On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Klamavý web 13. 11. 2021

Uživatel: Mira, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den. Náhodou jsem narazil na internetu na webovou stránku společnosti Vimax, jejíž obsah mě víc než zarazil. Konkretně se jedná o stránky: https://www.vimax.cz/hiv-infekce-prvni-priznaky/ a https://www.vimax.cz/hiv/ Rád bych Vás na tyto stránky upozornil a poprosil Vás, zda z titulu vaší společnosti Aids pomoc nemůžete tento web upozornit na jeho předpojatý a často až podle mého názoru klamavý obsah týkající se nemoci Aids. To jak web směšuje léčenou hiv pozitivitu a zdravotní komplikace rozvinuté nemoci Aids mi přijde hodně zvláštní. Už z toho důvodu, že se článek tváří hodně edukovaně a že se nejedná o žádný extrémně historický článek, zapomenutý na internetu, ale je to datováno do roku 2017 a také to, že odbornost názoru web zaštiťuje dohledem lékařky jisté Mudr. Taťány Šrámkové, Ph.D.. Jaksi vůbec nechápu, proč komerční web, v podstatě e-shop, takovéto články obsahuje. Myslím si, že pokud na tento web narazí člověk, který se právě dozvěděl o své hiv pozitivitě, může po jeho přečtení propadnout do velmi stresové až zoufalé situace, se všemi následky co takový stav může přinést. Pokud se tomu budete věnovat tak za zájem mnohokrát děkuji. Pokud na to nemáte chuť nebo kapacity, tak to samozřejmě pochopím. Prostě mi z toho, že ještě dnes existují takovéto weby bylo jaksi smutno a měl jsem potřebu se s Vámi o tuto skutečnost.podělit. Děkuji a přeji pěký den.

Hiv, Syfilis 12. 11. 2021

Uživatel: Tomáš, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Byl jsem se u vás testovat na HIV a SYFILIS ( rychlotesty ) po 95 dnech od rizika. V teto době jsem bral 2 ATB na streptokoka v moči. Přesněji Zinnat 500 a Gyrablock 400. Mohu výsledky považovat za spolehlivé? Děkuji a přeji pěkný víkend vám všem

Príznaky 11. 11. 2021

Uživatel: Maťo, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý deň mám asi už len poslednú otázku lebo ste mi tú poslednú vymazali nevadí nehnevám sa viem že som otravný koľko prosím vás trvajú príznaky viem že začínajú 2-4 týždeň len kedy odznejú čítal som 2 až 6 týždňov mám 9 týždeň od styku príznaky mi začali 2 týždeň a zdá sa mi že odznievaju už príliš dlho mám podozrenie z infikovania HIV bol to platený styk dávam si pozor na zranenia a nestretávam sa so ženami na test idem o 3 týždne ďakujem za odpoveď.

Test 11. 11. 2021


Dobrý den. Chci se zeptat jestli by jste mi doporučovali jít na test po oralnim sexu s ženou. Většinu uspokojovala ona mne. Žádnou krev jsem u ni ani u sebe neviděl. Když jsem pak drazdil ji, tak posevniho sekretu bylo myslím minimum a žádnou krev jsem na jazyku neměl. Děkuji za rada

Měl bych jít na test ? 10. 11. 2021

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, jednomu muži jsem kouřil asi 3 - 4 minuty penis. Cítil jsem prejakulát. On si následně stoupnul a začal silně přirážet až to bolelo a za další den se mi na tom místě kde mě tlačil penisem udělal aft. Sperma nebylo přítomno jen prejakulát. Chci se zeptat zdali se to dá považovat za krvácející ránu ( krev jsem tehdy v puse necítil ) a jestli jsem z hlediska prejakulátu ve velkém riziku.

Lecba 9. 11. 2021

Uživatel: Monulka, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den chtela sem se zeptat zda se s prášku pribira na hiv. Ted sem nejaky kilo shodila a nechtela to nabratzpet

Mám se obávat? 9. 11. 2021

Uživatel: Lucie, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat, zda je na místě se nechat otestovat po tom co mě muž, který pravděpodobně dost střídá ženy, uspokojil prsty uvnitř vaginy a hluboce jsme se líbali, já jsem navíc byla 10 dní po extrakcí zubu. Mohlo dojít k nákaze, nebo mohu být v klidu? Děkuji

Sposob prenosu 9. 11. 2021

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den, Chcel by som sa spytat, ci je mozny sposob nakazy nasledovnym sposobom: Mal som chraneny pohlavny styk. Po skonceni sme si uvedomili, ze partnerka ma menstruaciu. Samotny penis neprisiel do kontaktu s krvou, iba na opacnom konci prezervativu (pri koreni). Tu viem, ze nakaza nie je pravdepodobna mna vsak trapi, ci nemohlo prist k nakaze nasledne pri umyvani v sprche, kedze k nemu prislo do piatich minut po styku a na koreni penisu bola zaschnuta krv. Dakujem za odpoved.

Možný prenos HIV 8. 11. 2021

Uživatel: Maťo, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý deň Pán Szabó ešte pod otázka keď počas vaginálnej súlože je na koreni penisu podráždenie prípadne ranka po holení a nieje prekrytá kondómom aké je tam riziko infekcie HIV. V prvej otázke som zabudol podotknúť že sa jednalo o vaginálnu penetráciu. Ak sa smiem ešte jednu podotázku môže byť jeden z prvo príznakov hiv hodgkinov syndróm prípadne aj nervové ochorenie? Ďakujem za odpoveď.

studená sprcha 7. 11. 2021

Uživatel: roman, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den,pokud by mněl člověk hiv a otužoval se,tedy např. ledové sprchy,dá se říct že by toto mohlo zhoršit prognozu ačkoli jsou ledové sprchy zdravé?Děkuji

Přenos HIV v kýblu s vodou a savem 6. 11. 2021

Uživatel: Lucia, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý deň , je možný prenos HIV tak, že utriem povrch od trochu krvi a handru namočím do vedra s vodou a chlórom a vtedy mi frkne trochu do oka ? Stalo sa to pri upratovaní v práci . Ďakujem veľmi pekne za odpoved

Hiv 5. 11. 2021

Uživatel: Beruska, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den chtela sem se zeptat u manzela zjistily kapavku pak sem musela jit na test. taky potvrzena. Ted ma jit na hiv test po 6 tydnech od posledniho styku. Myslite ze uz by se hiv mohlo ukazat. Pisete ze nejlepsi je 2-3 mesice. Strasne se bojim

Vyrážka 5. 11. 2021

Uživatel: Jiří, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den. Je možne výskyt vyrážky podobné koprivce po šesti letech od nákazy považovat ua nějaký příznak viru? Vyrážka nesvědí. Červené nevystouple fleky na rukou, na bocích a v podpaží. Naposledy po podání antihistaminik vyrážka za několik dní ustoupila. Děkuji moc za odpověď.

Možný prenos HIV 4. 11. 2021

Uživatel: Maťo, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý deň chcem sa len opýtať či je možný prenos keď si zložíme kondóm po sexuálnom akte a onanujem a mám drobnú ranu na predkožke a dotikam sa jej... Ak som sa oholil v intímnej oblasti a podráždil som kožu pri koreni penisu a kondóm mi nezakril toto miesto súlož trvala cca 15 až 20 prienikov potom tá spomínaná onania bol by to možný prenos hiv buď jedným alebo druhým spôsobom? Na týchto dvoch miestach sa mi na druhý deň objavil čosi ako opar celkom rýchlo sa to zhojilo bez liečby. Ďakujem za odpoveď. Na test som objednaný.

Prenos stolici 3. 11. 2021

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den. Prosím je reálný přenos ze stolici znečištěné toalety? Děkuji s pozdravem Lenka

Testování v Ostravě 3. 11. 2021

Uživatel: Klara, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den chtěla bych se objednat na testování v Ostravě ale nemůžu zvolit žádný termín. Jak bych měla postupovat dále?

Krevní transfuze - je opravdu bezpečná? 3. 11. 2021

Uživatel: Eva, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, již dlouho přemýšlím nad tím, jak může být 100%ne bezpečná krev od dárce. Vím, že se krev testuje, že se vyplňuje dotazník, ale existuje tzv. tříměsíční okno, které vir v těle testem neodhalí. Ta krev přece nemůže být 100%ne bezpečná pro příjemce. Dárce si do dotazníku může napsat, že je zdravý, že nevede promiskuitní život....to si napsat opravdu může. Ale kde je záruka, že není pozitivní. Co když jde na odběr v tom tzv. "okně"???? Dlouho mi tato otázka leží v hlavě. Děkuji za odpověď.

Syfilis 2. 11. 2021

Uživatel: Michal, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den. Před třemi dny jsem měl orální sex s mužem. Byla to jednorázová akce, muže neznám, HIV prý nemá, na další pohl. choroby jsem se ho ale neptal. Jeho ejakulát do kontaktu s mými rty a ústní dutinou nepřišel, tudíž jsem ho nemohl ani polknout. Dnes (tedy po třech dnech) se mi objevily na rtech malé pupínky (barvy růžové jako jsou rty...), jsou trochu citlivé na dotyk. Na internetu jsem si našel, že pupínky mohou být také příznakem syfilisu. Mám strach, zda jsem se nenakazil. Je pravda, že jsme se také líbali a já trpím na krvácivost dásní... Prosím o odpověď, jaká je pravděpodobnost, že můžu mít syfilis. Dá se tato nemoc vůbec vyléčit? Asi před dvěma lety jsem měl po orálním sexu s mužem afty, ty pak zmizely, doufám, že to teď bude něco podobného. Mezitím jsem sex s muži neměl. Moc děkuji za odpověď!!

Test ze slin 2. 11. 2021

Uživatel: Jindra, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, rad bych se zeptal na test ze slin jestli má cenu si jej dělat po 6 týdnech a 8-9 týdnech bych šel ještě určitě na test z krve. Rad bych měl menší jistotu po vzájemném oralnim sexu s ženou o par týdnu dříve . Jde mi o to jestli to je slušně spolehlivé po 6 týdnech. Děkuji

Hiv test 2. 11. 2021

Uživatel: Medvěd 76, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den může užívání kotvicniku změní výsledek domácího testu ? Je ktvicnik kortikoid děkuji

Otázka 2. 11. 2021

Uživatel: Maťo, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň chcem sa spýtať akú úlohu zohráva stres u primoinfekcii môže ovplyvniť testy alebo zhoršiť priebeh infekcie v 1 štádiu? Keď sa objavia v 1 štádiu symptómy ďakujem za odpoveď.

Pretrvavajici dravotní problémy 2. 11. 2021


Dobry den,chtěl bych se vás zeptat na jednu věc,kterou tady po přečtení příspěvku řeší více lidí a není na to zatím žádná odpověď.Lidé kteří měli rizikové chování a mají po něm spoustu příznaků Hiv a po testování jsou negativní,hledají jako já příčinu zdravotních problémů jinde,já osobně jsem měl dost vyšetření ve dvou nemocnicích a vše je v "pořádku ",uznejte,ze je to divné,napada vas jako specialistu nejake vysvetleni popripade lecba? Děkuji moc.hezky den

Prosím nemazat, přenos přes gumové rukavice 2. 11. 2021

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, asi prvně bych chtěl říct, že nechápu,proč byl můj příspěvek smazán. (Podobny dotaz jsem tady opravdu nenašel).Prosím o odpověď tedy. Nejlépe od pana Sattrana. Pokud je opravdu problém,že se na něco táži tak bych poprosil například e-mail na nějakého odborníka. Moje otázka zní, zda se dá nakazit potem, když mám slabou imunitu.Byl jsem v praci, měl jsem na ruce čerstvé zaděry a malé ranky. Bohužel dřív dělám než myslím, nasadil jsem si gumové rukavice, které asi 2minuty předemnou požíval kolega. V rukavicich nebyla krev, jen trocha oleje a možná i pot.( pracuji ve fastfoodu).Je tedy možné se tahle nakat,ubrani se tomu moje imunita i když je slabší? Prosím nemažte a odpovezte, děkuji.

AČR, Aktivní zálohy (dobrovolné vojenské cvičení) 1. 11. 2021

Uživatel: Paja, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den, v první řadě bych chtěl potvrdit zdali mohu jako HIV+(dlouhodobě léčený) pracovat jako voják AČR či příslušník PČR. S tím souvisí i hlavní dotaz v případě, že nemohu pracovat přímo u AČR, tak jestli se mohu alespoň stát vojákem v AZ či absolvovat DVC. Ve všech případech předpokládám, že je to pádný argument, abych neprošel vstupní zdravotní prohlídkou. Děkuji za jakoukoliv odpověď

Test 1. 11. 2021

Uživatel: Honza, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaká je spolehlivá doba pro to se nechat testovat. Někde jsem četl, že za 2 měsíce, někde že za 3. Dekuji

Nuru masáž 1. 11. 2021

Uživatel: Kosťa, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda existuje riziko přenosu HIV při takzvané nuru masáži. Vím, že jste již mnohokrát odpovídali, že při masáži k přenosu nedochází, nuru masáž je ale specifická v tom, že při ní masérka nejenom masíruje klienta celým nahým tělem, ale masíruje i jeho penis vulvou. Což trvá třeba minuty. Dochází tady ke kontaktu pohlaví, k jejich vzájemnému tření, byť bez průniku. Prošel jsem si odpovědi třicet stran dozadu a i když je mi jasné že při kontaktu kůže k přenosu nedochází, v tomto případě možná roztírá poševní sekret, kde už k nákaze dojít může. Nebo ne?

Rychlotest 1. 11. 2021

Uživatel: Tomáš, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Dnes je to 92 dnů od nechráněnného styku. 14 dní beru ATB na močové potíže ( přesněji na Enterobacter cloacae a Enterococcus faecalis do dnešního dne. Mohu v tomto týdnu na test? Trochu se bojím aby některá z těchto bakterii nevyvolala u testu reaktivní reakci. Máte s tím zkušenost? Chtěl bych jít na rychlotest, jelikož výsledek je okamžitě. Děkuji za odpověď Tom

Pravděpodobnost přenesení viru na druhou osobu za období od rizikového sexu do akutní infekce 31. 10. 2021

Uživatel: alwayssmiling, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda za předpokladu, že bych se nakazil HIV nějaký den, tak do doby, než u mě proběhne akutní primoinfekce (dejme tomu třeba ty 2 nebo 3 týdny), jaká je pravděpodobnost přenosu na druhou osobu, která by semnou měla pohlavní styk právě za období od rizikového sexu do vypuknutí primo infekce? Nikde jsem se o tom nedočetl. Jinak řečeno kdy se člověk stane po rizikovém sexu infekční za předpokladu, že k nakažení dojde? Děkuji.

Porucha metabolismu lipidů na základě léčby pomocí Odefsey 30. 10. 2021

Uživatel: DD, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den. Obracím se na Vás s dotazem hlavně co se týče poruchy metabolismu lipidů. Jsem trochu zoufalý z toho, že i když jsem se začal mnohem více hýbat, jím víceméně zdravé či kvalitní jídlo, alespoň určitě mnohem více než průměrná česká populace, necpu do sebe ani tolik sladkých pokrmů a jídel, která jsou hlavně z jedoduchých cukrů. I přesto se potýkám již druhým rokem s menší nadváhou. Ne takovou, že bych byl obézní, tlustý či plnoštíhlý. Mám víceméně normální postavu, štíhlé nohy, ruce i s nějakými svaly, ovšem tuk se mi hromadí převážně v oblasi trupu - boky, hrudí, břicho. Vůbec tomu nerozumím, neboť nikdy v životě jsem s těmito partiemi a obecně s nadbytkem tuku na těle neměl. Podezřívám tímto právě Odefey, které užívám na léčbu. Od té doby díky samotné infekci nebo díky lékům mám zvýšené TAG a jak jsem zmiňoval i tuky v oblasti trupu. Jsem z toho zoufalý hlavně z toho důvodu, že moje úsilí je potřeba vynaložit mnohem větší než dříve, aby moje postava vypadala jako tehdy, a i přesto se mi to nedaří. Samozřejmě v tom hraje roli i pandemie a karánténa, kdy jsem měl minimum pohybu, samozřejmě i více pohybu, sportu a posilování by neuškodilo. Ovšem jelikož má u mě Odefsey vedlejších účinků více (pocení, bolesti hlavy, častější mdloby či nauzea), určitě i za tuky může samotná léčba Odefesey a nebo jak říká můj lékař na HIV, i samotná infekce způsobuje poruchu lipidů. Chci se ovšem zeptat, zda je opravdu možné, že porucha lipidů je až v takové míře, kdy mi stoupnula hodnota TAG, tím i trochu cholesterol LDL, HDL mám již úplně nízký (což je špatně) a mělo by to být přesně naopak. Nejím vysloveně nezdravá vysokokalorická jídla, o to více mě to znepokojuje. Chci se zeptat, zda za to opravdu může Odefsey či samotná infekce až do takové míry a zda se to samozřejmě se stářím a snížením pohybu bude akorát zhoršovat? Poté mi běží hlavou akorát to, zda má smysl brát ty léky. Sice tady budu ještě několik desítek let (snad), ovšem zase na základě zvýšených tuků, TAG a cholesterolu naopak délka života klesá. Stejně tak moje sebevědomí prudce kleslo od doby, kdy jsem přibral do oblasti trupu. Navíc jsem si vědom, kdo mě nejspíše nakazil, mohli to být jen dva lidé, neboť v době, kdy jsem zjistil nákazu jsem měl styk pouze se dvěma lidmi. Bohužel nevím, jak jednomu z nich dokázat to, že mě nakazili a již několikátým rokem mě to den co den trápí, užírám se tím a nejhorší je, že když vím, že mě nakazil jeden z nich, nemohu s tím nic dělat, nikdo mi nepomůže a chci aby za to byl potrestán, protože taky vím, že o tom moc dobře věděl. Nikdo mi s tím ale nechce pomoci a já si přitom tak moc přeji, aby mi s tím někdo pomohl. Denně mě to užírá a bude mě to užírat do té doby, dokud nebudu moci prokázat nakažení jedním z nich a případně si to s ním vyřešit osobně a nebo nejlépe soudně či přes hygienu. Věděl o tom moc dobře, že je hiv+ a zatajil mi to, ale jak říkám, nikdo mi s tím nepomůže. Když jsem kontaktoval již několikrát hygienu a uvedl jeho (jejich) jména, samozřejmě mi nikdo nic neřekne. Přitom tento člověk má nadále styk s dalšími lidmi a je si vědom vlastní nákazy. Již tehdy to věděl(i), neboť mám k tomu patřičné důkazy a okolnosti i sedí. Ale to je asi jiný dotaz, jen kdybyste mi i v této oblasti poradili, budu Vám do konce života zavázán.

Přenos HIV při gynekologickem vyšetření 30. 10. 2021

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, Byla jsem na gynekologické prohlídce, během které mi byl proveden vaginalni ultrazvuk. Během předešlých prohlídek vždy byl nasazen kondom na ultrazvuk. Nyní jsem si nevšimla, že by paní doktorka kondom na ultrazvuk nasadila. U paní doktorky nikdo v ordinaci při mém příchodu nebyl, takže minimálně patnáct minut ( spíše i dele) ultrazvuk použity nebyl. Chtěla jsem se zeptat, pokud by byl vysetrovan někdo ultrazvukem s HIV, jaká je pravděpodobnost, že došlo k přenosu viru na mě? Jaká je životnost viru na vzduch? Mohlo by takto dojít k nákaze nebo by vir během těch minimalně 15.cti minut již nepřežil? Pokud by mohlo dojít k nákaze, jaké vysetreni (postup) by jste mi prosim doporučili? Moc děkuji za odpověď S pozdravem Lenka

Otázka 29. 10. 2021

Uživatel: Maťo, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý deň ak vás nebude obťažovať táto otázka ďakujem za odpoveď moja otázka znie je nejaká príčina podložená nejakým výskumom že prečo sa niekomu objavia symptómy HIV v primoinfekcii a inému nie? Či existuje nejaký dôvod alebo zníženie imunity prípadne iný dôvod ešte raz ďakujem.

Análny “sex” 28. 10. 2021

Uživatel: Peter, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý deň, s mužom som masturboval - vzájomne. Následne priložil svoj penis na môj análny otvor bez kondomu. Mohlo sa stať, že napr preejakulatom má mohol nakaziť tým, že iba na sekundu priložil svoj penis na môj anál? K samostatnú analnemu styku, nedošlo, cize nevnikol do mna. Ďakujem

Poranění o jehlu 28. 10. 2021

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den. Mám dotaz a trošku obavu. Včera jsem stála u bankomatu a přišel tak mladík. Byla jsem k němu otočená zády a ucítila jsem na noze zezadu svědění. Když jsem se doma podívala našla jsem na noze nateklé místo jako když vás kousne komár. Jaká je pravděpodobnost přenosu kdyby mě píchnul jehlou do nohy? Děkuji

Jehlička od inzulinky 28. 10. 2021

Uživatel: Salma, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Pěkný den,stala se mě nemilá a neuvěřitelná věc😔 Byli jsme nastivit rodice přítele,každý u nich chodí v botech snad kromě nás. Já dorazila později sedla ke stolu,vedle přítele a mu se něco zapíchlo do ponozky ...on poraněn nebyl aspoň mě to tvrdí ...ale z nakeho nemožného důvodů mě tím co tam měl v té ponozce pichnul ,někde v místě ruky nad loktem,ani nevím zda mě tekla krev ...zacala jsme ho okřikovat co dělá ...a on mě odpověděl tohle jsme měl v ponozce a hodil to do popelníku..mě to nedalo a začal jsem se o to zajímat ...přes lupu v telefonu jsme přišla na to že je to jehlička ...s určitostí od inzulinky,již jsem se setkala a vím jak to vypadá ...,vidívam je pohozené ...cestou do školky po ulici přes kterou musíme chodit. Mohu se tak nakazit HiV a syfilis ,žloutenka C Jiz jsem domluvená s praktickem na testy na leden ...dřív než se to stalo měla jsme jit na očkování proti covidu.. Mohu jít už nyní ...Nemo mám čekat jak dopadnou výsledky a odběry ...když neví zda nebudu jak nemocná infekce ...mockrát děkuji za odpověď pěkný den

Další rizika pri líbání 26. 10. 2021

Uživatel: Jenny, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Děkuji za odpověď. Je tedy kromě hiv možné nakazit se něčím jiným pri líbání? (Kapavka, syfilis, chlamydie,..) děkuji

Nákaza 26. 10. 2021

Uživatel: Franta, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den, před rokem jsem měl pohlavní styk bez ochrany se ženou kterou jsem neznal mohu a do teď jsme neměl žádné příznaky nic mi není tak bych se chtěl zeptat jestli se mužů ještě po roce nakazit, nebo to už je dlouhá doba a už by to dávno zjistili a něco by mi bylo.

Možnost testu na pohlavní choroby 26. 10. 2021

Uživatel: Mirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, je možné nechat si udělat testy na hiv, kapavku, syfilis, chlamydie,... i u svého praktického lékaře? Případně jaká bude přibližná cena? Zjisti se všechny tyto nemoci z odběru krve? Děkuji a hezky den

Mohla jsem se nečím nakazit? 26. 10. 2021

Uživatel: Jenny, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, před par týdny jsem se intenzivně líbala s mužem, který je na vysoké úrovni, ale pravděpodobně dost sexuálně aktivní. Poté došlo na vzájemné uspokojování rukou, i uvnitř vagíny. Ohledne líbání, byla jsem cca 10 dní po extrakci zubu, nepředpokládám, ze měl muž v ústech nějaké krvácení, ale nemohu vědět. Jak velké je tedy riziko, ze jsem se mohla nakazit? Také jsem se docetla, ze pri líbání se mohu nakazit i kapavkou, syfilis, atd.. je to pravda? případně jak velká je pravděpodobnost? Při dráždění vaginy rukou, pokud nemel na rukou krvácivé ranky by k nákaze dojít nemělo, nebo je také nějaké riziko? Nepozoruji žádné příznaky, nicméně jsem se docetla, ze nakažení muže být i bezpriznakove. Jediné co pozoruji je zvýšení a možná zhoustnutí nažloutlého vytoku, který jsem ale měla i před tím, jen možná méně intenzivní. Také se mi od te doby dvakrát udělal v puse na patře měkký malý hrbolek, který nebolel a do par hodin zmizel. Muže to mít nějakou souvislost? Děkuji moc za odpověď

porada 25. 10. 2021

Uživatel: tomas, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Ahoj chci se jeste zeptat nasli mi syfilis tak sem se s tim lecil v nemocnici na koznim tak ze sem chodil kazdy den na dve inekce do zadku cca tak sem chodil cerven a cervenec posledni inekci sem mel 1.7 8.10 sem sel na odber krve po lecbne 22.10 sem volal na vysledky a rekla mi ze to je furt poztivni co to znamena?? to znamena ze se to nevylecilo?? 23.10 sem vlastne sel na kozni ,jen rekli ze mam prijit 22.1 na odber krve,a pak sem se zeptal doktorky =je to spatné:?? a ona rekla ze ne rekla ze sem vyleceny ale nechapu teda proc mi to vyslo pozitivni ten odber krve po lecbe ale nechapu to diky moc

Pravdepodobnost nakazy 25. 10. 2021

Uživatel: UzNikdyVic, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den mel jsem pohlavni styk se spolecnici uplne vsechno problehlo s kondomem, ale zpetne se bojim jestli kondom nepraskl ale pri sundavani nevypadal ze by praskl, mela kondomy nejake extrasafe durex. Sou bezpecnejsi jak normalni? Dekuji

Aktuální počet dotazů v databázi: 12745

Obrázek č. 169
Podcast Život plus
Obrázek č. 183
obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Objednání besedy


Podpořte nás!

 
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


Obrázek č. 132

podporuje činnost Domu světla

Gilead


alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126
Obrázek č. 186
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.