On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

orální sex 23. 9. 2015

Uživatel: david, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Mohl bych se nakazit kdyz mi jedna divka delala oralni sex bez ejakuace do jejich úst? Toť vše. Nic jiného jsme nedělali.

Moznost nakazy 22. 9. 2015

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den chtel bych se zeptat jestli se da nakazit timto zpusobem..jestlize clovek co ma mensi ranku např drobné řiiznutí spise povrchove nez hluboke(pri vareni)a dostala by se mu na ranku kapka infikovane krve kterou by si tam nevtiral a behem nekolika malo minut umyl tak jestli je mozna nakaza? Nebo musi byt krve vic napr vazna autonehoda? Dekuji za odpoved

nakaza 22. 9. 2015

Uživatel: Bara, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den vim ze tady mate dotazy jen ohledne HIV ale mohla bych se zeptat zda li zloutenku typu C nebo B nebo aji Hiv se da prenes tak ze muz ma odreny penis ma tam zaschlou krev a vnikne do zeny?..jake velke je riziku u zloutenky typu B jeke u zloutenky typu C a jek u HIV ?..dekuji moc za odpoved

Orální sex 22. 9. 2015

Uživatel: Přemek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, ještě jednou. Navazuji na předchozí. To znamená že když jsem si nevšiml krvácení z úst. Tak se nemusím obávat nákazi virem HIV?

Orální sex 21. 9. 2015

Uživatel: Přemek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, moc děkuji za rychlou odpověď. Jen bych prosil o odpověď zda znáte vy a nebo někdo s kolegů, že by se někdo pouze touto praktikou nakazil? Moc děkuji za odpověď. Tak velkého krvacení bych si asi všiml a penis od krve jsem neměl ani známka zakrvácení.

Orální sex 21. 9. 2015

Uživatel: Přemek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, již jsem se zde dočetl, že tato praktika je bezbečnější. Myslím tedy žena muži a já v pasivní roli. Setkali jste se za svuji působení v teto oblasti, že by se někdo nakazil jako pasivní muž touto praktikou? Děkuji za odpověď.

Větší množství pre-ejakulátu - kontakt v oblasti konečníku-hemoroidy 21. 9. 2015

Uživatel: Antonín, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, ohledně přenosu HIV a jiných pohlavně přenosných chorob jsem se poměrně dosti informoval. Vím, že k přenosu HIV dochází základními 3 způsoby. Chci se zeptat, zda považujete za rizikové chování, když při společné masturbaci, mazleni apod. měl partner na penisu poměrně větší množství spermatu a asi 3 x se mi v oblasti konečníku otřel o anus a trochu spermatu mi tam zustalo řekněmě na vnější části konečníku. K pohlavnímu styku ani orálnímu styku vůbec nedošlo. Šlou pouze o toto dráždění. Trpím na hemoroidy, takže anální styk obecně neprovozuji, ale obávám se, zda právě z důvodu hemoroidů nemohlo přesto dojít k riziku. Díky za odpověď.

Test 21. 9. 2015


Dobry den, moc dekuji za odpoved. Takze kdyz lekar odebere krev a posle ji do laboratore. Myslim ne zrovna do te narodni tak negativni vysledek ma stejnou vahu a je platny?

nástup k policii 21. 9. 2015

Uživatel: maki, Téma: Poradna pro silové a záchranné složky státu

Dobrý den,děkuji za odpověď zda se při přijetí k policii dělají i testy HIV. Nechci se Vás dotknout, ale víte určitě ,že se testy dělají ? Potřebuji mít jistotu, že to tak opravdu je. Zrovna jsem se díval na diskuzi ohledně zdravotních testů k přijetí u policie a ani jeden z diskutujících si není vědom toho, že by jim brali krev i na HIV.

test 21. 9. 2015


Dobry den, mohl bych se zeptat jaky rozdil je mezi: sceeringovini testy a testy treba u praktickeho lekare, ktery odbranou krev zasila do laboratore? Jaky je presnejsi?

Přenos líbáním 21. 9. 2015

Uživatel: František, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, rád bych se vás zeptal na možnost přenosu. Líbal jsem se s velmi se slečnou, která ráda střídá chlapce a při líbání jsem ji omylem kousl do rtu. Nevím jestli jí tekla krev, možná trocha ano. Sice jsem já v ústech neměl žádnou ranku, ale mám teď velmi zduřelé a rudé nosní a krční mandle, tak se bojím jestli mě ta trocha krve nemohla přes mandle nakazit. Děkuji za odpověď.

Body 2 body masaz 20. 9. 2015

Uživatel: TomC, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den Chtel bych se zeptat na rizikovot tzv body to body masaze. Ackoliv k penetraci nedochazi asi k doteku pohlavnich organu muze dojit, pripadne cast posevnich sekretu se muze dostat na nechraneny penis. Dekuji za odpoved a preji hezky den

Poranění prstu krvácející záděra 20. 9. 2015

Uživatel: Luboš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, při sexu vždy dodržuju zásady bezpečnějšího sexu. Používám kondom při sexu s partnerkou. Bohužel se mi stalo, že při uspokojování partnerky prstem v pochvě jsem při vytažení prstu zjistil krvácející záděru. Na prstu jsme měl poševní sekret. Představuje toto chování riziko nákazy? Jak se mám nyní zachovat? Děkuji za odpověď.

Nástup k policii 20. 9. 2015

Uživatel: maki, Téma: Poradna pro silové a záchranné složky státu

Dobrý den, nevíte zda při nástupu k policii, provádějí při vstupní zdravotní prohlídce i vyšetření HIV ? Mnohokrát děkuji

Předčasná léčba 20. 9. 2015

Uživatel: Martina, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den.Prosila bych o zodpovězení Mudr. Procházku,mockrát děkuji :-) Můj syn(žák ZŠ) byl nakažen záměrně HIV.Chodíme do centra v Ústí nad Labem,neléčí nás,prý je času dost,až mu budou klesat ty lymfocyty.Mně se to ale nelíbí,je mladý a má život před sebou.Má virovou nálož 500.000 .Kdyby se léčil,měl by nejen větší šanci on sám,ale i spolužáci,rodina, atd. by se nemuseli tolik obávat,když by měl nulovou virovou nálož.Spojila jsem se s pár lidmi tady z komunity a někteří takto mladí dostali okamžitě studijní léčbu a jsou na tom velice dobře.Máme nárok na předčasnou,kvalitní léčbu či studii?Jako matka to vše strašně špatně nesu,jsem zoufalá :-( Mockrát děkuji za odpověď...

dotaz na prof. Pazdioru 20. 9. 2015

Uživatel: Marek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den pane profesore. Chtěl jsem Vás tímto zdvořile požádat o informaci, zda jste se vy osobně ve své praxi setkal s falešně negativním HIV testem po delší době než jsou proklamované tři měsíce od rizikového kontaktu, resp. pokud ano, tak s jakým nejzazším termínem detekce viru od případného rizika jste se ve své praxi Vy osobně setkal(budeme-li předpokládat, že pacient o době svého rizikového kontaktu věděl a hovořil pravdu). Děkuji mnohokrát za odpověď.

Příznaky v sedmém týdnu 19. 9. 2015

Uživatel: Ne, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, po sedmi týdnech od nechráněného pohlavního i orálního sexu jsem dostala rýmu a kašel. V noci nemohu spát a pořád se probouzím i zpocená na zadní části krku a obličeji (někdy míň, někdy o něco víc), ale moje teplota zatím nikdy nepřesáhla 37°. Jsem hodně vystresovaná. Jídlu už také moc nedám. Je možné, že se jedná o příznaky HIV? Nebo je i možné, že jsem tak moc vystresovaná, že jsem si mohla oslabit imunitu a tím vším, co jsem si přečetla na internetu si i příznaky vsugerovat? Samozřejmě, že na testy půjdu, ale bohužel musím ještě měsíc počkat, což už tak v mém hrozném stavu je neskutečná doba. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

testovani, spolehlivost 18. 9. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pred rokem jsem chytil od milence syfilis. Mam astma a beru kortikoidy. Na testech jsem byl pred mesicem a vysel negativní, je mozne brat vysledek za stoprocentni? Nekde jsem cetl ze syfilis a kortikoidy maji na testy vliv?

Plavky 18. 9. 2015

Uživatel: Jakub, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mohl jsem se nakazit když mi kamarád půjčil svoje plavky ?

Test 60 dní 18. 9. 2015

Uživatel: XY, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Dneska jsem byla na testu 60 dní po riziku.(negativní) Chtěla jsem se zeptat, ze test vyšel falešně negativní, nemůže mít vliv moje nachlazení, s bolestí v uších. (posledních 14 dní) Nešla jsem k doktorce a vzala jsem si Stoptussin. Nic jiného. A ještě jsem se chtěla jsem se zeptat, co je to to imunitní onemocnění, které ovlivňuje ty testy, co si pod tím představit? Mně to není nějak jasné, o co se konkrétně jedná a jak se to projevuje. Je možné že o tom třeba člověk neví? Mám přece jenom stále strach, a půjdu ještě na testy pro jistotu za měsíc, tj. ve 3 měsích. Děkuji za odpovědi.

Kouření 18. 9. 2015

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli jsem se mohl nakazit když jsem s kamarádem kouřili marihuanu. Ten kamarád měl údajně homosexuální styk a když mi podal joint tak byl vlhký. Nevím že bych měl v ústech nějakou oděrku

bolest 18. 9. 2015

Uživatel: palo, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den asi pred 12tyzdnami som mal rizikovy styk po 6 tyzdnoch som mal bolest hrdla zvatsene mandle ine priznaky neboli... po tyzdni to preslo a dalsi tyzden ma boleli klby na clenkoch zapesti a s prestavkami ma bolia klby dodnes a hlavne clennky ked sedim je to v pohode ked stojim ma bolia az palia niekedy moze to byt priznak nakazy a ako dlho to trva. Bojim sa ist na testy

Prosba 18. 9. 2015

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den milá poradno, měl bych takoví všeobecný dotaz nebo problém. Bohužel jednou jsem se dopustil rizikového chování. Sex byl s prezervativem, ale orální sex byl bez ( žena prováděla mě). nevěnoval jsem tomu pozornost spíš z nevědomosti že bych se tímto způsobem mohl nakazit. Žil jsem takto v nevědomosti asi cca 1,5 roku. Pak jsem našel Vaše stránky a poradnu. Po přečtení starších dotazů při riziku přenosu orální cestou jsem se začal strachovat o svoje zdraví a zdraví partnerky a dětí. Zašel jsem si na testy k praktickému lékaři a ty dopadly negativně, ale bohužel jsem se nějak psychicky složil a nevím jestli tento výsledek mám považovat za spolehlivý. Pak jsem už provozoval nechráněný sex jen s manželkou. Chtěl jsem se poradit mám zajít k praktickému lékaři a svůj strach mu říct a nechat opakovat test? Od minulého testu uplynulo půl roku, kdy se strachuji a skoro vůbec nespím. Také trpím auto imunitním onemocněním a mám strach že budu v těch několika málo procentech kdy se virus v krvi zjistí po delší době. Beru léky kortikoidy, ale zase si říkám že test po cca 1,5 roce by ty protilátky by měli být vytvořené i když beru léky. Prosím o radu co mám dělat opakovat test a nebo vyhledat pomoc jiného odborníka? Moc děkuji za Váš čas a odpověď. Taky přeji hodně síly a času na pomoc ostatním je to skvělé co děláte. Ještě jednou děkuji za odpověď a omlouvám se za dlouhý dotaz.

Leukopemie 18. 9. 2015

Uživatel: Anet, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den na vice strankach sem se docetl ze se pri primoinfekci v krevni obraze vyskytuje leukopemie(ne vždy) chtel bych se zeptat zdq je to pravda?

Primoinfekce 17. 9. 2015

Uživatel: Honzík, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, jsem velmi nervózní a mám dotaz. Před 25dny jsem měl nechráněný pohlavní styk. Po 16dnech se mi na hrudník udělalo cca 5 červených míst o velikosti cca 1-3cm3, které cca po 4-5hod zmizeli. Poté se to opakovalo po 3dnech v menším množství a za další dva dny to samé. Zajistil jsem, že partnerka to poměrně střídá. Můj dotaz tedy zní, může být příznak pouze vyrážka bez horeček a dalších příznaků? Předem děkuji

Spolehlivost testu 17. 9. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, rád bych se prosím zeptal, jestli se můžu spolehnout na test po 24 týdnech od velkého rizika (HIV+ žena užívající léčbu), který jsem podstoupil na infekčním oddělení nemocnice. Z uváděného výčtu příznaků jsem kromě vysoké teploty prošel jejich různou kombinací a intenzitou během 3-14 týdnu, které byly podporovány enormním stresem. Zajímalo by mě také jestli jsem neudělal hloupost, když jsem šel na test několik hodin po CT vyšetření, kde mi byly podány různé kontrastní látky. Předpokládám správně, že by to nemělo test ovlivnit? Děkuji za odpověď.

Nechráněný styk 17. 9. 2015

Uživatel: Tom, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,v lednu jsem měl rizikový sex s ženou,která má být udajně nakažena.Žádné zdravotní problémy jsem neměl ani příznaky nemám.V Červnu jsem byl na preventivní prohlídce,kde mě brali krev na cholesterol a ledviny,vše v pořádku.Zjistili by při těchto testech ,že je něco v nepořádku?Mám jít raději na testy?Děkuji

Očkování 17. 9. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,za 2 týdny se půjdu testovat na HIV po 3 měsíců od rizikového chování,pokud bych se nechal očkovat nyní proti chřipce mohlo by to ovlivnit výsledky testu?Mame se nechat očkovat raději až po testování?A ještě bych se chtěl zeptat,zda jsou známy případy nakažení HIV preejakulatem při orálním styku.Moc děkuji

Testování 17. 9. 2015

Uživatel: Lucka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se dá testovat i jinak, než jit na krev do nemocnice. Jsem hodně časově vytížená a ráda bych si test udělala doma. Je to možné? Jestli ano , kde se dá koupit a po jaké době ho použít?

Test 17. 9. 2015

Uživatel: Alx, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Hezky den přejí, chtel bých se zeptat zdá vysledek na predoperacnym vyšetrení po 186 dni po riziku mužu brat ako konečný nebo dane problémy ktere pretrvavaji skoro rok od rizika ako su stále zverene uzliny pod sankou a prujem mam pripisovať necemu kliniku? Test po vyše pul roce negatívni , riziko bolo niekoľik par minút oral mne bez kondomu,dekuji a přejí hezky den.

Oralni sex 17. 9. 2015

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mel jsem oralni sex od osoby nakazene HIV. Pri oralnim sexu byl pouzit kondom. Ma smysl jit na testy? Dekuji.

Infikace dětí a příbuzných 17. 9. 2015

Uživatel: Tomáš, Téma: Poradna pro rodinné příslušníky a osoby blízké HIV+

Dobrý den, měl bych jednu otázečku a nebo problém. Když jsem infikován virem HIV. Mohu být klidný že nenakazím děti? Třeba oliznutím zmrzliny, napitím ze stejné lahve. Použitím příborů? Jsem úplně na dně a nechci ohrozit své děti. Děkuji za odpověď.

Přenos krví - další doplnění 17. 9. 2015

Uživatel: Míša, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Děkuju moc za bleskovou odpověď :) Ještě se zeptám - může to být tak 3-4 týdny, co jsem na ulici šlápla na použitý kondom. V tu chvíli jsem měla otevřenou obuv, takže nechráněné nohy. Žádného většího zranění si nejsem vědoma, ale nějaké oděrky na chodidlech vyloučit nemůžu. Netuším, jak dlouho to tam leželo. A taky vůbec nechápu, že mám takové "štěstí" "nacházet" podobné věci, možná, že to i přitahuju, nebo že své okolí až moc kontroluju. Mám se této události bát? Omlouvám se za další (snad jen) přihlouplý dotaz. Míša.

Oralni sex 17. 9. 2015

Uživatel: petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, procital jsme si Vase odpovedi o teto problematice oralni sex ktery provadi zena muzi. Jake je riziko pro me jako propasivniho, docetl jsem se tady ze staci mikroskopicka ranka u toho kdo je aktivni, pak jsem tady docetl nazor ze by aktivni musela mit krvacejici ranu treba po vytrzenym zubu a naposledy ze by museli mi krvacejici porani obe zucastnene strany. Mohli by jste mi to prosim nejak sjednotit jak to tedy je? Zbate nekoho kdo by se nakazil jen pri oralnim stiku jako pasivni? Moc dekuji za odpoved a preji hodne spokojenosti vsem v poradne.

Profylaxe 17. 9. 2015

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Dnes jsem měl sex s osobou, o níž jsem se doslechl, že má HIV. Bohužel při styku došlo k protržení kondomu, tak bych se chtěl zeptat na následující. Na testy si mám pravděpodobně zajít za 2 měsíce ale existují nějaké preventivní léky, které bych bral do doby než půjdu na testování? Nebo jaký je v tomto případě jiný postup? Předem díky za odpověď

Přenos krví 17. 9. 2015

Uživatel: Míša, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, moje situace zní následovně: Na ulici jsem šlápla do čehosi, co vypadalo jako čerstvá krev, taková "loužička" tmavě červené tekutiny, nezaschlé. Nijak víc jsem to v tu chvíli nezkoumala, šla jsem dál. Ale zhruba za 5 minut jsem došla do fitka, kde jsem se přezouvala=manipulovala s botami. Hned nato jsem se, v tu chvíli nevědomky, dotkla odřeniny na kotníku, kterou jsem měla z těch bot. Ruce jsem nijak viditelně špinavé neměla, aspoň myslím. Chci se tedy zeptat - mám se obávat nákazy? Znepokojuje mě především to, že ono "cosi" vypadalo opravdu čerstvě a já tu svou odřeninu také ještě neměla zahojenou. Mezitím uběhlo právě pouze oněch 5 minut plus minus. Děkuji za odpověď. Ještě jsem zapomněla dodat, že nyní, tj. cca 10 dní od této situace, mě bolí v krku, hlava, horečka byla včera večer 38,7. Dnes jsem byla u doktorky a ta mě letmým kouknutím do krku diagnostikovala angínu, mám antibiotika. Tak tohle právě ještě zvyšuje můj strach, říkám si, jestli nemůže jít o primoinfekci?

Augmentin a HIV test po 66 dnech 17. 9. 2015

Uživatel: Tom, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Děkuji za rychlou odpověď, i když hodně stručnou a vlastně nic nerikajici, takže mám žít dále ve strachu. Mám 3 negativní testy. Jeden z 21. Dne, druhý po 7. Týdnu a třetí v desátém a předtím jsem bral antibiotika - penicilin na zánět v uchu. Budu se snažit věřit tomu, že jsem zdravý a kanadským poradenským stránkám, kde píší, že Augmentin neovlivní tvorbu protilátek. Samozřejmě si za 3 týdny dojdu na další test. Lékaři tady tvrdí dost rozdílné věci, proto jsem se ptal zde, zdali Augmentin, širokospektrální penicilin na záněty mohl nějak ovlivnit tvorbu protilátek. Prý ne a výsledek mám brát tak, že jsem zdravý, navíc riziko bylo minimální, ale pořad mi to vrta v hlavě. Chtěl jsem jen potvrzení od dalšího člověka, který se tím zabývá a rozumí tomu. Děkuji. Hezký den.

kortikoidy 16. 9. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý večer, můžou kortikoidy oddálit primární příznaky kdyz píšete ze jsou většinou 3 až 4 týden?

horecka 16. 9. 2015

Uživatel: jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, jsem po 4 týdnech od rizikového styku. Mel sem horecku jen jednu noc a bez poceni 38,5 ,pak celý den nic(nebral sem nic na tlumeni horečky) a 2 den jen na vecer 37.3 a od noci pak uz vubec. Jen mam jeste rymu,kašel a spíš zahleneny krk(v krku me skrabalo uz den pred). Chci se zeptat jestli horečka probíhá stabilně a delší dobu nebo může i tu jednu noc a pak nic?

Augmentin a HIV test po 65 dnech 16. 9. 2015

Uživatel: Tom, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý večer, na amerických a kanadských HIV centrech jsem se dočetl, že antibiotikum Augmentin nemá absolutní vliv na tvorbu protilátek, protože je to antibiotikum zaměřené proti bakteriím a ne virům, takže výsledek testu nemůže být ovlivněn. Proto se ptam zdali výsledek negativní po 66 dnech lze brát, jako spolehlivý. Podle AIDS centra z Vancouveru se dá na nějakých 98 - 99% považovat výsledek za negativní již po 6 týdnech duo testem 4. Generace, ale samozřejmě 12 týdnů je považováno za 99,9%. Jenže tady se dočítám, že antibiotika to všechno ruší, což podle odborníků z USA a Kanady není pravda, hlavně v případě Augmentin (složka Amoxicillinum z řady aminopenicilinu), protože se nepoužívá k léčení virových onemocnění, ale zánětu způsobených bakteriemi, což HIV není. Navíc jsem byl 21. Den od nákazy na testu na antigen p-24 a nic nenašli. Má otázka tedy zní, zdali mohu považovat svůj test za validní, když byl dělán na tranfuzni stanici dva měsíce od potenciálního rizika (mezi 9. A 10. Týdnem)? Děkuji mnohokrát za odpověď. Riziko bylo prsty v pochvě s možnou malou krvácející rankou na kloubů.

Aktuální počet dotazů v databázi: 11307

Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 153
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.