni. Jenze sem chytl tak obrovsky strach ze jsou to priznaki hiv ze sem 3 noci nespal, skubali me svali, hrozna schyze z nemoci, poceni cela a celkove poceni kdyz sem se prikryl. .hrozny stav uzkosti. Schudl jsem 5kg. Nevydrzel sem to psychicky a zasel k obv.lekarce ta me dala antibiotika fromilid 500 a odebrala krev na hiv. Testy dopadli negativne. Ujistovala me ze si muzu byt 100% jisty ze by se to projevilo, nekolikrat to opakovala ze je to v poradku. Tak sem se nabidl ze prijdu na testy v puli listopadu jeste jednou. Takze resim zase dilema, mela p.doktorka pravdu? A jeste bych doplnil ze pri priznacich nachlazeni sem nejspis nakazil kolegyni v praci..mela rymu a kasel. Dale bych jeste doplnil ze pri brani atb me docela dost pali v podbřišku, je to normalni? Teplota 36,6C Nebo se jedna o dalsi priznak. Prosim o vas nazor. Dekuji.

Testování v VFN SÚ 23. 10. 2015


Dobrý den, chtěl bych se zeptat jakou jakou metodou (ELISA, CMIA apod.) a které generace (pokud jsem se správně dočetl jich jsou čtyři) se provádí testování v VFN SÚ? Děkuji za odpověď.

HIV centra 23. 10. 2015

Uživatel: Aleš, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, momentalne dochazim do HIV centra na Bulovce. Chystam se prestehovat mimo Prahu, na severni moravu, kde je centrum ve fakultni nemocnici v Ostrave. na veskere testy a leky si vyzvedavam v ambulanci. Chtel bych se zeptat zda v centru v Ostrave je mozne dostat veskere sluzby, jako na Bulovce, tzn., pravidelne testy a vyzvednuti leku, apod. Dekuji

přenos 23. 10. 2015

Uživatel: kaja, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den.Mám takový dotaz.Prosím o odpověď nejlépe padá Dr.Procházku.Lidská sexualita je nevypočitatelné a já presto ze mám doma krásnou manželku a spokojeny vztah...a nerad bych to ohrozil....Zkratim to.Vzrušující me takové ty proflakle slečny romského etnika.V rámci bezpečného sexu se vždy za úplatu nechávám uspokojit rukou.Prostě si nemůžu pomoct.Riskuju přenos pohlavních chorob?HIV pravděpodobně nehrozí...ale co třeba Sifilis,kapavka atd....

Vas nazor 23. 10. 2015

Uživatel: Karol, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobri den chcel bi som sa spitat ze obvodní lekár pri krvnom obraze a analize mocu bi vedel najst nieco co bi malo náznak hiv ? Ked ano tak co?? Napr po 6 tizdnoch rizika

testy po 15 měsících 23. 10. 2015

Uživatel: greenday, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Prosím o odpověd pana doktora Procházku. Zajímá mě, jestli je vám znám nějaký případ, kdyby několikrát zopakované testy po 15 měsících od rizika byly fálešně nedativní. Předem děkují za odpověd

Dotaz 23. 10. 2015

Uživatel: Šárka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před týdnem jsem byla na gynekologické prohlídce, sestra mi měřila tlak a já si sedla na židli (ještě jsem neměla na sobě kalhotky) chtěla bych se zeptat jestli jsem se mohla nakazit HIV, pokud by přede mnou seděla jiná pacientka (taky bez kalhotek) a zanechala by na židli svůj poševní sekret.

Jsou rýma a hleny příznakem HIV? 23. 10. 2015

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chci se zeptat jestli i u promoinfekce patří jako příznaky rýma a hleny...četl jsem totiž že když už jsou tyto příznaky tak je to spíš typické pro běžné respirační onemocnění než pro Hiv virus, že HIV virus u promoinfekce nenapadá nosní sliznici a když už, tak už by to vypadala jako těžká sinusitida, je to pravda?

škytání, zvětšená žláza, bolesti svalů, hlavy a nohou - příznaky HIV? 22. 10. 2015

Uživatel: Dano, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobri den prajem mal som pred 6 tizdnami rizikovi sex neznamov zenov bez ochrani moje priznaki začiatkom prveho tizdna zistena zvecenana zlaza, štikútka kazdodena, bolesti svalovov ale vzdi, vecinov vzdi mam tie bolesti raz hlava ,potom to prestane potom noha ,no proste vzdi nieco ine ale bolesti su každodenne.a bolima slezina tiez kazdi den, moc mam akokebi tam bol hlien co som nikdi taki pretim nemal? Vas nazor hiv test a sifilis test som bol 5 tizdni rizika bolo negativne vsetko

test 22. 10. 2015

Uživatel: honza, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den pane doktore,chci se Vás zeptat jak bude spolehlivý test po 9 týdnech a 4 dnech? Když beru 5mg prednisonu. Děkuji

eroticka asaz 22. 10. 2015

Uživatel: iri, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobry den, chel bych se zeptatjestli se covek muze nakazit hiv erotickou masazi kdy nedochazi k oralu, pouze pri kontaktu stydkzch pysku a slizice zaludu? dekuji

hiv negativita 22. 10. 2015

Uživatel: františek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den chtěl jsem se zeptat před dvěma lety jsem měl nechráněný pohlavní styk po dvou letech sem se nechal otestovat test byl hiv-ag ab ale trpím artritidou autoimuním onemocněním léky sem během těch dvou let nebral žádné mužu se na vysledek spolehnout a brát ho za pravdivý ? děkuji

infekce od jehly - je to možné 22. 10. 2015

Uživatel: Hanka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou. S dcerou (1,5let) jsme si udělali výlet na Václavské náměstí celou dobu byla v kočárku a semnou. Jen v restauraci jsem jí přesunula do dětské židličky. Večer jsem si všimla, že má štípanec na ruce (nevšimla jsem si, že by tam byl předtím, ale s určitostí to říci nemůžu). Vypadal jak štípanec od komára. Večer měla z ničeho nic teploty 38C. Takto to trvalo 3dny - CRP měla 23. štípanec si dcerka rozškrábala, a teď musíme potírat antibiltickou mastí, teď už teploty nemá. Bojím se nákazy například infikovanou jehlou. Předpokládám, že bych si musela něčeho všimnout, přece jen bolest při vpichu by jí musela rozbrečet. Navíc byla oblečená do teplé mikiny, a tu jsem jí sundala jen v restauraci, kde byla vedle mě. Ale i tak mě hlodá ta myšlenka. Děkuji za Vaší odpověď

léky 22. 10. 2015

Uživatel: honza, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den pane doktore, chci se Vás zeptat jak je to v dnešní době s proplácením léčby hiv+,kolik si pacient doplácí na léky? Děkuji za odpověď

Aktuální počet dotazů v databázi: 11552

Pomoc s léky pro pacienty

Pokud jste se ocitli v zahraničí v karanténě a/nebo se nemůžete dostat zpět do Česka a docházejí vám vaše antiretrovirové léky, kontaktuje prosím přes tento portál asociaci LIFE4ME.PLUS, která prostřednictvím národních pacientských organizací koordinuje po celém světe krizové dodávky HIV léčiv https://life4me.plus/en/.


If you find yourself in quarantine in the Czech Republic, cannot leave the country and are running out of antiretroviral therapy, or if you have problems receiving delivery of medication due to COVID-19, please contact ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. We will help you to find a solution.


Если Вы оказались в Чешской Республике в условиях карантина, и у Вас заканчивается запас антиретровирусной терапии, или если Вы столкнулись с проблемами в выдаче лекарств из-за COVID-19, пожалуйста, свяжитесь с ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. Мы поможем вам найти решение.

obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 160
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.