On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

jde o primoinfekci? 14. 6. 2015

Uživatel: Orionis, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, omlouvám se za delší dotaz.Měl jsem sex bez ochrany se ženou kterou neznám( náhodná známost po pár skleničkách v restauraci). Už po 8 dnech,ještě bez příznaků, jsem si zašel na kožní, kde mi doktorka sdělila že po tak krátké době je možné udělat testy pouze na kapavku a chlamydie - výsledek tohoto testu negativní. Následně po cca 12-14 dnech od styku se mi na žaludu a vnitřní předkožce začaly dělat červené flíčky, které ale třeba i po pár hodinách nebo max 2 dnech samovolně mizely.Pak jsem byl cca den nebo dva bez flíčků aby se následně zase objevily a tak pořád dokola. Po 6 týdnech od styku (přesně po 41 dnech) se dostavily následující příznaky: silná bolest v krku, pouze na pravé straně krku, včetně bílého povlaku a zduřelých uzlin na pravé straně.Měl jsem nejspíš i horečku, pocitově bych řekl že asi i přes 38C, bohužel to nevím přesně protože jsem doma neměl teploměr a bylo to v neděli odpoledne, takže nebyla možnost nějaký koupit.Dále se mi ten den objevily v ústech dvě afty které samovolně zmizely do 24hodin, taky se mi na jazyku dělá povlak, který mi připadá spíše žlutý než bílý, a taky mizí, dále jsem na sobě pozoroval podrážděnost, malátnost, nesoustředěnost.... Hned druhý den ráno jsem šel k obvodnímu lékaři,o rizikovém chování jsem mu samozřejmě řekl.Změřil mi teplotu 37,1C - přes noc určitě klesla.Flíčky na žaludu jsou podle doktora nejspíše kvasinky na které mi předepsal krém.Krém pomáhá,flíčky zmizí na 100%, ale jakmile 1 den krém vynechám flíčky se objeví znovu.Na bolest v krku mi byl předepsán penicilin. Ještě po 3 dnech užívání penicilinu mě bolelo v krku tak silně že jsem měl problém se najíst, a dnes, po 7 dnech užívání penicilinu mě v krku pořád dost bolí i když už ne tak silně.Teplota se od předepsání penicilinu již nedostavila.Po celou dobu mě bolí jen v pravé část krku. Ještě bych uvedl že téměř vůbec nebývám nemocný, za posledních 5 let jsem v práci vynechal kvůli nemoci 5 dní. Může se jednat o primoinfekci HIV?? Předem děkuji za odpověď

Wc 14. 6. 2015

Uživatel: Prkenko, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Vim ze můj dotaz zní možná hloupé ale lze se nakazit když sem byla na veřejných zachodech a když jsem byla na male tak jsem curala a moje moč se odrazila od prkénka a strikla me na nohy a do oblasti mezi nohama. Na orkenku žádná viditelná krve nebyla ale mokud by byla a někdo ji přede mnou otřel mohu se nakazit virem HIV ???

otazka 14. 6. 2015

Uživatel: David, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

proč je zrušena seznamka?

opakovaní otázky 13. 6. 2015

Uživatel: Radek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Chtěl jsem poprosit o zodpovězení otázky, kterou jsem již položil. Je to: Dobrý večer. Chtěl jsem poprosit o odpověď na následující dotaz. Uvádíte, že HIV test je 100 % spolehlivý 3 měsíce od doby případného nakažení. Platí tato 100% spolehlivost testu i v případě současného nakažení žloutenkou typu C, syfilisem, nebo při vrozeném autoimunitním onemocnění. Děkuji.

Statistika záchytů HIV v Královehradeckém kraji a u osob 15 - 18 let 13. 6. 2015

Uživatel: vítŤa, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den, chtěl bych se zeptat kolik lidí je v ČR HIV pozitivních a jaké riziko nakažení je? Vyskytuje se tato nemoc i mezi mladistvými(15-18 let) ? Kolik lidí je HIV pozitivních v královéhradeckém kraji? Předem děkuji za Váš čas a za odpověď.

falešně negativní výsledek 12. 6. 2015

Uživatel: Martina, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Ještě jsem se zapomněla zeptat na jednu věc.Můj syn má HIV+.Testovali i mne A VÝSLEDEK BYL NEGATIVNÍ.Zajímá mne,zda je možné,že by byl výsledek falešně negativní skrz mou autoimunitní nemoc(roztroušená skleroza)?Výsledek mého testu byl 0,24..což mne docela vyděsilo.Co to prosím znamená?Děkuji moc,Martina

zvýšené teploty a únava u nově diagnostikovaného 12. 6. 2015

Uživatel: Martina, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den.Chtěla bych se optat,zda je normální,že můj nově diagnostikovaný syn HIV+ má neustále zvýšené teploty a je hrozně unavený,v centru jsme po velikých odběrech a není ještě nutná léčba.K té teplotě mu nic jiného není(kašel,rýma atd.).Také nerozumím tomu,že v papírech má napsáno HIV1....RNA KOPIE 47.500.Děkuji Martina

příznaky hiv 12. 6. 2015

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den 1.září jsem měla rizikový styk asi za dva měsíce se mi udělal pásový opar a pak byl klid teď po půl roce jsem ho měla znovu a ještě k tomu mám bílý povlak na jazyku který někde šetřit. Děkuji za odpověď

flicky 12. 6. 2015

Uživatel: Yveta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den objevili se mi na stehnech male hnede flicky ktete nejsou nijak vystouple proste jen flicek do hnede barvy a mela jsem rizikovy se pred 2 mesici je to mozny priznak hiv a jak vypada vyrazka hiv jeji strucny popis dekuji mnohokrat

Nechráněný orál 12. 6. 2015

Uživatel: Nejistý, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den.Měl jsem placený styk s děvou lehkých mravů.Styk s kondomem,ale orál bez ochrany(ona mě i já ji) a nejsem si vědom,že by někdo z nás krvácel.Po pěti dnech jsem dostal zánět hltanu,nosohltanu,ucpaný nos,kašel(to jistě nesouvisí s nákazou hiv).Ale po 12 dnech od styku se mi začaly dělat růžové fleky na hřbetech rukou,které asi po hodině nebo hodině a půl mizely.To samé dva následující dny,tedy naposledy včera.Včera mi vyskočil také pupínek na břiše.Dnes tj.15 den jsem měl průjem.Vím,že vše co tady popisuji by mohlo značit infekci hiv,ale chci se zeptat zda by to mohlo značit dejme tomu i nějakou jinou nemoc.Jsem z toho ve stresu.Otestovat se samozdřejmě nechám. Děkuji za odpověď.

Pasivní orální sex 11. 6. 2015

Uživatel: Laura, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, zda je nutné z hlediska rizikovosti podstoupit test na HIV. V mém případě došlo k pasivnímu nechráněnému orálnímu sexu + partner použil ke stimulaci i prsty. Zjistila jsem, že ve slinách je koncentrace viru poměrně mizivá a podle všeho ji látky ve slinách ničí. Myslíte, že se mám obávat nakažení? Po té jsem muže dovedla k vrcholu rukou a vystřík proběhl do kapesníku. Děkuji za rychlou odpověď. Laura P.

Normální okolnosti 11. 6. 2015

Uživatel: Ondra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den pane Sobku, Děkuji za Váš názor. Vím že je to těžké dát osobní názor tohoto charakteru když neznáte podrobnosti. Ale pro nezasvěceného člověka je zase těšké chápat a vyrovnat se s informaci a terminologii. Například Normální okolnosti. Nebo krvácení ... kde je hladina kdy jde jen o oděrky (a kdy vadí i jen oděrky) a kdy krvácení. Například v mém dotazu, nikdo přeci nemůže vědět zda nemá v ústech nebo análu drobné odřeninky, praskliny, oděrky, které možná vyditelně nekráčí ale jsou. A vyplašený hříšník se pak ptá na onu hranici kdy je to dobré a kdy už ne. To samé a zase na mém dotazu třeba toto kdy je nebezpečí kdy krvácí jen jeden zůčastníků a kdy oba? Zase otázka proč oba? Člověk neznalí podrobnějšího důvodu a důsledků se ptá proč. Proto je moc důležitá vaše účast, vaše znalosti a schopnost posuzovat reálné příčiny a důsledky. Přiznalm se ano bojím se, a tak se snažím najít informace, ale samotné informace nestačí, je třeba lidí co informace zasadí do reálného dění a dají rozhodnutí. Proto Vám a vašim kolegům patří dík. Asi nikdy nepochopím tenkou hranici o oděrkách a krvácení, moc rád bych to chápal ale je tam mnoho drobných rozdílností. Přiznávám že lizání a dráždění análu asi není běžná praxe (i kdyz je to super) ale málokdo ví zda nemá anál třeba trochu odřený nebo opruzený. A zda to je problém nebo ne? Děkuji

orální sex 11. 6. 2015

Uživatel: Vojtěch, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Je možné chytit HIV pokud jsem prováděl orální sex kamarádovi, který neejakuoval. Maximálně mu vytekla nevím jak se tomu přesně říká kapka touhy či preejakulát. Mám pocit že mě z pusy krev netekla. Pamatuji si to velice dobře, ale stalo se to tak před osmi lety a teď chce jít na policistu, takže pokud by byl pozitivní asi už by to bylo poznat..?? Zdravotní zkoušky bude mít až příští týden u policejní lékařky a já nevím zda i policisté mají povinné testování na HIV..?? Pokud ano tak, když by byl přijat tak se nemusím ani bát..?? děkuji moc za odpověď

bodnutí 11. 6. 2015

Uživatel: Roman, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Je možný přenos HIV/AIDS z bodnutí o šroubek, který spolužák našel na zemi ve třídě a po chvíli tam do něčeho bodal nevím zda i do jiných kluků a pak ho nenapadlo nic jiného než mě bodnout do nohy šroubek byl sice skoro tupý, ale připadalo mi že mi vytekla miniaturní kapička krve. Je možné se takhle nakazit..?? A ještě mám otázku mám strach se jít testovat k nám na polikliniku, protože se bojím že třeba použijí jehlu, která bude infikovaná a mě odeberou krev tou samou je to zřejmě blbost si tohle myslet že ano..?? A pokuď bych na testy šel je pravda že se platí poplatek 500,- Kč...?? Mám novou přítelkyni a chtěl bych se otestovat i kdyby ne kvůli tomu šroubku, ale celkově pro jistotu abych měl klid. Díky moc za pomoc

Petr Sobek 11. 6. 2015

Uživatel: Ondra, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Vážený pane Sobku, Děkuji za upřesnění. Snad ke krvácení nedošlo. Obdivuji Vaši ochotu pomáhat, četl jsem o Vás a dle mého jste hrdina. Osobnost jako je Vaše je dle mého hodna navržení na státní vyznamenání nebo vyznamenání od prezidenta ČR. Je těžké se přestat bát, ale dik Vám se přestalo bát hodně lidí. A jen možná poslední otázka mám jít na test nebo ne?

Normální okolnosti 11. 6. 2015

Uživatel: Ondra, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Níže jsem se ptal na možnost nakažení u dráždění jazykem análního otvoru. Vaše odpověd byla za normálních okolností k nakažení dojít nedojde. Ale prosim co to je normální okolnost. Celá tato praktika je "nenormální ". Děkuji moc za upřesnění, možná to nechápu nebo strach nedovoluje chápat. Mám na test jít? Jak mám vyhodnotit normální jednání?! Děkuji a Vážím si Vás i Vaší práce. Znám to u Vás na testech a je úžasné jak dokážete povzbudit.

Odřeninami/krváceni 11. 6. 2015

Uživatel: Pepa, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dodré den, Všude se píše o přenosu při análním nebo vaginálním stiku bez kondomu. Kde také nedochází k masivními krvácení ale přenos je pravděpodobný. Na druhou stranu při vzájemné masturbaci nebo kontaktu mimo anál a vagínu píšete o masivním krvácení a ne o oděrkách. (Libání, orál, atd...) Moc tomu nerozumím, stále se jedná o jednu krev a jednu virovou nálož! Proč to je u líbání a orálu jinak než u soulože? Děkuji moc, tato informace mě přijde nelogická a nutí mě k myšlence po jakém chování jít na test a po jakém ne.

příznaky hiv 11. 6. 2015

Uživatel: Nikita, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Ještě jsem chtěla doplnit ze ten pásový opar jsem měla 2x za půl roku

příznaky hiv 11. 6. 2015

Uživatel: Nikita, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chtěla jsem se zeptat za půl roku jsem měla pásový opar a mam bíle povlekli jazyk a vždy ráno mám zdurele mandle může se jednat o hiv

Rimming (patří do kategorie anální sex) 11. 6. 2015

Uživatel: Ondra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Poprosím o upřesnění informací a radu. Anální sex je považován za velmi riskantní a rizikové chování. Do kategorie análního sexu patří i Rimming (dráždění análního otvoru jazykem) je i tato praktika tak vysoce riziková? 1, jak moc je riziková pro pasivního účastníka ( jde o lízaného) 2, jak moc je riziková pro aktivního účastníka ( jde o lizajícího) Bohužel jsem jednou neodolal touze toto zažít, a od té doby mám výčitky. Kromě lízání análu došlo k lízání nohou a honění přirození od partnerky s následným výstřikem na její tvář, kde při výstřiku bleskově úd olizla. Což jsem netušil, a dalšímu lízání či kouření jsem zabránil. Budu moc rád za radu jak dál postupovat, protože nechci ohrozit vlastní rodinu, a vím že už toto nebudu nikdy opakovat. Ale bohužel už se stalo. Děkuji moc za upřímnou radu Eda

krevní obraz 11. 6. 2015

Uživatel: bob, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Zajímalo by me jestli se hiv nákaza ukáže při odběru krve na krevní obraz, sedimentaci atd. Nebo se musí dělat test pouze na hiv. ?

Orální sex 11. 6. 2015

Uživatel: Andy, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, jsem HIV+ žena a mám HIV- partnera, váháme zda mě může orálně uspokojit bez rizika přenosu, když mám VN 0. Někde jsem i četla, myslím že v časopise pozitivně, že při VN 0 je dokonce i nechráněný styk téměř bez rizika. Ale nevím jak moc VN kolísá a jak velké je riziko. Díky za odpověd

Přenos HIV pasivním orálním sexem 10. 6. 2015

Uživatel: Shaaws, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, prosím Vás o radu - o víkendu jsem popíjel s přáteli, trochu to přehnal a usnul v parku. Když jsem se probudil, prováděl mi neznámý muž orální sex. Ačkoliv jsem ho hned odhodil, ale nevím, jestli jsem i neejakuloval (moc si toho upřímně nepamatuji). Je vysoké riziko, že mě mohl něčím nakazit, reps. že bych od něj mohl dostat AIDS, pokud byl pozitivní? Kalhoty jsem měl na sobě, takže k ničemu jinému nedošlo. Předem děkuji za odpověď, jsem z toho zoufalý.

BÍLÝ POVLAK NA JAZYKU 10. 6. 2015

Uživatel: KAREL, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

DOBRÝ DEN,MŮŽE BÝT BÍLÝ POVLAK NA JAZYKU JEDNA ZE ZNÁMEK PRIMOINFEKCE NEBO ZNÁMKA RANNÉHO NAKAŽENÍ VIREM HIV?DĚKUJI

nakaza 10. 6. 2015

Uživatel: por, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pan doktor aka je percentualna sanca nakazit sa vaginalnim stykom od zeny, pokial penis neni nijak poskodeny a styk trva neakych 5minut a je len jeden? dakujem

výsledek 10. 6. 2015

Uživatel: víŤA, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den..když půjdu na test, za jak dlouho se dozvím výsledek? Předem děkuju za odpověď.

HIV a žloutenka typu C/syfilis 10. 6. 2015

Uživatel: Marie, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,chci se zeptat,zda při případné současné nákaze virem HIV a žloutenkou typu C/syfilis je možné,že se po 2 měsících od nákazy neobjeví protilátky ani proti jedné nemoci.(Po dvou měsících od rizikového styku jsem se nechala testovat na HIV,výsledek negativní,den poté jsem byla na odběru krve u doktora,výsledek negativni u syfilis i žloutenky.) Díky za váš čas.

orální sex 10. 6. 2015

Uživatel: Vládíík, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli HIV pozitivní žena může při orálním sexu nakazit muže na 100% ...děkuji za odpověď..

Možná paranoidní obava 10. 6. 2015

Uživatel: Marek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Chtěl bych se zeptat, zda je možné se nakazit během testování? Jde mi o to zda se může stát, že nakažena osoba může s odberovymi injekcemi manipulovat. Jde mi konkrétně o testování v Domě světla, kde se takové osoby vyskytují. Bojím se na testování jít právě z důvodu, abych se nenarazil. Aby mi neodebrali krev injekci, která by byla nehygienická, popř.měla v sobě něčí krev. Děkuji za odpověď.

mykoza,Aids 9. 6. 2015

Uživatel: TonyJa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, moja otazka bude trosku zdlhavejsia dopredu mi preto prepacte.Po rizikovom styku som hned na druhy den spozoroval cerveny flak na zalude, aj to zapachalo po styku som sa bohuzial nepsrchoval a siel spat.Nesvrbelo ma to, skor ma svrbelo okolie stehan, vajecnikov.Ten flak a cervene zafarbenie , nie a nie zmiznut zacal som to natierat canestenom,fungicidinom,klotorimazol nic mi az do teraz nepomohlo a to je od toho uz 7 mesiac.Zacal som si vsimat aj biely povlak na jazyku, vypadavanie vlasov, ked si umyjem tvaqr cervene flaky na cele.Po 9tyzdnoch a asi dvoch dnoch od styku som silno ochorel, nahla zimnica a silne horucky az 39 asi dva tyzdne este aj treti tyzden mi bolo zle, kasel sa dostavil tiez velmi suchy a silny az vypluvanie krvi v noci, neskor aj troska zapchaty nos, na druhy den od prvej horucky som na ruke predlakti spozoroval ciernu vyrazku za tri dni isla vytlacit.Na stehnach co ma stale svrbievalo sa pocas choroby ukazali cervene vyrazky ako po oprhleni zihlavy oholil som stehna a natrel canestenom bolo to lepsie.Uzliny som si moc nevsimal, nevylucujem ich ale myslim ze by som si ich vsimol.Den pred tymito hroznymi horuckami som cesfoval do cudzeho mesta v ktorom som sa 5hodin brodil v snehu lahkych teniskach, v autobuse som v premocenych teniskach a vlhkej zimnej bunde cestoval 3-4hodiny naspat domov.Lenze na ten druhy chorobny den mi rano este nic nebolo az vecer prisla horucka a zimnica.Toto vsetko teda preslo, vypadavanie vlasov, supinata koza na dlaniach, hnede flaky na krku, biely povlak, na jednom nechte na nohach dve take ryhy, obcasna bolest oci toto vsetko aj po vylieceni "choroby".Ako čas plynul za neake 4mesiace od styku som pozoroval za uchom hrcku, po dvoch tyzdnoch od tejto hrcky prisla taka tupa bolest hlavy, unava, pod lavou pazuchou ked si cez nu rukou prejdem, ciTim ze je plnsia ako prava ale neake hrcku gulku tam necitim.Ta gulka pomaly mizla od ucha a tak prestala po tyzdni aj bolest hlavy, lenze po stranach jazyku som mal cosi biele( velmi podobne tej vlasatejj leuko...) a to ma strasi lretoze je to priznak iba u AIDS pozitivnych lenze cas na tento priznak mi pride divny bolo by to dost neskoro, ked som si tu bielu vec chytil bolelo ma to, zacal som uzivat jox na vyplachnutie nepomohlo to od tejto bolesti hlavy presli uz neake 4tyzdne jazyk po stranach je cistejsi vidim tam len troska nieco biele ale vazne slabunko ani ma nic neboli.Ale v kutikoch na ustach sa mi casto nahromazdi neaka biela mast alebo take nieco s divnym zapachom, neviem cim to je mozno ked si neak oblizujem pery.Po rizikovom styku, som mal asi 4 krat styk s jednym dievcatom ktorej bola urcite brana krv u obvodneho lekara asi aj po troch mesiacoch od nasho styku nic nemala, tak isto u gynekologicky nic ale tam asi krv nie.A co mam doteraz? Doteraz ten cerveny flak na zalude, vypadavanie vlasov, supinata koza na dlaniach a niekedy tie oci a povlak bielo zlty na jazyku.Co ma AIDS troslinka vylucuje je to ze akutna infekcia prisla az po 9tyzdnoch ale hlavne ta vlasata leuko... ma strasi kedze sa to objavuje len vylucne u hiv nakzenych, vela mojich priznakov sa podobaju na mykozu..lenze preco ziadne antimikotikum,mycomax a ani probiotika nepomohli.Myslite ze kvasinky sa mi mohli sprv cez zalud dostat do celeho tela napadnut aj vlasy a ine casti tela? Pocas mojej prvej choroby som inak uzival silne antibiotika...viem ze toto vsetko by vylucil test ale toho sa velmi obavam..no ak to vsetko pojde takto dalej minimalne za koznou alebo urologom pojdem..este posledna vec aj som neak pochudol ale myslim ze to moze byt nasledok mensieho prijmu sacharidov..Vas nazor na moj problem? To ze sa mam dat testovst a to mi da jasnu odpoved viem ale predtym chcem pocut aj vas nazor na moje priznaky.Dakujem pekne za reakciu.

Citlivé informace druhým osobám! 9. 6. 2015

Uživatel: Lukáš, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Jak je možné že sem do společnosti Aids Pomoc do sekce právní poradny napíši soukromý email ohledně možnosti žaloby člověka který mne nakazil virem hiv aniž by mne informoval o svém stavu, o kterém nikdo nemá mít tušení nýbrž je to email soukromý!!! Alespoň tak bych to chápal já. A po par hodinách mi píše osoba ohledně které se tento email týká jak to že se informuji jak ho zažalovat, jak to že automaticky píši jeho jméno a příjmení když ještě nevím že to mám od něj a když se ho zeptám jak to ví tak se mi dostane odpovědi že snad vím kam jsem dnes psal email? Můžete mi vysvětlit jak je možné že předáváte takovéto informace třetím osobám?

mohu se i nenakazit? 9. 6. 2015

Uživatel: anna, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se mohu i nenakazit virem HIV při styku s potencionálním přenašečem? Dozvěděla jsem se až teď, že můj bývalý krátkodobý sexuální partner spal s různými pochybnými děvčaty v afrických a ve východních státech. Chtěla bych jít na test, ale poslední nechráněnný styk jsme měli před dvěma měsíci (první mnohem dříve) a doporučená prodleva mezi rizikovým chováním a testem je 90 dnů a já bych samozřejmě chtěla mít jistotu. Tak se ptám, zda je to už jedno a kdyby byl nakažený, nakazím se tak jak tak hned napoprvé nebo jsem se třeba mohla nakazit až při tom posledním styku a tedy bych měla raději s testem ještě měsíc počkat? Doufám, že je to srozumitelné... A předem velice děkuji za odpověď.

pupinek 9. 6. 2015

Uživatel: Kamil, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, objevil se mi pupinek ktery vypada jako akne ci stipnuti od komara a je zbarven do hneda pouze jeden a nesvedi a je umisten na prave noze by jit o vyrazku hiv a kdy se nejcasteji vyrazka hiv objevuje dekuji

teplota a nevolnost 9. 6. 2015

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,3. týden po riziku - orální sex bez vyvrcholení do úst,preejakulat v puse- se projevila únava,malátnost,pocit na zvracení,teplota 37,6 2. den,měl bych se obávat HiV a dojít si na test? Děkuji moc za odpověď

nakaza aids 8. 6. 2015

Uživatel: RioFresh, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den, prosim Vás da sa nakaza hiv preniest na zenu pokial ma vnutromaternicove teliesko? Nehormonalne..nezabranuju tieto telieska nakaze? Dakujem

Praskl kondom 8. 6. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, při sexu s ženou v nočním klubu mi praskl kondom a přišel jsem na to až po.. Chápu, že pokud byla žena HIV+, tak existuje šance, že jsem se také nakazil. Tvrdila, že poslední test měla - a to před 4 měsíci. Co dál.. ? Díky P.

Spolehlivost 8. 6. 2015


dobry den, Lze brát test po 93 dnech jako spolehlivý i kdyz jsem mezi 2-3 týdnem bral 7 dnu antibiotika? Děkuji

Zdravotni problemy 8. 6. 2015

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den,objevuji se u mne jiz delsi dobu postupne v prubehu celeho roku tyto priznaky podobne primoinfekci:obcasne bolesti hlavy,obcasne pobolivani v trislech,podpazdi ,krku(bez zvetseni uzlin),bily povlak na jazyku a drobed mouckovina na sliznici v ustech,pobolivani v krku bez zvetsenych uzlin,teplotu jsem mel behem roku jen jednou asi na hodinu doprovazenou prujmem,...ryzikovy pohlavni styk jsem nemel.jedna se o jine priznaky nejakeho problemu,nebo se muze jednat o moznou nakazu hiv?dekuji Honza

Cizí země 7. 6. 2015

Uživatel: Jarda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chtěl jsem se zeptat když jsem s osobou z cizí země (USA) mluvil a následně jsme si podali ruce a já měl na ruce den staré zranění které nekrvácelo a on měl také zranění na kterém měl strup tak se přenosu nemusím obávat. A nevadí ani kdyby mi cizí osoba při mluvě nechtěně plivla do oka z 50-ti centimetrů tak se taky nemusím obávat přenosu

priznaky 6. 6. 2015

Uživatel: len, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den preji ..chtela jsem se vas zeptat zda li po roce nechraneneho pohlavnihio styku se mi na kuzi objevujou pupinky ktere svedi asi hodinku a pak zusttavaji strupi po nich a nezmiznou zda se muzou takove vyrazky objevovat ?..predem dekuji za odpoved :)

Aktuální počet dotazů v databázi: 11695

Pomoc s léky pro pacienty

Pokud jste se ocitli v zahraničí v karanténě a/nebo se nemůžete dostat zpět do Česka a docházejí vám vaše antiretrovirové léky, kontaktuje prosím přes tento portál asociaci LIFE4ME.PLUS, která prostřednictvím národních pacientských organizací koordinuje po celém světe krizové dodávky HIV léčiv https://life4me.plus/en/.


If you find yourself in quarantine in the Czech Republic, cannot leave the country and are running out of antiretroviral therapy, or if you have problems receiving delivery of medication due to COVID-19, please contact ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. We will help you to find a solution.


Если Вы оказались в Чешской Республике в условиях карантина, и у Вас заканчивается запас антиретровирусной терапии, или если Вы столкнулись с проблемами в выдаче лекарств из-за COVID-19, пожалуйста, свяжитесь с ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. Мы поможем вам найти решение.

obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 166
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.