On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Opakování testu 26. 4. 2015

Uživatel: Franz, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den. Byl jsem na testu po 2 měsících a jednom týdnu od rizika. V 8. týdnu od rizika byly nasazeny ATB Amoksiklav (čepy na mandlích-trpím na angíny). Mám opět zajít na test pro 100% vyloučení nákazy, nebo mohu brát test za spolehlivý? Doktorka tvrdila, že je to OK-prý Amoksiklav neovlivnuje tvorbu protilátek. Díky za info a přeji hezký den. F.

zhoršení zdarvotního stavu při hiv 26. 4. 2015

Uživatel: michal, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den.Mám dva dotazy,jsem pozitivní 6let,až do ted bez problémů.1 dotaz může moje nemoc souviset s tím,že my příblížně před 3měsíci.přestaly na bradě růst vousy,mám tam takové 3 kola.Moji doktorce,jsem to řekl i ukázal při poslední návštvě v březnu.Řekla,že ne,a navíc že výsledky mám dobré ,a další odběr bude v září,nechal jsme si dělat odběr na štítnou žlázu,výsledky jsou v pořádku.Tak bych přes to chtěl znát váš názor.2 dotaz tenhle týden mě začala bolet levá noha,nad kotníkem,ze přední strany.jako bych se do ní moc bouchnul,nemohl jsem pořádně chodit,dnes už je to lepší ohledně chůze,ale noha je nateklá.trochu jsem pátral na netu a mám obavu jestli nejde o začínající Periferní neuretapii, problém s konečky prstů nemám a ani jinde na končetinách.I tak se v týdnu chystám nejprve ke své obvodní doktorce a poté pokud bude potřeba,tak do Aids centra.Předem děkuji za odpověd a za to,že tu pro nás jste.

test 26. 4. 2015

Uživatel: jarka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. 62 dni od rizika, mozem sa ist dat otestovat?

Zachripnuty 25. 4. 2015

Uživatel: jano, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den. Od rizikoveho chovania je uz 5. tyzden a prave v tomto 5.tyzdni som zachripnuty......moze to byt naznak akutnej infekcie HIV?

Certifikát 25. 4. 2015


Dobrý den chystám se k vam na test z důvodu potřeby certifikátu vycestování do zahraničí za praci do činy jen se chci zeptat odlet je příští týden v sobotu stihne se tento certifikát vystavit dekuji pekny den

spolehlivost výsledku 25. 4. 2015

Uživatel: Danek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,rizikový styk jsem měl 20.1.2015 a na test hiv jsem si zašel 20.4. 2015 s negativním výsledkem,mohu ho považovat za spolehlivý?Jinak Vám chci poděkovat za práci kterou tady děláte,neskutečně tím pomáháte:)

Strach 24. 4. 2015

Uživatel: Láďa, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý večer, můj kamarád se píchnulů o jehlu a měl strach a bylo mu řečeno že stačí jít na test po 2 měsících. On šel za 10 týdnů? je to moc brzo?? Výsledek mu vyšel negativní, ale obejvila se mu tam titrace. Hiv má rozmezí 0-1 a on tam měl titrace 0,23? Co je to titrace v tom výsledku? Děkuji

Certifikat 24. 4. 2015


Dobrý den je možno se u vas otestovat a dostat certifikát a do kdy by to bylo hotové dekuji za info

hiv 24. 4. 2015

Uživatel: sds, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den pred 6 dnami som mal nechranenný analny sex ako aktív a oralny ako pasiv z mužom bol pužity gel možu sa tak skoro prejavit úríznaky HIV ?? Mam mierne zvýšenu teplotu a boli ma v krku dakujem za odpoved

Imunosupresiva 24. 4. 2015

Uživatel: morbus, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den prajem, po nechranenom vaginalnom a oralnom styku a naslednych symptomoch (bolesti svalov , zapalene hrdlo, unava...) som absolvoval 6 hiv testov (hiv 1, 2 ag/ab) - po 7, 42, 47, 84, 97, 131 dnoch. Vsetky negativne. Problem je ze niekolko rokov mam diagnostikovanu Crohnovu chorobu a beriem skoro 3 roky denne Imuran (100 mg) je to imunosupresivny liek, plus posledny pol rok do toho beriem biologicku liecbu - Humira (40mg raz za 2 tyzdne). Mozem povazovat moje vysledky za definitivne? Ak by som mohol poprosit o vyjadrenie pana doktora. Dakujem.

ovlivnění výsledku 24. 4. 2015

Uživatel: Marek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,má přítelkyně se nechala testovat na hiv po 90 dnech,výsledek negativní :) ovšem je pravidelná uživatelka marihuany a ted se obává,že by mohla marihuana oddálit imunitní reakci,prostě prodloužit imunologické okénko,přečetla si někde na netu,že marihuana zakrývá protilátky a člověk je pak neustále falešně negativní...Chci se teda zeptat,abych ji uklidnil,zda je toto vůbec možné? Je test na hiv i v případě užívání marihuany po třech měsících spolehlivý a může být klidná?A jestli vůbec marihuana případně jiné drogy mohou opravdu zakrýt protilátky,i když jde člověk na test hiv po dostatečné době?Moc Vás prosím o odpověd,předem děkuju:)

libani 23. 4. 2015

Uživatel: tereza, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den ano ja vim ze zde riziko nakazi je ale zajimalo by me jak velke to riziko je dekiji

Antigen p24 23. 4. 2015

Uživatel: Jakub, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chci se zeptat zda jsem byl testován i na antigen p24, když název metody na papíře co jsem dostal je napsáno HIV 1+2 igG, Ag p24. dekuji

nakaza 23. 4. 2015

Uživatel: lili, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den,pritel se popral dal ranu pry do ust sjelo mu ruka o zuby,male %krve od bratra z ust,policie prijela a zachranka,delaji testy krve,takhle kdyz je nahlaseno zraneni a byla davana injekce tomu brachovi,rekli,kdyby neco tak seozvou

libani 22. 4. 2015

Uživatel: tereza, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den psal jste ze kdyz se libaji dva lide kterym prasknul opar je zde riziko nakazi jak velke to riziko je dekuji

SPOLEHLIVOST TESTU PO 99 DNECH 22. 4. 2015

Uživatel: Míra, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, mám dotaz. Jsem otestovaný po 99 dnech s výsledkem negativní. Chtěl jsem se zeptat zda jsou nějaké známé případy, že po takovéto době může ještě dojít ke změně výsledku. Mám neustále nějaké zdravotní problémy a pořád je vztahuji k HIV infekci. Děkuji za odpověď.

spolehlivost výsledku 22. 4. 2015

Uživatel: Míša, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,absolvovala jsem test na hiv přesně po 90 dnech a naštěstí dopadl negativně.Ted už bývalý přítel mě podvedl s dívkou co si píchá drogy,napadlo mě po přečtení některých příspěvků že když bych byla díky tomuto nakažená žloutenkou typu C a nevěděla o tom,jelikož na tohle jsem se testovat nenechala,tak můžu i v případě že by se mi žloutenka pokázala považovat výsledek testu na hiv za spolehlivý když jsem se nechala testovat až po třech měsících jak doporučujete?Pochopila jsem totiž že výsledek hiv testu po třech měsících je spolehlivý vždy,i přes případnou nákazu jinou infekcí jak je syfilis a žloutenka C,tak doufám,že chápu správně a hiv můžu vypustit z hlavy:) Předem moc děkuji za odpověd,hezký den.

Insti 22. 4. 2015

Uživatel: Anna, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Pokud jsem si všechno přečetla a viděla jsem školící videa. Jsem obeznámena s tím, jak insti test provést. Musím s tím testem i tak chodit? Děkuji

Příznaky HIV 22. 4. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den, chtel bych se zeptat, zda ustupujici dasne, zarudnuti dasni (gingivitida) zacinajici 2 mesice od potencialniho nakazeni muze byt priznakem infekce. Dekuji

Promoinfekce? 22. 4. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den, chtel jsem se zeptat, zda by se mohlo jednat o promoinfekci v pripade, ze jsem mel pred 4 a pul tydnem rizikovy styk (oralni i klasicky) bez ochrany. Asi do tydne jsem zacal mit problemy s bolenim varlat a s postupne se zvetsujici bolesti v krku. Dostal jsem ATB po 2 tydnech, ktera zitra dobiram, nicmene zadne pozitivni zmeny jsem si nevsiml. Dnes jsem byl na ORL a odesel jsem s podezrenim na lehci zanet hltanu. Teploty nemam, zvetsene uzliny take ne, ikdyz me trosinku pobolivavaji. Boli me svaly, klouby, zaludek, celkove se citim velmi unaven, bez chuti k cemukoliv. Dekuji za odpoved, Petr

testy 22. 4. 2015

Uživatel: tereza, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobry den jeste mam jedem dotaz jeste jsem cetla ze jedna holcina ma pritele turka a ten vedel vysledky testu za hodinu ale kdyz jsem byla pres 4 rokama na testech ja tak jsem musela cekat 3dny jak je to mozna myslim ze ceska republika je na tom lepe co se tyka zdravotnictvi tak proc tady musim cekat 3dny a nebo to nekde delaji taky tak rychle dekuji

libani 22. 4. 2015

Uživatel: tereza, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

dobry den nize jsem cetla ze se da nakazita s libanim kdyz oba maji praskly opar a jeden z nich je hiv pozitivni tak se chci jak je to velke riziko i kdyz jste tem spal ze se nikdo nebude libat s nikkim se zakrvacejicimi usty ale co kdyz to prasne pri libani a te krve neni moc jenom slabe krvaci jak velke je riziko nakazy dekuji

vyrazka 22. 4. 2015

Uživatel: julie, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den chtela bych se zeptat kdy se muze udelat na tele vyrazka a jestli se muze udelat i po 6tydnech a jak vyrazka vypada kdyz jsem se koukala na vas ves web tak se mi tam fotky nezobrazujou a kdyz se koukam pres prohlizec tak tam toho je moc a nevim ktery k tomu patri dekuji

oralny stik 21. 4. 2015

Uživatel: janko, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

v odpovedich na oralny styk pre pasivneho partnera odpovedate paušalne rovnako ... ctrl c..... ctrl v , mňa to fakt zujim teoreticky v odpovediach je ......teoreticky také vést k přenosu HIV, a to v případě poranění v ústech nebo na pohlavním orgánu. V praxi je však tento způsob přenosu HIV poměrně vzácný....... je tam spojka nebo..... nemala by tam byť spojka a...minimalne pre pasivneho partnera... čiže krv v ustach a ranka na organe pretože keby bola len ranka na organe a prišla by do stiku len so slinami k infekcii by nedošlo? a somozrejme poranenie musi mať krvacajuci chrakter pokiaľ je už nekrvacajuca ranka je rizikova? Ďakujem za odpoveď

HIV a solárium 21. 4. 2015

Uživatel: Dan, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den Chci se Vás zeptat jestli opalování se v soláriu je pro HIV pozitivního člověka nějak zvlášť škodlivé.Může mi jeho navštěvování třeba snížit hodnotu CD4? Děkuju za odpověď

Test 21. 4. 2015

Uživatel: Anna, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Ještě jsem měla dotaz, zda se při testování můžu nějak nakazit. (při testování doma INSTI testem) Například kdyby skalpel byl použitý a poté nějakým způsobem dodaný do mého balíčku, který jsem kupovala.

Test 21. 4. 2015

Uživatel: Anna, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Zakoupila jsem tedy test, jak píšete je lepší aby ho provedl zdravotník. Mám s ním jít tedy za svým praktickým lékařem nebo gynekologem? Nebo můžu s ním přijít na nějaké testovací místo např. do domu světla a nechat sestry aby mi ho udělaly? Děkuji.

test 21. 4. 2015

Uživatel: Denis, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den musim podstupovat test když probehlo nasledujici- setkal jsem se nahodne s mužem se kterym sme se chvili libali a nasledne sme si přiložili penisy k sobe a chvili masturbovaly ne do konce, nevim zda tam byl preejakulat myslíte že jsem provedl něco hodne špatného? dekuji moc Denis

počkat? 21. 4. 2015

Uživatel: Roman, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den sem ted 60 dni od ryzika mezi touto dobou sem užival asi 10 dni ibalgin 600 rozpustny ve vode 3x dene a jeden tyden kortikoidovou mastičku mam jit na test až po 3 mesicich? dškuji

Myslim ze jsem hiv+ 21. 4. 2015

Uživatel: milan, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

dobry den pane doktore po nechrenenem sexu jse u me obevili vsechny popisovene priznaky hiv primoinfekce nechal jsem se otestovat nekolikrat po 3,6,9, mesicich jsem stale extremne unaveny obcas mivam ruzne bolesti vtele boli me klouby hlava vym ze pisete ze v bezpriznakovem stadiu zadne priznaky nejsou ale ze se obevuji ruzne mirne zdravotni problemi a na druhou stranu pisete ze v medicine neni nic na 100 procent tak jak si mam byt jisty ze vysledek toho testu je spolehlivy. myslite tedy ze prima detekce viru je spolehliva ptam se vas proto ze kvuli jednomu riziku neprimou metodou na protilatky a antigen si nemuzu podle vas byt jisty a ja nemohu zit v tehle nejistote a zit z odpovedi ze vysledek testu po 3 mesic je spolehlivi kdyz na druhou stranu odpovidate ze v medicine neni nic na 100 procent takze se vas ptam jeste prosim jednou V NRL je moznost se testovat primou metodou bude tento vysledek spolehlivejsi nez metoda protilatky antigen preji vam pekny den a dekuji za odpoved

priznaky 21. 4. 2015

Uživatel: martin, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

dobry den, mozu byt priznaky uz 4 dni od nakazy? horucka a nevolnosti? mam strach

nakazeni 21. 4. 2015

Uživatel: gvzvz, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den, je nadmerny zapach z vaginy priznak HIV?

oralny stik 20. 4. 2015

Uživatel: janko, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

položil som tuto otazku ......... 1/pokial by vznikla na zaludi mala ranka s ktorej vyšla mikrokvapka krvi a o hodinu už z nej žiadna krv nevychadza moze byť potom miestom vstupu infekcie pri oralnom sexe 2/aky charakter musia mať poranenia v ustach a na penise aby doslo k prenosu pre pasivneho partnera ...... odpovedali ste mi všeobecne ale podla toho pokial uz z tej ranky netieklo mal by byť prenos pre pasivneho partnera nepravdepodobny ?

sex 20. 4. 2015

Uživatel: jan, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den, mal som sex s prostitutkou asi 3 minutovy a pouzil som dva kodnomy.. ani jeden sa neposkodil a po sulozi som si ho zlozil a utrel semeno vreckovkou. je riziko nakazy? dakujem

Leky a ovlivneni vysledku 20. 4. 2015

Uživatel: petr, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den maji na test vliv leky Depakine Chrono, Escitalopram a Rivotril? A jeste kdyz si pred testem dam na kuraz trochu alkoholu, bude to mit vliv na vysledek testu? Dekuji

otazka 19. 4. 2015

Uživatel: petr, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

dobr den, mal som sex s neznamou zeno. Asi 2 minuty oralny sex ona mne s kondomom, a potom 2 minuty vaginalny styk s ochranou.. k naruseniu kondomu nedoslo.. je mozne riziko? dakujem

plodnost 19. 4. 2015

Uživatel: Marek, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Je možné v cr jít na (vyprání spermatu)? Aby pozitivní muž nemusel ohrozit svoji přítelkyni a po případě kolik by to stálo .. Děkuji

otazka 19. 4. 2015

Uživatel: jaaa, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

dobr den, mal som sex s neznamou zeno. Asi minuty oralny sex ona mne s kondomom, a potom 2 minuty vaginalny styk s ochranou.. k naruseniu kondomu nedoslo.. je mozne riziko? dakujem

otazka 19. 4. 2015

Uživatel: jaa, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

dobr den, mal som sex s neznamou zeno. Asi minuty oralny sex ona mne s kondomom, a potom 2 minuty vaginalny styk s ochranou.. k naruseniu kondomu nedoslo.. je mozne riziko? dakujem

Test 19. 4. 2015

Uživatel: Anna, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dorbý den, chtěla bych se nechat otestovat. Mám přítele už rok a nechci ho měnit, jen jsem se chtěla nechtat otestovat. Znamená to, že s přítelem se teď musíme 2 měsíce chránit? Nebo můžu jít na testy nebo si koupit test v lékárně a udělat si ho? Když vím, že jsem s přítelem měla styk před týdnem? Ovlivní nějak to, že jsme měli sex výsledky testu?

Aktuální počet dotazů v databázi: 13194

Obrázek č. 169

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 190
Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

Obrázek č. 201

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Objednání besedy


Podpořte nás!

 
Obrázek č. 195

Česká společnost AIDS pomoc, z. s. je s projektem „Vznik a rozvoj Národní asociace pacientských organizací (NAPO)“ příjemcem grantu z fondů EHP2014–2021 v rámci programu Zdraví. Cílem projektu je posílení role pacientů a pozice pacientských organizací ve zdravotnickém sektoru. NAPO je při realizaci projektu vůči ČSAP z pozici partnera. Více informací o aktivitách NAPO najdete na www.silapacientu.cz.

Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


Obrázek č. 132

podporuje činnost Domu světla

Gilead


Obrázek č. 202
alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126
Obrázek č. 186
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.