On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Rizika 22. 5. 2019

Uživatel: AnonymR, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl jsem se prosím zeptat, jak velké riziko nákazy je, pokud mi to udělala prostitutka rukou, kterou si před tím sahala na genitálie a masturbovala (také si nejsem jistý, zda neměla menstruaci a neměla krev na rukou)? Popřípadě by mě zajímalo, zda jsou možná nějaká jiná rizika nákazy (žloutenka apod.). Děkuji

Zubař a krev 22. 5. 2019

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, dnes ráno jsem byla u zubaře a přede mnou tam byl nějaký pán. Vím, že lékaři používají sterilizované nástroje a zubařka měla i rukavice, ale mám strach z jiné věci: zubařka si nasadila rukavice a poté mi střídavě sahala do úst a střídavě se dotýkala lampy, ovládání křesla, vody apod. V puse jsem měla právě čerstvou a krvácející ránu. Pokud by i předchozímu pacientovi tekla v ústech krev a ona stejným způsobem mu sahala střídavě do úst a na přístroje, na nichž by ulpěla jeho krev, mohu se nakazit? Šla jsem do ordinace cca 5-6 minut poté, co pán přede mnou odešel. Omlouvám se za svůj dotaz, ale moc mě to trápí. Děkuji Vám za odpověď.

testy ve zlínském kraji 22. 5. 2019

Uživatel: pavel, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chci se zeptat jestli je možné někam si zajít na placené rychlotesty ( HIV, syfilis, žloutenky) ve zlínském kraji. Nebo pro mě jako pro zlíňáka je nejblíž Olomouc ? Děkuji za odpověď Pavel

Odběr krve 22. 5. 2019

Uživatel: Josef, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, dnes jsem byl u Vás v domě světla na odběru krve za účelem testu. Vše bylo v pořádku personální milý, akorat mě zarazilo to ze sestřička která mi brala krev si nevzala rukavice. Predemnou odcházel pacient také z odběru krve a sestřička si neumyla ruce nic a nyní se obavám co kdyby měla na ruce krev od předešlého pacienta a nějak se mi dotkla rány jak mi brala moji krev? Je takto možnost nakazí? Děkuji ta odpoved

Možnost nákazy 21. 5. 2019

Uživatel: Lucie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o názor, jestli je možná nákaza těmito dvěma způsoby: 1) Podala jsem si ruku s člověkem, který měl na ruce krvácející šrám. Asi za tři minuty jsem si tou rukou automaticky promnula oči. Může mi hrozit nákaza? 2) Může se člověk nakazit, pokud by se mu na ústa dostalo malé množství krve nakaženého člověka a tuto krev by spolkl? (v ústech by ale nebyla žádná otevřená rána, „pouze“ by došlo k jejímu pozření) Moc děkuji za odpovědi a přeji hezký den.

Rizikové chování - sperma 21. 5. 2019

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Je možné se nakazit HIV při masturbaci ejakulátem partnera. Když se mi vystříkal do ruky, kde jsem měl na prstech menší nezahojené oděrky? Tudiš sperma bylo v přímém kontaktu? Děkuji za odpověď David

Proč nejsou léky dostupné v lékárně 21. 5. 2019

Uživatel: und estor, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč nemohu dostávat 1/4-letně léky přímo z mé místní lékárny ale musím pro ně jezdit 180km do hcentra? Zabere to celý den. A druhý dotaz. Není možné zaslat léky z hcentra například do místní lékárny k vyzvednutí nebo léky zaslat poštou, do vlastních rukou? Děkuji.

Riziko 21. 5. 2019

Uživatel: Flavio, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Samozrejme jsem studovala,ale vetsinou jsou ty odpvedi rozporuplne.z uvedenych praktit je riziko prenosu treba zloutenky ci syfilis? Hiv tedy ne.mam rodinua chci mit nechrabeny styk proto se ptam nezlobte se diky flavio

Riziko 21. 5. 2019

Uživatel: Flavio, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, nenasla jsem jednoznacnou odpoved zda je riziko francouzske libani kdy neni viditelna krev,ale dutiny si nezkoumame asi nikdo takze nevim. Dale drazdeni od partnera. Celkove mazleni atd. Byla jsem na testu po 18 tydnech negativni.mam opakovat?

Dotaz 21. 5. 2019

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možný přenos při šlápnutí čerstvě poraněnou nohou do cizí čerstvé krve na zemi? (u vody kde obě poraněné nohy došly při zranění do kontaktu s vodou)

Test 21. 5. 2019

Uživatel: Aleš, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtel bych se zeptat zda Xorimax 250 (antibiotika) a mictornorm (neni antibiotika) mohou ovlivnit výsledky testů?Někde jsem se dočetl, že tyto přípravky na to nemají vliv.Tak bych chtěl slyšet V´aš názor jako odborníků.Testy provedeny 2 měsíce a 3 týdny od rizika.(přesně 80 dní).Doporučujete testy provést ještě jednou?mohlo by těch 10 dní do doby kdy už test neovlivní nic nějak test ovlivnit?Že by nebyl ani reaktivní?Nebo mohu výsledek brát za konečný negativní?Děkuji za Vaši odpoveď.

HIV test po 2 mesicich 21. 5. 2019

Uživatel: worried, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, byl jsem na HIV testech v FN Brno po druhém, pátém a osmém tydnu (58dnu) od mozne infekce (insertivni oralni sex). Vim, ze riziko pri teto aktivite je minimalni az nulove ale cca 2 tydny od mozne infekce jsem mel 2 dny teploty a krev z pupiku. Proto ty obavy. Ve vsech pripadech byly testy negativni. Nazev testu byl Architect HIV 1,2 Ab/Ag provedeny odberem krve. V nemocnici mi rekli ze test po 6 tydnech je uz dostatecne spolehlivy. Tady ale pisete ze nejlepe je zajit na testy az po 2 mesicich. Proto jsem sel az po 8 tydnech. Ma otazka je jestli tedy uz muzu povazovat muj vysledek za konkluzivní při mém riziku? Nebo mam si jeste zajit jednou na testy v 3 mesici. Zadne leky neberu. Navíc mě bylo řečeno, že pokud by moje symptomy byly způsobeny akutní HIV infekcí tak už by testy byly pozitivní. Děkuji za odpověď.

Prenos HIV v robote od kolegu 20. 5. 2019

Uživatel: Nick, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den mal som v januari 2019 teplotu 39,3 celzia bola dost velka zima vonku robili sme na streche... Mam priatelku ktoru som nezradil a viem 100% ze ona mna tiez nie... hacik je vtom ze sefujem na stavbe v zahranici a mal som jedneho cloveka na stavbe z ktorym som sa mal problem stale porozumiet bol autista po case mi povedal ze ma otca tepleho... potom sa mi v marci stalo ze mal porezani palec prisiel kumne a spytal sa mna ze ci chcem hiv vtedy som sa roztriasol a prestrasil po case som zistil ze je dost zakerny ale nechcelo by sa mi verit zeby az tak... bojim sa proste som verny priatelke a co jej mam teraz povedat ze idem na testy kvoli comu... viete ja sa v praci koncetrujem na pracu dost casto si dam srubovak do ust alebo mam malu ranku na ruke obcas ma zozadu vystrasil alebo som si vsimol ze je zamnou... je mozno zeby ma niejak zakerne dokazal nakazit??? To je moja otazka dakujem za odpoved

Doplňující dotaz 20. 5. 2019

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Omlouvám se ale měl bych doplňující dotaz když jsem si u mýval rukou kterou jsem prstil maserku/prostitutku panis není možný přenos hiv děkuji

Dotaz 20. 5. 2019

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den měl bych dotaz byl jsem na erotické masáži zakončené oboustrannou masturbaci (prsteni maserky) A pak jsem se u mýval rukou kterou jsem ji prstil (u mýval jsem si tou rukou penis) chtěl bych vědět jaké je riziko přenosu hiv mám z toho strach (alkoholická nerozvaznost)

TESTOVANI 20. 5. 2019

Uživatel: motylek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, Potrebovala dneska prijit na HIV testovani a na testovani proti STD nemocem. Je mozne prijit dneska mezi 16-19 hodinou bez objednani anonymne? Take bych se chtela zeptat, zda je mozne vysledky sdelit telefonicky/emailem? Bohuzel odjizdim zitra na dlouho do zahranici. Dekuji moc.

Rimming 20. 5. 2019

Uživatel: NOX, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, chcem sa opýtať či je možný prenos HIV lizaním zadku - rimming. Či už to vykonávať aktívne alebo to mat pasívne. Bola iba táto praktika, nic viac. Ďakujem veľmi pekne za odpoved.

lymfodrenáž a masáž pro hiv+ 19. 5. 2019

Uživatel: koroner, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je pro hiv pozitivní osobu, vhodná přístrojová lymfodrenáž nebo ruční lymfatická masáž, kterou provádí lékař zde: https://www.dermatologieolomouc.cz/cenik/ O své nemoci jsem se dozvěděla tak, že mě nateklé lymfatické uzliny nemizely z oblasti krku a za ušima, následoval test. Na hiv lécích jsem asi 4 měsíce, ale lymfatické uzliny jsou stále ještě natečené, tak mě napadlo, pomoci tomu nějak také jinak.... Děkuji za Vaši odpověď = Váš čas.

Obav, 19. 5. 2019

Uživatel: Radim, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobry den.Pred 3 roky jsem mnel nechraneny styk s narkomankou bouzel,od te doby mam plno zdravotnich problemu:vyraska po celym tele,ruflex zaludku,trapi mne i prujem ktery mam stridave od styku,zanet chronicky hltanu a mykozu nechtu.Souvisi to s hiv? Mam i velke psichicke problemy na ktere beru hodne tabletek asi 15 dale mam paradentozu lamou se my zuby,chronicky prujem Byl jsem na testech a byly negatyvni ale nemohlo to neco ovlivnit napr zanet v tele nebo ty tabletky.Jeste jsem dost unaveny furt polehavam.Dotycna je take dost nemocna ma skoro stejne problemy jako ja.Dekuji za odpoved

Lichen planus 19. 5. 2019

Uživatel: Tonda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je prosím vás Lichen planus typickým znakem hiv ? A pokud ano, tak spíše v ústech, na trupu nebo končetinách? Děkuji

Riziko? 19. 5. 2019

Uživatel: J., Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné riziko přenosu následující způsobem? Vylezal jsem stejnou cestou z rybníka jako osoba, která měla krvácející ránu, nejsem si jist zda jsem mohl šlápnout na krev, ale v rybníce jsem si také způsobil poraněni na boční hraně palce. Děkuji za odpověď.

Kamarád je HIV+ a vím, že souloží bez ochrany 19. 5. 2019

Uživatel: Jan, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den, trápí mě následující problém. Můj kamarád je HIV+, ale žije promiskuitní život a nepoužívá ochranu. Mám já, člověk, který, jako jeden z mála ví, že je HIV+, právo informovat jeho sexuální partnery o jeho onemocnění? Nevztahuje se na to lékařské tajemství? Předem děkuji za odpověď.

Testovani 18. 5. 2019

Uživatel: Berta, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,precetla jsem poradnu a narazila na dotaz kde byla mozna opozdena tvorba protilatek dele nez 3 mesice.znamena to,ze kdyz jsem mela test po 4 meisich negativni mela bych ho radeji opakovat? Muze po 4 mesicich ovlivnit jina nemoc tvorbu?jsem ted z toho mimo po testu jsem mesic a nevim zda duverovat vysledku co kdyby soubezne probihala jina pohlavni nemoc o ktere bych nevedela syfilis zkoutenka ci jina ....acinam panikarit a prohlizet se. Dekuji Berta

Riziko po orálním sexu 18. 5. 2019

Uživatel: Johnny, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, měl orální sex (nechráněný) a anální sex (s kondomem). Je to přesně 34 dní, doposud jsem neměl žádné příznaky, ale dnes mě začalo bolet v krku a mám trochu kašel, jinak nemám teplotu, nemám ani zvětšené uzliny ani jiné příznaky z webu. Mohlo by se jendat o HIV? Postačí k testu 60 dní od sexu, aby byl orůkazný, nebo je nutné dodržet oněch 90 dní? Jaké je v mém případě riziko přenosu? Děkuji

Je to rizikové? 17. 5. 2019

Uživatel: Zbyšek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Přeji dobrý den, četl jsem zde podobné případy, myslím, že u mne k riziku nedošlo, ale přeci jen prosím o Váš odborný názor. Při stříhání ochlupení na varlatech jsem si večer udělal drobnou ranku, která po několika sekundách přestala krvácet. Zapomněl jsem na ni a vzpomněl si až druhý den odpoledne, kdy mi na varlata sahala partnerka, která před tím masturbovala. Prohlížel jsem si pak ranku, byla zacelená a pokrytá stroupkem. Bylo toto riziko? Předem děkuji!

Prenos 17. 5. 2019

Uživatel: Katka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, u kožného lekára bol predo mnou pan ktorému odstránovali bradavicu. Po nom som hned isla do 5min ja do ambulancie. Ak doktorka mala trochu krvi na prste od predošleho pac. a mne chytala výrazku na tvári, ktora mi cca 2hod predtým krvacala... Da sa takto hiv nakaziť?

Léky 15. 5. 2019

Uživatel: Jakub, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, byl jsem na testu po 2 mesicich a 3 tydnech. Negativni. Cetl jsem v nekterem predchozim dotazu, ze test je spolehlivy po 2 mesicich, pripradne po 3 mesicich v pripade, kdy se berou leky, zejmena antibiotika nebo kortikoidy. Já beru jiz dlouhodobe pouze Xados (alergie) a nejake vitaminy na imunitu - Vitamin C, horcik a do nosu Avamys take na alergii. Priznam se ze nevim, zda muze zejmena Xados nebo ten Avamys obsahovat kortikoidy a proto se chci zeptat, zda jiz mohu brat test za spolehlivy? Moc dekuji.

CHEM SEX 15. 5. 2019


Dobrý den,prosím o odpověď na doplňujicí dotaz,jak veliké je riziko přenosu žloutenky C při použití s někým slánku (brčko) při sniffingu pervitinu? Pan doktor Procházka odpovídal,že je možný,ale nakolik je možný nebo je šance že se člověk nenakazil? Je aspoň menší než při žilním použití? A HIV riziko při tomto není? A za jak dlouho mohu jít na rychlotest na žloutenku C ? Je stéjně spolehliv jako laboratorní? Nebo raději si nechat udělat test v laboratoři? Někde na odborných stránkách se uvadí,že stačí 3 týdny někde se zase píše,že podobně jako u hiv 2-3 měsíce a někde se uvádí až 6měsícu. Ještě bych se chtěl prosím zeptat,jak často může člověk chodit na tyto testy,aby neměl problém třeba s pojištovnou nebo aby se na něho pracovníci nedívali špatně! Chodím co 6 měsíců a někdy si připadám,že obtěžuji! DĚKUJI

Testování 14. 5. 2019

Uživatel: Orální styk, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den 13.prosince jsem byl u jedne prostitutky měl jsem klasický Pohl. Styk chráněny ale oboustranny orální styk nechráněny četl jsem tady že pišete že je riziko dost malé a někdy ani nedoporučujete se Testovat jelikož u mě v lednu zacli zdravotní potíže byl jsem se poprvé testovat 97 dní od rizika (v březnu) na HIV rychlotestem vyšlo to negativní jelikož jsem vystrašeny byl jsem se testovat laboratorne v nemocnici 4.dubna a pak zase 29.dubna vyšlo to negativně mám z toho pořád strach musím se ještě bát HIV? V domě světla v Hradci jsem byl ještě 7.kvetna na rychlotestu taky to vyšlo negativně bral jsem různé prášky a nevím co mám za potíže

Doba čekání 14. 5. 2019

Uživatel: Filip, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,uvádí se že na test by se mělo jít dva měsíce od rizikového chování,ale pokud člověk v době kdy čeká bere např. antibiotika nebo některé léky tak by měl jít po třech měsících.Chci se tedy zeptat,je eště něco co prodlužuje dobu čekání než může jít člověk na testy?Děkuji

Rozpuštěná krev 14. 5. 2019

Uživatel: Z tu o, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím, je možné nakazit se že zaschlé krve, staré několik hodin, která je pak ale působením např. vody, deště či slin rozpuštěná?

Sex s prostitutkou 14. 5. 2019

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Premyslim o testu, ale nejsem si jist, zda se zbytecne nestresuji. Nekolik dni zpet jsem mel chraneny styk s prostitukou, nicmene k vrcholu nedoslo a na radu prisla masturbace. Nejistota prichazi ve chvili, ze si nepamatuju, kterou rukou jsem sundaval kondom a nasledne masturboval. Mam delsi predkozku, tudiz teoreticky infikovana ruka (pri sundavani kondomu) s zaludem nejspis do kontaktu neprisla. Nejasnosti ma za vysledek alkohol. Ma cenu zkouset test z lekarny, nebo radeji rovnou na anonymni testovani? Po jake dobe je adekvatni test? Dekuji....

Přes 1,5 miliónů kopií virové nálože 13. 5. 2019

Uživatel: Řidič, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den.Chci se zeptat na odborný nezávislý názor. Po přijetí do nemocnice jsem měl přes 1,5 miliónů virové nálože a imunita pouhých 20 CD4. Po pár týdnech hospitalizace došlo k prasknutí a následné operaci tlustého střeva.z důvodu rakoviny-non hodginův syndrom..Proběhla lečba-chemoterapie,mabthera a užívám Triumec.Po půl roce e léčby jsem opět nastoupil do práce. Léčím se skoro rok. Za tu dobu je virová nálož pod 50 a CD4 kolem 180.Můj dotaz-Jaká je prognóza mého stavu?Lékaři mi nedávali ani jedno procento že přežiju,když mě žena přivezla do nemocnice..Co mohu udělat navíc,aby se mi zlepšila imunita?Nějaké doplňky stravy,vitamínů atd.??Muž,45 let,kuřák,váha 78 kg.Děkuji za případnou radu.S pozdravem Řidič

Jsou nutné testy? 13. 5. 2019

Uživatel: Iva, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda si mám zajít na testy, nebo je to zbytečné. Mám stálého partnera deset let, který před tím než mě poznal pravidelně daroval krev. Nyní už bohužel nechodí. Já jsem před ním měla jednoho partnera, což je asi 12 let zpátky (ten měl přede mnou jednu holku, myslím, že byla panna) a potom ještě jednoho, s tím ale k sexuálnímu styku nedošlo, pouze jednou byla vzájemná masturbace, kdy do mě strkal prst a mezitím se rukou uspokojovat, ale bez ejakulace. Starost mi dělá to, že spáchal sebevraždu a já nemůžu pochopit proč. Je možné se tímto způsobem nakazit - vzájemnou masturbací se zavedením prstu do pochvy, kdyby na něm byl teoreticky preejakulat? Je to už 10 let. Četla jsem článek, že roste počet lidi s hiv a to mě znepokojilo. Taktéž plánujeme s partnerem miminko, tak bych se chtěla ujistit, zda můžu být v klidu. Děkuji za Vaši odpověď.

Rizikový styk bez ochrany 13. 5. 2019

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, předevčírem jsem měl rizikový styk (čili bez ochrany) s jednou ženou - anální i vaginální. Řekla, že je zdravá, že chodí na hematologii a také že má ve vagíně nějaké tělísko, aby neotěhotněla. Měli jsme tedy styk bez ochrany. Přestože jsme použili gel, ona byla extrémně suchá ve vagíně a navíc tam měla to nepohodlné tělísko. Takže když jsem vytáhl po pár minutách svůj penis byl bolestivý hlavně pod předkožkou. Připisoval jsem to tomu tělísku. Anální i vaginální styk střídavě trval spolu celkově maximálně do 20minut. Přesto jsem nezpozoroval žádnou kapku krve ani na penisu, ani na vagíně, ani na její konečníku, nezpozoroval jsem ani žádné viditelné oděrky po celkovém skončení soulože. O dva dny mě penis přestal bolet. Přestože řekla, že je zdravá, uvědomil jsem si bohužel, že to nemusí být pravda, a že se možná ani nikdy netestovala, a já mám teď obavy, protože ji skoro vůbec neznám. Určitě si zajdu na testy, ale nechci se trápit celé tři měsíce. Proto se chci zeptat dvě otázky: 1) pokud by byla tato žena HIV pozitivní, jaké by musely být ty neviditelné oděrky na penisu nebo její vagíně a konečníku, abych se nenakazil? 2) pokud by byla tato žena HIV pozitivní, jaká je velká pravděpodobnost, že se HIV virus nepřenese na mna při výše uvedených okolnostech (suchá vagina, nepohodlné tělísko, bolestivý penis po souloži)? Předem děkuji za odpověď

CCR5 13. 5. 2019

Uživatel: Mid68, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Pozdravujem, chcem sa len informovať ci sú už nejaké lieky, ktoré sú založené na blokacii CCR5 recepterov. Z mediálnych správ to vyzerá na nedajny spôsob liečby. Ďakujem.

CHEM SEX 13. 5. 2019

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,mám prosím dotaz,jak velké je riziko přenosu hiv,syfilis,žloutenky C a jiných chorob,když jsem si dal fet ze společné slámky s klukem a pak společná masturbace,riminig a fist v rukavicích.Krev jsem nikde neviděl a nejsem si vědom,že by se dotýkal svého penisu,když mě prováděl fisting. K análnímu ani orálnímu sexu nedošlo. Stydím se za to a bojím se. Omlouvám se za můj dotaz. Děkuji

Vedlejší účinky 13. 5. 2019

Uživatel: Filip, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Mohou antivirotika způsobovat např. cukrovku nebo padání vlasů (plešatění)?

Poučení HIV+ osob 11. 5. 2019

Uživatel: Jiří, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den, Pokud jsem na počátku léčby podepsal "Poučení Hiv+ osob" ještě ve staré verzi ve znění před rokem 2016, mohu nyní požádat lékaře Hiv centra o podpis aktuální verze poučení? Má to z právního pohledu na něco vliv? Pokud mi to případně odmítne, mám právo to po něm požadovat, nebo je to plně závislé na jeho rozhodnutí? Děkuji moc za odpověd. Jiří

Povinnost podrobit se léčení 11. 5. 2019

Uživatel: dena, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

"Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, obsahuje § 53: (1) Fyzické osoby po nákaze vyvolané virem lidského imunodeficitu, pokud jim nebo jejich zákonným zástupcům byla tato skutečnost lékařem sdělena, jsou povinny: a) podrobit se léčení, lékařskému dohledu, potřebnému laboratornímu vyšetření a dalším protiepidemickým opatřením; povinnost podrobit se léčení se nevz" * Měla jsem za to, že u nás neexistuje povinost podrobit se léčení infekce hiv, tj. povinnost pojídat mimo jiného léky na hiv. Potom by více dávalo smysl anonymní testování, pro možnou možnost volby.

Aktuální počet dotazů v databázi: 9510

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


SANITKA

PRAHA - Anděl, pěší zóna u Alberta
úterý 28.05., 16:00 → 19:00 hod.
2 sanitky - větší kapacita testování

PARDUBICE - Komenského náměstí
pátek 31.05., 15:00 → 19:00 hod.

OSTRAVA - OC Forum Nova Karolina
úterý 04.06., 16:00 → 20:00 hod.

PRAHA - I. P. Pavlova
Tylovo náměstí, nedaleko tramvají
čtvrtek 06.06., 16:00 → 19:00 hod.

HAVÍŘOV - OC Elán
úterý 11.06., 16:00 → 20:00 hod.

OLOMOUC - před hl. nádražím
čtvrtek 13.06., 16:00 → 20:00 hod.

PROSTĚJOV - náměstí T. G. M.
úterý 18.06., 16:00 → 20:00 hod.

PŘEROV - nám. Přerovského povstání
čtvrtek 20.06., 16:00 → 20:00 hod.

PRAHA - Anděl, pěší zóna u Alberta
úterý 25.06., 16:00 → 19:00 hod.
2 sanitky - větší kapacita testování

PRAHA - ul. Vinohradská
sobota 29.06., 23:00 → 02:00 hod.
před clubem TERMAX

Jízdní řád sanitek naleznete zde.

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 133
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.