On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Masaz 4. 8. 2020

Uživatel: Charlie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den,pred mesicem a pul jsem byl na tantra masazi a po 5 dnech mi zacalo byt spatne (bolest hlavy,nevolnost,cervene oci,unava) byl jsem u meho doktora a ten mi udelal vyter krku a zjistil ze mam streptokoka dal mi antibiotika ale ty uz jsem dobral ale furt mi je stejne spatne muj doktor je ted na dovolene tak jsem sel k jeho zastupu a ten mi rekl ze uz streptokoka nemam tak ted nevim jestli jit na testy nebo jeste pockat

Testování v Checkpointu 4. 8. 2020

Uživatel: Jiří, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, byli jsme s partnerkou na testech v checkpointu v krajském městě. Absolvoval jsem rychlotest i klasický test . Po uplynutí cca 2 let od možného rizika. U rychlotestu nicméně personál poměrně tápal v provedení, nedařilo se nabrat krev do pipety a byla tak dlouho vystavena působení vzduchu, poté byla nalita do nádobky, nicméně nebyla více promíchána - pouze přelita a poté nalita do testovací sady - stejně tak další tekutiny nebyly nijak zatřepány, aby se promíchaly. Test po několika sekundách od nalití poslední tekutiny ukázal jedno kolečko, tedy že proběhl v pořádku s výsledkem negativní. Může nepromíchání krve a působení vzduchu mít vliv na provedení testu a výsledek? Je výsledek u Vámi používaných sad takto rychle a nemění se už poté? Klasický test po týdnu také vyšel negativní, je nějaká možnost, že by byl zaměněn výsledek s jiným testovaným v daný den? V ordinaci byl trochu zmatek a dle toho, co jsem pochopil je každému odběru přiřazeno nějaké číslo, které se připojí k vygenerovanému kódu z předtestového dotazníku. Mnohokrát děkuji za odpověď.

Možný přenos HIV přes záděru 3. 8. 2020

Uživatel: Tomáškus, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možný přenos HIV v případě, že jsem měl na ruce krev možného HIV pozitivního člověka, kdy tato krev byla i na mých čerstvých záděrech a v okolí nehtů? Nebo je třeba nějaká hlubší krvácivá rána? Děkuji za odpověď.

Testy 3. 8. 2020

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, může být test na HIV po více jak třech měsících od rizika ovlivněn (vyjde negativně i když budu pozitivní) pokud mám v době testování vaginální infekci, rýmu, bolest v krku a kašel? Nebo mohu mít jistotu, že jiné infekce po více jak třech měsících test neovlivní? Moc prosím o odpověď

Bolest 2. 8. 2020

Uživatel: Hexan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den po půl roce co rizikového stiku praskla guma cca 3minuty sex pokračoval mě začalo bolet v podpaží a Třísla jiné příznaky nemám a ani sem neměl. Dělám tvrdou praci kde tahám tezke věci je nějaká šance ze jsem nakažený deluji za odpověď

Rizikový styk 31. 7. 2020

Uživatel: Matej, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

A ešte by som sa chcel spýtať či je väčšia šanca že žena je HIV pozitívna ,keď prekonala toxoplazmozu? Ďakujem

Ejakuloval jsem ženě do úst, je to pro mě riziko? 31. 7. 2020

Uživatel: Matej, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Pekný deň , chcel by som sa spýtať mal som nechránený styk s 39 ročnou ženou , o ktorej viem že mala veľa partnerov ,a navyše som jej ejakuloval do úst...viem o nej že má problémy s krvnými doštičkami a aj jej dzera... navyše mala zvláštny zápach z úst ...týždeň po rizikovom styku ma hrozne boli hrdlo ,mám biele hnisavé hrudky na mandliach a navyše zdrurene uzliny ...chcel by som sa teda spýtať či možnosť že som sa mohol nakaziť? Ďakujem za odpoveď

Může se jednat o priznak? 31. 7. 2020

Uživatel: Standa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám jen krátký dotaz - může bolest / zdureni uzlin v tříslech cca 7 měsíců po potenciálním riziku být příznakem HIV? Jiné příznaky jsem dosud nepozoroval. Děkuji za odpověď!

primoinfekce 30. 7. 2020

Uživatel: sára, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, posílala jsem dotaz, ale v seznamu už ho nevidím. Udělala jsem něco špatně? Můj dotaz byl, zda je možné vždy pokud se objeví primoinfekce horečka vyšší než 38°C (vím, že to píšete v příznacích, ale jinde jsem četla, že častá je i zvýšená teplota). Měla jsem cca 37,5°C (asi 3 týdny), pak ustoupila a po dvou týdnech se vrátila. Mohla to být primoinfekce a ted tak rychle už druhá fáze? Děkuji za odpověď.

přenos HIV rankou na ruce 29. 7. 2020

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Základy přenosu a ochrany při sexu znám a dodržuji je . Potřebuji prosím posoudit tuto věc . 7 hodin před chráněným sexem jsem se poranil velmi hluboko do ohybu mezi dlaní a ukazováčkem . Rána dost krvácela . Necelé 2 hodiny před sexem se mi rána vlivem alkoholu znovu otevřela a krvácela . Vím ,že ránu jsem šel umýt a zchladit pod vodu . Potom už nekrvácela aspoň o tom nevím . Partnerka byla dost suchá ,takže vím, že jsem mezi čísly jsem kondom aspoň dvakrát natíral pomocí dlaně lubrikačním gelem . Prosím jaké je riziko od od poševní sekretu s gelem pro 2 hodinou ránu- pokud by se tato směs dostala do rány ? Případně tam byla vtírána.

Manikura 29. 7. 2020

Uživatel: Klara, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, dnes jsem byla poprvé na manikure. Po příchodu domu jsem si všimla, že u jednoho nehtu mi manikerka udělala malou ranku, která lehce krvacela. Chtěla jsem se zeptat, jestli je možný přenos HIV přes takovouto malou ranku. Četla jsem, že aby k přenosu mohlo dojít, tak by nástroj musel být použity bezprostředně po předchozím potrisneni krvi. Manikerka použila běžné nástroje a na opraseni nehtů po pilovani ještě kartáček. Jsem z toho nervózní, omlouvám se za možná až moc úzkostny dotaz a děkuji za odpověď.

Test na syfilis 29. 7. 2020

Uživatel: Václav, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, dle Vašich stránek je test na HIV po 2 měsících považován jako spolehlivý, ale je to i v případě syfilis? Děkuji pěkně za odpověď.

Testy 29. 7. 2020

Uživatel: Václav, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, byl jsem u Vás na rychle testech 70 dní po rizikové situací na HIV a Syfilis a vyšli mi negativní. Jednalo se o chráněný sex, ale došlo ke kontaktu ruky s pohlavním orgánům ženy, kde na ruce jsem měl malé oděrky v oblasti nehtových ložisek. Momentálně je to 7 měsíců po rizikověm chováni a neeevidujem žádné příznaky. Je možné považovat výsledek testu na tyto choroby po 70. dnech jako spolehlivý? Děkuji pěkně za Vaši odpověď.

Infekcia HIV od pozitivneho pacienta 28. 7. 2020

Uživatel: Peter, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mam otazku, ak clovek ktory ma hiv a nelieci sa (nena uz vobec v ustach zuby, ma hnilobny pach v ustach, trvanie hiv pizitivity je cca10 rokov) tak je pre mna urcite infekcny, otazka znie, ak sa po nom napijem z jeho pohara, mozem sa nakazit? Berieme do uvahy, ze ma hiv pozitivitu 10 rokov nelieci sa, je viditelne, ze vzhladom na uvedenu chorobu trpi klinickymi prinakmi... Napil som sa omylom po mom z pohara piva a mam som po troch tyzdnoch priznaky priamernej infekcie, najme zdurene uzliny na roznych castiach tela, zvysenu teplotu, abnormalne nocne potenie, najmy cervenu vyrazku na bruchu a ruzovu na nohach, strnutu siju. .. Priateka mala nato cca o 2 dni potom pohl. styk so mnou mnou a ma tiez vyrazku, zaludocne problemy, unavu... Je mozne sa nakazit? Mam obavu, ze vzhladom na jeho zdravotny stav som sa nakazil a najme kvoli tej vyrazke a ostatnym uvedenym priznakom... Dakujem za odpoved.

Doplnění k subtypům HIV 28. 7. 2020

Uživatel: Pavla, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, velmi Vám děkuji za předchozí odpověď k dotazu na kmeny HIV. Prosím jen o doplnění, platí to, že testy v ČR reagují na všechny subtypy HIV i pro rychlotesty? Například Insti-test a Oraquick? Velice Vám děkuji za Vaši pomoc a ochotu. P.

nákaza při odběru 28. 7. 2020

Uživatel: honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, byl jsem na testu v K-centru zmíněném na Vašich stránkách. Jedná se o nezdravotnické zařízení, které provádí pouze rychlotesty na počkání a pomoc sociálně slabým (snadný kontakt s rizikovou osobou). Je možné nakazit se některou z nemocí HIV, žloutenka, syfilis při použití NEsterilního náčiní? - mé rychlotesty byly negativní). Slečna při odběrech působila nervózně, nevydezinfikovala si ruce a při píchnutí do palce nepoužila jednorázové sterilní rukavice (také nevím zda nemohl být nástroj k propíchnutí palce použit i pro jiného pacienta)... Mám se obávat nákazy? A jak v tomto případě postupovat? Předem díky, Honza

Léčba HIV u malého dítěte 28. 7. 2020

Uživatel: Ludva, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaká je vyhlídka do budoucna u malého dítěte (5 let) nakaženého kapilární cestou od HIV pozitivního otce při okamžitém odhalení nemoci? Jak probíhá léčba takto malých dětí a jaká je šance vést " normální " život? Platí stejně jako u dospělích, že je možné žít i desítky let nebo je tomu u takto malých dětí jinak? Děkuji za odpověď.

Lap dance 28. 7. 2020

Uživatel: Alissa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, nejsem si jistá, že se můj příspěvěk zveřejnil, ale prosím o odpoveď. Existuje možnost, že jsem se nakazila virem HIV, když jsem já i můj známý byli nazí, já mu dělala lap dance, on byl vzrušený, jeho penis měl erekci a občas se otřel o mou vagínu. K vyvrcholení nedošlo, ale i tak je dost pravděpodobné, že jiné tělní tekutiny jako preejakulát tam byly. Mám se obávat? Zajít na test? Děluji

přenos od hiv + na ART 28. 7. 2020

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, rád bych se vás zeptal, jak moc je rizikový rimming pasivně a orální sex (já v pasivní receptivní roli) ? Vím obecně, že se nejedná o rizikové aktivity... i když se zdá že jsem si ted odpověděl sám, rad bych ještě ujištění... Z osoby, se kterou jsem toto praktikoval , je dle mého zjištění HIV + a na ART terapii, což ve mě vyvolává panickou hrůzu a zvažuji zajištění PEP (akce se uskutečnila před 5 hodinami)

Nový kmen hiv 27. 7. 2020

Uživatel: Pavla, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, dočetla jsem se na vašich stránkách o nově objeveném kmeni HIV a napadl mě teoretický dotaz, jestli běžně prováděné testy či rychlostesty na protilátky k HIV odhalí pozitivitu či negativitu jakékoli subtypu HIV 1 nebo HIV 2 nebo záleží i na tom subtypu? Čili pokryje běžný protilátkový test všechny běžné typy HIV? Může být člověk po testech klidný a neřešit nějaké exotické nové kmeny? Děkuji Vám moc za odpověď.

Prosba 27. 7. 2020

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, asi jsem nezvolila správné téma, pod které můj dotaz spadá, ale upřímně nevím pod jaké téma to napsat. Mám na Vás takový všeobecný dotaz, když člověk začíná nový vztah nebo by chtěl, jak má svému partnerovi říct, že před zahájením jejich společného sexuálního života by bylo dobré si dojít na vzájemně na test. Bohužel se často setkávat s tím, že hned při seznamování by chtěl dotyčný navázat již sexuální styk, mně ale přijde úplně normální a hlavně zodpovědné si na test dojít. Bohužel v dnešní době to mnoho lidí neřeší či se Vám vysměje či mávne nad tím rukou, neříkám že všichni, mnoho lidí chodí na test dobrovolně samo. Jen bych jak má tedy člověk toto oznámení dotyčnému říct, aby si došli nejprve před jakýmkoliv sexuálním stykem na test? Já třeba vím, že jsem zdravá, ale samozřejmě bych ho také s partnerem podstoupila, aby to bylo spravedlivé. Ale v dnešní době je tohle docela problematika. Jak to tedy co nejlépe oznámit? Moc Vám děkuji

Rvačka 27. 7. 2020

Uživatel: Darek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Chtěl bych se zeptat jaké je riziko nákazy v takovýmto případě. Měl jsem týden čerstvé tetování a porval se v klubu a na tetování se mi dostala troška krve. Možná jsem byl také trošku sedreny ale žádná spousta krve to nebyla. Je nějaké riziko v takovýmto případě nebo se takhle hiv nepřenasi a můžu být v klidu??

Testovaní 27. 7. 2020

Uživatel: Beliskner, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mohu se prosím zeptat, jaka je procentualní spolehlivost testů na HIV po 45 dnech? Vím, že WHO doporučuje 90 dnů atd. ale různé jine odborné články udavají nižší počet dnů. Nepište mi tady prosím doporučenou dobu. Spíše by mě zajímalo, zda má smysl treba jiz po 40 dnech jít na testy a treba mít 80 % spolehlivost. Děkuji za odpověď.

Přenos HIV ručníkem 27. 7. 2020

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, omlouvám se za opakovaný (a zřejmě hloupý) dotaz, ale je mi stále mazán... je riziko přenosu pokud jsem se utřela do ručníků, na kterém jsem pak zjistila byla krev. Ta byla minimálně 45 minut stará, ale spíše několik hodin. Ručníkem jsem si vytirala okolí análního otvoru, který mám popraskany, vulvu a sliznici kolem. Take jsem si jim utrela oblicej, na kterém jsem měla čerstvé ranky po akne, které jsem si mackala ve sprše. Umírá vir i když je např ve vlhčím prostředí ? Moc děkuji za odpověď

Diskotéka - jistota 27. 7. 2020

Uživatel: Keller, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, stala se mi taková nehoda.....byl jsem s kamarády na diskotéce a asi cestou jsem se poranil na 3 prstech u pravé ruky ( takové krvavé škrábance asi jako kdybych uhodil do drsné stěny. Nekrvácelo to ale trošku tam tý krve bylo ,čili bylo to čerstvé. ) po určitém čase mi to kamarád oznámil tak jsem si to šel opláchnout vodou, ale v tu chvíli jsem už byl trochu podnapilý....takže jsem na to nedával moc pozor, čili jsem se normálně bavil, podával jsem si ruku s několika lidma. Samozřejmě se mi dotýkaly rukama na ty 3 prsty , na ty části, které byly čerstvé a samozřejmě ty ruce od těch lidi nebyly čisté.....takže chci se zeptat mám být v klidu??....nebo radši si dojít na test HIV?? Snad to je dost srozumitelné....byl bych opravdu rad za pomoc. Děkuji Pěkný den p.Keller

Chraneny sex na druhy den poholeni 27. 7. 2020

Uživatel: Blbec, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobry den, nikde jsem nedohledal ze kuze po holeni je podrazdena ci poranena.. ale vzdy mi zarudne cili zcervena.. tak nevim jak moc je to nachylne na prenos hiv pri chranenem sexu. Viz nize jsem to popisoval. Dekuji

Souhrn příznaků 27. 7. 2020

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, přesně před třemi týdny jsem měla nechráněný pohl. styk, byl pravděpodobně velmi rizikový, protože jsem poté měla potíže při močení a musela jsem začít brát atb (testy mi budou dělány až po dobrání). Můj dotaz směřuje k příznakům. četla jsem zde mnoho odpovědí, prěsto bych ráda slyšela upřesnění a to hlavně proto, že kvůli mým příznakům jsem ve velké psychické nepohodě a to každý den. Na základě Vaśich zkušeností, dokáže mi prosím říct jak moc odpovídá souběh mých příznaků primoinfekci? Po 1 týdnu od rizikové soulože jsem cítíla škrábání v krku. Nebyla to bolest při polykání. Bývá při zánětu i rýma? Zároveň jsem cítila brnění na krku a pod čelistí, ale nedokáži říci zda byly zvětšené. Podobné brnění jsme cítil pak i v levém tříslu. To přestalo ovše po 14 dnech jsem se večer také začala potit. Nejsem celá zplavená, střídá se to ob den. Každý den si měřím teplotu a zatím ani jednou nebyla vyšší než 37 stupňů. K tomu se mi na jazyku udělal malý aft. Dva dny jsme měla migrénu. Je to příliš mnoho příznaků, nevím jak to vydržet ještě dva měsíce. Dokážete prosím říct jak často se objevuje horečka? A zda ty přiznaky přicházejí vždy najednou nebo se tu může každý týden měnit? Děkuji za Vaši odpověď.

Vzájemná masturbace 27. 7. 2020

Uživatel: Roman, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den Mel jsem se slečnou jen vzájemnou masturbaci. Slečna i já jsem si vzaly latexové rukavice. Ona mi masturbovala penis a ja její vaginu. Pak jsem si rukavice sundal a sahl na penis. Kdyby měl trochu sekretu na prstech, který se mi dostal pod rukavici je to riziko nákazy? Nic víc už nebylo. S pozdravem Roman

Prosím o vyjádření míry rizika 26. 7. 2020

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, Prosim o objasneni miry rizika - v gay klubu v kabinkach me neznami muz s me neznamym serostatusem drazdil svym penisem bez komdomu analni otvor avsak nepronikl dovnitr. K vyvrcholeni nedoslo, nejsem si vedom ani tzv “pre cum”, avsak to nemohu vyloucit, nemohu take vyloucit ze nedoslo k mikro poraneni. ( penis tlacil smerem k otvoru, ale k penetraci nedoslo), prosim jake je zde riziko dekuji

Chraneny sex na druhy den poholeni 26. 7. 2020

Uživatel: Blbec, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobry den, mel jsem sex v night clubu , den predem jsem se oholil kolem korene penisu a na brise.. Vzdy po sexu mam tyto mista zarudle.. je mozne se nakazit hiv

Nejistota po 3 letech 26. 7. 2020

Uživatel: Anna, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Před necelými třemi roky jsem měla partnera, který se zřejmě narodil zde v ČR, ale jeho maminka a rodina pocházejí z Afriky, myslím, že z Nigérie. Protože situace v Nigérii není a nebyla příznivá, napadlo mě, jestli není možnost, že bych byla HIV pozitivní. Nemám žádné informace o tom, že by se toto prokázalo v jejich rodině a navíc jeho rodina má nové přírůstky a pokud vím, tak jsou zdraví. S partnerem jsem byla necelé dva roky. Měli jsme nechráněný pohlavní styk několikrát a teď mi v to v hlavě leží. Prokázalo by se to už, kdyby někdo z nich byl HIV+? Myslela jsem, že pokud je matka těhotná, tak jí tyto testy dělají a pokud by se to prokázalo, pak by ji i hlídali. Myslíte, že je v tomto případě nutnost na testy zajít? Děkuji předem za odpověď.

Ako to teda je? 25. 7. 2020

Uživatel: Mark, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň. Prečítal som si vašu poradňu a znepokojuje ma slovko test je po troch mesiacoch spoľahlivý to znamená asi nie sto percentný však? Moja otázka je ze ci sa môže stať alebo ci sa stalo, že niekomu môže test dopadnúť negatívne po troch mesiacoch a pritom je pozitívny a prenáša to proste ďalej. Ďakujem za odpoved

Partnerství 25. 7. 2020

Uživatel: Karla, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, mám dotaz spíše možná pro psychologa... Jak a v jaké fázi svěřit novému potencionalnimu partneru svou pozitivitu? Předem děkuji za odpověď

Je tření penisu s HIV+ riziko přenosu HIV? 24. 7. 2020

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mel jsem intimni kontakt se clovekem, ktery se pak priznal k hiv+. Probehlo jen mazleni, treni penisu, zadny oralni nebo analni sex, ani libani. Mel bych jit na test? Je zde riziko?

Přenos přes ranky 24. 7. 2020

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám takovou obavu, před skoro už třemi měsíci, jsem měl chráněný pohlavní styk, nebo teda přiznám se, spíš pokus, protože to nešlo. Ovšem večer jsem si všiml, že jsem měl u kořene penisu nejspíš zastrupovanou ranku od holení, takže jsem se začal trochu bát, že tam ten kondom už nedosáhl, nebo že by se tam něco dostalo při orálním sexu (byl jenom z její strany). Chtěl jsem se jít otestovat preventivně k mé obvodní doktorce, spíš mě ale zajímá, jak rizikové bylo to, co se mi stalo.

Spolehlivost testů 24. 7. 2020

Uživatel: Radka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je myšlena následující odpověď k dotazu níže, že: "testy po 3 měsících jsou spolehlivé (v tom ohledu že nenahlásí falešně negativní výsledek - tedy nenahlásí infekci)". Nerozumím tvrzení v uvozovkách, když vždy píšete že testy na HIV jsou po třech měsících vždy spolehlivé a nic je neovlivní. Moc děkuji za objasnění.

Prenos 24. 7. 2020

Uživatel: Bara, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,mám nového přítele.Zatim došlo k mazlení a líbání.samozrejme chci postoupit ke styku.Ja mam test po 5 mesicich od posledního styku negativní.Predpokladam,že je spolehlivý i přes užívání léků na degenerativni nemoc a ani nemoc ho neovlivnila?přítel na test půjde.Je tedy bezpečný styk s kondomem,mazlení i francouzské líbání?Nebo se mám něčeho obávat?mám děti, tak se snažím být zodpovědná.Dekuji a pěkný den

Bojové sporty 24. 7. 2020

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Chci se vás jenom zeptat, už nějakou dobu dělám bojové sporty ale poslední dobou mám strach že bych mohl vlastně takovým způsobem chytit hiv. Chci se akorát zeptat je tam nějaké riziko kdyby se mi malé množství krve dostalo ma moji kůži? Nebo to hrozí v případě že by nám tekla oboum hromada krve

100% výsledek testů? 22. 7. 2020

Uživatel: Boruvka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, do poradny, děkuji ze jste! Mohu se zeptat, byla jsem na testech na HIV , dnes výsledek #S_Anti HIV-1/2 + p24 antigen = negativní, poslední riziko bylo před před cca 11 měsící. Je výsledek opravdu 100% , když jsem v té době brala několik antibiotik, kortikoidů, momentáně je i beru (Prednison - již cca 5den a beru je stále, včetně dalších léků na imunitu) .. je to prostě po takto dlouhé době vždy 100% , když jiné riziko nebylo i v případě, že bych měla momentálně chlamýdie, syfilis, žloutenku, poruchu imunity (kterou asi mám) , nějaký zánět atd ? ( a v den odběru užívám léky) Moc prosím o odpověď, je to pro mě moc důležité. děkuji Boruvka

Zkreslení testů nachlazením 22. 7. 2020

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Pěkný den, je vhodné jít na testy na HIV, syfilis a a hepatitidy B a C v případě, že jsem nachlazený (bolest v krku a hlavy, bez teploty), nebo mohou být výsledky zkreslené jinou infekcí? Díky.

Aktuální počet dotazů v databázi: 11695

Pomoc s léky pro pacienty

Pokud jste se ocitli v zahraničí v karanténě a/nebo se nemůžete dostat zpět do Česka a docházejí vám vaše antiretrovirové léky, kontaktuje prosím přes tento portál asociaci LIFE4ME.PLUS, která prostřednictvím národních pacientských organizací koordinuje po celém světe krizové dodávky HIV léčiv https://life4me.plus/en/.


If you find yourself in quarantine in the Czech Republic, cannot leave the country and are running out of antiretroviral therapy, or if you have problems receiving delivery of medication due to COVID-19, please contact ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. We will help you to find a solution.


Если Вы оказались в Чешской Республике в условиях карантина, и у Вас заканчивается запас антиретровирусной терапии, или если Вы столкнулись с проблемами в выдаче лекарств из-за COVID-19, пожалуйста, свяжитесь с ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. Мы поможем вам найти решение.

obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 166
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.