On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Možnost nákazy virem HIV oděrka/oděrky 2. 12. 2019

Uživatel: Uko, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Hezký den, chtěl bych se zeptat jaká je možnost nákazy virem HIV pokud mám na ruce drobnou oděrku/oděrky (nijak hlubokou spíše povrchovou, zaschlou) z běžného života ze občas nějaká objeví a tam by se mi dostala nějak krev druhého člověka? Například při podání ruky /pokud by druhý člověk měl na ruce taky nějaké zranění/ nebo v tramvaji/jiných místech. Mám z toho strach a chtěl bych mí jasno. Děkuji. Uko

Jaká je definice orálního sexu, je bezpečnější nebo rizikový? 2. 12. 2019

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, na základě předchozích odpovědí chápu, že nechraneny sex je rizikovým sexem a orální sex je tzv. bezpečnější sex. Při orálním sexu s ejakulací do úst píšete, že se riziko zvyšuje - někde se píše, že se zvyšuje lehce, jinde zase, že výrazněji. Jak to je z definice - je orální sex s ejakulací do úst tedy rizikový, nebo stále ještě jde o bezpečnější sex, ale zkrátka s o něco vyšší mírou rizika? Mockrát děkuji za odpověď!

Hiv 2. 12. 2019

Uživatel: Andy, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Ahoj,rizikovy sex jsem mela pres 12lety,mam mesic paleni jazyka a kazdodenni zimnice bez teploty, 13.9.2019 jsem brala antibiotika a 30.10.2019 jsem byla na odberech krve na hiv a syfilis, vysledky negativni, nemohli antibiotika ovlivnit vysledky testu? Jinak ted mam celych 12let staleho partnera

Testy 4. generace - můžu jít na test už po 8. týdnu 2. 12. 2019


Dobrý den, chci jítna na žilní testy 4 generace. Nechci rychlotest. Bude mi stačit doba 8 týdnů Od rizika nebo budu muset čekat 12 ? Antibiotika ani kortikoidy jsem nebral o jiné nemoci nevím.

Nedovera 1. 12. 2019

Uživatel: Ivan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň. Som po HIV teste skoro sedem mesiacov po riziku,test bol negatívny. Problém je v tom ze mam problémy z uzlinamy v podpazý biely jazyk a stále nejaký zápal penisu potom v priebehu 7 mesiacov som mal na pere opar 4x bolia ma neskutočne svaly kĺby. Som presvedčený ze to mam všetko tomu nasvedčuje. Ako to mam prosím Vás zistiť keď tie testy mam stále negatívne? Pred tým rizikom som bol úplne v poriadku. Co môže brániť protilátkam po takej dlhej dobe, kde by som mal ísť na vyšetrenie este? Už neviem čo mám robiť. Bol som aj na hematologii a všade všetko ok. Užíval som aj antibiotika dosť často v prvych dvoch mesiacoch. Ďakujem za odpoved (psychiatra nepotrebujem)

lze se nakazit od osoby, která pravidelně daruje krev a plazmu? 1. 12. 2019

Uživatel: KajaKarel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před 8mi týdny jsem měl nechráněný pohlavní styk se slečnou, která už přes 3 roky chodí darovat krev ( musí být tedy testovaná na HIV ?). přes 10 let jsem nebyl nemocný, nyní mám pžíznaky chřipky - 3 dny horečka, bolest v krku, nateklé podčelistní uzliny. Napsala mi zprávu, že doufá, že mě něčím nenakazila - pro ni spíše vtip, ale mě to nyní vrtá v hlavě a nerad bych nakazil svoji současnou partnerku. Děkuji za odpověd.

Je test po 4,5 měsících spolehlivý? 30. 11. 2019

Uživatel: Princess, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den poradno,stale tapam,jak je to s hlubokym libanim,masturbaci,prstovanim atd.Test jsem si nechala provest asi 4,5 M po opilecke aferce mimo staly vztah.Vysel negativn v laborce.Jen ted jsem mela horecky a zanet zenskych cest.Takze s manzelem zatim neziji.Otazka zni opakovat ci ne.Beru leky celou na deprese,nejaka atb,euthyrox.Tak nevim,kdy se mohu vratit k nechr.stykuns manzelem.Diky Princess

vyrážka 30. 11. 2019

Uživatel: Beny, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. před 2tydny jsem měla styk... začalo mě pobolívat v krku, ucpaný nos, přesto, že vůbec nebývám nemocná. mezi prsy se mi objevil flek velikosti mince.. (ještě nikdy jsem vyrážku žádnou neměla) chci se zeptat, zda-li by těch fleku bylo po těle více nebo se to rozšíří. jestli je vyrážka trvala nebo se objevuje a ztrácí...

Priznaky 29. 11. 2019

Uživatel: Andrea, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chcela by som sa opytat na priznaky. Po rizikovom styku som po 3 tyzdnoch mala priznaky ako zvacsene uzliny na krku, teplotu, potila som sa.. potom to preslo a o 3 tyzdne opät som bola takto podobne chora. Uzliny som mala zvacsene dost dlho a to na viacerých miestach na krku, nikde inde. Je to priznak? Citala som totiz ze uzliny by mali byt zdurene na aspon 2 roznych miestach, je to pravda? Po pol roku som si ale urobila domaci test zo slin, ktory vysiel negativny. Moze mu verit?

Diky 29. 11. 2019

Uživatel: Julie, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Diky za odpoved mohu tedy po libani a mazleni prerusit temer 5 mesicni pust a zacit zase bez strachu s parnerem zit.Diky moc vazim si vasi prace

Orální sex ženě 29. 11. 2019

Uživatel: Dan6, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před několika dny jsme s přáteli “omylem” skončili v nočním klubu, kde mezi mnou a ženou, která zde poskytuje služby došlo k oralnimu a pohlavnímu styku (vše s kondomem). Bohužel jsem se lehce dotkl jazykem i jejího pohlaví. Je zde pravděpodobnost přenosu HIV či jiné nemoci? Pokud většinou odpovídáte ze na testy je vhodné jít po 3 měsících, je po tuto člověk infekční vůči ostatním? Po jaké době se v celkovém testu krve/vyteru ukáže i jiná nákaza než HIV? Děkuji za odpověď. Daniel

Strach 29. 11. 2019

Uživatel: Julie, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den mam neustaly strach.Po nedokonane nevere test 120 dnu hiv 1,2 ze zily negativni.Jen mam stalou paniku kvuli partnerovi a dceri.Nevim zda test jestne nejaky pi pettingu,hlubokem libani.Diky za uklidneni

Je doba 2 měsíce spolehlivá, nebo ne? 29. 11. 2019

Uživatel: Pete, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, omlouvám se za "drzost", mám podobný problém jako v předchozích dotazech, ale proč mi tedy Váš poradce na lince 800 800 900 predvčírem odpověděl, že stačí abych si na test hiv došel pokud jsem minimálně 2 měsíce po riziku?Ptal jsem se konkrétně na rychlotest.Neměla by tedy být odpověď na tuto otázků jednotná?Pro člověka může být dosti zásadní.Děkuji

Jaké testy se používají v Domě světla 29. 11. 2019

Uživatel: Anonym, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli se u Vás v Domě světla používají rychlotesty na hiv Insti hiv self test? Děkuji za odpověď.

Spolehlivost testu po 2 měsících 28. 11. 2019

Uživatel: adam, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, chci jit na test po 2 mesicich od rizikoveho chovani(62 dny). ale mezi 6 a 7 tydnem jsem 5 dnu bral antib. DoxyHexal. v takovem pripade bude vysledek spolehlivy, nebo ne ?

Podání ruky bezdomovci (narkomanovi) 28. 11. 2019

Uživatel: Radek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je to bizardní dotaz, ale přesto se zeptám, před kostelem mě začal obtěžovat bezdomovec, který mě viděl, jak si dávám drobné mince do kapsy, tak abych se ho zbavil, velmi opatrně jsem mu dal 20,-Kč minci do ruky. Jenže i přesto jsem cítil lehký dotyk jeho dlaně a mých prstů, kterými jsem mu minci předával. Asi bych to neřešil vůbec, ale měl jsem na palci a stále mám takovou hlubší záděru (z které ovšem žádná krev netekla), takže pokud jsem se dočetl, v tomto případě se bát přenosu nijak nemusím. Žádnou krev jsem na ruce ani prstech neměl, jen jsem se dotkl jeho dlaně a to jen prsty. Jsem posera, přečetl jsem si způsoby přenosu, ale přesto bych měl i jasnou odpověď o Vás. Díky moc.

Vysledky 28. 11. 2019

Uživatel: Marcel, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň mal som riziko pred 7 mesiacmi. Bral som potom veľa ATB prvé dva mesiace po riziku. Na test som šiel po siedmich mesiacoch bolo to negatívne HIV aj syfilis viem ze testy na HIV sú po troch mesiacoch v poriadku. Trápi ma ten syfilis ci sa mi nemohli potlačiť protilátky tabletkami. Boly to 4 balenia rôtzne ATB prvé dva mesiace. Keď som šiel na ten test po siedmich mesiacoch tak 90 dní pred tým testom som nemal žiadne lieky. Môžem tento test na syfilis a aj HIV považovať za definitívny? Mam nejaké problémy zdravotné stále a chcem vediet ci môžem začať hľadať príčiny inde. Ďakujem za odpoved ste super ľudia a hlavne trpezlivy

Prenos vaginalnim sekretem srkze papírový kapesník 28. 11. 2019

Uživatel: Pepa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, moc prosím o radu v následující situaci: byl jsem u prostitutky z rizikové země. Nedošlo k žádné formě sexuálního kontaktu, pouze jsem sledoval její masturbaci a masturboval sám. Po dokončení slečna vzala papírový kapesník, složila ho a podala mi ho abych se utřel což jsem poněkud bezmyšlenkovitě udělal. Utřel jsem se velice ledabyle ale dotkl jsem se kapesníkem horní části svého penisu. Nelze vyloučit že slečna při dotknutí kapesníku přenesla na kapesník své vaginální sekrety, ty jsem následně mohl přenést na svůj penis. Je možná v tomto případě nákaza (vše proběhlo velice rychle)? Pokud ano, mám ještě vyhledat PEP? Nebo nákazu považujete za nemožnou (přenos vagina-ruka-kapesník-penis ale v rychlém sledu). Děkuji za odpověď

Dekuji 28. 11. 2019

Uživatel: Laura, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Takze nejake opakovani neni treba ,jak se nekde pise pul roku.Riziko asi tedy zadne,kdyz zadna forma sexu neprobehla.Mohu tedy s partnerem odstranit ochranu a vratit se ke styku jako driv. Take pomazlit se s malym take bez problemu? Asi cerne svedomi,ale strach mam priznavam.Diky Laura

Znovu 28. 11. 2019

Uživatel: Laura, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den podstoupila jsem dva zilni testy jeden 83 dni a druhy 152 dni hiv1,2 combo negativni.Po mini nevere kdy nakonec klasicky styk neprobehl.Mam je znovu opakovat? Muze je neco cokoliv ovlivnit?ptam se kvuli stalemu partnerovi a diteti.Radeji at mam klid.leky beru ruzme celou dobu ale imunitni asi onemocneni nemam to bych asi byla v peci imunologa? Jen autoimunitni stitna zlaza.Muze se stat ,ze by se spletl test?diky pekny Laura

přenos HIV 28. 11. 2019

Uživatel: Bob, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, lze se nakazit pokud jsem uspokojoval partnerku přes spodní prádlo a cca za půl hodiny jsem se tím samým prstem škrábnul v nose tak, že mi lehce tekla krev? Děkuji

Syfilis a jeho léčba 28. 11. 2019

Uživatel: Joe, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Pane Doktore, Jsem HIV pozitivní několik let, vše v pořádku, vysoké CD4. Začátkem Října jsem měl běžné testy v centru a test na Syfilis byl negativní. V polovině Listopadu se objevili pupínky a test na Syfilis byl pozitivní. První den nástupu v nemocnici jsem dostal penicilín a horečku 38, která přes noc skončila a nyní cítím se skvěle. Jak dlouho tady budu muset ještě sedět ( ležet mě nebaví) ? Vlastně tady čekám na jednu injekci celý den... V 4. den mi končí izolace, což znamená platbu cca 1000 korun za pokoj. Což při nejhorším dlouhém scénáři dělá docela velký obnos a hlavně úplně zbytečně. Mám však další dotaz, jak konkrétně probíhá léčba v Německu? Jsem Čech, normálně pojištěn, mám i dobré cestovní pojištění. Jestli by jejich ambulantní léčba, klidně i placená léčba, včetně nákladu na dopravu nebyla levnější než v Česku a hlavně bych nebyl odstřižen 2 týdny od příjmu z práce. Myslím si, že i pro pojišťovnu by bylo levnější mi zaplatit ambulantní péči v Německu, protože jsem se dozvěděl, že se u nás léči Syfilis hospitalizací jen pro to, že nemocnice dostane a mnoho více peněz za hospitalizaci, než za ambulantní výkon (jeden střik injekcí). A aby toho nebylo málo, tak moje HR reakce byla v podstatě zanedbatelná. Podíval jsem se na vaše stránky a jediné co jsem zjistil, že budu předvolán na hygienu a ještě k tomu dostanu pokutu. Že jsem vůbec ty pupínky řešil... i když ono by se to asi zhoršovalo... Děkuji

Test 4. generace na počkání 28. 11. 2019

Uživatel: Jihn, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, je mozne se v CR zajit otestovat na hiv 4.gen/syfilis, kde mi sdeli vysledek na pockani? Dekuji

Přenos při rizikovém chování pokud ani jeden není infikovaný. 28. 11. 2019

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím, je možné se nakazit virem když ani jeden neměl před tím sexuální zkušenost ale provozovali např. anální sex?

Orální uspokojení 28. 11. 2019

Uživatel: Kiki, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám dotaz. Mého ex přítele, který neví jestli je hiv pozitivní nebo ne, protože se nikdy neptal svých bývalých přítelkyň na toto téma jsem někdy v březnu orálně uspokojila i s vyvrcholením do pusy, nepolykam,pusa nebyla zraněná. Moje otázka zní: jaké je riziko nákazy, kdyby přítel hiv opravdu měl?

Přenos podáním ruky - příznaky 28. 11. 2019

Uživatel: VSBB, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,předem se omlouvám za možná zbytečný dotaz, ale jsem již psychicky na dně. Cca před 4 týdny jsem psal dotaz ohledně toho, zdali je možný přenos podáním ruky, když jsem měl cca 5 minut čerstvou ránu (došlo k pořezání prstu o plech, a poté jsem si podal ruku s osobou, která si podávala před tím ruku taky s pár osobami, rána byla poměrně hluboká a tekla krev, po těch 5 minutách téct přestala ale byla pořád hodně čerstvá, při tom zdravení jsem si to vůbec neuvědomil, a můj dotaz zněl, pokud by měla osoba nějaké malé množství krve na ruce, jestli by byl možný přenos-bylo mi odpovězeno, že takto k přenosu v praxi nedochází, předpokládám ale, že teoretické riziko tam je) CCa po třech týdnech od této události se u mě objevili slabé chřipkové příznaky-silná rýma, bolest kloubů,třísel a podpaží,zvětšené uzliny na krku,lehká únava. V tříslech ani v podpaží jsem uzliny nenahmatal. Horečka nebyla. Dnes došlo cca o půlnoci k lehkému nočnímu pocení, jinak pocení po celou dobu těch příznaků nebylo. Mohlo by se jednat o příznaky promoinfekce? Je opravdu takovýto přenos teoreticky i prakticky možný? Byl již takovýto přenos zaznamenán? Na testy si chci zajít, ale je to teprve 4 týdny a obávam se, že to ty dva měsíce nevydržím. Pořád na to musím myslet a v práci jsem již díky tomu udělal chybu, díky které mám v práci problémy. Mockrát děkuji za odpověď.

Testy 27. 11. 2019

Uživatel: Dakine, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Našla jsem nějaké testy oraquick Hiv tak se chci zeptat jestli tyto testy mají nějaký smysl nebo jestli je to jen na aby někdo vytáhl z lidí peníze. Chtěla bych si udělat test ale nechci někam veřejné i když je to anonymní raději bych si ho udělala doma v soukromí. Děkuji za brzkou odpověď.

Testování 27. 11. 2019

Uživatel: Anonim, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den chtěl bych se zeptat nechal jsem se testovat v nemocnici bojim se abych se při testování nenakazil aby doktoři neudělali něco špatně je možné že by použili jehlu od někoho cizeho nebo to je blbost?

Rychlotest x laboratorní test 27. 11. 2019

Uživatel: Felix, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně rychlotestů na hiv, syfilis a hepatitidu C, které provádíte ve Vaší sanitce. Liší se tyto rychlotesty, které provádí Váš odborně vyškolený personál v terénu, od testů prováděných v laboratoři? Nebo lze současné moderní rychlostesty na tato onemocnění považovat za stejně kvalitní, spolehlivé a totožné jako laboratorní testy? Pokud jsou tyto testovací metody srovnatelné, postačí tedy pro vyloučení těchto nemocí, pokud je po příslušné době tři měsíců proveden rychlotest, nebo je třeba ještě provádět laboratorní test pro potvrzení výsledků rychlostestu? Děkuji za odpověď

Přenos 27. 11. 2019

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den je možný přenos HIV pokud mi žena udělala masturbaci s vyvrcholením a drazdila ústí močové trubice ? Měla na rukou rukavice. Přál jsem si je. Udělal jsem dobře? Mám z HIV strach a velký. Jiný kontakt než její ruce nebyl. Moc děkuji.

Jedná se o primoinfekci? 27. 11. 2019

Uživatel: Dejv, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před necelými třemi týdny jsem provozoval s partnerkou pasivní orální sex, uspokojovala mě ústy. Při líbání předtím jsem si žádné krve v jejích ústech nevšiml, na penisu jsem si také nevšiml nějakých oděrek, ale nevylučuji, že tam nemohli být a také úplně nevylučuji, že neměla krev v ústech... V neděli když jsem si šel lehnout, všiml jsem si, že mám zimnici. Ráno jsem se cítil takový malátný, trochu se mi motala hlava, měl jsem zvětšenou pravou mízní uzlinu na krku a měl jsem zahleněný krk. Zůstal jsem proto doma, večer jsem ale šel do tanečních (vzal jsem si Paralen), aby moje tanečnice nezůstala napospas, nebylo zde nějaké velké fyzické zatížení. Ráno jsem se probudil už v pohodě, byl jsem už více použitelný, proto jsem tenhle den prožil jako každý můj den. Když jsem večer přišel domů, naměřil jsem si teplotu 38, začalo mě taky večer bolet nad očima, nad levým vice, při pokývání hlavou mě bolí i hlava. Mám ztuhlou krční páteř a záda (mívam i normálně, ale teď mi to přijde výraznější). Přijde mi, že můj pohybový aparát je celkově takový podrážděný a namožený, jako při viróze. Také se mi včera odpoledne udělal malý aft na jazyku. V krku mě nebolí, ale mám ho trochu podrážděný od kašle. Mám rýmu. Dnes ráno jsem si všiml, že mám trochu zvětšenou jednu uzlinu na pravé kyčli. Nyní mám teplotu 37,3... (hodinku po probuzení jsem měl 37,7 a prášek jsem si nebral) Žádné vyrážky jsem si nevšiml. Nějak blbě mi není, nezvracel jsem. Odpor k jídlu nemám... Ale obávám se, že tyhle příznaky také mohou přijít... Opravdu moc se bojím, že se jedná o primoinfekci a modlím se, aby to s HIV nemělo nic společného... Co si o tom myslíte vy? Zabírají na primoinfekci prášky (Paralen,...)? Musel bych mít horečku stále cca 38 stupňů? ...

Prejakulat vs krv 27. 11. 2019

Uživatel: Hugo, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den ake velke je riziko prenosu ak sa preejakulat alebo ejakulat dostane do cerstvej ranky na ruke z ktorej jemne tecie krv. Dakujem

Oralní sex - jak velká je šance v číslech? 26. 11. 2019

Uživatel: Stu, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chápu, že odborníci na HIV asi nemají rádi nějaké procentuální kalkulace. Já bych se přesto rád zeptal, zda by nešlo alespoň velmi hrubě odhadnout, nakolik se mám bát přenosu HIV za následující konstelace, s přihlédnutím k počtu nakažených u nás a způsobu styku: Mám 7letý fungující heterosexuální vztah, ale tak nějak mě touha experimentovat dohnala k tomu, že jsem měl orální sex s mužem, kdy jsem já jeho cca 3 minuty uspokojoval a pak došlo k ejakulaci do úst. Okamžitě jsem vše vyplivl a asi 10 minut nato jsem si důkladně ústa vymyl. A ještě jedna a poslední věc: Na kolik by se dala procentuální šance odhadnout v případě, že bychom rovnou počítali s tím, že byla ta osoba nakažena? Protože já všude čtu dokola se opakující formulku, že "je riziko nákazy u orálního sexu minimální a v případě ejakulace do úst se zvyšuje," jenže si nedokážu absolutně udělat obrázek, co to vlastně znamená - jestli se tímto způsobem nakazí třeba každý desátý, stý nebo tisící člověk, zkrátka jak moc se mám stresovat. Na závěr chci říct, že je mi samozřejmě jasné, že jediná vhodná varianta je dojít si na test, jenže já těch několik měsíců jen tak čekat nevydržím, tak by mi nějaké takové "vyčíslení" alespoň pomohlo přiblížit, na čem jsem. Mockrát Vám děkuji za odpověď, děláte skvělou práci :)

Primoinfekce 26. 11. 2019

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, pokud primoinfekce odezní, znamená to, že protilátky zatlačily vir a jsou tedy detekovatelné. Čili každý komu odezní primoinfekce má už dost detekovatelných protilátek ?

Proč mám dvě tablety místo jedné při léčbě HIV 26. 11. 2019

Uživatel: Pavel, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, od dubna 2019 jsem léčen na HIV a beru dvě tablety denně Descovy a Tivicay a nevím z jakého důvodu nemám pouze jednu tabletu denně, jako například Genovya? Podle přívalových letáku se mi zdá že jednotabletový režim je výhodnější a šetrnější. Děkuji za odpověď.

Testování společnic 26. 11. 2019

Uživatel: Harly, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, mám dotaz ohledně užitkové informace. Některé profesionální společnice se nechávají každé 3 měsíce testivat na HIV atd. Je v tomto ohledu pro zákazníka nějaká jistota že nedojde k nákaze (HIV)? Nebo je to čistě informace o ničem? Děkuji

Můžu se nakazit při vzájemné masturbaci nebo při líbání? 26. 11. 2019

Uživatel: Pepa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám dotaz Teda více... 1.pokud onanuji muž s mužem, a dojde k ejakulaci u obou na tělo, je možná Nákaz??? 2.pri líbání píšete, že to je téměř nemožné, i když mě sem tam po čištění zubů teče krev z dásní.... Ale při líbání si nejsem vědom, že by cítil krev v ústech.... Mám teď obavi, protože toho může jsem neznal, ale říkal, že je čistý..... Děkuji za odpovědi

Je možné že se jedná o primoinfekci? 25. 11. 2019

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám dotaz, měl jsem nechráněný pohlavní styk 28.9. a nyní od 22.11. jsem nemocný, škrábalo mě v krku, těžko se polykalo, dráždivý kašel, ucpaný nos, teplotu jsem měl 38,3 nejvíc a dnes již 37,2 dnes jsem byl za doktorem , aby mě vyšetřil, z kapky krve mě naměřil CRP 65 a dal antibiotika, je možné že se může jednat o primoinfekci? i když uplynulo cca 7-8. týdnů od nechráněného styku, nebo mám nemoc, která s primoinfekcí nesouvisí?

Cukrovka 25. 11. 2019

Uživatel: Pato, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň môže cukrovka ovplyvniť výsledok testu po 7mesiacoch od rizika? Ďakujem za odpoved

Ejakulace mimo pochvu 25. 11. 2019

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám dotaz, jak je vysoká pravděpodobnost nákazy, jestliže probíhal krátkodobý sex bez kondomu, ale partner ejakuloval ne do pochvy, ale povrchně. Ke spolknutí spermatu nedošlo. K orálnímu sexu došlo u obou partnerů. Mám také problémy se sliznicí v ústech, že po jídle se mi tvoří mapy na jazyku a sliznice je porušená. Děkuji za odpověď a vážím si toho, že tu pro lidi jste.

Aktuální počet dotazů v databázi: 10755

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 143
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 141
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.