On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Vyrustek na mandli 24. 3. 2019

Uživatel: Zdenek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, pátý den po nechráněném oralnim sexu se mi na prave mandli udelal vyrustek. Nebolito, krk otekty nemam. Nevite co by to mohlo byt. Dekuji

Neuropatie 24. 3. 2019

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat zda neuropatie nějak souvisí s HIV. Zda se u člověka s HIV tato nemoc objeví nebo rozvine.

Možnost nákazy 24. 3. 2019

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké je riziko prenosu HIV nebo jiné pohlavní choroby cizím spermatem , když jsem měl pasivní orální sex s ženou, která těsně před tím měla orální styk s jiným mužem.V případě, že bych to cizí sperma měl na penisu.

Dotaz 23. 3. 2019

Uživatel: Kleopatra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Mohu se zeptat proč byl můj příspěvek smazán. Díky moc

Bily cep a neco jako vridek na leve krcni mandli 22. 3. 2019

Uživatel: Mejla, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, pred 5 dny jsem mel nechraneny oralni styk s nahodnym partnerem. Vcera jsem vyplivnul trosku krve a na leve mandli jsem nasel bilou hmotu a kdyz jsem to mackal tak ted tam mam jakoby vridek, spise uvnitr mandle nez na povrchu. Netusite co by to mohlo byt? Dekuji

Infekčnost 22. 3. 2019

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chtel bych Vas poprosit o vysvetleni... v odpovedich se vyskytuje tvrzrni, ze HIV vir neni prilis infekcni. Napr zloutenka je az nekolika nasobne infekcnejsi. Co toto tvrzeni znamena? Ze i presto, ze se do tela dostane dostatecne mnozstvi, ktere muze zpusobit nakazu, tak k ni presto nemusi dojit protoze vir neni dostatecne infekcni? Nebo co presne infekcnost oznacuje? Dekuji a preji hezky den

Léky 22. 3. 2019

Uživatel: Filípek, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Je jasné že např alkohol nebo drogy by mohli utlumit účinky léků proti hiv.Zajímá mě jestli toto platí i pro nějaké jídlo.Děkuji

Přenos krví 21. 3. 2019

Uživatel: Jarda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, může se HIV přenést v zaměstnání při použití šroubováku bezprostředně po kolegovi, když jsme měli oba dva na dlani nezhojene zranění a na šroubováku by ulpěla čerstvá krev?

prenos drogami 21. 3. 2019

Uživatel: Matúš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Po uziti snupani pervitinu kde sa potencionalne nachadzal virus hiv som bol na testoch vylucne na Hiv aka je pravdepodbnost ze testy po tyzdni odhalia infekciu hiv?

prenos drogami 21. 3. 2019

Uživatel: Matúš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pred 14dnami som uzil pervitin v kristalickej forme snupanim.Mam strach ze ten pervitin obsahoval aj uschnuty ejakulat ake je riziko nakazy?

Riznuti na ruce - přenos 21. 3. 2019

Uživatel: Robert, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Hezky den, chtěl bych se zeptat. Mám věc, která mne trápí. Dostal jsem zásilku z Aliexpressu z Číny. Při rozbalování mi pomáhal syn, který měl 1 den staré riznuti na ruce na obal i obsah sahal. Napadlo mne zdali se nemohl nakazit když by někde na obalu nebo uvnitř byla krev. Zásilku jsem měl predtim cely den v práci na stole. Obaly i obsah jsem důkladně prozkoumal a stopy krve nikde. Ale proste mi to nedá se nezeptat. Trápí mne to a chtěl bych mít nějakou jistotu a mít jasno. Děkuji za pochopení a omlouvám se za možná hloupý dotaz. Robert

Testování 21. 3. 2019


Dobrý den. Byl jsem se dnes testovat na hiv. Ukázalo se to jako negativní což se mi velice ulevilo. Byl jsem se ale testovat po 2 měsících a 3 týdnech od rizikového chování. Mohu to tedy brát jako 100% negativitu? Díky

Mohu se takto nakazit 21. 3. 2019

Uživatel: pepík, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli je pravděpodobné že bych se mohl nakazit asi tří milimetrovou oděrkou na prstě ze které mi tekla krev a na kterou jsem později zapoměl a asi tak po 3 až 4 hodinách jsem tento prst použil pří sexu s rizikovou ženou a několikrát ho zasunul do ní než jsem si to uvědomil, krev mi z této ranky netekla ale nevím zda byle dosti zaschlá a jestli toto malé zranění nebylo třeba pohybem ruky trošíčku obnovené. Mám se obávat nakažení nebo ne prosím odpovězte již jednou jsem psal a dotaz se po chvíli zratil ze stránek pryč a odpověd nepřišla.

Oralni sex 21. 3. 2019

Uživatel: Aaa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mel jsem oralni sex. Sexualni partner mel v danou chvili zanet hrtanu a ja jsem po oralnim sexu pozoroval zarudnuti v usti mocove trubice. Je mozne se takto nakazit, pokud by sexualni partner byl hiv pozitivni (kombinace slin a zanetu hrtanu u sexualniho partnera s mym zarudnutim v usti mocove trubice)? Moc dekuji za odpoved.

Neodhaleni 21. 3. 2019


Dobrý den, Uvádíte,že test hiv je jisty a definitivni po 90 dnech. Můj dotaz je jestli je možnost ze se neprokáže hiv testem 10 měsíců od rizika? Dekuji.

Test 20. 3. 2019


Dobrý den test po deseti týdnech můžu považovat za dostatečný s negativním výsledkem nebo musím počkat až po dvanácté týdnu Děkuji za odpověď

Vyrážka po nechráněném styku 20. 3. 2019

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, v srpnu jsem vezl stopařku a za "odměnu" mě pozvala do bytu na kávu. Měli jsme orální sex i vaginální bez ochrany. ..po 9 dnech mi na celém těle vyskákala vyrážka. Na kožním mi vzali vzorek a poslali na histologii. Výsledek byl Pityriaris rosea. Dostal jsem kontokoriodní mast.Asi po 6 týdnech vyrážka zmizela. Po 3 týdnech mi udělali test HIV . Byl negativní.Byl jsem však s nervy stále úplně vedle a denně mě bolela hlava . Raději zašel po 10 týdnech znovu na testy s výsledkem negativní. Byl jsem štěstím bez sebe... Nyní jsem se ale někde dočetl, že když člověk bere kontokoroidy nemusí být výsledek správný.... Znovu jsem zoufalý.

Priznaky HIV 20. 3. 2019

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, prosim o vysvětlení. Pokud jde o akutní hiv infekci, tak pan Procházka napsal, že pokud se priznaky objeví, tak jsou to několik dní trvajici horečky a na méně důvěryhodných stránkách zase píšou a pan Procházka to také napsal, že priznaky mohou proběhnout tak, že to člověk ani nezaznamena, tak jak to tedy je? Mockrát děkuji. Ivo Procházka - 12.2. 2019 :Ve skutečnosti tito lidé obvykle opravdu nemají ani mírné příznaky připomínající nachlazení. Ivo Procházka - 12.2. 2016 : Vedle osob, u nichž opravdu nebyly příznaky žádné, jistě existují i prostřední, šedá zóna, tedy mírné projevy u lidí, kteří sice nějaké příznaky měli, ale nebyly tak závažné a po pár dnech na ně zapomněli.

Oči 20. 3. 2019

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, má něco společného s hiv červené oči? Občas pálení oči. Zadne kapky dostupné v lékárně mi moc nezabírají.

rizikovost 20. 3. 2019

Uživatel: Mates, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý večer, četl jsem, že hiv pozitivní holčičce v americe nebo dokonce dvěma po narození nasadili léky a pak byl test po nějaké době negativní. Po vysazení léků to trvalo ještě nějakou dobu a až pak asi za rok nebo i dýl test opět ukázal pozitivitu. Tak to může být i v případě pep, tedy virus někde chrní, po šesti měsících bude negativní, pak se probudí a může vyjít pozitivní třeba až po dvou letech, je to možné že?

Muzu se nakazit po jednom zasunu? 20. 3. 2019

Uživatel: Mejla, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné se na kazit jedním zásunem? Meli jsme nechraneny oralni sex bez ve vyvrcholeni a jednou jsem zasunul cca 2 vteriny. Netusim jestli partner je + byla to opilecka nahoda, ale kdyby nahodou byl. Dekuji za odpoved

rizikovost 19. 3. 2019

Uživatel: bob, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, pročítal jsem zde kladené dotazy a nechápu jednu věc. Při orálním sexu píšete, že riziko není, pokud není v ústech krvácející rána u příjemce i výdejce. Proč je pak tedy rizikový ejakulát v ústech, když tym není krvácející rány? To se jako vsákne přes dutinu ústní do krevního řečiště nebo steče do žaludku, jak je to?

ovlivnitelnost testu 19. 3. 2019

Uživatel: jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Může totální nervozita ovlivnit výsledek testu, krve se ve mně nedořežete, čekám až bude 9O dní po riziku, pokud do té doby nezemřu na infarkt, děkuji

Orální sex 19. 3. 2019

Uživatel: Bob, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Měl jsem oboustranný orální sex bez ejakulace do úst poté cca za tři týdny noční pocení a bolest v podpaží to trvá cca čtyři týdny bez teplot a zvětšených uzlin může to být příznak primoinfekce Děkuji za odpověď

Orální sex 19. 3. 2019

Uživatel: Josef, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je riziko přenosu při vzájemném orálním sexu ( muž - žena ) opravdu tak malé jak píšete ? Děkuji

Hudební.nástroje-dechové 18. 3. 2019

Uživatel: Zdenda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,je možný přenos HIV sdílením hudebních nástrojů např.trumpety a i kdyby,kdybych měl oděry v puse.Děkuji za odpověď.

Bez příznaků 5 let ? 18. 3. 2019

Uživatel: Tomas, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. 5 unora 2013 jsem měl první styk s promiskuitní ženou. Od 15 unora toho roku jsem měl virozu (bolest v krku, kašel, rýma, horečka) Trvalo to 10 dní. Žádné jiné přiznaky jsem až doted neměl. Poměr trval do začátku srpna roku 2013. Sex byl vždy bez ochrany. Každou zimu mívám 2 až 3 virozy (většinou bez horečky, tu jsem měl od té doby jen jednou). Virozy jsem mival už 10 let před tím. V září roku 2018 jsem byl u obvodního lékaře na preventivní krevní testy. (nikoli testy na HIV) Ty dopadly dobře. Je možné aby se za dobu 5 let nic neprojevilo ? Děkuji

Mela bych nejake priznaky po 4 letech? 18. 3. 2019

Uživatel: Anna, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, myslite, ze bych po 4 letech od mozne nakazy mela nejake priznaky? Jsem jiz 2 rokem vdana, nikdy jsem nic nespozorovala ani na me ani na manzelovi, ale s pribyvajicimi clanky se nejaky strach objevil. Dekuji za odpoved.

5 týdnu 18. 3. 2019

Uživatel: Filip, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Omlouvam se, ale jak jsem se ptal jak by byl test spolehlivý po 35 dnech jde spíš o to že uz to psychicky nezvládám a chtěl bych se nějak uklidnit a čekat ještě další 2 měsíce je pro mě hrozně dlouhá doba.

životnost vironu v lidském těle 18. 3. 2019

Uživatel: david, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Jaká je životnost vironu hiv v lidském těle, pokud nedojde k jeho replikaci?

Spolehlivost 18. 3. 2019

Uživatel: Filip, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den jaká by byla spolehlivost po 35 dní od nákazy díky

Prenos pres poraneni na prstu 18. 3. 2019

Uživatel: Ondra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, stala se mi takova nemila vec. V zivote se snazim chovat zodpovedne. Doma jsem se vsak poranil o nuz na brisku prstu. Teklo mi pomerne dost krve. Po nekolika malo minutach se rana zacelila a pak jsme na ni zapomnel. Pri odchodu z bytu mi vsak zrejme pri zamykani dveri znovu praskla a zacala teochu krvacet. Problem je, ze jsme si toho vsiml az dole ve vchodu pote, co jsem uz bohuzel sahl na nekolikero dveri a klik. Dokonce primo predemnou na ne sahali i sousedi. Ted mam strach, zda jsem se nemohl nakazit kdyby nekdo ze sousedu par minut/vterin prede mnou sahl na kliku rovnez s nejakym poranenim a zanechal tam trochu krve. Je takovy zpusob nakazy pravdepodobny? Je znam nejaky podobny pripad? Jsem z toho ve stresu. Doporucili byste mi test na hiv? Mockrat dekuji

Přenos 17. 3. 2019

Uživatel: marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Omluvám se a přiznávám se že už se ptám asi po 3 a slibuji že to je moje poslední otázka tak prosím aby jste mi odpověděli jde mi jenom o to abych mohl být v klidu. Před 4 týdny jsem se ženou kterou jsem neznal a nevím o ní nic kromě toho že měla hodně partnerů měl francouzské líbání a vzájemné masturbovani a orální sex prováděla pouze ona. Byl jsem po 3 týdnech já testech vím že je to příliš brzy ale prostě od té doby jsem každý den v nervech a nedokážu pořádně žít. Bojím se spíše toho francouzského líbání z důvodu že v ten den jsem se pro holení riznul do rtu a poté se s ní libal. Myslím že krvácet z úst ji nekrvacelo to bych se všimnul. Příznaky také nemám jediný co je ze mě občas poboliva v krku a v posilovne jsem vyčerpanej ale to spíše bude z nachlazení. Bojím se spíše toho abych nepatřil mezi těch 30% co příznaky nemají. Nebo v tutom případě můžu být klidnej? Omluvám se chci už jenom být v klidu a myslím že vaše odpověď by mě dostatečně uklidnila...

Nevim 17. 3. 2019

Uživatel: Radek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den , chci se zeptat prováděl jsem orální sex . Partner měl ochranu je to v pořádku ? Nejedná se o ryziko ? Děkuji moc .

Spolahlivy test? 17. 3. 2019

Uživatel: Jana28, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, asi po 8 mesiacoch som si robila hiv domaci test zo slin, vysiel negativny.. Moje priznaky po 3 tyzdnoch od styky boli podpbne angine, potenie, plus zvacsene uzliny len na krku, ale aj na bokoch krku... Mozem povazovat tento test ako spolahlivy?

Když selže léčba? 17. 3. 2019

Uživatel: Karla, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, v článku naší České televize: https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/2663549-lidstvo-hleda-kata-ktery-popravi-hivaids-vedci-maji-pet-kandidatu se píše toto: "Dvěma třetinám po selhání prvního léku už nepomůže ani jiná kombinace. Lékaři tak znovu varují před časovanou bombou." Konkrétně já, jsem začala brát lék Odefsey a pokud tento lék "selže", tak s pravděpodobností cca 66% směřuji k aids a smrti?

Oral- sliny 17. 3. 2019

Uživatel: Daniel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím. Prosim Vás. Ako vyzerá situácia ak mi prostitútka ( vyššie riziko že je nakazená ) vykonáva orálny sex s kondómom, tak tu existuje riziko nákazy HIV??? A následná situácia ak mi po tomto orálnom uspokojovaní dá dole s penisu kondóm a pokračuje iba rukou ALE na zvlhčenie penisu použije tri-štyri krát svoje sliny priamo z úst teda kontakt už iba zo slinami a nie s ústamy?!?!?! Ale.priamo vypúštané na moj penis.. Je tu reálne riziko??

Přenos 15. 3. 2019

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den můžu se nakazit tím když si půjčim holicí strojek někoho z rodiny a pouziju ho?

riziko přenosu 15. 3. 2019

Uživatel: xy, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Jak velká je dle Vás šance přenosu hiv při uspokojování análního otvoru prstem, na kterém je obsažen preejakulát hiv pozitivního?

Riznuti 15. 3. 2019

Uživatel: .., Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, uspokojoval jsem ženu prsty, nicmene jsem opomněl, že při otvírání vína jsem si lehce nariznul prst, je možné, že byla troska krve...., přibližně po 4 hodinách došlo stejným prstem k uspokojení ženy... určitě došlo me styku toho prstu se sekretem ženy. Je mozny prenos ? S díky.

Aktuální počet dotazů v databázi: 9245

CSAP nove logo

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


SANITKA

Mobilní testování zatím není naplánováno. Vysvětlení je tady.

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 129
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.