On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Proč se nemusí někdo nakazit od HIV+ osoby? 29. 1. 2021

Uživatel: Čeněk, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chci se zeptat jak to je možné že někteří lidi si pichali drogy i s HIV osobami a nenakazili

Přenáší se HIV orálním stykem? Jaké jsou příznaky? Jak se testuje na HIV? 28. 1. 2021

Uživatel: Moma, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň. Rada by som sa spýtala aké je riziko prenosu hiv orálnym sexom. A aké zmeny na sebe môže človek nájsť po uplynutí roku od sexuálneho kontaktu s potencionalne nakazenym. A či je možné identifikovať hiv pri lbc cytológii. Ďakujem za odpoved

Krvacejici dasne a jidlo s cizi krvi 28. 1. 2021

Uživatel: L.A., Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Jsem tehotna a vlivem tehotenstvi mi casto krvaci dasne. Jedla jsem jidlo z rychleho obcerstveni a zrovna pri tom jezení jsem ucitila v puse moji krev z právě krvacejicich dasni. Byla tma, takze jsem jidlo vylozene nezkoumala, ale pak mi napadlo, co kdyby byla na jidle nejaka krev od cloveka, ktery jidlo pripravoval, je mozna nakaza, kdyz mi navic krvacely dasne?Jidlo jsem jedla navic hned po jeho priprave a znepokojily mne ty moje krvacejici dasne. Dekuju

Jsou tohle příznaky akutní infekce? 28. 1. 2021

Uživatel: anna, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobry den ,prosim o pomoc jsem z toho uz psychicky vycerpana..:( mela jsem nechraneny pohlavni styk ne jeden ale vic s tim clovekem ktery v minulosti uzival drogy...po asi 20 dnech od rizika me zacelo palet na produskach a trochu suchy kasel ktere vse trvalo asi 4 az 5 dnu a k tomu me boleli svaly a klouby vzdy jeden den pak zas nic pak dalsi den a stale na preskacku i kdyz paleni na produskach a kasel uz skoncil bolest svalu stale pretrvava ..:( treba i na nohach jak kdybych cvicila ....a taky na rukach jak kdyby slachy ...muze se jednat o primoinfekci ? vim ze uvadite bolest svalu a kloubu ale neni mi jasne jestli muzou bolet samostatne nebo to ma dusledek kvuli horeckam ktere ja nemela ...dekuji predem moc za odpoved vazne jsem na tom uz psychicky zle.:( jen me zajima z vasi zkusenosti jestli nekdo pozitivni HIV mel priznaky primoinfekce bolest svalu a kloubu bez horecek ? a zda cocekove popisuju se vam zda ze se muze jednat o primoinfekci , vim co uvadite jake jsou priznaky ale z toho mi to neni jasne moc dekuji.... na test pujdu ale bouzel musim jeste pockat ..

HA a vliv na tvorbu protilátek 27. 1. 2021

Uživatel: Lenka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, může mít hormonální antikoncepce vliv na tvorbu protilátek a bránit tak v pravdivosti testu provedeném po 2 měsích od nechráněného styku?

Mají antibiotika vliv na výsledek testu? 27. 1. 2021

Uživatel: IVAN, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den chem sa opytat možu mať antibiotika vplyv na vysledok testu ak bolu uživane počas 3 mesacne doby od rizikoveho spravania ? Prosim za skoru odpoved ďakujem,

Nechráněná soulož s menstruující ženou 27. 1. 2021

Uživatel: ...., Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Prosím nevím proč byl můj dotaz předtím smazan ,třeba jen nějaká chyba ...Tak se prosím zeptám ještě jednou: když ma žena menstruaci a během ni dojde k sexu s vyvrcholením můžu tím pádem se spojit krev ženy se spermatem může a pak je jiste ze se žena nakazi kdyby byl muž hiv ? nebo se nakazit i přesto nemusí ? Děkuji za odpoved

praskly kondom 27. 1. 2021

Uživatel: igy, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

d.den mel jsem chraneny sex s gumou ja aktiv . ktera praskla ale všimnul jsem si hned a vymenil za dalši ,na penisu nepozoroval jsem krvaceni.a myslim si ani trhlinu jake je velke riziko nakaženi.dekuji za odp

Dítě s HIV 27. 1. 2021

Uživatel: Míša, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Mám namysli když se narodi v ČR a zjistí se to po 1 roce ma šanci se dožit aspon 30 let?

Dítě s HIV 27. 1. 2021

Uživatel: Míša, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den jakého věku se může dožít narozené dítě s hiv když bude podavana léčba děkuji

Je rychlotest po 2 měsících spolehlivý? 27. 1. 2021

Uživatel: anonym1, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, 2 mesice zpatky jsem mela nechraneny styk a nasledne mykozu. Druhy coovek si udelala domaci test 3 mesice po nechranenem styku a byl negativni. Chci si zajit ted po 2 mesicich na rychlotest, zadna antibiotika jsem nebrala, muzu pak uz verit vysledku, kdyz vezmeme v potaz, ze jeden negativni vysledek u deuheho cloveka jiz vysel?

Ovlivneni vysledku testů po více než 1 roce od rizika 26. 1. 2021

Uživatel: Tom, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtel bych se zeptat zda nektere nemoci jater nemohou ovlivnit vysledek testu na HIV. Mysleno treba ztucnela jatra nebo zloutenky a podobne. Testy byly provedeny rok a vice od rizikoveho chovani vzdy s negativnim vysledkem. Jelikoz u me pretrvavaji stejne zdravotni problemy ktere popisujete na vasich strankach tak mam pochybnosti o vysledcich provedenych testu na HIV(tech uz bylo 7). Moc dekuji za odpoved.

Prenos 26. 1. 2021

Uživatel: Tom, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Po precitani clanku ako sa tento virus prenasa, mi stale nieje jasne na co si mam ako muz davat pri felacii bez prezervativu pozor. Vydedukoval som, ze nakaza mi hrozi iba v pripade ak mam nejake viditelne poranenie na penise. Je to tak? Ostatne sposoby styku ako vaginalny styk s prezervativom a klasicke bozkavanie ustami by nemalo byt rizikove ano? Diky

Očkování na covid-19 jako riziková skupina 26. 1. 2021

Uživatel: Jiří, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali jsou HIV+ pacienti považování jako riziková skupina a mají nárok na prioritní očkování proti covid-19. Na koho se v případě požadavku na prioritní očkování obrátit? Mnohokrát děkuji

Možná nákaza HIV 26. 1. 2021

Uživatel: Oliver, Téma: Poradna pro rodinné příslušníky a osoby blízké HIV+

Dobrý den, Již 6let jsem HIV pozitivní s nulovou naloží ( pravidelně beru léky). S partnerem který není pozitivní jsme se rozhodli mít nechráněný sex s vyvrcholením a i polknutím ejakulátu. Jak velká šance je možnost nákazy? Je vhodné si zajistit prep, popřípadě může ho užívat když má silnější astma? Předem děkuji za odpověď.

Studium 26. 1. 2021

Uživatel: Tomáš, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, je možné jako HIV+ studovat v doktorském programu? Neptám se na právní aspekty, ale spíš medicínské, psychologické. Jsou mezi HIV+ i vědci, výzkumníci, intelektuálové? Jak si v takovém případě držet duševní zdraví, vytrvalost a motivaci? Děkuji.

Společná konzumace jídla 25. 1. 2021

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před pár týdny v práci mi dala nová kolegyně kousnout rohlíku, který pár sekund předtím konzumovala. Kolegyni ještě dostatečně neznám a mám strach jestli jsem se tímto způsobem nemohl nakazit HIV. Mám teď opravdu hrozný strach. Tak bych se vás chtěl zeptat, jestli je nějaká šance přenosu HIV při společné konzumaci jídla. Děkuji

Jehla 25. 1. 2021

Uživatel: Čeněk, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím četl jsem příspěvek ohledně infekčních jehel Při poranění se použitou injekční jehlou od osoby infikované virem je riziko infekce HIV asi 0,5% jak to je možné jsem si myslel když se píchnu tak mám automaticky hiv

Jak zjistit pritomnost hiv kdyz mam priznaky. 25. 1. 2021

Uživatel: Michael, Téma: Pre- a post-expoziční profylaxe (PrEP, PEP) proti HIV

Dobry den, mel jsem rizikovy nechraneny sex. Zbyva mi necely tyden dokoncit PEP. Pep zacal do 24h. Behem ledna uz potreti mam teplotu do 38 a bolesti v krku, anginy, quick test je negativni. Jine priznaky nejsou. Je nejaka moznost zjistit pritomnost hiv v krvi bez cekani na protilatky?

Injekční jehla 25. 1. 2021

Uživatel: Ludek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím včera jsem pridaval dotaz tak bych ho chtěl více upřesnit bylo by velké riziko kdyby hiv člověk který si pichal drogy a hned by mě jehlou píchl přes tepláky bude riziko velké nebo je větší pravděpodobnost ze to nedostanu děkuji

Nákaza přenos priznaky 25. 1. 2021

Uživatel: Len, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den:) prosím chtěla bych se zeptat na pár otázek, jedná z nich je o kolik stoupá riziko prenosu při ejakulace může do ženy ? Jestli se to da napsat procenty jak velka je moznost nakazi ?Další prosím dotaz zni , měla jsem nechraneny pohlavní styk ze svojim ex s kterým už nejsem 10let . Mezi tím byl zavřený asi 5 let .tvrdil mi ze jak ho pouštěli z vězení delali mu testy na pohlavně přenosné nemoci ...myslíte si ze je to možné ?nevíte zda testy na hiv dělají aji lidem co pouštějí z vězení ? Ja mu to uvěřila a po asi 3tydnech od rizikové styku mĕ prislo bolení v krku a pálení na pruduskach ,suchy kasel nic víc ...vím jaké uvádíte priznaky u primoinfekce ale může podle vás být tohle primoinfekce ? Na testy jdu už tedkom i když to jsou teprve 4 týdny od rizika ,na další testy půjdu pak ještě samozřejmě i 3 měsíce od rizikového chování jen jsem se chtěla ještě zeptat ,když jdu tedkom na ty testy bylo mi řečeno od paní která tam pracuje ze můžu na testy přijít už po dvou týdnech ze mají nějaké citlivé testy ...je to možné a jak moc se na tyhle testy můžu spolehnout ? Myslím ze to ukazuje nějaký antigen p24 ,ja tomu nerozumím tak jsem se na to chtěla zeptat vás odborníků :) moc děkuju a omlouvám se za slohovku :D jste uzasni ze tak pomahate a radite :)

nuzky 24. 1. 2021

Uživatel: Hony7, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Mohl jsem se nakazit, kdyz jsem se pri strihani nehtu poranil o nuzky? Nuzky jsem pred strihanim oplachl mydlem a teplou vodou, hrot nůžek samozrejme. Nuzky nejsou moje a minimalne 20 min predemnou je nikdo nepouzil, mozna i mnohem dele. Prosim o odpoved, nedelam si srandu.

Injekční jehla 24. 1. 2021

Uživatel: Ludek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chci se zeptat kdybych se píchl o injekční jehlu jenom trochu do kuze od hiv jaka je šance že budu pozitivní nebo spis ze se nenakazim diky

Testování přes konečník 23. 1. 2021

Uživatel: Jana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Kamarád mi říkal, že se nechává každoročně testovat na HIV v rámci akce Prague pride. Proč se tam prosím testuje HIV přes konečník (byl překvapený, když jsem mu říkala, že se standardně, alespoň co já vím, testuje HIV z krve)? Má to nějaký specifický důvod? Moc děkuji, Jana

Získání povolení k dlouhodobému pobytu / dlouhodobému pobytu cizince z HIV 23. 1. 2021

Uživatel: CizinecmimoEU, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den, je mi 20 let. Celá moje rodina žije v Praze. Chtěl bych se přestěhovat z Ukrajiny do České republiky za účelem školení nebo zaměstnání. Jsem však nakažen HIV. Mohou s tím být problémy při získávání povolení k pobytu? Budou při podání žádosti o dlouhodobý nebo Trvalý pobyt vyžadovat test na HIV? Nechci podstoupit léčbu a vyšetření v České republice. Mohu jít na Ukrajinu každých 6 měsíců po pilulky a nechat se tam otestovat, takže nechci, aby česká vláda nebo jakákoli jiná česká instituce věděla o mém stavu HIV. Co mi radíš dělat? Jaké potíže mohou nastat? Které pojišťovny nevyžadují test na HIV? Dík!

příznaky 22. 1. 2021

Uživatel: libor, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, snad jsem jsem jen úzkostný, ale chci se zeptat. Moje dobrá známá začala hubnout (za cca 6 měsíců) zhubla téměř 20 % ze své původní hmotnosti. Krom zvýšené teploty ji nic není. Byl jsem kdysi na přednášce o viru HIV a vybavilo se mi, že příznakem je hubnutí. Tady se píše, že hubnutí je až v druhé fázi. Nejsem odborník proto se chci zeptat. Říkala mi, že její praktický doktor ji udělal rozbor a všechno je v pořádku, jen jsem nahlédl do výsledku co má doma, bílé krvinky má zcela v pořádku (lymfocyty v nějakém rozpočtu na 30%). Chci se proto zeptat je možné být v druhé fázi a lymfocyty mít stále v normě? Možná neuvažuju dobře, ale myslím, že druhá fáze by měla být už spojena s poklesem a proto se vyskytnou tedy příznaky. Nebo jak to je? Známá není promiskuitní, za život měla jen jednoho partnera, je mi hloupé ji proto říkat o této obavě. Tak se ptám snad jen pro svůj klid. Samozřejmě vím, že jediný spolehlivý test je přímo HIV test.

Polykání 22. 1. 2021

Uživatel: Marketa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, přenáší se HIV či jiné nemoci spolknutím spermatu? Děkuji

Krev na betonové dlažbě 22. 1. 2021

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat asi trošku hloupě. Na terase, na betonové dlažbě se objevili červené kapky, neměl jsem chuť detailně zkoumat jestli je to barva, nebo krev. Asi po půl hodině mi to nedalo a šel jsem dlažbu polít horkou vodou. Kapky se nerozpíjely, mají v podstatě stále sytě rudou barvu, což by asi ukazovalo na barvu nebo lak. Ale za předpokladu, že by to byla krev, je nějaké riziko přenosu, když při lití horké vody vznikla jednak pára a pak voda trochu odstřikovala při lití, tak zejména kdyby se tímto způsobem dostala do oka. Děkuji.

Prosba 21. 1. 2021

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Mel jsem rizikove chovani a dnes jsou to 3 nesice od rizika. Chci se zeptat jestli brana krev z zily a brana krev z prstu jsou srovnatelne? Jsou rychlotesty citlive? Zachyti ptipadnou nakazu? Dekuji Michal

Hodnoty laboratorního testu na HIV 21. 1. 2021

Uživatel: Bibi, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se Vás zeptat na výsledky testů. Nechala jsem se testovat na hiv 7 týdnu po nechranenem styku, přičemž výsledek byl nereaktivni. Test byl prováděn z krve v laboratoři. Ale byl přesto o dost vyšší než při minulých testech(0,5 a 0,4 cca) a nyní je na 0,75, není to precejen hodně? Neznamená to, ze jsou zatím protilátky na vzestupu? Děkuji a s pozdravem, Bibi

Menstruace a nákaza 21. 1. 2021

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, měl jsem sex se ženou (partnerkou - rok pouze chráněné styky, pouze orální sex bez ochrany) během konce její menstruace. Trochu krve se mi dostalo na kořen penisu (pokožka bez zranění). Kondom byl též od krve a když jsem ho sundaval, nejsem si jist, zda se nějaká krev nemohla dostat i na žalud a sliznici pod ním (zkrátka na místa, která mohou být branou pro hiv). Měl jsem kondom nejdříve omýt před sundáním, bohužel jsem tak neučinil. Pak jsem se hned osprchoval. Je riziko nákazy? Během soulože kondom neselhal. Podotýkám, že nemám důvodné podezření, že je žena HIV pozitivní. Jen jsem úzkostný. Děkuji.

transplantace vlasů 20. 1. 2021

Uživatel: elementarni.castice, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, uvažuji o transplantaci vlasů. Zvažoval jsem zákrok v Turecku, nicméně jeho cena - když jsem nahlásil, že jsem HIV pozitivní - výrazně vzrostla, klinika to zdůvodňuje speciálním režimem. Budu tedy hledat asi kliniku v ČR. Chci se jen ujistit, že tuto skutečnost musím hlásit lékaři (předpokládám, že ano, ale jestli se něco nezměnilo). Jsem na léčbě, virová nálož nula již několik let. Druhý dotaz se týká případného navýšení ceny, jestli se v tom případě nejedná o diskriminaci. Osobně si myslím, že musí ke všem klientům přistupovat jako k potenciálně infekčním. Děkuji za odpověď, E.C.

HIV příznaky 20. 1. 2021

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den , Mohou se příznaky HIV dostavit už týden po možné nákaze ?

HIV pozitivita 20. 1. 2021

Uživatel: Max, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, s dermatovenerologem se léčím na kapavku (Ceftriaxon) a dělal mi testy PCR na pohlavní choroby - sděr z dutiny ústní. Sám jsem si na testy antiHIV 1,2 a p24 plus RPRT a TPPA zašel už po šesti týdnech od rizika do Synlabu - negativní. Následoval test v ordinaci v 8. týdnu na stejné patogeny - opět negativní. Pozoruji příznaky, candidu, žádná horečka, afty a kapavčité vředy zmizely po podání Ceftriaxonu, ale HIV testy furt nic a nic. Je možné, aby se projevila oportunní infekce takto brzy, ve 2. měsíci od rizika, nebo může mít i jiné příčiny? Explicitně jsem se doktora ptal, zda Ceftriaxon neovlivní výsledky a prý že ne. V pátek jdu na další test spolu s kontrolou kapavky. Repete testu jsem si vyžádal já sám, protože s pozitivitou tak nějak počítám, ale bez diagnózy se nemůžu začít léčit. Kromě toho děsný stres, nevolnost, jsem ale bez horečky, bez průjmů.

Netypicky sposob prenosu HIV ? 20. 1. 2021

Uživatel: Karol, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chcel by som sa opytat, ci je mozne nakazit sa pri skrabnuti o trnovy krik? V lese je na trasach plno trnovych krikov a je pravdepodobne, ze ked som sa o neho skrabol ja, mohol sa o neho skrabnut aj niekto iny, potencionalne nakazeny. Zvlast teraz v dobe mrazu je zrejme vir zivotaschopnejsi, ale zase je tam tej potencionalnej krvy malo. Samozrejme ma v suvislosti s teplotou zaujima aj moznost prenosu viru v lete.

je nevědomé šíření HIV trestné? 19. 1. 2021

Uživatel: Petr, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den, kdyz mi bylo 17 tak jsem byl v špatné partii a skoušel jsem heroin. Bohužel mě nekdo zdrogoval a nakazil me hiv. Což jsem zjistil až o 8 let pozdeji kdyz jsem se dostal do nemocnice a diagnostikovali mi AIDS. Za ten čas jsem mel jako snáď každý normální heterosexualni mladej kluk nekolik partnerek. Kondom se spomínal jenom v souvislosti s otehotnením a tim že všechny brali tabletky tak to bylo bez. Po 8 letech jsem se dostal do nemocnice se zapalem plic a naslední diagnostikou AIDS. Je to prosím trestní, kdyz jsem mohl nakazit bývalé partnerky bez toho aniž bych vedel že mám HIV? Ja jsem dosud ani nevedel co to hiv je, jenom že nejaká nemoc v Africe jako Ebola.

Puchýř a poševní sekret 19. 1. 2021

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, na palci pravé ruky jsem měl prasklý puchýř, prasklina v puchýři měla délku asi 2mm a zanedbatelnou šířku, ale byla otevřená. Proto jsem si zalepil místo náplastí. Během sexu jsem partnerku nejprve dráždil pravou rukou na klitorisu a poté levou rukou ve vagíně (asi 5-10 sekund). Dával jsem si pozor, aby se náplast neodlepila. Během sexu jsme používali lubrikační gel, který jsem si na penis nanášel jak levou tak pravou rukou (takto jsem přišel do styku s kondomem, na kterém asi byl i poševní sekret). Ihned po sexu jsem si dezinfikoval prsty dezinfekčním gelem (kromě palce - nechtěl jsem si gel dávat do celé dlaně, abych nepoškodil náplast, takže asi mi tam zbyly i zbytky poševního sekretu). Vím, že po sexu jsem s použitým kondomem manipuloval pouze levou rukou a poté jsem si opatrně umyl ruce mýdlem (opět bez palce, aby nedošlo k odlepení - takže asi jsem si je neumyl stoprocentně). Doma (cca po 45 minutách) jsem si opět opatrně umyl ruce a poté jsem dezinfekční gel (sanytol) nalil na palec kolem náplasti s puchýřem. Všiml jsem si, že náplast se odlepila a sanytol se dostal i na prasklý puchýř. Věřím, že náplast se odlepila až po nanesení dezinfekce, ale stoprocentně jistý si být nemohu. Je možné se tímto způsobem nakazit? Případně, jak náročné je nakazit se, když mám na ruce puchýř? Četl jsem, že jakmile je poševní sekret zaschlý, již nebezpečí nehrozí, ale díky lubrikačnímu gelu, jsem měl ruce zalepené poměrně dlouho. Děkuji za odpověď.

typ odběru 18. 1. 2021

Uživatel: Štěpán, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné si u vás zvolit testování standardním odběrem ze žíly nebo z prstu z "kapky krve"? Děkuji.

Můžu se nakazit prstěním? 18. 1. 2021

Uživatel: Filip, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné se nakazit HIV když jsem provozoval ,, prstění” a na prstě jsem měl malinkatou cca milimetrovou nekrvácející ranku? Děkuji z odpověď.

Je test na HIV také test na AIDS? 18. 1. 2021

Uživatel: Andrea, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chtela bych se jen zeptat,kdyby mel nekdo rozvinute stadium aids,to znamena,ze by byl nakazeny vice let,vysel by test i ve stadiu aids negativni nebo pozitovni? Dekuji za odpoved byla.jsem totiz po 12letech na testexh a vysly negativni vni,ale ji mi porad spatne,bolesti bricha a zad,zmena chovani

Aktuální počet dotazů v databázi: 12104

Obrázek č. 169
obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 173
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.