On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Protrhly kondom 21. 2. 2015

Uživatel: Pavel86, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den,byl jsem v Thajsku,mel jsem chraneny sex,ale praskl mi prezervativ,vsiml jsem si toho jiz po par vterinach,nemam tuseni jestli partnerka je nakazena ci ne,jde mi o to jestli i po tak kratke chvili je mozno dojit k nakazeni...co se tyce oderek atd tak v tomto smeru sem si niceho nevsiml.Moc si vazim vasi odpovedi,dekuji

Kapka 20. 2. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mohl bych se nakazit pokud by se mě do otevřené krvácející rány dostala jedna malinká kapička infikované krve????

Masturbace a libani 20. 2. 2015

Uživatel: pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den opravdu se nemusim bat kdyz sem se jen chvili libal s muzem a masturbovaly ale zanesl mi sve sliny na muj penis moc se bojim dekuji

poděkování 20. 2. 2015

Uživatel: Matěj, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Moc vam Děkuji za odpověď týkající se orálního sexu prováděného ženě.moc jsi vazim vaši odpovědi a mj.musim chidit na testy nebo se nemusím obávat.jeste jednou moc děkuji a krásnej víkend . Matěj

TESTY PO 7 TÝDNECH 20. 2. 2015

Uživatel: Míra, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na pravděpodobnost výsledku po 7 týdnech. Testy HIV Combo - duální antigen i protilátky po 3 , 6 a 7 týdnech mám negativní. Mám radějí ještě zajít po 8 týdnech. Děkuji za odpověď.

Záděry 20. 2. 2015

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Ještě jednou viz muj předchozí dotaz : takže kdyby mě záděra velmi mírně krvácela a dostala se do styku s pár kapkama krve, tak riziko není žádné? Z dlůvodu malého množství krve? Velmi děkuji

Rvačka 20. 2. 2015

Uživatel: Míra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, včera jsem se popral.... měl sem mírně odřenou ruku( jen pár kapek krve) a mému protivníkovi tekla také z odřeniny krev ( pouze velmi povrchově malinko krev....) mohl bych se takto nakazit, nebo bysme museli mít hlubší rány? Děkuji

Škrábanec 20. 2. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Chápu správně, že aby se člověk nakazil krví tak by musel mít člověk vetší poranění? Například otevřenou zlomenilu? A infikované krve by muselo být také vetší množství než jedna kapka? tudíš možnost, že by se člověk nakazil tak, že by měl škrábanec na ruce( nezaschlý) a dostala se mu do rány jedna kapka krve, nenakazil by se???

Domácí testy 20. 2. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, dělal jsem si domácí test insti, a to po dvou, třech, čtyřech a pěti měsících od rizika. Pokaždé s negativním výsledkem. Vím, že domácí testy nedoporučujete, nicméně mohu jim aspoň trochu věřit, když jsem měl čtyřikrát stejný výsledek? Zajít na testy k lékaři se bojím.

Kopřivka a noční pocení 19. 2. 2015

Uživatel: Marek, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den pane doktore, jsem HIV+ cca 10let, na léčbě od listopadu, combivir + kaletra + cotrimoxazol 3x týdně, VN 0, CD4 200, nic zásadního mě netrápí, banality ale i tak nepříjemné. Jednak asi před měsícem se objevivší kopřivka na obličeji a pažích, mám ji více méně pořád, nasazen xyzal ale po třech dnech vysazen protože to nejen že nepomohlo, ale ještě se to zhoršilo. Dále mě trápí noční pocení, ne každou noc, ale třeba 2 - 3 noci týdně po sobě jdoucí se v noci vzbudím celý zmáčený potem, nevím ani jestli je mi pak zima nebo vedro, vadí mi to hlavně kvůli partnerovi co se mnou sdílí postel, řiká že mu to nevadí ale mě je to nepříjemné, ale nevím co s tím. Ke svému lékaří jdu až v červnu a nechci tam jít dřív jen kvůli těmto věcem, ale chci vědět odborný názor jestli se s tím dá něco dělat než se s tím smířit. Děkuji moc

testy v DS a jsou zdarma? 19. 2. 2015

Uživatel: petr, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, rozhodl jsem se testovat v Domě světla. Za jak dlouho od rizika mám přijít? Děkuji Vám.

Poranění prstu v kuchyni a mytí nádobí s HIV+ kolegou 19. 2. 2015

Uživatel: Mária, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mám dotaz,pracujem v detské herne,vetšinou k naší práci patrí i uklid prostor a toalety,jednoho dne jsem uklízela prostot toalety bez rukavic jenom s pytlíkem ,mela jsem v ten den poranení prstu,no a pak jsem se dozvěděla večer od kolegu na pivku že je hiv pozitívní.Je kuchar taktéž jsem mu pomáhala mýt nadobí v uzavretem lavorku ,mel v ten den také poranení prstu.Prosím je možná nakaza?Mám velké obavy,ve stejný den sme měli riznutý prst da se říct že se myli nadobí před vkladem do myčky ve stejný nadobe. Nevím co dál - jestli si mam dojít na test. Dekuji za odpověď .

vstupní brána 19. 2. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den...takže prostě aby došlo k přenosu Hiv musí být krvacející poranění?? Já jen pro příště :) a děkuji panu Sobkovi za odpověď ..díky moc a nashle Michal B.

Kortikoidy 19. 2. 2015

Uživatel: Anna, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den pane doktore, prosím o radu. Může nosní sprej s kortikoidy Nasobec nějak ovlivnit tvorbu protilátek, pokud byl v době od rizika použit jen jednou? Mohu brát negativní test po 80 dnech jako spolehlivý? Opravdu jsem ho použila jen jednou, vzpomněla jsem si na to až po testech. Děkuji

Dodatek - vyhodnocení testů 19. 2. 2015

Uživatel: Petra, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, děkuji za odpověď na dotaz, zda se sděluje až finální výsledek. Mohu se ještě zeptat, zda tedy když vyjde screeningový test v laboratoři pozitivně, zbytek krve jde na konfirmační test? (U vás v pražském Domě světla). Tudíž na odběry člověk nemusí znovu, ano? Děkuji za informace.

Slyny ...hiv....syfilis 19. 2. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den . včera sem se jen letmo libal s mužem potom sme si vzajeme onanovaly jen chvili ale v jednom momentu mi zanesl sve sliny přes svou ruku na muj žalud po tomto aktu sem se šel hned umyt mýdlem mam se obavat hiv či jiné pohl. nemoci? děkuji moc

vyrazka 19. 2. 2015

Uživatel: petr k., Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, po 2tydnech co mi neznama slecna vykourila, se mi udelalavyrazka v trislech, vypadalo to jako opruzeniny, po aplikovani masti na. opruz za dva dny zmizela.nicmene na stehnech se mi udelala,vyrazka ,resp.ezkzem ,cerveny, ktery po koupani svedi, po aplikovani mleka na podrz.pokozku , kuze jiz nesvedi,tuto vyrazku mam jiz 5dnem, na koznim mi rekli ze jetopodrazdene od sprch.gelu,,muze to mit souvislost s oralu bez, od prostitutky, horecku a zdureniny. nemam,jsou to priznaky hiv?

Záděry 18. 2. 2015

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl jsem s zeptat, zda se dá přenés nákaza HIV přes záděry na rukou. Často mě mírně krvácejí... je zde nějaká šance, kdybych přišel do kontaktu s cizí krví, že bych se mohl nakazit kdyby mě tyto záděry mírně krváceli?? nebo bych musel mít větší otevřené poranění???

prostituka 18. 2. 2015

Uživatel: Jarda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat zda jsem se mohl nakazit hiv, když jsem prováděl prostitutce orál a chutnal její moč a extrementy. Předem děkuji za odpověď

onanie 18. 2. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

je skutecne vzajemna masturbace i s vyronem semene bezpečna?

Testování 18. 2. 2015

Uživatel: Tomáš, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, nechal jsem se testovat 61 den po rizikovém chování . Kromě Modafenu a kapek na kašel jsem nebral žádné léky . Mohu brát negativní výsledky jako závazné ? Předem děkuji za odpověď a hlavně za vaši záslužnou činnost a posilám dárcovskou SMS .

Akn a HIV 18. 2. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, náhodou mám podobný dotaz jako Klára....trpím na akné...a pracuji v laboratoři....dnes sem si vymáčkl jeden pupínek....tekla me z nej pár kapek krve...a poté cca po pul hodině...mě asi jedna kapka cizí krve stríkla do obličeje...Na jiných stránkách když sem se zeptat, řekli že nákaza není prakticky možná...protože ranka byla malinká a krve bylo také málo. Je to pravda? Děkuji

Popraskaná pusa 18. 2. 2015

Uživatel: Vašek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je nějaké riziko? Včera jsem měl silně popraskanou pusu...tekla mě i krev trošku...a líbal sem se s dívkou, která měla také popraskanou pusu a tekla jí krev...je zde nějaké riziko nákazy? nebo by muselo být více krve? Děkuji

dodatek viz HIV nakaza z dnesniho dne 18. 2. 2015

Uživatel: Klara, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Ještě upresnuji ze ke kontaktu vymacknuteho pupinku a čerstvě kapky krve došlo cca za dvě hodiny po vymacknuti

vstupní brána 18. 2. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den ,může být odřená kůže ,když neteče krev,ale místo pálí na dotek .. po 12hodinách vstupní branou?? Nebo vstupní branou může být jen krvácející rána?? Riziko bylo v tom,že mě neznámá dívka uspokojila rukou.. nic víc ...občas když se oholim tak jak mi dorůstají chloupky na varlatech tak to svědí.A kolikrát když si to jako žmoulám,aby to nesvědilo tak si sedřu kůži a na dotek to místo pak pálí a nejsem si jistý jestli to třeba nebylo i v tomto případě..a nevím jestli ta dívka neměla třeba nějakou oděrku na ruce a třeba se toho místa nedotkla.. děkuji za odpověď ....těch 12hodin proto ,že jsem seděl v hospodě a tam jsem si nic nežmoulal :)

orální sex 18. 2. 2015

Uživatel: Matěj, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den měl bych na Vás dotaz jak Velké je riziko nákazy hiv při orálním sexu prováděného ženě.pise se všude jen když provádí žena muži nebo muž muži ze je Velké riziko když dojde k vyvrcholení Já se chci jen zeptat jak je riziko když dela oral muž ženě.je to dost rozšířena sexuální praktika a Já nevím jestli se nejen Já ale vic lidi musí bát Děkuji za info Matěj

mohu se nakazit z líbání? 18. 2. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mam prozbu a dotaz před třemi tydny sem se vašnive libal s klukem ja byl asi 4 dny kously hodne do jazyku odkud tekla i krev pak tam byla jen žervena rana a bolela nemohl sem se infikovat? Děkuji

Dekuji 18. 2. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. 22.8. Jsem mel rizikove chovani bez kondomu... Zacali mi nejake problemy. 4.11. Po 72 dnech od rizika jsem byl na testech v NRL v praze, test negativni! V prubehu mazano aulin masti bolest podpazdi. 24.11. Jsem sel na test znovu do NRL v praze po 92 dnech vysledek negativni! Dodrzel jsem stanovenou lhutu, mohu vysledek povazovat za spolehlivy?? Dekuji moc

Prosba 18. 2. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pane Sobku:). Mel bych dotaz ktery se tyka pana Jana ze dne 16.2.015... Mel dotaz, ktery se tykal toho, ze byl na testech tyden pred uplynutim 3 mesicu. Otal se jestli to nebylo brzy. Vase odpoved byla, ze pokud nebral ATB nebo Kortikoidy, tak je vysledek spolehlivy. Pokud ano maji jit po 3 mesicich znovu ??? A to je ma otazka! Po 3 mesicich od toho dne, co byl na testech nebo o ten tyden, co mu chybelo do 3 mesicu, dekuji za upresneni :-). Myslel jsem totiz po precteni vsech zprav, ze kdyz bral nekdo Atb nebo Kortikoidy po riziku, tak vysledek po 3 mesicich od rizika je dostacujici ke spolehlivemu vysledku. Dekuji za odpoved! Petr

HIV nakaza 17. 2. 2015

Uživatel: Klára, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné nakazit se virem HIV pokud by se mě do vymacknuteho akné ze kterého mě tekla trošku krev dostala jedna malá kapka cizí krve ? Děkuji za odpověď

prasknuty kondom 17. 2. 2015

Uživatel: Radek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dekuji za odpoved,mel jsem na mysli,kdyz mi z krevnich vyjde ze mam mononukleozu tak jestli je to priznak hiv. Kdyz kondom prasknul souloz trvala jeste par vterin, je mensi riziko kdyz nechraneni styk trva par vterin,?dekuji

antibiotika a jejich vliv na tvorbu protilatek 17. 2. 2015

Uživatel: aleš, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den , pisu ohledne ATB . Pročital jsem webove stranky v jinych zemich a všude jsem se docetl , ze ATB nemaji na tvorbu protilatek a ovlivneni testu. Dale v USA berou vysledek Po 8 tydnech jako spolehlivy. Docetl jsem se,ze nektera ATB mohou posunout tvorbu protilatek ,ale to neplati snad u vsech . Maji penicillinova ATB vliv na to ? .. je evidovan pripad kdy by skutecne penicillinova ATB mely vliv na test? .. Hledal jsem dale ma webu na cizich strankach ,Jak berou vysledek Po 11 tydnech. Ja jsem byl na testech prave 77 dni od rizika posledniho. V krku uz me ale bolelo spolecne se zvetsenymi uzlinami cca 5-6 dni Po styku predchozim. Takze ja uz Mel ,,problemy,, pred poslednim stykem.. Takze jsem byl 77 dni od posledniho styku a 84 dni od toho styku Po kterem jsem uz Mel urcite problemy. Na strankach jsem cetl ze neni evidovan pripad kdy by test z 11 tydnu se zmenil Po 12tydnech . Jak je to tedy s temi ATB ? ... Jak caste je ovlivneni a jaka ATB mohou udelat pozdni reakci imunitniho systemu? A dale proc berou vsude test Po 8 tydnech jako spolehlivy? .. Dekuji .

EBV 17. 2. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobry den, ma EBV virus neco spolecneho s priznaky HIV?

Může zbytkový alkohol ovlivnit testy na HIV? 16. 2. 2015

Uživatel: Jana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, může zbytkový alkohol po "zapíjení nervů" z předchozího dne ovlivnit test na protilátky (princip HIV testu je přece detekce protilátek, že ano, proto se musí čekat)? Nebo alkohol v krvi nemá s protilátkami co dělat a je to jedno? Jde mi o HIV, ale i protilátky obecně, např. žloutenky. Uvědomila jsem si možnost "zbytkáče" pozdě a odběry byly placené, tak jestli musím znovu, nebo to tak zásadní vliv nemá. Díky

Vyhodnocování testů z Domu světla 16. 2. 2015


Dobrý den, když se někdo nechá testovat v pražském Domě světla, pochopil jsem, že testy se dělají v SZU. Proto bych se chtěl zeptat, zda když první test vyjde pozitivně a dělá se konfirmační test, dozví se to dotyčný testovaný, nebo je "ušetřen" nervů a sdělte mu až finální výsledek? Děkuji

Je 2,5 měsíce dostatečná doba, kdy jít na test? 16. 2. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Udělal jsem možná chybu, ale šel jsem na test týden před koncem třetího měsíce. Myslíte, že je to dostatečna doba a ze kdybych mel nějakou jinou nemoc či byl výjimka, které by se protilátky tvořily o něco později než v průměru, test už by ukázal alespoň nejake zvysene hodnoty? Děkuji moc

Nasadil si obráceně kondom... 16. 2. 2015

Uživatel: Marta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mela jsem pohlavni styk, pri kterem jsme pouzili kondom. Kdyz si ho partner nasazoval, dal si ho naopak takze ho potom zase sundal a nasadil spravne (ten stejny kondom). Je mozne riziko nakazy, kdyz byl kondom nejdrive obracene a na te strane, ktera byla potom vnejsi, mohl byt jeho sekret? Dekuji za odpoved

Mohu se nakazit, když jsme oba HIV negativní? 16. 2. 2015

Uživatel: Jakub, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Mohu se nakazit od přítele když jsme oba HIV negativní. Děkuji za odpověď.

Praskl mi kondom a pak jsem našel zvětšenou uzlinu 16. 2. 2015

Uživatel: Radek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, zhruba 6- 7 tyden po styku (praskl kondom) jsem si nasel zvetsenou uzlinu ma pravem trisle. Dnes (12.tyden) mi po testech rekla doktorka ze by to mohla byt monomukleoza. Zadne jine priznaky jsem nemel. Muze byt projev bezpriznakove mononukleozy priznakem hiv? Jine priznaky jsem nemel. Na testy si zajdu.

Muze dojit k prenosu pres prejakulat, kdyz k soulozi nedoslo? 16. 2. 2015

Uživatel: Tereza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, muze dojit k nakaze, kdyz jsem citila penis u poševního vchodu ?..skrz preejakulat (ale ten nevim jestli byl). K soulozi nedošlo. Cetla jsem, ze k nakaze musi byt potreba urcite mnozstvi viru a v tomto pripade by to bylo jen podprahove mnozstvi, je to tak? Dekuji za odpoved.

Aktuální počet dotazů v databázi: 9063

CSAP nove logo

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


SANITKA

Mobilní testování zatím není naplánováno. Vysvětlení je tady.

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 129
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.