On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Otření o krev 3. 10. 2020

Uživatel: Niki, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Chci se zeptat, zda je nepravdepodobne nakazit se, pokud se nahodne nevedomky clovek otre o cizi krev(byť nezaschla, cerstvejsi) na nejakem predmetu a nasledne se (stejnou rukou, kterou se otrel o krev) otře pod nosem nebo si promne oci. Dekuji predem za Vasi odpoved.

Přenos HIV píchnutím o špendlík 1. 10. 2020

Uživatel: Majka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, trpím panickou poruchou, strachem z HIV nákazy. Vždy se chovám velmi obezřetně, hlavně co se týká mých vnoučat. Při šití jsme se s mojí vnučkou během pár sekund píchly o stejný špendlík. Je možné se takto nakazit? Předem děkuji za odpověď.

Primoinfekce 30. 9. 2020

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den je při primoinfekci, vždy horečka 38 a více?

Pichnuti spendlikem 30. 9. 2020

Uživatel: Marie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Dneska jsme podpořili nadaci na podporu rakoviny a dostali jsme květinu se spendlikem. Naše šestileté holcicka se o špendlík hned pichla tak jsme ho vyhodil, ale mám strach, kdyby se pichly děvčata co roznasely špendlíky a potom naše dcerka, aby se nenakazila. Je tato nákaza možná, pichnuti bylo malé. Dekuji

Vcasny zachyt na testu 29. 9. 2020

Uživatel: Amy, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, prosim o odpoved vazeny pane doktore. Vim, ze test je na 100 procent spolehlivy 2-3 mesice od rizika. Ale prece jenom, jaka je z praxe pravdepodobnost, ze za 5 tydnu od nakazy uz neco dnesni klasicke testy na protilatky zachyti? V kolika pripadech v procentech se to za 5 tydnu stava? dekuji predem za odpoved. Budu moc rada o odpoved pana doktora.

test HIV 29. 9. 2020

Uživatel: zdeněk, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Promiňte vím, že to není diskusní fórum, reakce byla na odpověď na můj první dotaz ohledně možnosti nákazy při odběru krve, který zodpověděl doktor Procházka, kde se zmínil, že nelze vyloučit možnost úmyslného nakažení ve zdravotnictví. Co se týče INSTI tak prosím nelžete, jde normálně koupit na internetu. Chtěl jsem jen vědět Vaši osobní zkušenost (v jednom dotazu jste odpovídal, že testy v poradně používáte), tak zda-li máte zkušenost s častým výskytem falešně "pozitivních" testů, které se konfirmačním testem ukázaly jako negativní. V příbalovém letáku se píše, že specifita testu je 99,8%. Máte tedy v poradně podobné zkušenosti, že omyl je málo častý nebo spíš zkušenost jinou? Ještě se chci zeptat, jak dlouho při primoinfekci trvá horečka? Je nějaká minimální doba? U mě byla 3 dny. Děkuji.

Vysetreni krve 29. 9. 2020

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den chtel bych se zeptat pani doktorka me brala krev na dukladnejsi vyšetření krve rikala ze se pri tomto vyšetření vyšetřuje pripadna mononukleoza a take rikala ze se vysetruji viry v tele zjistila by pripadnou nakazu hiv? Dekuji za odpoved.

reakce na odpověď k předchozímu dotazu 29. 9. 2020

Uživatel: zdeněk, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, děkuji za odpověď, ale docela jste mě vyděsil. Možnost přímo úmyslu by nenapadla ani mě. Tak vůbec nevím co teď dělat, ale rozhodně se bojím jít k doktorovi. Hledal jsem na internetu nějaký diskrétní způsob řešení. Našel jsem test INSTI. Chci se tedy ještě zeptat používáte v poradně test INSTI? Vykazuje často falešně pozitivní výsledky? Který rychlotest je nejlepší z hlediska spolehlivosti výsledku? (To, že musím počkat tři měsíce vím). Chci se otestovat doma, protože k doktorovi mě už fakt nikdo nedostane.

prague pride 29. 9. 2020

Uživatel: karel, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, měl bych dotaz k akci Prague Pride. V článku zde na webu se uvádí, že bylo provedeno 1232 testů na HIV a 3 vzorky byly poslány do laboratoře kvůli potvrzení. Jaký test byl prosím použit? INSTI nebo Oraquick? Nebo máte k dispozici jiný? Chápu dobře, že pokud byly k potvrzení odeslány jen 3 vzorky, tak ostatní testy vyšly negativně? Narazil jsem totiž na článek napsaný pár let zpět (už se mi jej nedaří dohledat), kde bylo uvedeno, že při akci s testováním, bylo naštěstí hodně reaktivních vzorků falešných. Rychlotesty jsou teda již na lepší úrovni? Velice děkuji za odpověď.

Riziko přenosu saháním na kondom 29. 9. 2020

Uživatel: Jarek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, prosím o odpověď, jestli je riziko (test?), když si žena sahala nejdřív do pochvy a po několika vteřinách mi navlékla kondom, takže se dotýkala i jeho vnitřku. Pak došlo ke chráněnému styku. Kondom byl po celou dobu neporušený. Děkuji.

Rodiče a HIV+ dítě 28. 9. 2020


Dobrý den, měl jsem v plánu se nechat anonymně otestovat, ale jsem nezletilý (17 let). Pokud by se u mě potvrdila HIV pozitivita musí se o mé diagnóze dozvědět rodiče? A pokud ano, proč? Předem děkuji za odpověď.

Strup 28. 9. 2020

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Prosim jeste o doplnění dotazu děkuji. Dobrý den, je moznost nakazy pokud jsem sahl na krev ( mohla byt i nezaschla, ale urcite nebyla cerstva ( tzn. Nebyla primo z rany) ) a pote si seskrabaval tim kontaminovanym prstem strup na hlave, ze ktereho po strhnuti strupu tekla trochu krev. Dekuji za odpoved Paní Pařezová odpověděla, že pokud není krev česrtvá riziko nehrozí Takže i kdyby byla krev stale tekutá (ale nebyla čerstvá) a ušpinila mi prst, kterym jsem si strup rozskrabal, tak riziko nehrozí nakazy nehrozí? Krve bylo male mnozstvi

Strup 28. 9. 2020

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je moznost nakazy pokud jsem sahl na krev ( mohla byt i nezaschla, ale urcite nebyla cerstva ( tzn. Nebyla primo z rany) ) a pote si seskrabaval tim kontaminovanym prstem strup na hlave, ze ktereho po strhnuti strupu tekla trochu krev. Dekuji za odpoved

Krev pod nehtem 27. 9. 2020

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, je mozny přenos pokud se mi dostala čerstvá krev na nehet a lehce pod nej? Me nehtové lůžko se mi nezdá nijak porušené... půl minuty na to jsem krev splachnul a vydezinfikoval si i umyl ruce. děkuji

oliznul som ranku ditete 26. 9. 2020

Uživatel: Peter8, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry vecer Vam prajem. 12. augusta som mal kontkat s rizikovou osobou. chytil som kvapavku. 15 eho augusta sa mi zranilo dite. mala ranka na prstr. ja som to olizol. cital som ze na zaciatku expozice vrusu je clovek najviac nakazlivi. keby som mal hiv mihok som nakazit dite? po 35 dnoch som bol ba eclia teste u domtira a vysledok negativny. kvapavku som mihol mat aj v hrdle. nevedel som o tom lebo prve symptomysom zbadal az 17 eho augusta. dite malo po dvoch tyzdnoch raz 38 horuclu vecer a tri dni hnacky

Test 26. 9. 2020

Uživatel: Tom, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chci se zeptat byl jsem na krevních testech HIV a vyšlo mi 0,06 znamená to, že jsem negativni? Díky Tom

Kondom na chodníku 25. 9. 2020

Uživatel: Jarda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, venku pršelo, já šel na boso v sandálech a bohužel jsem na chodníku šlápl na použitý kondom. Na kotníku jsem měl čerstvou ranku po rozškráblém pupínku. Nohy jsem si doma umyl až po cca 3/4 hodině. Mám teď obavu, zda se mi třeba část obsahu kondomu nemohla dostat nějak do té ranky a nakazit mne. Prosím Vás o info, zda je takovýto způsob přenosu reálný? Moc děkuji

Condom 25. 9. 2020

Uživatel: Anonym, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Zdravím, môže mať HIV+ osoba sex bez condomu, ak je dlhodobo na liečbe s 0 VN? Nebude to považované za trestný čin šírenia pohl choroby?

Mohl jsem se nakazit při oděru krve? 24. 9. 2020

Uživatel: zdeněk, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Byl jsem na pravidelném odběru krve v nemocnici. Při čekání jsem v čekárně jiný, potetovaný pacient, řešil s laborantkou testy jako samoplátce (netuším na co). Odešel na odběr zaplatit a vrátil se krátce předtím než jsem šel na řadu. Nečekal, ale zaklepal a jedna ze sester ho vzala hned do odběrové místnosti. Poté co vyšel ještě s jedním pacientem jsem přišel na řadu já. Nemám rád odběr krve a proto se dívám jinam. Sestra mi připadala trošku nervózní, což jsem přičítal tomu, že v čekárně má spoustu lidí. Teď je to něco přes tři týdny od toho odběru a objevila se u mě horečka (kolem 38°C). Vzhledem k tomu, že nikam nechodím (pracuji z domova), věci objednáváme online, příp. potraviny donese rodina, která bydlí ve stejném vchodě. Takže jediná možná příčina infekce je právě ten odběr. Bojím se zda jsem se nenakazil HIV, přece jenom se říká, že je to nemoc narkomanů (čímž chci říct, že se přenáší injekčními stříkačkami.). Prosím, neuklidňujte mě konstatováním, že zdravotnictví v Česku je bezpečné, protože o tom začínám pochybovat. Já osobně samozřejmě doufám, že přenos něčeho takového je snad vyloučen, ale pochopte žádný jiný zdroj nákazy není a vzhledem k tomu, že krom horečky a bolesti hlavy nic na sobě nepociťuji tak opravdu nevím co si myslet. Situace je ještě komplikovanější v tom, že přítelkyně trpí OCD se kterou je v plném invalidním důchodě (ani si nepamatuju, kdy naposledy jsem si přemluvil jen ke krátké procházce). Takže snad chápete, že teď je úplně vynervovaná a to jsem ji neřekl o tom, že vzpomínám, jak odběr probíhal a přitom jsem si vzpomněl na toho potetovaného chlapíka. Chci se tedy zeptat je možné se při odběru krve nakazit virem HIV? Nevím kolik minut mohlo uběhnout, než si sestra pročetla žádanku atd. Ale je možné, aby omylem vzala použitou stříkačku? Někdo mi říkal, že je na nové jehle krytka, ale co když ten chlápek měl žádanku na odběr HIV a ji to vyděsilo a třeba dala krytku na použitou, protože z ní měla po odběru strach a pak to spletla, neboť si myslela že je stříkačka nová, když má krytku? Je dobře poznat jestli je jehla nová? Jediné co vím je, že měla rukavice a rozhodně je měla celou dobu, čímž myslím, že si po odběru a před novým nemění (nepřišlo mi to důležité řešit, protože vím, že tak to dělají vždycky). Teď narážím na dotaz z téhle poradny, kdy se tazatel ptal taky ohledně odběru krve a v odpovědi bylo ujištění, že si sestra určitě vydezinfikovala ruce. Pokud by mi poklepala na místo vpichu, jako to někdy dělají, hrozilo by riziko? Já ani nevím jistě jestli ten chlápek byl přede mnou, možná byl u té druhé sestry, ale prostě si své potíže nevím vysvětlit. Za posledních cca sedm let jsem neměl ani rýmu. Chřipku naposledy na střední (je mi 28 let) Když nad tím tak hloubám, tak mě napadají i otázky typu jde vůbec poznat, jak dlouho je člověk nakažený. Je to strašná situace a jsem z toho zoufalý. Přítelkyni miluju a přestože jsme o nevinnosti přišli spolu tak sex s kondomem víceméně provozujeme jen kvůli riziku těhotenství. Teď se bojím, že jsem ji ohrozil (párkrát do roka kondom praskne a jako naschvál to bylo v tomto období). Ta představa, že jsem se nakazil a mohl i ji, mě naprosto ničí. Začínám mít dost katastrofické scénáře, nejen že by se zhroutila, ale bojím se že by měla problém i na sociálce, přece jenom bere důchod kvůli strachu z nemocí a teď taková věc. Je můj strach oprávněný? Velice děkuji za odpověď.

ejakulace na mou kůži. 24. 9. 2020

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před 3 týdny jsem měl rizikový styk s mužem. pouze onanie každý sám sebe. Ovšem ve finále partner ejakuloval na mne. většina šla na oblečení ale mensi množství i na ruku a možná penis. Víceméně hned jsem přestal s onanii a ukončili jsme to. Jaké riziko přenosu hrozí pokud byl partner pozitivní ? Děkuji za odpověď.

Příznaky po 4 letech 24. 9. 2020

Uživatel: Kamil, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Před 4,5 lety u mě došlo k rizikovemu chování (uspokojení ženy prsty dovnitř, možná prasklinka na suché kůži mých rukou), může po 4,5 letech být příznak mírné brnění prstů na nohou a rukou. Trvá už měsíc, nezhoršuje se. Děkuji moc za vaši odpověď.

Ochrana 23. 9. 2020

Uživatel: Jaromír, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, v posledních měsících jsem vystřídal více partnerek, s nimiž jsem měl pohlavní styk. Vždy pouze s ochranou, jen orální sex někdy proběhl bez kondomu. Doporučili byste mi, abych se nechal otestovat, nebo kondom mohu považovat za téměř stoprocentní jistotu, že během styku nemohlo dojít k nákaze? Děkuji za odpověď.

Uklid u zakazniku - HIV 23. 9. 2020

Uživatel: Monika, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, pracuji v zahranici a privydelavam si uklidy bytu. U jednoho zakaznika uklizim uz dva mesice a dnes jsem zjistila ,ze ma HIV. Tim,ze byt je velmi luxusni a ten dotycny velmi cistotny a celkove pratelsky a proste vse se zdalo absolutne idealni, jsem obcas nepouzila rukavice pri uklidu ( na 99% je vzdy pouzivam, ale tento zakaznik se jevil jako absolutne pohodovy chlap, vzdy skvele pokecame a jeho byt je opravdu cisty, ziskala jsem pocit bezpeci,tim padem je obcas nemam...)...nekdy mam drobne oderky a zaderky a uklizim umyvadlo ( kde jsou treba zbytky zubni pasty nebo i hlenu po ranu) , mohla jsem se nakazit HIV, kdyz bych mela drobnou oderku?? Ja tedy v podstate vzdy pustim nejdrive vodu, ale znate to, proste clovek uklizi a je zabran do prace a par oderek neresi.Ale ted jsem uplne v soku,zda treba pokud jsem se dotkla v umyvadle vlastne jeho "chrchlancu"... mozna to zni vtipne,ale ja trochu panikarim... diky za odpoved...

Voda a HIV 23. 9. 2020

Uživatel: Nancy, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Mam dotaz, zda nici voda virus HIV? Kdyz by nekomu tekla krev z mensiho skrabnuti a pod tekouci vodou z kohoutku by si tu krvacejici ranku cistil zpusobem, ze by mnul tu ranu druhou rukou. Mohl by si tam vetrit virus, kdyby mel shodou nahod na te ruce,kterou by cistil tu ranu, cizi, treba i cerstvou, krev?

Candida příznak HIV 22. 9. 2020

Uživatel: Eleonora, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, 4.9. jsem měla na dovolené rizikové chování. Pohlavní styk, nechráněný, bez ejakulace partnera. Třetí den od rizikového chování jsem začala mít bolesti v krku - pocit zaseknutého jídla v krku, čepy na mandlích a po dalších 5ti dnech i malé puchýřky na horním patře v ústech. Obvodní lékařka nebyla schopna vyhodnotit co to je, výtěr z krku nic neukázal. Tento víkend tj 15 dní od rizikového chování jsem začala mít problém i v intimní oblasti. Jeví se jako Candida (již jsem párkrát zažila) Pátrala jsem dále a zjistila jsem, že Candida může být i v ústech a všechny příznaky napovídají tomu, co jsem měla v ústech já. Na tomto webu jsem se dočetla samozřejmě o prvních příznacích HIV - mezi něž Candida nespadá, ale na jiných místech jsem se dočetla, že Candida v ústech může být projevem HIV infekce. Na HIV se samozřejmě otestovat za potřebnou dobu půjdu, ale můj dotaz zní, je možné, aby se HIV projevilo v této formě v ústech třetí den od rizikového chování a v intimní oblasti 16 dní od rizikového chování? Jiné projevy, problémy nemám. Děkuji za názor a přeji hezký den.

Anabolicke steroidy 22. 9. 2020

Uživatel: Lukáš, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, ovlivňují výsledek testu anabolicke steroidy (testosterone cypionate a drostanolone enanthate) 4týdny po styku jsem byl negativní,bez příznaků. samozřejme počkám 3 měsíce na další testování.

Je test spolehlivý po 2,5 měsících od rizika? 22. 9. 2020

Uživatel: Don, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na výsledek testu. Před nějakou dobou jsem měl nechráněný sex. Po 2,5 měsíci jsem šel na test HIV s výsledkem negativní. Mohu tomuto výsledku věřit, nebo si mám zajít ještě po delší době? Děkuji za informaci.

test HIV 21. 9. 2020

Uživatel: jarda, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, prosím o odpověď lékaře (předpokládám, že v poradně je). Byl jsem u svého lékaře. Každým rokem mi dělá krevní rozbor. Letos jsem se zmínil, že mám strach, zda jsem se nenakazil virem HIV, jestli nemám podstoupit test (riziko bylo před více jak 3 měsíci). Doktor se podíval na výsledky krve a řekl, že mohu být v klidu, protože lymfocyty jsou v normě a dokonce vidí oproti minulému roku nárůst o 5% v nějakém rozpočtu a tedy že test je zbytečný. Tady ze stránek vím, že stoprocentní jistotu dá pouze speciální test. Proto jsem ptám mohu věřit svému doktorovi? Je mi jasné, že jen přímý test dá jistotu, ale může už rozbor ukázat náznak, že se něco děje? Přeci jenom, když budu mít např. angínu, tak uzliny na krku dají náznak, že tu ta možnost je a taky až výtěr to potvrdí. Zároveň, když uzliny budou v klidu je jasné, že výtěr je zbytečný. Děkuji za odpověď.

Délka života HIV+ osob 21. 9. 2020

Uživatel: Martinus, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, čekám na výsledky testu na HIV. Mám hrozný strach, noční můry a už nevím co mám dělat.. Všude čtu, že délka života lidí s HIV je maximálně 15 let.. Je mi 19, ještě jsem nestihl ani založit rodinu. Hrozně jsem se těšil na své dítě. Pokud budu pozitivní, tak se mi rozpadne vše. Pokud by mě vážně čekalo jen 15 let života, nevím co bych dělal. Mám milující mámu a nemohl bych ji takhle zlomit srdce. To, že bych nemohl mít děti by mě velmi štvalo, ale více to, že bych "ublížil" mé máme.. Chci se tedy zeptat, vážně mě čeká maximálně 15 let života? Děkuji za odpověď.

Test a jeho ovlivneni 21. 9. 2020


Dobry den, v pondeli rano jsem zacal brat antibiotikum azitromycin. Ten den asi o 5 hodin pozdeji jsem sel na hiv test. Je mozne, ze by to mohlo ovlivnit vysledek testu z pozitivniho na negativni? Rizikove chovani bylo pred 4 mesici

PeEP 18. 9. 2020

Uživatel: Tomáš, Téma: Pre-expoziční profylaxe (PrEP) proti HIV

Dobrý den, když beru preventivně lék Emtricitabine tenofovir, můžu podstoupit operaci kolene? Nebo po jaké době? Děkuji za odpověď.

Sahnuti do ucha 18. 9. 2020

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, je možný přenos, když bych se dotknul čerstve krve kamaráda, nevšiml si toho, protože byla tma a po asi 3 minutach bych si sahnul na sluchátka, která bych si následně zavedl do uši? V uších jsem neměl žádné ranky. Je to dva týdny a já mám nyní už několik dni průjem, mohlo by se jednat o primoinfekci? moc děkuji

otázka 18. 9. 2020

Uživatel: pepa, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Položil jsem dotaz ohleně slápnutí pejska do suché krve,proč to mažete ?proč neodpovíte.

Prskance v oku 17. 9. 2020

Uživatel: Pavla, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, prosím vás o pomoc s mým dotazem, vím, že je tato poradna zaměřena na HIV problematiku, ale zároveň si velice vážím názoru Vašich odborníků a moc nevím kam jinam se obrátit. Situace s plivanci nebo prskanci, které dopadnou do oka, je mi z pohledu hiv ze zdejších předchozích dotazů a odpovědí jasná - takto se hiv nepřenáší i kdyby zdroj slin obsahoval stopy hiv pozitivní krve. Ale prosím vás, jak je to se žloutenkou typu C? Kdyby člověk který prská měl v ústech třeba stopy krve z dříve krvácejících dásní (nikdy nemůžu vědět) nebo tak podobně a mně do oka přistála taková kapénka. Je takto možná nákaza? Mám bohužel úzkostnou poruchu a neumím se s tím nějak prakticky počastovat. Oči jsem si prokapala očními kapkami. Děkuji vám moc za případnou odpověď. P.

Lecba pro samoplatce 16. 9. 2020

Uživatel: Pepi, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den, dostanu lecbu antivirotiky jako samoplatce, pokud bych chtel?

Doplneni 16. 9. 2020

Uživatel: Anonym, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den. Odjezd do zahranici jsem nemyslel dlouhodobe, pendluji mezi CR a jinou evropskou zemi, takze bych byl co 3-4 tydny zpet v CR pro pripadnou kontrolu.

Doba od testu do nasazeni lecby 16. 9. 2020

Uživatel: Anonym, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den, dnes jsem byl na testu HIV. V patek bude vysledek. Bude-li pozitivni, za jak dlouho mohu byt nasazen na antivir. terapii a za jak dlouho mohu odcestovat do zahranici? Je to nejak striktne dano? Dekuji za predbezne informace, alespon orientacne

antivirotika na HIV 15. 9. 2020

Uživatel: Anonym, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den, v pripade zachyceni HIV pozitivity v rannem stadiu (do jednoho roku od infekce) za jak dlouho zacnou ucinkovat antivirove leky, tzn. dosahne se cca. nulove virove naloze. Vim, ze je to individualni, ale jestli je to v radu tydne, mesice apod. Dekuji za odpoved

přenos HIV sáhnutím na kliku 15. 9. 2020

Uživatel: Lee, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Rizla jsem se trochu do ruky o strep a nasledne jsem tou druhou ,, zdravou” rukou sahla na kliku. Pote jsem hned omyvala pod kohoutkem tu ranu, ze ktere trochu tekla krev a mnula tu ranu prave tou rukou, kterou jsem sahala na kliku, ale bylo to pod tekouci vodou. Je nejake riziko, kdyby na klice byla neci krev a ja pak pod tekouci vodou mnula tu ranku ? Dekuji

je to příznak primoinfekce ? 15. 9. 2020

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den byl mi proveden orální sex od dívky ....bylo to na pár okamžiků , poté jsem provedl orální sex jí ..žádná divočina spíš takové pusinkování , jemné lízání ....ten den , mě začalo škrábat v krku a potom přišla rýma a kašel a pocity malátnosti , to trvalo asi 3 týdny ....mám mít obavy ? děkuji

Aktuální počet dotazů v databázi: 11845

Obrázek č. 169
obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 170
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.