On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Příznaky 5. 10. 2015

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, teď jsem se dočetl na internetu, že příznakem HIV není horečka 38 C a více, ale naopak jen zvýšená teplota do 38 C .Vy ale píšete opak okolo 38 C a více. Děkuji za upřesnění kdo má pravdu. T.

Dotaz 4. 10. 2015

Uživatel: Merlin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pane doktore, asi před dvěma měsíci sem měl nechraneni sex z dívkou kterou vůbec neznám,dělala n oral a pak sme tedy měli i vaginalni sex který trval velice krátce cca 1 minutu protože i přes opilost sem si uvědomil že nemám kondom,,,celé dva měsíce jsem byl v pořádku,, ale v pátek večer sem dostal vysoké horečky a propotil sem asi 3 trička,taky sem nemohl skoro vstát z postele protože mě děsně bolelo celé tělo,,,,je možné aby to byly příznaky nakažení když to trvalo jen od páteční noci až do sobotní noci, mokrat vám děkuji za odpověď

Příznak 4. 10. 2015

Uživatel: Alex, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chci se zeptat, jak se poznají zvětšené uzliny (zejména v podpaží a na tříslech) to tam jsou nějaké výrůstky (boule), které jsou vidět a po pohmatu cítit a mají nějak bolet?. A nebo, to také může být, že to běžný člověk bez lékaře nemusí poznat?. Protože musím říci, že po 7 týdnech od rizka (ke konci sedmého týdne) objevil zánět hltanu (takové rudé mapy na hltanu) teplota ale max 37,2 kašel, rýma, teď jsem se probudil mírně spocený, ale jinak mi je fajn. Schválně neberu prášky, abych neovlivnil příznaky, tak jen cucám pastylky. Jinak musím podpořit toho chalana zo Slovenska, myslím si že budeš OK (psychyka ti dokáže udělat všechny příznaky HIV, já to mám totiž podobné) držim ti palce. Děkuji všem co jsem píšou a celému týmu zde!.

Kde je mozne v Ceske republice udelat tzn HIV dna test a Post exposure profylaxis 4. 10. 2015

Uživatel: Ed, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

1.Dobry den , kde je mozne v Ceske republice udelat HIV dna test a Jaka je jeho presnost a doporucene obdobi? 2. Jaky je vas nazor na tzv. Post exposure profylaxis leky a ktere jsou doporucene?

Som stim zmiereni uz vam nebudu psat dekujem pekne za vaše nazori 4. 10. 2015

Uživatel: Igor, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobri den uz som sa zmieril stim ze som sa asi nakazil hiv je to 99,9percent mam na tele lymfoticke uzliny podlhovaste na trislech oboch stran podpazuší oboch strán v hltanu aj za ušami oboch strán mam slabú imunitu obcastne bolenie svalov strata chuti do jedla a pri malom množstve jedení sa citim nasýtení sucho v ústach biele farbivo na jaziku z uzlinami skoro neustále pracovanie čriev este čakám na herečky tie bi sa mali objaviť behom pár dni? Moj príbech je smutní lebo to bol moj prvny sexualny zážitok mojho života chcel som uz vyskúšať aké je to? Žiaľ som na to doplatil mojov neskusenostov pohlavnom živote? mal som oral vibral som si prostitku abi som neake skúsenosťi pred tím než si nájdem frajerku žiaľ sa to skončilo tragicki ona nemala kondom pri sebe ja som zas nevedel ze su neake rizika ?infekce došlo asi krvou cítil som bolesti na žalúdi ale som si mislel ze to je normalni lebo Jak som uz spomenul prví krat som oral v živote ?umna došlo drobnim poranením na žalúdi a tím ze ona je hiv pozitiv mala neake množstvo krve ust som sa nakazil preto to pisem takto lebo ludia to citaju a dufam ze nespravia takuto blbost? Som 22 ročný chalan mam sestry a brata a starich rodicov ktorich milujem a budem bojovať stovto chorobov dokim budem vladat? Dakujem vam za vaše radi uz vás nebudem otravovať vážim si vašu pracu mozno ze sa raz stretneme a prehodime pár slov este raz dakujem

Vás nazor 3. 10. 2015

Uživatel: Aleš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobri som po rizikovom styku mam na trislech podlhovaste hmatateľné uzliny z oboch strán ked sa ich dotikam citim citliví Pocit?na hrdle este nejsu chmatatelne ale ked trislech uzlinu ohmatavam tak ten isti pocit citim aj v hrdle ?ked začnem ohmatavat uzlynu tak citim ich vsetki naraz a ten istí pocit? Vás nazor

Kdy se má začít léčba? 3. 10. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, pane doktore, měl bych dotaz, kdy se u nás (v ČR) v dnešní době doporučuje začít léčba? Všechny nové zahraniční směrnice na základě průzkumů shodují se a trvají na tom aby se léčba nasazovala co nejdříve, nejlépe hned, jakkoli vysoký má nemocný počet lymfocytů CD4 v krví a ne čekat až klesne pod 350 (v UK už tomu tak dávno není, jak se tady píše na stránkách) nebo 500, protože ten vír k té době více a více zasáhne do složek organismu (do kterých by zasahovat vůbec nemusel), zeslabuje ho do takového stadia že člověk už se z toho nemusí vůbec vzpamatovat a i když se vzpamatuje tak k době až začne brát léky výrazně se mu zkrátí kvalita a odhadovaná délka života, trvalý zásah bude mnohem větší. Děkuji za odpověď. (odkaz na nové směrnice od WHO http://hivandhepatitis.com/hiv-treatment/hiv-treatment-guidelines/5395-new-world-health-organization-guidelines-recommend-hiv-treatment-for-all-and-prep-for-those-at-risk)

Rychlý test 3. 10. 2015

Uživatel: Richard, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dorý den, dočetl jsem se na vašich strákách o rychlém testu Antigenu p24, chci se zeptat jakou má tento test úspěšnost cca v % po 28 dnech od rizika?. (Někde na zahraničnich servrech uvádí 60 ale i 80 %, bohužel ne vždy jsou stránky věrohodné) A chci se zeptat, zda je zaznamenáno hodně připadů, kdy po tomto testu lidé po testovaní po 3 měsicích byli nakonec HIV pozitivní ?. V zahraničí docela vykazuje úspěšnost, ale samozřejmě 99,99999% budu mít po 3 měsících a déle a vím že tento test je potřeba vzdy po rizikovém chování podstoupit. Jen mě to zajímá ta cca odhadovaná úspěšnost (antigenu p24). Zase si můžeme říci, že kdyby to mělo úspěšnost "30%" tak se tento test neprovádí. Děkuji za odpověď kolik je váš nezavislý odhad úspěsnosti.

Potrebuju radu 3. 10. 2015

Uživatel: Zdeno, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Som v riziku hiv mam sucho v ústach a horku chuť citim jazyk mam akokebi pikriti bielov vrstvov a uzliny obcastna štikútka mam ťažkosti pri prehrávaní a bolesti svalov a citim šumenie občas hrdle pocit slabosti strata chuti do jedla nedobre spanie a nervozita dajme tomu ze som nakazeny hiv tak tieto priznaki co som vam opísal budú miznúť alebo ostavaju?

Vlasatá leukoplakie 3. 10. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Předně bych chtěl vyjádřit svůj obdiv vůči odolnosti Vaší nervové soustavy při zodpovídání některých dotazů, které se Vám neustále opakují. A např. pána ze Slovenska, který pod různými jmény píše stále stejné, nepříliš srozumitelné dotazy, nebo např. pána, který se opakovaně ptá na riziko související s masturbací bych zdvořile poprosil, pokud si čte i jiné otázky, než tu vlastní, nechť neplevelí toto fórum dalšími nesmyslnými dotazy, neboť jim bylo zodpovězeno již nejméně pětkrát. Ale k věci. Chtěl jsem se zeptat, jak se dá hodnověrně prokázat to, že má hiv pozitivní skutečně vlasatou leukoplakii jazyka, zda existence vlasaté leukoplakie jazyka vždy souvisí s hiv infekcí a pokud se tato u hiv pozitivního pacienta objeví, tak po jaké době od nákazy se tomu povětšinou děje. Zejména u termínu výskytu chlupaté leukoplakie u hiv pozitivních pacientů totiž webové stránky nabízejí rozporné informace. Někde se píše, že to je jeden z prvních příznaků HIV pozitivity a jinde zase, že se tato nemoc objevuje až v pozdějších fázích nemoci, takže nevím, jak tomu vlastně je. Děkuji za odpověď, velmi si vážím Vaší práce.

Pordte mi 3. 10. 2015

Uživatel: Honda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Prominte nieco som zabudol ze tie problemi prehltanim a jazykem kde mam akokebi bielele farbivo a uzliny to trva uz dlhší čas to pri ifekce hiv pretrva az do konca štádia ?ci ako? A problém mam aj zo spaním poraďte mi vi ste mali uz zopar ludi z hiv pozitiv mali bi ste vediet viac o priznakoch ?a stim problemom prehĺtaní ostane do konca štádia kim sa nestanem hiv pozitiv?

Poraďte mi 3. 10. 2015

Uživatel: Honzo, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Od rizikové obdobi citim Jak bi sa mi menil organizmus napr štikútka nekolika krat za den uzliny na jazyku a farbivo akokebi do biela problém pri prehltavani a občas citim aj svali na nohe hlavne vrchny časti stehen a lave kolone zatial horucka nebila co sem regstroval bilo 37,3 Jak bi som este po niektorých dnech mel visí tak vam napisem znova

Táhlá nemoc 5 týdnů po nechráněném sexu 2. 10. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, V polovině července (přesně 16.7.) jsem měl nechráněný anální styk. Jsem muž a roli jsem měl pasivní. Přesně 17.8. jsem byl s přáteli ve městě v baru, kde jsem kouřil cigarety (jsem jinak nekuřák) a vypil velké množství alkoholu. Den poté jsem měl průjem a začalo mě bolet v krku. Týden jsem se cítil maličko nachlazeně, a potom se mi rozjelo šestitýdenní období, kdy jsem konstantně nemocný. (Až doteď) V tomto období mám bolesti v krku, průjmy, bolesti kloubů, oteklý krk (zevnitř, nemohl jsem skoro dýchat), zvýšené teploty. Tento stav jsem přeléčil antibiotiky, jenže pár dní po návratu do práce jsem onemocněl znovu. Opět pomohla další antibiotika, ale za 3 dny v práci jsem onemocněl už potřetí tak, že teď nejsem schopen ani vstát z postele. Co si o tom myslíte? Děkuji mnohokrát za odpověď

Pomoc 2. 10. 2015

Uživatel: Alojz, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravim vás po tretom tizdni rizika mam akokebi ťažkosti pri preltavani ja jaziku mam akokebi biele faribivo a okolo jazika uzliny ked dam prst na jazik tak to mam citlive a ma akokebi bolesti stehenich svalov oboch noch mal som oralni sex prostitukov bez ochrani ona to robila mne su to časté priznaki?

hiv 2. 10. 2015

Uživatel: Jana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, není možné, aby někým hiv jen tak prošel a organismus se setkání s virem dokázal ubránit sám? Jako třeba chřipku imunitní systém dokáže někdy porazit za den, jiný se s ní léčí pomocí léků např. měsíc...Děkuji.

spolehlivost a nemoc jater 2. 10. 2015

Uživatel: Tom, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Mám negativní test 91 dní od rizika. Mám poměrně vážnou nemoc jater, se kterou se léčím prakticky od dětství a mám léky a dost přísnou dietu. Může toto znamenat, že u mě doba tvorby protilátek může trvat déle než tři měsíce, nebo i u mě je test po třech měsících od rizika spolehlivý?

Příznaky HIV 2. 10. 2015

Uživatel: Aleš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Pěkný den, omlouvám se psal jsem dotaz viz. níže (Příznaky HIV - Aleš) chci jen opravit, že jsem již v 7 týdnu od rizika ne v 6, jak jsem napsal. Zároveň se teda zeptám můžou se příznaky, které mám (viz. níže - Aleš), projevit až ke konci 7 týdne, nebo jak píšete, projví se 2 až 6 týdnů (nejčastěji 3 až 4). Je ten 7 týden už neobviklý ???. Děkuji pěkný den :-)

Příznaky HIV 1. 10. 2015

Uživatel: Aleš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám dotaz v 6 týdnu od pasivního orálního sexu mám tyto příznaky: Mírná bolest v krku, spíše jen zarudnutí sliznice s občasným zhoršením polikání - s zahleněním, kašel, svědění kůže a v podpaží a mírně pod se mi udělala vyrážka (spíše to, ale vypadá na potničky) teplota od vikendu mezi 36 až 37,3. Uzliny na krku jsem měl na jedné straně dva dny nepatrně zvětšené na pohmat, teď již nic. Může se jednat o přiznaky HIV ?. Samozřejmě půjdu na testy vami doporučenou dobu. Děkuji a přeji pěkný den Aleš

Testy před operací? 1. 10. 2015

Uživatel: Lenka, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den..pokud jde drogově zavislý na operaci a je to zaevidováno i v kartě jeho závislost dělají se testy na hiv?

Chcem radu 1. 10. 2015

Uživatel: Fero, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Som tri tizdne od rizika od prveho tizdny som uz citil na hrdle uzliny ktoré neviem vikaslat lebo hrdlo ma zatial neboli je neak zvláštne madle mam poriadku teplotu mam 37,3 uz tretí tizden to je takto virazki na cele jedlo mi az tak neide obcastni potení vás nazor

rizikový sex 1. 10. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Před 5 měsíci jsem spal s klukem HIV pozitivní.Byl jsem po 5 měsících na kontrole prakticky teď a můj výsledek je negativní.Je ještě pravděpodobnost,že budu pozitivní?

otazka 1. 10. 2015

Uživatel: antonio, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobrz den ,mam otazku . pred 1mjesic sam mjel stikt se holkou ,oboustrani oral bez kondomu .a sex s kondomem ale pri sexu sklouznul kondom a hned sam ho vitah po par vtezin ,jake su rizika ,je mozne tak rihle se nakazit ,dekuju

dotaz na pana doktora 1. 10. 2015

Uživatel: honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pane doktore, bylo my tu zdeleno ,ze kdyz se priznaky projevy,tak trvaji soucasne a soucasne skonci a trvaji delsi dobu. Takze kdyz sem mel na konci tretiho tydne boleni v krku s zahlenenim a rymu. Vecer a celou noc byla horecka pres 38 a druhy den bez teploty jen ryma a bolest v krku a zahleneni. Na vecer uz jen zvysena teplota do 37.5 , od tretiho dne uplne bez teplot. Po brani mukosoulvanu a tantum verde a nosnich kapek postupne odeznelo 4 den i ta ryma a bolest v krku po vykaslani z krku. Takze horecka a asi ten zanet hltanu netrvali soucasne,ani neskoncili. Tak ted nevim jesli to byla jen viroza nebo se jednalo o prvoinfekci?

otření penisu o ňadra ženy - kontakt s cizím spermatem 1. 10. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Dekuji panu Martinovi za predchozi odpoved. S dovolenim se jeste zeptam zda mozne otreni penisu o nadra zeny na kterych by teoreticky zustalo ne zcela zaschle semeno od jineho muze a jako vlhky substrat zbyl prave pouzivany olej predstavuje skutecne realne riziko infekce virem HIV. Vim ze to jsou teoreticke uvahy ve kterych lze pripustit cokoliv. Na test po 3 mesicich pujdu. Presto z Vaseho pohledu sel byste osobne na test? Nebo jsem prilis uzkostny? Nerad bych ublizil stale pritelkyni. Doporucujete po takovem riziku chranene styky? Dekuji jeste jednou a preji krasny den.

HIV 1. 10. 2015


Dobrý den pa Sobek, tak jak jsme si zde dopisovali tak jsem objednan na pondeli ke sve obvodni lekarce na test. Vebuc mi mi ale neni nejak dobre po dusevni strance. Vim ze muj test pred pul rokem jak jsem psal vysel negativne, ale porad se mi honi hlavou co kdyz opravdu jsem nakazen. Co bude s detmi a s partnerkou jak ji to mam rict. Nevim co mam delat a mam fakt cerne myslenky. Proste jsem si to tenkrat neuvedomil a ted trpim jak pes. Vim ze mi je partnerka verna a ja ve sve slabe chvilce jsem podlehl a neumel bych zit s pocitem ze jsem nakazil a nedej boze nejak deti. Co mam delat? Moc dekuji.

Pomoc 1. 10. 2015

Uživatel: Igor, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Po troch tizdnovom rizikovom stiku prostitukov co je hiv pozitiv bolo to bez ochrani oral mi robila ona mam podrazdeni na žaluďe odvtedi citim jak bi ma to stipalo a v zadku mam vlhkost co je každodeni aj pri osprchovani sa to vráti zas to mam akokebi mokré mam aj vzdi na cele zopár virazok co nemiznú krv pri oralu som nevidel ale dost silno mi ho masturbovala a hovorim ze po troch tizdnoch citim este bolesť mohla ma poraniť nejak drobne co som nezbalal a bola tam mozno len uplne troska krve nie neake silne krvacanie napíšte mi ci aj pri minanalnom množstve krv sa to dalo chitit uplne silne krvacanie nebolo urcite a mam uzly na hrdle prehltavam slini tak citim ja bi som tam mal hlien a hlas ma tiez taki zmenení Jak pri chorobe ale chorí nejsom odpiste mi prosim vás pekne na test hiv som bol ale to bolo len 11 dni po riziku a to je asi na nic ale bol negativni

možnost nákazy 1. 10. 2015

Uživatel: Šárka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda může dojít k přenosu HIV. Nakupovala jsem v obchodě a řízla jsem se o krabici (tekla mi krev) ,je možné se takto nakazit pokud by se přede mnou o tu krabici také někdo řízl.

Vyrová nálož a CD4 1. 10. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den pane doktore.Zruba před měsícem mě zjistily HIV + . Moje vyrová nálož je 940.000 a CD4 154.Jě mě 30 roků.Chtěl jsem se zeptat,za jak dlouho se CD4 vrátí do normálu,a za jak dlouho klesne vyrová nálož na 0 ? Mám léky Kaletra + Truvada. Začal jsem brát léky,a výsledek po měsíci je,že přibírám na váze,taky nejsem už tak bledý,mám normální barvu,noční pocení vymyzelo.Celkově se cítím mnohem líp.

menstruace 1. 10. 2015

Uživatel: PeTRA, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda může dojít k přenosu hiv. Když má žena menstruaci dojde si na wc a špatně spláchne. Tím pádem je voda ve wc růžová. Lze se nakazit, když někdo půjde po ženě na wc? a voda z wc by vystříkla? Děkuji

nakaza 1. 10. 2015

Uživatel: jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, takze hned v prvni den jak vstoupi vir do tela, tak jsem vysoce nakazlivy?

Ziletka 1. 10. 2015

Uživatel: Anet, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den je možné se nakazit žiletkou pokud by na ní byla čerstvá šmouha krve a ja bych se jí mírně škrábla "řízla"? Stim ze z ziletky by opravdu krev nekapala ale byla tam jen šmouha.nebo je k přenesení viru zapotřebi krve vic a ja bych si musela privodit opravdu hluboke poraneni?

orální sex 1. 10. 2015

Uživatel: verča, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,mohla bych se nakazit orálním sexem,pokud jsem to dělala já muži bez výronu do ust,ale byl přítomen preejakulát,a já jsem měla na horním rtu opar který ale nekrvácel,měla jsem ho tam už pár dní.Když by se mi na to místo dostal ten preejakulát jestli hrozí nákaza?Nebo to musí být otevřená krvácející rána,opar?Při vaginálním styku jsme použili kondom,bohužel orál bez..a já měla opar.Avadí opar při francouzském líbání?Děkuji vážím si vaší práce

Priznaky 1. 10. 2015

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den je mozne ze např prvni týden je bolest v krku a třeba za týden se k tomu přidá bílý povlak nebo se aymptomy objevi např s odstupem dne?

Pomoc 30. 9. 2015

Uživatel: Jakub, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Prepáčte ze este raz pisem nieco som vinechal co som si nevsimel môj bribech je s prostitutkov co je hiv pozitiv všimol som si na penise na zuludi podráždení skoro pri špici tak to znamená asi ze vecia pravdepodobnosť ze som sa nakazil prostituka ma strasne zle zubi určiťe tam bila krv ale nie jaki veľkí mnoztvi na penisu som nevidel krv za 10 min som dosel dom hned som isel sa sprchovat penis som si okamžite sprchovim gelem umil neviem ci to malo neaki viznam pri infekcie hiv únik krvi vo vecom množstve urcite nebol lebo to bi som zbadal chcem vediet ze aj pri malom množstve krve sa dalo infikovať celi pomer trval mozno vzdi troska to robila potom prestala do kopi ho mohla mat ustich 5min a to tak rozdeleno ne vkuse vzdi si dala pauzi a len mi ho masturbovala sori ze to takto pisem opisujem to realne prosim odpovedzte mi prosim budem čakať a nehnevajte sa ze po druhí pisem je to nieco co bi mohlo pokaziť celi život dakujem za pochopenie

Virus 30. 9. 2015

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den jak dlouho vydrží virus na vzduchu. Je to v řádově do 5 minut nebo více. Je možné taky aby virus byl v nezaschlé tekutině zabit

Pomoc 30. 9. 2015

Uživatel: Jakub, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Mam uz druhí tizden mam zanet hltanu a uzliny na hrdle Jak bi som tam mal hlieni ale vikaslat to nejde ani nemusím kaslat mal som rizikovi oral prostitukov bez condomu je tomu ne cele 3 tizdne prostituka je hiv pozitivna zatial iné priznaki nemam ale strasne sa bojím jaka je pravdepodobnosť ze som chitil chorobu aj opíšte ako bi to mohlo bit možné kebize sa co stane? Jaj a mam na cele zopár červených virazok dakujem za otpoved prosim píšte vsetko neukludnujte ma napíšte mi vsetki rizika prosim kebize sa naskitne nieco iné tak vam budem informovať bol som aj na test hiv ale len 2 tizdne od rizika to je asi na nic ?ci

test 30. 9. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den jak je zde zminovane tvorbu hiv protilatek muzou zpomalit kortikoidy a antibiotika ,je to mozne i u pohl. nemoci( napr. syfilis,chlamidie..) mam dotaz trosku z jineho oboru ale nemuzu se nikde dohledat odpovedi, dekuji

masáž 30. 9. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, v historii dotazů jsem našel podobné příspěvky, přesto se chci zeptat osobně. Navštívil jsem ženu která poskytuje erotické masáže. Během masáže byl drážděn penis rukou a třením mezi prsy (intenzivněji). Použit byl také masážní olej z lahvičky. Všiml jsem si, že se slečna při jeho nanášení dotkla hrdlem lahvičky žaludu a ústí močové trubice. Je možné se infikovat pokud by na hrdle lahvičky zůstaly např. zbytky preejakulátu jiného muže, případně na pokožce dotyčné ženy a já se např. 15 minut poté dotýkal penisem jejího těla? Vím, že co se týče ostatních STD, mě odkážete na jiné pracoviště. Přesto, je dle vašeho názoru takto možný přenos např. syfilidy, hepatitidy či kapavky? Považujete za nutné absolvovat test? Mockrát děkuji za Váš čas a odpověď.

Testování HIV 30. 9. 2015

Uživatel: Leoš, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, prosím Vás byl jsem na testu po 7 týdnech a přesně 2 dnech od rizikového chování - Test v pořádku. Jak moc se dá spolehnout na výsledek tohoto testu. Děkuji za odpověď.

Možnost nákazy 30. 9. 2015

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den..chtel bych se zeptat zda je mozne takto se nakazit..kdyby se spolupracovnik DROBNĚ řízl(zadne velke poraneni minimalně krve)o tenký kousek plechu s minimem krve max pár kapek a ja bych se rizl(drobně) 40 sekund po nem je mozna nakaza? Stim ze na plechu by krve bylo opravdu minimum..a jeste otazka uhyne virus během pár vteřin při teplote 35 stupnu nebo pujde o minuty?(dejme tomu ze zase kapka)

Aktuální počet dotazů v databázi: 11461

Pomoc s léky pro pacienty

Pokud jste se ocitli v zahraničí v karanténě a/nebo se nemůžete dostat zpět do Česka a docházejí vám vaše antiretrovirové léky, kontaktuje prosím přes tento portál asociaci LIFE4ME.PLUS, která prostřednictvím národních pacientských organizací koordinuje po celém světe krizové dodávky HIV léčiv https://life4me.plus/en/.


If you find yourself in quarantine in the Czech Republic, cannot leave the country and are running out of antiretroviral therapy, or if you have problems receiving delivery of medication due to COVID-19, please contact ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. We will help you to find a solution.


Если Вы оказались в Чешской Республике в условиях карантина, и у Вас заканчивается запас антиретровирусной терапии, или если Вы столкнулись с проблемами в выдаче лекарств из-за COVID-19, пожалуйста, свяжитесь с ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. Мы поможем вам найти решение.

obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 155
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.