On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Neustálé nachlazení po 7 měsících 27. 3. 2019

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den pane doktore. Asi 2 týdny po nechráněném styku se mi začala loupat kůže na rukou. Nyní 7 měsíců po nechráněném styku jsem již podruhé nemocná. Rýma , bolesti v krku a kašel. Nyní už 10 dnů chraptím a také jsem ztratila hlas. Teploty nemám, ale mám velký strach, jestli jsem se nenakazila. Mohlo by dojít k nákaze a uvedené problémy mohou souviste s HIV. Děkuji moc za odpověď. Lenka

Přenos HIV, záměna s mononukleózou 27. 3. 2019

Uživatel: Denisa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, může být nakažení se vaginálním oparem jedním z příznaků přenosu? Po styku jsem se sledovala asi po dobu tří měsíců, ale o ničem jiném nevím. Žádné z uváděných příznaků jsem neměla. Tento fakt mě jen velice utvrdil v obavách, že jsem danému člověku neměla věřit. Dále pak, co vím, dotyčný prodělal několik angín a také mu byla diagnostikována mononukleóza, je tu možnost, že by došlo k záměně mononukleózy s primoinfekcí HIV, pokud mu ji diagnostikovala obvodní doktorka? Vím, že nákaza HIV může připomínat mononukleózu, tak jestli by mohlo dojít k záměně i na úrovni specifických testů. Předem děkuji za odpověď.

Test Oraquick 27. 3. 2019

Uživatel: Kara, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtela bych se zeptat, zda mohu povazovat vysledek testu HIV - AIDS Oraquick Advanced, ktery byl proveden necele 3 mesice po rizikovem chovani (88 dni) za spolehlivy. Dekuji

Testy 27. 3. 2019

Uživatel: Jaroslav, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, pochopil jsem to dobre, ze uz u vas testujete nejen na HIV, ale i na Syfilis pres laborator?? Nebo je ten Syfilis jen pomoci rychlotestu? Dekuji a krasny den preji.

dvě otázky 26. 3. 2019

Uživatel: Filípek, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Mám dvěotázky:1.Všude se říká že by se němělo chodit přehnaně na sluníčko v létě a opalovat se,platí to i v případě že hiv pozitivní bere léky proti hiv?+Je nebezpečné i měsíční záření v noci? 2.Může mít špatný dopad na člověka hiv pozitivního i ten který je léčen například nechat si udělat tetování nebo piercing?

Krátkodobá penetrace análního otvoru 26. 3. 2019

Uživatel: Radim, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak velké je riziko, že jsem se mohl nakazit nějakou pohlavní nemocí při krátkodobé penetraci, když mi to bylo provedeno nasliněným prstem. Popř. na jaké testy a za jak dlouho si mám zajít. Děkuji za odpověď.

Mast s kortikoidy 26. 3. 2019


Dobrý den chtěl bych se zeptat jak moc ovlivní mazání mastí s kortikoidy výsledky testů po dvou měsících?Někdo uvádí že kortikoidy v mastech se neuzivaji vnitřně ale jen na kůži kterou ale může také pronikat do těla ovlivní tedy mast výsledky testů?

Prsty ve vagine 26. 3. 2019

Uživatel: Loutka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravim,mam dotaz. Je riziko nakazenia sa od ženy aj v pripade ak som ju drazdil po vagine prstami a potom som si prsty jazykom navlhcil? Kontakt poradie prsty vagina-prsty jazyk-prsty vagina atď. Dakujem

imunoglobulin 26. 3. 2019

Uživatel: Tomas, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Je možné určit nákazu 5,5 od rizikového styku na základě hodnot -imunoglobulinu ? (mám jej v normě) Děkuji

poranenie 26. 3. 2019

Uživatel: michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobry den, poranil som sa o noz v zahradnej technike, nasledne som si to osetril a postriekal dettolom, inu dezinfekciu nemali. aka je moznost nakazy, keby ten dettol bol infikovany? ( nebolo to nove balenie). resp. prezije virus HIV v takomto roztoku, ak ano kolko? dakujem

nočné pocení 26. 3. 2019

Uživatel: aligator, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat, jestli se opakované nočné pocení bez žádné horečky také radí mezi příznaky HIV.

Prenos krvacenim 26. 3. 2019

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, stala se mi neprijemna vec, ktera mi drasa nervy. Kolegovi v kancelari (ktery je dost promiskuitni a mel jiz vice nez 60 žen) zacala v umyvarce tect krev z nosu. Bohuzel jsem to nevedel. Pote co se vratil, sel jsem do umyvarky si napustit piti. Pritom jsem damozrejme sahal na kohoutek, dverni kliky atd. Kdyz jsem se vratil tak me zacalo svedet oko a ja jsem si ho tou rukou promnul a jeste se poskrabal v nose. Bohuzel az pote jsem se otocil na kolegu a zjistil, ze krvacel z nosu. Ted se bojim, ze pokud na klice nebo kohoutku zustala krev z jeho krvaciveho nosu, tak ja jsem si ji mohl prenest prsty do oka nebo sve nosni sliznice pri poskrabani. Krev by byla velice cerstva, maximalne 1-2minuty. Pripadne mnozstvi nedokazu odhadnout, ale snad ne prilis velike (to bych snad zaznamenal). Jsem z toho na nervy. Jedna se prosim o velke riziko? Doporucili byste ki test na HiV? Mockrat dekuji

Testování na HCV 26. 3. 2019

Uživatel: Rodné, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den můj dotaz se týká Hepatitidy C Před 3 roky jsem měl sex s cizím klukem, použili jsme kondom, po roce od rizikového chování jsem byl testován na Hiv a hepatitidu C z krve. .. a vše vyšlo jako negativní. Můj dotaz zní, zda je třeba testy opakovat? Jelikož se necítím dobre, začalo mi padat ochlupení na těle, vlasy rasy obočí.zhorsilo se trávení.

kortikoidy 26. 3. 2019

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobrý den, chci se zeptat 22.12 jsem sdílel nosem šnupátko na kokain s kamarádem ,potom sem asi dva měsíce 3 krát denně používal kortikoidy ve spreji do nosa, na zánět dutin,,byl jsem 15.3 na rychlotestu hiv a vyšel negativně,,to je 83 dní od rizika,,můžu se na test spolehnout?nebo je lepší opakovat kvůli kortikoidům ,,děkuji za odpověd,

Spolehlivost testu oraquick 26. 3. 2019

Uživatel: Kony, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, 4 měsíce od možné nakazy jsem si dělal první test na HIV od značky oraquick tento test jsem udělal z krve poté jsem si dělal ještě další 3 testy od stejné značky z toho 2 byly z krve a třetí ze slin. Poslední test byl proveden více než 1.5 roku po možné nákaze. Všechny testy byly negativní a u všech byl kontrolní proužek v zóně C. Mohu tento negativní výsledek považovat za spolehlivý? Děkuji.

Odběr krve 26. 3. 2019

Uživatel: Josef, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, měl bych má Vás takový dotaz, na který jsem nikde nenašel přesnou odpověď. Všude píšete ze HIV mimo tělo resp. na vzduchu rychle umírá. Když Vám tedy v poradně odeberou krev do zkumavky na test, jakto ze v te zkumavce ten vir také neumře když je mimo tělo? Děkuji ta odpoved

Testování po 2 měsících 26. 3. 2019

Uživatel: Miri, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Můžu jít na testy 2 měsíce po rizikovém chování nebo nebo až po 3? A pokud ano bude to mít nějaký vliv na výsledky? Děkuji

Přenos lidskými výkali 25. 3. 2019

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý vecer,je mozny prenos virem HIV cizimi vykaly, i kdyz jsou nezaschle

Rizikové chování, příznaky 25. 3. 2019

Uživatel: Josef17, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat. Je to asi 5 týdnů od nechráněného pohlavního styku. Za tu dobu jsem na sobě pozoroval pár příznaků infekce jako např. Zvětšené uzliny na více místech po těle, bolest svalů a únava. Je možné abych byl HIV+ nebo si to jenom myslím? Děkuji.

Testování 25. 3. 2019

Uživatel: Dominik, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Děkuji za odpověd, prosím Vás ale já se neptal na rozdíl mezi 2 a 3 měsícem ale na to, zda ten jednoduchý rychlotest je SPOLEHLIVÝ. Děkuji

Testování 25. 3. 2019

Uživatel: Dominik, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. Nedávno jsem byl na testech na HIV ( dále syfilis a žloutenka typu C). Bylo to v poradně (K centrum Liberec). Test probíhal následovně. Slečna mi píchla do prstu a odebrala vzorek krve, poté jsme čekali zda se objeví jedna čárka nebo dvě. Naštěstí se všude objevila jedna. Mohu těmto testům důvěřovat a jsou spolehlivé? Na testech jsem byl 2 měsíce a 20 dní od rizika. Děkuji a přeji hezký zbytek dne.

Oralni sex riziko 25. 3. 2019

Uživatel: lilolo, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, cca 3 tydny zpatky jsem potkal jednu holku v baru a sli jsme spolu domu. Libali jsme se a ona na mne zacala provadet nechraneny oralni sex. Ja ji uspokojoval prstenim a pote jsem ejakuloval vlastni rukou na jeji prsa. Je nejake riziko prenosu HIV ? Tyden jsem zpatky jsem mel 2 dny zvysenou teplotu (38.3) a krvavy vytok z pupiku. Jinak zadne jine priznaky. Po 2 dnech teplota zmizela. Take jsem po 2 tydnech sel na HIV testy a ty byly negativni. Vim, ze po 2 tydnech je zjisteni nazakazy malo pravdepodobne ale uz tyden nemuzu spat z toho stresu co kvuli tomu mam. Budim se v noci, jsem nervozni, spim mene nez 5 hodin a cely den myslim jenom o tom ze jsem se mohl nakazit. Chystam se jit na testy opet pristi tyden. Dekuji za odpoved

Pro pana Juliuse S. Dekuji dodatek předtím jsem to popletla 24. 3. 2019

Uživatel: Kleopatra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Děkuji.. Jiz jsem mluvila s linkou. Co se týče hiv mohu být prý v klidu po 5 měsících i kdyz jsem brala měsíc před antb a léčil se se vším možným a ty ostatní pohl.nemoci mám kapavku a chlamydie vyšetřením taky ok jen mi ležel v hlavě syfilis zda je možno přenést líbání,masturbaci me jen,mazlení bez dotyku genitalii byli jsme oblečeni.manzel o nevěře vi a chceme navázat nechraneny styk a máme malé miminko. Nejhorší je ,že se stále prohmatavam a mám pocit,že vidím každou uzlinku az me pak boli a natecou. celkově jsem hodne zhubla pleť,vlásy ,rasy padají asi stres. Tak snad už mohu být opravdu v klidu a navazat zase sexuální život. Děkuji moc za práci,kterou děláte a uklidňujete takové plasany.. přeji jen to dobré Klea... předtím to vyznělo blbě..kapavku a chlamydie mám otestované a ok. Ležel.mi v hlavě syfilis zda je mozny přenos tímto způsobem a zda po 5 měsících bych něco poznala. Taky jestli uz tuhle epizodu mohu vymazat z hlavy a začít nechranene zít s manželem :) moc dekuji jste laskav

Gammora 24. 3. 2019

Uživatel: Andrej, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Prajem pekný deň. Chcel by som sa opýtať ci ste počuli o experimentálnom lieku Gammora z Izraela. Je to len ďalší "planý poplach" alebo je to niečo co akceptovala vedecká, lekárska obec ako možnú cestu na celkové vyliečenie HIV.

menstruace 24. 3. 2019

Uživatel: chris, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň. Mám otázku ohľadne heterosexuálneho styku, spal som s holkou (samozrejme s kondomom ktory nezlyhal). Ona však mala menštruáciu a pri zvliekaní kondomu som mal na rukách trocha krvi.... problém je, že už si nepamatám, či som si ruky umyl alebo nie...po sexe som bol smädný a vzal som pohár vody a napil som sa. mám pocit, že som mal na perách trocha jej krvi, z toho ako som chytal pohár tými rukami. na perách ani v ústach som nemal ranky ani iné otvorené miesta... je možný prenos vírusu aj takto? Vopred ďakujem za odpoveď

Neuropatie 24. 3. 2019

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat zda neuropatie nějak souvisí s HIV. Zda se u člověka s HIV tato nemoc objeví nebo rozvine.

Možnost nákazy 24. 3. 2019

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké je riziko prenosu HIV nebo jiné pohlavní choroby cizím spermatem , když jsem měl pasivní orální sex s ženou, která těsně před tím měla orální styk s jiným mužem.V případě, že bych to cizí sperma měl na penisu.

Dotaz 23. 3. 2019

Uživatel: Kleopatra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Mohu se zeptat proč byl můj příspěvek smazán. Díky moc

Bily cep a neco jako vridek na leve krcni mandli 22. 3. 2019

Uživatel: Mejla, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, pred 5 dny jsem mel nechraneny oralni styk s nahodnym partnerem. Vcera jsem vyplivnul trosku krve a na leve mandli jsem nasel bilou hmotu a kdyz jsem to mackal tak ted tam mam jakoby vridek, spise uvnitr mandle nez na povrchu. Netusite co by to mohlo byt? Dekuji

Infekčnost 22. 3. 2019

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, chtel bych Vas poprosit o vysvetleni... v odpovedich se vyskytuje tvrzrni, ze HIV vir neni prilis infekcni. Napr zloutenka je az nekolika nasobne infekcnejsi. Co toto tvrzeni znamena? Ze i presto, ze se do tela dostane dostatecne mnozstvi, ktere muze zpusobit nakazu, tak k ni presto nemusi dojit protoze vir neni dostatecne infekcni? Nebo co presne infekcnost oznacuje? Dekuji a preji hezky den

Léky 22. 3. 2019

Uživatel: Filípek, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Je jasné že např alkohol nebo drogy by mohli utlumit účinky léků proti hiv.Zajímá mě jestli toto platí i pro nějaké jídlo.Děkuji

Přenos krví 21. 3. 2019

Uživatel: Jarda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, může se HIV přenést v zaměstnání při použití šroubováku bezprostředně po kolegovi, když jsme měli oba dva na dlani nezhojene zranění a na šroubováku by ulpěla čerstvá krev?

prenos drogami 21. 3. 2019

Uživatel: Matúš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Po uziti snupani pervitinu kde sa potencionalne nachadzal virus hiv som bol na testoch vylucne na Hiv aka je pravdepodbnost ze testy po tyzdni odhalia infekciu hiv?

prenos drogami 21. 3. 2019

Uživatel: Matúš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den pred 14dnami som uzil pervitin v kristalickej forme snupanim.Mam strach ze ten pervitin obsahoval aj uschnuty ejakulat ake je riziko nakazy?

Riznuti na ruce - přenos 21. 3. 2019

Uživatel: Robert, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Hezky den, chtěl bych se zeptat. Mám věc, která mne trápí. Dostal jsem zásilku z Aliexpressu z Číny. Při rozbalování mi pomáhal syn, který měl 1 den staré riznuti na ruce na obal i obsah sahal. Napadlo mne zdali se nemohl nakazit když by někde na obalu nebo uvnitř byla krev. Zásilku jsem měl predtim cely den v práci na stole. Obaly i obsah jsem důkladně prozkoumal a stopy krve nikde. Ale proste mi to nedá se nezeptat. Trápí mne to a chtěl bych mít nějakou jistotu a mít jasno. Děkuji za pochopení a omlouvám se za možná hloupý dotaz. Robert

Testování 21. 3. 2019


Dobrý den. Byl jsem se dnes testovat na hiv. Ukázalo se to jako negativní což se mi velice ulevilo. Byl jsem se ale testovat po 2 měsících a 3 týdnech od rizikového chování. Mohu to tedy brát jako 100% negativitu? Díky

Mohu se takto nakazit 21. 3. 2019

Uživatel: pepík, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli je pravděpodobné že bych se mohl nakazit asi tří milimetrovou oděrkou na prstě ze které mi tekla krev a na kterou jsem později zapoměl a asi tak po 3 až 4 hodinách jsem tento prst použil pří sexu s rizikovou ženou a několikrát ho zasunul do ní než jsem si to uvědomil, krev mi z této ranky netekla ale nevím zda byle dosti zaschlá a jestli toto malé zranění nebylo třeba pohybem ruky trošíčku obnovené. Mám se obávat nakažení nebo ne prosím odpovězte již jednou jsem psal a dotaz se po chvíli zratil ze stránek pryč a odpověd nepřišla.

Oralni sex 21. 3. 2019

Uživatel: Aaa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mel jsem oralni sex. Sexualni partner mel v danou chvili zanet hrtanu a ja jsem po oralnim sexu pozoroval zarudnuti v usti mocove trubice. Je mozne se takto nakazit, pokud by sexualni partner byl hiv pozitivni (kombinace slin a zanetu hrtanu u sexualniho partnera s mym zarudnutim v usti mocove trubice)? Moc dekuji za odpoved.

Neodhaleni 21. 3. 2019


Dobrý den, Uvádíte,že test hiv je jisty a definitivni po 90 dnech. Můj dotaz je jestli je možnost ze se neprokáže hiv testem 10 měsíců od rizika? Dekuji.

Test 20. 3. 2019


Dobrý den test po deseti týdnech můžu považovat za dostatečný s negativním výsledkem nebo musím počkat až po dvanácté týdnu Děkuji za odpověď

Aktuální počet dotazů v databázi: 9389

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


SANITKA

PRAHA - Anděl, pěší zóna u Alberta
úterý 30.04., 16:00 → 19:00 hod.
2 sanitky - větší kapacita testování

PRAHA - I. P. Pavlova
Tylovo náměstí, nedaleko tramvají
čtvrtek 09.05., 16:00 → 19:00 hod.

ČESKÁ TŘEBOVÁ, Staré náměstí
úterý 14.05., 10:00 → 12:00 hod.

LITOMYŠL, Smetanovo náměstí
úterý 14.05., 13:00 → 15:00 hod.

VYSOKÉ MÝTO, Náměstí P. Otakara II
úterý 14.05., 16:00 → 18:00 hod

PRAHA - Letná, běh FUN and RUN
sobota 18.05.,11:00 → 16:30 hod.
2 sanitky - větší kapacita testování

PRAHA - Anděl, pěší zóna u Alberta
úterý 28.05., 16:00 → 19:00 hod.
2 sanitky - větší kapacita testování

Jízdní řád sanitek naleznete zde.

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 133
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.