On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Virova naloz 26. 7. 2015

Uživatel: Zuzana, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den, mela bych jeste dotazy:1) Pritel je pozitivni, rika ze VN=0, CD4 je na hodnotach, jako u negativniho, zdraveho cloveka. Myslite si, ze mne i presto muze nakazit? 2) Co to znamena tyto udaje virova naloz a to cd4? 3)A dale bych rada vedela, zda pres tyto udaje se muze stat, ze test bude falesne negativni i po 3 mesicich? Myslim tim, ze budu infikovana, jenze se to nezjisti, a pak se ten vir probudi treba po 2 letech? Dekuji za odpovedi a omlouvam se, ze se ptam.

Test na HIV 26. 7. 2015

Uživatel: Standa, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, jakou spolehlivost má test udělaný 2 měsíce po rizikovém chování. Když člověk už čekal dva měsíce je lepší si počkat ještě jeden měsíc, aby to bylo spolehlivější nebo 2 měsíce už mi dost napoví, děkuji za odpověď a přeji příjemný zbytek dne. Standa

test 26. 7. 2015

Uživatel: milan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobry den, vsude se udava ze u negativniho testu je jistota 2 mesice, v pripade brani antb je doba 3 mesice. jak je to u pozitivnich testu? byva pozitivni jiz v dobe primoinfekce, nebo kratce po ni? zajima me test na protilatky v krvy, ne p24. zda treba v prubehu primoinfekce je test schopen v krvi protilatky zachytit? dekuji

Braní léků a doba testování 26. 7. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den , chtěl bych se zeptat zda je platný test na HIV po 90-ti dnech, když užívám léky na Crohnovu chorobu léky PENTASA 4x2 a současně každý den sním cca 4 až 8 stroučků česneku. Test po 90-ti dnech byl negativní. Děkuji moc za odpověď. Pavel

Vzajemna masturbace 26. 7. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den, s mým novým přítelem jsme se nedávno dostali k vzájemné masturbaci (pouze jednou), žádný jiný styk jsme zatím neměli. Pravda je, že se až tak moc neznáme... Při masturbaci jsme používali lubrikant. Všiml jsem si, že na jeho ruce, která byla v kontaktu s mým penisem, měl několik dní starou ranku asi 3x3mm, jako když se něčím rýpnete. Ranka se nacházela v dlaňové části, kde se napojuje palec k dlani. Z ranky krev netekla, byla několik dní stará, neteklo z ní nic, ani nevím, jak moc často se mohl touto částí dotkount mého penisu. Je pravda, že třel můj penis poměrně intenzivně. Na mém penisu žádné oděrky v té době ani pak nebyly (leda že by byly mikroskopické, okem neviditelné). Nemohl mě nakazit, když třel tak intenzívně? Jako že by mi to vetřel do žaludu nebo předkožky? Nemohlo z té ranky vytéct něco jiného co by mě infikovalo, co přes lubrikant samozřejmě nebylo vidět? S jeho krví ani spermatem jsem v kontaktu nebyl. (Jsem dost znepokojený. Srovnám-li to ale s články např o orálním sexu, tak se uvádí, že se nemá provozovat několik hodin po čistění zubů, kdy se sliznice kartáčkem poruší a že po několika hodinách, kdy se ranky od kartacku zaceli, pak je riziko menší, pokud je samozřejmě ustni sliznice bez dalších defektů). Velmi dekuji za odpoved.

Vztah s HIV+ člověkem 25. 7. 2015

Uživatel: Mirek, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, píšu Vám již podruhé, zatím jsem nedostal odpověď. Rád bych se zeptal, zda je možno nakazit se od HIV+ člověka, který užívá léčbu. Seznámil jsem se s jedním klukem a je strašně moc fajn a rád bych se s ním stýkal i dál. Rád bych se zeptal, zda v případě intimního sblížení je zde možnost přenos viru i na mě. Četl jsem nějakou studii, kde zkoumali přenos viru z HIV+ na HIV- člověka při nechráněném sexu a k přenosu nedošlo ani jednou. Neříkám, že chci praktikovat nechráněný styk, jen se chci zeptat, jaké je riziko přenosu viru z HIV+ člověka, který se léčí. Předem děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem, Mirek

Polibek 24. 7. 2015

Uživatel: Jarda, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dá se nakazit přes polibek nebo líbání

Jehla 24. 7. 2015

Uživatel: Milena, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den ,pracuju v nemecku v jednom hotelu kde máme masáže,kosmetiku atd. Na těchto místech se provádí i akupunktura. Cas od času jsem pozadana abych vynesla odpadkové koše atd. Jednou se mi stala taková nemila vec . Pres igelitovy pytel který jsem nesla v ruce jsem cítila na noze jakoby pichnuti. Jinými slovy kdyz jsem nesla pytel s odpadky ve kterém byly pravděpodobně i takhle jehly jsem se nejspíše o jednu z nich píchla. Můj dotaz z ni jestli je riziko velke kdyb opravdu šlo o jehlu. A další poddotazy jak dlouho by virus vydržel aktivní po použití téhle jehly. Pracuji jako pokojska a ma známa mi rikala ze parkrat našla v koši inzulinku. Kdyby se o ni píchla ne riziko veliké? Celkove vás moc prosím o podrobný popis či vyjádření míry či procentualniho vyjádření možnosti nákazy těmito spusoby. Děkuji mockrát

hiv test 24. 7. 2015

Uživatel: martin, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

dobry den mam na vas prozbu jelikoz si myslim ze jsem se nakazil protoze u me probehli dost nespecificke problemi ktere jsem mel po nechranenem sexu a byli totozne z temi co popisujete na vasich strankach podstoupil jsem test jiz nekolikrat i kdyz na vasich strankach pisete ze neni potreba ho opakovat ale i presto jsem ho pro svuj klid udelal vzdy vysel negativne dokonce i po vyce jako 1roce ale telo se porad chova divne obcasne brneni koncetin sucha pokozka-supinata odlupujicise na ruznych castech tela prujmy atd.pokud test dokaze zachytit 95 procent lidi po trech mesicich porad zbyva tech 5 ktery neodhali dokonce jsem ve vasi poradne cetl prispevek ktery byl bouzel smazan ve kterem se dotycny ptal na spolehlivost testu ke kteremu se vyjadrovali specialisti jako je pan doktor machala a dalsi a i tito lide nemeli udajne spolecny nazor na spolehlivost testu tak co podle vas ma delat clovek ktery je v teto situaci a neni si jisty sam sebou ??? dekuji za precteni a odpoved pekny den vam preji

spolehlivost testu - antibiotika 24. 7. 2015

Uživatel: Lenka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, měla bych dotaz. Chtěla bych jít na test HIV, ale v současné době beru antibitoka. Po dobu užívání antibotik se snižuje spolehlivost testu? A po jaké době po dobrání antibiotik mohu podstoupit test, aby byl spolehlivý? Moc děkuji

Test 24. 7. 2015

Uživatel: Ríša, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Michale, moc Vám děkuji, stačí alkohol a chvilka může jedinci změnit život, vůbec nevím, co mě to napadlo, snad bude vše v pořádku, s tím mužem jsem se spojil a tvrdí, že není HIV pozitivní, ale přesto potřebuje člověk jistotu a tu mi dá ten test. Přeji hezký víkend a ještě jednou děkuji za odpověď.

Test 24. 7. 2015

Uživatel: Ríša, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, 19.7. jsem měl nechráněný anální styk s mužem v aktivní roli, jen asi 20 sekund bez ejakulace, chci jít na test, píšete, že vhodná doba je 2 -3 měsíce po riziku, užívám atb asi týden a lékař mě objednal na test začátkem září s tím, že protilátky se vytvoří po měsíci.? Tak nevím, zda tedy bude test spolehlivý? A mohu se jen zeptat, jak velká pravděpodobnost eventuální nákazy tu je po popsané praktice, kdyby byl HIV pozitivní? Moc děkuji.

sliznice v ustech 24. 7. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Diky za odpoved,vydesilo me prave, ze to je casty priznak hiv infekce,tedy pokud se mi to na sliznici vytvari zhruba trictvrte roku po rizikovem chovani,obavat se nemusim(jedna se o neco jineho?)Pavel

uzliny 24. 7. 2015

Uživatel: Simca, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dekuju Mychale,o priznak HIV se tedy obavat nemusim?(bolesti jsem mela ale bez zvetseni) ,jeste jednou diky.

uzliny 24. 7. 2015

Uživatel: Simca, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den,sleduju tuto diskuzi a zajimaji me odpovedi na uzliny.Ale nikde nepisete odpovedi jestli pri nakaze virem hiv uzliny mohou jen pobolivat,nebit nijak zvetseny,nebo musi byt zvetseny diky nahromadinym bylym krvinkam a bolet,krasny den Simca Praha

Bolesti v krku 24. 7. 2015

Uživatel: Milos, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

..pane Jettmare,ty bolesti v krku se u me objevuji zhruba pul roku az trictvrte po rizikovym chovani,jedna se o spojitost s nakazou,nebo neco jinyho,dekuju a take preju pekny vikend

sliznice v ustech 24. 7. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den vazeni,rok po rizikovem chovani,se mi vytvari byli povlak na sliznici v ustech a takovy jakoby hruby skraloupek,muze se jednat o nakazu hiv, nebo rok po riziku bych mel byt zcela bez priznaku,ci se muze jednat(byla sliznice)o jinou moznou nemoc?,krasny den..

priznaky 24. 7. 2015

Uživatel: Katka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dekuji za odpoved,po tech par tydnech primoinfekce,kdyz se pak u me objevuji nejake problemy rekneme pul roku- rok od mozne nakazy se nejedna a je to souvyslost s jinou chorobou?

Bolesti v krku 24. 7. 2015

Uživatel: Milos, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den.Jedna se o zanet hltanu zpusobene primoinfekci hiv,pokud se opakuji bolesti v krku,bez teplot?dik za odpoved

Krevni obraz 24. 7. 2015

Uživatel: Olda, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den,je mozne povazovat za alarmujici (moznost nakazi virem hiv)i pri beznem krevnim obrazu zvisene byle krvinky ve vysledcich krevniho obrazu?dekuju za odpoved

Nakaza 24. 7. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den,je mozne pozorovat na sobe nejake priznaky po mmozne nakaze jeste pul roku nebo rok po mozne nakaze hiv?

Zineryt 24. 7. 2015

Uživatel: Katka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, může ovlivnit výsledek testu dlouhodobé (asi měsíc) užívání roztoku na akné na obličeji, konkrétně Zineryt? Děkuji za odpověď

Můžu si HIV přinést domů na botě? 24. 7. 2015

Uživatel: Šárka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, když chodím v botách po městě a není vyloučeno, že jsem za ten celý den třeba nešlápla do kapky krve nebo nějaké jiné tělní tekutiny v malém množství (do kaluže krve určitě ne, to bych si všimla), je teplo a sucho, můžu si takto zanést hiv domů? Zapomněla jsem se přezout a chodila jsem tak i chvíli doma, po kuchyni atd. Pak jsem si dělala večeři a spadl mi na podlahu kus chleba, já ho z té podlahy omylem snědla místo abych ho vyhodila (chtěla jsem ho dát psovi, ale zapomněla jsem na to). Takto se nedá nakazit? žádnou krev jsem neviděla

uzliny 24. 7. 2015

Uživatel: Liba, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den,prodelala jsem 5denni prujem,horecka mi vyskocila jednou na 2hod na 38st,jinak bez horecek,pobolivaji mne uzliny(ne pravidelne-v nejakem case se vzdy ozvou) na krku,podpazdi trislech,bez jakehokoliv zvetseni,muze to mit spojitost s nakazou,nebo se jedna o nejaky jiny zdravotni problem?liba

priznaky 24. 7. 2015

Uživatel: Katka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den,jestlize clovek prodelal primoinfekci,za jak dlouhou dobu se zacnou objevovat zas nejake priznaky?pul roku,rok,ci dele od primoinfekce?,nebo se priznaky objevuji stale,postupne?a o jake se jedna?dekuju Katka

Říznutí 24. 7. 2015

Uživatel: Markéta, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, objednala jsem si v čínské restauraci jídlo sebou. Pár minut po jsem se při rozbalovaní jídla řízla do prstu o víčko, bylo s ostřejšími hranami. Je možnost nákazy, kdyby se to samé stalo před pár minutami prodávajícímu. Děkuji

Primoinfekce 23. 7. 2015

Uživatel: Filip, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den,před 14.dny jsem měl nechráněný sex se ženou.Druhy den po sexu se se dostavil neustálý pocit dojít si na malou.Po pár dnech pití URL. Čajů to lpřešlo.Poté se mi udělal knedlik v krku a lechce mě začalo skrabat v krku+občasný vlhky kasel(cca 1 týden po sexu) + se objevili bílá místa na mandlích a hltanu.Po bezne dostupnych lecich neprisel posun k lepsimu ani k horsimu.Trva to uz tyden.Myslíte že by mohlo jít o příznak primoinfekce HIV?Teplotu,zvětšené uzliny ani jiné priznaky nemám.Jen občasne návaly horká ale ty budou asi ze stresu.Předem děkuji moc za odpověď.

Dostupnost lecby pri praci v zahranici 23. 7. 2015

Uživatel: Miki, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den. Kvuli dlouhodobym starostem se zamestnavateli v CR a problemy s jejich platebni schopnosti jsem se rozhodl na cas odcestovat za praci do Spojeneho kralovstvi (UK). Nejaky cas zde jiz na castecny uvazek pracuji a konecne jsem za poctivou praci slusne zaplacen. Nyni vsak resim vazny problem zda kdyz se prihlasim k pojisteni zde v UK a tim padem by mi mela docasne zaniknout povinnost platit zdravotni pojisteni v CR budu dostavat od sveho lekare leky na HIV jako doposud. Ano ci ne? Je nejaka moznost platit z toho duvodu i zdravotni pojisteni v CR, nebo jsem se tim, ze jsem si nasel dobrou praci v UK odsoudil k rychlejsimu konci protoze nebudu mit narok na leky? Nemam nyni problem s placenim klidne i dvou pojisteni, kdyz se vsak zas vzdam dobre prace, tak se muze stat, ze nebudu mit na placeni pojisteni ani jednoho. Prosim o nejakou kloudnou radu ci informaci kam se nejlepe obratit. DEKUJI.

Lahev 23. 7. 2015

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Mohl bych se nakazit kdybych se napil ze stejné lahve jako Hiv pozitivní

MOHU? 23. 7. 2015

Uživatel: Magda, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Mohu se jít nechat testovat po 75 dnech od možneho ryzika a bude muj výsledek spolehlivý? děkuji

mam se obavat či ne? 23. 7. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den chci se k vám jít otestovat nemusím se obávat že by třeba u vás došlo k přenosu při odběru krve? děkuji

HIV test, co to znamena? 23. 7. 2015

Uživatel: Zuzana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, nechala jsem se testovat a v protokolu o vyšetřeni je napsano: Vyšetřeni: HIV-Architect - Krev HIV 1,2 Ab/Ag ...... negativni Smim se prosim zeptat, co to znamena to Architect a to Ab/Ag a zda je test 100%? Byl to rychlotest, s vysledkem za 2 hodiny. Dekuji moc za odpoved.

Jeste jedna otazka k memu predchozimu dotazu: jsem nakazena taky? 23. 7. 2015

Uživatel: Zuzana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, byla jsem na testech, dnes, byl negativni. Vim, ze musim jit jeste jednou, kvůli lhute posledniho styku. Chtela jsem se zeptat, můzu brat, i negativni test na dobu 2 mesicu nazpatek, nebo musim brat vylozene lhutu 3 mesice? Nemocna jsem nebyla, zdrava jsem, nic jsem neprodelala zadnou nemoc, antibiotika jsem taky nebrala. Ze ten vysledek je proste negativni i pro styk 2 mesice nazpatek? Neslo by jit na testy uz za 2 mesice?? Dekuji za odpoved.

Usta 23. 7. 2015

Uživatel: Milan, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

....to nevim jestli jsem nebo nejsem hiv pozitivni,proto jsem se ptal jestli tento priznak musi vzdy znamenat priznak viru hiv,nebo se muze jednat i ojinou chorobu.

mozna nakaza 23. 7. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

jeste jednou dekuji,myslel jsem prave kdyz mackala gel z tuby,ze na povrchu tuby mohlo neco zustat,kdyz gel z tuby stirala...Petr

Usta 23. 7. 2015

Uživatel: Milan, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den,dela se mi v posledni dobe v ustech na sliznici,na rtech,nahore na povrchu jazyku byli povlak.Jedna se vzdy o priznak hiv infekce nebo se muze jednat o jakykoliv priznak jine choroby(byl jsem pred 6lety okologicky lecen)mockrat dekuji za vas cas a vasi odpoved Milan,Ostrava

mozna nakaza 23. 7. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

dekuji za odpoved,jeste jeden dotaz..mam chapat vasi odpoved tak ze by gel pouzila na nejakeho muze a potom od nej na jineho?..(myslel jsem gel vymackany primo z tuby jen na mne)dekuji Petr

mozna nakaza 23. 7. 2015

Uživatel: petr, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den,mel jsem (ne)sex s prostitutkou.Slecna mne uspokojovala pouze analne,mnou donesenym vybratorem na ktery jsme jeste navlekly kondom a pouzily gel.Mohlo proto dojit k mozne nakaze?dotykem,potem,pritomnosti viru v gelu,...nebo jakymkoliv jinym zpusobem?)dekuji za odpoved Petr

Spolehlivost testu 23. 7. 2015

Uživatel: KB, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,muze lek Prestarium NEO ovlivnit vysledek testu? Domnivam se,ze nepatri mezi ATB ani kortikoidy. Dekuji za odpoved

9.týden 23. 7. 2015

Uživatel: Robin, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, můžu jít na test 9. týden po riziku a považovat jho výsledky za 100 %, i když jsem v 5.týdnu užíval atb? Děkuji

Aktuální počet dotazů v databázi: 14754

Obrázek č. 240
Obrázek č. 206

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Podpořte nás!

 

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 190
Obrázek č. 195

Česká společnost AIDS pomoc, z. s. je s projektem „Vznik a rozvoj Národní asociace pacientských organizací (NAPO)“ příjemcem grantu z fondů EHP2014–2021 v rámci programu Zdraví. Cílem projektu je posílení role pacientů a pozice pacientských organizací ve zdravotnickém sektoru. NAPO je při realizaci projektu vůči ČSAP z pozici partnera. Více informací o aktivitách NAPO najdete na www.silapacientu.cz.

Obrázek č. 142
Obrázek č. 186
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 55

a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 132

podporuje činnost Domu světla

Gilead


podpora regionálních checkpointů

Obrázek č. 204
Obrázek č. 228
Obrázek č. 229
Obrázek č. 231
Obrázek č. 233
Obrázek č. 208
Obrázek č. 202
alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 212