On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Tampon 21. 1. 2019

Uživatel: Alena, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, byla by možná nákaza na veřejných toaletách, koleji, pokud by se šnurka tamponu dotkla špinavé mísy nebo okraje mísy a já si toho potom nevšimla a s tamponem se dále normálně pohybovala? Je popřípadě možné chytit z veřejných toalet jinou nemoc? Předem děkuji

Nosní sliznice 21. 1. 2019

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, jak velike je riziko přenosu HIV pokud se má nosní sliznice dostala do kontraktu s malým množstvím cizi krve?

Jehla 21. 1. 2019

Uživatel: Tamara, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dotaz se mi nějak vytratil snad nebyl vymazan.. Dobrý den, při cestě busem mě začalo bolet na zadní straně stehna, taková tupá bolest, píchnutí jsem necítila, spíš takový pocit, jako když na něčem sedím. Letmým pohledem jsem si jehly nevšimla. Po zkontrolovani stehna jsem v místě bolesti měla pupínek, nevypadal jako po vpichu, ani krev kolem, ani na kalhotech nebyla, ani žádná dírka na kalhotech. Kdyby vpich byl jen maličký, je možná nákaza? Omlouvam se, vím, že dotazů ohledně jehly je tu dost a že se tohle v praxi neděje, ale zneklidnuje mě ta bolest a pupínek.. Děkuji

Antibiotika 20. 1. 2019

Uživatel: Lucie, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, mohu jít na testy hiv když beru antibiotika? Děkuji

Budoucí cena PrEP Truvady? 20. 1. 2019

Uživatel: Kamil Novák, Téma: Poradna pro rodinné příslušníky a osoby blízké HIV+

Dobrý den, patentová ochrana Truvady, jak jsem zjistil se chýli ku svému konci, cca za 2 roky. Co mě zajíma, na základě zkušeností od Vašich expertů, kolik bude asi následně stát balení tohoto léčiva? Bude si jej moci dovolit průměrný Čech? Zatím je cena stále značná a pojišťovna jej nehradí. Jedná se o to, že moje manželka je pozitivní, já nikoliv. Rozvod neplánuji, hazardovat se svým zdravím ale také ne. Pokud jsem dobře pochopil našeho doktora, ani nulová virová nálož manželky pro mě nepředstavuje jistotu ochrany před nákazou HIV, při sdílení společného lože s manželkou. Co můžete v mé situaci doporučit jako protekci., v roce 2019? Samozřejmě výjma "gumy"? Děkuji předem erudovanou odpověď.

Spolehlivost testu po léčbě Ofloxacinem? 20. 1. 2019

Uživatel: pavelnovak, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, byl jsem na hiv testu po 70 dnech od expozice virem s infikovanou osobou. Po třech dnech od expozice jsem na deset dnů dostal antibiotika: Ofloxacin. To nač se chci zeptat je, zda toto antibiotikum může jakkoliv ovlivnit výsledek mého výsledku? Děkuji.

Datum 20. 1. 2019

Uživatel: Nejistá, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám dotaz ......pročetla jsem poradnu, ale přeci se zeptám ohledně frottage s oblečením mezi ženou a mužem ... Zjistila jsem, že jsem se asi spletla v počtu dní a šla na krevni test o dva až tři dny dříve tj. 11 týdnu a 4-5 dni a výsledek negativní. Byla to frottage s oblečením, nějaké líbání a prstění (zda se to vůbec považuje za rizikové chováni). Trošku se mi zhoršilo akné ,ale asi důsledek stresu. Uzlinky malé,ale ty byly asi i před nepozorovala jsem se.Test byl pro uklidnění. děkuji za vaši práci a ochotu

priznaky 20. 1. 2019

Uživatel: anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, necelý jeden den jsem měl horečku kolem 37,8. Plus pár dní před horečkou mě bolely svaly. Dá to považovat za příznak HIV?

obava z minulosti 19. 1. 2019

Uživatel: anonym21, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám možná hloupý dotaz, ale nedá mi to spát. Dnes je mi 21 let, před svým šestnáctým rokem jsem přišla o panenství se svým tehdejším přítelem, byl to nechráněný styk, nicméně trval jen kolem pěti minut, bez ejakulace. Před nedávnem jsme se dozvěděla, že mi byl tehdy přítel nevěrný. Dnes je to od možného rizika nákazy pět let, kdybych se tehdy virem nakazila, je možné, že by se u mě zatím neprojevily závažnější příznaky? Prodělala jsme od té doby dva vaginální záněty, dvakrát zánět šlach v souvislosti s větší fyzickou námahou, jednou jsem měla zánět dutin (ale jsem alergik na prach, pyl, trávu) a nedávno jsem při bližším zkoumání své kůže objevila cca 10 maličkatých červených teček, vypadají jako po vpichu, nesvědí, nepálí, mám je na krku a v oblasti hrudníku, podle googlu by to mohly být petechie, ale vyrážce, která je na fotkách uvedena jako příznak se nepodobá, nejsou ani vidět, pokud se člověk nedívá důkladně. Může mít cokoliv z výše uvedeného souvislost s nakažením virem HIV? Předem děkuji za odpověď!

Životnost viru a mýdlo 18. 1. 2019

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda-li mohou hiv zabít klasické hygienické prostředky, jako např. mýdlo či sprchový gel. Předem děkuji za odpověď

paralen 18. 1. 2019

Uživatel: Ludmila, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

DOBRE ODPOLEDNE,MUZE PARALEN OVLIVNIT VYSLEDKY TESTU HIV?NEBO TENHLE LEK DO SKUPINY OVLIVNUJICI VYSLEDKY NESPADA?DEKUJI

Vliv nosních kapek na výsledek testu 18. 1. 2019

Uživatel: Jarin, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, mohu se zeptat, zda případný výsledek testu po 63 dnech od případného rizika (jednalo se o chráněný styk s dívkou pochybné pověsti) může ovlivnit antibiotický nosní sprej Neo-Bendovy kapky? Četl jsem, že např. antibiotické lokální masti výsledek testu ani po 2 měsících neovlivní, tak se chci zeptat, zda to případně platí i pro tento nosní sprej... Je mi jasné, že po 3 měsících bude výsledek testu jednoznačně spolehlivý, ale i přesto se ptám. Děkuji mnohokrát za odpověď.

poraďte mi prosím 18. 1. 2019

Uživatel: fiigulka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

ak mi pri internom vyšetrení zistili anti HIV 0,186 znamená to že som nakazená?

Doupřesnění dotazu 17. 1. 2019

Uživatel: Daniel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, moc děkuji za odpověď, Ta situace vznikla tak, že jsem se přes den běžně pohyboval po městě (sahal jsem na madla, kliky apod.) a najednou jsem viděl, že mám na prstu krev, ale při tom jsem si nevšiml, že bych sám měl nějaké zranění a byla moje, ani nevím, jak tam byla dlouho. Utřel jsem si prst hygienickým ubrouskem a doma si ruce umyl. Asi za ta 3 týdny se u mě objevila ta bolest svalů a v krku a trvala asi 1 týden. Takže jsem se začal obávat, jestli to nemůže mít nějakou souvislost. Děkuji moc

Moč 17. 1. 2019

Uživatel: Daniel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, nějak se můj dotaz ztratil. Zajímá mě, zda je možný přenos viru močí při vytírání v práci s hadrem bez rukavic, v případě, že jsem měl na ruce záděru. Děkuji (moč dítěte zaměstnance). Omlouvam se za trapný dotaz..

Podozrenie 17. 1. 2019

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám parterku která mě podvedla. Tvrdí že měla vaginální sex s kondomem a orální bez. Měli jsme spolu jen chráněný sex s kondomem, orální sex jsem jí nedělal ale když jsem jí to dělal rukou, tak jsem jsi jí naslinil, určitě se nějaký její sekret dostal i mně do pusy. První příznaky které jsem měl začali bolestí v krku a vykašláváním hlenů, jeden den jsem měl zvýšenou teplotu a jinak nic. Jenže na bolest hrdla mi nezabrali antibiotika tak mě to znepokojilo. Bolest hrdla přešla asi po týdnu ale kašel s vykašláváním zůstal a přetrvával ešte 2 týdny. A teď téměř po měsíci od prvních příznaků a s neustálým pokašlévaním jsem dostal teploty, zimnicu, pocení, opět mě začalo bolet v krku, kašel, aj celé tělo mě bolí. Primoinfekce spadá do období 2-6 týdnů. Je možné aby měla takýto průběh a trvání už měsíc ? Ďekuju

Prenos krvi 16. 1. 2019

Uživatel: Alena, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chtela bych se jen zeptat. Zda je mozny prenos takto: rano jsem se poranila na brisku prstu a tekla mi krev. Pote jsem vecer s kamaradem vyplnovala tajenku v casopise a vsimla jsem si, ze ma na ruce nezaschlou krev. Nenapadne jsem se zeptala co se mu stalo a on mi rekl, ze mu asi tak pred peti minutami tekla krev z nosu a behem vyplnovani si kapesnik chodil menit. Pujcovala jsem mu tuzku a pak jsem si uvedomila, co kdyby se otrel o tu tuzku a me se ta krev dostala do te rany. Sice jsem se poranila rano, ale rana byla otevrena. Je mozna nakaza timto zpusobem? Moc dekuji za odpoved.

Těhotenství 16. 1. 2019

Uživatel: Kamila, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je pravda, že u těhotné ženy se automaticky dělají odběry na zjištění HIV, nebo jen v případě podezření?

HIV test z lékárny 16. 1. 2019

Uživatel: Eva, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, na kolik procent funguje normální HIV test z lékárny? Dá se tomu věřit?Dekuji z odpověď

Příznaky nákazy? 16. 1. 2019

Uživatel: Daniel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den , zajímal by mě Váš názor. Obávám se, že jsem před časem přišel do styku s menším množstvím krve cizího člověka. Asi za tři týdny potom se mi objevila faryngitida a bolely mě svaly - toto trvalo asi 1 týden. První den nemoci se u mě v noci střídalo pocení a když jsem si odhrnul peřinu, tak zase zima. Další dny už jsem toto neměl, ale jenom v průběhu cca toho jednoho týdne mě bolely svaly a v krku. Teplotu jsem si nenaměřil a ani nic neobvyklého jsem kromě toho nepozoroval. Myslíte si, že je pravděpodobné, že by se mohlo jednat o nákazu HIV? Děkuji mnohokrát.

Ranka na ruce a krev cca 2 min stará 16. 1. 2019

Uživatel: Andrea, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zdali je možné se nakazit tímto způsobem. Měla jsem na prstu poškozenou kůži, rýhu (neviděla jsem sice, že by přímo krvácela, ale při styku s dezinfekcí pálí). V restauraci jsem dostala nůž, na jehož rukojeti byla krev (ale určitě ne moje) a bohužel jsem nůž držela tak, že jsem tímto poraněným prstem přišla do kontaktu s krví na rukojeti nože. Jedla jsem s tímto nožem cca 2 - 3 minuty po tom, co jej číšník přinesl. Je možné se takto nakazit HIV? Děkuji a omlouvám se za svůj kuriózní dotaz.

Přenos jídlem 16. 1. 2019

Uživatel: mahulena, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné se nakazit hiv, pokud bych kousala společně např. jablko nebo bagetu s někým, komu případně krvácejí dásně a mne také krvácejí (nebo se třeba poraním v puse o čerstvou bagetu a on také). Děkuji za odpověď M.

testování - spolehlivost 16. 1. 2019

Uživatel: Evžen, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, v příspěvcích píšete o spolehlivosti testů. V nemocnici mi test udělali po 6 týdnech o rizikového chování. Doporučili zopakovat za další 2-3 týdny. Dá se nějak odstupňovat spolehlivost? Například po 6 týdnech je spolehlivost 70% že člověk se nenakazil apod. Děkuji.

přenos odřeninou 16. 1. 2019

Uživatel: Romana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možná nákaza skrze odřeninu. Konkrétně se jedná o pád z motorky, kdy spolujezdec má ránu střední a lehce vytéká krev, řidič odřenou dlaň (spíše se jedná o lehkou odřeninu), krev samovolně nevytéká, ale je vidět). Potenciálně HIV pozitivní osoba (řidič) dlaní očišťuje ránu spolujezdce tak, že dojde ke kontaktu poraněných míst. Je v tomto případě možný přenos nákazy virem HIV? Děkuji za odpověď.

Nejistota 15. 1. 2019

Uživatel: Anonym, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, asi půl roku zpátky jsem měla nechráněný pohlavní styk s jedním muzem a později sem se o něm dozvěděla, ze vystřídal velké množství žen.Mam obavy jestli nemůžu být nakažena nějakou pohlavní nemoci.Myslite, ze bych se měla nechat testovat? Žádné větší příznaky nemam, afty na ty trpím dost casto takzenevim jak poznat jestli by to mohl být příznak například HIV.A pokud mi doporučuje testování, zajimalo by mě jak to probíhá a od kolika let je to možné.Predem děkuji za odpověď.

Příznaky již po dvou dnech 15. 1. 2019

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné aby se příznaky projevily již 24-36 hodin od rizikového chování respektive vystavení se rizika přenosu HIV ? Děkuji, Petr.

Syfilis 15. 1. 2019

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, moc se omlouvám za tento dotaz, vím že sem tak úplně nepatří, ale nevím kde jinde se zeptat. Cca 3-4 týdny zpět jsem měl opravdu jen chvilkový orální sex s mužem bez ejakulace do úst a dál potom orální sex (lízání) s ženami. 3 dny zpět se mi v ústech, na vnitřní straně tváře utvořil vřídek podobný aftu (průměr cca 3-4mm), ale je i na dotyk nebolestivý, ústní voda na něj nepálí atd., jiné komplikace nemám. Může se jednat o syfilis? Děkuji Vám moc za odpověď.

Přenos HIV bez ejakulace 15. 1. 2019

Uživatel: Annna, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možná nákaza virem HIV i bez ejakulace. Před třemi týdny jsem měla nechráněný pohlavní styk, který trval krátkou dobu a byl bez ejakulace. Před dvěma dny mě začalo bolet v krku, mám rýmu a bolí mě hlava. Jaké je riziko nákazy? Děkuji za odpověď.

Tetování 15. 1. 2019

Uživatel: Ondra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, při handpoke tetování, kdyby nebyl odlitý inkoust, tudíž by už nebyl sterilní, dostala by se do něj krev z jehly.. Jak dlouho by v něm vir přežil? Děkuji

Hiv test znovu? 15. 1. 2019

Uživatel: Kaja, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den , nechal jsem se testovat na HIV a po vice nez 3 mesicich negativni vysledek, ale cetl jsem, ze se ma test podstoupit znovu za 6 mesicu je to pravda nebo ne? Dekuji.

Test 14. 1. 2019

Uživatel: Matilda, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Hezky vecer, chtela jsme se zeptat,na nove testy tzv.4 generace,ktere se udajne zacaly pouzivat v Dome svetla od Noveho roku,jak mi prozradila ma Kamaradka,ktera byla na tomto rychlotestu a rikala,ze ji sestricka rikala,ze dostali uplne nove rychlotesty 4 generace,a ze sestry byly cerstve zaskoleny. Kamaradce bylo receno ,ze lze celkem spolehlive u techto testu zjistit pritomnost hiv v krvi jiz po uplynuti 4 tydnu,protoze test zkouma jak protilatky tak antigen. Ptam se hlavne kvuli sobe,protoze vim,ze nejlepsi je jit na test minimalne aspon po dvou nebo nejlepe po trech mesicich,jak vsude pisete.Jde o to ,ze jsem psychicky hodne na dne,tak se chci zeptat ,jestli muzu jit na ten rychlo test jak byla kamaradka po 7 tydnech od rizikoveho chovani.Cekani je pro mne,jak jiste chapete neunosne.Predem moc dekuji za odpoved.

Masér poskytující tantrickou masáž 14. 1. 2019

Uživatel: Masér, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli jsem jako masér poskytující erotickou masáž mužům ohrožen přenosem viru HIV nebo jiné STD, když probíhá masáž celého těla mým tělem, NIKDY nedochází k pohlavnímu ani orálnímu styku jakýmkoliv směrem,ale někdy dojde při masáži penisu k výronu preejakulátu a spermatu. Jsem v ohrožení, když se dostane preejakulát nebo sperma do kontaktu s mýma rukama? Děkuji moc.

Riziko nákazy 14. 1. 2019

Uživatel: Lucka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, byla jsme na raději na HIV testu protože začínám nový vztah. Byla jsem testována rychlotestem v jednom z vašich zařízení. Teď mě trápí taková věc. Sestra vypadala docela rozhozeně a nesoustředěně... s odstupem času jsme si uvědomila, že když jsem vešla do místnosti pro odběr krve, tak sestra měla na stole již položený bílý tác na který se poté dávají všechny věci nutné pro testování (test, rukavice, desinfekce atd..). Je to obvyklé? Neměl by se tento tác vyndat až těsně před testováním? Trápí mě teď, zda nemohl být tác omylem zanechán po uklizení po předchozím pacientovi či nemohl být nějak znečištěn krví. Děkuji

životnost viru 14. 1. 2019

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o odpověď na otázku, jak je to s životností viru HIV mimo tělo. Našel jsem zde na stránkách, že přežije až 8minut. Což je předpokládám v laboratorních podmínkách. Dá se nějak říci, za jakou dobu zemře vir HIV v ještě nezaschlé krvi, když to bude jen nějaké menší množství krve při pokojové teplotě? Jsou to sekundy, desítky sekund nebo těch 8 minut? Předem děkuji

Neudělal se, ale bylo pár zasunutí 14. 1. 2019

Uživatel: Nezastavitelná, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné se nakazit, když jsme s přítelem měli "nechráněný sex". Jde o to, že jsem si měla vyzkoušet pár zasunutí bez kondomu, je možné se nakazit i když se neudělal? Moc v tom neorientuji a proto se raději ptám. Děkuji za odpověď.

Povinnost oznamit 14. 1. 2019

Uživatel: Lenka, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Ak je clovek HIV + ma povinnost to oznamit ludom, s ktorými mal sex bez prezervativu? alebo aj tym s kt. mal sex na 100% s kondomom?. Dakujem

plísen na zádech? 14. 1. 2019

Uživatel: mp, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den,nedávno jsem vám psal dotaz ohledeně plísně na zádech.Minulí týden jsem si byl pro výsledky.Doktor to viděl.On usoudil,že jde spíš Vitiligo.Chápu,že on na to není specialista..Poradil,at jdu za svou kožní lékařkou.,též mám slabou formu Alopeciie.Přitom řekl,že výsledky mám vynikající a další kontrola za 6měsíců.Jsem pozitvní 9let,beru Isentress a Kivexu..Je běné,že člověk má dobré výsledky a přesto má náke problémy?Děkuji za odpověd.

Mohu se indikovat od osoby, která není hiv+? 14. 1. 2019

Uživatel: Kenny, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ohledně přenosu. Se svou přítelkyní jsme měli nechráněný anální sex. Přítelkyně je stoprocentně zdravá, je zde tedy nějaké riziko nákazou? Děkuji za odpověď

testování hiv testem ve fázi aids 13. 1. 2019

Uživatel: Michal, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chci se zeptat jak je dobrá senzitivita testu na protilátky a na p24 antigen, když bych byl už ve fízi aids a tělo už by nevyrábělo protilátky. Jestli bude i v této době test spolehlivý ? Jsem od rizikového styku víc jak 8 let cítím se zdravě a v krvi u běžného vyšetření jsem měl hodnoty všechny v normálu. Tak jak poznám, že už nejsem ve fázi aids a test nebude citlivý na malé množství protilátek. Děkuji za odpověd :-)

Polibek na rty 13. 1. 2019

Uživatel: J.K., Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, v případě, že by člověk měl popraskané rty, s malou trhlinkou a dostaly by se do ranky sliny druhého při lehkém polibku na rty... Je možná nákaza?

Aktuální počet dotazů v databázi: 9065

CSAP nove logo

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


SANITKA

Mobilní testování zatím není naplánováno. Vysvětlení je tady.

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 129
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.