On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Prosba 18. 2. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pane Sobku:). Mel bych dotaz ktery se tyka pana Jana ze dne 16.2.015... Mel dotaz, ktery se tykal toho, ze byl na testech tyden pred uplynutim 3 mesicu. Otal se jestli to nebylo brzy. Vase odpoved byla, ze pokud nebral ATB nebo Kortikoidy, tak je vysledek spolehlivy. Pokud ano maji jit po 3 mesicich znovu ??? A to je ma otazka! Po 3 mesicich od toho dne, co byl na testech nebo o ten tyden, co mu chybelo do 3 mesicu, dekuji za upresneni :-). Myslel jsem totiz po precteni vsech zprav, ze kdyz bral nekdo Atb nebo Kortikoidy po riziku, tak vysledek po 3 mesicich od rizika je dostacujici ke spolehlivemu vysledku. Dekuji za odpoved! Petr

HIV nakaza 17. 2. 2015

Uživatel: Klára, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné nakazit se virem HIV pokud by se mě do vymacknuteho akné ze kterého mě tekla trošku krev dostala jedna malá kapka cizí krve ? Děkuji za odpověď

prasknuty kondom 17. 2. 2015

Uživatel: Radek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dekuji za odpoved,mel jsem na mysli,kdyz mi z krevnich vyjde ze mam mononukleozu tak jestli je to priznak hiv. Kdyz kondom prasknul souloz trvala jeste par vterin, je mensi riziko kdyz nechraneni styk trva par vterin,?dekuji

antibiotika a jejich vliv na tvorbu protilatek 17. 2. 2015

Uživatel: aleš, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den , pisu ohledne ATB . Pročital jsem webove stranky v jinych zemich a všude jsem se docetl , ze ATB nemaji na tvorbu protilatek a ovlivneni testu. Dale v USA berou vysledek Po 8 tydnech jako spolehlivy. Docetl jsem se,ze nektera ATB mohou posunout tvorbu protilatek ,ale to neplati snad u vsech . Maji penicillinova ATB vliv na to ? .. je evidovan pripad kdy by skutecne penicillinova ATB mely vliv na test? .. Hledal jsem dale ma webu na cizich strankach ,Jak berou vysledek Po 11 tydnech. Ja jsem byl na testech prave 77 dni od rizika posledniho. V krku uz me ale bolelo spolecne se zvetsenymi uzlinami cca 5-6 dni Po styku predchozim. Takze ja uz Mel ,,problemy,, pred poslednim stykem.. Takze jsem byl 77 dni od posledniho styku a 84 dni od toho styku Po kterem jsem uz Mel urcite problemy. Na strankach jsem cetl ze neni evidovan pripad kdy by test z 11 tydnu se zmenil Po 12tydnech . Jak je to tedy s temi ATB ? ... Jak caste je ovlivneni a jaka ATB mohou udelat pozdni reakci imunitniho systemu? A dale proc berou vsude test Po 8 tydnech jako spolehlivy? .. Dekuji .

EBV 17. 2. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobry den, ma EBV virus neco spolecneho s priznaky HIV?

Může zbytkový alkohol ovlivnit testy na HIV? 16. 2. 2015

Uživatel: Jana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, může zbytkový alkohol po "zapíjení nervů" z předchozího dne ovlivnit test na protilátky (princip HIV testu je přece detekce protilátek, že ano, proto se musí čekat)? Nebo alkohol v krvi nemá s protilátkami co dělat a je to jedno? Jde mi o HIV, ale i protilátky obecně, např. žloutenky. Uvědomila jsem si možnost "zbytkáče" pozdě a odběry byly placené, tak jestli musím znovu, nebo to tak zásadní vliv nemá. Díky

Vyhodnocování testů z Domu světla 16. 2. 2015


Dobrý den, když se někdo nechá testovat v pražském Domě světla, pochopil jsem, že testy se dělají v SZU. Proto bych se chtěl zeptat, zda když první test vyjde pozitivně a dělá se konfirmační test, dozví se to dotyčný testovaný, nebo je "ušetřen" nervů a sdělte mu až finální výsledek? Děkuji

Je 2,5 měsíce dostatečná doba, kdy jít na test? 16. 2. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Udělal jsem možná chybu, ale šel jsem na test týden před koncem třetího měsíce. Myslíte, že je to dostatečna doba a ze kdybych mel nějakou jinou nemoc či byl výjimka, které by se protilátky tvořily o něco později než v průměru, test už by ukázal alespoň nejake zvysene hodnoty? Děkuji moc

Nasadil si obráceně kondom... 16. 2. 2015

Uživatel: Marta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mela jsem pohlavni styk, pri kterem jsme pouzili kondom. Kdyz si ho partner nasazoval, dal si ho naopak takze ho potom zase sundal a nasadil spravne (ten stejny kondom). Je mozne riziko nakazy, kdyz byl kondom nejdrive obracene a na te strane, ktera byla potom vnejsi, mohl byt jeho sekret? Dekuji za odpoved

Mohu se nakazit, když jsme oba HIV negativní? 16. 2. 2015

Uživatel: Jakub, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Mohu se nakazit od přítele když jsme oba HIV negativní. Děkuji za odpověď.

Praskl mi kondom a pak jsem našel zvětšenou uzlinu 16. 2. 2015

Uživatel: Radek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, zhruba 6- 7 tyden po styku (praskl kondom) jsem si nasel zvetsenou uzlinu ma pravem trisle. Dnes (12.tyden) mi po testech rekla doktorka ze by to mohla byt monomukleoza. Zadne jine priznaky jsem nemel. Muze byt projev bezpriznakove mononukleozy priznakem hiv? Jine priznaky jsem nemel. Na testy si zajdu.

Muze dojit k prenosu pres prejakulat, kdyz k soulozi nedoslo? 16. 2. 2015

Uživatel: Tereza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, muze dojit k nakaze, kdyz jsem citila penis u poševního vchodu ?..skrz preejakulat (ale ten nevim jestli byl). K soulozi nedošlo. Cetla jsem, ze k nakaze musi byt potreba urcite mnozstvi viru a v tomto pripade by to bylo jen podprahove mnozstvi, je to tak? Dekuji za odpoved.

Nahlásili mne jako HIV kontakt, ale mé testy jsou negativní... 16. 2. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den všem chci se zeptat je tu někdo kdo by mi mohl poradit nebo říci jestli je to vubec možné nebo ma někdo stejnou příhodu. Po mem riziku v roce 2013 v listopadu se u me projevili příznaky, ktere se popisuji u primo infekce. Dotyčná osoba, se kterou jsem mel sex, mi oznámila minuli týden ze je hiv+. Je to uz rok a čtvrt po onom riziku. Momentálně na me chce dat trestní oznámení za rozšiřování pohlavní choroby. Tenkrát na základě zdravotních komplikaci, ktere u me proběhly, jsem se nechal testovat více jak čtyřikrát. Pokaždé z odstupem cca 3 mesicu. Vzdy byl muj test negativni. Ted jsem byl obeznámen, ze osoba, se kterou jsem mel pohlavní styk mne nahlásila jako kontakt z hiv osobou. Muj posledni test v listopadu byl negativni. Je možné, ze ani za rok by se nevytvořili protilatky?

praskly kondom 16. 2. 2015

Uživatel: Alex, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den,chci se zeptat..jsem hiv plus...při analnim styku mi praskl kondom pritel je negativni,,je nejake riziko?? ps: byl jsem v nem asi tak 2cm a 2sekundy bez vystriku....dekuji

Elisa vs. testy 4. generace 16. 2. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, cca pred rokem jsem absolvoval testy metodou Elisa, 3 mesice po riziku. Je to dostatecna doba u teto metody? Dekuji

Rvačka, masturbace 16. 2. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Chci se zeptat zda je možný přenos HIV, když někoho praštím pěstí a on je jen odřený do krve ppř. teda krvácí třeba ze rtu a moje ruke je pouze odřená. A také jestli je přenos možný při tzv, handjobu, kdy osoba, která jí provádí má nějakou ranku na ruce, třeba říznutí, a přitom si jí třeba rozedře. Pokud je uzavřená, tak by k přenosu dojít nemělo ne?

dotaz 16. 2. 2015

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den poradno mam dotaz ohledně hiv nákazy při orálním sexu.provadel jsem ženě orální se a nevím jestli musím na testy.pisete zde ze je riziko nákazy male ale Já nevím jestli na testy musím chodit.Zadne krvácející zranění jsem u Mé v ústech nezaznamenal.Moc vam Děkuji za odpověď a Děkuji co pro nás všechny děláte

testy 15. 2. 2015

Uživatel: Lucka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, které přesně testy se v Domě světla používají. Jsou to testy Elisa třetí nebo čtvrté generace? Děkuji

oralni sex ekzem v trislech 14. 2. 2015

Uživatel: zabak, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den pred 2tydny jsem mel oralnii sex,cizi zena mne do konce,bez, po teto dobe se mi udelal exkzem v trislech,mirne pali, jiz treti den, jeto priznak hiv?horecku a ani jine problemy nemam, hygienu dodrzuji 2x denne sprcha,

testování 12. 2. 2015

Uživatel: lukas, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobry den,mel bych dotaz.Zabrousil jsem na forum pro pozitivni.Pochopitelne vim,ze jsem tam nemel co delat.Na mou obhajobu chci rici,ze jsem nikterak nenarusil diskusi v podobe toho,ze bych do ni prizpival,si se dotazoval.Ale kdyz jsem procital ruzne peizpevky.Dosti me prekvapilo,kdyz jsem narazil na to,ze nejaky mlady muz psal,ze byl na testech ve dvouch,trech a ctyrek mesicich a vysledky dopadly dobre.A pak byl na testu nasledne aesty mesic a vysel mu pozitivni krevni test.Jak je tohle mozne?Predpokladam,ze zadnou poruchu imunity nema jelikoz psal,ze je z toho velice prekvapeny.Co se tyce nejakehi dalsiho rizika,to take nepripustil.A tak se ptam.Co mohlo zpusobit jeho predesle negativni vysledky.Docela to narusilo mou viru v muj test.Ktery jsem podstoupil po ctyrech mesicich.Tuto dobu jsem volil,kvuli uzivani atb.Bylo mi jasne receno,ze testy jiz opakovat nemusim.Avsal ted jsen dosti na vazkach.Ja jsem jine riziko opravdu nepodstoupil.O zadne poruse imunity nevim avsak v detstvi jsem byl casto nemocny.Predpokladam vsak,ze podle toho co jsem se tu docetl,pokud ma nekdo poruchu tvorby protilatek,je v peci imunologa.Jeste me zarazilo,ze jsem se docetl,ze pan doktor odpovidal na otazku,pokud ma nekdo soubezne s nakazou hiv syfilis,ze to muze ovlivnit vysledky testu a ty vyjdou falesne negativni v nekterych pripadech.Tomu take nerozumim,vsude se docitam,ze na tvorbu protilatek nemuze mit vliv jina infekce,pouze leky ktere se na ni uzivaji.Tak jak to prosim je,dekuji za odpoved

Může být promoinfekce ovlivněna ATB Doxycycline? 12. 2. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda promoinfekce může být ovlivněna ATB Doxycycline. Asi před měsícem jsem měl nechráněný orální styk (já pasivní). Asi po týdnu měl začalo pálit při močení a dostal ATB. Po třech týdnech mě začalo bolet mírně v krku, mírná nevonost a točení hlavy. V krku se mi objevili malé bílé tečky a včera jsem zjistil že mám na jazyku asi čtyři pupínky. Teplotu jsem neměl uzliny mě bolely krátce. Může to být projev HIV? Ještě deset dní bych měl brát ATB a poté jsem domluvený na testech syfilis, kapavka a chlamydie. Díky za odpověď

Když budu dělat pouze líbání i hluboké a vzájemnou masturbaci a chráněný oral i anál.... nemůže se mi nic stát? 12. 2. 2015

Uživatel: Per, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Omlouvám se za můj dotaz předem. Strašně se bojím nemocí. Když budu dělat pouze líbání i hluboké a vzájemnou masturbaci a chráněný oral i anál.... nemůže se mi nic stát? Radši jsem vám rozepsal praktiky, které bych dělal. Tak omluvte můj dotaz, ale mel jsem negativní test, tak když budu dělat pouze toto - nic se mi nestane?

Může mít autoimunitní onemocnění vliv na testy HIV? 12. 2. 2015

Uživatel: Bára, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, prosím o odpověď pana doktora. Nechala jsem se testovat v Domě světla po 9 týdnech, 11 a půl týdne a následně ve zdravotním ústavu v Dittrichově ulici po 18 týdnech od rizika. Všechny testy byly negativní. Měla jsem však zdravotní problémy a nyní mi byl endokrinologem diagnostikován autoimunitní zánět štítné žlázy. Chtěla bych se zeptat - může mít toto autoimunitní onemocnění vliv na testy HIV? Měla bych je zopakovat po delší době, nebo výsledek můžu brát za spolehlivý? Mockrát děkuji za rychlou odpověď!

Na diskotéce v Thajsku mne něco bodlo do ruky 12. 2. 2015

Uživatel: Zuhe, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, bol som pred par dnami v Thajsku. Na jednej diskoteke mi myslim niekto nieco vpichol do ruky. Citil som stipnutie a pozrel som sa na ruku, bol tam oraznovy fliacik ako tekutina. Ziadna krv. Ani ranku nebolo vobec vidiet, ani stopu po pichnuti, muselo to byt nieco vynimocne tenke. Mozem sa z takehoto kontaktu nakazit?

Bolení kloubů a svalů po 5 měsících od rizikového styku 12. 2. 2015

Uživatel: Emil, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, kdybych se infikoval HIV. Mohl bych mít cca 5 měsíc po riziku potíže jako bolení svalu, kloubu? Vím, že mohou tyto potíže v bezpříznakovém období se objevit, ale není to brzy 5 měsících? A jak ta neuropatie vlastně vypadá?

Krev ve slinách. 12. 2. 2015

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, mám len takú hypotetickú otázku. Ak by HIV+ človek mal malú ranku v ústach, t.j. napríklad 4 kvapky krvi zmiešané so slinami....látky obsiahnuté v slinách, by vedeli častice HIV zlikvidovať? A keby náhodou za takejto situácie došlo k orálu mužovi (ktorý nemá ranu na penise), je možné infikovanie cez močovú rúru? Ak by trval akt 3-4 minúty a semeno by vlastne prípadné sliny v moč. rúre vypláchlo von? Ďakujem veľmi

orální sex 12. 2. 2015

Uživatel: Zdeněk, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobrý den poradno chtěl bych se zeptat jaké je riziko při orálním sexu kterej jsem prováděl ženě:zajímalo by mě jake je riziko nákazi a jestli musím na testy.Moc vám děkuji za odpověd a přeji pěknej den

Může mi časopis Pozitivně chodit emailem? 12. 2. 2015

Uživatel: Václav, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den, mám dotaz na administrátora tohoto webu, HIV+ jsem tak snad neporušuji pravidla. Nechcete zavést možnost registrace na těchto stránkách, s možností že by třeba časopis pozitivně chodil na mail nebo třeba upozornění když se zodpoví dotazy v poradně? Když dám dotaz tak sleduju poradnu mnohdy hodně dlouho než se dočkám odpovědi, nestěžuji si, vím že máte plno práce, ale bylo by to pohodlnější. Díky

Jak najít bývalého přítele, který je také HIV+? 12. 2. 2015

Uživatel: Natálie, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den pane doktore, před 10 lety jsem zjistila že jsem hiv+, žila jsem v té době s mužem který měl mnoho zdravotních problémů, tak jsme šli na testy a ukázalo se že to máme oba. Před 5 lety jsme se rozvedli a od té doby nejsme v kontaktu. Nedávno mě napadlo ho kontaktovat a zjistit jak se má, ale společné známé už nemáme a nedaří se mi ho najít na facebooku apod. Byl už tenkrát dost nemocný a tak mě i napadlo že možná nežije. Chci se zeptat zda nevíte jestli se to dá nějak zjistit, jako je evidence obyvatel tak jestli je třeba i evidence zemřelých nebo tak, případně vzhledem k tomu že chodil na bulovku, mysíte že mi o něm řeknou když se zeptám, i když jsme rozvedeni? Děkuji

Dají se odstranit sexuální pudy? Bojím se, že někoho nakazím.... 12. 2. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

To, že jsem pozitivní vím rok. Léčbu mám od dubna a jsem i v péči psychiatra a psychologa. Nejsem s tím smířenej a nikdy nebudu, ale to je jedno. Chci se pane doktore zeptat, existuje nějaká metoda na úplně odstranění sexuálních pudů? Nechci už sex a mam velké obavy, abych nešířil tuhle chorobu dál, ale vím, že nedokážu sexuálně abstinovat. Bojím se, že někdy někde podlehnu možnému pokušení. Děkuju za odpověď.

Může léčba HIV opozdit menzes? 12. 2. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Vážený pane doktore, přítelkyně je pozitivní a má i onkologicky problém..Od září ještě neměla menzes a nevíme, jestli je to lékem, který užívá na HIV nebo je to způsobeno chemoterapií.

Ako dlho trvá to obdobie ked vypukne choroba a som chorý? 12. 2. 2015

Uživatel: borntodie, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Zdravím! Chcem sa spýtať, že ako dlho trvá to obdobie ked vypukne choroba a som chorý? U každého je to iné ? Už 2 mesiace som mal zapálené mandle , bolesť hrdla a to mi prešlo no neustála únava stále pretrváva , nedávno som bol na testoch a zistil som že som HIV + , môže za to aj nejak psychika ? Pretože som sa s tým ako tak zmieril ale stalo sa niečo oveľa horšie (nechcem to tu písať) ale dosť ma to zasiahlo hlavne psychicky tak neviem či nemám nájsť odbornú pomoc. Nechcem zomrieť no nvm ako dlho vydržím žiť s týmto všetkým čo sa mi za posledný týždeň udialo.

Jsem pozitivní a praskl mi kondom 12. 2. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Chci se prosím zeptat. Můj partner je negativní, já jsem pozitivní.... Nasadil jsem si kondom ani jsem do něj moc nepronikl moc...tak 2 cm do partnera.... a zjistil jsem, že hned praskl kondom... Máme se teď obávat něčeho?

Jsem HIV+ a řeším jak mít bezpečně sex s partnerem 12. 2. 2015

Uživatel: Majda, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, jsem HIV+ 12 let, jsem zcela smířená, dodržuji léčbu a jinak žiji normální život jako před tím, umím brát věci tak jak jsou a tak to tak beru a netrápím se něčím co nemohu změnit. Donedávna mi HIV do života významně nezasahovalo, jsem samotářský introvertní typ a mám ráda samotu. Ale poznala jsem nedávno člověka s kterým je mi líp než samotné, abych to zestručnila, zamilovala jsem se moc a vypadá to že je to vzájemné. On ví že sem nemocná, vidí že beru léky ale neví na co. Sexu se zatím vyhýbám ale proběhlo spousta líbání a mazlení, vím že mu řeknu o své diagnoze ještě před sexem, aby si mohl vybrat zda riskne bezpečnější sex a nebo raději nic. Ale mám z toho hrůzu, z toho že mě opustí.Nedovedu si představit jak bude reagovat, dosud jsem to nikdy nemusela řešit, už sem se párkrát nadechla že mu musím něco říct, ale dál sem se nedostala. Chci se vás zeptat vzhledem k vaší praxi, jestli není nějaký postup jak v této situaci jednat, jak to podat aby se nevyděsil že se mohl nakazit, každý ví že HIV se líbáním nepřenáší ale řekněte někomu s kým se budete vášnivě líbat, že jste HIV+. Jak mu vysvětlit že můžeme být spolu a můžeme mít i sex, i když mě samotnou jímá hrůza z toho že kondom může prasknout, sklouznout.... Přemýšlím kolik lidí by tuto informaci od svého partnera ustálo, ani nevím jak bych reagovala já v podobné situaci. Děkuji za odpověď a za vaši práci, máte můj respekt.

Aktuální počet dotazů v databázi: 10755

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 143
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 141
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.