On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Hiv 20. 8. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobry den milá poradno jen se chci zeptat po riziku nechranenem pohlavním styku jse u me obevili příznaky jako jsou popisované u primoinfekce zašel jsem na test výsledek negativni ale je to uz delší dobu a je mi stale tak nejak všelijak mam dost často prujmi suchou pokožku a jiné problémi vse to začalo po tom riziku zřejmě kdyz se zeptam jestli je test spolehlivy odpovíte ze po třech mesicich ano ale kdyz se tu lidi ptají na ruzne dotazi ohledně spolehlivosti výsledku přijde mi to ze to neni az tak uplne pravda bohužel.Jiste svoji praci delate dobre a většina lidi využije raději vaše služby nez se odhodlal jít ke svému praktickému lékaři proto využijí vaši pomoci jen jestli uvadite skutečnosti ? Preji pekny den a hodne sil v boji z touhle chorobou

Noční pocení 20. 8. 2015

Uživatel: Hlupák, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrž den Z největší pravděpodobností jsem se nakazil,neboť cca před čtyřmi týdny jsem měl chráněný pohl . styk ale asi se něco pokazilo a začali jisté potíže.Po třech týdnech se objevila obrovská únava,potom zánět hratanu a v poslední době úporné noční poceení.Chtěl jsem Vás moc poprosit o odpověď zda-li je možné nocní pocení nějak omezit?Všude jsem čet,že testy jsou průkazné až cca za 2 měsce od nákazy tak zatím jsem ještě na testech nebyl a dodržuji přísně sexuálni abstinenci abych nezapřičinil mořné šíření nákazy.Moc Vám děkuji za odpověď a přeji Vám moc krásný den.

Pravda nebo lez 19. 8. 2015

Uživatel: Kiki, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Ještě bych se chtěla zeptat na otázku za jak dlouho se nejpozději v krvi prokázalo HIV jestli to bylo půl roku nebo déle moc děkuji kiki

test 19. 8. 2015

Uživatel: Ondrej, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den,prosim o radu, ci absolvovat test pri nasledovnej situacii? Oralny aj klasicky styk so zenou, vsetko s kondomom,ktory sa neporusil, ale rukou, ktorou si slecna nanasala lubrikacny gel pravdepodobne siahala na moju cca 12 hodin staru ranu na chrbte, ktora sice nekrvacala, ale po styku s liehom palila a nakoniec, ci je nebezpecne pokial sa sekret dostane na koren penisu (nie je natiahnuty celkom ku koncu), dakujem

Stribild a jeho podávání bez jídla 19. 8. 2015

Uživatel: StriBI, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den pane doktore, začal jsem užívat lék Stribild, kde se v návodu doporučuje konzumace léku s jídlem. Obával jsem se vedlejších účinků léku a proto jsem si určil čas užití až v pozdních večerních hodinách, abych je případně zaspal. A tady nastává problém. Večeřím tak dvě hodiny před užitím léku, lék beru samostatně. Vedlejší účinky nepociťuji, ale co jsme se dočetl na webu, tak jde spíš o to, že s jídlem se zvyšuje účinek léku. Jak se na to díváte vy? Proberu to i se svým doktorem, ale návštěvu mám později, navíc mi to přijde užizečný dotaz pro všechny na Stribildu. Děkuji za váš čas Citace http://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2014/20140909129732/anx_129732_cs.pdf V porovnání s podáváním nalačno vedlo podání přípravku Stribild spolu s lehkým jídlem (~373 kcal, 20 % tuků) nebo s tučným jídlem (~800 kcal, 50 % tuků) ke zvýšeným expozicím elvitegraviru a tenofoviru. U elvitegraviru se hodnoty Cmax a AUC při podání s lehkým jídlem zvýšily o 22 % a 36 % a při podání s tučným jídlem o 56 % a 91 %. U tenofoviru se hodnoty Cmax a AUC při podání s lehkým jídlem zvýšily o 20 % a 25 % a při podání s tučným jídlem zůstala hodnota Cmax nezměnená a hodnota AUC se zvýšila o 25 %. Lehké jídlo nemělo vliv na expozice kobicistatu, a přestože při podání s tučným jídlem byl pozorován mírný pokles hodnot Cmax o 24 % a AUC o 18 %, nebyl pozorován žádný rozdíl ve farmakologickém posílení účinku elvitegraviru. Lehké ani tučné jídlo nemělo vliv na expozici emtricitabinu. a v US: with a light meal (~373 kcal, 20% fat) increased the mean systemic exposure of elvitegravir and tenofovir by 34% and 24%, respectively", compared to fasting, "the administration of single dose Stribild with a high fat meal (~ 800 kcal, 50% fat) increased the mean systemic exposure of elvitegravir and tenofovir by 87% and 23%, respectively."

Testy 19. 8. 2015

Uživatel: Pter, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat trpím crohnovou chorobou a beru na ni léky. Měl jsem rizikové chování sex s prezervativem, ale bohužel orální bez. Nijak jsem si nakažení v tu dobu neuvědomoval a až po přečtení článku na internetu jsem se rozhodl jít na test cca 1,5 roku po riziku byl negativní. muže moje nemoc nějak ovlivnit výsledek testu beru léky na snížení imunity? Mám manželku a děti a nechtěl bych je ohrozit i když se již stalo. Mám zajít na testy znova? Moc děkuji za Vaši odpověď.

kondolymata 19. 8. 2015

Uživatel: pechtac, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

dobry den chtel sem se jen zeptat v zari jdu na odstraneni chirurgicky s kondolymata u analni otvoru a zajimalo by me jak dlouho budu muset byt po tomto zakroku na nemocensky nebo to nejak neboli a budu moc fungovat normalne? Predem dekuji za odpoved

riziko 19. 8. 2015

Uživatel: jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pane doktore , Mam jen dotaz sem hrozne nervozni pri cekani na testy mel jsem nechraneny sex s rizikovou osobou.Na internetu jsem narazil na tuhle statistiku : průměrné riziko přenosu HIV, z ženy na muže: 1/3000 až 1/700 (0,03 % - 0,14 %), opravdu to nebyva tak caste a nemusim se tak moc strachovat ? Analni sex neprobehl tam je ta sance pry o mnoho vyssi.Dekuji za odpoved

marihuana 19. 8. 2015

Uživatel: lukas, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den , Chtel bych se zeptat zda muze uzivani marihuany nejak ovlivnit vysledek testu a zda ta doba netrva o neco dele nez se to pozna z testu ? ? Dekuji

Pravda nebo lez 19. 8. 2015

Uživatel: Kiki, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den čím že spolehlivost testů je uz po 3Měšicích ale slyšela jsem je že může stát že se to ukáže v krvi třeba až po půl roce nebo i po roce tak se chci zeptat jestli je to pravda a jestli jo jak dlouho mam čekat jaká je zatím nejdelší doba kdy se na to v krvi přišlo děkuji kiki

orální sex 19. 8. 2015

Uživatel: A., Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, takže orální sex bez kondomu včetně závěrečného polykání spermatu, pokud nekrvácí nic v ústech ani na penisu, není rizikové chování ? Děkuji.

Příznaky 19. 8. 2015

Uživatel: Radim, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda níže uvedené obtíže by teoreticky mohli být příznaky hiv? 2 dny mírná teplota do 38 srazitelná prášky a lehký průjem . Poté 1 večer a 1 noc horečka až 40 stupňů lehce srazitelná ibalginem se silnými průjmy a křečemi v břiše. Další 2 dny opět mírná teplota do 38 srazitelná prášky a silný průjem. A pak dalších 5 dní lehký průjem se snižující tendencí. Jinak žádné jiné příznaky ani větší únava.

Krevní test 19. 8. 2015

Uživatel: JAN, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, v případě, že bych byl hiv pozitivní, je možné něco poznat z běžného krevního testu u obvodního lékaře? Jinými slovy, je s krví něco v nepořádku, co by bylo poznat z běžného testu? děkuji

už naposled 18. 8. 2015

Uživatel: jarda, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

napadlo mě ,že člověk umí lhát a jestli,že mu dáte příčinu tak jí využije řekne si no žádný prášky jsem nebral tak už abych to měl za sebou maj tam za 2 měsíce řeknu měl jsem styk před 3 měsíci udělaj mi test bude negativní a mám to za sebou kdyby tam ta 2 nebyla tak ho to ani nenapadne a příjde automaticky po 3 měsících jak to určuje WHO vy tam tu 2 máte taky tak jí smažte a jeto a řiďte se tedy také podle WHO kdo tu 2 tedy vymyslel a proč?

Testy PCR HIV 18. 8. 2015

Uživatel: Zuzana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ještě na testy na virovou nálož. Chtěla jsem se zeptat, zda-li jsou to testy PCR HIV RNA. Děkuji.

Hiv 18. 8. 2015


Dobry den milá poradno předem dekuji za odpoved a prosim zda by mohl odpovědět pan doktor Prochazka vzhledem k me situaci do ktere jsem se dostal vlastní chybou musim za ni platit a jsem si toho vědom byl jsem uz několikrát na testech pokaždé byli dělaný v certifikovanem zařízení zatím vzdy negativni diky bohu. Ale jedna se mi ted o to ze kdyz jsem byl na prvním testu bylo to zduvodu toho ze u me proběhlo po nechranenem styku neco jako je popisována primoinfekce test byl negativni po 3 mesicich ale sestřička mi řekla ze test muze byt falešne negativni a ze by ho chtělo zopakovat po pul roce byl jsem na něm též byl negativni ale jina sestřička která byla u tohoto odběru mi řekla ze test muze byt negativni i několik let je to vázne pravda?? Čemu mam v téhle situaci verit nebo spis co mam tedy delat předem dekuji za odpoved pekny den

mam se obavat? 18. 8. 2015

Uživatel: jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den byl jsem u vas po 90.dnech od ryzika. A vse v poradku musim k vam jeste jednou nebo ne a muzu se spolehnout s timto vysledkem nevim jaky typ hiv u vas testujete . Dekuji moc

ještě dotaz 18. 8. 2015

Uživatel: jarda, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobrý den ještě jednou, no víte člověk když má strach tak vymýšlí všelijaké scénáře hledá na google, všechny nemoce najednou pasujou a člověk se do toho tak zamotá že zjistí že má nakonec úplně všechno v každém případě jestli to dobře dopadne tak to je ponaučení na celý život a příště si ho radši však víte co

Primoinfekce 18. 8. 2015

Uživatel: Vojtěch, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Jak je možné že se u některých lidí neprojeví primoinfekce

HIV 18. 8. 2015

Uživatel: Milan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den chci se zeptat jestliže clovek nakažený HIV se hrozne potí v lete a půjde si lehnout na postel a jeho pot zůstane na prostěradle jestli můžu neco chytit pokud tam půjde zdravi clovek a lehne si na postel dekuji za odpověď.

test 18. 8. 2015

Uživatel: jarda, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobrý den chtěl jsem se zeptat. po nechráněném styku jsem dostal kašel závrať a takovou slabost v končetinách teplota 36,9 na testech jsem byl po 63 dnech test prý proběhl bez problémů léky jsem neužíval a rozbor krve žádné jiné choroby neprokázal co jsem si zde četl tak test na hiv je prý spolehlivý již po dvou měsících,ale vy většinou udáváte 3 měsíce je možné aby se protilátky začaly vytvářet až po 63 dnech? abych pravdu řekl tak se mi už na další test jít nechce z důvodů strašných nervů.děkuji za odpověď

test 18. 8. 2015

Uživatel: keks, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Brouzdal jsem poradnami jednotlivých zemí a minimálně v Evropě tu Vaši považuji za nejlepší. Chci se však zeptat, zda není trošku alibistické, když ohledně testu po 3 měsících odpovídáte trošku vyhýbavě, ačkoli z Vašich odpovědí jednoznačně plyne, že člověk, který má HIV test po 3 měsících od rizika negativní, je HIV negativní. Pan doktor používá místo odpovědi - nemáte HIV často příměry z Afriky, ostatní hovoří o spolehlivosti, ale ti lidi chtějí slyšet - nemáte HIV. Jak jsem řekl, že Vašich odpovědí to vyplývá, ale na plnou pusu to neřeknete, což je možná škoda. Lidé by byli klidnější. A závěrem si neodpustím ani já poznámku k některým otázkám. Lidi - podáním ruky, napitím ze skleničky, sezením na záchodě, nebo třeba chycením kliky se HIV nechytá. Přečtěte si způsoby přenosu, než sem napíšete podobně nesmyslné otázky. Děkuji.

Rizikové chování a testování 17. 8. 2015

Uživatel: Tereza, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, mam nového přítele, se kterým jsme měli poprvé pohlavni styk (poprvé spolu - již jsme měli dříve jiné partnery). Chceme jít na hiv testy, jsme oba zodpovědni. Při styku jsme použili kondom. Ten ovšem příteli sklouzl a několik minut jsme měly styk nechránený, aniž bychom to věděli. Když jsme to zjistili, pokračovali jsme již oralnim uspokojením, protoze jsme měli obavu i z případného těhotenství, antikoncepci také teprve řešíme. Přítel tedy ejakuloval do mých úst. Neznam odpověď na své úvahy a tak se chci zeptat na realne riziko přenosu hiv při ejakulaci do úst, domnívala jsem se ze touto cestou se hiv nepřenáší a také na riziko přenosu při styku bez ejakulace s tím, ze kondom byl uvnitř me, částecne překrýval děložní cipek a trval styk jen krátce, než si toho partner všiml. A druhý dotaz, nabídly nám po telefonu 2 druhy testů do 2hodin a do 7mi dnů, který je spolehlivější? (Brno Bohunice). Děkujeme

zaměstnaní 17. 8. 2015

Uživatel: dotaz, Téma: HIV a zaměstnání - pro zaměstnavatele, kolegy v práci, personalisty

Dobrý den chci se zeptat je možné aby hiv člověk dělal v potravinách třeba cukrář a podobně ? je možné aby tak někoho nakazil a pokud ano tak jak předem děkuji za odpověd

Horečka 17. 8. 2015

Uživatel: Hana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den chtela bych ae zeptat jestli u promoinfekce je vždy horečka nebo napřiklad jen zvyšena teplota 37?

Fatální chyba 17. 8. 2015

Uživatel: Klára, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, v pátek jsem měla nechráněný pohlavní styk. Bylo to na jedné party a všichni jsme měli něco popito. Takovou chybu bych nikdy normálně neudělala, ale byla jsem otupělá alkoholem. Styk netrval dlouho. Muž ani nevyvrcholil, jelikož jsem to po chvíli utnula. Můžu onemocnět, i když v tom nebylo sperma? Mám hrozný strach. Má cenu jít teď k doktorce na nějaké testy? Předem děkuji za odpověď.

test-spolahlivost 17. 8. 2015

Uživatel: majo, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Docital som sa tu na fore, ze HIV sa moze ukazat aj po 6 mesiacoch od nakazy. Bol som na testoch 10 tyzdnov po rizikovom spravani. Negativne. Ak sa testuje na protilatky a antigen (a teda vraj antigen vie ukazat cerstvu nakazu), mozem povazovat vysledok za konecny po 10 tyzdnoch? Neviete, ci sa na antigen aj protilatky testuje v SR na regionalnom urade zdravotnictva? Dakujem

Bazén 17. 8. 2015

Uživatel: Katka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Ještě reaguji na Vaší odpověď. Rozumím správně, že ikdyž by došlo k aplikaci několik minut čerstvé krve ze stříkačky, tak pod vodou nákaza není možná?? A jak je to všeobecně, když dítě narazí někde na použitou stříkačku-mhd, pískoviště a nedej bože se píchne... Jak člověk pozná, zda již došlo k aplikaci čerstvé krve nebo jenom píchnutí (jak uvádíte)?? A je možné někdy požádat dětskou lékařku o odběr krve u dítěte na testy hiv, myslím jen pro klid rodičů?? Malé děti extra trpí na různé škrábance, oděrky a ohmatají všude všechno, že by z toho rodič ani nemohl pomalu spát. Moc děkuji za ochotu odpovídat na takové dotazy.

Anální sex bez ejakulace s kondomem 17. 8. 2015

Uživatel: Xerox, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, měl bych se nechat testovat na HIV, pokud došlo k následujícímu: anální sex s neznámým klukem (pasivní i aktivní), použití kondomů (bez dodatečného lubrikantu, on bez ejakulace). Po dvou týdnech mírné chřipkové příznaky (únava, zvýšená teplota), nicméně to by mohl být dozvuk právě prodělaného pásového oparu, který u mne propukl cca 4 dny po styku...mám se vážně ibávat?

Bazén 17. 8. 2015

Uživatel: Katka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám panickou hrůzu z této nemoci, možnost nákazy vidím přehnaně všude. A od té doby co mám dítě, se to ještě zhoršilo, bojím se mhd, pískovišť apod. (aby někde nebyla pohozená použitá jehla). V minulým týdnu se mi stala nepřijemná věc... Byla jsem s dcerou na koupališti, která se ráchala v brouzdališti a když vylezla z vody měla na nártu nohy krvácející píchnutí. Hned mě to vyděsilo. Žádnou jehlu jsem ve vodě neobjevila, ale přes velké množství dětí a rozvíření vody, bych třeba i mohla přehlédnout. Proto se ptám, zda kdyby tam opravdu náhodou použitá jehla byla zda by bylo možné riziko nákazy nebo chlorovaná voda vir i po krátké době zneškodní?? Moc děkuji za odpověď.

Možná nákaza? 17. 8. 2015

Uživatel: Tom, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat zdali je možné se nějakým způsobem nakazit orálním stykem s použitím kondomu, a pohlavním stykem s použitím kondomu? Kdy si nejsem jistý zda kondom byl neporušen, ale nejspíš nebyl. A když sekret se otíral o malé nekrvacejici ranky po holení. Předem děkuji za zodpovězení dotazu, a oceňuji vaší ochotu zodpovídat lidem na jejich otázky.

nechraneny sex 17. 8. 2015

Uživatel: break, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den Pane doktore , Chtel bych se zeptat mel jsem pred tydnem nechraneny vaginalni sex se starsi zenou pres inzerat.Byla to totalni hloupost , ale ted uz je pozde.Chel bych se zeptat kdyby byla HIV + jaka by byla sance ze bych to musel chytit taky.Sex trval asi 10 minut,nekde jsem cetl ze je to pravdepodobnost jedna ku nekolika stovkam ale to se mi zda prehnane,rikala ze je zdrava,ale to mohl byt jen vymysl , nevim jak je to tu v cesku caste a jak snadno to lze prenest , ale ze zeny na muze je to pry odost mensi sance chtel bych se aspon trochu uklidnit pri cekani na testy .Jeste bych se chtel zeptat kdyz po tydnu nemam zadne bolesti jako paleni pri moceni napriklad jestly je mozne ze bych mel i jine pohlavni choroby .A posledni dotaz by byl jestly muzou vysledky testu nejak ovlivnit uzivani marihuany .Dekuji za trpelivost a za odpovedi

kondom a krém 17. 8. 2015

Uživatel: Daniel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám dotaz ohledně bezpečnosti kondomu, protože jsem měl chráněný anální styk, ale pamatuji si, že partner si těsně před nasazením svého kondomu mazal ruce s krémem na ruce a následně si nasazoval kondom, který vlastně takhle přišel do kontaktu s krémem na jeho rukou. Samozřejmě, že pak jsme použili lubrikant na bázi vody. Mám strach, zda takhle nemohlo dojít k oslabení latexu a vystavení se riziku nákazy HIV, protože vím, že krémy na bázi oleje se nesmějí používat. Kondom se mi po styku zdál neporušený, čili nepraskl. Mohli bychom si nevšimnout, že kondom praskl? Můžete mi prosím vysvětlit, jaký vliv má na latexový kondom krém na bázi oleje? Je to jen riziko, že kondom by mohl prasknout nebo je tam i jiné riziko, jako například mikro trhlinky nebo zvětšená poréznost kondomu, přes kterou by mohl proniknout vir HIV? Mám si kvůli tomuhle dělat starosti? A co kdyby použil před chráněným orálním sexem balzám na rty? Mnohokrát děkuji za odpověď!

WC 16. 8. 2015

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, včera jsem byla na veřejných záchodech a zamkla jsem se, jako vždy. Zdá se mi, že už jsem trochu paranoidní. Ale je možné, že by na zámku na záchodě mohla být jehla a já se píchla? Nejsem si píchnutí vědoma, ale na palci jsem našla červenou tečku. Nezlobte se a děkuji za odpověď.

Oral 16. 8. 2015

Uživatel: Jakuvv, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat zda jsem se mohl nakazit když mi byl delan oral s vyvrcholením do pusy. Ja malinko pohonil před vyronem. Žádné náznaky krvácení.

nosní mandle 16. 8. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych tento dotaz směřovat na Pana Dr. Procházku, děkuji. Pane doktore, po nechráněným styku s ženou jsem měsíc potom ochořel. Příznaky zvětšený uzliny na krku, červené hrdlo, lehký zánět spojivek, rýma a čepy na mandlích a zvětšenou nosní mandli...normálně bych ty to věci přidával k nachlazení, protože mi testy na hiv dopadly dobře i po roce teda negativně , ale ovšem ta zvětšená nosní mandle mi dělá starosti jestli se může zvětšit i v dospělosti z respiračního viru? Jinak což mě trošku uklidnuje je fakt že jsem předtím v 17ti letech trpěl na angíny a už jsem to měl i chronické a mandle jsem zvětšené míval..a nosní mandli mi doktorka řekla že zakrněná není a může se zase zvětšit...ovšem jsem myslel že jedině po bakterii kterou jsem právě ve výtěrech neměl a Aslo bylo taky v pořádku..Jo a jinak tu nosní mandli jsem měl zvětšenou s chronickým zánětem nosohltanu po styku ještě tak další 2 měsíce..ale to přidávám k tomu že jsem byl strašně vystresovanej z hiv příznaků...tak můj dotaz zní jestli by nosní mandli mohl zvětšit i respirační virus..a né jen virus hiv u člověka který trpšl na angíny ? děkuji

Silvestr 15. 8. 2015

Uživatel: Vladislav, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den popíšu vám moji příhodu na Silvestra jsem byl s přáteli později večer jsem políbil ženu na tvář, tu ženu jsem znal od toho dne chci se zeptat jestli jsem se mohl nakazit ? A nepamatuji si že bych s nějakou ženou měl ten večer sex

Jedna se o Primoinfekci? 15. 8. 2015

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den zhruba pred 5 tydny sem se vystavila rizikovemu chovani. Odcestovala sem ted za mořem a dostala sem bolest v krku ktera trvala zhruba den plus lehce zvetsene krcni uzliny(mozna to muze souviset se zmenami teplot a studenymi napoji). Teplota těla byla 37.1 muze se jednat o primoinfekci? Dekuji

myšlenka 15. 8. 2015

Uživatel: sigiverg, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobrý den.Pane doktore teťka mě napadla taková myšlenka tady se lidé bojí hiv (pochopitelně) protože se okolo toho dělá hrozný humbug,ale kdyř vezmete v potaz chlamydie z těla je už taky nedostanete a jsou agresivní pořád napadají zrovna tak orgány v těle jako hiv a můžete mít imunitu jakou chcete pořád jsou tam tělo si v uvozovkách vybuduje imunitu ale to musí být opravdu člověk z dobrou imunitou a stejně se stačí jen trochu ožrat a druhý den vás třeba začnou bolet klouby a já nevim co všechno jsou vyvolávačí závažných onemocnění zrovna jako hiv.hiv dá aspoň na chvíli pokoj,ale chlamydie ne a když je nejhůř tak se prostě jen zaléčí jenže chlamydie má takových 60% populace to hiv je navoněnej frajer v principu je to ale uplně to samé tak se domnívám jestli se něco nezanedbalo a ještě navíc když tedy někdo příjde k lékaři z hiv tak nojo to je závažné musíme něco dělat,ale když k lékaři příjde člověk z chlamydii tak z vás udělají blázna děkuji za případnou odpověď a váš názor

Obava z použití veřejného wc 14. 8. 2015

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Včera jsem použila veřejné wc, kde voda v míse byla trochu načervenalá od krve předchozí uživatelky. Při použití wc došlo k vyšplouchnutí malého množství vody do oblasti konečníku/pochvy. Je možná nákaza touto cestou, pokud by se voda dostala přímo do konečníku/ pochvy nebo nějaké oděrky v této oblasti? Předem děkuji za odpověď.

Aktuální počet dotazů v databázi: 10105

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


MOBILNÍ TESTOVÁNÍ - SANITKA

pro více detailů rozklikněte město

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 143
Obrázek č. 142
Obrázek č. 141
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.