On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Dosažení nedetekovatelné nálože 13. 11. 2019

Uživatel: Nikola, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den. Ráda bych se zeptala za jak dlouho, alespoň přibližně, od nasazení léčby se dosáhne nedetekovatelné virové nálože? Jde o člověka co je nakažený několik týdnů a nyní mu byla léčba zahájena. Moc děkuju za odpověď a přeji hodně zdaru.

Diky 13. 11. 2019

Uživatel: Klara, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dekuji p.Horakova a pani doktorko takze mohu byt v klidu a ochranu odstranit?Nemuze opravdu nic testy ovlivnit beru hooodne leku. Jen me ciste teoreticky zajima bylo to rizikove?po precteni poradny jsem si nebyla prave jista.Dekuju za tak rychlou odpoved.Pekny den Klara

Rychlotest za 300 kč v poradně 13. 11. 2019

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, v jedné nedávné odpovědi tu pan Szabo, uváděl že je možné si nechat udělat za 300 kč rychlotest. Rád bych věděl, zda tento rychlotest detekuje i antigen 24, nebo jen protilátky. A jak vellký je v něm rozdíl proti klasickým krevním testům v laboratoři. Hezký den

Co ted 13. 11. 2019

Uživatel: Klara, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den poradno.Mam otazku jsem zmatena.Je neco.co by ovlovnilo test,kteremu chybelo dva pul tydne do pul roka?vysel negativne (leky)a nedoslo ani ke styku jen k predehre,ale nelze vyloucit krev z dasni ci preejakulat na obleceni do pochvy by se mazlenim a.menenim.poloh asi nedostal zda oderku nekde na prirozeni jsem mela netusim,ale pradlo bylo asi,jako bariera.Takze byl spis pro.jistotu kvuli manzelovi.Nekdy alkohol bohuzel udela sve.Tak nevim jestli jit za tyden znovu a jine nemoci jsem netestovala rikam si,ze bych uz je asi poznala.Jde mi o to zda uz mohu manzela.prestat trapit.Telisko mam a duvod proc pouzivame ochranu uz zni ohrane.Dekuji moc Klara

testy na mononukleózu 12. 11. 2019

Uživatel: L., Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den, v příručce OTÁZKY A ODPOVĚDI z internetové AIDS poradny ČSAP (na dotazy v příručce odpovídali ryze doktoři), je napsáno následující "......Častější možností je například infekční mononukleóza, kterou nelze bez podrobného vyšetření od akutní HIV infekce prakticky rozlišit." Znamená to tedy, že když doktoři někomu diagnostikují infekční mononukleózu musí zjistit, respketive vyloučit, že se nejedná o akutní HIV infekci? Předem moc díky za odpověď.

Depresie 12. 11. 2019

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Moze nakaza HIV ( ak vobec je ) v pociatonom stadiu zhruba 4 tyzdne od styku blokovat tvorbu serotoninu a spustat depresie ? Dakujem

Příznaky 12. 11. 2019

Uživatel: Jakub, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den.Ani né 40 hodin po nechráněném sexu jsem měl angínu(vysoké horečky, bolest v krku a bílé čepy v krku).Atb zabrala a do 4 dnů jsem byl bez větších obtíží.Mohlo se takto rychle po rizikovém chování jednat o příznaky HIV infekce i když píšete, že první příznaky obvykle nastanou 2-6.týdnů po rizikovém chování? Na krevní testy semozřejmně zajdu. Moc děkuji za Vaší odpověď.

2 roky test 12. 11. 2019

Uživatel: Ján, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň, chcem sa opýtať. Pred dvomi rokmi som mal rizikové správanie. Od tohto rizika som ziadne ine nemal a bol som na krvnych testoch v priebehu tychto dvoch rokov 15 krát a vždy s negatívnym vysledkom. Mozem si byt isty ze som hiv negativny? Dakujem

Novy kmen viru hiv-detekce 12. 11. 2019


Dobry den, nyni se objevila v ceskych mediich informace o novem typu viru hiv. Rad bych se zeptal zdali v soucasne dobe bude mozne detekovat pri testovani jiz tento novy typ eventuelne kdy to bude zavedeno take na ceske testovani? Dekuji za odpoved

Nakažení HIV 11. 11. 2019

Uživatel: Leona, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím, je možný přenos HIV pokud jsem s popraskanými rty nastydnutim a kašlem dala člověku s HIV pusu že tam byly malinko i jeho sliny ? Nerada bych partnera takto dostala do potíží Děkuju za odpověď

Dotaz ohledně nákazy 11. 11. 2019

Uživatel: Lucie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné dostat HIV přes pusu na tvář (2x rychle za sebou ode mne Infik. a 1x od infikovaného mě ) když mám popraskané rty a také přes použití od něj mé elektronické cigarety kterou jsem otřela než jsem jí já použila. Děkuji za odpověď

Sdělování výsledků testů 11. 11. 2019

Uživatel: Stanislav, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den poradno, mám dotaz ohledně sdělování výsledků testů. Chtěl bych se zeptat, zda někdy bude možné zpřístupnit k nahlížení do svému dotazníku a výsledkům testu pomocí kódu, který mi byl přidělen. Vím, že vaší pracovníci tento přístup po zadání kódu mají.Chodím pravidelně po třech měsících na testy a někdy je prostě z důvodů pracovní vytíženosti a dálky 50 km do nejbližší poradny se v určité době do poradny dostavit. Takže někdy si musím zajít pro výsledky až po 4 týdnech.Určitě by to i mnoha lidem pomohlo.

HIV přenos s ostatními STIs 11. 11. 2019

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den pane doktore. Chci se zeptat, v případě orálního styku (pokud si takzvaně nechám), o jak velký podíl zhruba, se zvyšuje riziko nákazy HIV v případě nákazy kapavkou, případně syfilis, apod.? Předpokládám, že pokud se riziko zvyšuje, fungují tyto bakterie, jako jakýsi dopravní prostředek pro HIV virus. Ale je to jen má teorie. Děkuji za zodpovězení.

Hladina protilátek proti HIV 11. 11. 2019

Uživatel: Jindřich, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Nevím, zda jsme se správně pochopili pane doktore Procházko. Tak to zkusím popsat ještě jednou a podrobněji. Ptal jsem se, zda je možné, aby 100 % HIV NEGATIVNÍ člověk měl v krvi hodnotu protilátek proti HIV třeba ve výši 0,7 S/CO, prostě v referenční normě do 1 S/CO. Nemělo by to být tak, že prostě 100 % HIV negativní člověk má v sobě hodnotu protilátek proti HIV 0, nebo prostě v hladině nedetekovatelnosti? Proč by se v těle tvořily protilátky proti HIV, když tělo HIV virus nemá? Pro příklad, půjdu na test z krve za půl roku od rizikového chování (od té doby nedojde k žádnému riziku). V krvi mi zjistí, že hodnota protilátek proti HIV je ve výši 0,7 S/CO, což spadá pod mez NEGATIVNÍ. Půl rok je dostatečná doba a proto se daný test bude považovat za spolehlivý. Co mi nejde do hlavy, jak je možné, že HIV negativní člověk, který jde půl roku po případném riziku na krevní testy, má v sobě nějaké hodnoty protilátek proti HIV a přitom HIV + není. V tomto případě, když to budu brát jako laik, tak jakákoliv hodnota protilátek proti HIV by měla značit PROBLÉM, že by daný člověk mohl být HIV +, protože se tam nějaké protilátky postupně tvoří, i když má hodnoty protilátek v mezi do 1 S/CO, což značí negativitu.

Symptóm 11. 11. 2019

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň. Môžem sa spýtať či môžu trvať symptómy primoimfekcie vyše mesiaca? Konkretne mierne zvýšené teploty (do 37,5), bolesť svalov/kĺbov, bolesť hrdla, malátnosť, bolesť hlavy, škrvrkanie v bruchu atd. Konkretne som 9 týždňov po rizikovom správaní a stále pociťujem takéto stavy. Ďakujem

Antibiotika 11. 11. 2019

Uživatel: Jozef, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Ďakujem za odpoved. Ak uvádzate že niektoré antibiotika maji vplyv. Môžem sa spýtať či konkretne antibiotikum azithromycin ovplyvňuje výsledok týchto testov? Ďakujem.

Hladina protilátek proti HIV, krev ve stolici, bílý povlak na jazyku, zduřelé uzliny 11. 11. 2019

Uživatel: Jindřich, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, rád bych se v prvé řadě zeptal na stanovení hladiny protilátek proti HIV vyšetřením krve. Uvažujme tedy referenční meze pouze jako pozitivní/negativní (bez meze hraniční). Dále uvažujme, že doba testování je až po 3 měsících od možného rizika. Jako negativní meze se uvádí hodnoty < 1,0 S/CO. Jako pozitivní meze se uvádí hodnoty > 1,0 S/CO. Zajímalo by mě, zda i HIV - člověk může mít hodnotu S/CO třeba 0,7. Jestli ano, jak je to možné? Jak je možné, že jeho tělo má v sobě protilátky proti HIV a přitom je HIV -? Nebo prostě platí, že 100 % HIV - člověk má tyto hodnoty nedetekovatelné, což by se mohlo rovnat 0? Pokud to tak je, proč jsou stanoveny referenční meze? Prosím o případné vysvětlení, jak to tedy je a funguje. Dále bych se chtěl zeptat, zda občasná krev světlejší barvy ve stolici (na povrchu stolice) a bílý povlak na jazyku spojený v zadní části jazyku s vystouplými papilami (povlak jde z části seškrábnout, ale objeví se znova) jsou možnými příznaky v prvním stádiu HIV, tedy asi 2 měsíce od možného rizika? Poslední dotaz se týká lymfatických uzlin. Jak poznám, že jsou lymfatické uzliny zvětšené v oblasti krku, podpaží či třísel? Jsou tyto uzliny běžně hmatatelné? Automaticky, když nahmatám nějakou bulku tvaru hrášku či malé fazolky značí, že jsou zvětšené? Nebo se to vytyčuje až dle velikosti? Předem moc děkuji za všechny odpovědi.

Test 11. 11. 2019

Uživatel: Jozef, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Prečo uvádzate, že vplyv antibiotík má vplyv na tvorbu protilátok/spoľahlivosti testu, keď na takmer všetkých internetových zdrojoch (najmä zahraničných) sa jasne uvádza, že antibiotika na tvorbu hiv protilátok a taktiež aj spoľahlivosť testu nemajú žiadny vplyv. Ďakujem.

Riziko nákazy 11. 11. 2019

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, masturboval jsem jednomu gay muži penis a pak jsem lízal a strčil si do pusy jeho varlata. Hrozí mi nějaké riziko hiv ? Po 4 dnech mi bylo divně a udělala se mi v puse bílá afta co nebolela. Afta se hojila zhruba 20 dní. Další den mi bylo už celjem dobře, mírně zvýšená teplota. 30 den teplota 37,3, bylo mi divně, krátkodobá zimnice. Děkuji za odpověď.

Léčba HIV - současnost 10. 11. 2019

Uživatel: David, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den, často se dočítám, jak je současná léčba HIV pokročilá, jak nakažení s tímto virem dokážou žít 40 a více let, jak lidé s HIV vedou normální život, že s dnešními léky jsou vedlejší příznaky minimální, dokonce že při léčbě nejsou infekční... a tak podobně. Když se ale podívám na přednášku s názvem MediCafé: Max Blanck - Život s HIV (zdroj Youtube) a pustíte si video od dvacáté minuty, tak člověk, který má HIV pouhé 3 roky, je na tom evidentně zdravotně ne moc dobře a současná léčba mu moc dobře nedělá. Pouhé 3 roky, takže jakých 40 a více let? Můžete mi prosím tyto protichůdné informace nějak vysvětlit? Děkuji.

Na dne 10. 11. 2019

Uživatel: Ketty, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,chtela jsem se musim se jeste testovat prvni test byl po6 t,druhy po8t,treti po 11,5 t a ctvrty po 21,5t vsechny zilni a negativni.Jine nemoci jsem netestovala a nevim jestli by se projevili po takove dobe.Jsem tezky neuroligicky pacinet beru hodne leku.Kdyz jsem tuprocitala dotazy tak si nejsem vubec jista jestli to bylo Riziko jelikoz ke styku nedoslo v zadne forme.Probehlo prstovani,tzv.mazleni,libani,treni v pradle s moznosti preejak ..Zda mel nejakou zaderu ci ranku netusim,ale co vim byla to chvilka ,protoze se mi to nelibilo..riziko bylo nekdy loni prelom listopad /prosinec.Hodila jsem to za hlavu a fungovali jsme dal.Minuly tyden jsem mela horecky a zanet na ktery antbiotika za 3 dny zabrala pak se objevil.druhy... a ja zacala byt nervozni.Presto se tak nejak se bojim zda jsem neco nezanedbala.Byl to jednorazovy preslap pri krizi v manzelstvi.Nyni jsme jiz pul roku stastni,ale nejak jsem k tomu vratila.Manzel to nevi a nechci mu ublizit mame nechranene styky ,jako pred krizi.Mame spolu krasne deti a nechci ohrozit nas rodinny zivot.Doporucite mi co dal? ps: kortikoidy v dobe okna jsem nebrala pouze jen antb. Nekdy 4 mesic od toho kontaktu, ale beru leky kvuli neurologii (problem v míše )slozka.pregalbanium a leky kvuli depresim,ktere mam po traumaticke udalosti,leky na bolesti.Brala jsem po tu dobu infalin duo do usi,vaginalni tablety .nyni jsem i po histologii po velkem zakroku dopadla dobre dekuji Ketty ps2: muzete mi rici zda ta situace byla rizikova? Za predpokladu ,ze by nam nevim praskly rty,nebo tekly dasne a nebo se preejakulat dostal na me pradlo a nejak k pochve?

Příznaky 10. 11. 2019

Uživatel: Anna, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, zhruba 6 dní po rizikovém sexu u mě propukla angína spolu s nočním pocením, které trvalo pouze pár dní. Podle krevního testu se jednalo o streptokokovou tonzilitidu. Chtela bych se zeptat za se mohlo jednat o první fázi. Dekuji za odpoved

Dotaz 10. 11. 2019

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,prosím p. doktora Procházku pro zodpovězení mého dotazu,má nějaký vliv na tvorbu protilátek bcaa, kreatin protein?Před 4 rokama jsem užíval od svého lékaře imudon,užíval jsem ho mesic v péči imunologa nejsem, mohli by mít vliv na tvorbu protilátek po těch 4 letech, byl jsem u vás na rychlotestu insti 67,81, 94 a 101dni, vše negativní, na venerologie odběr že žíly 94 dní po riziku, opět negativni, děkuji za odpovezeni

Horečka u primoinfekce 10. 11. 2019

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, rád bych se zeptal zda li horečka u primoinfekce hiv v noci ustává ? Čili zda třeba přes den je 38'5 a v noci klesne klidně na 37 a ráno zase je třeba 38'5 ?

Doba primoinfekce 9. 11. 2019

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, má doba primoinfekce vliv na to kdy se vytvoří dostatečný počet protilátek ? Myslím tím, že když máněkdo primoinfekci po 14 dnech od rizika tak bude mít v průměru test reakční o 14 dní dřív než ten co měl třeba primoinfekci až 30tý den ?

Doba testování 9. 11. 2019

Uživatel: Vanessa, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda bude výsledek testu spolehlivý, pokud půjdu na test po 90 dnech od nechráněného sexu,ale během 3.mesice užívám antibiotika (medoxin) na krk a (lomaxin a mycomax) na kvasinky, bohužel pořád bojuju a nedokážu se toho zbavit a i psychika mi taky nepřidá. Děkuji za informaci.

Obava z hiv 9. 11. 2019

Uživatel: Tomas redl, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den chci se zeptat svedeni kuže bez vyrasky zadne ine pryznaky nejsou muze to bit hiv priznak Bil sem 2 krat na testech oba negative jednou pred 5 mesici a potom asi pred 2 mnesici oba negative mnel sem parkrat oralny sex bez kondomu citim se fajn jenom mne furt svedi kuze asi pred mesicem sem mnel vyrasku na hrudi a na rukou bez dalsich inych priznaku bila svediva a asi za par dny zmizela muze to mit neco z hiv a ted mne furt svedi kuze mam velky strach z hiv sem stoho ve stresu

Priznaky 9. 11. 2019

Uživatel: Andy, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den . Docital som sa na roznych strankach ze hiv sa moze v raritnych pripadoch tvorit v krvi aj pol roka a ze potom treba test zopakovat este po 7 mesiacoch. Co je na tom pravda ? Mohlo by nieco ovplivnit protilatky tak ze nie su detekovatelne po troch mesiacoch? Nieco ine ako su tabletky PEP a imunitne ochorenie? Dakujem za odpoved

Aft 9. 11. 2019

Uživatel: Ondra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,před dvěma měsíci jsem měl orální sex s ejakuací do mé pusy a teď se mě objevil aft na levé straně pusy vzadu pod zubem(osmičkou).Může se jednat o příznak HIV? Děkuji

Dotaz 9. 11. 2019

Uživatel: Lucie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, ráda bych se zeptala na možnost nákazy. Nový partner mi prováděl orální sex s oparem na ústech ( toho jsem si všimla až poté ), já prováděla partnerovi také orální sex, ale bez ejakulace. Následně sex s kondomem, ke konci sexu partner zničehonic kondom sundal a ejakuloval na mé tělo, podbříšek. Hned poté jsem se osprchovala. Je možné se takto nakazit virem HIV ? Jsou obavy na místě ? Děkuji Vám

HIV 9. 11. 2019

Uživatel: Bedřich, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,na Vašich stránkách jsem se dozvěděl,že přenosu HIV Orální cestou může dojít jen spermatem nebo krvavým zraněním.Jak teda sperma může přenášet vir když nemám krvavé zranění v puse a sperma bud vyplivnu nebo spolknu a žaludeční šťávy vir zahubí.Někde jsem četl odborný článek od paní doktorky,že HIV se přenáší z 99,9 procent jen krví a to dostatečné míře.Děkuji

Možnost aids 9. 11. 2019

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den už několik týdnů mám noční pocení bez horečky a bolest v krku a jde to až k uším.Může se jednat o příznaky nakažení HIV? Děkuji

Prsknuti 9. 11. 2019

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, když me člověk,, který se zrovna nachází ve stadiu primoinfekce, poprskal a me tak jeho sliny, které mohly být smícháme s krvi, jelikož měl ranku na rtu, doletěly až na sliznici v krku-mohlo by dojít k přenosu? Do toho krku se mi dostala tak jedna kapka, ale mám zánět hrtanu, tak jestli by to neumožnilo jednodušší přenos.... děkuji

Obava 8. 11. 2019

Uživatel: Riso, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň. Moje riziko bolo pred pol rokom bol som na testoch hiv syfilis po 178 dnoch bolo to negativne. Moj probltem je ze mam na jazyku nieco ako leukoplakiu bral som po riziku aj vela antibiotik nieco mi proste je a chcem vediet ako je to mozne ze mi to nevedia najst v krvi ked som presvedseny ze viem ze to mam

Pusa 8. 11. 2019

Uživatel: Jitka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry vecer da.se z oderek.v puse dostat hiv kdyz druhemu davame.pusu

HOLÍCI STROJEK JAKO MOŽNOST NÁKAZY HIV? 8. 11. 2019

Uživatel: Samuel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, prosím vás o skonstatování problematiky. Pred pár dnami jsem byl v jedné produkční společnosti na zkoušce make-up pro film a maskérka me oholila elektrickým holícim strojkem (takový se třema hlavicema). Pár krát mě to škublo, nejsem si tedy jistý jestli do krve (doufám ale že ne) a chci se zeptat jestli se dá nakazit virem HIV i přes použití holíciho strojku. Maskérka s tím strojek evidentne určite holila spoustu chlapu a človek nikdy neví co kdo... Děkuji za odpoved.

Pusa 8. 11. 2019

Uživatel: Jitka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den kdybych si z nekym dala pusu a.on by mnel ktev v puse muzu dostat hiv

Pusa 8. 11. 2019

Uživatel: Katka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den kdybych mnela.v puse.kapku krve a.davala.bxch dalsimu cloveku pusu na pusu je mozna nakaza hiv

krev v umyvadle 8. 11. 2019

Uživatel: Roman, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Omlouvám se za dodatek, rukama jsem poté záhy konzumoval jídlo...

Dotazy na HIV + syfilis 8. 11. 2019

Uživatel: Václav, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, v první řadě bych vám všem tady rád moc poděkoval za to, že jste ochotni a schopni odpovídat na velké množství dotazů, které se zde objeví a lidi hned neodsuzujete, i když si z 99 % případů za tyto problémy mohou sami jen díky své nezodpovědnosti. Teď tedy k mým dotazům. Když muž bude HIV pozitivní ženu dráždit prsty dole v intimní partii a na svých prstech bude mít tedy její infikovaný poševní sekret a následně si těmito prsty sáhne kdekoliv na svůj penis (Ne za hodiny, ale v průběhu třeba několika vteřin či minut). Může i tímto způsobem dojít k mužově nákaze? Dále jsem se dočetl, že za spolehlivě negativní test z krve se dá považovat krevní test v době minimálně 3 měsíce od rizika. Také uvádíte, že rozdíl spolehlivosti mezi 2 a 3 měsíci k testování od rizika je 1 %. Zajímá mě tedy, zda je stanovené i nějaké procento spolehlivosti, které by uvádělo spolehlivost krevního testu provedeného dříve než 2 měsíce od rizika? Dá se to nějak procentuálně odstupňovat? Pokud dojde k infekci HIV, tělo začne vytvářet protilátky, tzn. že se rapidně zvýší počet bílých krvinek, které proti infekci zbrojí? Teoreticky by se tedy i z krevního obrazu, po třeba 1 - 2 měsíců od rizika (byl by rapidně zvýšen počet bílých krvinek) dalo zjistit, že je s tělem něco v nepořádku skrze zvýšené hodnoty bílých krvinek? Je to možné? Dále bych se chtěl zeptat, zda HIV + člověk vždy nakazí druhou osobu při rizikovém chování, nebo vždy záleží na daném zdravotním stavu atd. druhé osoby a není pravidlo, že se vždy musí nakazit i ta druhá osoba a jedná se tedy i o to, jaký bude mít zrovna ten dotyčný štěstí? Nebo prostě pokud je člověk HIV + automaticky vždy při rizikovém chování nakazí druhou osobu? Poslední dotaz nespadá pod dotaz na HIV, ale i tak se zkusím zeptat, třeba budete velmi ochotní a můj dotaz zodpovíte. Jedná se o syfilis. Pokud muž zpozoruje na svém penisu nějaký vřídek, bulku, strup, prostě cokoliv, co by mohlo souviset s nákazou syfilisem v prvním stádiu této nemoci a tento "úkaz" má na svém penisu již pár týdnů, tedy třeba 2 - 4 týdny. Následně tedy, v prvním stádiu této nemoci, půjde na krevní testy a testy budou negativní. Je možné již v této fázi považovat dané krevní testy za spolehlivé? Předem děkuji za váš čas a za odpovězení mých dotazů.

Aktuální počet dotazů v databázi: 10584

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


MOBILNÍ TESTOVÁNÍ - SANITKA

pro více detailů rozklikněte město

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 143
Obrázek č. 142
Obrázek č. 141
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.