On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

wobenzym 14. 1. 2016

Uživatel: jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, může wobenzym ovlivnit výsledek testu hiv po 4 a půl měsících od rizika byl negativní. Můžu výsledek považovat za 100%? Wobenzymu bylo 800 tbl. Děkuji.

riziko přenosu 14. 1. 2016

Uživatel: Zuzana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, vždycky jsem si myslela, že pokud dojde k výronu semene mimo me, tak nemůže dojít k přenosu HIV. Ted tady čtu, že se to muže stát i kapkou touhy. Je Velká pravděpodobnost tohoto přenosu? Kondom jsme omylem zničili, tak proto nakonec takhle. Partner mel předtím krátce jedinou partnerku.

vliv antidepresiv a antipsychochotik 14. 1. 2016

Uživatel: Viktor, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, cca 13 let užívám antidepresiva a antipsychotika, resp. Pram 20 mg a Zalasta 5 mg. Mají tyto léky vliv na výsledek HIV? Po 20 měsících od rizika vyšel test negativně. Je tento výsledek průkazný? Díky za odpověď.

Nakaza ujištění 14. 1. 2016

Uživatel: Edita, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Děkuji za Vaši odpověď. Takže bych se tím neměla zabívat/stresovat a správně to pochopila? vzhledem k tomu že sperma(nedošlo k vetření)bylo napovrchu(malinké ranečky) bylo ho minimum a ihned umyto. Moc Vám děkuji:))

Tantra 14. 1. 2016

Uživatel: Hans, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den prosím vás mám dotaz. Je možné přenos Hiv při masáži penisu kdy je jen jediny kontakt její ruky s olejem? Děkuji

Pozitivita 14. 1. 2016

Uživatel: Vojta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, myslite si, ze po 58 dnech uz by byl test pozitivni, kdyz by byl clovek skutecne nakazen????

Test 14. 1. 2016

Uživatel: Franta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, je mozne, ze i treba presto, ze vysel test po 61 dni negativni, ze bych byl nakazen a zjistil by to test po tech az treba 12 tydnech???

testování 13. 1. 2016


Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli v rámci testování na AIDS jsou testovány i jiné pohlavní choroby - syfilis, kapavka aj.? Děkuji

Hiv test 13. 1. 2016


Dobrý den prosim moc o odpoved pana doktora Prochazku mam prozbu pokud by zrovna u me z nějakého důvodu test po 3 mesicich a ani po pul roce nákazu nezachytil jake intervali v testovani doporucujete aby nedošlo k uplne destrukci imunitního systému ne prosim vas o nazor ze test je spolehlivy po třech mesicich (kdyz sam víte ze v medicíně neni nic 100 ani 0) takze se vas ptam jak často se testovat kdyz jsi myslim ze jsem se infikoval na základě příznaků a informace osoby z kterou došlo k pohlavnímu styku ze je hiv+dekuji za odpoved

Nakaza? 13. 1. 2016

Uživatel: Edita, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chtěla bych se zeptat. Kdybych měla na ruce nějakou lehce krvácející malinkou ranečku na vrchní straně ruky(asi sem se štrejchla o hranu stolku) a dostalo se mi na ni minimum sperma, které bych umyla a nijak do ranky nevtláčela(zůstalo jen nahoře na ruce a bylo ho tak kapka malě množství) měla bych se strachovat z nákazy? Na spoustě stránek sem se dočetla že malé množství např kapka nestačí a riziko by bylo kdyby se aktivně vtírala do ranky nebo dostala celá do hlubšího poranění. Je to pravda? Opravdu nevim zda se tim zabyvat .Děkuji

přenos viru 13. 1. 2016

Uživatel: Mamma, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Vím, že slinami se vir nepřenáší, ale když by člověk jedl z jednoho talíře a stejným příborem s HIV pozitivním, který má zároveň problémy s dásněmi (zánět/občasné krvácení), je možné aby se vir přenesl i na druhého člověka? Děkuji za odpověď. M.

OraQuick test 13. 1. 2016

Uživatel: Mateo, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den cgcem sa spytat ake presne su domace testy OraQuick ci su vierohodne a ci s nimi mate negativne skusenosti. Za odpoved dakujem.

priznaky doplneni 13. 1. 2016

Uživatel: michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Tak riziko bylo nekdy mezi 9 az 12. listopadem a priznaky se objevili kolem 20 ( zacli bolet uzliny). A predbezny test byl delan 6.ledna a zatim negativni. Byla by tam uz nejaka reakce v testu???

Druh testu 13. 1. 2016

Uživatel: Ondřej, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Mám dotaz k testovací metodě HIV architect z žilní krve, kterou provozují ve FN Bohunice v Brně. Tato testovací metoda zjišťuje přítomnosti antigenu protilátek proti HIV-1 a HIV-2. Nejde jen o orientační metodu? Je tato metoda vhodná pro spolehlivé testování pro HIV?

vliv medikace na výsledky testu 13. 1. 2016

Uživatel: Jana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, jsem 3 měsíce od nechráněného styku a chtěla bych se nechat testovat. Jsem nyní léčena pro cystitidu a užívám Ofloxin a Spasmed a dlouhodobě kvůli alergii užívám Xados. Mají tyto léky vliv na spolehlivost testu? Mohu se nechat otestovat nebo musím nějakou dobu počkat? Předem děkuji za reakci, zdraví Jana

Ranka 13. 1. 2016

Uživatel: Jarmila, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mohla jsem se nakazit při voskovému zábalu na ruce když jsem na ruce měla malou ranku a pak když se mě pracovnice dotkla té ranky Děkuji za odpověď

Nachlazeni 13. 1. 2016

Uživatel: Olda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pane doktore, dekuji za predeslou odpoved. Mam posledni doplnujici otazku. Opar jse mi udelal kdyz jsem se trochu citil nachlazen (unava, celkove oslabeni) trvalo to tri dny. Opet mozna stres nebo nachlazeni. Caste prechody dovnitr a ven. Je nachlazeni priznakem kdyz teplota nepresahne 37,1?

Priznaky 13. 1. 2016

Uživatel: michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Kdyz se u me priznaky objevili 20 . listopadu, tak podle doby kdy maji se priznaky objevit je mezi 2 az 6 tydnem , takze muzu zhruba pocitat s cca treba 10 dny pred zacatkem priznaku???

Priznaky nebo stres a nervozita 13. 1. 2016

Uživatel: Olda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chtel bych se Vas zeptat zda by mohly priznaky odpovidajici stresu a nervozite byt zamenitelne za priznaky infekce HIV. Nyni jsem 8 tyden po rizikovem chovani. Prvni 4 tydny kdyz jsem problematiku neresil jsem byl naprosto bez potizi. Pak jsem zacal hodne cist a zacal jsem byt strasne nervozni a ve stresu. Prakticky uz nemyslim na nic jineho. Kdyz to shrnu nemel jsem horecky, zvetsene uzliny ani bolest v krku. Zaclo mi jen zalehat v uchu a lupat pri polykani, rymu nemam. Obcas byvam unaven a mam nechut k jidlu ale jsou to taktez priznaky stresu. V 7 tydnu se mi udelal opar na rtu. Pristi tyden pujdu na test. Dekuji za Vas nazor.

8 týdnu 13. 1. 2016


Dobrý den, Mám dotaz na paní Hégrovou. Dá se považovat test po 8,5 týdnech (59 dní) za spolehlivý? Neužíval jsem žádná ATB ani kortikoidy, Nejsem léčen na syfilis a ani na žloutenku a nemám problémy s imunitním systémem. Děkuji za odpověd

Druh testu, výsledek 13. 1. 2016

Uživatel: Marek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Dnes jsem byla na testu HIV po 59,5 dne od rizika s výsledkem HIV 1,2 Ab/Ag negativní .(během těch dvou měsíců jsem nebral žádná antibiotika ani kortikoidy ani nejsem léčen na jinou pohlavní nemoc). lze tento test (druh testu HIV architect z žilní krve) považovat za spolehlivý? Co znamená ve výsledku testu Ab/Ag? Děkuji za odpověd

uzivani leku 13. 1. 2016

Uživatel: Karolina, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobry den, je prosim test po 60 dnech od potencialniho rizika spolehlivy, kdyz vysel negativne kdyz cca mesic uzivam doplnky stravy, konkr. sylimarin (ostropestrec) a gynex ? dekuji velmi za odpoved.

děkuji 13. 1. 2016

Uživatel: Lukáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den děkuji za odpověď a co se týče jiných pohlavních chorob přenosem líbáním? děkuji

Nakaženy 12. 1. 2016

Uživatel: Štěpán, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, zajímalo by me, kdyby me někdo nakazil, tak jestli by ho zavřeli za šíření pohlavní nemoci.

Je možná nákaza? 12. 1. 2016

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,je možná nákaza ze sklenice v restauraci /když by nebyla řádně umytá/ navíc jsem si ráno všiml že mám lehce prasklý ret,proto mě tato možná hloupá otazka napadla a nemůžu ji dostat z hlavy.Prosím o odpoveď. Děkuji.

TESTOVANI a ANTIBIOTIKA 12. 1. 2016

Uživatel: Sára, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, před čtyřmi měsíci jsem měla rizikový sex a asi 10 dní beru Antibiotika Doxybene 100 mg, dnes jsem se chtěla nechat testovat na HIV,ale pan doktor mně sdělil, že by ATB mohli ovlivnit výsledek. Krev mně nevzal a řekl, ať přijdu až 14 dní po dobrání. Ale vy zde píšete, že testování po 3 měsících od rizikového sexu nemohou ATB ovlivnit. Mohu Vás poprosit o upřesnění. Moc Vám děkuji. S pozdravem Sára

Ruka a suchá kůže 12. 1. 2016

Uživatel: Ivan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mohl jsem se nakazit při podání ruky když jsem měl lehce suché a malinko popraskané ruce a kdyby ta osoba měla z nějakého důvodu na ruce krev dá se takto nakazit ???

Test 12. 1. 2016

Uživatel: Gusta, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, muze vyjit test na hiv po 3 měsících negativne a po 4 pozitivne (bez dalsiho rizika). A byl nekdy zaznamenan tento pripad? Dekuji

Sex s prostitkou 12. 1. 2016

Uživatel: Scott, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, včera jsem měl chráněný styk s prostitutkou. Nicméně po příchodu domů jsem si všiml drobné ranky u kořene penisu, nejspíš jsem si ji způsobil při holení zhruba 2 hodiny před stykem ale nevšiml jsem si jí, nikde jsem po celou dobu nezaznamenal žádnou krev. Dáma byla taktéž starší ročník, něco k 60, a musela používat neustále lubrikant, také se jednalo o polohu, kdy jsem já byl vždy nahoře. Je velké riziko nakažení, když ranka nekrvácela a byla již zacelená (2 hodiny)? Dá se jít na testy již 2-3 týdny po té? Děkuji za odpověď

Hiv 12. 1. 2016

Uživatel: Jenda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den , jak poznám ze mam zduřele uzliny? Jestli mají nějakou velikost a bolest. Dekuji

Pomoc prosim 12. 1. 2016


Dobrý den mam prozbu kdyby se znakeho důvodu u me nevyvijeli protilatky zachytitelne testem mam jeste nějakou další možnost jak hiv odhalit? Jsem cca 2 roky po riziku test mi vyšel negativni ale zdravotní obtíže mam stale vse začalo vámi popisovanymi příznaky primoinfekce ktere odezněli ale zůstalo nebo přibylo par dalších problému zažívací problemi časté prujmi problemi z pokožkou brneni koncetin podotýkám obvodního lékaře jsem navštívil nic nezjistil dekuji za odpoved

Problémy s uzlinami 12. 1. 2016

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, 4. týden po rizikovém pohlavním styku se u mě vyskytly nějaké problémy v krku, které trvaly asi týden, nedokážu říct, jestli to byl zánět nosohltanu nebo ne, nebylo to tak silné, abych nemohl jíst a pít k večeru jsem vždy už téměř nic necítil. Měl jsem nateklé mandle a zvětšené uzliny na krku. Rovněž mě 1-2 dny bolela hlava, to jsem řešil ibalginem, pak bylo vše v pořádku. Neměl jsem horečku a neměl jsem noční pocení a kromě těch dnů bolesti hlavy jsem fungoval úplně normálně. Od těchto zdravotních problémů je to už 9 týdnů a po celých těchto 9 týdnů mám takové neurčité pobolívání uzlin, v podpaží, v tříslech, na krku. Na krku jsou uzliny nateklé, jinde asi ne, podpaží mi i prohmatával obvodní lékař a nic zvětšeného nenašel. V 7. týdnu této 9ti týdenní doby mi mírně natekly ještě další uzliny z boku na krku a to celé přetrvává doteď. Myslíte, že by se takto chovaly uzliny, pokud by se na počátku jednalo o projevy akutní infekce HIV? Vydrží uzliny zvětšené tolik týdnů? Samozřejmě, že na test půjdu. Děkuji moc, Tomáš

Diazepam 12. 1. 2016

Uživatel: Jarek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Muze mit dlouhodobe, kazdodenni uzivani diazepamu vliv na pripadne zpozdeni tvorby protilatek? Dekuji za odpoved.

Ibalgin 12. 1. 2016

Uživatel: AA, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, může mít užití vyšší dávky ibalginu (2 tablety) cca 3 hodin před testem ovlivnit výsledek testu? Test byl proveden 3 roky od rizika. Děkuji za odpověď.

pro pana Procházku 12. 1. 2016

Uživatel: Lukáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den mam takovy dotaz možna hloupi ale podstoupil jsem nějake ryziko hiv či jinych pohlavních chorob když jsem se s nahodnym mužem osahavali a vášnivě a dlouho libaly? děkuji moc

mozem byt pozitivny? 12. 1. 2016

Uživatel: sysel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobry den mam otazku mal som chraneny oralny sex s rizikovou osobou po 14stich dnoch ma boli krk na oboch stranach a trocha aj hrdlo neviem ci su to zvacsene uzliny alebo len prechladnutie v tomto obdobi. ziadne ine priznaky ako horucka alebo uzliny v podpazusi alebo v slabinach zvacsene niesu len mam bolestivy krk na oboch stranach

Priznaky 12. 1. 2016

Uživatel: Lada, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, priznaky ( kdyz tedy jsou) nastupuji az po 14 dnech od pripadneho nakazeni ?? Da se tedy pocitat zhruba treba tyden zpatky pred zacatkem potizi??

Test 12. 1. 2016

Uživatel: Erik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, je 61 dni uz dostatecna doba na test?? A pripadna pozitivita uz by byla zachycena??? Nebral jsem zadne leky. Dekuji

Pravdepodobnost 12. 1. 2016

Uživatel: Jan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Zajimalo by me, jestli je vetsi pravdepodobnost falesne negativniho testu po 7 mesicich, ci nakazy chranenym oralnim stykem. Dekuji.

Poděkování 11. 1. 2016

Uživatel: Kamil, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Jestli čtete tento článek tak jste na těchto stránkách ze stejného důvodu jako já. Já si prošel velice nepříjemným obdobím, po riziku jsem měl příznaky podobné primoinfekci, bolest v krku, nateklé uzliny, bolavé tříska a tři dny teploty okolo 38. Obvodní lékař mě poslal na urologii a popřál mi hodně štěstí, urolog nic nenašel a taky mi popřál hodně štěstí, jeden den moje příznaky šli do momentu že mě bolely uzliny v krku a v třískech naráz a měl jsem teplotu. To byl moment kdy jsem si začal sipat popel na hlavu. Na venerlologii taky bez nálezu, psicholog z AIDS centra na Bulovce měl jediný kuráž a řekl je to tak 50-50 a začali jsme plánovat budoucí možné scénáře. Nebít lidí z poradenské linky dávno by jsem skočil z okna. Můj dík patři především pánovy který byl 31.12. odpoledne na telefonu, je to borec!!! Závěrem dnes jsem byl na testech a je to OK. Všem přeju aby se dařilo!!

Aktuální počet dotazů v databázi: 11294

Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 153
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.