On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

dopady liečby hiv infekcie 3. 1. 2021

Uživatel: atrej 777, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Prajem dobrý deň,... mal by som otázku, či v súčasnosti, pokiaľ je niekto čerstvo diagnostikovaný hiv+ a začne s liečbou, či môžu byť neg. vedľajšie účinky liečby tak výrazné žeby dotyčný prišiel kvôli tomu o prácu alebo by bol dlhodobo PN ??? či vlastne automaticky po stanovení diagnózy ide človek na pnku ?? ďakujem za prípadnú odpoveď

Prenos 1. 1. 2021

Uživatel: Petra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, na očnom viečku mi vyberali stehy po 7 dňoch. Rana bola ešte červená v mieste rezu, ale nekrvacala už .Dá sa vniesť prstom do takej čerstvej jazvy HIV ? Ak sa niečoho chytím prstom po vybratí stehov a potom sa chytím jazvy?Otvorena rana vy musela krvácať aby prešlo k prenosu?Dakujem., Šťastný nový rok prajem :)

Test 1. 1. 2021

Uživatel: Tomáš Moravec, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mohu se zeptat zda-li má nějakou cenu test po uplynutí 6 týdenní lhůty možné nákazy. Šel bych pak i po dvou měsících od rizikového styku. Děkuji a přeji hezký den.

Riziko přenosu 31. 12. 2020

Uživatel: Radek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Včera sem měl úlet s jedním mužem, kterého vůbec neznám. Došlo k orálnímu sexu bez kondomu (pouze z jeho strany, já ho neprováděl) a k análnímu sexu s kondomem (byl sem v pasivní pozici). Následně mi ejakuloval na břicho. Existuje nějaké riziko přenosu? Strašně si to teď vyčítám, není na místě nasadit postexpoziční profylaxi ? Děkuji za Vaše rady.

Sekret 30. 12. 2020

Uživatel: Todor, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím. Byl jsem na erotické masáži a myslím že došlo k smíchání poševního sekretu s olejem a potom masturbaci mého penisu. Mám se obávat?

Nákaza - fleshlight 30. 12. 2020

Uživatel: Lion, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám nový masturbátor fleshlight a s nikým ho nesdílím, před prvním použitím jsem ho umyl pak jsem měl ale vtíravou myšlenku (ocd) že co když někdo moji fleshligt přede mnou už použil a pak to prezentovali prodejci jako nové, a dostalo se to ke mě a byl by tam vir hiv což je asi hloupost. Je masturbace s fleshlight vždy naprosto bezpečná když to správně umývám a dávám desinfekci?

Dvere 30. 12. 2020

Uživatel: Luu, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobry den. Cizi clovek mi oteviral dvere a pichl se o dratovy výčnělek, ktery vyčníval z boku drevennych dveri, na kterych byl odtrzeny trám. Mozna mu mohla i tect krev...a ja jsem se o ten samy drat pichla ihned po nem. Zkousela jsem vymacknout pripadnou krev z prstu, ale netekla mi. mam tam miniaturni pichanecek. Da se nakazit, kdyz se takto pichne nekdo v zapeti po nekom?dekuji

malá ranka 30. 12. 2020

Uživatel: Zbyšek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, na prstě jsem měl malou ranku (necelý 1mm) od štičího zubu, chvilku mírně krvácela. Druhý den jsem při sexu asi 5 minut "prstil" ženu. Mohl jsem se takto nakazit jejím sekretem? Děkuji.

Spolehlivost sebetestu 29. 12. 2020

Uživatel: Kate85, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, všimla jsem si, že nabízíte možnost zaslání testu domů. Nemůžu k této variantě testu najít žádné podrobnosti. Kdysi jsem zaznamenala, že byl nějaký sebetest prodáván na internetu a možná i v lékárně, ale byl pak ztažen. Je test, který nabízíte obdoba toho, který byl stažen z trhu? Nebo je jiný? Jaká je jeho spolehlivost? Děkuji

Vyrážka 29. 12. 2020

Uživatel: Petra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné aby se jako příznak HIV objevila vyrážka pouze na tváři?

Pokožka 29. 12. 2020

Uživatel: Karol, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím chcem sa spýtať , môžem sa nakaziť HIV keď použijem po niekom holiaci strojček , a porezem sa do krvi a potom si to ešte holim ?

EDIT Kdy na testy 29. 12. 2020

Uživatel: Patrik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím, tak jestli jsem to správně pochopil, pokud se tedy neprojeví nějaké specifické příznaky, je lepší se vyvarovat nechráněného sexu, počkat 3 měsíce od rizikové udalosti; a udělat všechny testy najednou? Ta psychika skáče nahoru dolu...

Ejakulace při nechráněném sexu, U=U 29. 12. 2020

Uživatel: Filip, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, jaké je riziko přenosu HIV v následující situaci: Dlouhodobě léčená HIV pozitivní osoba s virovou náloží 0 ejakuluje do úst a při análním sexu do HIV negativního partnera. Je i zde možno sex považovat ze bezpečný (U=U) a nebo ejakulát riziko přenosu zvyšuje? Děkuji

Projevy HIV 28. 12. 2020

Uživatel: Vvvv15, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na projevy HIV, z ničeho nic se u mě o objevila nespavost, návaly horká hlavně v noci, různé tiky při usínání. Chci se zeptat zda se nejedná pouze o psychické problémy nebo to může mít spojitost. Dobrý den, ještě bych chtěl dodat že zhruba před 2 měsíci, jsem dost zhubl cca 5kg. Nicméně pak mi byla diagnostikovana campylobakterie, ale nějaké šíleně průjmy jsem neměl. Spíše teď mám občasné problémy se stolici. Děkuji za odpověď

Erotická masáž 28. 12. 2020

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, byl jsem na erotické masáži. Masérka masírovala nahá, rukama. Jednou se mi i dotkla vagínou a to tak, že si sedla rozkročmo na moje stehno. Následně použila ruce k masturbaci. Jsem přesvědčen, že k kontaktu penisu s vagínou nedošlo, při masáži se na de mnou několikrát naklonila (A kdyby ano?). Při masírování použila olej. Mám se v tomto případě obávat nákazy? Děkuji za odpověď. Honza

První příznaky 26. 12. 2020

Uživatel: Eman, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, četl jsem zde, že první příznaky se objevují ve 2-3 týdnu, respektive 3-4, čili několik týdnů po možném rizikové chování, jako by byl třeba styk bez kondomu. Chci se tedy zeptat: výskyt příznaků již po 4dnech, je možný? Myslím tím zvětšení uzlin, bolest hlavy, celková slabost... Děkuji.

Pokožka 25. 12. 2020

Uživatel: Karol, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím, chcel by som sa spýtať ,dá sa rozpoznať HIV pozitívna osoba voľným okom? ...mám na myslí čo sa týka pokožky ,že vyzerajú dosť bledo ,dalo by sa povedať že majú bielu pokožky vyslovene oproti HIV negatívnym ľuďom? Ďakujem

Ockovani proti Covid 25. 12. 2020

Uživatel: Anonym, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, chci se zeptat jestli jsou hiv pozitivní zařazení do rizikové skupiny která má právo na prioritní očkování proti covid a jestli bude probíhat nějaké speciální očkování v aids centrech popřípadě jinde

Nakaza behem rvacky 24. 12. 2020

Uživatel: Napadeny, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chtel bych de zeptat, zda je moznost prenosu hiv behem potycky, když me utocnik držel a tisknul ruku a během toho mě skrabl do krve, která viditelně u me tekla? Te rány na prstu, sloupnute kůže do krve jsem si všiml, až byla rána zasáhla, je možnost, že kdyby útočník byl nakazen a měl nějakou ránu či zader, o kterém nevim přenést na mě hiv. Má krev tam byla viditelně. Děkuji za odpověď.

Kdy na testy 24. 12. 2020

Uživatel: Patrik, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Zdravím, vím že na testy na HIV je vhodné jít po 2-3 měsících od rizikové události, ale co jiné možné nákazy? Píšete, že nedoporučujete chodit kvůli jednomu riziku na test opakovaně, ale vydržet alespoň 2 měsíce a potom teprve jít na test. Některé infekce, kapavka třeba, se dají zjistit (a eventuálně léčit) i dřív. Je lepší i tak čekat? Děkuji.

Přenos HIV 23. 12. 2020

Uživatel: Xxxxx, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat, jaké je riziko přenosu HIV, když jsem měl sexuální akt s osobou, jejíž HIV status neznám (jedná se o trochu promiskuitního člověka). Jednou došlo k orálnímu sexu s kondomem, následně jeho ejakulací na jeho břicho (já jsem masturboval jeho) - to mi ani vrásky na čele nedělá. Ale podruhé došlo na docela tvrdý anální sex, byl jsem vymytý a použili jsme kondom a lubrikant, pak orální sex s novým kondomem a nakonec s tím samým kondomem ještě znovu anální sex, při kterém se do mě udělal, penis po aktu vyndal a kondom nepraskl. Chci se zeptat, jestli mám jít na testy už po 3 týdnech, nebo čekat rovnou až po 3 měsících a jestli nemám zvážit PreP. Děkuji za odpověď

Nakaza krvi 23. 12. 2020

Uživatel: Lucie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mohu se nakazit od teoreticky nakazeneho, kdyz mu osetruji reznou ranu na ruce lepenim naplasti? Nevim, zda jsem se o krev otrela, ale na rukou mam cetne oderky a praskliny diky ekzemu.

Riziko přenosu při chráněném análním a orálním styku 23. 12. 2020

Uživatel: Xxxxx, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat, jaké je riziko přenosu HIV, když jsem měl sexuální akt s osobou, jejíž HIV status neznám (jedná se o trochu promiskuitního člověka). Jednou došlo k orálnímu sexu s kondomem, následně jeho ejakulací na jeho břicho (já jsem masturboval jeho) - to mi ani vrásky na čele nedělá. Ale podruhé došlo na docela tvrdý anální sex, byl jsem vymytý a použili jsme kondom a lubrikant, pak orální sex s novým kondomem a nakonec s tím samým kondomem ještě znovu anální sex, při kterém se do mě udělal, penis po aktu vyndal a kondom nepraskl. Chci se zeptat, jestli mám jít na testy už po 3 týdnech, nebo čekat rovnou až po 3 měsících a jestli nemám zvážit PreP. Děkuji za odpověď

Falesne negativni pripady Insti test 22. 12. 2020

Uživatel: Ivana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry vecer, procetla jsem si vasi poradnu a v jednom prispevku zminujete, ze mate vyborne zkusenosti s rychlotesty Insti, ze za posledni 4 roky jste zaznamenaly pouze 2 falesne pozitivni pripady. Mohu se zeptat na opak, zda jste zaznamenali u Insti testu ve vasi praxi i falesne negativni pripady a pokud ano, jakym faktorem to bylo zpusoneno? (Napr. nedodrzeni doby od rizika atd). Dekuji

Říznutí 22. 12. 2020

Uživatel: Pavlína, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, omlouvám se za svůj dotaz, ale nenašla jsem nikde na něj odpověď. Je možný přenos HIV v případě, kdy někdo sáhne do čerstvé krvavé skvrny ( nemusí si toho v tu chvíli všimnout) a chvíli potom (do 8 minut) se do toho samého místa řízne o papír a teče mu z toho říznutí trochu krev? Mockrát děkuji za odpověď. Pavlína.

Dotaz k výsledku samotestu 22. 12. 2020

Uživatel: Patrik, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, udělal jsem ten test na možnost HIV jak se dostává zdarma, a chtěl bych se prosím zeptat. Nejdřív jsem tedy první kapku otřel do obvazu a u té další várky krve se mi to nejprve nedařilo nabrat do té ampulky že se mi naplnila asi jen z 1/3, až pak jsem zjistil že dělám chybu a nenabíral jsem to v 90 stupňovém úhlu. Takže pak už jsem ten zobáček od ampulky doplnil ale chci se zeptat jestli tím třeba nemůže být test nějak zkreslený že ta krev byla chvíli na vzduchu? Vím že je to spíš v mojí hlavě ale potřebuji se trochu uklidnit než půjdu na test k doktorovi v pondělí. Jinak ten test mi vyšel snad tedy negativně. Název toho samotestu je Autotest VIH. Děkuji moc

Imunitní reakce 22. 12. 2020

Uživatel: Kuba, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, které faktory kromě antibiotik mohou způsobit zpomalení imunitní reakce. Děkuji.

Dožití 21. 12. 2020

Uživatel: Luda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím jaky je dožití když se nákaza zjisti po 2 letech můze se člověk dozit 10 let?

Šňupani 21. 12. 2020

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se akorát zeptat, jestli je možný přenos tímto způsobem, měli jsme takovou menší akci kde byli lidé který ani neznám a všichni jsme používali celý večer jedno brčko. Nevšimnul jsem se, že by na brcku bylo viditelný množství krve nebo že by někomu tekla krev a mě také ne. Je možne riziko nákazy?

Osm tydnu 21. 12. 2020

Uživatel: Petra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, byla jsem na testech po 8 týdnech od posledniho sexu. Kvůli novému partnerovi, abychom věděli svůj status. Test byl proveden v laboratoři, čekala jsem par dnů na výsledek. Test vyšel negativní. Mohu ho brát jako spolehlivý ? Antibiotika jiné léky ani nic jsem nebrala - příznaky primoinfekce též neproběhli. Vím, že na toto tema vám chodí stále ty same dotazy... moc vám děkuji. Jsem velmi nervózní z toho , ze jsem to podcenila a šla třeba moc brzo na test.... mohu ten výsledek brát spolehlive? Děkuji

Imunita a vakcína 21. 12. 2020

Uživatel: Filda, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den. Píše se že kdo má problém s imunitou tak se nedoporučuje očkovat na covid. Myslíte že HIV pozitivním by se mohli rozhodit očkováním CD a následně narůst VN a jestli není lepší se neočkovat když mám CD 980 a VN dlouhodobě pod 20 ? Jaký je Váš názor vakcinace covid pro HIV. Děkuji

Léčba HIV po 9 letech po možném riziku 21. 12. 2020

Uživatel: Vit, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat jakou naději má léčba pokud bych se nakazil před 9 lety. Kdy tehdy byla moje první sexuální zkušenost a hned anální sex bez ochrany. Tak jestli i kdybych byl pozitivní ( testy budou podstoupeny teď v období Vánoc ) a byl jsem tudíž 9 let nakažený tak jestli má moje léčba nějakou naději nebo jsem odepsanej? Příznaky nemám asi žádný ale to jsem četl že bezpříznakový období může být až těch 15 let. Ale moje rizika byly podstoupeny před 9 a 6 lety. Děkuji moc

Pochybnosti o výsledku testů a laidenská mutace 19. 12. 2020

Uživatel: Žena, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, omlouvám se, jíž jsem zde psala dva dotazy. Jeden byl zřejmě z důvodu opakovanosti vymazán, nedivím se asi nejsem jediná . Přesto bych chtěla poprosit jestě jednou o vaše zkušenosti. Byla jsem třikrát na testu , poprvé 2 měsíce od nechráněného styku s neznámým mužem. Pak po 8 týdnech a nyní na rychlotestu po 90 dnech od rizika. Jelikož jsem brala dvoje antibiotika. Za 14 dní od rizika jsem měla angínu a také mykoplazmu. Jsem z toho strašně pořád v panice a bolí mne i na pravé straně za uchem uzliny a píchá mne v uších. Také se mi zbíhaly sliny. Stále se od té doby dost sleduji.Jsem si vědoma , že psychika hraje velkou roli, ale stále mám pochybnosti. Také mám laidenskou mutaci, tak mne napadlo zda tento problém nemůže třeba nějak zpomalit tvorbu protilátek v krvi. To jsem se obvodní paní doktorce i při odběru v centru zapoměla zmínit. Proto prosím ještě jednou o váš názor a odbornou radu, zda spolehlivost testu po 90 dnech od rizika je dostačující. Nikdy jsem se takto rizikově nezachovala, po 25 letech jsem se rozvedla a prostě mi to tzv. ujelo a ta mykoplazma a angína ,připomínající mononuolézu po 2 týdnech od rizika mě opravdu hodně vystrašily. Moc vám děkuji za odpovědˇ.

Viagra a Poppres 18. 12. 2020

Uživatel: Karel, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den. Prosím o radu. Používám Viagru a Poppres současně. Četl jsem, že by se neměla tato kombinace používat. Prosím o radu,jak moc je tato kombinace riskantní. Zatím nepozoruji, že by mi tato kombinace nevyhovovala. Děkuju moc za odpověď.

Malinký říznutí 18. 12. 2020

Uživatel: Luděk, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den u kadeřníka jsem byl malinko řízlej břitvou jen lehce na kůži maličko krve mohlo by dojít k přenosu kdyby kadernik mel krev na prstu a sáhnul by mě t děkuji

Dotaz 18. 12. 2020

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možný přenos pokud jsem ve sprše šlápla do, či jsem se prstem dotkla spermatu? Jak dlouho prosím vydrží hiv ve spermatu na vzduchu, vodě? Děkuji za odpověď.

Příznaky a rizikové chování 18. 12. 2020

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před půl rokem jsem měla pasivní orální styk s jedním mužem, o kterém vím, že je poměrně promiskuitni a nevím jeho HIV status. Přečetla jsem si mnoho dotazů zde, ale chci se zeptat na svůj konkrétní případ. Protože jsem se cca dvě hodiny před tímto stykem holila v intimních místech, jednalo se o úpravu okrajů ochlupení. Také jsem měla podrážděnou zevní sliznici genitalu kvůli vedru. Muž viditelne z úst nekrvacel, ale je možné, že se v rámci předehry mohl škrábnout o mou náušnici , ačkoli ani poté jsem žádnou krev nezaznamenala. A on byl na tvari také nejspis čerstvě oholen. Někde jsem ale četla, že stačí i kontakt mikroskopického množství krve, která se dostane do kontaktu se sliznici nebo s mocovou trubici a může dojít k přenosu. Je to opravdu možné? Po 16 dnech od styku jsem měla nejdříve zvýšenou teplotu, večer a další den teplotu nad 38° a potom další dva dny max 37,5°. K tomu jsem měla jeden den bolest svalů a kloubů, to po podání běžných prášku odeznělo. Cca čtvrtý den jsem měla několik hodin pocit knedliku v krku (ale bez bolesti) , to spontánně odeznělo. Zvětšených uzlin jsem si nevšimla a vyrážky také ne, ale jak píše MUDR. Ivo Procházka CSc. v nedávnem dotazu, ze Zvětšených uzlin si laik často ani nevšimne. Zároveň jsem neměla ani jine neHIV příznaky jako je rýma nebo kašel. Bylo mi relativně dobře, lépe než jindy, když mám teplotu a to mi přišlo divné. Mám tedy dotaz, zda-li je možné, že došlo k přenosu HIV (pocitejme, ze muž o svém onemocnění neví a neleci se) a zda se mám jít nechat ve svém případě otestovat? Děkuji moc předem za odpověď.

Autonehoda 18. 12. 2020

Uživatel: Luděk, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mám.asi veliký problém při autonehodě došlo k masivním krvácení nohy snažil jsem to pánovi zastavit akorát měl jsem taky rozrizlou ruku a mel jsem celou ruku od jeho krve přenos hiv bude asi veliký co myslíte?

Sperma na ruce 18. 12. 2020

Uživatel: Lucie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám dotaz zda je možné se nakazit HIV když přivedu muže k vyvrcholení a jeho sperma mám na ruce kde mám ranky,popraskanou kůži i sem tam mi teče z nich krev?Líbání když mám prasklý koutky na puse? Prosím o odpověď.Mám se bát a jít na testy?Moc děkuji.😔

Přenos 18. 12. 2020

Uživatel: Robert, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, existuje riziko prenosu, keď sa počas vzájomnej masturbacie dotkne jeden žaluď druhého žaluďu?

Aktuální počet dotazů v databázi: 12104

Obrázek č. 169
obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 173
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.