On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Projevy? 24. 2. 2020

Uživatel: Tom, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, již 4 týdny mě trápí lehce zvýšené teploty (37,1), vše to začalo ucpanou rýmou a teploty maximálně 37,5. Před šesti měsíci jsem měl nechráněný orální sex se ženou (pasivní) a klasiciký sex s kondomem. Doufám že tyto zvýšené teploty nejsou projevem HIV.

Otazka 24. 2. 2020

Uživatel: Dita, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,je test laboratorni vždy spolehlivý po 5M,ikdyz člověk bere různé léky,antiepileptika,antidepresiva,má nějaké neurodegenerativni onemocnění,či autoimunitni,ale není v péči imunologa.Dekuji Dita

Říznutí břitvou 24. 2. 2020

Uživatel: Jiří, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, kadeřnice mě řízla břitvou. Jaké je riziko nákazy v případě, že by stejnou břitvou krátce přede mnou řízla člověka HIV pozitivního, aniž by břitvu dezinfikovala ? Jaké by mohly být příznaky nákazy cca po 4 letech ? Děkuji.

Krev 24. 2. 2020

Uživatel: Aleš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dnes jsem v tramvaji potkal jednoho člověka, který se mě na něco ptal a při mluvení mírně prskal. Všiml jsem si, že měl prasklý ret. Jestli měl na rtu krev si nejsem jistý. S manželkou máme dvě děti a bojím se, jak ten člověk trochu prskal, abych se nenakazil virem HIV. Pokud by na mě čirou náhodou při tom jak mluvil prsknul a měl na rtu od prasknutí krev, mohl bych se uvedeným virem HIV nakazit? Je potřeba absolvovat nějaké vyšetření?

Výsledek testu 24. 2. 2020

Uživatel: Eva, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Děkuji za odpověď, ještě mám na Vás jednu otázku. Je rychlotest po 2-3 měsících stejně spolehlivý jako klasický test? A může výsledek ovlivnit prodělaná chripka při které ale neužívám žádné léky?

Možnost nákazy - chráněný sex s rizikovou osobou 24. 2. 2020

Uživatel: BNS, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před dvěma týdny jsem měl chráněný sex s rizikovou osobou. Žádné líbání ani orální sex, pouze krátký sex s kondomem cca 5 min. Teď mám výčitky a obávám se nákazy (ne jen HIV). Přestala se mnou úplně komunikovat a na moje dotazy nereaguje. Příznaky žádné nemám. Vím, že se to nedá přesněji říct, ale jak velké je riziko nákazy pokud by byla HIV pozitivní? Předem děkuji za odpověď.

Horečka u primoinfekce 24. 2. 2020

Uživatel: Jaroslav, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, jak je to prosím s působením léků na horečku u primoinfekce ? Lze ji srazit běžnými léky nebo ne ? Pozorně jsem pročetl poradnu a nacházím odpovědi, že ano i ne (viz. níže jedna ze starších odpovědí). Moc děkuji za upřesnění paralen16. 1. 2016 Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování Zdravim mám prosbu po 6 týdnech od rizikového chování jsem dostal vysoké horečky kolem 39 spojenou s bolesti krku pokud si vezmu paralen horečka začne polevovat na 37,5 a po několika hodinách se zase zvedne a otázka je pokud by se jednalo o HIV infekci je možné horečku ztlumit paralenem nebo na ni nic nezabírá jedná si o počátek HIV Odpověděla: Milena H., 16. 1. 2016 Dobrý den Pavle, děkujeme za dotaz. Pokud by se jednalo o HIV infekci , tak Vám paralen či jiné léky nepomůžou. Mějte pěkný den.

Je test po 6 měsících spolehlivý? 23. 2. 2020

Uživatel: Stano, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň mám negatívny test po pol roku. Dal som si ho zopakovať po 10mesiacoch pre pokoj ale pokoj nejako nemam lebo čakám na výsledok môže to dopadnúť aj pozitívne? Nové riziko nebolo ďakujem za odpoveď.

Jídlo 23. 2. 2020

Uživatel: zuza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, včera jsem byla na večeři u sve promiskuitni kamarádky a v tvarohove pomazance jsem při jídle našla jakousi kapku krve. Krev mohla být cca 4-5 minut stará. Kamarádka říkala, ze se lehce rizla při krajeni cibule. Zničila by kyselina mléčná virus? Je mozny přenos, pokud bych snedla Kus pomazánky, ve které by bylo menší množství krve? Kdyby měla vysoké množství viru v krvi? Já osobně nemám zranění v ústech, jen mi občas teče krev z dasní-většinou po cisteni zubu, ale občas i jen tak, když jsem ale jedla ono jídlo nepřipadalo mi, ze bych v ústech krvacela. Děkuji

Pusobi leky na primoinfekci? 23. 2. 2020

Uživatel: Bob, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chtel jsem se zeptat, nekde jsem cetl, ze leky jako napr. Antibiotika, paralen, acylpyrin neovlivni priznaky primoinfekce. Takze to chapu tak, ze pokud ma nekdo teplotu jako priznak infekce, tak ji nelze zadnym lekem srazit? Dekuji za odpoved.

Jaké jsou příznaky HIV? 22. 2. 2020

Uživatel: Alex, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před 12 dny jsem měl rizikové chování - chráněné, ale při análním sexu bohužel praskl kondom (byl jsem aktiv). Po zjištění jsem si myslel, že se mi jen sundal tak jsem ho opět navlékl a po pár sekundách opět se mi kondom sruloval a žalud byl odhalený. Sundal jsem tedy kondom a v sexu jsme nepokračovali. Také proběhl orální sex, byl jsem pasivní. Před 5 dny mě začalo bolet v krku a začal jsem kašlat, měl jsem zvýšenou teplotu 37,4 a před 2 dny se mi spustila rýma, se kterou ještě bojuji. Dnes mám teplotu 37,8. Teplota byla pouze nárazová, netrvala celý den. Je období chřipek a před 7 dny jsem navštívil saunu. Je možné, že nachlazení spíš pomohla sauna nebo chřipková epidemie než nákaza hiv? Ptal jsem se protějšku jestli je zdravý a tvrdil, že vždy dbá na bezpečný sex.. tak snad mu mohu věřit. Děkuji za odpověď. A.

Přenos hiv 22. 2. 2020

Uživatel: Eva, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně přenosu HIV. Píšete zde, že je možný přenos při orálním sexu, pokud jsou v ústech oděrky. Ale na druhou stranu, že při líbání oděrky nevadí, že by se muselo jednat o velké krvácení libajicich se. Jak je to možné, že jednou jsou oděrky problém a jindy nevadí. Např. Poraněná dáseň, aft, popraskané rty atd. Děkuji za vysvětlení. A ještě jedna věc, je možné, že by se příznaky nákazy projevili až po sedmi týdnech od rizika? Byla jsem na testu po těch 7 týdnech, byl negativní, nyní mám něco jako chřipku, rýma, bolest v krku, aft v puse, bez teplot.. na test Zajdu ještě jednou po třech měsících od rizika, ale je možné že po sedmi týdnech nic a v osmém bych měla teprve příznaky .? Děkuji za odpověď

Sperma 22. 2. 2020

Uživatel: Zese, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se jen zeptat....abych v tom měl jasný přehled....... HIV se přenáší spermatem?? Chtěl bych to vědět, protože na internetu je toho spousty...a nevěřím tomu....Tak jsem se obrátil na vás. Děkuji za odpověď. 🙂

Falesne negativni test 21. 2. 2020

Uživatel: Ivana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, zaznamenali jste z vasi praxe, ze by nekomu vysel po 3 mesicich falesne negativni rychlotest ale laboratorni by vysel pozitivni? Pokud ano, jaka to byla situace? Hodne tady ctu podobne prispevky ohledne rychlotestu, tak myslim, ze by to hodne lidi zajimalo a mohlo si ulevit, ze rychlotest po 3 mes negativni je opravdu zaruceny (coz tady pisete, o tom nepolemizuju). Jen jsem cetla studie ze zahranici, kdy ne vzdy rychlotest reagoval (senzitivitu pak udavali napr. 99,6 %), coz pak cloveka trochu zneklidni. Dekuji Vam za odpoved a cenim si Vasi prace tady.

Lehká červená vyrážka po rizikovem styku 21. 2. 2020

Uživatel: Viteks, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před cca 2 týdny jsem strávil noc s neznámou ženou v zahraničí. K sexu nedošlo, pouze jdem ji chvíli uspokojoval jazykem na a kolem pochvy + dlouhé polybky na rty.... Nyní mívám v oblasti lícních kosti červenou lehkou vyrážku a lehke červené zabarvení kůže. Nedokážu bohužel přesně určit zda jsem ji měl i před touto noci, nebo to začalo až potom.... Každopádně ji mám určitě až poslední dobou. Je možné že to spolu souvisí? Předem moc děkuji za odpověď

Test po riziku 21. 2. 2020

Uživatel: Nel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před 2 týdny jsem zde pokládala dotaz. Byla jsem vystavena rizikovému chování, kdy si nepamatuji, co se celý večer dělo, druhý den mě bolel konečník. Trápí mě nyní dlouhodobá bolest v krku, zacervenani, teplota 37 stupňů a nateklé krční uzliny. Šla jsem k mé obvodní lekarce a svěřila se svými problémy a strachem. Paní doktorka mi udělala stery z krku a nějaké základní testy, prosila jsem ji i o testy na pohl.choroby. krev odebrala i kvůli testu na hiv, i když jsem zmiňovala, že je to teprve 53.den od rizika (prý kdyžtak otestuje po 3 měsících znovu). Veškeré výsledky byly negativní, ani stěr nic nenašel. Vím, že se má testovat po min. 2 měsících, nicméně, myslíte, že i po 53 dnech už můžu testu alespon orientačně věřit? Nevim, kam a na jaké testy krev odesilala..Dodal mi naději, ale vím, že do tří měsíců je ještě daleká doba. Byl proveden naprosto zbytečně? Paní doktorka už dál bolest v krku ani další problemy neřeší, i když přetrvávají. děkuji za odpověď, i tu předchozí

Fisting 21. 2. 2020

Uživatel: Nikolas, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den zelam. Chcem sa opytat ake je riziko prenosu hiv pri analnyvh hrach - dildo pouzite len na mna a fistovanie - nie uplne ale po prsty. Neboli pouzite rukavice a bol kontakt s mocom a stolicou. A jedina praktika este bola rimming. K ostatnym praktikam neprislo. Nekrvacal som z analneho otvoru. Kamarat bol testovany pred dvomi tyzdnami s negativnym vysledkom. Je mikrobiolog a testuje sa kazde dva tyzdne. Sice nevyvrcholil pocas sexu ale nemozem zarucit ze sa pri fistovani nedotkol penisu, hoci pouzil gel na fistovanie. Budem velmi vdacny za odpoved. Pre mna tato praktika bola prvy krat v zivote a bola realizivana bez vyplachnutia. Dakujem.

Protržený kondom s prostitutkou 21. 2. 2020

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Měl jsem sex s prostitutkou (jsem negativní) a bohužel se pri sexu protrhl kondom takže byl v podstatě krátký nechráněný styk. Řekla mi jen ze se ji to samé stalo už minuly týden. Přestože jsem četl, ze je riziko malé, zašel jsem do nemocnice druhy den, a tam mi dali dvouslozkove PEP na měsíc. Mě dotazy zní: 1. Je nasazení PEP nutné nebo je to úplně zbytečná panika? 2. Četl jsem o vedlejších příznacích léku na HIV hlavně ledviny a játra. Přestože nemám žádné větší problémy, tak už jsem měl dříve menší kamen na ledvinách a vyšší kyselinu močovou, takže bych si nerad tím PEP přivodil ještě větší riziko. Jsou tyto vedlejší účinky HIV léku rizikem i u měsíční PEP? 3. Mam dvouslozkove PEP za 1000 Kč. Má to vůbec smysl když údajně je lepší a jistější trislozkové za 16 tis? Lékaři mi nic neřekli o problematice PEP, jen mi dali tyhle léky a provedli krevní testy. Tak se proste bojím . Děkuji

Testy 20. 2. 2020


Dobrý den,vím,že zde píšete,že jste hlavně poradna pro hiv,ale mám dotaz ohledně syfilis a žloutenky C. Četl jsem,že u těchto se nemusí čekat 3 měsíce. Mohu jít k Vám na placené rychlotesty již po 5 týdnech 38 dní ? Kolik stojí? Jedná se riziko sexu s mužem anální chráněný kondomem. Ale četl jsem,že i hlubokým francouzkým líbaním a riminingem se dá přenést. Navíc při masturbaci došlo k potřísnění mého těla semenem a teď mám po 3 týdnu vyrážku,červeno růžovou na trupu na pravé straně, spíše jako fleky. Také se chci zeptat,jak veliké je riziko přenosu,když bych jedl lžičkou a hned po mě někdo jiný stéjnou neumytou? Moc se bojím a prosím o pomoc. Děkuji

Přenos HIV erotickou hračkou 20. 2. 2020

Uživatel: Tetr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se jen zeptat HIV se přenáší jen pohlavním stykem dvou partnerů...Že?? Takže žádnou erotickou hračkou ( jiné podobné věci ) se nemůže HIV virus přenášet. Rád bych kdybyste mi odpověděl...chtěl bych mít v tom jasno. 🙂 Děkuji předem....

Žloutenka B,C 20. 2. 2020

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám měsíc novou přítelkyni s drogovou minulostí. Je již 12 let čistá. Před těmi 12 lety byla přeléčena Interferonem na žloutenku B a C a je prý zdravá. Mám se něčeho obávat, nemůže být infekční? Popřípadě jaké je riziko nákazy? Mohu si třeba pro jistotu zajít na krev, po jaké době by se to v krvi projevilo? Děkuji za odpověď.

Polibek 20. 2. 2020

Uživatel: Marketa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den.To větší množství krve muze byt třeba z,když se tuknete do dasne při líbání?mam lehce zvýšenou krvacivost,ktera se projevuje pri odberech,nebo riznuti.na test musím?bojím se.dekuji Market /Dobrý den byla jsem nevěrná pritelovi.Bylo to téměř celou noc mazlení,hluboké líbání.K sexu nedošlo mám se obávat?jít na test. S přítelem se snažíme o mimi.diky Market

Prenos 19. 2. 2020

Uživatel: Peta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, prosím ak použijem krém na tvár niekoho cudzieho , je tam riziko prenosu HIV ak by som mala drobnú ranku (rozškrabanu vyrážky)?Ďakujem

PEP (1x denně Truvada + 2x denně Isentress) - dotazy 19. 2. 2020

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, děkuji Mudr. Zlámalovi za odpověď ze dne 18.2. Mohl bych ještě požádat o informaci, nakolik je nutné dodržovat úplný zákaz mléčných výrobků, pokud užívám 1x denně Truvada + 2x denně Isentress 400mg. A dále jestli lze odhadnout pravděpodobnost nákazy, pokud jsem výše uvedené léky vzal po 14 hodinách od několikaminutového nechráněného sexu s prostitutkou (pokud by ona byla nakažena). Děkuji za odpověď.

Polibek 19. 2. 2020

Uživatel: Marketa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den byla jsem nevěrná pritelovi.Bylo to téměř celou noc mazlení,hluboké líbání.K sexu nedošlo mám se obávat?jít na test. S přítelem se snažíme o mimi.diky Market

Je aft v ústěch 3 měsíce po riziku příznak? 19. 2. 2020

Uživatel: Adam, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, skoro 3 měsíce od potenciálního rizika spojeného s oralnim sexem se mi v ústech vytvořil už asi čtvrtý aft. Může to být příznakem infekce HIV nebo syfilis? Mockrat děkuji za odpověď

Erotická masáž 18. 2. 2020

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Prodělal sem erotickou masáž s vyvrcholením. Vyzkoušel sem i stimulaci prostaty prstem a pomuckami. Masérka mi při stimulaci natrhla pravděpodobně svěrač neboť to bolelo a doma při stolici jsem měl na papíře jasně červenou krev. Mohu dostat nějakou pohlavně přenosnou nemoc ? . Masérka měla při anální stimulaci rukavice a pomůcky byli opatřeny kondomem. Při masturbaci již rukavice neměla. Mám se obávat nákazy? Děkuju

Příznaky 18. 2. 2020

Uživatel: Ondra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před 4 týdny jsem měl nechraněný pohlavní styk s osobou, která nebyla cizí. Pohlavní styk trval asi 20-30 sekund než jsme se rozhodli toho nechat. Nyní sleduju veškeré příznaky a jsem lehce vystrašený... Od včera mám lehké bolesti hlavy na spánkách, větší bolesti v krku a lehké zahleněni .... žádné teploty ani zduřele uzliny , žádná vyrážka ..... pouze krk a hlava .... chci se optat , mohli by to být příznaky primoifnfekce ? Děkuji

Olej z cerneho kminu 18. 2. 2020

Uživatel: Lola, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, pred nedavnem jsem zde pokladala dotaz ohledne uzivani oleje z cerneho kminu, zda nemuze snizit hladinu protilatek, aby je rychlotest nezachytil, pan Szabo mi odpovidal, ze ne. Nezlobte se, ze se ptam podruhe, ale na internetu jsem se docetla, ze ten olej vyrazne podporuje imunitu a je podpurnym lekem HIV, a tak me prepadl pocit strachu, zda mi nemohl snizit protilatky tak, ze by je rychlotest, ktery jsem u vas v radne dobe podstoupila, nezachytil? Zda nemate takovou zkusenost? Informace ohledne spolehlivosti testu jinak vim. Dekuju moc za zodpovezeni dotazu.

PEP (1x denně Truvada + 2x denně Isentress) - dotazy 18. 2. 2020

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, jsem muž, 48 let. Bohužel mi při sexu v Asii s prostitutkou prasknul kondom a několik minut, než jsem to zjistil, jsem měl nechráněný sex. Nedošlo k ejakulaci, okamžitě po zjištění jsem se osprchoval teplou vodou a použil mýdlo, dále vyhledal co nejrychleji specializované pracoviště. CCa za 14 hodin od tohoto incidentu, jsem dostal na specializované klinice PEP a to na 28 dní s doporučením užívat 30 dní. (1x denně Truvada + 2x denně Isentress 400mg). Chodím na pravidelné prohlídky, jsem zdravý, užívám pouze doplňkové přeparáty (vitamíny, minerály apod.) Jelikož moje angličtina není na dobré úrovni, rád bych se zeptal na několik věcí : - mohu při užívání výše uvedených preparátů sportovat bez omezení (myslím tím např. návštěvu posilovny ) ? -předpokládám, že užívaní alkoholu se v těch 30 dnech nedoporučuje a mohlo by to ovlivnit úspěšnou léčbu - pochopil jsem doře, že nesmím mléko, kefír, jogurt, sýry apod . .??? - dále nesmím pak přípravky kde je vápník, horčík, železo, hliník - zda tato kombinace výše uvedených léků byla vhodně zvolena jako PEP ? Moc děkuji za odpověď.

Je test po 2 měsících spolehlivý a přenáší se HIV orálním stykem? 18. 2. 2020

Uživatel: Veronika, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Mám na Vás dva dotazy, před nedávnem jsem se nechala testovat na virus HIV, bylo to přesně po dvou měsících a 8 dnech, brali mi krev ze žíly a musela jsem si týden počkat, na internetu jsem se dočetla, že dva měsíce stačí, ale slečna na testování mi řekla, že styk mladší než 3 měsíce mi to nepokryje. Výsledek vyšel negativní. Do teď jsem neměla žádné problémy, jako otékání mízních uzlin. Mohu brát test jako spolehlivý? Můj druhý dotaz spočívá v orálním styku, už jsem se dočetla, že bez ejakulátu se člověk orálním stykem nemůže nakazit, každopádně, pokud jsem provozovala orální styk s mužem, který mi bez varování ejakuloval do úst ( i když jsem to po sléze hned vyplyvla) a byl nakažený, pokud by se mi zrovna spustila krev z dásní, je nákaza možná? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Prenos 17. 2. 2020

Uživatel: Dejv, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den omlouvám se že píšu ještě jednou. Odpovídali jste na tuto otázku ( Dobrý den včera večer jsme měli s přítelkyní chráněnou souloz bohužel se nám stalo že kondom zůstal přítelkyni částečně uvnitř opatrně jsem ho vyndal a opatrně znova nasadil kontroloval jsem často jestli není praskly nebyl zkusili jsme dát do něj i vodu abychom se přesvědčili. Mohu se zeptat dá se takto nakazit když zůstal částečně v ní a my ho znova používali?) ale odpověděli jste že pokud se ejakulát nebo preejakulát nedostal ženě do vagíny, riziko zde není.zajímalo by mě jestli hrozí nebezpečí přenosu jako mě muži. Děkuju prosím o odpověď

Poplivani narkomanem 17. 2. 2020

Uživatel: Ja, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, dnes jsem jela preplnenou tramvaji a přímo vedle me byl narkomansky par. Oba měli vypadane zuby atd. Jeden z nich mi pohuzel poprskal oblicej a trefil se mi i do jednoho oka. Je mozny přenos hiv a zloutenky c? Nedivila bych se kdyby mu totiž krvacely dasne... po 10 minutách jsem si oko nějak vyplachla vodou. Nevím jestli dostatečně a spis jsem si to oko podraždila. Jak velká je možnost přenosu. Mám si jet obstarat pep?Děkuji

Uzliny 17. 2. 2020

Uživatel: Karol, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, cetl jsem u vas, ze v te fazi bez priznaku mohou byt trvale zvetsene uzliny. Pokud je zvetsena trvale pouze 1 uzlina v z boku na krku, spise v zadni casti, a to velikostne tak 0,7 cm, muze to byt taky priznak, nebo musi byt zvetseno vice uzlin - krk, podpazi atd? Mam rychlotest u vas po 4 mes negativni, ale byly velke stresy, tak vaham zda kvuli te uzline jit i zilni odber nebo to muze byt zpusobeno temi stresy? Dekuji za informaci.

Prenoz 17. 2. 2020

Uživatel: Roman, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den zajímalo by mě je znám případ přenosu HIV kdy muž masturbuje vaginu prsty? Spíš je převážně hlazená na povrchu. Trvo to 1 min. max 2. Měj jsem male půl hodiny staré malé řezné zranění a malou odřeninu. Spíš roztrženi kužičky na kloubu. Myslím si, že to už nekrvacelo. Píše se, že je to bez rizika. Je to pravda? Mohu být klidný? Moc děkuji.

Jistota 17. 2. 2020

Uživatel: Anna, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Prosím vás pěkně kdyby měl člověk vřed na pohlaví a zároveň i hiv byl by test na syfilis prokazatelny? Měla jsem jen zanicene místo po holení a byla s tím i na kožním a doktorka říkala že je to jen zanicene místo po holeni. Jelikož jsem paranoidní tak chci vědět když má člověk vřed a měl by i zároveň hiv jestli by se test prokázal na syfilis

Svalstvo 16. 2. 2020

Uživatel: Petra, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať ci majú svalové zasklby niečo spoločné s HIV??? Mam na misly vcasnu infekciu. Počuly ste o niečom takom? Dakujem

Prenos 16. 2. 2020

Uživatel: Dejv, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den včera večer jsme měli s přítelkyní chráněnou souloz bohužel se nám stalo že kondom zůstal přítelkyni částečně uvnitř opatrně jsem ho vyndal a opatrně znova nasadil kontroloval jsem často jestli není praskly nebyl zkusili jsme dát do něj i vodu abychom se přesvědčili. Mohu se zeptat dá se takto nakazit když zůstal částečně v ní a my ho znova používali?

Biele škvrny na koži v okoli semenikov a na penise 15. 2. 2020

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Na intímnych miestach pod semenníkmi som si všimol biele škvrny, koža je tam suchá a vyzerá to ako vitiligo a už sa to rožširilo na väčšiu plochu, trocha aj na penis. Existuje nejaký priamy súvis s AIDS? Ďakujem pekne.

přenos HIV masturbací 15. 2. 2020

Uživatel: pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den , chtel by jsem se zeptat jestli je mozne se nakazit pri vzajemne onanii muz s muzem. Probehlo pouze rukou vzajemna onanie i s vyvrcholenim. Sperma se nedostalo zadnemu z nas na ruku. Chci se zeptat jestli je mozne se nakazit nejakou pohladni nemoci nebo kozni chorobou ? Dekuji moc za odpoved. Vse trvalo max 5 minut.

Aktuální počet dotazů v databázi: 11294

Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 153
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.