On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Kamarád je HIV+ a vím, že souloží bez ochrany 19. 5. 2019

Uživatel: Jan, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den, trápí mě následující problém. Můj kamarád je HIV+, ale žije promiskuitní život a nepoužívá ochranu. Mám já, člověk, který, jako jeden z mála ví, že je HIV+, právo informovat jeho sexuální partnery o jeho onemocnění? Nevztahuje se na to lékařské tajemství? Předem děkuji za odpověď.

Testovani 18. 5. 2019

Uživatel: Berta, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,precetla jsem poradnu a narazila na dotaz kde byla mozna opozdena tvorba protilatek dele nez 3 mesice.znamena to,ze kdyz jsem mela test po 4 meisich negativni mela bych ho radeji opakovat? Muze po 4 mesicich ovlivnit jina nemoc tvorbu?jsem ted z toho mimo po testu jsem mesic a nevim zda duverovat vysledku co kdyby soubezne probihala jina pohlavni nemoc o ktere bych nevedela syfilis zkoutenka ci jina ....acinam panikarit a prohlizet se. Dekuji Berta

Riziko po orálním sexu 18. 5. 2019

Uživatel: Johnny, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, měl orální sex (nechráněný) a anální sex (s kondomem). Je to přesně 34 dní, doposud jsem neměl žádné příznaky, ale dnes mě začalo bolet v krku a mám trochu kašel, jinak nemám teplotu, nemám ani zvětšené uzliny ani jiné příznaky z webu. Mohlo by se jendat o HIV? Postačí k testu 60 dní od sexu, aby byl orůkazný, nebo je nutné dodržet oněch 90 dní? Jaké je v mém případě riziko přenosu? Děkuji

Je to rizikové? 17. 5. 2019

Uživatel: Zbyšek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Přeji dobrý den, četl jsem zde podobné případy, myslím, že u mne k riziku nedošlo, ale přeci jen prosím o Váš odborný názor. Při stříhání ochlupení na varlatech jsem si večer udělal drobnou ranku, která po několika sekundách přestala krvácet. Zapomněl jsem na ni a vzpomněl si až druhý den odpoledne, kdy mi na varlata sahala partnerka, která před tím masturbovala. Prohlížel jsem si pak ranku, byla zacelená a pokrytá stroupkem. Bylo toto riziko? Předem děkuji!

Prenos 17. 5. 2019

Uživatel: Katka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, u kožného lekára bol predo mnou pan ktorému odstránovali bradavicu. Po nom som hned isla do 5min ja do ambulancie. Ak doktorka mala trochu krvi na prste od predošleho pac. a mne chytala výrazku na tvári, ktora mi cca 2hod predtým krvacala... Da sa takto hiv nakaziť?

Léky 15. 5. 2019

Uživatel: Jakub, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, byl jsem na testu po 2 mesicich a 3 tydnech. Negativni. Cetl jsem v nekterem predchozim dotazu, ze test je spolehlivy po 2 mesicich, pripradne po 3 mesicich v pripade, kdy se berou leky, zejmena antibiotika nebo kortikoidy. Já beru jiz dlouhodobe pouze Xados (alergie) a nejake vitaminy na imunitu - Vitamin C, horcik a do nosu Avamys take na alergii. Priznam se ze nevim, zda muze zejmena Xados nebo ten Avamys obsahovat kortikoidy a proto se chci zeptat, zda jiz mohu brat test za spolehlivy? Moc dekuji.

CHEM SEX 15. 5. 2019


Dobrý den,prosím o odpověď na doplňujicí dotaz,jak veliké je riziko přenosu žloutenky C při použití s někým slánku (brčko) při sniffingu pervitinu? Pan doktor Procházka odpovídal,že je možný,ale nakolik je možný nebo je šance že se člověk nenakazil? Je aspoň menší než při žilním použití? A HIV riziko při tomto není? A za jak dlouho mohu jít na rychlotest na žloutenku C ? Je stéjně spolehliv jako laboratorní? Nebo raději si nechat udělat test v laboratoři? Někde na odborných stránkách se uvadí,že stačí 3 týdny někde se zase píše,že podobně jako u hiv 2-3 měsíce a někde se uvádí až 6měsícu. Ještě bych se chtěl prosím zeptat,jak často může člověk chodit na tyto testy,aby neměl problém třeba s pojištovnou nebo aby se na něho pracovníci nedívali špatně! Chodím co 6 měsíců a někdy si připadám,že obtěžuji! DĚKUJI

Testování 14. 5. 2019

Uživatel: Orální styk, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den 13.prosince jsem byl u jedne prostitutky měl jsem klasický Pohl. Styk chráněny ale oboustranny orální styk nechráněny četl jsem tady že pišete že je riziko dost malé a někdy ani nedoporučujete se Testovat jelikož u mě v lednu zacli zdravotní potíže byl jsem se poprvé testovat 97 dní od rizika (v březnu) na HIV rychlotestem vyšlo to negativní jelikož jsem vystrašeny byl jsem se testovat laboratorne v nemocnici 4.dubna a pak zase 29.dubna vyšlo to negativně mám z toho pořád strach musím se ještě bát HIV? V domě světla v Hradci jsem byl ještě 7.kvetna na rychlotestu taky to vyšlo negativně bral jsem různé prášky a nevím co mám za potíže

Doba čekání 14. 5. 2019

Uživatel: Filip, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,uvádí se že na test by se mělo jít dva měsíce od rizikového chování,ale pokud člověk v době kdy čeká bere např. antibiotika nebo některé léky tak by měl jít po třech měsících.Chci se tedy zeptat,je eště něco co prodlužuje dobu čekání než může jít člověk na testy?Děkuji

Rozpuštěná krev 14. 5. 2019

Uživatel: Z tu o, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím, je možné nakazit se že zaschlé krve, staré několik hodin, která je pak ale působením např. vody, deště či slin rozpuštěná?

Sex s prostitutkou 14. 5. 2019

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Premyslim o testu, ale nejsem si jist, zda se zbytecne nestresuji. Nekolik dni zpet jsem mel chraneny styk s prostitukou, nicmene k vrcholu nedoslo a na radu prisla masturbace. Nejistota prichazi ve chvili, ze si nepamatuju, kterou rukou jsem sundaval kondom a nasledne masturboval. Mam delsi predkozku, tudiz teoreticky infikovana ruka (pri sundavani kondomu) s zaludem nejspis do kontaktu neprisla. Nejasnosti ma za vysledek alkohol. Ma cenu zkouset test z lekarny, nebo radeji rovnou na anonymni testovani? Po jake dobe je adekvatni test? Dekuji....

Přes 1,5 miliónů kopií virové nálože 13. 5. 2019

Uživatel: Řidič, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den.Chci se zeptat na odborný nezávislý názor. Po přijetí do nemocnice jsem měl přes 1,5 miliónů virové nálože a imunita pouhých 20 CD4. Po pár týdnech hospitalizace došlo k prasknutí a následné operaci tlustého střeva.z důvodu rakoviny-non hodginův syndrom..Proběhla lečba-chemoterapie,mabthera a užívám Triumec.Po půl roce e léčby jsem opět nastoupil do práce. Léčím se skoro rok. Za tu dobu je virová nálož pod 50 a CD4 kolem 180.Můj dotaz-Jaká je prognóza mého stavu?Lékaři mi nedávali ani jedno procento že přežiju,když mě žena přivezla do nemocnice..Co mohu udělat navíc,aby se mi zlepšila imunita?Nějaké doplňky stravy,vitamínů atd.??Muž,45 let,kuřák,váha 78 kg.Děkuji za případnou radu.S pozdravem Řidič

Jsou nutné testy? 13. 5. 2019

Uživatel: Iva, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda si mám zajít na testy, nebo je to zbytečné. Mám stálého partnera deset let, který před tím než mě poznal pravidelně daroval krev. Nyní už bohužel nechodí. Já jsem před ním měla jednoho partnera, což je asi 12 let zpátky (ten měl přede mnou jednu holku, myslím, že byla panna) a potom ještě jednoho, s tím ale k sexuálnímu styku nedošlo, pouze jednou byla vzájemná masturbace, kdy do mě strkal prst a mezitím se rukou uspokojovat, ale bez ejakulace. Starost mi dělá to, že spáchal sebevraždu a já nemůžu pochopit proč. Je možné se tímto způsobem nakazit - vzájemnou masturbací se zavedením prstu do pochvy, kdyby na něm byl teoreticky preejakulat? Je to už 10 let. Četla jsem článek, že roste počet lidi s hiv a to mě znepokojilo. Taktéž plánujeme s partnerem miminko, tak bych se chtěla ujistit, zda můžu být v klidu. Děkuji za Vaši odpověď.

Rizikový styk bez ochrany 13. 5. 2019

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, předevčírem jsem měl rizikový styk (čili bez ochrany) s jednou ženou - anální i vaginální. Řekla, že je zdravá, že chodí na hematologii a také že má ve vagíně nějaké tělísko, aby neotěhotněla. Měli jsme tedy styk bez ochrany. Přestože jsme použili gel, ona byla extrémně suchá ve vagíně a navíc tam měla to nepohodlné tělísko. Takže když jsem vytáhl po pár minutách svůj penis byl bolestivý hlavně pod předkožkou. Připisoval jsem to tomu tělísku. Anální i vaginální styk střídavě trval spolu celkově maximálně do 20minut. Přesto jsem nezpozoroval žádnou kapku krve ani na penisu, ani na vagíně, ani na její konečníku, nezpozoroval jsem ani žádné viditelné oděrky po celkovém skončení soulože. O dva dny mě penis přestal bolet. Přestože řekla, že je zdravá, uvědomil jsem si bohužel, že to nemusí být pravda, a že se možná ani nikdy netestovala, a já mám teď obavy, protože ji skoro vůbec neznám. Určitě si zajdu na testy, ale nechci se trápit celé tři měsíce. Proto se chci zeptat dvě otázky: 1) pokud by byla tato žena HIV pozitivní, jaké by musely být ty neviditelné oděrky na penisu nebo její vagíně a konečníku, abych se nenakazil? 2) pokud by byla tato žena HIV pozitivní, jaká je velká pravděpodobnost, že se HIV virus nepřenese na mna při výše uvedených okolnostech (suchá vagina, nepohodlné tělísko, bolestivý penis po souloži)? Předem děkuji za odpověď

CCR5 13. 5. 2019

Uživatel: Mid68, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Pozdravujem, chcem sa len informovať ci sú už nejaké lieky, ktoré sú založené na blokacii CCR5 recepterov. Z mediálnych správ to vyzerá na nedajny spôsob liečby. Ďakujem.

CHEM SEX 13. 5. 2019

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,mám prosím dotaz,jak velké je riziko přenosu hiv,syfilis,žloutenky C a jiných chorob,když jsem si dal fet ze společné slámky s klukem a pak společná masturbace,riminig a fist v rukavicích.Krev jsem nikde neviděl a nejsem si vědom,že by se dotýkal svého penisu,když mě prováděl fisting. K análnímu ani orálnímu sexu nedošlo. Stydím se za to a bojím se. Omlouvám se za můj dotaz. Děkuji

Vedlejší účinky 13. 5. 2019

Uživatel: Filip, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Mohou antivirotika způsobovat např. cukrovku nebo padání vlasů (plešatění)?

Poučení HIV+ osob 11. 5. 2019

Uživatel: Jiří, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den, Pokud jsem na počátku léčby podepsal "Poučení Hiv+ osob" ještě ve staré verzi ve znění před rokem 2016, mohu nyní požádat lékaře Hiv centra o podpis aktuální verze poučení? Má to z právního pohledu na něco vliv? Pokud mi to případně odmítne, mám právo to po něm požadovat, nebo je to plně závislé na jeho rozhodnutí? Děkuji moc za odpověd. Jiří

Povinnost podrobit se léčení 11. 5. 2019

Uživatel: dena, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

"Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, obsahuje § 53: (1) Fyzické osoby po nákaze vyvolané virem lidského imunodeficitu, pokud jim nebo jejich zákonným zástupcům byla tato skutečnost lékařem sdělena, jsou povinny: a) podrobit se léčení, lékařskému dohledu, potřebnému laboratornímu vyšetření a dalším protiepidemickým opatřením; povinnost podrobit se léčení se nevz" * Měla jsem za to, že u nás neexistuje povinost podrobit se léčení infekce hiv, tj. povinnost pojídat mimo jiného léky na hiv. Potom by více dávalo smysl anonymní testování, pro možnou možnost volby.

přiliš brzo na primoinfekci HIV ? 10. 5. 2019

Uživatel: rox, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné abych už 4-5 dnů od rizikového styku měl přiznaky primoinfekce? Na testy samožřejmě pudu ale musím ještě čekat 7 týdnů. Byl to pouze chvilkový "neuplný"(častestečně zasunutý žalud v analním otvoru, bez ejakulace) styk. Vím že čisla jsou jen orientační, ale je přibližná statistika přenosu HIV v nechráněném análním styku ?

Poučení HIV+ osob 10. 5. 2019

Uživatel: jiří, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den. Mohu prosím znovu požádat o odkaz na aktuálně používané poučení HIV+ osob které je doporučováno metodikou MZ. Odkaz ve vaší minulé odpovědi mi nefunguje. Děkuji za pochopení a přeji pěkný den Jiří

Mám jít na testy? 10. 5. 2019

Uživatel: Honza, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Já bych se chtěl zeptat jestli má smysl jít na testy hiv. Měl jsem před měsícem chráněny sex s použitím vhodného lubrikantu. Sex byl ale s prostitutkou. Po ejakulaci jsem se vytáhl penis a kondom na něm normálně byl. Nesklouzl a žalud byl ochraněn. Nevšiml jsem si zda byl ale kondom nasazen úplně přes celý penis. Žalud ochraněn byl ale nejsem si jist zda byl kondom natáhlý až ke kořeni penisu. Možná 1 cm nebyl to nevím. Má smysl jít na testy hiv nebo ne? Děkuji a hezký den

Afty v puse 10. 5. 2019

Uživatel: Aisi, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mám dotaz jsem 5 týden od rizika v puse se mi dělají afty ale ne hromadné cca před 10 dnema jsem měl 1 a teď se mi udělal další mohl by to být přiznak nákazy horečky ani nic jiného jsem neměl jsem mám trochu strach děkuji na test si poté zajdu.

Je pohlazení vagíny riziko přenosu HIV? 10. 5. 2019

Uživatel: Roman, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den měl jsem asi neriziko šlo o pohlazení vaginy a následná masturbace penisu. Udělal jsem si krevní rychlotest po 37 dnech, který vyšel negativně. Mám si udělat ještě test po 2 měsících? Antibiotika atd. zatím neberu. Děkuji za odpověď a přeji hezký den

riziko HIV 9. 5. 2019

Uživatel: Ondřej, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je to vlastně ohledně přenosu krevní cestou. Našel jsem zde, že musí dojít většímu poranění na obou stranách. Tomu rozumím, jen nějak nechápu jednu věc. Našel jsem zde v historii odpověď, že k přenosu stačí již 200 kopií viru HIV a pak také, že v určitou dobu chvíli po nakažení může být v krvi v jednom mililitru obsaženo až několik milionů kopií viru. Logicky jako pro laika mi z toho vyplývá, že pak stačí jen téměř mikroskopické množství krve k tomu, aby v něm těch 200 kopií viru co dokáže infikovat už mohlo být obsaženo. Přitom se zde vždy píše jen o masivním krvácení. Jde mi o to, že člověk se v reálném životě s takovým menším množstvím krve dostává poměrně často. V mhd, u kadeřníka, při podání ruky... prostě taková ta klasická malá poranění, ztržené záděrky atd... taková malá poranění jsou totiž dost často na obou stranách aniž bychom si to uvědomili (příkladem podání ruky někomu na stavbě)... Také jsem zde našel odpověď, že i v při tom nejrizikovějším sexu s nejrizikovějším člověkem (z čehož chápu - anální styk, s poraněním,ejakulací, zároveň přenosem další choroby atd...) k přenosu spíše nedojde než dojde. Nějak tomu moc nerozumím. Takže těch stejných již 200 kopií viru může a zároveň nemusí člověka infikovat? Když se mi tedy do malé ranky dostaně několik kapek krve, mám se obávat nákazy? Mám poslední dobou velké psychické problémy. Většinu času má hlava bohužel věnuje všímání si toho, jestli ten a ten nemá ztrženou záděru, popraskanou kůži, jestli na klice není krev. Začínám se bát podat někomu ruku, chytit se madla v MHD, nechat se ostříhat. Omlouvám se, že můj dotaz zní takto komplikovaně a úzkostně, ale nemohu si pomoci. Předem děkuji za jakoukoliv Vaši odpověď.

Testovani v sanitce 9. 5. 2019

Uživatel: Sany, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, chtela bych se vas zeptat na testovani v sanitce. Rychlotest tedy nema pozitivni vysledek, ale reaktivni jestli spravne chapu? A kdyz se v sanitce ukaze vysledek tedy jako reaktivni, tak se hned na miste odebere krev k dalsimu potvrzujicimu vysetreni? Ptam se, protoze mi nekdo tvrdil, ze na potvrzujici odber krve se musi pak nekam jinam. Dekuji mockrat za odpoved

Dotaz na obnovení imunity 9. 5. 2019

Uživatel: kalivoda, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, jestliže počet CD4+ buněk zdravého člověka je individuální a pohybuje se od 500-1000+ buněk.., potom jak víte, zda se imunita hiv+ pozitivního člověka obnovila/obnovuje zdárně? Jestliže tento člověk, ve zdravém stavu, měl například 1100 CD4+ buněk, a jako hiv+ pozitivní a léčený například po roce léčby má 500 buněk. Může se na první pohled zdát, že imunita tohoto člověka je "obnovena" ale vlastně není., takže, z čeho se vlastně vychází, aby lékař mohl konstatovat, zda je či není imunita v rámci probíhající léčby obnovena? Děkuji.

Veřejné WC 9. 5. 2019

Uživatel: Tom, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Vím, že virem HIV se takto nakazit nelze. Existuje ale riziko nákazy nějakou jinou pohlavní chorobou, pokud se žaludem dotknu záchodové mísy nebo pisoaru na veřejných záchodech? Pokud by záchod před tím použil někdo nemocný? Jsem po obřízce. Jak velké by bylo takové riziko? Díky za Váš čas.

Průjem, zvraceni 9. 5. 2019

Uživatel: Karolina, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, Pred tremi tydny jsem mela nechraneny oralni sex (bez ejakulace do ust). Nyni jsem mela jeden den zvysenou teplotu 37,6 a 2 dny silne prujmy vcetne zvraceni. Dnes se citim jiz lepe. Je podle techto priznaku mozne, aby slo o primoinfekci? Jaka je pravdepodobnost nakazy pri oralnim styku? Velice Vam dekuji za odpoved. S pozdravem. K

Testy 9. 5. 2019

Uživatel: Filip, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den,mám v plánu jít na test.Jak se chovat v den testů,když se pár hodin před testy napiji sladkou limonádou nebo si dám energetický nápoj je to problém?Co dodržovat aby test byl opravdu spolehlivý?Děkuji

Testovani rychlotestem 9. 5. 2019

Uživatel: Eli, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, nevim zda muj dotaz neni uplne hloupy, ale neda mi to. Ten rychlotest, ktery provadite v Dome svetla a v sanitkach je stejne spolehlivy jako laboratorni? Bylo mi receno, ze na test mohu jit po 2 mesicich kdyz jsem nebrala antibiotika ani kortikoidy. Ale nevim jestli se to tyka i vaseho rychlotestu tato doba.

Kadeřník 8. 5. 2019

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, pročítal jsem dotazy zde v poradně. O několik příspěvků níže se Vás pán ptal na možnost nákazy u kadeřníka. Vzhledem k tomu, že mě již několikrát hlodala stejná myšlenka, chtěl bych se ještě prosím doptat. Při stříhání například strojkem bez nástavce má člověk poměrně podrážděnou kůži. Já sám mám vzadu na hlavě prakticky celý život takové "pupínky"... které pokud jakoby vážně silně rozdrbu nehtem a pak zkusím přejet papírovým kapesníčkem, zůstane na něm malá tečka od krve. Kdyby mi například kadeřník při střihání strojkem tyto "pupínky" strhl a on sám měl na prstech menší krvavou ranku od střihnutí nůžkami nebo čerstvě ztrženou krvácející záděru, hrozí mi nebezpeční nákazy? Poslední dobou mě tyto a jim podobné situace začínají děsit. Stačilo by takové množství krve, které by se dostalo přes ranku v hlavě do těla k nákaze? Je zde vysoká šance kdyby byl čerstvě nakažen a tudíž měl vysokou virovou nálož? Můj kadeřník je totiž gay (jestl HIVi pozitivní nevím, ale šance je mezi gayi asi poměrně vysoká). Nikdy předtím jsem se nad tímto rizikem nezamyslel. Mám absolvovat test na HIV? děkuji za Vaši odpověď nevím na koho se jinak obrátit

Ranka, záder 8. 5. 2019

Uživatel: mar123, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den, Chcel by som sa opytat ci je moznos prenosu nakazy cez maly zader na prste z ktoreho nesla krv, len to bola ranka, ked som masturboval vaginu asi tyzden dozadu, masturbacia bola dlha asi 1 minutu sex bol s ochranou, alebo bol zader a ranka tak mala ze k moznosti prenosu nemohlo dojst. Poprosim vas o odpoved pomohlo by mi to, vela nad tym rozmyslam. dakujem pekne

Noční pocení 8. 5. 2019

Uživatel: Monika, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, příznaky HIV jsem na Vašich stránkách četla už snad stokrát. Přesto bych raději ještě dotaz. Asi po pěti týdnech nechráněného styku jsem začala mít noční pocení. Teplotu jsem si neměřila,ale trvalo to asi 14 každou noc, jinak jsem celý den byla v pohodě a chodila do práce. Mohlo by to být příznak HIV, i kdybych měla teplotu, ale kromě tohoto žádné jiné příznaky? Ještě by mě velmi zajímalo, zda horečky bývají také přes den, nebo jen v noci a jak často se objevují a jak dlouho vlastně takové horečky trvají. Když paraleny na ně nezabírají? Mockrát děkuji za Vaši odpověď. Chystám se na test, a strašně se klepu. Nikdy před tím jsem takové pocení nezažila :(.

Testy hiv 8. 5. 2019

Uživatel: Tobias, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den prosím o zodpovězení otázky jestliže se vydám k imunologovi a nechám si udělat rozbor na počet buněk CD4+ a budou v normálním počtu po 6 měsících od rizika mohu to považovat za negativní u hiv byl jsem na testu na HIV v nemocnici po 120 dnech z krve mg=AG negativni stále mne provází bolesti hlavy křeče... Atd a nemohu přes řadu vyšetření na nic přijít trapy mně to děkuji za odpověď a omlouvám se že optezuji sem v konci a potřeboval bych už vše hodit za hlavu

Dotyk 7. 5. 2019

Uživatel: Ola, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, lze HIV přenést přes ranku a hojící se strupem? A nebo když mám malou ranku na palci (spíš tedy okousanou kůži - nervozita) a ta ranka není úplně zacelená a sice nekrvácí, ale trochu krve jde vidět, a pak si s někým podám ruku?

Oral 7. 5. 2019

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, presiel som si celu vasu poradnu, ale nenasiel som jednoznacnu odpoved co sa tyka prenosu oralnym sexom. Pred 4 tyzdnami som vykonal muzovi oralny sex bez ejakulacie do mojich ust (jeho HIV status nepoznam). Krvacajuce dasna,ci rany v ustach nemam, taktiez ani inu pohlavnu ochranu. Nakolko sa preejakulat vyskytuje takmer vzdy pri oralnom sexe, je mozne, ze ak som mal preejakulat v ustach a nemal som rany v ustach, krvacajuce dasna, inu pohlavnu chorobu, ze som sa takto mohol nakazit (ak teda muz je HIV)? Mohol stacit preejakulat na prenos HIV napr. cez sliznicu v ustach? dakujem

Opakovat 2 7. 5. 2019

Uživatel: Vylekana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, vlozim vlakno Dobry den, mela jsem dva testy jeden 8 tydnu od rizika a druhy 20 tydnu od rizika laboratorni a negativni.Po dobu jsem brala ruzne leky a antibiotika na ruzne potize a v dobu okna jsem mela problemy ORL nejake bacily. Mela bych test opakovat?dekuji . Takze nynejsi problemy ktere trvaji temer pul roku ,jako ruzne bacily,urologicke,pletove,vlasove,zenske potize nemam prisuzovat k riziku a test brat ,jako konecny..nemohla se nejak opozdit tvorba. Diky krasny den

Atraktivní testovani 7. 5. 2019

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den jestlize vyjde test reaktivne,vyjde vzdy,nebo když ho zopakuji může byt pozitivni nebo nehativni?dekuji

Priznaky 6. 5. 2019

Uživatel: S.V., Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, pred 8 tydny jsem mel chraneny styk divkou, nekolik dni na to jsem velmi nachladl na krku, po odezneni zablokovaneho krku me zacal trapit krk zevnitr (5 dni po aktu)..nemoc jsem prechodil...od te doby se mi vraci pokuckavani, jemne popichavani po tele a drobne problemy s krkem (hlen). Ani zvysenou teplotu jsem si zatim nezmeril, vyrazku neregistruju, prujmem ani zvracenim jsem netrpel ... i tak ziji v obrovskem strachu ... muze byt muj krk spojem s pripadnou nakazou? Jsou me priznaky podezrele (ackoliv se me prvni problemy objevili jiz po nekolika dnech) ? Muze byt jiz test prukazny ? Cetl jsem, ze priznaky spontanne odeznivaji - to je asi v rozporu s mymi problemy krku....? Dekuji

Aktuální počet dotazů v databázi: 9609

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


SANITKA

PROSTĚJOV - náměstí T. G. M.
úterý 18.06., 16:00 → 20:00 hod.

PŘEROV - nám. Přerovského povstání
čtvrtek 20.06., 16:00 → 20:00 hod.

PRAHA - Anděl, pěší zóna u Alberta
úterý 25.06., 16:00 → 19:00 hod.
2 sanitky - větší kapacita testování

PRAHA - ul. Vinohradská
sobota 29.06., 23:00 → 02:00 hod.
před clubem TERMAX

PRAHA - I.P.Pavlova
čtvrtek 04.07., 16:00 → 19:00 hod.

JINDŘICHŮV HRADEC - nám. Míru
středa 10.07., 16:00 → 19:00 hod.

ZNOJMO - Horní nám. u OD Baťa
čtvrtek 11.07., 16:00 → 19:00 hod.

BRNO - ul. Špitálka
pátek 12.07., 22:00 → 01:00 hod.
před clubem Freek

ZLÍN - nám. Míru
úterý 16.07., 16:00 → 19:00 hod.

KROMĚŘÍŽ - Velké náměstí
čtvrtek 18.07., 16:00 → 19:00 hod.

BRATISLAVA - Pride
sobota 20.07.,
čas a místo budou upřesněny

PRAHA - ul. Vinohradská
sobota 27.07., 23:00 → 02:00 hod.
před clubem TERMAX

PRAHA - Anděl, pěší zóna u Alberta
úterý 30.07., 16:00 → 19:00 hod.
2 sanitky - větší kapacita testování

Jízdní řád sanitek naleznete zde.

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 133
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.