On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

100% 12. 4. 2015

Uživatel: Monika, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, je 100% pravdepodobnost ze se mohu nakazit pri 1 nechranennem pohl.styku bez vyvrcholeni ? Dekuji

hiv test vysledek 11. 4. 2015

Uživatel: milan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den vazena a mila poradno moc si tady jiste vsichni vazime vasi odpovedi a pomoci v tezke chvili na vasi odpoved protoze dopidit se odpovedi nekde na vebu je kolikrat nemozne.ted se vas musim zeptat o par prispevku nize se pta dotycny jak spolehlivy ma vysledek po nekolika negativnich testech?? pan doktor Prochazka odpovida ze dostatacne spolehlivi. ale na druhou stranu odpovedel ze nejaka studie pred 15 lety u 80 zrejme pozitivnich po dostatecne dobe od rizika vysla testem negativni a ze teda zatajili nejakou skutecnost. Je mi celkem jedno jestli nekdo nekdy neco zatajoval ale myslim ze kazdy normalni clovek ktery se dostane do tehle situace chce vedet pokud u nej propukne po rizikovem chovani neco jako primoinfekce nebo primoinfekce jak ma teda vedet ze vysledek je po trech mesicich spolehlivy?? jde o to ze clovek si dela tento test proto ze vi ze udelal chybu a je si vedom nasledku ale nechce uz nikdy nikoho ohrozit at uz vedome nebo nevedome proto se vas ptam ted ja kdy je teda ten vysledek 100 procent da se tak vubec nekdy odpovedet nebo je ten test tak nespolehlivy?? dekuji za vasi odpoved a za vas cas jinak vam chci jen rict ze napriklad zdravotnicky perzonal ktery se nestastnou nahodou pichne o infikovanou jehlu je unej nasazena postprofilaxie je tostovan nekolikrat hned 3 mesice od rizika 6 mesicu a jeste 12 mesicu je to tedy velice zajimave kdyz po sexu staci ty tri mesice a pichnuti o jehlu je to treba i rok tak jak si ma byt clovek jisty ze se nenakazil ??dekuji za vase precteni a odpoved nejlepe by bylo kdyby odpovedel pan doktor Prochazka uznavany odbornik v problematice HIV AIDS dekuji vsem pekny den

analny sex 10. 4. 2015

Uživatel: janko, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

pokial najprv doslo k rimiingu a nasledne tomu cloveku ktoremu bol uskutočnený riming bol uskutočnený aj análny sex - chraneny ?? ake riziko pre tohoto cloveka /ktory podstupi rimming a nasledne analny sex chranený v pasivnej ulohe ? -

I have HIV and i plan to spend six months in the Czech Republic next year (for the purpose of study). 10. 4. 2015

Uživatel: Fraser, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Hello, I'm sorry for writing in English but unfortunately my Czech is not very good. I am a New Zealand citizen. I plan to spend six months in the Czech Republic next year (for the purpose of study). At present I live in Brazil. I have HIV and am in good health. Currently, I take ABC+3TC+EFV, without complications. I will arrange health insurance for the time I am in the Czech Republic. I have some questions: Is a foreign national with a student visa eligible to receive ARVs through the Czech public health system? Is there any cost involved? Do you know of any other foreign (non-EU) nationals who are in the same situation as I will be? If yes, could you put me in contact with one? Thank you very much for your help.

HIV, vzduch a zkumavka 10. 4. 2015

Uživatel: Kata Koubova, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je možné se nakazit následujícím zpusobem. V šest hodin ráno byla do zkumavky odebrala krev která se stočila a stala se z ní plazma....následně byla zamrazena....je možné ze kdyby zůstali z venku na zkunavce( na vzduchu) kapičky ktererych bych se za 4 hodiny dotkla rukou, na ktere sen se rizla papírem ( velmi málo). Je možné se takto nakazit z těchto kapek ??? Které byli takovou dobu na vzduchu ?? Děkuji.

pro tomase novotneho 10. 4. 2015

Uživatel: erik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den nize jsem psal pod titulkem krev z 8.4 ze jsem se libas s muzes hiv a ze jsme meli opar a ja praskly koutek ale zapomel jsem napsat ze nam oboum ten opar prasknul i tak se musim bat? a jeste jsem tam psal ze jsem zenaty tak kdyby nahodou jsem dostal hiv za jak dlouho muzu nakazit manzelku moc vam dekuji a omlouvam se ze vas rusim dekuji erik

Falešně negativní? 10. 4. 2015

Uživatel: Zmatený, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den. Bylo zde opakovaně uvedeno, že výsledek HIV testu je prakticky 100% po 3 měsících od expozice. Nicméně zde ukazuji odkazy, na které jsem během krátké doby narazil - http://forums.poz.com/index.php?topic=29165.0, nebo české weby http://miniaplikace.blueboard.cz/kniha/tpu8xmjjj1dv7jaacvb22fd88i77ib?strana=20, popř. http://miniaplikace.blueboard.cz/kniha/tpu8xmjjj1dv7jaacvb22fd88i77ib?strana=15. Na tomto serveru již bylo zodpovězeno, že se v těchto případech může jednat o tzv. hoax, čili snaha někoho postrašit. U mě je toto je opravdu poslední, na co bych měl nyní já v tuto chvíli pomyšlení. Sám jsem absolvoval testy po 3, 4 a nyní 5 měsících od rizika avšak klid po testech mi vydržel maximálně pár dní a opět mám opakovaný strach, neboť jsem měl vysoce rizikové, heterosexuální chování a následné příznaky - zejména afty, nesvědivou prchavou vyrážku na hrudi a zádech zobrazenu např. na stránkách např. MUDr. Danka, zvýšenou teplotu a poté krátkodobou horečku, dlouhodobý kašel, opakované plísně v tříslech a na penisu(třísla dosud) - toto vše v časové ose, kterou uvádíte - 3-8 týdnů - a nyní mám po více než 5-ti měsících bílý jazyk a již cca. 2 měsíce další projevy v dutině ústní jako pálení jazyka a jeho načervenalé skvrny, pálení horního patra(byly tam boláky, ale ty se zhojily), nové a nové afty a zejména slizniční změny po obou stranách jazyka v jeho první půlce, kde se objevuje co centimetr něco jako afty(takové jakoby bodliny). Podotýkám, že nejsem léčen po transplantaci orgánů, neberu drogy a nevím o autoimunitní chorobě(v dětství jsem měl často nemoci a dodnes jsem cca. 2 x ročně nemocný s chřipkou či angínou, ale nikdy jsem se s tím neléčil u imunologa). To jen pro objasnění, proč se člověk testuje opakovaně - nikoli kvůli dalšímu riziku, ale protože si na internetu čte možné HIV příznaky a zkrátka je na sobě vidí. Chtěl jsem Vás tedy velmi zdvořile poprosit o odpovědi na otázku, zda můj opakovaně negativní test(nejprve zdravotní ústav po 3 a 4 měs. a nyní aids centrum po 5 měsících) od expozice je dostatečně přesvědčivý(pozitivní test jsem měl na oboje chlamydie - IGG), s čím potom souvisejí mé potíže a rovněž pak, jak si vysvětlujete opožděné reakce na protilátky u lidí, kteří se vyjadřovali na jiných webech, které jsem uvedl shora. Děkuji. Ps. Velmi si Vaší práce cením. Celý důvod mého dotazu je ten, že se prostě bojím.

Protiatky u leceneho hiv jedince 9. 4. 2015

Uživatel: nadeje, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, chci se prosim zeptat, zda hiv pozitivni jedinec leceny antiretrovirotiky - s nedekovatelnou virovou nalozi - bude stale vykazovat pozitivitu hiv pri "beznych screeningovych hiv testech" (napr. Insti krevni test zakoupitelny v lekarne)...Resp. zda se budou stale tvorit protilatky proti viru hiv v takovem mnozstvi, ze i tyto "bezne screeningove testy" odhali hiv pozitivitu u takto dobre zaleceneho pacienta... (je mi jasne, ze se nejedna o vyleceni - eradikaci viru v tele:). Dekuji.

syfilis 9. 4. 2015

Uživatel: Tommy, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

da se prenest syfilis libanim a oralem bez vystriku? dekuji oral byl cca 2sekundy

Nakaza 8. 4. 2015

Uživatel: Martin30, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, jen se chci zeptat jestli je skutecne vylouceno, ze by se obtize z nakazy projevili u nekoho uz treba po cca 6 dnech od rizika?? Asi je to vysoce nepravdepodobne??

oralni sex 8. 4. 2015

Uživatel: Kamil, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den,pred 4 tydny jsem mel oralni sex s muzem,kteremu vytekal z penisu preejakulat. Asi 5 dni me poboliva v krku,prestoze nemam mandle a mel jsem teplotu 37,1st. Citil jsem slabost a bolest svalu. Lehce jsem mel zvetsene jen krcni uzliny. Sedimentaci jsem mel v poradku. Problemy trvaji jiz tyden. Mam obrovsky strach,ze jsem se nakazil. Myslite,ze je to mozne? Chystam se k vam na testy. Dekuji.

Test 8. 4. 2015

Uživatel: Bára, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Můj kamarád se v posledních týdnech choval dosti rizikově a vystřídal spoustu partnerů, často s nimi měl i nechráněný sex. Je nějaká možnost nákazy pokud se ode mě můj kamarád napil pár týdnů po svém posledním nechráněném styku? Vím, že nákaza slinami je velmi málo pravděpodobná. Napila jsem se po něm z lahve asi 20 minut poté co z ní pil on a měla jsem popraskané rty a trpím krvácením dásní? Na lahvi ani nebyla viditelně krev nebo tak něco, mám jen strach. Zvyšuje moje krvácení nějakou pravděpodobnost nákazy? A mám si jít udělat test? Sama mám svého přítele a nechci ho nějak nakazit. Děkuji.

Michael jetmar 8. 4. 2015

Uživatel: Adam, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Michael moc vam Děkuji za odpověď uklidnilo me to protoze jsem v puse ze dne vytržení zub nemel a ani jsem Myslín nekrvacel a ani toho sekretu moc nebylo ☺ takže se nemusím tedy obávat. Moc vam Děkuji a je super co tu děláte

88 dní 8. 4. 2015

Uživatel: Tomis, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, předem se omlouvám za zřejmě hloupý dotaz, ale přeci jen se chci zeptat. Mohu důvěřovat výsledku testu (negativní), který jsem podstoupil sice po 12 týdnech jak je doporučováno, ale vzhledem k tomu, že k riziku došlo v lednu a únor měl pouze 28 dní tak to nevychází na 90 dní, nýbrž na 88 dní od rizikového styku. Během té doby jsem neužival žádná antibiotika, ani kortikoidy. Pouze vitamíny typu bkomplex apod.. Děkuji.

Odpověď 8. 4. 2015

Uživatel: adam, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Michaeli mužů se vás ještě zeptat odpověděl jste mi ze bych při oral ženě musel Mít cerstve vytržení zub kam by se musel dostat poševní sekret a o pár odpovědi níže odpověděl p.sobek ze by se tam musela dostat krev ze poševním sekretem se dá infikovaných jen při pohlavnim styku tak jsem tedka s toho jelen je tedy podle vás nákaza při orálním sexu Velká. Moc děkuji za odpověď Adam

Test na HIV po dvou letech. 8. 4. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, asi cca před dvěma lety jsem měl orální sex se ženou, ja v pasivní roli. Teď jsem se odhodlal jít na testy a dopadlo prý negativní. Myslíte že je to v pořádku a nebo ještě nemusí být prokazatelný test, když bych byl v bez příznakové době. Myslíte že test je na 100 procent věrohodný? Děkuji za odpověď.

krev 8. 4. 2015

Uživatel: erik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobry den chtel jsem se zeptat libal jsem se s muzem ale mel opar ja jsem ho mel taky a do toho jeste praskly koutek nic jineho jsme spolu nemely a po neakem case rekl ze je hiv+ tak se chci zeptat jestli se mam bat nakazi nebo ne a jake je riziko moc za radu docela se bojim dekuji a jeste jsem se chtel zeptat jestli je tam moznost nakazi za jak dlouho muzu nakazit druhou osobu jsem zenaty jeste jednou moc dekuji erik

CD4 8. 4. 2015

Uživatel: nadeje, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den, je prosim prirustek CD4 bunek po nasazeni antiretrovirotik z pozice "imunolog. kvality" ekvivalentni skladbe CD4 pred infikaci hiv jedince (pametove x naivni bunky CD4)? Dekuji.

narust svaloviny 8. 4. 2015

Uživatel: nadeje, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den, da se prosim pribrat svalovina pri uzivani antiretrovirotik (cvicenim + stravou + doplnky stravy)?

prosba 8. 4. 2015

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před rokem a 3 měsíce jsem měl problém styk s neznámoú ženou. Při styku jsme použili kondom. Po styku jsem zjistil že kondom byl trochu od krve. Na testech jsem byl po 56 a 79 dnech, vše negativní. Žádné problémy jsem neměl. Nyní mám již 3 měsíce neustále bílý jazyk po celé šířce. Bojím se jít k lékaři, muže to být příznak hiv???

Nakaza 7. 4. 2015

Uživatel: Aladar, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den po spolocnej masturbacii mi slecna podala servitku zrejme rukou ktorou sa uspokojovala a ja som si zotrel podbrusie je mozna nakaza?

nevím 7. 4. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den když probehlo libani a vzajemna masturbace i stím že se naše penisy střetly nevim zda tam byl preejakulat. mohu to považovat opravdu za neryzikové? děkuji asi ste muj dotaz přeskočil :-)

Možnost nakažení se injekční stříkačkou 7. 4. 2015

Uživatel: Anna, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před dvěma lety jsem se píchla do injekční jehly, která byla zabodnutá do mnou zakoupené kabelky. Ihned jsem vytlačila kapičku krve z místa vpichu. Dále už nic nešlo vytlačit. Prosím, chci se zeptat, mohla jsem se takto nakazit? Jehla byla čirá a byla bez ostatních částí. Čas od času mě to užírá, říkám si, s jakým úmyslem to tam někdo dal. Moc děkuji za odpověď, snad mne uklidní. Aňa

Zubař 7. 4. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Prosím vás jak je to se zubařem na Bulovce?Je potřeba se k nemu objednat a je i možnost se u nej registrovat?Nemám totiž v Brne zubaře a je to moc ťežký sehnat.Mudr.Freyburg z Svaté Anny sice ošetřuje i HIV pacienty ale tech krásných a příjemných řečí co při tom má je i na múj vkus až moc.Dekuju za odpoveď.

přenos z matky na dítě 7. 4. 2015

Uživatel: tereza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den jak je mozny prenos z materskeho mleka na dite kdyz matersske mleko obsahuje 70% vody a hiv ve vode umira

prenos 7. 4. 2015

Uživatel: petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den jaky je riziko pri libani jak hodne musi byt otevrena rana a musu ji mi oba tevrenou nebo staci aby jenom mel hodbe a druhy malo dekuji

test 7. 4. 2015

Uživatel: jitka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den chtela bych se zeptat kdyz budu na testy po 2mes. budou uz stoprocentni nebo se muze stat ze mi reknou ze je to v poradku a po 3mes. Uz bude jina odpoved dekuji

sex pred 7 lety 7. 4. 2015

Uživatel: honza, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

dobry den,pred 7 lety jsem mel rizikovy test se zenou.Rolii hral alkohol a ja nemel uplnou erekci, a proto nedoslo k sexu v pravem slova smyslu.je n jsme to vyzkouseli a zjistili,ze to nepujde. az do dneska nemam zadne priznaky,pouze mam podezreni na zanet srdecniho svalu.na internetu jsem.si precetl,ze toto onemocneni casto prodelaji prave hiv pozitivni. jelikiz mam na ceste miminko,tak prozivam muka. ve stredu si u vas urcite necham udelat test,ale do te doby bych se chtel zeptat,zda muzu byt hiv pozitivni? moc dekuji za odpoved

nevím 6. 4. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den když probehlo libani a vzajemna masturbace i stím že se naše penisy střetly nevim zda tam byl preejakulat. mohu to považovat opravdu za neryzikové? děkuji

Alkohol a antiretrovirotika 6. 4. 2015

Uživatel: nadeje, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den, chtel bych se prosim zeptat na vzajemnou interakci alkoholu a antoretrovirotik. Soucasti vsech pribalovych informaci leku proti hiv je poznamka, ze alkohol se k temto lekum nesmi... Proc tomu tak je? Je to snad proto, ze by se zvyraznily ci objevily nejake nezadouci ucinky? Nebo by mohlo dojit k samotnemu snizeni ucinku leku? Ev. je nejake pripustne mnozstvi alkoholu (prilezitostne sklenice vina?) Dekuji.

info 5. 4. 2015

Uživatel: adam, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobrý den chtěl bych sa zeptat jestli se mužu nakazit když uspokojuji ženu pusou to se jako nakazím když je žena vlhka a ja to spolknu nebo se nakazím krví.děkuji za odpoved a krasné velikonoce vam všem v poradně

Pravděpodobnost nákazy 4. 4. 2015

Uživatel: kvest, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali je nákaza při nechráněném pohlavním styku vždy 100%? A zároveň by mě zajímalo, zda může v nějakých případech dojít k nákaze i při chráněném styku (a v jakých?). Děkuji za odpověď.

Vaginální VŠ orální 4. 4. 2015

Uživatel: Kaja, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobry den na hiv. Cz jsem se dočetl za možnost nákazy při vaginalnǐ sexu je 0,05% a při oralnim 0,5%. To je trochu divné kdyz orální sex ma být bezpečnější. Jak to tedy je? Dekuji Karel

VIZ příspěvěk Kapka 3. 4. 2015

Uživatel: Klára, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Pan Sobek níže psal, že to z jedné kapky možné není. Je to správná ifnormace? Děkuji

Kapka 3. 4. 2015

Uživatel: Klára, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, dá se nakazit virem hiv kdyby se mě do mírně krvácející rány nebo oka dostala jedna malá kapička infikované krve?? pouze jedna kapka..děkuji? Klára

test 3. 4. 2015

Uživatel: Ivan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, na stránkách pracoviště provádějící testovaní HIV jsem se dočetl, že provádějí HIV Ab/Ag v séru. Je to dostatečné na prokázání správného výsledku. Děkuji za odpověď.

test 3. 4. 2015

Uživatel: Alžběta, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chci se zeptat kde v Olomouckém kraji je možné se nechat testovat? A dále se chci zeptat jakou mám záruku, že nebudu infikován při testech, vím je to paranoidní, ale stále na to musím myslet. Děkuji za odpověď.

Prosba 3. 4. 2015

Uživatel: Milan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Muzete mi jasne rici, kdy nastava druha faze? Ikdyz je bezpriznakova, pisete ze 20% lidi ma problemy... Kdy se objevi po odezneni primoinfekce. Dekuji Ps : pisete ze se priznaky mohou objevit 2 roky od infikace je tomu tak? Muze to byt drive? Nebo tomu nerozumim? Prosim o vysvetleni, kdy se clovek dostava do druhe faze a kdyby mel po odezneni primoinfekce nejake priznaky atd, kdy by se mu objevily dekuji

Prasknuty kondom 3. 4. 2015

Uživatel: Tomas, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, mel jsem pred mesicem analni styk s muzem. Ja jsem byl v pasivni roli. Pouzili jsme kondom, analni styk trval asi 10 vterin a pak prasknul kondom, samozrejme jsme okamzite prerusili styk. Kondom prasknul z bocni strany. Existuje zde nejake riziko nakazeni? Dekuji za odpoved.

Riziko při orálním sexu 3. 4. 2015

Uživatel: Mojmír, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Chtěl bych se zeptat na možnost nakažení virem HIV orálním sexem. Žena ho dělala mě bez ejakulace do jejich úst. Při sexu jsme ppoužívali prezervativ. Jaká je šance že jsem se nenakazil? Moc děkuji za Váš čas a odpověď.

Aktuální počet dotazů v databázi: 12376

Obrázek č. 169
Podcast Život plus
Obrázek č. 180
obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Objednání besedy


Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.