On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Syfilis v krvi 7. 10. 2019

Uživatel: Dan, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den. Mám prosím dotaz za jak dlouho u léčených HIV pozitivních se dá v krvi poznat nákaza syfilisem a za jak dlouho mohou nastat první příznaky. Děkuji za odpověď

Prenos 7. 10. 2019

Uživatel: Anonim, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den chtěl bych se zeptat zda musím jít na testy. Moje riziko bylo chráněny styk jak vaginální tak anální nevšimli jsme si že by praskl kondom a také bych se chtěl zeptat zda se mám bát jestli se přenáší HIV masturbaci na veřejných toaletach nebo na jiném místě? nebo společnou masturbaci partnerů. A jestli je jedno kde člověk masturbuje v jaké místnosti nebo v autě zda se to takhle neprenese. Děkuji

Lek Cifloxinal 7. 10. 2019

Uživatel: Mirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,na test jsem sla 90.den po riziku a v dobe odberu brala Cifloxinal. Takze muzu byt v klidu?

Hiv rapid insti test 7. 10. 2019

Uživatel: Honza, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den je test po 64 dnech již spolehlivý? Mohu už jít v životě dal? S pozdravem Honza

Lek Cifloxinal 7. 10. 2019

Uživatel: Mirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,dekuji,ale dotaz jsem psala panu dr.Prochazkovi,Vy jste lekarka?A nemam odpoved na otazku jestli tento lek ovlivnuje testy?Dekuji.Na infolince rikal pan,ze ano,jak to tedy je?Omlouvam se za dalsi upresneni dotazu.

Orální sex ,akutní infekce a PEP 7. 10. 2019

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, jak je nebezpečný orální sex v období akutní infekce HIV ? To znamená 3-4 týdny do nákaze . Mám na mysli orální sex, který provádí žena – muži ( insertivní orál) . To by měl člověk přijít je do kontaktu jen slinami Jsou sliny v tomto období infekční nebo mají vysoký podíl viru. Podle britský předpisů se PEP nasazuje u orálního sexu s ejakulací do úst .Předepsali by jste PEP u insertivního orálu , když dotyčná žena je třeba prostitutka s neznámým HIV statutem . Děkuji předem za odpověď.

Lek Cifloxinal 6. 10. 2019

Uživatel: Mirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den pane dr. Prochazko,uvadite zde,ze na HIV test se můžete spolehnout při jakémkoli zdravotním stavu a jakýchkoli užívaných lécích po třech měsících od posledniho rizika.Sla jsem na test po 3m,ale v te dobe brala 5.dnem lek Cifloxinal na prujem.Vysledek testu byl negativni. Za 13dni po dobrani ant.jsem sla na test znovu.Opet negativni.Ale jeden Vas pracovnik na lince mi rekl,ze tento lek ovlivnuje testy.Jak to tedy je s timto lekem?Mam jit na test potreti?Dekuji

Obava 6. 10. 2019


Dobrý den. Uz som sem par krat pisal. Chcem len vediet Vas nazor na moju nepeknu situaciu neviem co mam dalej robit. Mal som riziko 27.4. Potom som bol na urologii palenie penisu robili mi stery mal som ecoly potom v priebehu troch mesiacov som uzival 4 druhy atb na e coly potom este aj liek isoprinosine je to na virusiy na test hiv a syfilis som siel po 107 dnoch oba negativne od toho rizika mam uz 3x herpes na pere bol som si spravit test na hiv este po 150 dnoch od tej situacie tiez negativny mam povlak na jazyku zvacsene uzliny potvrdene aj na sonografii ,bolesti klbov hlavy oci vyrazky po chrbte uz fakt neviem ci tie testy su kvalitne vsetky boli krvne . Mozem mat hiv a test negatívny? Moze to byt syfilis a ovplivnily my lieky vysledok? Dakujem za zrozumitelnu odpoved pre laika

Hiv ve slinách 6. 10. 2019

Uživatel: Láďa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,dočítám se, že sliny jsou antiseptické a virus ničí,tudíž že se virus ve slinách vyskytuje v malém množství.Pokud by partnerka byla neléčená a měla poměrně vyšší virovou nálož, byl by v tomto případě nechráněný orální sex od ní jak moc pro mě rizikový? Děkuji

Příznak 6. 10. 2019

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, prosím Vás, při virovém onemocnění, například chřipka může být doprovázeno malátností. U primoinfekce hiv tomu tak není? Jak je to možné? Opravdu mi toto dělá starost. Děkuji Vám za vysvětlení

Rychlotest 6. 10. 2019

Uživatel: George, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, po 67. dnech jsem byl na rychlotestu z prstu, hiv, syfylis, žloutenka b, c vše negativní, nebral jsem antibiotika ani kortikoidy, teď mám angínu, tak jsem dostal antibiotika Ospen ale až po testu, mohu brát testy za spolehlive, nebo jít ještě na další test, děkuji za odpověď.

špinavý kondom a ruky 6. 10. 2019

Uživatel: pavol, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobrý deň je možny prenos HIV ak po skončení chráneného pohlavného styku (s neznámou osobou) bol kondom špinavý od vaginalneho sekrétu, pri utierani kondomu vreckovkou sa mi sekret dostal aj na ruky. Následne som si ruky utrel do obyčajnej suchej vreckovky a chvíľu ešte masturboval(cez zalud som si rukou asi neprechádzal) . večer som si všimol mierne začervenanie z vnútra na predkozke. ďakujem

test po 53.dnech a jeho spolehlivost 6. 10. 2019

Uživatel: Lucie, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, brala jsem doxyhexal 20dní a na test hiv jsem šla po bez mála dvou měsících od rizika. Měla bych test opakovat? Jak moc v tomto případě by test byl nepřesný? Děkuji Vám moc zaodpověď

Ze stadia AIDS zpět do stadia HIV 6. 10. 2019

Uživatel: ŘIDIČ, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den.Můj dotaz- Je možné se ze stadia Aids dostat zpět do stadia HIV? Aktuálně stav cd4 je 200 z původních 20ti. Virová nálož 57. Logicky,do které skupiny jsem zařazen (Aids nebo HIV)😁 DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ. p.s.moc si vážím toho,co tu pro nás děláte.

Mozny prenos 5. 10. 2019

Uživatel: Host, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o zodpovězení dotazů a uklidnění. Přes necelými dvěma týdny jsem byl v lázních (mstianskych). Chci se zeptat, zda některý z těchto situací je riziková pro přenos hiv a jiných chorob. Aplikace plynových co2 injekci, tam se také není jehly po každé aplikaci nebo se je desinfikuje. Odběr od lékaře brzy ráno měl hodně lidí nevím zda použil novou jehlu. A dále jako poslední jsem poznal jednu ženu, kterou jsem 3x políbil na rty, byla cítit jen vlhkost že slin. Ptám se, že cca týden potom, co jsem se vrátil jsem už týden nemocen. Bolest hlavy, svalů a rýma. Moc děkuji za odpověď.

Syfilis 4. 10. 2019

Uživatel: Míla, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den.Jsem HIV + a mám dotaz o prenosu syfilusu. Měl jsem chvilku anální styk s HIV klukem bez kondomu já v roli pasivní. Mohl bych se nakazit syfilisem když ještě nedošlo ke kontaktu s jeho spermatem ani krví ? Když jsem zjistil že nemá prazervativ přestal jsem a rekl jsem mu aby si ho vzal. Je to týden každý den a každou chvilku se kontroluju a zatím nemám příznaky ani ten tuhý vřed co je v prvním stádiu . Mohu dostat i syfilus při orálu když nejsem poraněn v ustech a nedojde s druhé strany k výronu spermatu do úst? Děkuji za zodpovězení

Non progresori a protilatky 4. 10. 2019

Uživatel: jaktoje, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, je mozne, ze kdyz ti non-progresori pujdou na rychlotest po roce tak to neukaze protilatky?Dekuji za odpoved.

Syfilis 2 4. 10. 2019

Uživatel: Peto, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Doplnujuca sprava ten test na hiv bol po 5 mesiacoch a pred nim som bral macmiror posledna tabletka 35 dni pred testom tiez na ecoli

Syfilis 4. 10. 2019

Uživatel: Peto, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Mal som riziko pred 5mesiacmy hiv mam negativne ale moj problem je ze mam podozrenie na sifilis robili mi test aj na to po 115 dnoch ale pocas prvych troch mesiacoch som bral 4 dtuhy atb na e coly a aj liek na imunitu isoprinosin mozu mi tieto lieky spomalit protilatky na hiv po takej dlhej dobe 2 mesiace pred testamy na hiv som nemal ziadne lieky mohlo by sa mi stat se by tie lieky utlmily priebeh syfilisu a aj hiv . Dakujem za odpoved

Xxx 4. 10. 2019

Uživatel: Viktor, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den mně HIV virus zmizl z Tela sam, ani po 8 mesicu potom neni v Krve taky < 0 Je mozne že mi se už nevrati, mužu pocitat Stim, Jsem bez terapie, anikdy jsem neměl

Přenos HIV 4. 10. 2019

Uživatel: Lukáš 68, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den, vím že už to tu asi zaznělo ale nemohl jsem to najít. Kdyby se na jakémkoliv předmětu nacházela tělní tekutina infikovana virem HIV, jak dlouho by na předmětu vir přežil? Děkuji

Hiv 2 4. 10. 2019


Dobrý den' četl jsem' že Hiv2 je rozšířené hlavně v Belgii a dále je hodně pacientů ve Francii a také několik cca 100 a více jich je v Německu. Je pravda' že léčba není tak účinná jako je tomu u Hiv 1'a stejně tak jeho detekce. Děkuji za odpověď

testování 4. 10. 2019


Dobrý den, pochopil jsem ze čtení správně,že v Domě světla testujete na hiv a syfilis z žilního odběru krve a zdarma? Děkuji za odpověď

Syfilis 4. 10. 2019

Uživatel: Wendy, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, je možné, aby se vřed na syfilis udělal po více než 90 dnech od posledního rizika. Na testu jsem byla po 62 dnech od posledního rizika a byl negativní.

Obava vcerejsi dotaz podekovani 4. 10. 2019

Uživatel: Lorel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Moc moc dekuji...jste hodni.Budu tedy zit s manzelem,jako pred uletem bez obav.Moc se omlouvam.Velmi dekuji a nezlobte se.Diky za ochotu Lorel

Test na Hiv 4. 10. 2019

Uživatel: Jan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, strach,stres a výčitky mě dohnali na test hiv po 10ti týdnech od rizika. Souběžně jsem ale bral 3týdny doxybene.Sice doporučujete test 3mesice od rizika, ale mohu i takto to považovat za dostačující? Není nutností jít za další dva týdny znovu? Děkuji za Vaší odpověď

Obava vcerejsi dotaz 4. 10. 2019

Uživatel: Lorel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Moc dekuji, navstevuji ,ale porad mi to lezi v hlave.Velmi si vazim odpovedi.Tak bat se nemusim,ja byla zmatena z odpovedi... budu pokracovat v terapii.Dekuji opravdu moc Lorel

Orální sex 4. 10. 2019

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, jak velké je riziko při orálním sexu ohledně přenosu HIV, hcv, hbv a syfilis? Pokud ho dělá muž ženě...

Obava vcerejsi dotaz 4. 10. 2019

Uživatel: Lorel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobty den,moc se omlouvam,ale potrebuji si to utridit,aby nervozita spadla.Riziko bylo,fran.liba.chvilicku v radu vterin masturbace me.Jinak mazleni otirani obleceni.Zadna forma sexu.uvedomila jsem si,ze to nechci mam rodinu.Jsem po sterilizaci chranit se nemusime s manzelem.Testy ma hiv 8,11,22 tydnu ok.syfilis po 6 tydnech ok...situace vice nez pres rok stara.Sexu se stale vyhybam z obav o manzela.Mame deti.moje otazka zni mam jeste neco udelat? Beru leky Ad,epileptika,stitna zlaza.Moc dekuji za pripadnou odpoved Lorel a.opravdu si VAZIM VASI PRACE!

Obava 4. 10. 2019

Uživatel: Petra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, za svůj život jsem měla 4 partnery, se kterými jsem buď žila nebo jsem jejich život i z minulosti znala. Nyní bych se současným partnerem ráda založila rodinu, nicméně najednou mě pohltily obavy, zda se některý z minulých partnerů nechoval rizikově... Žádné větší zdravotní komplikace jsem nikdy neměla a vždy žila spořádaný život. Ráda bych se tedy zeptala,zda by měl být nějaký důvod k obávám. Děkuji

Testování 4. 10. 2019

Uživatel: David, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den mohu se zeptat mám strach jestli jsem se nenakazil v nemocnici jestli nemohli omylem při odběru krve mi dát použitou jehlu stává se to? Tedka 3 dny mám teplotu 37.5 nevím jestli to brát jako nachlazení mám strach abych se nenakazil při odběru krve v nemocnici.

Životnost viru HIV v ejakulátu uzavřeném v kondomu 3. 10. 2019

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, jak je to s životností viru HIV v ejakulátu na vzduchu už tu bylo mnohokrát řečeno. Ale jak je to s životností viru v ejakulátu, který se nachází v použitém a zavázaném kondomu? Děkuji za odpověď

Test na HIV 3. 10. 2019


Dobrý den, Před zhruba půl rokem jsem měl rizikový nechráněný sex. Neměl jsem žádné problémy, ale vím ze 30-40% lidi problémy nemá a přesto můžou být nakaženi HIV. Nevěnoval jsem tomu pozornost. Ale jsem dárce krve, pro jistotu jsem teď krev nedaroval. Dnes jsem byl krev darovat, vzali mi vzorek krve, který byl v pořádku a šel jsem na odběr, ale bohužel mi praskla žila a odběr neprobehl. Chci se zeptat zda by něco zjistili už ze vzorku, nebo si mám raději zajít na testy? Děkuji

Angína alebo HIV 3. 10. 2019

Uživatel: Adam, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, už 3 dni po orálnom sexe (ja ústami jej vagínu až do ejakulácie) s prostitútkou v night clube som začal cítiť zväčšené uzliny, ťažšie sa mi prehĺta, teplota nebola žiadna, 3 dni slabosť. Dnes som bol u môjho praktického lekára a ten hneď identifikoval angínu a nasadil antibiotiká. Je to HIV infekcia?

Test 3. 10. 2019


Dobrý den' jak se tedy postupuje v případě 'když pcr metoda zareaguje pozitivně a normální testy i po třeba roce nezareagují. Děkuji za odpověď

Syfilis 2 3. 10. 2019

Uživatel: Peto, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Mohol by nelieceny syfilis ovplivnit vysledky testu na hiv po 5mesiacoch od rizika dakujem za odpoved

Syfilis 3. 10. 2019

Uživatel: Peto, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den mozu lieky teda antibiotiká nie penicilinove ktore som bral pocas troch mesiacov ovplivnit protilatky na syfilis ked som sa na to bol dat testovat po 115 dnoch. Ďakujem za odpoved

Neustala obava 2 3. 10. 2019

Uživatel: Lorel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Omlouvam se zapomela jsem napsat,ze mazleni probihalo v obleceni a masturbace par vterinova me...vcas jsem si rekla,ze ne,ze mam manzela. Hiv test nemusim a myslite tedy syfilis zopakovat po podrobnem popisu,nebyly po vice nez roce priznaky.mockrat dekuji za ochotu.Lorel

Neustala obava 2 3. 10. 2019

Uživatel: Lorel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, to je mozny prenos syfilisu libanim a mazlenim? Navic je to rok nebyly by patrne priznak...ale neumim se zbavit obavy. Dekuji velice za posledni odpoved

Nákaza 3. 10. 2019

Uživatel: Eliška, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, může se virem HIV nakazit žena v těhotenství cca kolem 30. týdne a co když to nezjistí? Da se nakazit ziletkou, kterou jsem omylem použila ne ihned po člověku, který užíva drogy ale HIV potvrzené není, kdyz jsem se rizla? A da se hiv přenést přes dort, který jsem pekla, kdyz jsem mela na ruce záděry?

Aktuální počet dotazů v databázi: 10397

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


MOBILNÍ TESTOVÁNÍ - SANITKA

pro více detailů rozklikněte město

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 143
Obrázek č. 142
Obrázek č. 141
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.