On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Reakce 16. 7. 2015

Uživatel: Jiří, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Myslel jste poskytnutí první pomoci při vážnějších autonehodách ?

Priznaky Hiv 16. 7. 2015

Uživatel: Lukaš, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den, Pred 7 dnami som mal chraneny sex so zenou a nechraneny oral pri ktorom som bol ja aktivny a ustamy stimuloval prirodzenie zeny. Po 3 dnoch ma začalo boliet hrdlo a a o 2 dni nastupili aj mierne teploty a unava. Momentalne (7 den) mam bolesti hrdla a miernu teplotu. Žiadne afty ani zvacsene uzliny nepozorujem. Je mozne ze sa jedna o priznaky nakazi HIV po tak kratkej dobe? Za odpoved dakujem.

Sex s prostitutkou 16. 7. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den. Mám dotaz, měl jsem sex s neznámou dívkou (společnicí).Orální sex s kondomem a soulož poté též s tímto kondomem. Slečna použila od počátku sexu lubrikant. Kondom ale nebyl dotažený až ke kořeni penisu ..necelá třetina nechráněna a po vyjmutí penisu jsem bohužel nekontroloval zda nebyl někde kondom naprasklý třeba na špičce. Zda si to alespoň slečna ohlídala,nevím.Mám teď hrozný strach z HIV..je možná nákaza v takovém případě?Moc Vám děkuji za odpověď.Hezký den.

Opar 16. 7. 2015

Uživatel: Petra, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, velmi vášnivě a dlouho jsem se líbila s neznámým mužem, mám na rtu opar, prasklý strup a mírně tekla krev, pokud by byl ten muž HIV pozitivní mohla bych se případně takto nakazit? Děkuj za odpověď. Přeji hezký den.

hiv test 15. 7. 2015

Uživatel: martin, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobry den asi o tri dotazi nize odpovida pan doktor prochazka na dotaz ohledne spolehlivosti testu na hiv nekdo se tam pta na moznost neodhaleni hiv po 3,6 mesicich a mozna i 1 roce od rizika jelikoz jsem byl nebo jsem v podobne situaci pokud ten test teda nemusi tu infekci odhalit co ma dotycny nebo dotycna osoba delat ?? jelikoz mam porad zdravotni obtize ne zavazne zatim nejvice prujmi ruzne poskozeni pokozky atd. a vse se zacalo obevovat po nechranenem pohlavnim styku a stale to pretrvava tak co mam delat prosim poradte pan doktor tam dokonce napsal ze to nebylo odhaleno i dva roky pokud se nepletu prosim o radu co mam delat dekuji vam preji pekny den

test 15. 7. 2015

Uživatel: duuuusss, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dakujem za odpoved. Takze mozem negativny vysledok po 2,5mes. ratat za absolutne definitivny? Docital som sa niekde, ze protilatky sa mozu vytvorit aj neskor (napr. po 6 mesiacov) a pritom HIV test vykazoval negativitu. Dakujem

Reakce 15. 7. 2015

Uživatel: Jiří, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Chcete říct že abych se nakazil poraněním o plot musela by se hiv pozitivní osoba poranit také a krev by musela téci do čerstvé rány ?

Krátky styk bez vyvrcholení 15. 7. 2015

Uživatel: kamila, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, minulý týden došlo k mému sexuálnímu sblížení s mužem, kterého jsem znala velmi krátce a prakticky o jeho dosavadním životě nic nevím. Došlo k velmi krátkému nechráněnému styku, neboť jsem soulož prakticky hned v první minutě přerušila právě z obav z nechtěného těhotenství/viru HIV. K ejakulaci tedy vůbec nedošlo, prakticky jsme skončili hned na začátku. Chtěla bych se zeptat, jak vysoká je možnost nákazy virem HIV při styku bez vyvrcholení. Poranění sliznice jsem nezpozorovala. Děkuji za odpověď.

Spolahlivost testu po 10 tyzd. 15. 7. 2015

Uživatel: duuuusss, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, prosim vas, je mozne sa spolahnut na negativny vysledok HIV testu po 10 tyzdnoch od rizikoveho spravania? Cital som, ze protilatky sa mozu v tele cloveka prejavit aj neskor, ako napr. 10 tyzdnov (a pritom test bol negativny).Dakujem

Pomoc 15. 7. 2015


Hezky den pan Procházka chtel bých se zeptat : mnel jsem riziko orálny styk ja v pasívny rolí,krvaceni ani poskedeni penisu jsem si nevsiml,no za ale mnesic ,dva jsem dostal zánet dutín a do ted mám zvacsene uzliny na krku pravej strane a pod uchem,pak jsem sel na operaci dutín to bylo pul roce od rizika,presne 186 dnu po riziku jsem byl na predoperacnym vyšetrením kde mi bylo take delám test ma hiv syfilis hepatitida,vSe negativny,mužu temto výsledkum po 186 čiže Vice jak pul roku po riziku 100%duverovat? Dekuji pjekne ,vážim si vasou práci.

Uzliny 15. 7. 2015

Uživatel: Věra, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den,píšete,že pokud je zduřelá uzlina pouze na krku o primoinfekci se nejedná.Musely by být tedy zduřelé i ostatní.Jsem bez teplot,4. týden bolest v krku,zduřelá uzlina a kašel.Děkuji

Prosba 15. 7. 2015

Uživatel: Lukas, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den. Prosim Vas o odpoved! Mozne riziko bylo v srpnu 2014... Mel jsem celkove nachlazeni bolest v krku, nic zvlastniho. V lednu byla chripkova epidemie a ja mel horecky cca tyden. A uz asi vice nez 14 dni, mesic ( ted ) mam vyrazku vypada to jako ( husina ) male pupinky v podpazi, na kolenou, v trislech.. Mazu ruzne masti a nic nezabira :(.. Strasne to svedi! Nekdy mi prijde, ze je to min... Asi bych se nachazel uz v "bezproznakovem obdobi" muze se jednat o hiv?? Nic jineho mi neni.. Dekuji L.

dotaz 15. 7. 2015

Uživatel: hanuli, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, 7 roku od možné neléčené nákazy??? Někde uvadí pomalu smrt a někde, že se to nemusí projevit. Někde jsem četla, že divka zemřela po 5 letech od nákazy, někde 2 roky. Je možné, že 7 let by se nic neprojevilo?? Po 7 letech už bych měla aids??

Primoinfekce 15. 7. 2015

Uživatel: Kryštof, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně projevů primoinfekce. V průběhu 3. týdne po rizikovém orálním styku se mi objevily v ústech afty na dásni a jazyku / po 3 dnech zmizely / a v průběhu 4. týdne mě bolí v krku bez teplot a únavy. Po 3 měsících si zajdu na test, jen bych rád Váš názor. Můžou být příznaky takto za sebou v každém týdnu "něco" ? Nemusí být teplota ? K ejakulaci nedošlo, možná byl v ústech preejakulát - vím, že v něm byl virus HIV doložen, ale je znám někdo z praxe, kdo se nakazil právě z preejakuátu? Děkuji a přeji hezký den.

test po 13 tydnech 15. 7. 2015

Uživatel: mmm, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Chtěl jsem jen reagovat na odpověď MUDr. Prochazky, tykající se dotazu Petra a validity výsledků hiv testu po 3 měsících. Osobně jsem zazil zcela různá sdělení lékařů, které jsem v poslední době navštívil kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím. Praktický lékař a orl lékař mi řekli, že mé hiv testy po 3 měsících jsou spolehlivé, MUDr. Machala jako vedoucí AIDS Centra na Bulovce, se kterym jsem hovořil pouze telefonicky mi sdělil, že nejsou poradna, nicméně mne vyslechl a řekl, že falešně negativní výsledek po 3 měsících je nepravděpodobný, ale také řekl, ať zajdu na testy ještě za půl roku od mého testu po 3 měsících a odkázal mne, ať jdu věc konzultovat do Hiv centra v místě bydliště. Osobně jsem tedy byl za MUDr. Zjevíkovou, vedouci centra v Ostravě a ta mě vyšetřila a uvedla, že negativni test po 3 měsících je dobré znamení, ale ať jdu ještě pro jistotu na test za dalšího půl roku. No a prozatím nakonec jsem byl na hiv test po 6 měsících od rizika, na nástěnce krevního centra bylo uvedeno, že se má testovat po 1,3 a 6 měsících, primář tohoto centra mi řekl, že test po 6 měsících bude definitivní, test jsem absolvoval s negativním výsledkem, ale vedoucí laboratoře mi uvedla, at příjdu na test ještě raději po 1 roce od rizika, např. z důvodu napadení jiným kmenem viru. Vsichni lékaři znali vysokou míru mého rizika, 'příznaky', výsledky nejrůznějších krevních testů i přetrvávající potíže-mj. soor. Čili nejen v Buďejovicích se nebere rozhodnutí mezinárodních zdr. Organizací o jistotě testů dogmaticky. Čemu má pak člověk věřit?

Množství 14. 7. 2015

Uživatel: Iva, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Chtěla jsem se zeptat kolik je tzv. "Infekční dávka " krve

Poranění 14. 7. 2015

Uživatel: Jarmil, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den jednou jsem se poranil o plot, tak do 2 minut jsem danou ránu zalepil náplastí chci se zeptat jestli bych se nakazil. A nikdo jiný mi do mé rány nekapal svojí čerstvou krev. je to pár měsíců tak si už něco nepamatuju

Kouření 14. 7. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli jsem se mohl nakazit když jsme s kamarády kouřili marihuanu

Dodatek 14. 7. 2015

Uživatel: Jarda, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

A jestli bych měl kvůli polibků nebo líbání jít na testy

Polibek 14. 7. 2015

Uživatel: Jarda, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den byl někdy zaznamenán přenos přes francouzské líbání nebo polibek ?

Bez teploty 14. 7. 2015

Uživatel: Mirek, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, mohla by být primoinfekce zcela bez teplot a k tomu 2 dny bolení v krku, žádné jiné příznaky ve 4.týdnu po orálním riziku? Děkuji

Oralni sex mezi muzi 14. 7. 2015

Uživatel: Carlos, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den,vim ze na toto tema uz zde bylo hodne otazek i odpovedi,ale i presto bych se rad zeptal,Jelikoz kazda odpoved je ruzna.Jednou jsem mel oboustranny oralni sex s muzem.Bylo to bez ejakulace a myslim ze i bez zraneni na penisu ci v ustech,ale zajima me zda se muzu nakazit kdyz tam byl pouze vytok preejakulatu zda se mam vazne obavat nakazy ci nikoli?Zkratka zda z oralniho styku mezi muzi bez vystriku mohlo dojit k nakaze?Popravde kvuli tomu nemohu moc dobre spat.Predem moc dekuji za odpoved.

Hra doplnění 14. 7. 2015

Uživatel: Jiří, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Takže ani na testy chodit nemusím ohledně toho mého problému s hrou z 13.7 jak jsem se vás ptal

teplota 14. 7. 2015

Uživatel: Honzík, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat...jak velká musí být teplota, aby se jednalo o primoinfekci ? děkuji :)

Sex 14. 7. 2015

Uživatel: Pepa, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den je možné aby mě žena v noci uspokojovala zatím co bych spal a neprocitnul při tom a tím mě nakazit

Spolehlivost testu 14. 7. 2015

Uživatel: Eva, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, můžu považovat výsledku testu po osmém týdnu od rizika za naprosto spolehlivé, nebo je třeba ještě po dvanáctém týdnu znovu. Děkuji

Možnost přenosu HIV při vaginálním výplachu. 14. 7. 2015

Uživatel: Pája, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnost přenosu HIV při vaginální irigaci. Nevyměněná poševní rourka.( Nevydezinfikovaná ). Použití na další klientku. Děkuji za odpověď.

Prenos potem 14. 7. 2015

Uživatel: Mirka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den,je mozne se nakazit potem?pri pohlavnim styku(s ochranou)byl muj partner uplne zpoceny,tudiz se zpocenou rukou dotykal penisu a ochrany.Je mozne se nakazit potem i kdyz je ho hodne?dekuji za odpoved...

Uzliny 14. 7. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den,co kdyz mne uzliny jen boli nebo obcas pobolivaj,ale nejsou nikterak zvetsene?dekuji Jirka

Marihuana 14. 7. 2015

Uživatel: Jana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den včera vecer jsem měla po dlouhé době větší množství např marihuany a dneska jdu na testy hiv může to ovlivnit můj výsledek dekuji

Bolest v krku 13. 7. 2015

Uživatel: Matouš, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Zdravím vás, 3. týden po riziku - orál s mužem, pouze preejakulá,t mě začalo bolet v krku - asi 4 dny, bez teplot, možní trochu uzlina na krku, žádné jiné příznaky. Mohl bych být nakažen? Děkuji

uzliny 13. 7. 2015

Uživatel: Karl, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den, chci se zeptar..jak vypadaji zdurele lymfaticke uzliny pro presdtavu :) jako zvetseni uzlin na krku napriklad znamena bouli na strane krku? V podpazi a trislech ? dekujii

Hra 13. 7. 2015

Uživatel: Jiří, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, na základní škole jsme hráli hru a když někdo prohrál tak jsme ho bouchli 20-ti korunou přes klouby, po chvíli hraní jsme měly klouby malinko poškozené ( krev nestříkala pouze to byla jakoby malinká ranka) proto se chci zeptat jestli jsem se mohl nakazit

příznaky 13. 7. 2015

Uživatel: samir, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat asi 5 týden po rizikovém sexuálním styku mam rýmu, únavu, teploty nemam..mohou to být příznaky primoinfekce, děkuji, krásný den

Příznaky 13. 7. 2015

Uživatel: Roman, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den,4. týden po rizikovém anonymním orálním styku bez ejakulace do úst se objevily bolesti v krku již 3. den,zpočátku bez teplot,nyní zvýšená,mírně nateklá uzlina v krku.Mohlo by se jednat o příznaky možného HIV?Moc děkuji za odpověď.

Testovani při užívání antibiotik 13. 7. 2015

Uživatel: Bara, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěla bych se jít nechat testovat jsou to už tři měsíce od rizikového chování ale v průběhu tech tři měsíců jsem užívala antibiotika -augmentin cca týden bude výsledek testování spolehlivý?nebo mam ještě počkat? Děkuji za odpověď

test po 13. týdnech dostačující? 13. 7. 2015


Dobrý den, omlouvám se za další dotaz. Již jsem se ptal jestli je výsledek HIV testu po 94 dnech (CMIA) spolehlivý. Žádná ATB. a kortikoidy. Po 94 dnech také testy na syfilis, Hep B/C (protilátky) negativní, ale vím že sérokonverze je až 6 měsíců. V době od 90 dne pozorovány některé příznaky hepatitidy (bolest břicha, okrová stolice, únava, opět motání hlavy). Stále se obávám o platnost HIV testu pokud se prokáže některá hepatitida. Na dotaz na testování na infekčním oddělení JČ nemocnice mi bylo zděleno ať se po 3 měsících neraduji, že jsem měl jít až za 6 měsíců. Jinde mi řekli že v případě koinfekce hepatitidou může být test validní až po 1 roce! Prosím Vás moc o radu, věřím že máte největší zkušenosti s testováním. Bohužel jsem se dostal do bodu 0. Otázka tedy je: zda jste se setkali v praxi s testem neg. po 3 měsících, který se v případě koinfekce hepatitidou otočil na pozitivní po dalším přetestování? Děkuji moc za Vaši odpověď a přeji pěkný den.

Spolehlivost testu 13. 7. 2015

Uživatel: Koala, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, byla jsem na testech po 2 a 3 mesicich a oba byly negativni. Pro dlouhodobe vysoke CRP jsem absolvovala nekolik vysetreni, kde mi byl zjisten zanet ve streve a dale Helicobacter. Oboji u me pravdepodobne probihalo jiz pri testovani. Mohu i pres to povazovat testy po 3 mesicich za spolehlive? Dekuji za vasi odpoved.

Vodní dýmka 12. 7. 2015

Uživatel: Robert, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den měl jsem vodní dýmku s osobou se kterou jsem se zrovna seznámil.Neviděl jsem žádnou krev na náústku. Mohl jsem se tedy nakazit ?

hiv test spolehlivost?? 12. 7. 2015

Uživatel: milan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobry den pane doktore chci se zeptat po nechranenem pohlavnim stiku se u me obevili priznaky ktere se popisuji u primoinfekce nechal jsem se otestovat 3 mesice po riziku test negativni ale jelikoz dnes je to rok a pul a pretrvavaji ruzne zkoro jako by zanedbatelne problemi ruzne kozni problemi a dost caste prujmi sel jsem na test znovu asi po roce a pul test byl opet negativni ptam se vas je mozne ze by test tu infekci nezachitil ?? prosim o odpoved ano nebo ne nevim co mam delat jestli se stale testovat nebo jak to resit ???prosim o pravdivou odpoved stava se to ze test tu infekci nezachyti nevim cemu mam verit na internetu najdete ruzne informace a ja nevim co delat mnohokrat vam dekuji

Aktuální počet dotazů v databázi: 14754

Obrázek č. 240
Obrázek č. 206

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint

Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Objednání besedy

Pro školy a školská zařízení nabízíme objednání besedy s lektorem . Vyberte si snadno a rychle termín, který Vám vyhovuje nejlépe. Besedy se konají v Domě světla v Praze nebo naši lektoři přijedou za Vámi do školy.

Podpořte nás!

 

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 190
Obrázek č. 195

Česká společnost AIDS pomoc, z. s. je s projektem „Vznik a rozvoj Národní asociace pacientských organizací (NAPO)“ příjemcem grantu z fondů EHP2014–2021 v rámci programu Zdraví. Cílem projektu je posílení role pacientů a pozice pacientských organizací ve zdravotnickém sektoru. NAPO je při realizaci projektu vůči ČSAP z pozici partnera. Více informací o aktivitách NAPO najdete na www.silapacientu.cz.

Obrázek č. 142
Obrázek č. 186
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 224

Program pomoci uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, prevence a léčba HIV/AIDS) na území hl. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 55

a na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny v oblasti zdravotnictví (testování, preve-
nce a léčba HIV/AIDS) na území l. m. Prahy pro rok 2023 – UNICEF

Obrázek č. 132

podporuje činnost Domu světla

Gilead


podpora regionálních checkpointů

Obrázek č. 204
Obrázek č. 228
Obrázek č. 229
Obrázek č. 231
Obrázek č. 233
Obrázek č. 208
Obrázek č. 202
alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.

Obrázek č. 212