On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

muze byt dite hiv 23. 7. 2015

Uživatel: lili, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den,chci se zeptat,jestli by mohlo nakazene dite nakazit svym detskym kartackem druhe dite,kdyz tam nebyla krev

primoinfekce 22. 7. 2015

Uživatel: mv, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

dobry den,muze byt priznakem primoinfekce jen nocni poceni?nebo musi byt vice priznaku?dekuji....

Dekuji 22. 7. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den mila poradno. Mam na Vas rychly dotaz. Mel jsem nechraneny styk... Sel jsem na test po 60dnech byl negativni. V tech dvou mesicich jsem uzival mast Aulin a mast Locoid. Zalekl jsem a sel jsem na test po 30ti dnech od minuleho tesu, tedy po 90ti dnech od rizika. Test negat. Mohu duverovat??? Na poradne jsem se docetl, ze kortikoidy nebo atb uz nevadi, pokud jde clovek na test 90 dni od rizika? Dekuji hezky vecer

Je Aulin kortikoid? 22. 7. 2015

Uživatel: Luky, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den, chtel bych se optat, jestli Aulin Gel ktery se maze pri bolestech slach, kloubu apod. Obsahuje "nimesulid" ... Zajima me, jestli spada mezi Kortikoidy nebo ne. V pribalove informaci o tom nic nepisi a gel je volne prodejny. Dekuji za odpoved a preji hezky slunny den

Jsem nakazena taky? 22. 7. 2015

Uživatel: Zuzana, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den, mam noveho pritele a zcela nahodou jsem zjistila, ze je hiv+. Bere leky Eviplera.(rakousko) Samozrejme kdyz jsem na nej uhodila, rekl mi, ze kdyz si udelam testy, budou negativni, ze mne nemohl nakazit, prave kvuli tem lekum, zeprej mu to ty leky nejak snizuji ten vir. Spali jsme spolu nekolikrat, nemam antikoncepci, takze si musi davat pozor, takze se neudela do mne. Dale jsme se libali, a delal mi oralini sex pusou. Bohuzel pri poslednim styku (stalo se ted naposeldy) jsem dostala menzes, takze po soulozi byla krev. Chtela jsem jsem se zeptat, jestli jsem nakazena taky? A co si o tom vesem myslite? Dekuji za rychlou odpoved

Návštěva kadeřníka 22. 7. 2015

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, byla jsem nechat syna poprvé ostříhat u kadeřnice. Je možná nákaza HIV, když mu vlasy na krku a kolem uší zastřihávala strojkem na vlasy (nevím, zda ho desinfikují)? Za ouškem má malé škrábnutí, ale myslím si, že to si udělal sám. Stříhání jsem zblízka sledovala a neviděla jsem, že by ho kadeřnice strojkem poranila. Ale i kdyby došlo strojkem k poranění a někoho z předešlých zákazníků by poranili taky, je možná nákaza HIV? Moc děkuji za odpověď.

příznaky hiv 22. 7. 2015

Uživatel: Lucka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den chtěla bych se zeptat, před 10 měsíci jsem měla nechráněný pohlavní styk a po dvou měsících se mi udělal pásový opar a po půl roce zas a teď po třech měsících znovu a ještě k tomu mám zvětšenou pravou uzlinu na krku a zvětšené uzliny v tříslech a předtím jsem měla asi tři měsíce bílí povlak na jazyku který nešel setřít a teď to šlo bez problémů.Může to být hiv. Děkuji a přeji pěkný den

Primoinfekce 21. 7. 2015

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Projevuje se primoinfekce u většiny lidí

Domací crp test 21. 7. 2015

Uživatel: Kuba, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,domácí crp testy odhalí vir či bakterie v těle.Pokud by byl člověk v primoinfekci a tento test si udělal,má alespoň malou šanci zjistit HIV,když vyjde virova nákaza?Popřípadě,když bakteriálni,je to malá naděje?A pokud jsou v primoinfekci nasazena atb,tak to HIV potlačí?Děkuji

Bradavice - možnost nákazy HIV - reakce na vaši odpověď 21. 7. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, děkuji za odpověď v rámci, které jste sdělili, že riziko nákazy HIV bylo. Konkrétně jste uvedli: pokud je jednalo o kontakt poraněné nohy s čerstvým spermatem, tedy, došlo ke kontaktu záhy po ejakulaci s poraněnou částí nohy - prosím o specifikaci, co se myslí poraněnou nohou v daném případě ..... jedná se o poraněnou nohu, když uběhlo 14 dnů po vypálení bradavice, tedy 14 dnů před tím než jsem šlápnul do sperma? ..... (místo, kde je bradavice, tak běžně od vypálení je hrubě strvdlá kůže, která se namočením změkčí a jakoby nabopná) - jedná se tedy o poranění, ránu nohy pro možnost nákazy HIV - za 14 dní tedy nedošlo k zahojení a jedná se stále o ránu nebezpečnou pro nákazu HIV - když jsem šlápl do čerstvého spermatu? ..... Jiné riziko jsem v gay sauně neměl .... byl jsem se tam poprvé podívat. Děkuji za odpověď

Teplota 21. 7. 2015

Uživatel: Josef, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Může být teplota 37 příznakem Hiv když jsem jí měl jeden den

Sex 21. 7. 2015

Uživatel: Ivan, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Je možné abych měl sex s ženou a nepamatoval jsi to kdybych byl pod vlivem alkoholu a tím mě nakazila

Nákaza 21. 7. 2015

Uživatel: Patrik, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Je pravda že při klasické vaginální souloži je větší pravděpodobnost nákazi z pozitivního muže na ženu než z pozitivní ženy na muže

Toaleta 21. 7. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den před 5-ti lety jsem masturboval na toaletě v bazénu když jsem byl hotov přikryl jsem penis toaletním papírem abych utřel sperma. Chci se proto zeptat jestli bych se mohl nakazit, na toaletním papíře jsem si krve nevšiml Díky za odpověď

Bradavice - možnost nákazy HIV 21. 7. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, mám na každé noze na chodidle, respektivě na spodních částech palců u nohou bradavice (cca 0,4 cm), cca před dvěma týdny jsem si je nechal vypalovat, k odstranění nedošlo, stále je tam mám. Po těch dvou týdnech jsem byl v gay sauně - vždy když se například osprchuju nebo šlapu ve vlhku, mokru, tak původně ztvrdlá kůže v místě bradavice se jako by nabopná, a je měkčí, a jako by se ta kůže v místě bradavice trochu zvětšila, nasákla vodou - poté jsem bohužel takto nasáklou bradavicí na noze šlápnul na sperma na zemi v té gay sauně - v páře/finské sauně a chvíli jsem v tom stál, pak jsme si to uvědomil a omyl si plosku nohy. Je možné se tímto nakazit HIV - přes takto nabopnalou, nasáklou bradavici na noze (je velká cca 0,4 cm - na dvou místech). Děkuji za odpověď.

Rychlý test po rizikovém styku 21. 7. 2015

Uživatel: Tom, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, měl jsem o víkendu nechráněný sex. Sice mě partner ujišťoval, že je zdravý, ale přece jen bych se rád ujistil, že je vše v pořádku. Je tzv. Rychlý test průkazný? A je vůbec možné jej někde v co nejbližší době provést? Má nějakou vypovídající hodnotu? Někdo mi říkal, že při rychlém zjištění pozitivních výsledků nějaká preventivní léčba do doby 2-3 měsíců než se může udělat klasický test? Děkuji za odpověď

Primoinfekce 21. 7. 2015

Uživatel: Lukáš, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, mohla by se případná primoinfekce objevit hned dva dny po riziku?Měl jsem chvilkový anální sex aktivní bez ochrany s mužem, žádnou krev jsem neviděl,jak velké riziko nákazy tu je? Díky

Primoinfekce nebo angína ? 21. 7. 2015

Uživatel: Adam, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, dnes v 5.týdnu po rizikovém orálním sexu pouze s preejakulátem se u mně objevily následující problémy: teplota 37,7 + bolesti v krku při polknutí, v krku mám také čepy + velké bolesti svalů na stehnech, zejména při chůzi + včera dva červené flíčky na rukou. Obvodní lékař mi diagnostikoval klasickou angínu a dal Duomox 1000. Mohla by se angína s čepy zaměnit s primoinfekcí? Jsem naprosto zoufalý, na test jsem chtěl jít za 8 týdnů, ale s antibiotiky musím déle? Dalo by se případně něco "vyčíst" ze sedimentace příští týden? Moc děkuji za odpovědˇ.

Riziko infekce primoinfekce horečk 20. 7. 2015

Uživatel: pepan, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, 4 října jsem měl rizikový nechraněný oralní sex s jednou ženou, ona mě kouřila. asi po 5 týdnch se u mě objevila horečka 38 po tři dny večer zatímco ráno to bylo jen 37,velice mě to vylekalo. ale pak měla horečku i sestra a otec, tak jsem si říkal, že to byla jen nějaká chřipka. Nyní se začínám obávat zda to nebyla primoinfekce HIV. Jaké je asi riziko?

Práce a HIV 20. 7. 2015

Uživatel: peter, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Prečital som to ale stále neviem či je zakladom vstupnej prehliadky test hiv pred nastupom do zamestnania? V ČR a v GB je to všeobecne nepriklad u lekára alebo len u tých chirurgickych odboroch - zubar ,chirug

Může být příznakem HIV deprese? 20. 7. 2015

Uživatel: Adéla, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat jestli může být příznakem HIV viru deprese. Setkáváte se s tím, že pacienti trpí nějakými psychickými potížemi než vůbec zjistí, že jsou HIV pozitivní?

zaměstnávání HIV+ osob v ČR 20. 7. 2015

Uživatel: peter, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

pýtal som sa ohľadne možnosti zamestnania u ľudí žijucimi s HIV ..... písal ste tam chirurg zubár v GB , pokiaĺ je to lekárska profesia všeobecne požadujú testy na HIV ako je to napríklad s prácou v ČR? pre takýchto ľudí?

Poševní sekret-event.nákaza 20. 7. 2015

Uživatel: Jiří, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den všem. Prosím,chci se zeptat,když proběhl vaginální styk s neznámou slečnou s kondomem a po souloži před jeho sundáním jsem viděl, že kondom již nebyl dorolovaný ke kořeni penisu a je tedy možné že na část penisu (nechráněnou kůži) dostal její poševní sekret,je zde možná nákaza takto přes kůži,kt.byla normální bez viditelného zranění? Trápím se velmi,zda kvuli tomuto chodit na testy a cekat tak nyni.Děkuji Vám a hezký den.

Nutná nákaza 20. 7. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat, dojde-li k souloži s HIV pozitivní osobou bez ochrany, zda je jasné,že bude ten druhý automaticky nakažen,nebo je možné,že k nákaze nemusí dojít?Vím,že stačí jeden styk,ale přesto,jestli nemusí k přenosu dojít?Děkuji

test po 10tyzdnoch 20. 7. 2015

Uživatel: peter, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, bol som na testovanie po 10 tyzdnoch od rizika. test bol negativny. Je to uz 100percentny vysledok? Nemozu sa este napr. do mesiaca vytvorit protilatky? a este jednu otazku by som mal: je mozne sa nakazit, ak druhy muz mal na bruchu svoj ejakulat a ja som po nom presiel so zaludom? (teda ak jeho ejakulat bol s kontaktom s mojim zaludom). Dakujem

test 20. 7. 2015

Uživatel: Lucka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Děkuji za odpověď, ( z 16.7 s názvem test. ) Odpovedela jste my ze na test mohu jit, ale ze to mam rict v predtestovem poradenství. Půjdu do laboratore kde se na nic okolo neptaji a zadny odborník ( poradce pritomen neni) pouze odberova sestra Tudiz to nikomu sdělovat nebudu a na test dle konzultace s vami půjdu, Ok?? Mohu jeste jednou poprosit slečnu o odpověď? Děkuji :)

Aktivní anální sex 20. 7. 2015

Uživatel: Mirek, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, na diskotéce jsme pod vlivem alkoholu provedl akitvní anální styk s neznámým mužem, bez kondomu, jen v podstatě asi minutu. Mám mít obavy z nákazy? Na test si zajdu za 2 měsíce, ale do té doby není možné podat třeba nějaké léky - slyšel jsem o postexpoziční profylaxi? Popřípadě, kde se obrátit na rady. Nevydržím dva měsíce jen tak čekat. Moc děkuji

dotaz 19. 7. 2015

Uživatel: Evik, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, červen 2008 jsem se vyspala s klukem. Kdybych se nakazila, měla bych nějaké příznaky?? Žádné nemám, mám to hodit za hlavu?? Jak dlouho bych žila, kdybych se nakazila?? Nikde jsem nenašla žádné informace, o něco níže byl dotaz a odpověď od pana Sobka, že už by měla stadium aids, kdyby se neléčila. Jak to tedy je u neléčených osob z důvodu, že to neví, že jsou nakaženi.

Masturbace 19. 7. 2015

Uživatel: Mastur, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den mam otazku honil som chalana a semeno mi vystreklo na ruku mal som tam malu ranku ktora nekrvacala bola velka ako od spendlika ale nekrvacala je mozne sa takto nakazit ked mi tam strekol semeno? A aka by bolo pravdepodpbnost keby takato mala ranka krvacala

Anální styk 19. 7. 2015

Uživatel: Přemek, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den,včera jsem třikrát. bez kondomu vnikl penisem do cizího muže, pouze vsunuti a vysunutí bez ejakulace.Mohl bych se takto nakazit kdyby byl HIV pozitivní.Dekuji

Roky 19. 7. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Měl bych po 7-9 letech příznaky

lieky 18. 7. 2015

Uživatel: mmmm, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, ak som tyzden uzival Paralen a Voltaren (tabletky), moze to byt prekazkou pri testovani? Dakujem

práce v zahraničí a požadavky na testy HIV 18. 7. 2015

Uživatel: peter, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

prosím Vás , keď niekto ide pracovať z cudziny do ČR alebo napriklad do veľkej britanie alebo do USA potrebuje predložiť vysledok HIV testov ako je to v jednotlivych krajinach?

Píchnutí o jehlu 18. 7. 2015

Uživatel: Hana, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké je riziko přenosu HIV infekce při nechtěnném píchnutí o subkutánní jehlu? Jehla byla předtím použita u 80leté pacientky. Děkuji

Oko 18. 7. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den dá se nakazit přes oko. Na rockovém festivalu vzal kamarád gumovou kytaru a hodil jí na mě a přitom na mě něco cáklo nevím co to bylo už byla tma po chvíli jsem si všiml muže který byl celý od krve,neviděl jsem ho že by kapal na tu danou kytaru. Mohl jsem se tedy nakazit Můžete mi prosím pomoc jsem docela vyděšený.

re: test po 13. týdnech dostačující? 17. 7. 2015


Děkuji panu doktorovi za odpověď na moji předchozí otázku. Přesto stále nevím co dál. Ohledně hepatitid jsem si včera po 103 dnech nechal udělat PCR testy (RNA, DNA). Pokud se některá z nich potvrdí, nebude můj HIV test po 94 dnech "100%"? Chápu, že to nemůže vědět nikdo. Tedy co pak dál? Čekat opravdu další cca 2,5 měsíců na HIV test, případně jít na PCR HIV (ačkoliv není pro diagnostikování doporučován) ? Dr. Handsfield na fóru Medhelp tvrdí, že v době dnešních testů by se jednalo o vzácný případ. A pokud jsou takové případy prokázány docházelo k nim dříve v 90.letech. Paní doktorka Moravcová z infekčního oddělení na Bulovce mi odpověděla, že test je spolehlivý (HIV protilátky jsou specifické). Tedy že test na 13 týdnech i při současné koinfekci ze stejné expozice neoddálí tvorbu protilátek. Děkuji za odpověď a radu zda se např. nechat testovat po 15 týdnech, 4 měsících atd. Přeji pěkný den.

Test HIV 17. 7. 2015

Uživatel: Marcela, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den v roce 2009 jsem měla nechránění styk.V roce 2013/2014 udělány 2x testy na HIV negativní.Mám se nyní obávat,že mám HIV nebo AIDS?Je možné projevu,až po tolika letech když testy byli negativní?Děkuji

test 16. 7. 2015

Uživatel: lucka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, rada bych se nechala testovat.Pohl.styk jsem mela 25.4 a na test bych potrebovala jit 24.7. V mezidobí jsem uzivala Atb a kortikoidy. ( pisete ze po 3 měsících, mohu o den drive)? Dekuji

Masturbace 16. 7. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den mohl bych se nakazit kdybych masturboval na veřejných toaletách a poté bych si žalud opřel o záchodové prkínko

Říznutí 16. 7. 2015

Uživatel: Jiří, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Takže při obyčejném Říznutí riziko není tak veliké

Aktuální počet dotazů v databázi: 14634

Obrázek č. 238
Obrázek č. 206

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Podpořte nás!

 

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 190
Obrázek č. 195

Česká společnost AIDS pomoc, z. s. je s projektem „Vznik a rozvoj Národní asociace pacientských organizací (NAPO)“ příjemcem grantu z fondů EHP2014–2021 v rámci programu Zdraví. Cílem projektu je posílení role pacientů a pozice pacientských organizací ve zdravotnickém sektoru. NAPO je při realizaci projektu vůči ČSAP z pozici partnera. Více informací o aktivitách NAPO najdete na www.silapacientu.cz.

Obrázek č. 214
Obrázek č. 142
Obrázek č. 186
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 55

a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 132

podporuje činnost Domu světla

Gilead


podpora regionálních checkpointů

Obrázek č. 204
Obrázek č. 228
Obrázek č. 229
Obrázek č. 231
Obrázek č. 233
Obrázek č. 208
Obrázek č. 202
alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 212