On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Test 4. 6. 2019

Uživatel: Pavel, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Absolvoval jsem testy na HIV, 2 měsíce a poté ještě jednou téměř 4 měsíce po riziku, oba byly negativní.. Je nějaká šance, že by mohly být falešně negativní, tudíž bych mohl být pozitivní?

Toaleta 3. 6. 2019

Uživatel: Míša, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, byla jsem v práci na toaletě a při odchodu jsem si všimla, že jsou na prkénku kapky nezaschlé krve. Sice jsem se neposadila, ale bojím se, jestli nemohla být krev i na toaletním papíře. Neprohlížela jsem si ho a celá situace se mi v hlavě rozležela až doma. Hrozí mi nákaza, pokud bych se utřela toaletním papírem potřísněným krví? Děkuji za odpověď.

Kokain 3. 6. 2019

Uživatel: Oskar, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat jak moc je rizikové sdílení srolovane bankovky s jinym člověkem za účelem šnupnutí kokainu. Dekuji O.

Test 5,5 týdne 3. 6. 2019


Dobrý den, po pěti a půl týdnech mi byla odebrána krev na HIV 1/2 + p24. Výsledek byl negativní, jak moc průkazný tento výsledek je ? po 3 měsících se chystám na další test aby byla 100% jistota. děkuji

Vaginalny sekret 2. 6. 2019

Uživatel: Sekret, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Keby sa pri oralnom styku so zenou pri tom ako ju lizem dostala kvapka vaginalneho sekretu do oka alebo nejaka mnozstvo hrozi nákaza?

Testy 2. 6. 2019


Dobrý den,prosím o radu,po orálním sexu se mi asi po 12 dnech udělalo něco na mandlích,bílá tečka či vřídek,nebolí ani hnis nevidím vytékat. Dost často pracuji v chladnějším prostředí a v průvanu,tak se uklidňuji,že je to jen oslabením,když teď bylo pořád chladné počasí,ale zároveň se bojím,zda to nemůže být kapavka, syfilis nebo dokonce hiv? Teď je to 22 dnů,vyplachuji bylinkami a beru doplňky stravy na imunitu. Horečky nemám,jen zvýšená teplota do 37. Jsem na tom špatně psychicky a zvažuji jít na rychlotest. Vím,že po takové době nemá cenu rychlotest na hiv. Ale mohu jít na rychlotest na syfilis a žloutenku C aspoň po měsíci 4 týdnu? Kde testovat ostatní nevím svému lékaři to říkat nechci! DĚKUJI

“Velke odbery” u HIV+ 2. 6. 2019

Uživatel: Timo, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den, zajima me, zda pri kazdych dalsich velkych krevnich odberech u HIV pozitivniho cloveka, delaji zaroven odber i na kapavku a na syfilis. Pripadne si o to musim zazadat? Dekuji.

Zpoždění 2. 6. 2019

Uživatel: Alvin, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den Lecim se druhý měsíc na HIV a beru lek triumeq. Beru ho vždy pravidelně ale dnes se mi přes noc vybil nečekaně telefon a nezvonil mi budík. Vzal jsem si prášek se zpožděním o 2 a půl hodiny. Je to už průšvih? Děkuji moc za odpověď.

Příznaky 1. 6. 2019

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je to již 6 týdnů od případné nákazy a vyskytuje se u mě poslední týden teplota max 37,4 C, silná bolest v krku a začervenání, a vyrážka na břiše, která do hodiny zmizí. Může se jednat o prvotní příznaky, je to tak ? Děkuji

Nežádoucí účinky Odefsey 31. 5. 2019

Uživatel: garrou, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den. To, že se nežádoucí účinky také u Odefsey vyskytnou pouze u 10% pacientů, to je skutečně realita? Příbalový leták uvádí toto: Nejčastěji hlášenými nežádoucími účinky v klinických studiích u dosud neléčených pacientů užívajících rilpivirin-hydrochlorid v kombinaci s emtricitabinem + tenofovir-disoproxil-fumarátem byly nauzea (9 %), závratě (8 %), abnormální sny (8 %), bolest hlavy (6 %), průjem (5 %) a insomnie (5 %). I pokud zvážíme určitou kumulativnost, může to být dobrá čtvrtina a longitudiální studie nedělá v podstatě nikdo. Srovnávat léky na hiv, které když jednou dvakrát vynecháte nebo je prostě "nestrávíte" - a může být pohroma s "běžnými léky" není z mého pohledu moc pochopitelné. Většina léků se totiž neužívá jednou a pro vždy a lze to "přetrpět", například antibiotika na pár dnů. Mimo toho většina těchto léků, včetně na krevní tlak, je možné v krajním případě aplikovat injekčně, mimo trávící soustavu.

Jednodenni horecka 31. 5. 2019

Uživatel: Lucy, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Muze probehnout primoinfekce s jednorazovou horeckou (38,5), trvajici jen 1 den a nasledujici den by uz byla teplota tela normalni kolem 37 stupnu?

Nežádoucí účinky 31. 5. 2019

Uživatel: garrou, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, dva měsíce beru léky Odefsey. Nahodile se objevují nežádoucí účinky, každý den jiné intenzity, jako depresivní nálady, pocit na zvracení, zvracení nebo průjem, ten naštěstí jenom dvakrát týdně. Když jsem se dívala na internetu na příbalové letáky u ostatních antiretrovirotik. Vlastně každý lék, alespoň od Gileadu měl u velmi častých nežádoucích účinků 1/10 i více., uvedeno nauzea nebo deprese.. Má smysl snažit se změnit léky? Možná začínám chápat, proč se v nedávné minulosti přistupovalo k léčbě, nikoliv okamžitě nebo proč někdo léčbu dokonce odmítne, když kvalita života léčbou znatelně poklesne. Prodloužit si život pro to, aby bylo člověku roky nevolno nebo měl deprese. To zní jako výhra v loterii, otázkou je pro koho, zda pro výrobce předražených léčiv, pro potlačení počtu nových nakažených a podobných statistik nebo pro pacienta, který to má desetiletí pojídat. Děkuji.

análny nechráneny styk s mužom, ktorého ani nepoznám 31. 5. 2019

Uživatel: Natalie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobrý deň, chcela by som sa spýtať, som žena, kt. vždy mala iba jedného partnera mám 27 rokov, a teraz som ped pol rokom spoznala cudzinca v bare a žiaľ bola som opitá a aj on. Neviem ani ako k tomu došlo,ale najprv som mu vzala penis do pusy bez toho,aby ejakuloval bol v puse (nemala som rany v ustach) a potom mi ten muž z ničoho nič bez prípravy strčil svoj penis do zadku asi na 1 , -1,5 cm- a bol tam asi 5 minút a potom som mu povedala nech prestane, že ma to bolí a prestali sme, neejakuloval do mna, no mna potom otvor veľmi štipal a svrbel. Išla som sa umyť, ale nepomohlo to. Je odvtedy mesiac a mna bolí hrdlo a uzliny a stále ma ten konečník niekedy páli alebo svrbí. Inak tam nemám nič také( ani som nekrvácala po tom,ako sa to udialo tá nehoda) prosím aká je šanca že ma nakazil HIV alebo nejakou pohl. chorobou? ten muž vyzeral zdravo na pohľad...ale je však isté, že mal predo mnou veľa žien s kt. prevádzal análny sex, kedže šiel naistotu. Je nejaká šanca prenosu z tohto ak neejakuloval do mna? Dakujem velmi pekne za info

Riziko prenosu 30. 5. 2019

Uživatel: Linda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, rada by som sa opýtala ake je toto riziko... Mala som pomerne čerstvú ranku na hlave, a vo vlaku som sa oprela hlavou o sedačku kde bol flak od krvi na látke. Je to riziko HIV? Ďakujem

Je masér tělo na tělo ohrožen sexuálně přenosnými chorobami? 30. 5. 2019

Uživatel: Masér, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, máte prosím povědomí i o ostatních STD kromě HIV? Chtěl jsem se zeptat, jestli jako masér jsem v případě, že masíruji tělo na tělo a na konci v rukavicích provádím masturbaci klienta, přičemž neprovozuji žádný sex (anální ani orální) mohu v případě, že klient trpí některou z STD, být ohrožen a infikovat se. Děkuji.

Můžu být nakažený? 30. 5. 2019

Uživatel: HARRY123IN, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před zhruba 2 měsíci jsem měl na dovolené pohlavní styk s cernoškou. Při tomto pohlavním styku praskl kondom, ale zrovna když byl penis venku a již do pochvy neproniknul. Je možné se takto nakazit virem HIV? Jakých příznaků si mám všímat? předem děkuji za odpověď.

Dotaz na testování nedospělého a rizikové chování 30. 5. 2019

Uživatel: David, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chci se zeptat, jestli má cenu jít na testování, když jsem měl nechráněný orální sex. (dívka mě bez kondomu orálně uspokojovala a poté jsem jí ejakuoval do pusy). A také zda mohu jít na testování sám, když mi je 17. Děkuji za odpověď, David.

Změna léků 30. 5. 2019

Uživatel: LACKO, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, žiji a pracuji v zahraničí (EU) kde před více než měsícem jsem začal s léčbou. Pred zahájením léčby jsem měl VN 21000; CD 760. Byly mi nasazené léky Rezolsta + darunavir emtricitabine/tenofovir. Výsledky po měsíci VN 210; CD4 1106... Kdyz jsem se zeptal doktora zda až budu mít VN 0 změní mi léky pouze na jednu tabletku denně, řekl, že nikoliv, že léky mi změní pouze v případě, že přestanou působit. Můj dotaz zní: myslíte si, že je relevantní adekvátní při takových výsledcích nazaseni dvou tabletek a dalšího zatěžování organismu? Když to takhle pročítám tak v ČR většina pacientů HIV+ má pouze 1tab. Denně. Lékařům tady v zemi, ve které momentálně ziju moc nevěřím. Děkuji za odpověď

Riziko přenosu 29. 5. 2019

Uživatel: Petra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně případného přenosu HIV. Kdy došlo ke škrábnutí o jehlu při odběru krve, má krev mi v místě škrábnutí netekla nicméně jsem nervózní. Chtěla bych se tedy zeptat jaké je riziko přenosu . Předem děkuji za odpověď

Masturbace, sliny 29. 5. 2019

Uživatel: Mik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, prosím je možné riziko nákazy, pokud si při vzájemné masturbaci muž nasliní prst a po té dráždí ženy klitoris? Děkuji za odpověď.

Orální styk 29. 5. 2019

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den pročetl jsem nekolikrat poradnu chtěl bych se zeptat v plno odpovědi jsem se setkal že po nechráněném oralnim styku (muž, žena) když nedojde k ejakulaci do úst je riziko dost nízké až teoretické a že někdy kvůli tak malému riziku nedoporučujete se testovat jak je to v případě že bych měl někdy v budoucnu tento orální styk se ženou já jako pasivní musím jít na testy setkali jste se že by někdo jen kvůli oralnim styku byl HIV pozitivní tady je jedna vaše odpověď z roku 2017 (přenos HIV oralnim stykem je spíše vzácný i pokud by partner léčen nebyl) jde mi jen o to na co si dávat pozor vím že je nejlepší používat kondom ale jde mi taky o tohle moc dekuji

Opakovani 29. 5. 2019

Uživatel: Xxx, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den ptal jsem se na spolehlivost testu po 2 a 5 mesich a 1 tydnu a dotaz zmizel? Vypsal jsem veskere probemy a leky a proc se nekde pise pul roku? Tak jsem jen chtel vedet kde je pravda dekuju

Označení HIV pozitivního pacienta 29. 5. 2019

Uživatel: Leontyna, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den, pracuji na JIP a neustále řešíme s vedením, jestli a jakým způsobem označovat HIV pacienty, resp. Jejich dokumentaci, žádanky na odběr krve apod. Netýká se to samozřejmě jen HIV pacientů, ale i s hepatitidou C, B apod. Všichni mne přesvědčují, že můžeme a že je to naopak naše povinnost upozornit kolegy, já se naopak domnívám, ze bychom se ke všem měli chovat stejně a zejména dle epidemiologických zásad prevence. Navíc, paienti, o kterých to víme a již se léčí přeci představují daleko nižší riziko než ti ostatní. Rovněž se domnívám, že označit každý list ZD červeným nápisem HIV je nesprávné, protože např. recepční nebo sanitář tuto informaci nepotřebují už vůbec a zbytečně tak pacienta vystavujeme možné diskriminaci. To samé se domnívám, ze platí v elektronické ZD, kdy mají někteří kolegové dojem, ze je spravne do CAVE napsat napr. HIV, tedy aby věděli opravdu všichni, kdo jen na pacienta kliknou. Moc bych chtěla poprosit o Váš názor a moc dekujibza odpověď.

Stěhování že zahraničí 28. 5. 2019

Uživatel: Arloh, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den, mám dotaz ohledně mého kamaráda, který je HIV +. Můj kamarád je Skot žijící v Severním Irsku a zvažuje stěhování do České Republiky, ale není si jist jak by to pro něj bylo ohledně léků. V rámci UK má kdokoliv, kdo zde žije přístup ke zdravotnictví a tak i k lékům, které můj kamarád potřebuje, ovšem pokud se kamarád přestěhuje do ČR, tak mu Anglie zamezí přístup k těmto lékům. Vím, že v ČR naše pojišťovny tyto léky hradí taky, naneštěstí nevím jak by to fungovalo pro mého kamaráda. Proto vás prosím jestli mi můžete poskytnout více informací. děkuji za vaši odpověď.

Úraz u kadeřnice 28. 5. 2019

Uživatel: Klep, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, předem mého dotazu bych Vám ráda poděkovala za práci, kterou tady odvádíte. Dnes jsem byla u kadeřnice v mém oblíbeném salonu. Ujala se mě kadeřnice, která svým vzhledem u mě nevzbudila příliš důvěry (dredy, zelené vlasy). Přišel pak na návštěvu její přítel, který, si myslím, drogy bere. Během stříhání si kadeřnice ustřihla kus prstu. Nevšimla jsem si, že by mě někde zakrvácela. Netuším, jestli nějaká krev ulpěla na vlasech. Ránu si šla ihned vydezinfikovat a zaslepit. Vydezinfikovala i nůžky a pokračovala ve stříhání. Hřeben ale nedezinfikovala. Občas mi vlasy při česání a foukání vyletěly do pusy, či kapička z mokrých vlasů. Teď se velmi obávám nákazy. Je možné se takto nakazit? Za dva měsíce mám rodit a nevím, jestli se o tom zmínit v porodnici, či u lékaře na prohlídce. Předem děkuji za odpověď.

Nechráněný styk bez ejakulace 28. 5. 2019

Uživatel: Irena, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je velké riziko přenosu viru HIV, pokud jsem měla nechráněnou soulož, ale dotyčný neejakuloval? 6. den po styku mě mírně bolí v krku. Mohl by to už být příznak? Děkuji za Vaši odpověď.

Chráněný styk 28. 5. 2019

Uživatel: Martis, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, o víkendu jsem po jednom večírku v podnapílém stavu měl chráněný sex s prostitutkou s kondomem. Ke konci sexu mě slečna uspokojila rukou bez kondomu. Nyní mám strach zda je možný přenos HIV rukou, pokud si s ní předtím šáhla na genitálie. Děkuji za odpověď.

Přenos přes Cigaretu z konopí 28. 5. 2019

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, nedávno s kamarády a pár cizíma lidma jsme si posílali v kruhu Cigaretu z konopí (brko) a chci se zeptat jestli je nějaká reálná šance že jsem mohl taháním přes filtr chytit HIV? Začal jsem nad tím přemýšlet a dělá mi to velké starosti.Děkuji za odpověď.

Odběr krve 28. 5. 2019

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, pokud by měl člověk již narušenou imunitu z HIV např. po 6 letech HIV+, bylo by to poznat z běžných odběrů krve u doktora (např. z lymfocytů, pokud se běžně vyšetřují). Ptám se jen ze zájmu, na testech jsem byl a vyšli negativní. Děkuji za odpověď

Ovlivňuje léčbu? 28. 5. 2019

Uživatel: Filda, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den. Chtěl bych se Vás zeptat. Na hiv beru lék Symtuza , dlouhodobě VN pod 20játra ledviny a srdce v pořádku. Občas si vezmu 1/2 tablety Kamagra .Můze tato tableta ovlivnit léčbu a VN ? Děkuji za odpověď

Priznaky po delší době 28. 5. 2019

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobryden,je možné,aby se příznaky hiv projevili po 8 mesicich jako pálení,boleni jazyka,občas maly vridek na jazyku,palenim,bolenim v krku,toto trva uz rok.Jinak jsem doposud od rizikoveho chovani nemel teplotu,vlastne zadne problemy.Byl jsem na testech 60 dni po riziku a tes byl negativní.Dekuji za odpověď

Přítelkyně a já 28. 5. 2019

Uživatel: Martin, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, mám přítelkyni 6 let a poslední rok a půl se léčím s HIV, léky beru pravidelně. Nulová nálož, imunita v pořádku, ale chybí jí i mě styk se vším všudy a začíná mezi námi vznikat napětí. Beru léky Genvoya. Jednou když byla na testech, našli jí v krvi něco vzácného, co ji chrání před HIV, je možné testovat, jestli je imunní právě proti tomu samému typu, co našli mě? Nebudou ji pak nutit na další nějaké dlouhé vyšetření a testy? Chtěli bychom prostě žít a mít sex jako před tím... Jsme si věrní a nechci o ní přijít... Předem děkuji za odpověď.

Názor na vývoj zdravotného stavu 27. 5. 2019

Uživatel: Andrej, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Pozdravujem Vás, Chcel by som sa opýtať na Vás názor ohľadne prognózy zdravotného stavu. HIV pacient som od 03.2019. Pomerne neskorá identifikácia. Východiskový stav: CD4 190, VL 290 000, koinfekcie: pneumonia a kvasinky v UD. Dnešný aktuálny stav: CD4 650, VL 30. Liecba Genwoya, Biseptol+ kvasinky len rôzne tinktúry, kloktanie koloidnym striebrom. Aktuálne sa cítim dobre, pracujem, už aj ľahší šport. Subjektívne už pneumoniu vôbec necítim, kvasinky ustupujú. Okrem liečby som zmenil životospravu+väčšie množstva výživových doplnkov s obsahom kys.betulinovej, triterpenoidov atď.

Test hiv 27. 5. 2019

Uživatel: Radek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Zdravim a pred polozenim dotazu bych jen rad napsal, ze odvadite skvelou a trpelivou praci a vase prace je velkym prinosem. Kamarad me pozadal abych s nim dnes sel k vam na rychlotest jako opora. Rekl mi ze je to 66 dni od rizika a ze nic nebral, co by melo vliv na vysledek. Ale ja si myslim ze mu po takove dobe rychlotest neprovedete a neveri mi. Mylim se?

spolehlivost volne prodejnych testu 27. 5. 2019


Dobrý den, v lékárně jsem si pořídil test OraQuick ADVANCE HIV-1-2 Rapid Antib.test. Test jsem si dělal výtěrem ústní dutiny dle návodu a po cca 2-2,5 letech od rizikového chování. Výsledek negativní - zobrazení v souladu s návodem testu. Prosím o radu - je spolehlivost takového testu dostačující? V návodu se píše, že test není dostačující pro účely darování krve, tak nevím, jak to interpretovat:(. Předem Vám děkuji.

testovani 27. 5. 2019


Dobry den, od rizika jsem postoupil nekolik testu a to po 4,9 a 12 tydnech vzdy laboratorni vysetreni krve.Testy provadene na hiv syfilis kapavku chlamidie a zloutenky vse negativni. Zadne leky jsem neuzival jen cca 14 dni probiotika ale ty by testy nemeli ovlivnit. Dale mam uz infekci herpes genitalni opar.Muzu brat vysledky jako spolehlive nebo je potreba je opakovat po 90 dnech?

Důvod falešně negativního testu 27. 5. 2019


Dobrý den, píšete že test ani po více letech od rizika není 100%. Chtěl jsem se zeptat co tedy tuto nejistotu způsobuje? Je to chybné provedení testu, záměna výsledků, nebo možnost že tělo člověka vůbec (nebo zrovna v tu dobu) protilátky netvoří? Děkuji za odpověď.

odběr krve 27. 5. 2019

Uživatel: Míša, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, stala se mi taková věc, když jsem byla na odběru krve na jednom z velkých odběrových center v Praze. Každý dostane svůj plastový kyblík se zkumavkama k odběru Během mého odběru, kdy jsem už měla pár zkumavek naplněných, ale jehla byla stále zapíchnutá v mé žíle, přišla jiná sestra a přišla si pro kyblík s naplněnýma zkumavkama pacienta, který byl odebírán těsně přede mnou. Sestra co mě odebírala rukou šáhla na polici pro kyblík a podala ho sesře. pak tou samou rukou šáhla na tampon, několikrát ho přehla a přitlačila na mojí krvácející žílu, ze které vytáhla jehlu. Teď se strašně bojím a představuji si, jak byl ten kyblík od krve, která ještě nezaschla, jak se pak ta krev dostala na tampon a do mé žíly........žádné krve jsem si sice nevšimla, ale mohla být už na tom tamponu zespodu jak na něj šáhla. Pokud byl přede mou hiv poziitivní člověk mohla jsem se nakazit ? Děkuji moc za odpověď.

Rychlotest 26. 5. 2019

Uživatel: Eva, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, tady v poradne v jedne odpovedi jsem se docetla, za na rychlotest je mozne jit po 2 mesicich v pripade, ze neberu antibiotika, hormony a nemam zadnou dalsi infekci. To vse jsem splnovala tak jsem sla na testovani verejnosti do Rozkose bez rizika. Jenomze pak mi zacalo vrtat hlavou, ze muzou mit jiny test (cekani na vysledek 10min) nez vy s mensi citlivosti a ze by negativita mohla byt falesna. Nemate nahodou informace jestli pouzivaji testy srovnatelne s vasimi? Mela bych prijit na test jeste k vam? Dekuji mockrat za odpoved

Vznikla prasklina kuze pri masturbaci a sperma na ni, doplnujici dotaz 26. 5. 2019

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Jeste by jsem se rad zeptal ohl.predchoziho dotazu, jake jine sexualne prenosne nemoci se mohly timto zpusobem prenest? Napr. Hep B? Dekuji a omlouvam se za doplnujici dotaz, jan

Aktuální počet dotazů v databázi: 9609

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


SANITKA

PROSTĚJOV - náměstí T. G. M.
úterý 18.06., 16:00 → 20:00 hod.

PŘEROV - nám. Přerovského povstání
čtvrtek 20.06., 16:00 → 20:00 hod.

PRAHA - Anděl, pěší zóna u Alberta
úterý 25.06., 16:00 → 19:00 hod.
2 sanitky - větší kapacita testování

PRAHA - ul. Vinohradská
sobota 29.06., 23:00 → 02:00 hod.
před clubem TERMAX

PRAHA - I.P.Pavlova
čtvrtek 04.07., 16:00 → 19:00 hod.

JINDŘICHŮV HRADEC - nám. Míru
středa 10.07., 16:00 → 19:00 hod.

ZNOJMO - Horní nám. u OD Baťa
čtvrtek 11.07., 16:00 → 19:00 hod.

BRNO - ul. Špitálka
pátek 12.07., 22:00 → 01:00 hod.
před clubem Freek

ZLÍN - nám. Míru
úterý 16.07., 16:00 → 19:00 hod.

KROMĚŘÍŽ - Velké náměstí
čtvrtek 18.07., 16:00 → 19:00 hod.

BRATISLAVA - Pride
sobota 20.07.,
čas a místo budou upřesněny

PRAHA - ul. Vinohradská
sobota 27.07., 23:00 → 02:00 hod.
před clubem TERMAX

PRAHA - Anděl, pěší zóna u Alberta
úterý 30.07., 16:00 → 19:00 hod.
2 sanitky - větší kapacita testování

Jízdní řád sanitek naleznete zde.

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 133
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.