On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

doplnění 6. 11. 2020

Uživatel: bruno, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, velice děkuji za odpověď. Vím, kde se dá údaje vyplnit. Ale ptal jsem se o jaký test se jedná, abych to zbytečně nevyplňoval (přeci jen se jedná o citlivé údaje). Na internetu jsem se dočetl, že je k dispozici test INSTI a Oraquick, ale jestli ještě nějaký jiný nevím. Třeba žilní krev si opravdu sám odebrat nezvládnu :-(

test 6. 11. 2020

Uživatel: bruno, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, omlouvám se, nevím do které kategorie svůj dotaz zařadit. Chci se otestovat, ale testovací místa jsou zavřená. Našel jsem nabídku nechat si zaslat test domů. O jaký test se jedná? K vyhodnocení se potom vzorek posílá zpět k vám, nebo si ho člověk vyhodnotí sám? Velice děkuji za odpověď.

Zdlouhavé příznaky 5. 11. 2020

Uživatel: Andrej, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den 15.8 jsem měl ryzikovy orální styk od neznámé ženy. 3. Týden mě začala bolet hlava kterou jsem mírnil brufenem trvalo to asi 4 dny, vždy po požití brufenu bolest odezněla. 4. Týden začalo pálení a svědění na konci močové trubice plus se k tomu ještě přidal nafialovělý vřed v konečníku 5. Týden se přidala nechuť k jídlu a zácpa po návštěvě ufologie mi pan doktor diagnostikoval zánět močového měchýře a nasadil mi amoksiklav na týden, po té mi okamžitě ustoupila nechuť a zánětu v močovém mechiri i vředů v konečníku jsem se díky antibiotikum zbavil. Po dobrání antibiotik se mi však objevila mírná bolest varlat bílé se mi potáhl jazyk plus je kořen jakoby oteklý a mám zarudly hrtan ,taky se mi začala střídat zácpa a průjem, zároveň nepříjemné pocity v močové trubici přetrvávají. 8. Týden výtěr z močové trubice na urologii kde mi zjistili přemnožené korinobakterie a byl mi nasazen doxihexal na 10 dní . 10-11 . Týden stále přetrvává pálení v močové trubici býlí kořen jazyka který je jakoby stále oteklý a přidalo se svědění až mravenčení kůže po těle ostatní příznaky odezneli. Ještě bych chtěl dodat že prakticky lékař mi z odběru krve a moči vyloučil cukrovku a onemocnění štítné žlázy podle něj jsem prý zdravý. Chtěl bych se vás tedy zeptat zda je možné že by nakažení HIV probíhalo tímto způsobem. Díky a přeji hezký den

Jak probíhá testování na HIV a další STD? 5. 11. 2020

Uživatel: Dotaz, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, mohu se prosim zeptat jestli funguje testovani u vas v uvedene terminy i v teto slozite dobe kolem korona viru? A provadi se stejny typ testu na hiv, syfilis a zloutenky vsem osobam bez ohledu na zpusob nakazeni (zena, muz, gay, hetero, poraneni o jehlu) nebo je potreba pred testem uvadet presne konkretni riziko? Z duvodu alkoholu si nepamatuji presne cely vecer a kdybych vynechal jedno moznych rizik nebude to mit vliv na vysledek testu? Omlouvam se za hloupy dotaz, ale vrta mi to v hlave. Dekuji za odpoved.

Můžu na test, když užívám antibiotika? 5. 11. 2020

Uživatel: Sebetest, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, minulý týden mi došel domaci test na HIV. Chci se prosím zeptat, jestli si můžu test udělat v případě, že beru již 14 dní antibiotika (tetracykliny) a ještě dalších 14 dní je brát budu. Tak se chci prosím, zeptat, jestli si test můžu udělat i v průběhu braní antibiotik kvůli ovlivnění testu a případně zkreslenému vysledku hiv testu. Děkuji

Orální styk s HIV+ 4. 11. 2020

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat jaká je pravděpodobnost, že mohu být nakažený? Po oralním sexu (kde jsem si "nechal kourit" tedy oralne pasivni) jsem zjistil ze oralní aktiv má hiv, tvrdí, že bere prep, že to pomáhá a že prý virovou nálož má na nule. Ale i tak jsem neklidný a nyní se bojím. Jaká je šance, že jsem to mohl chytit. Vím že uvádíte, že malá, ale jak moc mala? Děkuji za odpověď

Vzájemná masturbace prejakulát na ruce 3. 11. 2020

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, muže mě nakazit muž pokud mi provádí rukou masturbaci a na té ruce má prejakulát, jak si sahal na vlastní penis ? Bere se jako sliznice i hlava penisu nebo jen vývod močové trubice ?

Hiv 2. 11. 2020

Uživatel: Kolij, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Zdravím jaká je délka života 20 leteho nakaženého hiv zjišteni pul roku po nákaze?

Prasklý kondom 2. 11. 2020

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den Jaka ke šance dostat HIV pokud mi praskl kondom pri zasunutí penisu do vaginy. Hned jsem to zjistil a uz k souloži nedošlo. Kontaktoval jsem HIV centrum a nikdo se mi neozval. Už je to týden. Někde jsem četl, že je to min. šance a PEP se nepředepisuje. Musi pry dojít k delšímu nechranenemu styku. Mam se hodně bat?

Odhodena ihla 2. 11. 2020

Uživatel: Andrej, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den prajem. Ake je riziko prenosu od pohodenej ihli bez striekacky v kosi niekolko hodin. A nasledne podstupenie testov v nemocnici po mesiaci, po dvoch a posledny po 14 tyzdnoch dualny test vo Viedni. Mozem tym testom doverovat? Dakujem.

Rimming 2. 11. 2020

Uživatel: Anka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den mela jsem chraneny anal sex s latexovym kondomem a nechraneny rimming s muzem ktereho status neznam.. Krev jsem nezpozorovala... Mela bych si vzat PEP... Ted je to 30 hodin od mizneho prenosu.. Prosim poradte mi Preji krasny den :)

Promoinfekce 1. 11. 2020

Uživatel: Jklkn, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mel jsem před 3 měsíci rizikový sex po 2 měsících me začalo bolet v krku rýma kašel horečka 38 2 dny může se jednat o promoinfekci.

Dítě 1. 11. 2020

Uživatel: Kuaa, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Zdravím kolik let se dozije narozene dite s hiv dekuji

Výsledek 1. 11. 2020

Uživatel: Akara, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den jak mi budete sdělen výsledek testu na hiv a za jak dlouho děkuji.

Test ze slin 31. 10. 2020

Uživatel: Ája, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Ještě reaguji na Vaši odpověď. Test udělaný že slin je méně spolehlivý než z krve? Děkuji za odpověď.

Spolehlivost testu 30. 10. 2020

Uživatel: Deny, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, prosím o info. Mohu se spolehnout na testy provedené u vás při mé dlouholeté diagnóze hypogamaglobulinemie? Mohlo by to ovlivnit test, že by byl falešně negativní? Rizikové chování 2018, testy v HIV CHECKPINTU v Praze 2019, 2020 negativní. Oslabená imunita IGG, IGA, IGM trvale nízké, zdravotní stav nic moc, Imunolog na můj dotaz odpověděl, že by hodnoty museli být na 0, ale nepřipadal mě, že by si byl jistý. Děkuji moc za odpověď.

Krev ze rtu 29. 10. 2020

Uživatel: Andrea, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Trapi mne jedna situace. Byla jsem na verejne toalete a mela jsem rozdrazdenou vnitrni cast rtu. Bohuzel jsem si podrazdeny ret zrovna kousala a to tak ze mi z nej zacala tect krev-citila jsem ji v puse. Vzala jsem proto ubrousek, ktery tam byl a parkrat ho prilozila na krev na rtu. Ted jsem zacala premyslet nad tim, jestli jsem se nemohla nakazit, kdyby na ubrousku byla krev od nekoho, kdo tam byl kratce predemnou a ja ho prikladala na muj krvavy ret, ubrousek jsem pred pouzitim nezkoumala. predem dekuji za odpoved

Covid19 29. 10. 2020

Uživatel: Jany, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, Jaký je Váš názor na léčbu covid19 léky na HIV? Že začátku to vypadalo nadějně, ale potom prohlásili že léky na hiv nemají na covid19 vliv, ale co když jen ten vir natolik oslabí, že člověk si potom covidem projde jen lehkou formou? Píšu to z vlastní zkušenosti..

Testování 27. 10. 2020

Uživatel: Lada, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den můžu se spolehnout na test hiv ,když byl negativní.? Používal jsem tinkturu z růže skalní nemůže to ovlivnit výsledek? Díky Lada

Domácí test 27. 10. 2020

Uživatel: Ája, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Chtěla jsem se jít testovat do vaší sanitky po 3 měsících od rizika, jenže jsou všechny zrušené :( proto jsem si koupila a udělala domácí test. Mohu brát výsledek jako spolehlivý? Mohl by výsledek ovlivnit prodelani koronaviru? Děkuji za odpověď

testování 26. 10. 2020

Uživatel: Roman, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,mohou nějak ovlivnit výsledky testů například suplementy pro fitnes např. Creatin,BCAA apod.?Nebo si mohu i den před testy dát suplement?Ikdyž jsou momentálně zavřené fitnes,tak cvičím doma.Děkuji

Ovlivněni testu koronavirem 26. 10. 2020

Uživatel: Josef, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mohl by necely týden před hiv testem prodelany koronavirus ovlivnit výsledky testu? Laboratorního po 8 týdnech po riziku. Vím, že je to minimum, ale dřív jste zde uváděli, ze po 2 měsících je test spolehlivý když se neužívaji antibiotika a kortikoidy. děkuji

Prasklý kondom 26. 10. 2020

Uživatel: Roman, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,jdu na vás s dotazem. Zhruba 3x jsem měl nechráněný orální sex,a po čtvrté normální sex s kondomem,který po chvilce prasknul. Sex jsem ihned přerušil,v ničem už se nepokračovalo a s ženou jsem to ukončil. Žena je typ "party dívky" ,proto mě to trápí. Již je to 5-6 týdnu, žádné příznaky ,krom občasného nechutenství z podlomené psychiky z toho nemám (byť vím že to není jistota). Jak velká šance je,pokud by žena byla nakažená virem ,že bych se nakazil? Jsem sportovec s celkem dobrou imunitou,ročně mě trápí maximálně rýma. Děkuji za vaši odpověď

test hiv advanced 1 26. 10. 2020

Uživatel: Tom, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den test hiv advanced mi vypadl z folie na zem a byl znecisten od chlupu z podlahy takový test je neplatný ze?

Test 24. 10. 2020

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chci se zeptat jestli má lék gabapethin vliv na test oraquick advanced HIV 1 HIV 2. Od rizika to budou už dva měsíce já jsem byl negativní před rizikem a ona také,ale člověk nikdy neví. Gabapethin mám brát do půli prosince. Díky moc. Tom

přenos HIV krví na kelímku 22. 10. 2020

Uživatel: Dendo, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň. Rád by som sa Vás spýtal na situáciu čo sa mi stala. Bol som na benzínke a kupoval som si kávu. Zobral som si pohárik na kávu a zbadal som že na okraji toho poharika je kvapka niečoho tmavého. Ja som to neriešil naplnil som pohárik kavou a vypil. Potom ma ale napadlo že ci to náhodou nebola kvapka krvi. Viem že by sa pitím hiv nemalo prenášať ale ja som mal práve vnútri za perou pokusané miesta z toho ako som asi 2 hodiny predtym rychlo jedol. Teraz sa bojím že či mi cez tie ranky za perou čo som mal kusnuté nemohla prejst infekcia ak to bola predsa kvapka krvi na tom pohariku. Asi za 10 dni od toho ma bolelo asi 3 dni hrdlo a mal som zväčšené lymfatické uzliny minimalne 6 dni. Ďakujem za odpoveď

Možnost nákazy 22. 10. 2020

Uživatel: Jakub, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den ,chtěl bych se zeptat zda test 2 měsíce od rizikového chování lze považovat za průkazný ? Bohužel jsem na kamarádově rozlučce se svobodou měl v opilosti kondomem chráněný styk se společnici v jednom nejmenovaném pražském stripklubu.Nevím zda to lze vůbec považovat za styk ( trval maximálně 3 minuty než jsem jej ukončil a nedošlo ani k erekci ) . Mám poměrně velkou obavu aby mě tato opilecká zkušenost nestala nákazu virem HIV. Popřípadě je možné se i při chráněném styku nakazit jinými nemocemi jako např. Chlamydie,kapavka či syfilis ? Děkuji za odpověď

Paralen 22. 10. 2020

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci ještě doplnit svůj předchozí dotaz prosím. Pokud horečka u primoinfekce trvá aspoň týden a já bych paralen brala jen 2 dny (vždy 1 po 1 dni), znamená to, že se pak horečka vrátí, až druhý paralen přestane působit? A ovlivnil by jen horečku nebo by i zabránil nástupu dalších rysů (zvětšených uzlin, vyrážky apod)? Děkuji

Nástup primoinfekce 22. 10. 2020

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je nástup primoinfekce pozvolný nebo náhlý nebo se to nedá takto říct? V neděli a pondělí jsem začínal pociťovat nachlazení, od úterý horečku a noční pocení. Žádné další příznaky. Děkuju

Primoinfekce a paralen 22. 10. 2020

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, 2. týden po rizikovém chování (protrhl se kondom) se u mě projevila vyšší teplota, první dva dny večer i horečka. Zabral mi však paralen. Může se jednat o primoinfekci nebo na tu by paralen nestačil? Děkuji

testování 22. 10. 2020

Uživatel: Roman, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,je normální chodit na testy na hiv každý rok dvakrát?Může to třeba připadat někomu ze zdravotnického personálu divné?Docela by mne tato otázka zajímala,protože je to právě můj případ. Děkuji

HIV test 22. 10. 2020

Uživatel: Jarda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, prosím o nemazani a zodpovězení me otázky. Má prosím vliv na test HIV pokud zrovna užívám ATB? Pokud ano, za jak dlouho po dobrání ATB je test HIV spolehlivý? Ještě jednou prosím o zodpovězení. Děkuji

vyrážka 22. 10. 2020

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobrý den, před 2 dněma se mi udělala taková růžová výrážka na cely pravý a levý ruce, nesvědí ani nepálí. Jde od zápěstí až po lokty. Dneska se mi udělala i na pravým koleni, nikde sem se nedočetl jak má přesně vypadat vyrážka při HIV, ale viděl sem pár fotek, ale všude byla taková hnědá vyrážka s pupínkama, muže se jednat i o tuto vyrážku? jinak ostatní symptomy se zatím neprojevují (teploty, bolest hlavy, atd.) potřeboval bych to vědět, jelikož můj otec měl rakovinu varlat která se dědí, a slyšel sem že rakovina má podobný symptomy jako HIV. děkuji za odpověď.

Kombinácia lieku na HIV a afrodiziaka 21. 10. 2020

Uživatel: Lukas, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, či je bezpečné užívať prírodné afrodiziakum EROSINO v kombinácii s liekom Odefsey. Tento liek už užívam dlhodobo a cca 4 roky mám nedetekovateľnú hodnotu. Sú možné nejaké interakcie tohto prípravku s liekom? Ďakujem za odpoveď.

Co sa deje 16. 10. 2020

Uživatel: Peter, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať. Je možné mat hiv a testy ho nezachytia napriek vyskokej senzivite testov? Ak ano za akých podmienok by mohlo dôjsť k takemu javu. Dakujem za odpoveď

Rychlotest 16. 10. 2020

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Ještě jednou dobrý večer, děkuji moc za odpověď. Jenom poprosím o poslední upřesnění. V případě že jsem nebral žádné léky a na test jsem šel po 61. dnech od rizika, je spolehlivý i rychlotest ? Z prstu ? Ptám se, protože jsem četl že u rychlotestu je nutné dodržet 3. měsíce.

Preejakulat z prstu do pochvy 16. 10. 2020

Uživatel: Barra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, Chtela bych se zeptat,jestli se mam obavat nakazy HIV. Muz si sahal na penis, na kterem mel s nejvetsi pravdepodobnosti preejakulat (sperma nastesti ne). Pote me stejnymi prsty nejakou dobu drazdil v me pochve. Je zde riziko a mela bych jit na testy? Moc dekuji za odpoved.

Může se HIV odrazit od umyvadla a nakazit mě? 16. 10. 2020

Uživatel: Casper, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den je mozny prenos u zubara v pripade ze umyvadlo na odpluvanie by nebolo riadne umyte a bola by tam krv po predchdzajucom pacientovi? Kedze som absolvoval osetrenie pri ktorom som krvacal a vypluval do umyvadla, mohlo by sa mi to odrazit do ust a sposobit nakazu ???

Spolehlivost rychlotestu 15. 10. 2020

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, moc se omlouvám za nedodržení termínu 3 měsíců od rizikového chování. Nevím, jak se bude aktuální situace ohledně nemocnic vyvíjet, tak jsem na test vyrazil po 61.dnech. Před 61. dny jsem měl poslední nechráněný styk s partnerkou. HIV pozitivní podle mě určitě není, ale na testech nikdy nebyla. Dnes jsem byl u Vás v Ostravě na testech s negativním výsledkem. Nebral jsem žádná antibiotika ani jiné prášky, co by test mohly ovlivnit. Mohu výsledek považovat za spolehlivý i po 61. dnech ? Ještě jednou se omlouvám a přeji Vám ať se ve všem daří dobře a jste všichni zdraví

Léky 15. 10. 2020

Uživatel: Jan, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Rok užívám Odefsey, má se užívat s jídlem. Bohužel moje zaměstnání je časově náročnější a né vždy jde vše ideálně. Můj dotaz zní, zda-li je horší si vzít lék např hodinu po termínu ale s jídlem, nebo vždy přesně bez jídla? Děkuji za odpověď

Aktuální počet dotazů v databázi: 11845

Obrázek č. 169
obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 170
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.