On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Otázka 14. 9. 2019

Uživatel: Igor, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Mám dotaz ohledně aids. Můžu být v klidu když jsem byl na testech negativní? Není možnost že bych měl Aids který by se z krevních testů nezjistil? Neděla se nějaké speciální vyšetření přímo na aids? Omlouvám se za dotaz ale mám z toho velký strach. Díky

Symptomy 13. 9. 2019

Uživatel: Roman, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chcem sa spýtať ako sa prejavuje hiv u detí mam na mysli deti do pat rokov

HIV testy 13. 9. 2019

Uživatel: Ivana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den před třemi lety sem mnela nechráněný styk po trech letech sem byla na slinnych testech a dopadly negativně je na to spoleh

Spolehlivost 13. 9. 2019

Uživatel: Vali, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den test ze zily ,ktery byl delan nejprve po 80 a po 150 dnech od potencialniho rizika muze neco ovlivnit? Nebo byt falesne negativni? Nemoc leky?

Otázka 13. 9. 2019

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Jen mám strach že mám jiný druh aids který se testem na HIV nezjistí. Je to možné? Nebo existuje jen aids z viru HIV. Omlouvám se že pořád ruším ale jsem z toho pořád ve stresu. Díky

Test v sanitce 13. 9. 2019

Uživatel: Linda, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, je testování v sanitce bezpečné? Není možný přenos přes vystřelovací jehlu nebo jinými prostředky? Děkuji moc.

Hepatest 13. 9. 2019

Uživatel: Mirek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den byl jsem u vás na rychlotestu na hepatitidu c.Bylo to 159 dní od potencionálního rizika.Je toto dostačující doba a dají se testy brát za spolehlivé?Díky za odpověď

Padivni oralni sex a mechanicke poskozeni kuze 13. 9. 2019

Uživatel: Matej, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mel jsem soft sex s klukem. Hluboke libani, vzajemna masturbace a ja byl v pasivni roli pri oralnim sexu. Jemu jsen ten jeho penis jen dvakrat oliznul po jeho delce a vyhnul se zaludu. Ten kluk byl hodne vasnivej, kousnul me zevnitr pusy (krev jsem nepocitil) a pak jsem objevil odreninu na penisu pod predkozkou od jeho ruky, kdyz me silne masturboval. Je mozne skrze tu odreninu ci kousnuti v puse chytit hiv? Analni styk nebyl a k ejakulaci take nedoslo. S tim klukem jsem sel do postele proto, ze jsem naivne doufal, ze z toho bude vztah. Po cca 3-4 tydnech jsem prodelal zrejme zanet nosohltanu (normalne jsem s tim fungoval). Horecku jsem asi nemel a nateklych uzlin za usima apod jsem si nevsiml. Ted asi tyden po vylecenem nosohltanu jsem se vcera v posteli dost zpotil (spal jsem v tricku a kodili pod perinou) a dnes jsem spal jen v tricku a take jsem byl spoceny, ale jen lehce. Co myslite? Mam se obavat za vyse popsane udalosti? Ptal jeem se toho kluka jestli je zdravej, rikal, ze jo ze chodi i na testovani. A ze pry delal s klukama oralni sex bez ochrany a analni moc nedela, ale polud, tak s kondomem. Dekuji moc za odpoved.

Otazka 13. 9. 2019

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. A opravdu se jinak aids nezjištuje než na testech HIV? Nějaké vyšetření z močové trubice? Nebo speciální vyšetření? Díky za odpověď.

Váš názor 13. 9. 2019

Uživatel: Kamil, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, prosím zodpovědět otázku, jestli se můžu nakazit od ženy, která může teoreticky být hiv pozitivní, když jsem jí sahal do pochvy a pak těmi prsty jsem vytáhl z krabičky cigaretu za filtr, kterou jsem pak vykouřil. Mezi tím uběhlo nejméně půl minuty. Jinými slovy jestli jsem se mohl nakazit zbytky poševního sekretu, který by se dostal do kontaktu s mými rty. Na rtech jsem neměl opar ani jiná drobná zranění. Děkuji za odpověď.

Trénink Řeckorimskeho zápasu 13. 9. 2019

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den dnes na tréninku Řecko římského zápasu můj sparing partner šel na záchod a po te si neumyl ruce, kdyby se na záchodě dotknul nějaké tělesné tekutiny, která přenášela hiv (krev, sperma,)dotknul se ji nohou nebo rukou a po té se na tréninku dotknul mne například na těle na akné nebo male odreninky na mem těle mohl sem se takhle nakazit hiv ? Velmi mne to trápí děkuji za odpověď

Dotaz 13. 9. 2019

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Může se stát že bych měl jen aids? Jak se aids zjišťuje? Je jistota test na HIV a jinak není možnost že bych měl Aids? Omlouvám se za delší dotaz ale chci vědět jestli je vše v pořadu.

Přenos orálním sexem 13. 9. 2019

Uživatel: Ok, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. V únoru jsem se vystavil rizikové chování v podobě oralního sexu ( ona mě) Zhruba od dubna u mě přetrvávají stále se vracející záněty močových cest které doprovázejí bolesti svalů a kloubů které mi cestují různě po těle. Mám lehce nateklou uzliny za pravým uchem. Stále bez teploty. Mohlo by jít o priznaky hiv?

angína a příznaky 12. 9. 2019

Uživatel: rastur, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, když jsem měl příznaky HIV,tak jsem šel nejdříve k doktorovi na standardní prohlídku. Pan doktor mi udělal testy a sdělil mi, že jde o angínu. Je tím vyloučeno, že šlo o příznaky HIV ? Děkuji za odpověď

Testování v patek 12. 9. 2019

Uživatel: Jana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den chtěla si nechat udělat rychlostest. Je možné přijít na něj v patek? Děkuji za odpoved

Isoprinosine 12. 9. 2019

Uživatel: Andrej, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den moze liek isoprinosine je to liek na virusovu liecbu mononukleozi liecbu hpv bradavic a iine virusy ovplivnit protilatky po teste z odstupom 3 mesiace po riziku? Nie je to antibiotikum. Dakujem za odpove

Oko 12. 9. 2019

Uživatel: Vašek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den.je možný přenos HIV kdyby se krev nakaženého dostala do oka někoho jiného?

Prozba 12. 9. 2019

Uživatel: Lukáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Mám otázku ohledně aids. Můžu být nakažen jen aids? Kam se mám obrátit? Nebo mi opravdu stačí jen testy na HIV a jiná možnost jak mít aids nejde. Předem díky za Vaši odpověď. A omlouvám se za delší dotaz.

Poslední prosba 12. 9. 2019

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den byl jsem u slečny, ktera byla po celou dobu oblečená, ktera na mě použila analni hračku. Nesdilel jsem ji, ale mohla být přede mnou použitá na jiném klientovi, kterého jsem samozřejmě neviděl. Nevím totiž jestli na tě hračce byl kondom. A předpokládám čas mezi klienty byl asi určitě delší než 8 minut. Mám strach a to velký, ale věřím, že se trápim zbytečně. Věřím vám, že virus po 8 min. zahyne. Test je prý zbytečný nebylo to riziko. Nezlobte se s pozdravem Honza

Informace 12. 9. 2019

Uživatel: Libor, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Mám strach jestli nemám Aids? Poraďte mi prosím jak zjistím jestli ho nemám. Na testech HIV jsem byl negativní ale mám strach že by nezjistili jestli mám aids. Je nějaká možnost nebo stalo se někdy že by HIV negativní měl Aids? Neexistuje víc druhů aids? Díky za odpověď.

Rychlotest 12. 9. 2019

Uživatel: Michal, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na spolehlivost rychlotestů které byli provedeny u Vás v domě světla.Rychlotest na HIV byl dělán 136 dní od rizika.Zároveň byl udělán i slinný test, byla na to zrovna nějaká zkušební možnost u Vás.Rychlotest na hepatitidu c a syfilis byl dělán 161 dní od rizika.Všechny testy jednoznacně negativní.Hned po riziku byli brány antibiotika a nějaké léky.Jsou tyto testy spolehlivé a mohu se na ně spolehnout?Nebo by jste doporučovali podstoupit testy ještě jednou?Mám strach ze všech tří nemocí.Mám bíle povleklý jazyk a dost mě to stresuje zda byli výsledky spravně.Děkuji.

Hiv na predmetu a nakaza 11. 9. 2019

Uživatel: otazka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, Je mozne se nakazit kdyz byl virus na predmetu a nekolik dnu potom nejaka osoba potom si dotkla sliznice? Je mozne ze vir prezil na suchem predmetu? Dekuji za odpoved.

Nákaza bez sperma? 11. 9. 2019

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, že jsem se nakazila po pohlavním styku bez ochrany, ale bez vyvrcholení, tudíž bez styku se spermatem. Děkuju moc za odpověď.

Testy 11. 9. 2019

Uživatel: Marcel, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Po tom negativnom vysledku po 115dnoch som pocas tych troch mesiacoch bral 4druhy atb a proste mam tie uzliny pozvacsovane a biely jazyk co som nikdy nemal tak by som rad vedel ci to moze mat suvis s hiv a je moznost este po takej dlhej dobe mat pozityvny vysledok po pol roku. Dakujem

Testy 11. 9. 2019

Uživatel: Marcel, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý vecer uz som sem dnes pisal ohladne testov len sa proste bojim a chcel by som radu . Mal som ten test reaktivny na0.11 pan Prochazka mi odpisal ne som mal tie protilatky a mam aj uzlyny zvacsene dnes som bol na sone a povedaly ze to bude z infekcie. Mam podstupit dalsi tes po pol roku? Uzival som dost atb

CHCI ZJISTIT JESTLI JSEM V POŘÁDKU. 11. 9. 2019

Uživatel: Filip, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý večer. Můžu mít na vás otázku? Jak zjistím jestli nemám Aids? Je na to nějaký speciální test nebo vyšetření? Nebo můžu být v klidu když jsem negativní tak není možnost že bych měl Aids? Díky za zodpovězení dotazu.

Dotaz 11. 9. 2019

Uživatel: Mirek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Takže se nemůže stát že by měl člověk Aids a přitom nebyl HIV pozitivní? Díky moc za odpověď a omlouvám se že takhle ruším.

Pošta 11. 9. 2019

Uživatel: Jarda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, na poště mi dopis vydával dopis úředník, který mel na nose čerstvý škrábanec (zřejmě rozškrably bolak). Venku před poštou jsem si bohužel mimoděk rukou sáhl do pusy. Na dopise sice žádná krev nebyla, ale i tak mne napadli, zda mi nehrozí nákaza - úředník si rozškrabl rukou bolak na nose, pak mi tou rukou vydal dopis a já si svou rukou (kterou jsem přebíral dopis) si sáhl do pusy. Děkuji moc za odpověď.

Test4 11. 9. 2019

Uživatel: Marcel, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Takze to brat po tych 115 dnoch ked je to negativne za definitívne a netreba ďalší test. Dakujem za odpoved

Testy3 10. 9. 2019

Uživatel: Marcel, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Lekarka mi povedala ze test hiv je v poriadku ale tu reaktivitu 0,11som si vsimol az doma tak sa chcem len poradit. Moze to byt aj ze sa mi tie protilatky zacinaju tvorit az po skoro styroch mesiacoch? Ist teda na dalsi test dakujem za odpoved

Testy 10. 9. 2019

Uživatel: Marcel, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý večer chcem sa spýtať jednu vec. Bol som na testoch po 115 dnoch a mal som vysledok negativny ale bola tam aj reaktivita 0,11ako je to možné mat reaktivitu na hiv a nemat vlastne hiv. Dakujem za odpoved

Příznak HIV 10. 9. 2019

Uživatel: Dominik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den měl jsem orální sex s klukem bez ochrany potom dva dny na to jsem začal pociťovat bolest hlavy zvýšenou teplotu docela dost přižnaku na HIV byl jsem u doktorky a dala mi antibiotika že mam nějakou chřipku kluk tvrdí že je zdravej a že nic nemá ja se jen bojim a tak ptám a jestli by bylo dobré si koupit domu test na HIV a jestli si myslíte že jsem prostě jenom nemocnej a spojují si to hned stim děkuji

Antibiotika 10. 9. 2019


Dobrý den chcem sa spýtať keby som bral antibiotiká tr imesiace v kuse po riziku.tak aj tak vysledok je spolahlivy ked je negativny? Dakujem

Krev v puse 10. 9. 2019

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, dnes sem na tréninku juda bojoval s klukem, kterému chvilku malinko tekla krev z nosu pokud by se mi jeho krev dostala do mé pusy což si myslím ze se nestalo ale kdyby se to stalo mohl sem se takhle nakazit Hiv ? V puse sem žádnou ránu krvacejici neměl(možná jen úplně malinkou oderku ale na sem si téměř jistý ze ne) . Mel bych zajít za doktorem? Děkuji za odpověď.

Test ze slin po 5 týdnech, laboratorní po 7 týdnech, antibiotika xorimax 10. 9. 2019

Uživatel: Antonín, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, dne 27.6.2019 jsem se píchnul o injekční stříkačku před poštou až do krve. Nejdříve jsem tomu nevěnoval pozornost, ale následně se mi hlavě začaly šířit černé myšlenky. Dle odborných článků z řad lékařů jsou názory, že vir HIV velmi rychle umírá na vzduchu cca 5-7 minut, ale jsou i připady, kdy se lze infikovat od stříkačky i po 42 dnech - tedy průkazné případy. Můj dotaz směřuje ale jinam. Po 5 týdnech od vpichu jsem si udělal domáci test oraquick, který vyšel negativně. Následně jsem si nechal udělat test přesně 50 den po vpichu, který byl zaslán do laboratoře, také vyšel negativně. Mám jít ještě na další test? Druhý týden po vpichu jsem užíval xorimax na angínu. Dále tady bylo zmíněno testování ve Francii i GB, které je spolehlivé již po 6 týdnech - respektive ho považují za spolehlivé, protože dle dostupných informací je test dělaný po 4. týdnech i při braní antibiotik nikoli kortikoidů přesný na 95 % a po 6 týdnech i při braní antibiotik na 98 %. Žádná primoinfekce neproběhla (příznaky). Mám tedy dva dotazy: Je rozdíl mezi např. Francouzským a Anglickým testem oproti testu v ČR, který se provádí ve státní laboratoři? Je znám případ, kdy byl člověk po 6 týdnech negativní a po třech měsících pozitivní mimo případ, který jsem zde viděl uvedený? Tedy, kdy se člověk dlouhodobě léčil na syfilis? Antibiotika působí cca 72 hodin po dobrání, ale na výsledek testu žádný vliv nemají. Kdyby měly, tak by se muselo jednat o test provedený současně s užíváním antibiotik. Děkuji za Vaše odpovědi. Tonda

Otazka 10. 9. 2019

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Můžu mít dotaz. Jak zjistím jestli nemám jen aids? Musí se jít na vyter z močové trubice nebo se to zjišťuje jen na testech HIV a jinak se aids nezjistuje. Díky. A omlouvám se za delší dotaz.

Sperma 9. 9. 2019

Uživatel: Vášeň, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možne se nakazit HIV při styku se spermatem s ranou na ruce?

špatná erekce 9. 9. 2019

Uživatel: Mik, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den,mám dotaz.8 let užívám Kivexu a Isentress,může to mít vliv na erekci,mám s tím problém?náke vyšetření jsem absoloval u urologa,zjevná příčina neodhalena,testosteron vpořádku.Děkuji za odpověd.

testovanie po 56dnoch 9. 9. 2019

Uživatel: dukkk, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, vykonaval som oralny sex bez ejakulacie do ust. Test som vykonal po 56 dnoch od rizika. Vysiel negativny. Mozem ho povazovat za ok? Antibitiotika ani ziadne ine lieky som nebral. dakujem

Prenos 9. 9. 2019

Uživatel: Erika, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možné sa nakaziť HIV u zubára odsávačkou slín, ak ju mal v ústach niekto počas trhania zuba a krvácal? Nebola viditeľne potriesnená krvou, ale trochu jej tam byť mohlo. Mňa doktorka poškriabala na ďasne a trochu mi to krvácalo - mohla sa mi tam dostať krv. Ďakujem za odpoveď

Aktuální počet dotazů v databázi: 10105

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


MOBILNÍ TESTOVÁNÍ - SANITKA

pro více detailů rozklikněte město

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 143
Obrázek č. 142
Obrázek č. 141
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.