On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Možnost nakažení partnera po nevěře 23. 10. 2019

Uživatel: Přítel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, přítelkyně mi byla teď v pondělí nevěrna a jelikož jsem se jí rozhodl dát ještě šanci, zajímá mě zdravotní stránka věci. Sex měla nechráněný a já nevím co udělat, abych měl jistotu, že se teď od ní ničím nenakazim (jsem testovaný, na vše negativni). Je jediné správné řešení spát s ní teď 3 měsíce s ochranou a pak ji poslat na testy? Nebo se v tříměsíční inkubační době stejně nemohu nakazit? Mohu ji teď poslat na test běžných nemocí (kapavka, chlamydie, žloutenky) a po negativním výsledku s ní spát bez ochrany a test na HIV dodělat dodatečně po 3 měsících? Úplně si nejsem jistý, jak bychom jinak vydrželi spát čtvrt roku s ochranou, ačkoliv zdraví riskovat nechci. Předem moc děkuji za odpověď.

Moc prosím o odpověď pana doktora PROCHÁZKU 23. 10. 2019

Uživatel: Silda, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý večer pane doktore Procházko. Byl bych moc rád a moc bych si vážil vaší odpovědi. Můžu se vás zeptat konkrétně na aids. Zažil jste někdy z vlastní zkušenosti ze je někdo nakažen pouze Aids a testy na HIV by ukázali negativní výsledek. Děkuji za odpověď pane Doktore

Orientační test 23. 10. 2019

Uživatel: Filip, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den ,byl jsem na orienracnim testu v poradne 60 dni od rizk. chovani ,nebral jsem zadnou medikaci ,da se na test spolehnout? kazdy pise neco jineho dekuji

Návštěva v domě světla 23. 10. 2019

Uživatel: Sven, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Mohu se u vás zastavit zítra na konzultaci ohledně AIDS. Vysvětlí mi někdo od vás vše co se týká aids? Díky moc za váš čas.

Dotaz 23. 10. 2019

Uživatel: Zuzana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, můj dotaz se netýká hiv, ale genitálních bradavic. Mezi 13-14 rokem mi byla aplikována vakcína silgarid, dlouho před zahájením sexuálního života. Před měsícem a půl se mi tam dole objevily takové vyrůstky, pravidelně za sebou na každé straně. Na kožním mi řekli, že jsou to žlázky. O něco později se mi při vstupu do pochvy objevily trosku jiné - asi dva výrůstky. Už dva měsíce mě tam dole svědí a pálí, i v oblasti konečníku, kde jsem si objevila takové tři černé malé flíčky, vypadají jako znaménka, kousek od prvního zmiňovaného. Minulý tyden jsem byla na gynekologii, kde mi paní doktorka řekla, že první dvě zmiňované věci jsou žlázky, ale obojí se za tu dobu zvětšilo - měsíce a půl. Přišlo mi, že paní doktorka moc nevěděla. Pořád si říkám a mám strach, že jsou to ty bradavice, hlavně to roste, svedi a palí. A pokud je to ono, chtělo by to co nejdříve léčit. A nevím co s tím mám dělat, když uz jsem byla u dvou doktorů, kteří by to měli poznat. Děkuji.

Aids 23. 10. 2019

Uživatel: Andy, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, je mozne aby se u me objevila nakaza aids po 12letech vztahu?je mi desne zle, pali me konecnik, nechut k jidlu, paleni jazyka, prujmy. Nikdo nevi co mi je. Pred pul rokem jsem byla na rychlotestu, vysel negativni. V krvi u lekare mi zjistili zvysenee hodnoty igg? Je mozne, ze by test vysel spatne a ja mela aids?muzou to byt priznaky pokrocileho stadia Aids?

co když jsem se rukou dotkl penisu na ktere byl zenskej ejakulat 23. 10. 2019

Uživatel: Fero, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, měl jsem sexuální vaginální a orální styk v erotickém klubu, vše s ochranou. Po pohlavním styku jsem vzal svůj penis rukou a pak jsem masturboval penis, a následovanlo vyvrcholením. Mohly by být zbytky, které byly na kondomu, přeneseny na me ruky a následně když jsem se rukou dotkl penisu, zalude infikovány HIV? (na penisu nejsou zadne odreniny) Měl jsem po 12 dnu bolesti v krku, taky bolesti v trislach. Dekuji

Noční pocení 23. 10. 2019

Uživatel: Michal, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na otázku ohledně nočního pocení.Jsem 10 měsíců od potenciálního rizika a už tak 2 týdny se v noci celkem hodně potím.Horečky nemám, někdy je to více někdy méně ale z ničeho nic to přišlo.Dá se to spojovat s HIV infekcí?Testy jsem absolvoval v domě světla po 80 ti dnech(z krve) a po 140 dnech rychlotest.(hned po riziku jsem bral 10 dní antibiotika).Oba testy byli negativní.Je možné že by byli falešně negativní a toto pocení mi nastalo v následku HIV infekce?děkuji za vaši odpověď.

Test 22. 10. 2019

Uživatel: Karol, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Zdravim. Cital som si tu o tom Pcr teste a chcem od Vas poradit. Som po testoch160 dni hiv syfilis zltacka vsetko v poriadku prve dva mesiace som ale bral dost antibiotik, ale problemy mam ako som nikdy nemal biely jazyk bolesti klbov hlavy oci hnacka uzliny. Mam si dat spravit pre istotu este ten test Pcr? Este by som chcel podotknut ze nepotrebujem psychiatra. Dakujem zaodpoved

Test pcr 22. 10. 2019


Dobrý den, zaplatil jsem si test PCR v Praze, 12 dní od rizika. ( Vy by jste to možná za riziko ani nepovažoval ). Může pan Procházka napsat, jaká je po 12 dnech pravděpodobnost falešně negativního výsledku u test PCR na hiv. ?

Desinfekce 22. 10. 2019

Uživatel: Jh, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, Vcera, pred oralnim stykem s luxusni (pouze lukrativni klientela - stala 10.000) prostitutkou, si muj penis nastrikala jakousi desinfekci a otrela navlhcenymi obriusky a pote teprve zacala. Byl to oral bez kondomu. Bylo to v zahranici. Tu stejnou desinfekci si strikla do pusy. Je moznost nakazeni hiv pri pasivnim styku? Mozna jsem mel odreninu u uzdicky. urcite to nekrvacelo. A nevim, jestli ona nemela nejaky slrabanec v puse. Sex probehl s gumou. Diky

10 mesiacov od rizikoveho spravania 22. 10. 2019

Uživatel: Miso, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, cca pred 10 mesiacmi som sa vystavil rizikovemu spravaniu, cca 2 mesiace po tom v zime som prekonal suchy zapal pluc pricom crp bolo 5,5( pracujem v exteriery+ sport vykonostne), nasledny pokles hmotnosti cca o 5% mojej vahy 4 kg. Spravil som si domaci oro hiv 1/2 test po 4 mediacoch negativny, po pol roku som bol testovany u lekara, neviem vsak presny typ testu( z krvy). Od asi 7 meho mesiaca od rizika trpim zapalom hrtanu, 2 x som mal stav pripominajuci zlcnikovy alebo pankreaticky zachvat trvajuci cca 3 dni s naslednou bielou kasovitou stolicou, nie hnacka stolica bola 1 max 2 x denne. Po 9 mediacoch som znovu robil orotest zase negativny. Mam vsak stale zapal hrdla s bielym exudatom, kasovitejsiu stolicu. Este v maji som bol na laktatovom teste ako kazdy rok, na tom my vsetky lktatove zony klesli cca o 4-6 tepov smerom dole oproti predoslim meraniam a taktiez pri ortostatickom teste nevykzujem take zregenerovanie ako v minulosti. Moze to byt nezisteny virus HIV, ma zmysel dat sa dalej testovat alebo mam hladat iny problem? Dakujem pekne za vasu odpoved S pozdravom Miso

kreatin monohydrát a zátěž ledvin 22. 10. 2019

Uživatel: Luboš, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, mám dlouhodobě veškeré výsledky v pořádku včetně ledvinových hodnot. Začal jsem ke cvičení suplementovat tělo kreatin monohydrátem a zajímalo by mne, na kolik může být zátěží na ledviny při braní genvoyi? Držím se doporučených denních dávek s tím, že po 4-6 měsících dochází k jeho vysazování v cyklech. díky za info

testy EIA a Western Bolt. 22. 10. 2019


Dobrý den, Předem bych chtěl velmi poděkovat za odpovědi ,které jsem obdržel z poradny od pana doktora Procházky a pana Rybníčka-děláte opravdu velmi dobrou práci . Rád bych se zeptal ohledně testů EIA 1 až 4 generace jaký je rozdíl v hranici detekci protilátek neboli citlivosti testu ? Druhá otázka je ohledně konfirmačního testu Western Bolt pro ověření infekce je vhodný od 1 měsíce ?? Co prosím tento test vše ověřuje . Na internetu jsem viděl víc variant tohoto testu . Děkuji předem za odpověď

Test 22. 10. 2019


Dobrý den, zítra je tomu 81dní od rizika. Bral jsem ale antibiotika. Mohu se zítra dostavit k Vám do Domu světla na rychlotest? Bude s jistotou už spolehlivý? Nebo mám ještě počkat? Děkuji

Riziko prenosu 22. 10. 2019

Uživatel: Peta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, prosím Vás,.Doktorka mi išla pichnúť podkožne liek. Mala rukavice, ale nimi tesne predtým upratovala po predoslej pacientke. Ak by mala trochu krvi na rukavici a chytila by miesto mojho vpichu je to riziko prenosu HIV? Mám veľký strach z nákazy, ďakujem za odpoveď.

Test 22. 10. 2019


Dobrý den, když má člověk zhoršenou tvorbu protilatek a nechce ponechat nic náhodě, tak proč se v čr. nemůže nechat otestovat i pcr metodou na hiv2. Nenašel jsem jediné pracoviště, kde by se tento test dál podstoupit a to ani ve szú Praha. Děkuji za odpověď S pozdravem

Prosba 22. 10. 2019

Uživatel: Jj, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dekuji za odpoved. Nicmene ma otazka smerovsla spise na situaci, kdy bychom meli poraneni oba.. v jinem pripade, preci nemuze dojit k nakazeni, jelikoz slinami se hiv neprenasi. Tim padem kdybych ja mel trhlinku, ona ne a byla by nakazena, tak preci nemuze k nakaze dojit, ne?

Dotaz 21. 10. 2019

Uživatel: Radim, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý večer.Nevim proč my už před lety nebyla nasazena léčba na HIV mám všechny příznaky jsem oslabeny, imunitu mám špatnou, zvecene uzliny koutky na obouch stranách na které nic nezabírá plno zdravotních problémů včetně vyrásky po celém těle ptám se proč my nevezmou virovou nalos mám i velkou bouli za uchem a paradentozu, jsem furt unavený celý den jen spím, mám i mikozu nechtu a velké průjmy děkuji za odpoved

Diky 21. 10. 2019

Uživatel: Jane, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dekuji, takze pro prenos musi byt prostredi uvnitr tela a sliny jsou dezinfekcni uz chapu. Proto,kdyz nedojde k zadne forme styku..riziko je teoreticke.Dekuju a pekny vecer

Jistota 21. 10. 2019


Dobrý den, na testech jsem byl 5x' a 1x i na testu pcr hiv 1, vždy negativní.Riziko před 15 lety. Imunitu mám cd4 600 a ve tvoření protilatek mám také horší hodnoty. Mám si i přes tyto hodnoty být výsledkem testu jist jeho negativitou, nebo mám podstoupit další vyšetření. Potíže mám , padání vlasů ' svalové potíže ' infekční opar na nose a ruce' nyní zase jiná vyrážka. Děkuji za odpověď

Opakovat? 21. 10. 2019

Uživatel: Jane, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dekuji moc za rychlou odpoved.Mohu se jen dozeptat za riziko bylo vubec realne. Dekuji a pekny vecer

Opakovat? 21. 10. 2019

Uživatel: Jane, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry vecer,nemohu najit odpoved na muj dotaz.Pokud nekde je,tak se nezlobte za znovu polozeni.Mohu se zeptat.Uz je to nejaky cas od nevery partnerske libani,pettting, prstovani,treni obkrocmo na protejsku,ale v obleceni pak jsem to ukoncila. Od te doby jsem byla na testu hiv 1,2 p24 ze zily po 11a 21,5tyd.a neg. Po 42 dnechSyfilis take ok. Delali mi i kultivaci moci a pochvy pro mocove problemy vse ok.V dobe okna jsem brala antb a antiepileptika antidep.Mohu se s jistotou vratit ke styku bez kondomu se svym stalym protejskem se kterym mame rodinu? Dekuji

Doporučení 21. 10. 2019

Uživatel: Roland, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Dostal jsem na vás kontakt z hygienické stanici v Praze. Říkali že se vám můžu dotázat na AIDS. Byl jsem na testech HIV/AIDS z negativním výsledkem. Je možnost že bych byl nakažen aids a nezjistilo by se to z krevních testů..

Možnosti nákazy HIV 21. 10. 2019

Uživatel: Robert, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Hezky den, chtěl bych se zeptat jel jsem vlakem, v sedačce byl zapichnuty spendlik koukala je hlavička tak jsem se ho pokusil vytáhnout ale neslo to. Krev na něm nebyla. Na prstech kterými jsem se to snažil odstranit jsem žádnou oderku neměl. Mohl bych se takto nakazit virem HIV, když by na spendliku byla krev? Jo ještě jsem jsem otevíral dvere a na ruce jsem měl strzeny zaschly puchyr...když by byla krev na klice lze se takto nakazit HIV? Obecně jaká je šance nákazy v společenském styku a v dopr.prostredcich a veřejném prostoru? Děkuji. Robert

Doba kdy na testy po ATB 21. 10. 2019

Uživatel: Jan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, jak dlouho po dobrani anribiotik, je mozne si nechat udelat testy na HIV, a Syfilis ( pripadne stery z urety , rekta a ustni sliznice), po dobrani antibiotik. Nechal jsem si delat testy po 2 mesicich od rizika a 1 tyden po dobrani ATB, je jeden tyden dostacujici po dobrani ATB, aby nevysel falesne negat.vysledek? Dekuji a hezk den.

Test 21. 10. 2019

Uživatel: Jozef, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Kedy je vhodne absolvovat test na hiv ked uzivam dost casto antibiotika ktore mozu spomalit protilatky? Viem ze pisete 3 mesiace ,ale keby som sa nakazil len malym mnozstvom virusu je to aj tak dostatocna doba? Vdaka za odpoved

Dotaz 21. 10. 2019

Uživatel: Radim, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Jsem si jist že jsem nakazeny jsem pořád unaven a mám spoustu vředů po těle i v ústech je to už 4 roky po styku je možné že by HIV test po 4 letech ukázal falešný výsledek mám i spoustu zdravotnich problémů i psichickych které mám po styku děkuji za odpověď a ještě jeden dotaz po 4 letech už bych byl ve stádiu AIDS ze

prosba 21. 10. 2019

Uživatel: jj, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, muze se prenest HIV infekce během nechraneneho orálního sexu? nejsem si jit, ale je mozne, ze jsem mel natrženou uzdičku a nevim, jestli zena třeba nekrvácela nekde v ustech. pokud by se dostala jeji krev do me natrzene uzdicky, muze se prenest ? Diky

Syfilis 21. 10. 2019


Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda krevní test na syfilis RPR a TPPA, krery byl dělaný po 4 měsících od rizikového styku a byl negativní je jistota, že jsem v pořádku ? Děkuji

Isoprinosine 21. 10. 2019

Uživatel: Mmmm, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den pouziva sa liek isoprinosine na liecbu hiv ked je to liek na virusy? Dakujem

Šáhnutí do oka 21. 10. 2019

Uživatel: Jaroslav, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, v trafice jsem si kupoval stírací los a noviny a při placení jsem si všiml, že trafikantka má do krve zraněný jeden prst ma ruce. Los, noviny i peníze nazpět jsem si vzal a žádnou krev jsem viditelně nezaznamenal, tak jsem odešel. Venku před trafikou jsem si však bohužel promnul oko......později mne posedl strach, zda jsem se nemohl nakazit, když mne obsluhovala ta trafikantka se zraněným prstem a já si sahl do oka tou samou rukou, kterou jsem přebíral zboží i peníze. Mám se stresovat, nebo jsou mé obavy z hiv zbytečné ? Moc děkuji

Otazka 21. 10. 2019

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné že po roce vir zůstane tak potlačen že nevyjde to na rychlotestu? Příznaky poukazuji na nakazeni.

Krvavý kus čehosi 21. 10. 2019

Uživatel: Bára, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, dnes ráno jsem přišla do práce, židle se mi zdála naprosto v pořádku, mezitím přišel pouze kurýr z ppl a já po převzetí balíčku si sedla normálně na židli, vstala jsem a na zadku a na židli byl kus něčeho, krvavěhnedeho, vypadlo to jak sopl z nosu nebo jako nějaká tkáň... měla jsem sukni a bojim se, ze jsem z toho mojla něco chytnout, nastrikala jsem si to deorantem, stejně jako židli, myslela jsem si, ze když je v tom alkohol, tak to muže alespoň částečně zabit ty viry... no jenže v tě chvíli mi došlo, ze mám vlhkou látku na sukni a v tom se zase viry množí... mám velký starch, taky proto, že mám ze zimy velmi rozpraskané ruce, místy až do krve, takže tam mám malé otevřené ranky.. domu se dostanu až za 8,9 hodin a v soucanse chvíli si bojim jít i na záchod, ze se toho dotknu... je možné tímto způsobem chytit vir hiv/AIDS nebo v případě ze by se jednalo o sopl z nosu chytit takto opar? Ze si například sahnu na kalhoty a pak se napiju? Dekuju moc, mám velký starch

Hiv 21. 10. 2019

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chtela bych se zeptat, posledni 2mesice mam prujmy, zvraceni, nechut k jidlu, kvasinkovy zanet, a paleni jazyka. Mam staleho partnera. Kdyby mi zahnul, mohly by to byt priznaky hiv? Bojim se

Rychlotest 21. 10. 2019

Uživatel: George, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,rizikové chování bylo orální sex provozovaný ani ne minutu na mě, žádné poranění na penisu jsem neměl, byl jsem na rychlotestu z prstu na HIV, syfylis, žloutenka B, C, po 67. dnech po rizikovem chování vše negativní, po té jsem měl angínu a bral Ospen, další test 81dni HIV, syfilis, opět vše negativní, 12. týden po ryzikovem chování skrabani v krku, bílý jazyk, rýma, noční pocení studený pot, bez horecky, jinak zadna únava nic, v noci se probouzim, nemůžu spát, stále myslim na nakažení, paní na testech už mě upozorňovala že s HIV to nemá nic společného, noční pocení způsobené velkým stresem, můžu brát testy za spolehlive, je možné pozdní nástup primoinfekce, Děkuji za odpověď.

Darcovstvi krve 21. 10. 2019

Uživatel: Igor, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, chcel by som sa opytat, ci sa realizuju testy na HIV pri darovani krvi. V pripade, ze ano, su tieto testy zhodne s Vasimi alebo sa v niecom lisia (napr spolahlivost)? Dakujem

Opary na jazyku 21. 10. 2019

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,je možné,aby se HIV,AIDS projevovali po dvou letech od rizika formou bolesti jazyka a opary na jazyku,nic jiného na sobě nepocituji.Dekuji

Sahnuti na zábradlí 21. 10. 2019

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Važena pořádnou prosím o Vaši odpověď. Je možno se nakazit HIV při jídle? Nevědomky sem se asi otřel rukou o venkovní zábradlí a asi za 5 minut jsem párkrát kousnul do rohlíku než jsem si všimnul červené šmouhy na ruce. Kdyby to byla krev dá se tak nakazit když jsem to pokousal a spolknul. Děkuji.

HIV negativní 21. 10. 2019

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné riziko HIV nákazy během sexu, když jsou oba dva partneři HIV negativní?

Aktuální počet dotazů v databázi: 10397

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


MOBILNÍ TESTOVÁNÍ - SANITKA

pro více detailů rozklikněte město

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 143
Obrázek č. 142
Obrázek č. 141
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.