On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc. Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin). Často jsou pokládány již několikrát zodpovězené dotazy. Než položíte svůj vlastní dotaz PROSTUDUJTE JIŽ ZODPOVĚZENÉ DOTAZY. Děkujeme za přízeň.



Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Afty v ustach 20. 6. 2018

Uživatel: Pppr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chcem sa spytat, 8.5.2018 som mal rizikovy nechraneny pohl styk a nato hned na dalsi den sa mi vytvoril biely povlak na jazyku a afty v ustach, toto mi trvá do dnešného dňa. Mal som bolesti hlavy ale bez horucky som cely čas. Na testy pojdem po 2 mesiacoch , len sa chcem spýtat ci tam je pravdepodobnost nakazenia. Alebo ci tento prejav moze suvisiet aj s inou chorobou. Dakujem za odpoved.

Projev primoinfekce 20. 6. 2018

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, Tyden po oralnim styku pocit knedliku v krku, hleny.v krku. Ten trva dodnes (vic jak tri týdny) mesic po orálním styku bolest hlavy, mam pocit ze mam i povlak na na jazyku. Bez teplot, bez horečky. Na testech vyloučen syfilis, zloutenky, pouze chlamydie pozitivní na které beru ATB. Mohlo by se jednat o primoinfekci? Diky

Býčí hrb 20. 6. 2018

Uživatel: Robo, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý deň. Ešte jeden dotaz ohľadom lipodystrofie kvôli HIV liekom. Takzvaný býči hrb sa vyskytuje skôr u obéznych ľudí, alebo sa to kvôli liekom môže vytvoriť aj u ľudí s normálnou hmotnosťou? Keď sa vytvorí ako sa ho dá zbaviť? Jedine chirurgicky alebo aj zmenou stravy?

Streptokok 20. 6. 2018

Uživatel: Jakub, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den měl jsem styk s prostitutkou od té doby samé problémy uzliny bílý jazyk 4 do roka angína a přes rok nevyleceni streptokok na testu jsem byl po 100 dnech a negativní antibiotika jsem nebral jen ketilept. nikdy sem se s ničím neléčil.jaka je šance že test nákazu nenašel po 100 dnech? Mám ženu a děti a dost se trápím děkuji

Spolehlivost testu po lecbe atb chlamydii 19. 6. 2018

Uživatel: Andrea, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý vecer, chtela bych se prosim zeptat zda test mohu pokladat za spolehlivy. V rijnu jsem mela rizikovy styk, v listopadu mi byli zjisteny chlamydie trach. a byla jsem prelecena atb Doxybene. Pote jsem na konci prosince otehotnela a v unoru jsem byla u gynekologa na prohlídce a brali mi krev na pohlavní nemoci i na hiv. Test byl negativní (4mesice od rizika), mohu mu duverovat ? Nemohl být falešné negativní kvuli chlamydiim nebo jejich lecbe ? Dekuji za odpoved Andrea S.

Lypodistrofia 19. 6. 2018

Uživatel: Robo, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Štatisticky ako často sa vyskytuje lypodistrofia kvôli liekom? Ktoré dostupné antivirotiká nespôsobujú takúto poruchu.

Testování po 60 dnech od styku + po 14 dnech po dobrání ATB 19. 6. 2018

Uživatel: Tomas, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Dívka, s kterou jsem měl pohlavní styk se chce nechat testovat v sanitce 26.6. V ten den to bude 60 dní od rizikového pohlavního styku. Brala ovšem antibiotika na zánět děložního hrdla, které dobrala před týdnem. Jelikož se test uskuteční za týden, je doba dostatečná po dobrání antibiotik cca 14dní , aby se případně test neukázal jako reaktivní? Děkuji moc.

sdělení přítelkyni 19. 6. 2018

Uživatel: Josef, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chci se zeptat, jestliže mám podezření na to, že jsem HIV pozitivní, půjdu se nechat testovat a oni mi to potvrdí. Jak probíhá další krok? Je mi jasné, že to budu muset nahlásit přítelkyni, s kterou se nechráníme kondomem. Budu mít možnost jí to sdělit sám, nebo ji budou oni kontaktovat? Dá se na tohle vůbec nějak psychicky připravit? Jsem z toho na dně. Jsme mladý pár a kvůli jedné chybě - sobě a hlavně jí znepříjemním, ba né-li ukončím život.

Tetovaní 19. 6. 2018

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych ze zeptat,zda je možny přenos HIV,kdy se v tetovacím salonu tetuje stejnou barvou,ale tetovaci jehla je pro každého zakazníka sterilní.Děkuji

Virova naloz 19. 6. 2018

Uživatel: Eva, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Keď sa meria vírová nálož, zisťuje sa aj počet zmutovaných kmeňov alebo len počet základných dvoch typov víru HIV? Nakoľko sú nebezpečné zmutované kmene? Sú menej, či viac škodlivé?

Píchnutí do prstu - přenos 18. 6. 2018

Uživatel: Robert, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Hezký den, chtěl bych se zeptat. V pátek jsem se píchnul do prstu o kapesní nožík údržbáře v naší firmě /zdravotnické zařízení/, když jsem otevíral balík. Podle mne určitě nebyl ani od krve ani od jiného bio.materiálu. Rozhodně na něm nebyly viditelné stopy. Zřejmě normálně zašpiněn od bežného použítí byl jsem se na něj ještě v pátek znovu podívat. Jaká je prosím hypotetická pravděpodobnost, že bych se nějak nakazil HIV? Děkuji. Robert

Test vs test 18. 6. 2018

Uživatel: Boruvka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Můžu se zeptat na takový zvláštní dotaz. Před 100 dni jsem měla rizikový styk – dnes jsem byla na odběru na HIV + syfilis a negativní. ALE. Před 10 dni jsem měla se stejnou osobou orální styk s ejakulací. Chci se zeptat, kdyby mě nedejbuh nakazil před těmi 8 dny (nikdy člověk neví – nechodím s ním) tak může nějak falešně ovlivnit výsledek po těch 100 dnech? ( že ta nemoc se mnou bojuje 8 den a ta nemoc by „zfalšovala“ pozitivitu výsledkem negativním? Je ten test po těch 100 dnech stále 100% ( vím, nic není 100%). Samozřejmě na další odběr půjdu za 3 měsíce ( od toho orálního styku). A samozřejmě si odběry hradím sama.. Děkuji moc za odpověď.

Když daruji krev 18. 6. 2018

Uživatel: ......, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, je mi 20 let a měl jsem tři měsíce přítelkyni (20), se kterou jsme provozovali nechráněný pohlavní styk. Co tak vím, přede mnou spala s dvěma jinými muži. Žádné příznaky se u mě neprojevily, nebyl jsem od té doby ani nemocný. 128 dní poté jsem šel darovat krev na transfúzní oddělení, kde jsem byl k odběru krve normálně připuštěn s tím, že je vše v pořádku. Nebral jsem toto jako rizikové chování, až co jsem o tom začal později více přemýšlet, neboť jsme se sexuálním životem začali poměrně rychle. Myslíte, že bych se měl bát a zajít si na testy? Nebo můžu brát laboratorní testy ze vzorku krve jako spolehlivé po takové době, navíc když jsem byl bez příznaků? Děkuji

K otazke: oslabenie imunity 18. 6. 2018

Uživatel: Rene, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Ano, viem, ze primoinfekcia sa prejavuje v 2-6tyzdni. Chcel som sa ale spytat, ci hned po prekonani primoinfekcii, cca doba do pol roka sa uz moze oslabit imunita natolko, ze by som bol stale chory..

Krev do oka 18. 6. 2018

Uživatel: Monika, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, obracím se na vás s pro mě psychicky náročnou situací. Včera se mi stala situace, ze které teď mám obrovský strach. Jsem silná alergička a včera mě začala šíleně svědit, rudnout a pálit oči. Už jsem to nemohla vydržet, a tak jsem si v klubu odskočila na veřejné WC, abych si oči oplachla vodou. Přitom jsem.si je mnula aby se mi ulevilo. Teď mám strach, ze kdyby na pákové baterii kterou se pouští voda bylo trochu krve např od ženy, ktera měla menstruaci a vyndavala/zaváděla tampon a trochu krve ji zůstalo na prstech, ktere by pak zanechala na té baterii. Já poté přišla pustila si vodu a mnula si oči tudíž bych si zanesla krev na oční sliznici. Mám se bát nákazy? Děkuji, je to pro mě stresující a vyčítám si, že jsem si to neohlidala

Test 18. 6. 2018

Uživatel: Janca, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, byla jsem na testech po 100 dnech (syfilis a hiv) výsledek negativní, mužu ho brát jako 100%? I kdybych brala antb, kortikoidy a měla žloutenku, o který nevím.. + další nemocné. je proste výsledek po 100 dnech 100%? Děkuji Jana

oslabenie imunity 18. 6. 2018

Uživatel: Rene, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Chcel by som sa opytat, ci je to mozne, ze hiv bie vodotelne oslabit imunitu,tak skoro po nakaze. Tiez si nie som isty, ci som nakazeny, preto ppjdem na testy,, ale zaujima ma ci sa aj takto prejavuje hiv. Mal som podobne priznaky ake maju byt pri primoinfekcii a odvtedy som velmi casto chory a tvoria tvoria sa mi v ustach afty .Uz pol roka. Moze hiv uz takto od zaciatku oslabot tu imunitu? Dakujem za odpoved

Rok po nákaze 18. 6. 2018

Uživatel: Gustav, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, zhruba před rokem jsem měl rizikový kontakt, příští týden jdu na testy. HIV mě napadlo kvůli mé časté nemocnosti v posledních měsících. Chci se zeptat, zda je takováto časová prodleva ještě přijatelná a jestli je v případě mé pozitivity ještě šance, že léčba zabere dobře a budu ještě chvíli žít normální život. Trpím od zimy na opakované a časté infekce průdušek a rýmy. Děkuji

orientacni test 16. 6. 2018

Uživatel: Jozef, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry vecer vite mi prosim rict jaka je uspesnost tzv home testu- tedy orientacnich testu a jaka je jejich spolehlivost?

Půst 16. 6. 2018

Uživatel: Mila, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, Četl jsem zajímavý článek o půstu a ozdravném efektu na lidský organismus jako např.obnova imunitního systému a tvorba nových buněk. Je tato metoda vhodná vzhledem k antiretroviralní léčbě? Je v tom případě delší hladovka 24 hodin účinná vzhledem k tomu že užívám lék a tím prakticky dochází k trávení/zpracování léku tělem ? Děkuji za Vaši radu.

Nechutenstvi 16. 6. 2018

Uživatel: Shawn, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den ,sním teď méně jídla než obvykle . Např jedno jídlo k obědu a večeři už moc ne . Nebo trochu jídla chci se zeptat zda to není příznak Aids

Fleky na noze a bolesti hlavy 15. 6. 2018

Uživatel: Shawn, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mám stále takové červené fleky na noze a nemizeji . Nemůže to být příznak HIV ? Nedávno me bolela hlava ,teď už nebolí . Předem děkuji

Testování a antibiotika 15. 6. 2018

Uživatel: Boruvka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den milá redakce, Mužu se zeptat, zda muže výsledek testu falešné ovlivnit, když jsem byla na testu po 64 od rizika ale 3 dny před testem (možná 2) jsem dostala 2dvoje antb. Na lecbu gardenereli? Test byl na syfilis i hiv a oboji negativní. Moc vám děkuji za odpověděli dotazu!!

mononukleoza/hiv 15. 6. 2018

Uživatel: kveta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Chcela by som sa opytat, kedze prejavy primoinfekcie sa prirovnavaju aj k mononukleoze, ci taktiez pri primoinfeckcii moze dochadzat k bolesti pod rebrami z dovodu zvacsenej pecene alebo sleziny?

Povlak na jazyku 15. 6. 2018

Uživatel: Pepa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat jestli je možné, aby bílý povlak na jazyku, zůstal nadále i po prodělané promoinfekci. Ostatní příznaky zmizely. Děkuji za Vaši odpověď, přeji příjemný den.

injekční stříkačka 15. 6. 2018

Uživatel: Jiří, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Včera jsem si nutně na Holešovicích potřeboval odskočit, jenže veřejná WC byla zavřená, tak jsem běžel nahoru na nádraží za perón, kde je taková zídka. Jenže těsně vedle mé nohy byla pravděpodobně odhozená jehla (v čepičce) a necelých 30 cm dál celá stříkačka se zabudovanou jehlou (naštěstí také v čepičce). Než jsem šel na záchod, zdržel jsem se cca 15 minut ještě koukáním na vlaky. Bylo 20:00 a všude okolo se pohybovali lidé, takže počítám, že jehla i sříkačka tam byla odhozená déle, než 15 minut. Protože pochybuji, že by si tam šel něco touto dobou feťák dávat. Napadla mě ale otázka, kdybych se o tu jehlu nedej bože píchnul (přesněji na ní šlápnul) a byla použitá skutečně jen před 15 minutami, jestli 15 minut stačí k uhynutí viru HIV nebo jestli ještě může přežít i po 15 minutách..?? Pak také mě zajímalo jestli existuje nějaký případ nakažení virem HIV popřipádě žlout. C při něchtěném poranění v české republice..?? Děkuji za odpověď.

Insti 15. 6. 2018

Uživatel: Dtmc, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den moc se omlouvám, ale mohu se zeptat? Je test Insti, který proběhl ve vaší pořádně 100 dnů od rizika spolehlivý? Test vysel negativne. Mám někdy vyrazku a beru léky na alergii, které zabírají. Nemusím už test opakovat?

Krev 15. 6. 2018

Uživatel: Gun, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,chtěl bych se zeptat.Dostane se nakažená krev virem hiv do kontaktu s mojí krví.Je možné že se nenakazím?A jaká je šance že se nakazím ? děkuji

primoinfekcia 14. 6. 2018

Uživatel: Ela, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chcela by som sa opytat,ci su toto priznaky primoinfekcie. Po 3tyzdnoch od rizikoveho spravania mi napuchla jedna uzlina na boku krku, o dva dni na to som pocitovala nocne potenie,slaba bolest v krku a asi aj teplota... Trvalo to asi tyzden...potom po dalsich troch ttzdnoch mi napuchla uzlina znovu ale taktiez sa pridali aj dalsie na krku a mala som podpbne priznaky ako pri angine...plus nocne potenie..pripadne..o ake dalsie choroby by sa mohlo jednat?

Priznaky HIV 14. 6. 2018

Uživatel: Tomas, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, 1. 6 som mal rizikove spravanie. Bol som so zenou ktoru velmi nepoznam a praskol nam pri tom kondom. zhruba po 2 dnoch na to ma zacalo neskutocne boliet cele telo, zvacsili sa mi uzliny v krku, podpazi a aj trisla a bolela ma strasne hlava a krk. Tak isto mi zacal neaky zapal v hrdle. Teplotu som nemal ziadnu (sledoval som kazdy den, max 37,1 inak uplne normalna). Po tyzdni som zasiel na pohotovost kedze som sa citil ozaj zle, kde mi predpisali 7dnove antibiotika ktore beriem od minulej soboty (8.6) do piatka (15.6). Citim sa ovela lepsie ale uzliny ma stale bolia a hrdlo tiez nieje na 100%. Myslite ze su to priznaky HIV? Tak isto som sa s tou zenou bozkal tak neviem ci neaky bacil/virus nemohol sposobit tie iste priznaky? som z toho dost nestastny. Dakujem za odpoved.

Lupénka/syfilis a HIV 14. 6. 2018

Uživatel: Libor, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den. Jsem hiv+ již 15 let, z toho 13 let na triterapii. VN nedetekovatelná, CD4 přes 1300. Zhruba před rokem se mi na těle (trup, vnitřní strana stehen) začaly objevovat drobné červené skvrny. Při kontrolách hiv jsem ale byl v červnu 2017 v prosinci 2017 testován na všechny STD s negativními výsledky, rovněž jaterní testy v pořádku, tak jsem tomu nevěnoval větší pozornost (ani na ně svou hiv lékařku neupozornil). Zhruba od dubna se však fleky objevily více a větší - i kulaté o průměru 1cm, a to i na zádech, nohou a pažích. V květnu jsem u sex.partnera (rovněž hiv+), se kterým jsme od února, kdy jsme se seznámili, měli cca 10 nechráněných styků, zjistil, že podobnými fleky má pokrytá celá záda. Upozornil jsem jej na to a zeptal se jestli o skvrnách ví a jestli to nějak řeší. On mi odvětil, že jako malíř/lakýrník takto občas reaguje na chemikálie, se kterými pracuje, zvláště ve vedrech, jaké v květmu byly. Čtyři dny na to moje fleky natolik zčervenaly, že již to nebylo možno nechat, až samy zmizí. Navíc se mi v ústech udělal aft podobající se syfilitickému vředu. Na hiv centru, kde zrovna ten den nebyl žádný lékař, mě odkázali na pohotovost, kde konsilium tří lékařů včetně venerologa došlo na základě sekundárních znaků k závěru, že se jedná o syfilis. Dostal jsem proto ambulatně dvě injekce antibiotik a byla mi odebrána krev. Po týdnu jsem se dostavil na hiv centrum na kontrolu, rozbory krve bohužel nebyly k dispozici - moje zkumavka se údajně v testovacím stroji rozbila, musel být proveden nový odběr týden po aplikaci antibiotik. Rozbory z nového odběru ovšem probíhající syfilis nepotvrdily (jen serologickou stopu, která ale může být i od nakažení z r. 2004, kdy jsem se nakazil hiv a syfilisem současně). Nový odběr také znovu potvrdil VN na 0 a CD4 nad 1300, jaterní testy ok. Zato skvrny po celém trupu a pažích byly týden po aplikaci antibiotik naopak ještě červenější, navíc oteklé, kůže místy horká, aft v ústech ale zmizel. Moje hiv lékařka rezolutně prohlásila, že syfylis na kůži vypadá úplně jinak (navíc v krvi v té době již aktivní bakterie nebyly), dle jejího názoru se lékaři na pohotovosti možná spletli a skvrny na kůži se syfilisem nesouvisejí (pokud jsem jej vůbec měl) - dle ní se patrně jedná o něco neinfekčního, nejspíš nějaký méně častý druh lupénky (sama mi z internetu ukázala obrázky velmi odpovídající mým skvrnám) a doporučila v lékárně koupit antimykotická mýdla a masti s kortikoidy a případnou návštěvu dermatologa, pokud skrvrny nezmizí. Po několika dnech fleky významně zbledly, nicméně zatím nemizí, kůže je mírně pálivá, stále mírně vystouplá jako např. po sežehnutí kopřivami. Vše, co popisuji, se odehrálo mimo ČR v západoevropské metropoli (proto injekce proti syfilis bez hospitalizace), kde dlouhodobě pobývám a jsem na hiv léčen lékem Triumeq . Mé dotazy zní: 1. nevíte o nějaké nové STD nebo komplikaci hiv, která by se takto projevovala a kterou by z běžných testů nebylo možné poznat? 2. pokud jsem skutečně prodělal syfilis, mohla antibiotika zabrat už za týden tak, že v novém odběru již nic nebylo ? je možné, že lékaři určili diagnozu chybně nebo raději aplikovali antibiotika pro každý případ ? 3. Pokud se jedná o lupénku nebo nějakou autoimunitní poruchu, mohla antibiotika způsobit krátkodobé zhoršení stavu kůže? 4. Pokud skvrny nezmizí, po jak dlouhé době mám případně vyhledat dermatologa ? Na hiv centrum mám jít zase až za půl roku. Nejsem si vědom štípnuití klíštětem ani nic jiného mimořádného. Ještě doplním, že zhruba od dubna jsem také ztratil sex. apetit a požitek (což by o syfilisu či jiné STD mohlo svědčit), nyní se zase začíná dostavovat. Podobné potíže prožívám za 15 let od nákazy hiv poprvé, proto jsem z toho byl uplynulé dva týdny od návštěvy pohotovosti poměrně nesvůj, od pondělní návštěvy své hiv lékařky jsem nicméně již klidnější, ale výše uvedené dotazy se mi honí hlavou... Děkuji za reakci, i třeba takovou, že nadálku nelze kvalifikovaně odpovědět. Vážím si velmi Vaší práce. Hezký den.

CD4 nízké hodnoty 14. 6. 2018

Uživatel: Mila, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, V lednu jsem byl diagnostikován HIV. V tu dobu VN 370 tisíc, CD4 143(5,4%) a při dalším měření VN22, CD4 162(10,1%). Dost mě děsí že mám stále skoro stejný počet CD4. Žijí aktivně, jim zdravě a dělám vše proto any se imunita zvedla. Za jak dlouho mužů očekávat návrat imunity zpátky a co ji tak brzdí ? Neprodělal jsem žádnou oportuni infekci a neměl žádné jiné příznaky. Pouze hodně silnou primoinfekci + syfilis. Jaká šance na navrat imunity do relativně normálního stavu ? Někde jsem četl, že pokud klesnou hodnoty pod 200, je prý zdravi chatrnejsi ? Je to podmínkou ? Fyzicky se cítím skvěle a fit. Je v mém stavu vhodná sauna nebo mi může uškodit ? Děkuji M.

Trvání primoinfekce 14. 6. 2018

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, samozřejmě jsem četl pozorne o primoinfekci. Chci se jen zeptat - může trvat primoinfekce od druheho týdne do čtvrtého? Tedy tri tydny? S tim, ze ma pouze krk plny hlenu a svalovou slabost ktera vsak trva poslední týden? Teplotu ani horečku jsem neměl.

Ubrousek od krve 14. 6. 2018

Uživatel: Zbyněk, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, pokud bych si v práci v jídelně vzal ubrousek, na kterém by byla skvrna od krve (cca 2 mm) a utrel si jím lžíci, kterou bych se posléze najedl, je velké riziko nákazy? Te skvrnky jsem si všiml až po jídle, kdy jsem ubrousek chtěl použít na utreni pusy. Děkuji

HIV a záchodové prkénko 13. 6. 2018

Uživatel: Helena, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, v zaměstnání používáme společnou toaletu (muži, ženy). Existuje možnost nákazy virem HIV pokud si sednu na záchodové prkénko a uživatelé přede mnou na něm zanechají např. krev (hemeroidy), sperma aj. a já si toho nevšimnu a na prkénko se posadím. Může se možný vir "nějakou" cestou dostat do pohlavních orgánů? Děkuji za odpověď a za možnost zeptat se. Omlouvám se, pokud můj dotaz zní poněkud zvláštně.... ale ptám se, protože mám strach...

je angína projevem HIV? 13. 6. 2018

Uživatel: Kopretina, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před několika lety jsem měla styk s někým koho jsem vlastně vůbec neznala. Od té doby se bojím, jestli nemohl být HIV pozitivní. Po styku jsem měla výtok, žádné jiné potíže. Ale jak jsem na to pořád myslela, tak moji následující partneři, někteří, pak měli po pár dnech Angínu či podobě. Teď se bojím, že u mě se to nijak neprojevilo, zatímco u nich ano. Je to možné? Je Angína projevem infekce? Děkuji

Test při vstupu do registru dárců kostní dřeně 13. 6. 2018

Uživatel: Xxx, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Provádí se test na HIV při vstupu do registru dárců kostní dřeně? Projevil by se virus po 8 letech od nakažení v krevním obrazu při běžné preventivní nebo predoperacni prohlídce? Děkuji za odpověď.

Info 12. 6. 2018

Uživatel: Dan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mám několik dotazů. 1 pokud se partnerka nakazí hiv za jak dlouho hrozí že nakazí mě? 2 můžu se nakazit hiv používáním stejných pomůcek? 3 čím dezinfikovat pomůcky? 4 jaké je riziko nákazy při orálním sexu prováděném mnou partnerce? Děkuji

K odpovedi Pana Nidla 12. 6. 2018

Uživatel: Patrik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Ano, ale ne u venerologa ale u urologa. Nic mene bych hodně nepříjemný, protivný...Napsal mi doxybene (v lekarně mi dali stejny lék ale s jinym názvem, že pry doxybene maji výpadek) s tim ze to mam brat 15 dní...ale na kontrolu me nepozval. A jelikoz je opravdu neochotny, zajdu si po dobrani léků na kožní na Bulovku. Ale co se tyce chlamydii trachomatis, vazne je to tim? Nemam plicní chlamydie, tak proc mam zahleneny krk?

Prosim Pana Nidla, odpovidal na muj první dotaz 12. 6. 2018

Uživatel: Patrik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

O poranění nevím, ale mel jsem orální styk s dívkou... Jedine co vim, ze mela chvili pred menstruaci, ale krev jsem nikde u ni na pochve neviděl... Nicmene mi vysel pozitivní vysledek na chlamydie trachomatis... Dekuji moc za odpověď.

Aktuální počet dotazů v databázi: 7809

CSAP nove logo

Podpořte nás!

 

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

SANITKA

OLOMOUC,
Hlavní nádraží
prostor před budovou

čtvrtek 21.6.
čas: 13:00 → 19:00 hod.


OSTRAVA,
před OC Karolina

úterý 26.6. sobota
čas: 15:00 → 19:00 hod.

Připravte se on-line.
... PRŮBĚŽNÝ PLÁN SANITEK

Obrázek č. 121

Objednání besedy


Obrázek č. 123
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku