On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Vlasata leukoplaktie 8. 8. 2015

Uživatel: Scorpi, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravim prosim vas ako to je s vlasatou leukoplaktiou.Niekde pisu ze sa objavuje ako prvy priznak, niekde zas ze az v tretej fazi..Co ak sa mi po 10tyzdnoch od rizikoveho styku objavilo nieco podbne biele na hranach jazyka a mam to tam az doteraz co je uz 9mesiac od rizika..je to mozme aby som to mal tak dlho? Existuje aj ina moznost ze sa to proste len na leukoplaktiu podoba..je to take biele na oboch hranach jazyka vlnite a na jednej strane jazyka je toho viac..od hrany jazyka je to par milimetrov cize to neni v nom ale je to nanom cim sa jazyk stava sirsi a tych par milimwtrov ak ma chapete.mprosim odpovedzte dost sa toho bojim vidim ze neodpovedate na kazdu otazku.dakujem

Pivo 7. 8. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Mohl mě nakazit spolupracovník z práce který na mě vylil na slavnostech pivo

Testy na HIV 7. 8. 2015

Uživatel: Kajda11, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, za jak dlouhou dobu od odebrání krve budu vědět výsledek? A může mi být vystaveno potvrzení o tom zda jsem/nejsem hiv pozitivní? (kvůli dalším partnerům...)

Doplnění otázky 7. 8. 2015

Uživatel: Karolina, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, děkuji za předchozí odpověď ohledně toho oparu a podezření na nákazu ze dne 6.srpna Bohužel jsem si tedko vzpomněla, ze asi 3-4 dny před tim než se u me objevil genitální opar jsem měla něco jako chřipku (teplota cca 38, skrabani v krku, únava) u doktora jsem byla a řekl jen ze to je nachlazení a at to vylecim lékem na horečku a kloktanim. Léčila jsem se asi týden. Je to už asi rok a čtvrt nazpět a mezitím jsem měla takové nachlazení se stejným průběhem, ale bez gynekologickych problému asi jeste jednou nebo dvakrát. Proto se jeste jednou chci ujistit zda se vaše odpověď na předchozí můj dotaz nezmění. Omlouvám se za druhou otázku a předem děkuji za odpověď.

Poranění o ostrou hranu 7. 8. 2015

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Přeji dobrý den,zajímalo by mě jaké je riziko,když se třeba říznu o nějakou ostrou hranu, třeba papíru nebo jiné hrany. Kdyby se o ní říznul někdo třeba 2 minuty předemnou. Děkuji😉

Hiv2 7. 8. 2015

Uživatel: karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dakujem za odpoved... mam strasny strach ist na testy... a priznaky mam len zvatsene uzluny na krku.... v sucastnej dobe mam pravdepodobne pri koreni zubu hnis a kedze nam strojcek pisuvaju sa mi zuby a celust ma aj z toho boli.. Je mozne ze uzliny su zvatsene kvoli zapalu zubov kedze ibe priznaky nemam

Lékovky - doplňující dotaz 7. 8. 2015

Uživatel: Marie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, děkuji za odpověď! A trocha krve ze stříkačky, rozředěná ve zbytku tekutiny v lahvičce? Myslím si správně, že virus v krvi naředěné roztokem nepřežije? Kdyby se dítě upatlalo od krve, asi bych si všimla, stejně tak bych zaregistrovala vysloveně krvavou lahvičku, ale u trochy narůžovělého roztoku nevím. Není v mých silách uhlídat do čeho děti šlapou, ani jestli zrovna mají či nemají krvácející ranku. Jinak se určitě obrátíme na městskou část ve věci nápravy situace u nás na sídlišti! Díky a hezký den, Marie.

poranění 7. 8. 2015

Uživatel: ooo, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Při jakých sexualnich praktikach hrozí poranění pohlavního ústrojí a tedy zvýšení rizika přenosu? A jak dlouho je sperma a tedy i virus v něm nebezpečný?

Vyrazka 6. 8. 2015

Uživatel: Jack, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den cital somm si ze vyrazky pri prvotnych priznakoch sa moxe objavit hocikde a len na par hodin a je tmavsia..co ak sa ale objavila na predlakti bola tam jeden dva dni a potom sa dala normalne vytlacit ako akne? A myslite ze mat priznaky po 9tyzdnovh a troch dnoch od rizika je dost neskoro? Plus najprv horucky zo zimnicou a potom neskor kasel, zvracanie po kyslom dzuse a podobne..a horucky sa striedali niekedy 39 dlho a niekedy 37 a niekedy nic . Dakujem prkne prosim odpoved

test po 9 týdnech 6. 8. 2015

Uživatel: serlog, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobrý den po nechráněném styku 3 týden jsem ucítil takové lochtání v nose tak jsem si dal panáka slivovice a druhý den se z toho vyklubal kašel vykašlával jsem docela dost sputa teplotu jsem neměl dcera měla doma 4 tablety penicilínu tak jsem si ho naordinoval kašel záhy přešel po 3 dnech jsem zčervenal na obličeji krku a hrudníku jako ruská vlajka po dalším týdnu mi zbělal jazyk a udělaly se mi takové malé pupínky na rtu zevnitř. ty po týdnu zmizly a objevily se mi svědivé flíčky mezi prsty u nohy namazal jsem je a druhý den byli pryč pak se objevily flíčky na tříslech namazal jsem je a zmizly zadal jsem to na google a objevilo se mi tam aids to jsem dostal příšerný strach rudej jsem byl ještě víc po 5týdnu jsem šel na takový test z kapky krve byl negativní tak mi spadl kámen ze srdce že tedy aids to není. 2 den se mi zatočila hlava a slabost v nohách a rukou takhle jsem se motal 4 týdny zašel jsem tedy na infekční oddělení kde mi udělali rozbor krve a testy na hiv to bylo po 9 týdnech test vyšel negativní i na jiné choroby našli mi přemnoženou pneumonii a lehce zvýšenou slizniční IgA 5.1jinak vše v pořádku poslaly mě na rentgen plic a zjistili, že jsem přechodil zápal plic dali mi atb na tři týdny ty jsem dobral mám malinko zvětšené uzliny na krku asi jako čočka a když něco dělám tak se mi zvýší teplota na 37 přestanu dělat 36.6 po 95 dnech od nechráněného styku jsem si koupil slinný test oraguick výsledek negativní myslíte , že se takto může projevit hiv primoinfekce?

Rimming, orální sex 6. 8. 2015

Uživatel: Aleš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, žiji s partnerem, který je HIV+, já jsem negativní. Co jsem pochopil, tak při orálním sexu je riziko přenosu (samozřejmě bez vyvrcholení) minimální a v praxi se tak snad stalo jen vyjímečně. Takže při orálním uspokojování bych se teoreticky nemusel ničeho bát. Bohužel si totiž nedokážu představit orální sex s kondomem. Jak to ale funguje u rimmingu? Jak velké riziko přenosu je při rimmingu? Bavíme se samozřejmě, pokud ani jeden nemá žádné krvácející poranění. Moc děkuji a přeji hezký den!

hiv 6. 8. 2015

Uživatel: karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pred 9tyzdnami som mal rizikovy kontakt. Anal bol s pouzitim prezervativu kde ja som bol aktivny. Potom bolo aj fistovanie bez rukavic mal som malu ranku na ruke. Bol to hiv pizitivny chalan ktory sa lieci a v tej dobe bol nedetekovany. Teraz sa mi zvatsila uzlina na pravej strane pod celustnou kostou . Ine priznaky nemam len bolest hrdla co je u mna bezne. Mohol som sa infikovat?

Příznaky hiv 6. 8. 2015

Uživatel: Karolina, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, asi před rokem a půl jsem měla půlroční vztah ve kterém jsem měla asi tři nechranene pohlavní styky (ejakulat se do me nedostal) . Hned na to jsem si našla nového přítele který styk nikdy neměl a nyní jsme spolu rok a třičtvrtě. Přítel začal trpět únavou, často ma průjem a hubne proto dostal podezření jestli nemáme hiv a ja si vzpomněla ze asi 2,5 měsíců po rozchodu s byvalim měla genitální opar a afty na přirození, které byly vyleceny antibiotiky (přítel měl opar na puse dřív než ja a měli jsme orální sex). Zajímalo by měl opar byt nějaká predzvest nebo jsem ho pouze mohla chytnout od přítele při orální styku. Sama na sobě příznaky nepocituji.Na testy samozřejmě také půjdeme. Zatím děkuji

Oko 6. 8. 2015

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den pracuji ve zdravotnictví a dnes jsem koukal asi ze 30 centimetrů jak kolegine vytahuje stehy na lokti a když nůžkama trochu píchla aby našla steh tak mi něco vystříklo oka, bylo toho opravdu málo. Nekde jsem četl že by to musela být opravdu velká dávka krve aby se HIV přenesl z oka do krve. Oko jsem si hned vypláchnul vodou a do 10 mimut jeste vyplách oční vodou ophtal. Je vůbec nějaké ritiko se nakazit ?

Primo infekce 6. 8. 2015

Uživatel: Honza, Martin, Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Děkuji Vám všem, kteří odpovídáte na naše dotazy psal jsem více dotazů. Omluvám se vždy pod jiným jménem. Nechal jsem si udělat testy po 12 týdnech a výsledek negativní. Moc Vám děkuji a velice si vážím Vaší prace a fandím vám. Ste jediná online poradna, která mi velice pomohla s mími dotazy a pomohla překonat strach. MOC VÁM DĚKUJI MOC A MOC

Imunita?? 6. 8. 2015

Uživatel: Maruška, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mohu být imunní proti HIV? Spím už 6 let vědomě se svým dlouhodobým kamarádem, který je nemocný touto chorobou. Chodím pravidelně na testy a za tu dobu se neprokázalo, že bych onemocněla. Nějak to mu nerozumím, přesto vím jaké je riziko. Děkuji Maruška

Test na Antigen p24 6. 8. 2015

Uživatel: Mirek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, chtel bych se zeptat na kolikátém dni od možné nákazy je nejlepší jít si nechat udělat test na antigen p24? Jsem z okolí Jablonce nad Nisou, kde v nemocnici je testovací centrum. Jsou schopni to v tomto zařízení zjistit? Děkjuji. Mirek.

spolehlivost 4 měsíce 6. 8. 2015

Uživatel: Matěj, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Rád bych Vam poděkoval za práci kterou pomáháte ostatním v nelehké situaci. V současnosti mám negativní výsledek po 17 týdnech. Mé riziko bylo protržení kondomu při vyvrcholení. Žena byla z erotického privátu. Testy na ostatní STD negativní po 13 týdnech, hepatitidy po 17 týdnech. Symptomy podobné primoinfekci mezi 3-10 týdnem: bolest v krku, bolest hlavy, rukou a nohou, hustý povlak po celé ploše jazyka, dvou denní průjem, zduření uzlin na krku (bolestive), zvětšeny snad i v tříslech. To vše bez horečky. Vše probíhalo v uvedeném intervalu. Po 8 týdnu asi 5 dnu noční pocení studený pot po celém trupu (převlečení trička i 3 krát za noc). 1 týden vyrážka na predloktich. V celém období extrémní úzkost, panika, 3-4 hodiny spánku. Ztráta váhy 7 kg. Bohužel následkem stresu se projevila Crohnova choroba. Můj dotaz tedy je zda uvedené obtíže mužou souviset se stresem, zda se lze na test po uvedené době spolehnout a zda zjištěné onemocnění nemohlo případne ovlivnit serokonverzi. Potřebuji nějakou jistotu a klid. Mockrát děkuji za odpověď a omlouvám se za gramatiku, neb pišu z telefonu. Krásný den.

Test 6. 8. 2015

Uživatel: Milan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den mam na vas velkou velkou prozbu jiste jste spousty lidem pomohli co mam udelat kdyz po nechranenem pohlavním styku u me probehli přesně vámi zmiňované příznaky jako u primoinfekce vzhledem k tomu ze jsem počítal stim ze test vyjde pozitivně byl jsem v šoku z toho ze vyšel negativně vzhledem k tomu ze ruzne malé zdravotní komlikace u me přetrvávají do dnes a to je již rok u pul od onoho momentu test jsem opakoval několikrát pokaždé byl negativni jaka je tedy pravděpodobnost toho ze by test neodhalil nákazu ptam se vas proto ze jak uvadite nebo uvádí kazdy doktor u jake Koliv nemoci kazdy clovek je individuální a jiný začíná mi z toho jak se lidove říká hrabat kdyz tedy v medicíně nic neni na 100 procent co tedy delat mnohokrat dekuji za odpoved

Rozškrábnutý pupínek, neumyté ruce 5. 8. 2015

Uživatel: Naďa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnost přenosu: Na pracovišti, kde jsem brala do ruky psací potřeby, kalkulačku, klíče, sahala na kliku, nádobí apod. jsem si neumytou rukou rozškrábla zhnisaný pupínek (uher) na lopatce a ještě jsem ho trošku pomačkala jednou rukou mezi palcem a ukazováčkem, vyteklo maličké množství krve a taková "voda". Od té doby musím myslet na to, co když se těch předmětů přede mnou dotýkal někdo, kdo měl na ruce třeba říznutí nebo nějaké poranění a zanechal na něčem svou krev, do které já bych tou rukou šáhla a pak si s ní mačkala ten pupínek. Říkám si, že kdybych šáhla do něčí krve, tak si toho přece všimnu, ale stejně se bojím. Je možné se takto nakazit? Děkuji moc (prosím o trošičku podrobnější odpověď, kde bude i nějaké zdůvodnění, proč ano či ne)

Lékovky 5. 8. 2015

Uživatel: Marie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, velmi by mě zajímalo, zda jsou nějak rizikové takové ty plastové "lahvičky" na drogy? Mám na mysli z toho důvodu, že uživatelé drog většinou používají stejnou stříkačku opakovaně, takže tekutinu z lékovky musí natahovat více či méně znečištěnou stříkačkou. Tyto nádobky mají navíc úzké hrdlo, takže určitě nějakou dobu trvá, než zbytek tekutiny zaschne. Syn dnes na jednu tuto nádobku šlápl bosou nohou v sandále, a to tak, že pokud v ní něco zbylo, určitě to vymáčkl ven. Na noze jsem našla pár oděrek, ale žádnou větší krvácející ranku, přesto by mě to zajímalo i do budoucna, jak jsou tyto věci rizikové. U nás na sídlišti se jich válí značné množství, u každé lavičky najdu aspoň jednu, ta dnešní byla metr od dětského hřiště. Je myslím otázka času, kdy mi mladší dítě nějakou přinese ukázat. Díky moc za odpověď.

Hiv test . 5. 8. 2015

Uživatel: maria, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den chem sa spytat , bola som na HIV testoch po dobe 30-50 a posledny 77 dny teda 11 tyzdnov, testy mi boli robene v laboratoriu HIV wieden, pouzite boli testi 4generacie . na ag-ak. mozem tomuto vysledku doverovat alebo sa mam visetrit na 4krat. ... za odpoved dakujem

masturbace 5. 8. 2015

Uživatel: xix, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Je možné se nakazit masturbací na záchodě, který používá hiv pozitivní osoba? A je možné se nakazit pokud je ruka při masturbaci znečištěná nakaženým spermatem?

Dotaz pro pana doktora Procházku 5. 8. 2015


Dobrý den, pane doktore. Měl bych na Vás dotaz s ohledem na testování dárců krve. Po jakém odbobí od rizikového období by se projevilo ve výsledků testů problém? Je pravda, že díky antigenu p 24 by došlo k identifikaci již v období mezi 3-4 týdnem. Měl by na tento výsledek vliv užívání antibiotik 14 dní před samotným odběrem dárce? Děkuji za odpověd.

Primo infekce 4. 8. 2015

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám dotaz po ryzikovém sexu, první příznak byla bolest hlavy která trvala 2 dny. vzal jsem so brufen a vše v pořadku, pak přišla jednodení teplota 38, po teplotě která trvala jen den přišel jednodení prujem a v noci pár navalů horka. Poté jsem měl 2 dny klid jen nechut k jídlu a pak zase se vrátil na jeden den prujem. Teď vše v pořádku. Uzliny nepocituji zvětšené mám trošku tlak v zádech mohlý by to bít zvětšená jatra nebo se to projevuje jinak. Na krku se mi objevil jeden pupínek, který svědí, mohla bi to bít vzrážka při hiv pupínek mám už asi 4 dny nebo těch pupínků by mělo bít více. Už jsem byl dát krev na testy čekám na výsledek jsem strašně vystrášený. Projevu je se takto primo infekce, nebo ten průběch bývá delší a silnější. Normálně jsem byl schopen chodit do práce. Zajímá mě ta vyrážka a ty zvětšené jatra. Mám ženu se kterou mám pravidelný sex bez ochrany. Žena má nitroděložní tělísko DANA myslíte že to může snížit ryziko přenosu na ní pokud bych byl HIV pozitivní. Jak bývá obvikle dlouho zvíšená teplota kolik dní při infekci.

Orální sex 4. 8. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, asi před dvěma lety jsem měl sex se ženou, kterou jsem tak neznal. Sex proběhl s prezervativem. Akorát před sexem mi udělala orální sex bez ochrany. Nějak jsem si možnost nákazy neuvědomil. Asi před dvěma měsíci jsem byl u praktického lékaře aby mi udělal test na HIV a byl negativní. Ale tak nějak mám pořád strach o své blízké. Mám zajít ještě jednou na testy? Trpím totiž imunitním onemocněním a mám průjem, občas zvyšenou teplotu, atd. Moc děkuji za radu.

Otakza primo na pana doktora Prochazku 4. 8. 2015

Uživatel: Deep, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Mel jsem chraneny styk s neznamou zenou. Po 60. Dnech jsem byl na testu hiv a vysel negativne. Lze tomuto vysledku verit i presto ze jsem se v one dobe mazal antibiotickym lihem na folikulitidu po dobu 5. Dnu? Pan doktor Premek Prochazka pise ze lokalni atb masti ck kremy nemohou mit na vysledky krevnich testu vliv. Pouze ta co jsou uzivana vnitrne. Prosim o odbornou odpoved. Moc Vam dekuji vazeny pane Doktore!

Otazka na pana Doktora Prochazku... 4. 8. 2015

Uživatel: Deep, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Mohu verit negativnimu vysledku testu po 60 dnech kdyz jsem si 5 dni mazal foliculitudus antibiotickym lihem? Mudr Premek Prochazka pise ze lokalni antibioticke nemohou mit na vysledek krevnich testu vliv pouze ty co clovek uziva vnitrne. Dekuji za odpoved...

test - doplňující otázka 4. 8. 2015


Děkuji moc za odpověď, ještě bych měl doplňující otázečku. Má teda takovej test vůbec nějakou vypovýdající hodnotu když se stejně doporučujete ho po 3 měsících zopakovat?

test 4. 8. 2015


Dobrý den, chtěl jsem se zetpat jaká je spolehlivost testu po 6 týdnech od rizikového chování. Děkuji.

Pomoc 3. 8. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Mohl jsem se nakazit když jsem pomáhal cizímu muži vstát kterému bylo nevolno a potřeboval pomoc

Test 3. 8. 2015


Dobrý den, rád bych se Vás zeptal jak moc se da spolehnout na test HIV-AIDS OraQuick ADVANCE HIV-1-2 Rapid Antib.test.Test byl proveden po 4 měsísic od rizikového chovaní a výsledek je jedna čára v zoně C. Děkuji za odpověd

testování 3. 8. 2015


Dobrý den, s ohledem na příspěvěk na níže uvedený antigen p 24 bych se chtěl zeptat. Jsem dárce krve prokázala by se případná nákaza při testování po 4 týdnech od případného rizika v krvi? Byl bych informován o přítomnosti antigenu? Mají na přítomnost antigenu vliv také užívání antibiotik? Děkuji za zpětnou odpověď?

Subtypy viru HIV 3. 8. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chci se zeptat proč byl přeskočen můj dotaz? Děkuji.

Antigen p24 3. 8. 2015

Uživatel: Zuzana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, ráda bych se ještě zeptala na testy hiv. Četla jsem, že pomocí antigenu p24 je možné objevit včasnou infekci hiv. (už 3-4 týdny po nakažení). Chtěla jsem se zeptat, zda-li se můžu jít otestovat v době 3-4 týdny od možné nákazy, na tento antigen p24? Nebo všechny testy na hiv jsou automaticky všechny testovány automaticky na antigen p24 a zároveň na protilátky. Dočetla jsem se, že antigen se právě tvoří 3-4 týdny od možné nákazy, pak mizí a musí se čekat na protilátky. Jak moc je toto v období 3-4 týdnů spolehlivé? Děkuji za odpověď.

Subtypy viru HIV 3. 8. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den , chci se zeptat jestli naše testy na hiv z certifikovaných laboratoří odhalý všechny známé subtypy viru HIV..třeba i ty hodně vzácné jako je O,N a P... a můj druhý dotaz kdyby se objevil nový suptyp viru tak jestli už se (a ted to řeknu blbě) hned dělá něco proto aby je mohl hiv test odalit.

možná nákaza 3. 8. 2015

Uživatel: Bedřich, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, děkuji za odpověď. Muselo by tedy dojít k masivnějšímu krvácení u obou v ústech. Pokud jsem měl tedy teploty mírně zvýšené jen takto tak nemůže jít o promoinfekci. Děkuji.

možná nákaza 3. 8. 2015

Uživatel: Bedřich, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, měl bych dotaz s ohledem na možné riziko nákazy. Možná bude můj dotaz působit paranoidně ale chtěl bych znát relevantní odpověď od odborníků. K mému problému nosím rovnátka na noc tudíž mám často poraněnou dáseň, která i krváci. Líbal jsem se s neznámou dívkou která měl piercing v ústech - mohlo potencionálně dojít k nákaze. 3-4 den se u mě objevili příznaky chřopky s teplotami do 37.3 stupňu po týdnu příznaky odezněli a následně se přiznaky chřipky znovu objevily načeš jsem dostal antibiotika. Lékař řekl, že mohu mít problémy takto dlouho předtrvávající i z klimatizace, kterou používám. Kdeby šlo o promoinfekci musely by být teploty vyšší, jak 38 stupnu je to tak?Měl bych se tedy obávat nákazy. Děkuji. Hezký zbytek dne.

Jsem či nejsem hiv 3. 8. 2015


Dobrý den chci se zeptat po nechranenem styku 16.11 2013 jse u me obevili příznaky ktere jse obevuji u primoinfekce hiv aspon tedy tak jak je popisujete trvali asi tak 3 týdny postupně zkoro odezněli ale nejake problemi zůstali jako prujmi občasné vyrážky brneni končetin atd az do dnes zašel jsem si na test po 2,3,6,12,15 mesicich vsechny byli vzdy negativni zkoušel jsem kontaktovat i dotyčnou osobu z kterou toto riziko proběhlo ale neodpovídá na me dotazy. Ptam se tedy vas je tedy možne ze by infekce nebyla zachycena ani po tolika testech? A po takové dobe prosim vas o upřímnou odpoved stáva se to i v dnešní dobe i kdyz říkáte jak jsou testy spolehlivé! pekny den Martin

Opar 2. 8. 2015

Uživatel: Jarmil, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Mohl bych se nakazit když jsem s kamarády měl vodní dýmku a měl jsem na rtu pár dní starý opar

Aktuální počet dotazů v databázi: 10105

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


MOBILNÍ TESTOVÁNÍ - SANITKA

pro více detailů rozklikněte město

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 143
Obrázek č. 142
Obrázek č. 141
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.