On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Test 5. 11. 2019

Uživatel: Honza, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den je test INSTI kdy 85 dní vyšel negativně spolehlivý a mohu již na vše zapomenout a jit dal?. Dekuji

Dotaz na test 5. 11. 2019

Uživatel: Tom, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,chtěl bych se zeptat, když si pujdu k doktorovi pro výsledek testu na hiv, budou na tomto papíře uvedeny nějaké hodnoty? Nějaké meze? Nebo čistě jen výsledek negativní či pozitivní? Jak je to u tohoto testu? Děkuji Vám

Dotaz 4. 11. 2019

Uživatel: Janett, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý večer, takže mohu být v klidu a nemusím se zbytečně obávat? Děkuji

Rizikové chování, příznaky,pravděpodobnost nákazy 4. 11. 2019

Uživatel: Zmatená, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Asi před cca 4 měsíci jsem měla riziko, nechraneny sex i kdyz nevím zda se to dá tak nazvat. Došlo k oralnimu sexu bez vyvrcholení, u mne také k oralnimu sexu, kdyz me muz drazdil rukou a jen párkrát do mne vnikl na malou chvíli. Žádné sperma , krev , oderky. Druhý den na gynekologii jsem byla na vyšetření, cytologie V pořádku, jen přemnožena e-colli po antibiotikach vyleceno. Přiznala jsem se příteli, došlo po nějaké době ke styku, přítel bez příznaků. Já asi měsíc zpátky lehčí viroza, také následně vyleceno. Ale občas mě trápí zahleneny krk, bolesti hlavy, zad. Jinak žádné příznaky nepocituji , nechutenství, průjmy, vyrazky, nocni pocení nic takového. Práci mám sedavou, se sportem na tom nejsem taky moc valně... jinak se cítím poměrně dobře. Muž se kterým k tomu došlo vypadal že o sebe dbá, vypadal tzv. Čistě. Mohou toto být příznaky primoinfekce nebo jen pracuje moje psychika naplno? Když sem se ho ptala zda něco nemá tak tvrdil že nemusím mít obavy ale raději sem na vyšetření zašla, pro svůj klid. Moc děkuji za odpověď a přeji hezký večer

Klinické potíže 4. 11. 2019


Pane doktore' u syfilis píšete ' že se nelze spolehnout jen na testy' ale musi se brát v potaz i klinické potíže. Jakého mohou být charakteru? A jak se tedy lze dobrat jistého výsledku. Vim' že zde he poradna hiv' ale za odpověď budu moc vděčný. Děkuji S pozdravem

Na jaký přesný testy mám jít? 4. 11. 2019

Uživatel: Monika, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, 1.11.2019 jsem zažila jen orální sex (ten byl bez kondomu), momentálně je 4.11.byl to nějaký neznámý kluk asi trochu starší kolem 17-20 let, neudělal se přitom, takže žádny sperma nevyšlo protože to byli pokaždé jenom chvilki tak 5-10sekund možná i míň, ale bojím se že jsem se mohla nakazit z preejakulátu kde obsahovali viry, které by se přenesli. Jelikož jsem byla pod vlivem alkoholu a jak jsem se ráno vzbudila tak jsem měla menší rány na vrchním a dolním rtu, doteď nevím jestli jsem to měla ten večer nebo jsem si to udělala nějak cestou domů nebo někdy jindy. Myslíte si že je to hodně vysoké riziko, že jsem získala z preejakulátu (který nevím zda byl 100%venku) tu nemoc HIV nebo i jiné další a měla bych jít na testy?Moje otázka je tedy, na jaké všechny testy byste mi doporučil jít a za jak dlouho, aby se projev na testech u každé nemoci objevil negativní, jestli jsem v pořádku nebo ne a jaká je šance, že jsem něco chytla?

Dotaz 4. 11. 2019

Uživatel: Janett, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se dá hiv chytit tak, byla jsem v kosmetickém obchodě, kde jsem si na rty zkoušela rtenku, rtenku nějak vydezinfikovali a utřeli, ale měla jsem do krve popraskané rty, co kdyz ji nekdo prede mnou zkoušel a mel hiv?

Spolehlivý výsledek? 4. 11. 2019

Uživatel: Tom, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý večer, chci se zeptat, mám 90dní od rizika.Mezitim jsem užíval 3 týdny antibiotika doxybene. Test na hiv jak uvádíte bude po této době spolehlivý. Chci se zeptat zda i test na syfilis bude po této době spolehlivý? Děkuji

Rozdielne nazory 4. 11. 2019

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den , pred 18 dnami som mal rizikovy oralny styk (ona mna) bol som na navsteve u urologa a povedal mi ze pri oralnom styku je rovnake riziko nakazy ako pri vaginalnom ci analnom , tu citam nieco ine tak som ztoho trocha nesvoj a neviem comu verit . DAKUJEM

Pro p.Parezovou 4. 11. 2019

Uživatel: Leona, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Ufff spadl mi kamen ze srdce,ja se bala te neurologi zda nemohla zkreslit vysledky a pak ty horecky...a internet asi neni dobry radce,ze ? :) Jste moc hodna za megarychlou odpoved.Takze hodim opet za hlavu a hura zpet :) kdyz o tom premyslim ono asi to riziko nebylo mozna ani riziko.dekuji Leona

Dotestovat 4. 11. 2019

Uživatel: Leona, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,chtela jsem se musim se dotestovat prvni test byl v 82 dnech a druhy 149 dnech negativni.Jsem tezky neuroligicky pacinet beru hodne leku.Kdyz jsem tu procitala dotazy tak si nejsem vubec jista.Riziko bylo dle vasich stranek teoreticke tim,ze ke styku nedoslo.Probehlo prstovani,tzv.mazleni,libani atd.dal to.rozvadet nebudu,ale zadna forma styku.Zda mel nejakoi zaderu ci ranku netusim,ale co vim byla to chvilka ,protoze se mi to nelibilo..riziko bylo nekdy loni prelom listopad prosinec.Hodila jsem to za hlavu a fingovali jsme dal.Minuly tyden jsem mela horecky a zanet na ktery antbiotika za 3 dny zabrala.Presto se tak nejak se bojim zda jsem neco nezanedbala.Byl to jednorazovy preslap pri krizi v manzelstvi.Nyni jsme jiz pul roku stastni,ale nejak jsem k tomu vratila.Manzel to nevi a nechci mu ublizit mame nechranene styky ,jako pred krizi.Mame spolu krasne deti a nechci ohrozit nas rodinny zivot.Doporucite mi co dal? Koukala jsem,ze mate hodne zkusenosti a tak se i ja na vasi poradnu obracim.S pranim pekneho dne Leona ps: kortikoidy v dobe okna jsem nebrala jen antb. Nekdy 4 mesic od toho kontaktu a beru leky kvuli neurologii a depresim,ktere mam po traumaticke udalosti.dekuji a omlouvam se za tak dlouhy dotaz Leona

Krvne testy 4. 11. 2019

Uživatel: Anabel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, v pripade ze by mal clovek HIV, ukazali by sa nejake hodnoty v krvi mimo normy, v pripade ze by islo o standardny krvny test (krvny obraz) ktory sa robi v ramci beznej preventivnej prehliadky? Dakujem

Autoimumitni onemoc 3. 11. 2019

Uživatel: Ladislav, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dekuji pane Magistre. Leky na imunosupresi neberu. Mam lehci formu a uzivam pouze protizanetlive leky + lokalni kortikoidy, krere pusobi opravdu jen na postizenou oblast. Ma otazka miri na ciste teoretickou linii. Zkusim to naposledy, je mozne, aby HIV zmatlo muj imunitni system? Muj imunitni system by zacal bojovat s HIV a muj stav by se smerem k autoimunitnimu onemocneni zlepsil? A bylo by to mozne tyden po potenc nakazeni? Cetl jsem, ze primoinfekce (imunosuprese) zacina od konce druheno a zacatku tretiho tydne. Diky

Rozlicen. 3. 11. 2019

Uživatel: Zloba, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Pro vrito a spoustu jinych nicku. Uz ti odpovedeli milionkrát. Byl jsi na testech. Negativni. Co bys jeste chtel!!! Myslis ze kdyz napises milion stejnych dotazu ze ti jednou odpovi jinak!!! Delaji super zasluznou praci. Ale i pro ostatni ktery treba problem maji. Ty spis zajdi k odbornikovi typu psycholog. Ten ti pomuze s timto problemem.

Krasny vecer 3. 11. 2019

Uživatel: Lucka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Vsem vam moc dekuji a preji krasny vecer :) google odinstaluji ;)

Otázka 3. 11. 2019

Uživatel: Vriťo, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Chci se vás dotázat vážená poradno přímo na aids. Znáte nějaký případ pacienta který by byl nakažený aids a testy HIV vyšli negativní. Prosím nemažte mi můj dotaz mám opravdu obavu z nemoci aids a nevím kde bych si mohl zjistit jestli jsem zcela v pořádku. Už jste někdy zažili případ HIV negativního člověka a byl nemocný Aids. Díky za váš čas a odpověď.

Odběr krve 3. 11. 2019

Uživatel: Daniela, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před 3 dny jsem byla na preventivní kontrole na jednom z odběrových míst. Prostě jsem si řekla, že člověk nikdy neví, a že je správně nechat se otestovat na HIV. Bohužel se mi ale stala taková nemilá věc. Sestra měla již jehlu připravenou v kelímku vedle lůžka (měla na sobě pouze ochranný kryt). Tak jsem měla obavy aby byla sterilní. Co mě ovšem znepokojilo ještě víco bylo, že mi pod ruku dala nějaký zažloutlý igelit (asi proti případnému potřísnění krví) a na něj si následně odložila sterilní čtvereček, který mi následně na krvácející ránu po vpichu přitiskla. Pak bez rukavic manipulovala s penězi a následně mi bez rukavic ránu přelepila novou náplastí. Testy dopadly v pořádku, ale ted mám strach, zda mě tímto chováním nemohla ohrozit? Ten igelit určitě používá i pro ostatní pacienty. Krom toho co když na tom byla nějaká tekutina nebo zaschlá krev? Nemohla mě nakazit nějakou nemocí jako hiv, hepatitida nebo syfilis nebo cokoliv co by mohli mít pacienti, kteří tam byli přede mnou? A nemůže být riziko, že použila nesterilní jehlu pro odběr? Velice děkuji za odpověď

Diky 3. 11. 2019

Uživatel: Lucka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Diky jen jsem nepochopila uplne z te odpovedi zda to mam uzavrit a nespojovat horecky s tim rok starym rizikem po ,kterem nasledovaly ty tri testy a zase pokracovat ,jako posledni pul rok ;) Ten google je desna vec totiz ;) diky moc

Autoimunitni onemoc 3. 11. 2019

Uživatel: Ladislac, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dekuji panu Magistrovi za odpoved. Chapu, ze testy po trech mesisich jsou vysoce spoelhlive, sle ma otazka byla, jestli si mohu spojovat uklidneni meho autoimunitniho onemocneni s nakazou HIV (pocitoval jsem zlepseni asi po tydnu od potenc. Nakazy). Mozna to bylo psychologicke, jelikoz me myslensky byly zamereny pouze na to, jestli jsem se nemohl nakazit. Nyni, po 2 tydnech je vse, jako predtim. (Tudiz zadne zlepseni nepocituji) Diky

Posledni otazka moc Vam dekuji ;) 3. 11. 2019

Uživatel: Lucka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dekuji p.Johane za odpoved.Takze moje 3 denni horecky na ,ktere zabrala antibiotika si nemam spojovat s rok starym rizikem po ,kterem jsem byla testovana celkem 3x a posledni byl po 5 M negat. Ja totiz celou dobu nic nepocitovala uzavrela jsem to a tak jsem s manzelem zacala zase zit tak jako drive.tj. nechranene.Hned jsem zacala patrat a googlit jestli na to nemuzou mit vliv leky ,ktere beru roky.Panika je na svete !!! Protoze se pise pul roku nekde rok me chybely asi nevim 2,3 tydny do pul roku. Pak mam nejaka onemocneni chronicka,ale nic s cim bych byla poslana na imunologii.Byl to jediny zkrat v mem manzelstvi a tak asi mozna svedomi ,ale hlavne obava o mou uzasnou rodinu.Moc dekuji a preji pekny vecer Lucka

Sanitka 3. 11. 2019

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Můžu vás požádat jestli pojízdná sanitka dělá i poradenskou činnost?

Poraněný prst 3. 11. 2019

Uživatel: ABC, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, dnes se mi stala taková nepříjemná, poranil jsem se prstem o plech( tekla krev). Bohužel jsem neměl u sebe náplast tak jsem si prst pouze utřel kapesníkem a chvíli držel. Krev přestala téct. Asi za 5 minut jsem si podal ruku s osobou, na poranění jsem úplně zapomněl. Při podání ruky došlo k přímému kontaktu s mým poraněným prstem, ze kterého cca před 5 minutami tekla krev. Jestli tekla krev té osobě, nevím, ale osoba si podávala před tím ruku s více osobami. Je reálné riziko přenosu, pokud by měla osoba nějaké množství krve na ruce? Prosím o odpověď, mám hrozný strach, vím, že se běžným podáním ruky vir nepřenáší, ale jak je to v tomto případě jsem se nikde nedočetl. Moc děkuji

Moc dekuji 3. 11. 2019

Uživatel: Lucka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dekuji moc pane magistre.Me vykoleji hned kazda blbost.Pak clovek zacne hledat na googlu a je v tom az po usi.Ja prave to brala,jako uzavrene a ted me popadla panika zda jsem nemohla partnera ohrozit nechranenym stykem.Moc dekuju za odpovedi

Dekuji 3. 11. 2019

Uživatel: Lucka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den dekuji za odpoved.Takze ta cisla me jako laika nezajimaji hlavne,ze jsou negativni a dalsi dotestovani po roce neni treba.Diky Lucka

Prozba 3. 11. 2019

Uživatel: Liren, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Stalo se někdy z vaší zkušenosti že je člověk HIV negativní a přitom by měl diagnostikován AIDS který by se z krve nezjistil.prosim o odpověď jestli se opravdu nemůže stát že HIV negativní člověk byl nakažen aids.

Insti hiv test 3. 11. 2019

Uživatel: Tom, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, i když je udělaný rychlotest insti po 3 měsících u vás v domě a výsledek je negativní, je tento test spolehlivý? Nebo je zaznamenány případ člověka že po tom testu byl na dalším zilnim testu a ten byl pozitivní? Všude mi bylo řečeno že test insti je vysoce spolehlivý, mockrát děkuji za zodpovězení dotazu

Přenos viru HIV 3. 11. 2019

Uživatel: Veronika, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Potřebovala bych co nejrychleji odpověď na tuto otázku, abych zabránila riziku nakažení někoho dalšího. Měla jsem před dvěmi dny sex s mužem i ženou zároveň, přičemž muž měl kondom, ale se stejným kondomem byl ve mě i v kamarádce. Kamarádka do teď nejevila žádné známky nákazy virem HIV a ani já jsem jej do teď neměla. Pokud vím, měla do teď roční vztah a doufám, že s nikým jiným, než se svým přítelem nespala. Jaká je tedy šance, že bych mohla být nakažena virem HIV? Děkuji za odpověď, Veronika

Autoimumit onec 3. 11. 2019

Uživatel: Ladislav, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, Je mozne, ze pokud bych se nakazil, ze me probihajici autoimunitni onemocneni (rok) by se po tydnu po nakaze uklidnilo, protoze dochazelo bud k silne imunosupresi nebo imunitni system bojoval jinde a meho tela si nevsimal? (Jako doposud)

Rychlotest insti 3. 11. 2019

Uživatel: George, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den byl jsem u Vás na rychlotestech insti po 67,81 a 94 dnech vše negativní, to samé rychlotest na syfilis vše opět negativni, pořád mám obavy o spolehlivosti tohoto testu, byl jsem ujistovan pracovníci domu světla a na lince že rychlotest jsou maximálně spohlive a využívají se i v sanitkach, rychlotest insti je prej srovnatelný s zilnim odběrem, mám deprese, stres,úzkosti, stále to nemůžu dostat z hlavy,už měsíc mě škrábe v krku, rýmu, bolí mě levé trislo, neustále pozorování celého těla, ryziko bylo orální sex pasivní provozovaný na mě, děkuji za odpověď,

Moznost prenosu 3. 11. 2019

Uživatel: Jana S., Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den vazena poradna. Chcela by som sa spytat. Mala som nechraneny vaginalny sex. Ejakuloval na svoje brucho. Az neskor mi povedal ze priblizne dva tyzdne dozadu mal taky exces a nechal sa od muza pasivne uspokojovat ustami a ze popri tom sa vzajomne uspokojovali rukami ale ze z jeho strany k vyvrcholeniu nedoslo. Ze mu ten muz len fajcil trochu a honil ale to bolo vsetko. A ze rano si nasiel ranku na malicku na ruke ktorou ho uspokojoval. Tak aj on sa trochu boji prenosu. A do toho vsetkeho som zistila ze som tehotna. Ake je riziko prenosu ked sa nechal pasivne oralne uspokojovat, popri tom ranka na prste a ci je moznost nakazit aj mna. Dakujem

Hodnoty 3. 11. 2019

Uživatel: Lucka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,mohu se zeptat ta cisla na vysledcich jsou pokazde jina.Byla jsem na testu po2,3,5 mesich vse ok.Jen ta cisla byla pokazde jina.Jednou vetsi jednou mensi.Nemuze se stat,ze by po 1/2 roce ci roce to ja mam ted,nejak vylezla? Diky lekum co uzivam chronicky a malo jich neni.Treba na jednom papire mam 0,21 na druhem 0,19.Jen se bojim o manzela a deti..jednou jsem ulitla pred rokem a porad jeste i ryma,ci kasel,afty hned se bojim,ze testy nebyly spolehlive a ja manzela ohrozila.Nevim zda jit znovu na test.Dekuji Lucka

Masáž penisu 2. 11. 2019

Uživatel: Emil, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je nějaké riziko přenosu HIV při erotické masáži penisu s olejem s vyvrcholením od prostitutky? Vím, že když jsou ruce čisté, k přenosu by dojít nemělo. Není zde ale teoretická možnosť přenosu infekce od ejakulátu některého z předchozích klientů v případě špatného/žádného umytí rukou? Žádné krvácení nebylo viditelné, ale na penisu mám 2 miniaturní oděrky, u kterých nevím, kdy přesne vznikly.

Tests 2. 11. 2019

Uživatel: Matej, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý večer. Prosím Vás o radu . Mal som nechranený styk zo ženou pred pol rokom na testoch som bol po 180 dnoch a negativne ale som presvedčený ze mam hiv docital som sa ze v raritnych pripadoch sa mozu tvorit protilatky aj pol roka od rizika. Co mam robit? Ozaj sa citim zle a viem ze to mam. Mam este cakat mesiac na kontrolny test dakujem

Testy 2. 11. 2019

Uživatel: Mato, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý deň. Som celkom zúfalý. Neviem co dalej. Mal som sex pred pol rokom. Testy hiv negativne po178 dnoch ale problemy mam stale . Velke uzliny biely jazyk mohol by to byt aj skrity syfilis na to som mal tiez testy nebral som antibiotika 60 dni pred odberom dakujem za radu. Pekný den

Dekuji 2. 11. 2019

Uživatel: Lucka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dekuji za odpoved.Na dalsi test nepujdu slibuji...myslim ze po 5 mesicich to asi staci ikdyz beru leky.Dostala jsem uz antb na zanet. Me jen vylekalo asi spojitost horecka a ulet pred rokem.Starost o rodinu manzela a deti.dekuji Lucka

Žádost 2. 11. 2019

Uživatel: Swen, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Chci se vás zeptat jestli je nějaká možnost že je někdo nakažený aids a testy na HIV má negativní. Opravdu je aids spojován z HIV a jinak žádný jiný způsob není jak být nakažený aids?

Obchod - zákazník s krvavým zraněním 2. 11. 2019

Uživatel: Jaroslav, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, pracuji jako pokladní v obchodě a dnes u mne platil plechovku piva člověk, který měl na jednom prstu krvavý škrábanec. Sahal jsem na tu plechovku piva a také na peníze po něm. Pak jsem si raději ruce utřel vlhčeným ubrouskem....na ubrousku jsem poté žádnou krev neviděl. Hrozí mi nákaza hiv ? Děkuji

Riziko 2. 11. 2019

Uživatel: Romana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobre chapu,ale proc se nekde uvadi i mi to bylo receno prijde az to bude pul roku.Docela me to znejistilo.chybely mi asi tri tydny.diky Romana

Spolehlivost 2. 11. 2019

Uživatel: Lucie, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den temer pred rokem jsem mela asi spise teoreticke riziko,presto jsem si zasla na testy po 2,3 a5 m na testy vse ok.Nyni mam horecku a asi zanet moc.mechyre a prvni co me napadlo jestli ty testy byly ok.neovlivnily je leky ,syfilis mi delali po6 tydn.a ok.Rikam riziko vice nez rok.To by se prijice asi projevily.Navic sporne zda to riziko bylo.Google minim. Tady teoreticke. Ja dostala strach mam rodinu. Diky Lucka

prenos krvi 2. 11. 2019

Uživatel: Milan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, děkuji za odpověď. A kdyby muj penis byl zcela zdravý i tak by mohlo dojit k infikaci? Myslel jsem, že se krev HIV+ musí setkat s čerstvou krvi nenakaženého a dostat se do jeho krevniho reciste. Tudiz, i kdyby muj penis byl zcela bez poskozeni je tam moznost nakazy? Ja jsem cetl, ze sliny eliminuji prenos HIV. Tim padem, kdyby ona krvácela z ust a ja mel penis zcela zdravy, nakazu by eliminoval nejen fakt, ze muj penis je zdravy, ale ze zredena krev slinami by nemela ohrozit? je to tak?

Aktuální počet dotazů v databázi: 10580

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


MOBILNÍ TESTOVÁNÍ - SANITKA

pro více detailů rozklikněte město

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 143
Obrázek č. 142
Obrázek č. 141
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.