On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc. Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin). Často jsou pokládány již několikrát zodpovězené dotazy. Než položíte svůj vlastní dotaz PROSTUDUJTE JIŽ ZODPOVĚZENÉ DOTAZY. Děkujeme za přízeň.



Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

rána, infekce 19. 11. 2018

Uživatel: kevin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je porušená kůže, mokvající ne krvácející bránou pro infekc při vetření krve či vaginalního sekretu? Mohou příznaky primoinfekce nebo její část, vyrážka, zvětšené uzliny přetrvat do 12 týdne po riziku nebo pokud je člověk infikovaný může být náchylnější k nachlazení a jiným nemocem pokud dříve nebýval po tak krátké době. Děkuji.

Sekret 19. 11. 2018

Uživatel: Tom, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den Byl jsem u prostitutky vše s kondomem, ale po druhé souloži kdy měnila kondom, se prstila, pak mi sahala na penis, a zalud, po prsteni chtěla nasadit kondom, ale prsty do něj ajazykem zkousela kterou stranou, bohužel samozřejmě nasadila kondom v kterým byli ty prsty předtím hrozí riziko??když penis vlastně byl v kondomů ve kterým měla ty prsty kterýma se prstila? Vrtá ne to hlavou

Krev v jídle 19. 11. 2018

Uživatel: Marie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Vážená poradno, chtěla bych se zeptat na následující věc: V lahůdkách jsem zakoupila pomazánku, prodavačka, která jí nandavala do krabičky, neměla rukavice. Asi po hodině od zakoupení jsem doma pomazánku jedla, ovšem dívala jsem se při tom na televizi, takže jsem si všimla až později, že jsou na pomazánce i v ní větší červené skvrny (přestože pomazánka byla bílé barvy). Napadlo mě, jestli to není krev. Nejsem si vědoma, že bych v puse měla nějaké zranění, ale můžou tam být různé afty a drobné ranky, které můžou trochu krvácet, aniž by o tom člověk věděl. Mohlo by tedy dojít k nákaze HIV v případě, že by prodavačka nebo i třeba ten, který pomazánku bezprostředně před tím připravoval, krvácel a já bych pak tuto pomazánku s krví jedla ? Otázku zdravotního průkazu personálu lahůdek pomíjím, neboť k nákaze HIV prodavačky, popř. člověka, který pomazánku připravoval, může dojít kdykoliv, pokud se chovají promiskuitně, což se nedá vyloučit. Vím, že při zaschnutí krve virus HIV hyne, ale v tomto případě krev nebyla zaschlá. Hrozí tedy tímto způsobem nákaza HIV ? Děkuji mockrát za odpověď Marie.

Rizikové chovani 19. 11. 2018

Uživatel: Martina, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, prosím o pomoc. Došlo k vzájemné mastrubaci, kdy muž vyvrcholil mimo tělo ženy a ihned se však otřel. Pak na ženu opět sahal, do pochvy ( asi s již suchými prsty). Došlo jeste predtim k orálnímu sexu ( mužovi), nedošlo však k vyvrcholení a nebyla krev. Může se žena nakazit? Diky

Bylinná "antibiotika" 19. 11. 2018

Uživatel: Anna, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, může mít na výsledek testu po 3 měsících od rizika vliv užívání bylinných extraktů, která jsou popisována jako přírodní antibiotika (lichořeřišnice, grep, lapacho.. )? Velmi děkuji. A.

Riziko orálu 19. 11. 2018

Uživatel: Blbec, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chci jít na testy na hiv a syfilis a asi i žloutenky B a C? Budou všechny testy po 3 měsících od rizika 100% spolehlivé?

Hiv 19. 11. 2018

Uživatel: Dave, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli léčba zeleného zákalu uzivam monopost 50mg a léčba výsokeho tlaku uzivam tezefort 80mg/5mg by mohly ovlivnit hiv test. testováno po 76 dnech negativní.

Masaz a oral 19. 11. 2018

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den měl jsem orální sex od ženy s ochranou. Je možné, aby se poškodil kondom kdy si toho nevšimnu? Sundaval jsem ho a byl celý jen volný už jsem neměl erekci. Další věc měl jsem intenzivní masaz penisu. Byl použity olej a krev na rukou jsem nezaznamenal měla je zdravá. Obě slečny byli po celou tu dobu oblečené. Je nutné podstoupit test na hiv í pri těchto situací? Dekuji vam.

Orální sex doplnění 19. 11. 2018

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Prosím o odpověď. Děkuji mnohokrát. Po 76 dnech testy na syfilis a žloutenky B a C? Můžu brát jako spolehlivé???

Určení doby nákazy 19. 11. 2018

Uživatel: Lenka, Téma: Poradna pro rodinné příslušníky a osoby blízké HIV+

Dobrý den, rada bych se zeptala, s jakou přesnosti se da určit, jak dlouho je člověk nakazeny a podle čeho se to stanovuje. Děkuji pěkně Lenka

Primoinfekce a smrt 19. 11. 2018

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Je možné zemřít během primoinfekce když se imunita hodně sníží? Byly zaznamenány takové případy v literatuře? Děkuji za odpověď.

doba sexu potřebná k nákaze, prejakulát, riziko sexu s cizinci 19. 11. 2018

Uživatel: jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobrý den, v neděli ráno jsem měl pohlavní styk s cizincem černé pleti mluvícím francouzky do 25 let. Po rychlém stopoření penisu mě penetroval, avšak bez kondomu a já po 10 vteřinách sex přešul s tím, že sex vlastně nechci. Po půl hodině jsem se vypláchl teplou vodou, ale ten den jsem se předtím také bohužel holil a v oblasti konečníku porušil integritu pokožky. Je toto 10 vteřinové pochybení vážným podnětem k úvaze o PEP léčbě? Je v případném prejakulátu dostatečné množství spermatu k nákaze? Je u této skupiny cizinců statisticky větší riziko nákazy? děkuji za odpověď

Orální sex 18. 11. 2018

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Byl jsem na testu z krve po 76 dnech od rizika v Litomyšli v nemocnici. Byl jsem na testu Hiv, syfilis a žloutenek B a C. Vše negativní. Žádné léky jsem nebral. Můžu brát výsledky jako spolehlivé? Riziko bylo orální sex od prostitutky.

Zpackana profylaxe? 18. 11. 2018

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, obracim se na vasi poradnu s dotazem, ktery me velmi trapi. Pred tydnem jsem se vystavil znacne rizikovemu sexualnimu chovani. Kdyz jsem si vse po vystrizliveni uvedomil a na internetu dohledal informace, pozadal jsem v nemocnici na infekcnim oddeleni o PEP (cca 42 hod od rizikove situace). Lekarka mi vsak po konzultaci s vedoucim pracovnikem AIDS centra napsala pouze lek Truvada, nikoli Truvada + dalsi lek. To je pro me velmi matouci a v rozporu se vsemi informacemi na internetu, i v letaku. Po me namitce jsem byl ujisten, ze je to v poradku, ze pri nepatrnem riziku ohrozeni (mozna jsme si nerozumeli ve vyhodnoceni rizika, ci jsem nezduraznil nektere detaily) tento lek staci. O cca 24 hodin pozdeji, po me dalsi navsteve a pozadavku mi predepsali i druhy lek, Interpress ci jak se presne jmenuje. Takze jsem nejprve ve 42. hodine uzil Truvadu, za 24 hodin (v 67. hodine od rizika) dalsi pilulku Truvady, dle doporuceni, a v 68. hodine i Interpress (driv jsem se k nemu nestihl dostat). Od teto 68. hodiny rizika nakazeni jsem uz uzival oba leky presne dle navodu. Bohuzel jsem si pri dalsim studiu informaci o viru uvedomil otazku, jestli zde nedoslo k fatalni chybe z obou stran. Jednak je mi jasne, ze s casovou prodlevou podani obou leku zaroven, tedy plne PEP, se snizuje jeji ucinnost, je-li jeste vubec nejaka (nektere zdroje uvadeji ucinnost jen do 48 hodin od rizika). Ale hlavne me napadlo, jestli ono samotne podani Truvady ve 42. hodine nemuze zapricinit vznik rezistence dale mutujiciho viru, ktery by si o onech 24 hodin pozdeji tim padem vybudoval rezistenci i proti kombinaci Truvada + Interpress, mezi temito leky proklickoval a byl v dusledku rezistentni proti obema lekum. Coz by dokonce mohlo v podstate znemoznit naslednou lecbu, pokud by se infekce pri testech projevila... Velmi me toto vsechno trapi, nerozumim tomu a jsem nestastny z toho, ze musim bojovat nejen proti viru, ale i proti pro mne podivnemu predepsanemu leceni... Velmi dekuji za pripadne vyjadreni se k problemu a za cas k precteni.

EBV a hiv test 17. 11. 2018

Uživatel: def, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, Muze vir ebv ovlivnit tvorbu protilatek proti hiv a ze se to neukaze na testu? Dekuji.

Večeře 17. 11. 2018

Uživatel: Sabina, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, možná mám hloupý dotaz, ale již pár dní se mi neustále honí hlavou. Byla jsem na večeři s mužem, jehož hiv status je mi neznámý, a oba jsme měli chipsy se salsou. Po chipsech jsem měla v ústech malé ranky, možná z nich šla i trocha krve. Chvíli poté jsme se několik minut hluboce líbali a já si myslím, že i on by měl stejné ranky v ústech, když jedl to samé, co já. Mám se obávat možné nákazy? Měla bych se kvůli tomu jít testovat? Děkuji a přeji hezký den!

Kvasinky a hiv 17. 11. 2018

Uživatel: Kiki, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat jestli muže nějak souviset to, ze se mi vždy po preleceni vrátí kvasinkova infekce, v podstatě už po 3 jsem brala léky od gynekologa a cca týden po dobrani se mi vždy problém vrátí, musím teda podotknout ze jsem nikdy nic nedostala pro přítele. Také mám pocit ze mám bílý povlak na jazyku, sice nic extrémního ale takový zvláštní pocit v ústech a měsíc mám 2 afty. Také mi bylo nalazeny buněčné změny na čipku, kde jsem byla odeslána na onkogynekologii a řekli mi ze je to zatim první stupeň a mělo by se to samo vyléčit pokud mám dobrou imunitu. Bojím se jestli to vše nemůže souviset s hiv, měla jsem několik sexuálních partnerů ale kondom jsem nepoužívala. Na testy jsem objednána, ale to čekání je teda psychicky náročné, člověk nad tím neustále přemýšlí.

Prenos krvou 17. 11. 2018

Uživatel: Miska, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den,rada by som vedela,ci mi nieco hrozi..uz je tomu rok.chodim cvicit a v tu dobu som chodila cvicit s kamaratom.stalo sa mi,ze som mu na ruku pustila kotuc a poranila mu skaredo nechty.krv som mu zabalila do svojho uteraku a musela som to samozrejme utret aj zo zeme.najhorsie na tom je,ze som mala ranky na rukach,kedze som si v tu dobu velmi kusala kozu kolo nechtov.pamatam sa,ze pri umyvani ma tie ranky stipali.prosim poradte..je nutne sa testovat?asi 4 dni po som dostala horucku,zdurili sa mi uzliny a bolel krk,mala som aj bolesti hlavy po horucke.o2tyzdne na to sa mi urobil maly herpes na ustach.desi ma aj zhorsene akne na vrchnom chrbte,pred tym.som.nanho netrpela.samozrejme som sa ho opytala,kedze ma to trapilo.on tvrdi,ze je zdravy,ze nebol chory uz niekolko rokov.testovat sa ale nikdy netestoval.taktiez ma vystrasilo,ze sa mi potom zacal vyhybat.som mamicka 2 malych deti a mam manzela.velmi sa bojim,

Folikuly,imunita 17. 11. 2018

Uživatel: Milan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, byl jsem testovan v 60ti dnech od rizika na hiv ve SZU. Vysledek byl negativni. Je jedno,ze jsem byl na testovani v dobe prodelavani nemoci-zanetu nosohltanu? Kortikoidy ani antibiotika jsem nebral. Test byl proveden po vzajemne masturbaci,kdy se dostal sekret jine osoby na sliznici meho penisu. Zacaly se mi take tvorit na obliceji folikuly. Cetl jsem,ze se to deje take pri hiv kdy je imunitni system oslaben. Je mozne,ze by se to delo 2 medice od rizika a nakaza se neukazala kvuli oslabene imunite nebo prave prodelavane nemoci? V ZSU tvrdi,ze rozdil ve vysledku mezi druhym a tretim mesicem je 5%. Prosim o peclive precteni a vyjadreni se ke vsem mym otazkam at nemusim pokladat dotaz znovu. Mohl by zareagovat pan doktor? Vazim si vasi prace a dekuji za ni.

prenos 16. 11. 2018

Uživatel: Miroslava, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň,chcem sa opýtať.K prenosu cez ranu dochádza vtedy ak rana v ten moment krváca?Ak teda krvácala napr. pred 12,24 hod už k prenosu nedojde?Dakujem za odpoveď.

Můžu tomu věřit? 16. 11. 2018

Uživatel: Muzu, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jesli je spolehlivý výsledek rychlotestu po 72/60 dnech od rizika-pichnutí do prstu a dotek špinavou rukou sliznice a možný kontakt z virem. První test po 26/14dnech.Brala jsem antibiotiky v září na zánět močových cest a kandidozu. Děkuji moc za odpověď a vážím si vaši práce.

Přenos skrze atopický ekzém 16. 11. 2018

Uživatel: Pater, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, předně se omlouvám za četnost dotazů ale zajímá mě hodně věcí o takto zásadní události, která se mě dotýká, takto zásadně. Chtěl jsem se ještě zeptat, jak je to s atopickým ekzémem na hankách rukou a na stehnu. Beru na to kortikoidovou mastičku ale pokožka je někdy v hodně špatném stavu, jak je to s průnikem infekce HIV do ekzému., také pokud se týče běžného soužití s HIV pozitivní osobou. Děkuji za Váš čas.

Odber krve 16. 11. 2018


Dobrý den, Lze zjistit případná nemoc hiv z klasického preventivního odběru krve u praktického lékaře? Dekuji

Orální styk 16. 11. 2018

Uživatel: Anonym1, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možný přenos AIDS pokud by mě orálně uspokojovala nakažená žena? A nebo jestli se obávat nemusím protože by přenos byl možný v tomto případě jen pokud bych byl nakažený já a žena by byla příjemcem...

Můj případ 16. 11. 2018

Uživatel: penny, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Chtěl jsem se zeptat, pokud mohu, na míru rizikovosti chování a nějaké další otázky. Předem děkuji za Vaši odpověď. 1) Jak dlouhý čas nebo interval se rizika získání nákazy sčítají? Například pokud mám s pozitivní osobou sex dvě noci po sobě nebo s pauzou dva dny? Sčítají se viry, které útočí na zdravý organismus nebo za jak dlouho se virová nálož vlastně nesčítá a organismus vnímá již vir jako samostatnou nálož? Snad je to napsáno tak, že to lze pochopit? 3) V průběhu cca 2 měsíců jsem měl s HIV pozitivní ženou 3 orální styky, já je prováděl ženě a jeden vaginální styk. Vaginální styk byl ale zvláštní. Nemohl jsem se do ženy dostat, snad jen na 3cm a záhy toho zanechal. Nevím, kde byl problém. Je zde nějaká polehčující okolnost? Žena byla pozitivní 5 let a neléčená. Před stykem vždy řekla, že jsi jde osprchovat intimní místa. 4) Co soudíte o tabulce nakažlivosti viz odkaz? Odpovídá dle Vašeho názru realitě? http://www.poz.com/pdfs/P04-14p53.risk_transmission.pdf 5)Od ženy jsem vykoledoval aft a vřídek na jazyku. Je to indikátor faktu, že se mi usadila v těle také HIV infekce?

rezistencia voči liekom 16. 11. 2018

Uživatel: matthias 289, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

prajem dobrý deň, zaujímam sa o túto tému, a chcel by som sa opýtať, ak hiv+ pacient nezodpovedne pristupuje ku svojej liečbe, vynecháva lieky atď, a vytvorí sa u neho rezistencia popr. krížová rezistencia voči liekom, a takýto pacient nakazí iného človeka, tak tento človek taktiež získava túto rezistenciu ?? ďakujem vopred za prípadnú odpoveď, a taktiež za vašu neúnavnú prácu tuna na fóre

Procento pozitivných od pozitivních osob? 16. 11. 2018

Uživatel: heto, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, pokud mohu mám dotaz. tabulka zde, str jedna: http://www.szu.cz/uploads/documents/CeM/HIV_AIDS/rocni_zpravy/2018/HIV_AIDS_03_2018.pdf Tato statistika níže znamená, že přibližně 20% infikovaných, respektive jejich sexuální partneři, oněch infikovaných, jsou z tak velkého procenta také nakažení? Heterosexuální 540 ku 96 A ještě jeden dotaz, jakou úlohu hraje dobrá imunita v jedince, zda se nakazí nebo nikoliv. Děkuji.

Xanax a test 15. 11. 2018

Uživatel: xanax, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Má Xanax vliv na výsledky testu? Dekuji.

Infekčnost 15. 11. 2018

Uživatel: Pater, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, jak lze statisticky porovnat infekčnost, pravděpodobnost nakazení se od ženy, která je a) šest let HIV pozitivní bez léčby b) která je rok HIV pozitivní bez léčby a c) HIV pozitivní ženou, která se léčí? Je jistou výhodou, pokud soulož z pohledu muže byla krátká? Děkuji.

Ejakulace do úst 15. 11. 2018

Uživatel: Dotaz, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mohu se nakazit od ženy při orálním styku, kdy mě žena uspokojuje až do vyvrcholení do úst ? Předem děkuji za Vaši odpověď

Infekce HIV v balíčku s prezervativem 15. 11. 2018

Uživatel: Jozin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné, že by někdo dostal dírkou např. za pomoci stříkačky HIV vir do balíčku přímo k prezervativu a tím by se pak po jeho použití na penisu člověk mohl infikovat? Děkuji

Bez řádného pojištění 15. 11. 2018

Uživatel: potter, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda je řešitelná situace, kdy cizinec pobývá na území ČR v rámci přechodného pobytu, pouze se základním pojištěním pro cizince? Taková léčba HIV stojí množství peněz a pokud je člověk nemá, co potom reálně dělat? Existuje nějaké řešení, aby nemusel odcestovat, když tu má třeba svoji rodinu?

Jak postupovat dál? 15. 11. 2018

Uživatel: Karafiát, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, pokud mohu, mám dva dotazy, pravděpodobně pro pana doktora. Děkuji předem za jejich zodpovězení. 1) Má novomanželka(3 měsíce), byla na testu HIV a test vyšel pozitivně. Jedná se o cizinku, tvrdí, že měla pouze krátkou romanci ani ne klasický sex před šesti lety. Oba jsme katolíci a společný sex jsme nechávali až na po svatbě. Po svatbě jsme se pokoušeli o sex ale ten byl z mé strany prakticky nemožný. Penis se mi 2x ztopořil, totiž jenom na krátkou dobu a dokončit tak klasický sex do pochvy bylo téměř nemožné. Klasický sex probíhal snad dvě minuty. Mimo toho jsem měl také pocit, že průchod penisu do manželky byl pro ni bolestivý až nemožný, jakoby úzké hrdlo. Takže poslední cca 3 měsíce trávíme vlastně u líbání a manželce jsem dělal 3x orální sex. Byl jsem před týdnem u sexuologa a ten zjistil nedostatek testosteronu na hodnotě 4 a také po stěru nebo z krve objevil bakterii: Acinetobacter radioresistens. Na kterou jsem dostal antibiotika. Jak jsem si našel na internetu, malá tvorba TST je často příznakem HIV pozitivních a také jmenovaná bakterie napadá HIV pozitivní. Lze toto považovat za předzvěst HIV pozitivity, ještě před testem samotným, který provedu v řádném čase? Problém s erekcí jsem měl nicméně již roky dříve, než jsem potkal manželku. Pokud se mě týče, neměl jsem žádnou jinou známost, pouze moji manželku, takže jsem před ní nemohl být pozitivním. 2) Je možné nějak zjistit, zda je člověk HIV pozitivní například měsíc rok nebo více let? Jak/kde mohu toto zjistit?

Testy 14. 11. 2018

Uživatel: Tereza, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, byla jsem na testech 61den po riziku, výsledky negativní a další test jsem podstoupila 121den (bylo to 24dni po ukončení léčby chlamydii antibiotiky a 3den co J jsem začala brát polygynax na vaginální mykozu, který obsahuje antibiotikum). Výsledky byly opět negativní, chci se jen ujistit, že ten polygynax nemohl výsledky ovlivnit? Děkuji za odpověď

Otázky o primoinfekci 14. 11. 2018

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Může výražka v průbehu infekci zasýchat nebo je stejná po celou dobu?Mohou být zvětšené nosohltanové a krční mandle také celou dobu a trvá to už min šest týdnů?Leky pomahaji jen na chvíli. Riziková situace to dotknutí malou krvácející rankou různých věci ve veřejných prostorech a dotknutí se špinavou rukou sliznice. Děkuji za odpověď.

Možnost nakažení 14. 11. 2018

Uživatel: Kawimann, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den rád bych se zeptal jak velké riziko nakažení když jsem ženu uspokojil rukou a tou samou pak sebe.Mam asi dva měsíce po bolesti kloubů a více se potím žádné teploty nic nebylo.Predem děkuji za odpověď

Testování cizinců v ČR 14. 11. 2018

Uživatel: Cage, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, jsem cizinec v ČR a byl jsem v malém městě, kde nyní pobývám na odběr u firmy, která běžně dělá odběry pro obvodní lékaře.... Náhlásil jsem meno a číslo pasu. Po týdnu jsem přišel na jejich pracoviště s tím, že mě na této pobočce test nevydají jak slíbili ale musím na centrálu do okresního města..?? Mám se obávat toho, že jsem pozitivní a jenom budou ode mě mámit nové a nové informace, například kde bydlím nebudu z toho mít ještě právní dohru...? Paní řekla, že žádanka byla neúplně vyplněná a je třeba něco dopsat a proto tam musím osobně do města. Popravdě, moc tomu nevěřím a obávám se, že jsem pozitivní, přestože se testuji jenom kvůli mé přítelkyni a sex jsem neměl 6 let. Jsem z toho zdrcený. Jak to vidíte?

antibiotika a test po 56 dnech od rizika 14. 11. 2018

Uživatel: Smoliae, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň vopred ďakujem za odpoved včera som bol v HIV centre pre výsledok dal som sa testovať po 56 dňoch od rizika medzi tým som bral doxyhexal a mdeoflexin proti zápalu prostaty mohli ovplyvniť test? Mám ísť znova za mesiac alebo sa môžem na to spoľahnúť ďakujem za odpoved

Kratky oralni sex 14. 11. 2018

Uživatel: Chris, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, na zaver spolecne masturbace gay doslo k vyvrcholeni do pusy. Je riziko prenosu v takovem pripade pro toho kdo ejakuloval ? Jednalo se o ejakulaci kdy penis byl v ustech muze zhruba 5 vterin. Nevim zda jit na testy nebo ne. Ja byl ten kdo ejakuloval do ust jineho muze.

Prep pro partnera 13. 11. 2018

Uživatel: Petr, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Hezký večer! Mám dotaz ohledně aktuální situace s prep v ČR. Jsem na Vašem webu (dnes již webech) po delší době. Původně jsem mířil do diskuze pro plus, abych konzultoval, zda někdo má zkušenost se získáváním prep pro negativního partnera třeba nákupem ze zahraničí. Velmi mě překvapilo, že už se nějaké možnosti dostaly i k nám. I když nejsem úplně moudrý z toho, kdo je přesně cílovou skupinou. Jsem Pozitivní devět let, téměř stejně dlouho s nedetekovatelnou VN. Nyní poměrně čerstvě ve vztahu s negativním partnerem, který je s mou diagnozou srozuměný a je dostatečně edukovaný, aby vyhodnotil míru rizika při vztahu a sexuálním styku se mnou. Pro můj klid bych byl raději, kdyby prep užíval, přece jen na odběry chodím na Bulovku jednou za x měsíců, i přes poctivý přístup k léčbě bych změnu VN neměl možnost zjistit ihned a ostatně i právní stav u nás mě nenaplňuje moc klidem ohledně jakýchkoliv případných komplikací, které mohou nastat. Z webu http://www.hiv-prevence.cz/pre-expozicni-profylaxe-tzv-predleceni.html mi není zřejmé, zda negativní zájemce ve vztahu se stálým partnerem, který již nulové virové nálože dosáhl, je vhodným adeptem se o prep ucházet, ani jaké jsou podmínky případného zmiňovaného zapojení do německého projektu. Je možné k tomuto dostat bližší informace? Předem díky.

Aktuální počet dotazů v databázi: 8624

CSAP nove logo

Podpořte nás!

 

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

SANITKA

LIBEREC

terminál MHD Fügnerova
testy HIV a syfilis
pátek 29.11., čas: 13:00 → 17:00 hod.
letos poslední mobilní testování

Připravte se on-line.


... PRŮBĚŽNÝ PLÁN SANITEK


Objednání besedy


Obrázek č. 124
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem