On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

výsledek 10. 6. 2015

Uživatel: víŤA, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den..když půjdu na test, za jak dlouho se dozvím výsledek? Předem děkuju za odpověď.

HIV a žloutenka typu C/syfilis 10. 6. 2015

Uživatel: Marie, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,chci se zeptat,zda při případné současné nákaze virem HIV a žloutenkou typu C/syfilis je možné,že se po 2 měsících od nákazy neobjeví protilátky ani proti jedné nemoci.(Po dvou měsících od rizikového styku jsem se nechala testovat na HIV,výsledek negativní,den poté jsem byla na odběru krve u doktora,výsledek negativni u syfilis i žloutenky.) Díky za váš čas.

orální sex 10. 6. 2015

Uživatel: Vládíík, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli HIV pozitivní žena může při orálním sexu nakazit muže na 100% ...děkuji za odpověď..

Možná paranoidní obava 10. 6. 2015

Uživatel: Marek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Chtěl bych se zeptat, zda je možné se nakazit během testování? Jde mi o to zda se může stát, že nakažena osoba může s odberovymi injekcemi manipulovat. Jde mi konkrétně o testování v Domě světla, kde se takové osoby vyskytují. Bojím se na testování jít právě z důvodu, abych se nenarazil. Aby mi neodebrali krev injekci, která by byla nehygienická, popř.měla v sobě něčí krev. Děkuji za odpověď.

mykoza,Aids 9. 6. 2015

Uživatel: TonyJa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, moja otazka bude trosku zdlhavejsia dopredu mi preto prepacte.Po rizikovom styku som hned na druhy den spozoroval cerveny flak na zalude, aj to zapachalo po styku som sa bohuzial nepsrchoval a siel spat.Nesvrbelo ma to, skor ma svrbelo okolie stehan, vajecnikov.Ten flak a cervene zafarbenie , nie a nie zmiznut zacal som to natierat canestenom,fungicidinom,klotorimazol nic mi az do teraz nepomohlo a to je od toho uz 7 mesiac.Zacal som si vsimat aj biely povlak na jazyku, vypadavanie vlasov, ked si umyjem tvaqr cervene flaky na cele.Po 9tyzdnoch a asi dvoch dnoch od styku som silno ochorel, nahla zimnica a silne horucky az 39 asi dva tyzdne este aj treti tyzden mi bolo zle, kasel sa dostavil tiez velmi suchy a silny az vypluvanie krvi v noci, neskor aj troska zapchaty nos, na druhy den od prvej horucky som na ruke predlakti spozoroval ciernu vyrazku za tri dni isla vytlacit.Na stehnach co ma stale svrbievalo sa pocas choroby ukazali cervene vyrazky ako po oprhleni zihlavy oholil som stehna a natrel canestenom bolo to lepsie.Uzliny som si moc nevsimal, nevylucujem ich ale myslim ze by som si ich vsimol.Den pred tymito hroznymi horuckami som cesfoval do cudzeho mesta v ktorom som sa 5hodin brodil v snehu lahkych teniskach, v autobuse som v premocenych teniskach a vlhkej zimnej bunde cestoval 3-4hodiny naspat domov.Lenze na ten druhy chorobny den mi rano este nic nebolo az vecer prisla horucka a zimnica.Toto vsetko teda preslo, vypadavanie vlasov, supinata koza na dlaniach, hnede flaky na krku, biely povlak, na jednom nechte na nohach dve take ryhy, obcasna bolest oci toto vsetko aj po vylieceni "choroby".Ako čas plynul za neake 4mesiace od styku som pozoroval za uchom hrcku, po dvoch tyzdnoch od tejto hrcky prisla taka tupa bolest hlavy, unava, pod lavou pazuchou ked si cez nu rukou prejdem, ciTim ze je plnsia ako prava ale neake hrcku gulku tam necitim.Ta gulka pomaly mizla od ucha a tak prestala po tyzdni aj bolest hlavy, lenze po stranach jazyku som mal cosi biele( velmi podobne tej vlasatejj leuko...) a to ma strasi lretoze je to priznak iba u AIDS pozitivnych lenze cas na tento priznak mi pride divny bolo by to dost neskoro, ked som si tu bielu vec chytil bolelo ma to, zacal som uzivat jox na vyplachnutie nepomohlo to od tejto bolesti hlavy presli uz neake 4tyzdne jazyk po stranach je cistejsi vidim tam len troska nieco biele ale vazne slabunko ani ma nic neboli.Ale v kutikoch na ustach sa mi casto nahromazdi neaka biela mast alebo take nieco s divnym zapachom, neviem cim to je mozno ked si neak oblizujem pery.Po rizikovom styku, som mal asi 4 krat styk s jednym dievcatom ktorej bola urcite brana krv u obvodneho lekara asi aj po troch mesiacoch od nasho styku nic nemala, tak isto u gynekologicky nic ale tam asi krv nie.A co mam doteraz? Doteraz ten cerveny flak na zalude, vypadavanie vlasov, supinata koza na dlaniach a niekedy tie oci a povlak bielo zlty na jazyku.Co ma AIDS troslinka vylucuje je to ze akutna infekcia prisla az po 9tyzdnoch ale hlavne ta vlasata leuko... ma strasi kedze sa to objavuje len vylucne u hiv nakzenych, vela mojich priznakov sa podobaju na mykozu..lenze preco ziadne antimikotikum,mycomax a ani probiotika nepomohli.Myslite ze kvasinky sa mi mohli sprv cez zalud dostat do celeho tela napadnut aj vlasy a ine casti tela? Pocas mojej prvej choroby som inak uzival silne antibiotika...viem ze toto vsetko by vylucil test ale toho sa velmi obavam..no ak to vsetko pojde takto dalej minimalne za koznou alebo urologom pojdem..este posledna vec aj som neak pochudol ale myslim ze to moze byt nasledok mensieho prijmu sacharidov..Vas nazor na moj problem? To ze sa mam dat testovst a to mi da jasnu odpoved viem ale predtym chcem pocut aj vas nazor na moje priznaky.Dakujem pekne za reakciu.

Citlivé informace druhým osobám! 9. 6. 2015

Uživatel: Lukáš, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Jak je možné že sem do společnosti Aids Pomoc do sekce právní poradny napíši soukromý email ohledně možnosti žaloby člověka který mne nakazil virem hiv aniž by mne informoval o svém stavu, o kterém nikdo nemá mít tušení nýbrž je to email soukromý!!! Alespoň tak bych to chápal já. A po par hodinách mi píše osoba ohledně které se tento email týká jak to že se informuji jak ho zažalovat, jak to že automaticky píši jeho jméno a příjmení když ještě nevím že to mám od něj a když se ho zeptám jak to ví tak se mi dostane odpovědi že snad vím kam jsem dnes psal email? Můžete mi vysvětlit jak je možné že předáváte takovéto informace třetím osobám?

mohu se i nenakazit? 9. 6. 2015

Uživatel: anna, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se mohu i nenakazit virem HIV při styku s potencionálním přenašečem? Dozvěděla jsem se až teď, že můj bývalý krátkodobý sexuální partner spal s různými pochybnými děvčaty v afrických a ve východních státech. Chtěla bych jít na test, ale poslední nechráněnný styk jsme měli před dvěma měsíci (první mnohem dříve) a doporučená prodleva mezi rizikovým chováním a testem je 90 dnů a já bych samozřejmě chtěla mít jistotu. Tak se ptám, zda je to už jedno a kdyby byl nakažený, nakazím se tak jak tak hned napoprvé nebo jsem se třeba mohla nakazit až při tom posledním styku a tedy bych měla raději s testem ještě měsíc počkat? Doufám, že je to srozumitelné... A předem velice děkuji za odpověď.

pupinek 9. 6. 2015

Uživatel: Kamil, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, objevil se mi pupinek ktery vypada jako akne ci stipnuti od komara a je zbarven do hneda pouze jeden a nesvedi a je umisten na prave noze by jit o vyrazku hiv a kdy se nejcasteji vyrazka hiv objevuje dekuji

teplota a nevolnost 9. 6. 2015

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,3. týden po riziku - orální sex bez vyvrcholení do úst,preejakulat v puse- se projevila únava,malátnost,pocit na zvracení,teplota 37,6 2. den,měl bych se obávat HiV a dojít si na test? Děkuji moc za odpověď

nakaza aids 8. 6. 2015

Uživatel: RioFresh, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den, prosim Vás da sa nakaza hiv preniest na zenu pokial ma vnutromaternicove teliesko? Nehormonalne..nezabranuju tieto telieska nakaze? Dakujem

Praskl kondom 8. 6. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, při sexu s ženou v nočním klubu mi praskl kondom a přišel jsem na to až po.. Chápu, že pokud byla žena HIV+, tak existuje šance, že jsem se také nakazil. Tvrdila, že poslední test měla - a to před 4 měsíci. Co dál.. ? Díky P.

Spolehlivost 8. 6. 2015


dobry den, Lze brát test po 93 dnech jako spolehlivý i kdyz jsem mezi 2-3 týdnem bral 7 dnu antibiotika? Děkuji

Zdravotni problemy 8. 6. 2015

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den,objevuji se u mne jiz delsi dobu postupne v prubehu celeho roku tyto priznaky podobne primoinfekci:obcasne bolesti hlavy,obcasne pobolivani v trislech,podpazdi ,krku(bez zvetseni uzlin),bily povlak na jazyku a drobed mouckovina na sliznici v ustech,pobolivani v krku bez zvetsenych uzlin,teplotu jsem mel behem roku jen jednou asi na hodinu doprovazenou prujmem,...ryzikovy pohlavni styk jsem nemel.jedna se o jine priznaky nejakeho problemu,nebo se muze jednat o moznou nakazu hiv?dekuji Honza

Cizí země 7. 6. 2015

Uživatel: Jarda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chtěl jsem se zeptat když jsem s osobou z cizí země (USA) mluvil a následně jsme si podali ruce a já měl na ruce den staré zranění které nekrvácelo a on měl také zranění na kterém měl strup tak se přenosu nemusím obávat. A nevadí ani kdyby mi cizí osoba při mluvě nechtěně plivla do oka z 50-ti centimetrů tak se taky nemusím obávat přenosu

priznaky 6. 6. 2015

Uživatel: len, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den preji ..chtela jsem se vas zeptat zda li po roce nechraneneho pohlavnihio styku se mi na kuzi objevujou pupinky ktere svedi asi hodinku a pak zusttavaji strupi po nich a nezmiznou zda se muzou takove vyrazky objevovat ?..predem dekuji za odpoved :)

Přenos hiv 6. 6. 2015

Uživatel: Míša, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,minulý týden jsem uspokojovala přítele rukou,jeho sperma jsem měla po celé dlani,vše jsem si utřela kapesníkem a poté si ruku umyla.Později jsem si všimla že jsem na té ruce měla malou řeznou ránu,během uspokojování přítele mám dojem že ranka nekrvácela.Je možné abych si tím kapesníkem ránu otevřela,neboli trošku rozedřela a sperma do rány vetřela a tím se nakazila?Nemůžu si vybavit kdy mi ranka vznikla,ale tuším že v práci to znamena cca před 3 hodinami před tímto okamžikem.Ranka pouze štípala při kontaktu se solí když jsem později vařila a tak jsem si jí i všimla.Ale krev jsem neviděla.Předem moc děkuji za odpoved,hezký den.

spolehlivost, čas 6. 6. 2015

Uživatel: vláďaa, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, bude test 100% spolehlivý, když na něj půjdu po 8 týdnech (necelých-bez dvou dnů) po posledním rizikovém chování?

orální sex 6. 6. 2015

Uživatel: vojtaaaaaaaaaaaaa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Může mít HIV pozitivní žena orální sex(bez ochrany) s mužem, aniž by ho nakazila?

Roky 6. 6. 2015

Uživatel: Evžen, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den měl bych po 12-ti letech příznaky ?

Dotaz 5. 6. 2015

Uživatel: Kamil, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je možné, že jsem se nakazil HIV když jsem se škrábl o injekční stříkačku? Další dotaz je jak dlouho po použití HIV pozitivním je injekční stříkačka infekčí? Je to týden co se mi to stalo. Nepociťuji na sobě nic neobvyklého kromě velké nervozity. Akorát se mi trochu nafoukla pusa (je trošku citlivější) ale řekl bych, že se nejedná o aft. Je možné, že je to důsledek toho, že jsem byl nemocný ale i tak se chci ujistit zdali se nemůže jednat o příznak. Jehla ležela v krabici s náhradními díly od motorky. Určitě několik dní, spíše týdnů, měsíců. DĚKUJI MOCKRÁT ZA ODPOVĚĎ KAMIL

Spolehlivost 5. 6. 2015

Uživatel: johny, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry vecer, chtel jsem se jen zeptat, jestli je uz test po 12 tydnech spolehlivy /delany v laboratori/ a ja mohu zaponmenout na tu udalost, dekuji

Jistota HIV testu v případě jiných nemocí 4. 6. 2015

Uživatel: Radek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý večer. Chtěl jsem poprosit o odpověď na následující dotaz. Uvádíte, že HIV test je 100 % spolehlivý 3 měsíce od doby případného nakažení. Platí tato 100% spolehlivost testu i v případě současného nakažení žloutenkou typu C, syfilisem, nebo při vrozeném autoimunitním onemocnění. Děkuji.

příznaky a průkaznost testu 4. 6. 2015

Uživatel: michal, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, před 2 měsíci jsem měl rizikové chování - sexuální styk (i anální) s cizí ženou bez ochrany. Po 3 týdnech jsem byl na testu (HIV 1,2) s negativním výsledkem. Následně jsem byl na testu po dalších cca 4 týdnech, tedy v 7. týdnu od možného infikování - opět negativní. Teď uplynulo 9 týdnů od možné infekce a půjdu znovu na testy. Vím, že je to možná brzy, ale psychicky to moc nezvládám. Nepozoroval jsem žádné obecně uváděné příznaky - zduření uzlin, teplota, vyrážka. Až dnes jsem dostal nějaký průjem a trochu mám teplotu - 37 st. C. Chci se zeptat, zda je možné, že by se příznaky primoinfekce objevily až teď a také zda test po 9 týdnech bude dostatečně validní? Děkuji za odpověď a děkuji taky, že se tomuto poradenství věnujete. Michal.

Otázka ze 21. 5. 2015 4. 6. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý večer, prosím o zodpovězení této otázky Děkuji a přeji hezký den :) ​Dobrý den, chtěl jsem se prosím zeptat, zda jsem se nemohl infikovat virem HIV. Měl jsem chráněný pohlavní styk a nechráněný orální sex (slečna mě) s líbáním. Byl to můj první sex styk, tak jsem z toho nesvůj, kondom nepraskl a ani nesklouzl. Jen jsem se styděl slečně říct, že už došlo k výstřiku(byl jsem ještě uvnitř vagíny), tak jsem jí to řekl za chvíli po výstřiku, kondom už na penisu nedržel pevně, doufám, že jsem to nepokazil :( Zjistil jsem, že spala s více kluky. Cca 2 nebo 3 týden po: jsem se brzy ráno vzbudil,rychleji jsem vstal z postele a seběhl do přízemí na toaletu(šel jsem na malou) byl jsem unavený, tak jsem si sedl. Pak jsem se zvedl, začala se mi motat hlava a nohy, upadl jsem. Byl jsem mimo, bušilo mi srdce a měl jsem horkost(bohužel jsem se neměřil, takže nevím zda to byla horečka),byl jsem zesláblý. Druhý a třetí den jsem byl unavený, jinak žádné jiné příznaky jsem neměl. Je to cca rok. Od mala jsem strašný nervák. Jsem z toho vynervovaný, že mám HIV , mám jít na testy nebo je to zbytečné? Už mám i strach z dalšího vztahu, několik dívek jsem už odřekl, asi zůstanu sám bojím se, pokuď jsem nakažený, abych nikoho nenakazil. Pokud nejsem, tak abych se nenakazil. Jaké je prosím testování v Domu Světla? Moc děkuji Jirka

obdrzeni vysledku testu 4. 6. 2015

Uživatel: max, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Po rozchodu s pritelkyni jsem mel styk s cizi divkou (s kondomem), zadne priznaky (az na male nastydnuti) jsem sice nemel, ale chci si byt jisty. Chci se nechat otestovat u vas. Zajima me vsak, jakym zpusobem se nasledne dozvim vysledek testu? Musim pro vysledek znovu osobne k vam, zaslete mi vysledek na mail ci jinou cestou? Dekuji za odpoved

Štítná žláza a HIV 4. 6. 2015

Uživatel: Marie, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Mám ještě poslední otázku- nevrozené onemocnění štítné žlázy by tvorbu protilátek proti HIV zpomalit nemělo? Díky za trpělivost.

Systém péče pro léčbu HIV 4. 6. 2015

Uživatel: Ladytop, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli existuje nějaký ucelený koncept služeb, nebo alespoň snaha o něj, pro léčbu HIV. Jaké jsou možnosti? Já jsem se dočetla pouze o docházení do AIDS center na ambulantní vyšetření, popřípadě azylový dům a další psychosociální služby v Domě Světla. Existují další služby?

hm? 3. 6. 2015

Uživatel: pavlik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den mam dotaz i. Kdyz sem se docetl ze vzajemnou masturbaci se hiv neprenasi ., ani kdyz dojde k potrisneni me ruky od preejakulatu? Pote jsem si ruku utrel. Do kapesniku a cca za 5 minut jsem si vlozil do ust cigaretu nemusim se obavat i v tomto pripade? Plne vam duveruji a predem dekuji za odpoved

Doplnení 3. 6. 2015

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

lze se infikovat pokud bych se obrtel čerstvou ránou o ránu člověka infikovaného HIV? (řekněme že obě s malým krvácením - škrábance, malé říznutí nožem) Je zde nějaké riziko? Nebo je toto riziko malé a muselo by jít o masivní krvácení kde by přímo do rány natielko velké množství infikované krve? děkuji moc krát

Ještě doplnění k předchozímu dotazu 3. 6. 2015

Uživatel: Marie, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobré ráno,děkuji moc za rychlou odpověď.Nepoložila jsem otázku úplně přesně. Šlo mi o to,zda neexistuje ještě jiná nemoc - mimo ty,které jsem zmiňovala -která u mě zatím nebyla zjištěna (mozna mam nemoc stitne žlázy),která mohla způsobit negativní výsledek u testů na HIV (zvětšené uzliny jsem s doktorkou konzultovala,po krevních testech mě poslala na endokrinologii,kde jsem zatím nebyla).Omlouvám se za další dotaz,jsem dost nervózní a chtěla bych mít úplnou jistotu.

test 3. 6. 2015

Uživatel: jun, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobry den 8 tyzdnoy test je spolahlivy? nebral som ziadne antibiotika ani nic podobne . test na hiv 1/2 a p24 .. dakujem

Kašel 3. 6. 2015

Uživatel: Majka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je to již dva roky co jsem měla nechráněný pohlavní styk. V současné době mne trápí lechtání v krku a jakoby pocit na plicích, že bych měla dostat kašel. Vždycky si jen tak odkašlu a nic víc. Pak to po nějaké době zmizí a zase se objeví. Trápí mne to asi tři měsíce. Po tom nechráněném styku jsem asi tak po měsíci byla nachlazená, bolest v krku, rýma a na nohou se mi dělaly světlé pupínky, nebyly skoro vidět, svědili a hned zmizel, bylo jich pár. Jinak během těch dvou let, jsem byla pak dvakrát nemocná jednou to tedy byla chřipka jak hrom, ale trvalo to asi tak týden a vše v pořádku pak jen menší nachlazení. Bojím se , že by se teď mohlo jednat už o pokročilé stádium. Když jsem se snažila něco zjistit, tak právě je všude napsáno, že suchý kašel, je příznak pokročilé infekce. Moc děkuji za odpověd

Spolehlivost testu po 61 dnech 2. 6. 2015

Uživatel: Marie, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, pan Procházka tu kdysi psal v jedné odpovědi, že test na HIV je spolehlivý již po dvou měsících v případě, že dotyčný nebral antibiotika nebo kortikoidy a neměl souběžně jiné závažnější onemocnění (jmenoval žloutenku typu C a syfilis). Se mnou to bylo tak, že se u mě objevily zvětšené uzliny ve 4. týdnu od rizikového styku, zhruba v téže době noční pocení, které trvalo několik dnů. Uzliny mám zvětšené stále, již 5. týden. 61 dnů po riziku jsem byla na testu na HIV, výsledek negativní. Poté jsem byla na odběru krve kvůli jiným nemocem - výsledek negativní u syfilis, žloutenky typu C, chlamydií, herpes viru. Pouze mám mírně nad normálem hodnoty TSH u štítné žlázy. Po rizikovém styku jsem nebrala antibiotika ani kortikoidy (z jiných léků pouze antimykotika). Můžu v mém případě považovat test po dvou měsících od rizika za 100% spolehlivý? Děkuji za odpověď.

bazén 2. 6. 2015

Uživatel: prosba, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobrý den mám dotaz můžu se nakazit v bazénu třeba když má holka výtok ? a ten se dostane do bazénu

Přenos 2. 6. 2015

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, všude se píše že krví se dá infikovat při transfuzí a injekčním podáváním krevných derivátu. Je taky nějaké riziko nakazit se tak, že do rany kápne kapka infikované krve? Ak ano dochází k 100% pravděpodobnosti nakazení? Děkuji a velmi si cením vaši pomoc

tvorba protilátek 2. 6. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobrý den, prosím o zodpovězení dvou dotazů: 1) dočetl jsem se, že HIV protilátky se začínají tvořit 3-4 týdny po případné primoinfekci. Bylo by tedy možné, pokud by primoinfekce doznívala na začátku 9 týdne, aby byly protilátky testem detekovatelné právě až po 12 týdnu? 2) jak často jsou popisovány nejen u nás příznaky primoinfekce po 6 týdnu? děkuji moc za odpověď

Zväčšené mandle 2. 6. 2015

Uživatel: bill, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, som 10 dní od rizikového styku a mam zväčšené krčné mandle. Môže to byť príznak infekcie HIV? Ďakujem.

Dotaz - primoinfekce 2. 6. 2015

Uživatel: bollos, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, měl 2 sexuální kontakty, rizikové, pro mě neznáme ženy, ale vždy s kondomem. První přelom leden únor (cca 16týdnů), krátký orální sex ode mě a pak sex s kondomem, a druhý v březnu (cca 9 týdnů) jen sex s kondomem. Nyní od pátku se mi objevili horečky 38,8 max a od soboty zánět v krku a vyrážka na rukou, takové malé pupínky. Nedošlo ke zduření uzlin, ale už jednou jsem prodělal příušnice cca před 6ti lety, zduřené krční uzliny. Mohlo by se jednat o primoinfekci? Děkuji za odpověď

historie-dotazů 2. 6. 2015

Uživatel: Jana, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den, je možno někde nahlédnout do starší databáze dotazů? Myslím období,něž jste upravili web. pro dotazy v poradně před 12.2. 015. Děkuji Jana

přenos dotykem zubní pasty 2. 6. 2015

Uživatel: Radek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Je možné nakazit se HIV společným používáním zubní pasty. Jakože např. si otřete kartáček o tubu po člověku, který měl na kartáčku nějakou krev a použil stejnou pastu přede mnou..?? Díky moc za odpověď

Aktuální počet dotazů v databázi: 11630

Pomoc s léky pro pacienty

Pokud jste se ocitli v zahraničí v karanténě a/nebo se nemůžete dostat zpět do Česka a docházejí vám vaše antiretrovirové léky, kontaktuje prosím přes tento portál asociaci LIFE4ME.PLUS, která prostřednictvím národních pacientských organizací koordinuje po celém světe krizové dodávky HIV léčiv https://life4me.plus/en/.


If you find yourself in quarantine in the Czech Republic, cannot leave the country and are running out of antiretroviral therapy, or if you have problems receiving delivery of medication due to COVID-19, please contact ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. We will help you to find a solution.


Если Вы оказались в Чешской Республике в условиях карантина, и у Вас заканчивается запас антиретровирусной терапии, или если Вы столкнулись с проблемами в выдаче лекарств из-за COVID-19, пожалуйста, свяжитесь с ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. Мы поможем вам найти решение.

obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 160
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.