On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Protilátky na v těle proti hiv 28. 1. 2019

Uživatel: Anonym 26, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.Bylo mi sděleno že mé tělo vytváří protilátky proti HIV infekci.Je protilátka stejná jako u Žloutenky a Sigilidy? Děkuji

dotaz 28. 1. 2019

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, 8.1 jsme byli s kamaradem v Sauna clubu a uzivali jsme v tam sauny a sprchy. Jedli jsme a pili jsme z jejich nadobi. Mel jsem s prostitutkou klasicky sex + oralni sex ( vse s ochranou ) po sexu jsem se ihned vysprchoval a sel do finske sauny, kde je teplota kolem 90°. K dnesnimu dni mam nejspis chripku. V patek a sobotu jsem mel horecku spolecne s bolenim krku a byl jsem oslabeny a bolela me hlava. Dnes uz jen boli v krku a mam suchy kasel. Pres tyden jsem se vsak malo oblekal a mohl jsem prochladnout a tedy nevim, jestli je to jen chripka nebo ty to mohlo neco znamenat. Jak je velke riziko nakazy v tomhle pripade ? Dekuji za odpoved.

testovani hiv 28. 1. 2019

Uživatel: martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, všude na internetu, jsem našel, že je spolehlivé nechat si udělat test 2-3 měsíce od rizikového chování. Teď je to od rizikového chování 4-5 měsíců. Pokud teď půjdu na testy, tak budou spolehlivé nebo jsem měl jít dříve ? Děkuji. Martin.

Antimalarika 27. 1. 2019

Uživatel: Karel, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, pojedu na měsíc do míst, kde se vyskytuje malárie (střední riziko nákazy). Užívám Descovy a Rezolsta. Mohu jako profylaxi užívat antimalarika Malaron? Není mezi těmito léky nějaký vliv na vzájemný účinek? Děkuji

Hiv virus 27. 1. 2019

Uživatel: Petr Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mam dva dotazy. Pokud bych se nakazil virem HIV, mohu okamzite take nekoho nakazit nebo jak dlouho trva nez se mohu stat prenasecem? Druha otazka je, za jak dlouho po nakazeni ukazi testy spolehlivy vysledek? Moc dekuji za odoved. Petr

Jak lze dostat HIV 26. 1. 2019

Uživatel: Josef, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, dá se získat HIV ve 13 letech? A pak jestli můžu dostat HIV někdo kdo spal s někým co taky nikdy s někým spal? Dekuji

Moznost prenosu HIV 26. 1. 2019

Uživatel: Jozef, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, je to presne 83 dni od rizikoveho sexu. Sex bol s prostitutkou v luxusnejsom bordeli. Kondom som mal pocas celeho sexu nasadeny (nepraskol), vobec som neejakuloval, oralny sex mi robila vylucne cez kondom. Po odstraneni kondomu mi este rukou trochu masturbovala penis. Teraz v january som mal zapal mandiel, teplota bola okolo 37 (max 37,3). Aka je pravdepodobnost ze som mohol chytit virus HIV ? Pri infekcii hrdla som mal CRP 38, po douzivani ATB CRP 5. Sem tam mam bolest hlavy, avsak tato bolest je zo zadu od sije (domnievam sa ze od krcnej chrbtice). Dakujem

Telefonát o sdělení že jsem HIV pozitivní. 26. 1. 2019

Uživatel: Anonym 26, Téma: Právní poradna v oblasti HIV a AIDS

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.Byla jsem v úterý odpoledne na odběru plazmy.A v pátek jsem obdržela telefonát o půl čtvrté odpoledne s tím že mi volá jaký si člověk s plazmy z Ostravy že obdrželi mou plazmu s tím že mám nález na HIV pozivni.S tím že se mám vyvarovat sexuálního styku po dobu 14dni.Kdy do té doby zašlou mou plazmu na podrobnější vyšetření do Vídně.A že my v průběhu 14dnu dají vědět opět na mě tel.čislo.Je tohle normální přístup?Vždyť to je vážná věc jak mi to někdo může jen tak zavolat.Děkuji za brzou odpověď.Jsem psychický na zhroucení děkuji.

spolehlivost testu 25. 1. 2019

Uživatel: anonym21, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, byla jsem minulý týden na testech (2 měsíce a 1 týden od poslední rizikové události), vyšly mi negativní, za což jsem byla strašně štastná, nicméně před chvílí jsem si zde u jiného dotazu přečetla v odpovědi lékaře, že testy nejsou spolehlivé na 100, nýbrž asi na 98,8 %. Doporučil byste tedy na ně jít raději několikrát s časovým odstupem? Nejsem si jistá, jak tomu mám rozumět, když mi na odběrech řekli, že se na výsledek testu z laboratoře mohu spolehnout. Děkuji předem za vysvětlení!

Ovlivnění testu léky nebo nemocí 25. 1. 2019

Uživatel: Zvědavý, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Rozumím a chápu... spíš jde o to,že se i tak mohu splest o týden a nadále to psychicky nevydržím otestuji se .....zda je to tak zásadní ten týden . děkuji a pěkný vikend zvědavý

Ovlivnění testu léky a nemocí 25. 1. 2019

Uživatel: Zvědavý, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den , ještě se zeptám .....ano to chápu ,že jeden ze 100 může a nemusí mít změnu v testu,ale jak je vysoká pravděpodobnost změny testu třeba z 11-12 týdnu negativní(to uz by asi měl být spolehlivý že?) a následně po12 týdnů pozitivní ,když spousta lidí si nepamatuje úplně přesný datum rizika. Opravdu mě to zajímá, jako teoretická otázka zaujalo mě to . Je to poslední otázka děkuji za ochotu zvědavý

Ovlivnění testu léky nebo jinou infekcí 25. 1. 2019

Uživatel: Zvedavy, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, zaujal mě dotaz ,který tu dnes zodpovídal pan Mudr. Procházka. K možnosti změny výsledků po dvou a třech měsících. Kdyby byla tedy přítomna syfilida , nebo hepatitida a pacient o ni nevedel,ale nebyly brány antibiotika a kortikoidy ,ale třeba jiné léky, na tlak, antikoncepce, antidepresivum,na bolest atd, nebo nějaké autoimunitní onemocnění o kterém pacient třeba nevi může být tedy zpožděni protilátek? a může být tak výrazné ,že by se výsledek mohl jevit negativní testováním v 11-12 týdnů , ale následným testem po 12 týdnů pozitivní? Nebo to už je opravdu nepravděpodobne? Zajímá mě to z teoretickeho hlediska díky za odpověď

Moznost nakazy 25. 1. 2019

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, Vcera mi dopoledne vytrhli osmicku.Tím,že mám vysoký práh bolesti,muzu fungovat bezne dal. Vecer jsem mela chraneny vag.sex(kondom se neprotrhl ani nesklouznul).Byla jsem si ale vedoma rizika jakekoliv infekce do rany po zubu,proto jsem odmitla líbání. A tak během vecera probihaly jen klasicke pusy na rty.(zavrenou pusu).Kdyby byl protejsek hiv pozitivni,mohla jsem se nakazit? (neprobehlo zadne libani s jazykem,oralni styk).nemam strach z nakazy po sexu s ochranou,spis tech pus na pusu a me rany v ustech. Dekuji Hezky den

Testování 25. 1. 2019

Uživatel: Majkl, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, včera jsem položil dotaz a nemohu ho najít. Jednalo se o nízké riziko(masturbace bez vyvrcholení,mazlení atd.) s neznámou osobou. Po 5 dnech me bolelo 3 dny v krku. Teď po více jak třech měsících mě trápí bolest třísla , podpaždí obcas mě pálí na jazyku bez povlaku .Test jsem podstoupil v laboratoři combo po téměř 12 týdnech asi 82 dnů negativně a na syfilis a žloutenku po 6 týdnech negativně. Nebral jsem ani antb ani kortikoidy. Běžné leky ,jako paralen a tantum verde. Můj dotaz zní jak je test spolehlivý a zdá se musím znovu otestovat?lékař tvrdi,že je dostačující.Mam rodinu a jednorázovou záležitosti pod vlivem alkoholu se velmi uziram ,kdy ke styku s neznámou nakonec ani nedošlo.diky Majkl

tri testy.. 24. 1. 2019

Uživatel: depka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Hezky vecer,chtela bych se zeptat,z psychickych duvodu jsem si nechala udelat rychlotest na hiv v domove svetla jiz po 14 dnech po rizikovem chovani,ten vysel negativne,pak jsem mela dalsi rychlotestt po sesti a pul tydnu na stejnem miste>opet negativni.Pote jsem sla znovu pro zmenu do Ostravy(pobocka domu svetla)na rychlo test a to bylo po 63 dnech,s vysledkem negativnim.Po celou dobu jsem nebrala antibiotika,ani korti.Vim,ze jsem mela cekat,dele,jen jsem to proste mentalne nezvladla.Mam jit na test jeste znovu?Jinak nevim co za typ rychlotestu to byl,jestli zkoumaly antigeny nebo jen protilatky.Mozna jsem mela zvolit laboratorni test,ale bylo mi receno,ze alespon po dvou mesicich jsou oba testy stejne spolehlive. Predem dekuji za odpoved.

Ovlivnění výsledků 24. 1. 2019

Uživatel: Karin, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, já mám na Vás prosbu. Jsem z toho už zoufalá, možná i paranoidní. V červnu 2010 jsem měla nechráněný pohlavní styk. Začátkem listopadu 2010 jsem byla darovat krev. Nic se nezjistilo. V červnu 2011 jsem prodělala příušnice. V listopadu 2011 jsem darovala krev, kde se nic neprokázalo, pouze kvantitativní zeslabení RhD antigenu - dle PCR-SSP jde o slabé D typ 3. Postupem času se mi projevily alergie na kočky, roztoče, pyly, břízu. Od poloviny roku 2016 beru jednu tabletu xadosu denně celoročně. Mám zjištěno mírné zvýšení alfa-1 i beta-2 globulinů. V září 2017 mi diagnostikovali celiakii a intoleranci laktozy a v listopadu 2017 mě začal pálit jazyk, se kterým se potýkám dosud (občas mám silný bílý povlak na jazyku, vypadá jako koberec). V listopadu 2017 jsem požádala praktického lékaře o test HIV, který vyšel negativní. Brala jsem pouze antikoncepci regulon a xados. V říjnu 2018 mi vyskočil ekzém na krku, zánět očních víček a nyní mám problémy s krvácením dásním a opět pálením jazyka. Chci poprosit o radu, zda mohu všem výsledkům opravdu věřit? Nebo se mám opět nechat testovat?

z praxe 24. 1. 2019

Uživatel: baltik, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry vecer,stalo se vam nekdy v praxi,ze by se nekdo nechal testovat na hiv po dvou mesicich,bez uzivani kortikoidu a antibiotik,mel by negativni vysledek,pak by se treba nechal znovu testovat po trech mesicich a byl by pozitivni,zaznamenali jste takovy pripad?Dekuji

Rizikovy sex 24. 1. 2019

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Hezky den, mel jsem jednorazovy vaginalni sex na privatu, po celou dobu pouzit kondom k libani ani oralnimu sexu nedoslo, mel bych se nechat otestovat nebo riziko je prilis nizke a neni to treba?

Příznaky 24. 1. 2019

Uživatel: Lucie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat jestli je možné mit přiznaky jako je chripka a teplota okolo 38 ° přesně po 3 měsících od rizikoveho chovani? Dekuji

Kondom a canesten 24. 1. 2019

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mel jsem sex s rizikovou osobou, byl pouzit kondom, ktery nepraskl a ani nesklouzl, ale neuvedomil jsem si ze cca 6h pred stykem jsem pouzil na penis canesten. Mohlo dojit k nakaze kdyz kondom nepraskl, ale mohl byt oslabeny? Dekuji

Tetováním 24. 1. 2019

Uživatel: Pepík, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Ještě se vrátím k předchozí otázce. Bylo to u kamaráda. Ale myslím že jsem někde četl že pokud je krev dlouho mimo tělo na vzduchu že hiv nemá šanci přežít a tudíž se nemůžete nakazit

Darování krve.... 24. 1. 2019

Uživatel: Michael, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, 21.10. 2018 jsem měl vzájemný orální sex s prostitutkou. Celá situace mě hodně rozhodila, nikdy jsem neudělal v opilosti takovou hloupost, protože jsem se svým chováním vystavil riziku nákazy virem HIV. V tomto týdnu (po uplynutí 3 měsíců od rizika) jsem byl u obvodního lékaře na krevní testy (žloutenky, sifilis, kapavka, HIV) a vše bylo naštěstí negativní. Od 21.10. 2018 jiné rizikové chování nebylo. Chtěl jsem se zeptat, jestli teď zase můžu začít darovat krev ?? Nerad bych někomu tímto způsobem naopak uškodil.

Nákaza při první pomoci 24. 1. 2019

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je možné se nakazit při provádění první pomoci. Jednalo se o úraz hlavy neznámé osoby. Na ruce se mi dostala její krev, přičemž na rukou mám kvůli mrazu drobné oděrky a záděry. Venku bylo zhruba sedm pod nulou. K jinému kontaktu nedošlo. Děkuji za odpověď

Tetováním 24. 1. 2019

Uživatel: Pepík, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat zda je možné riziko přenosu tetováním. Jehla byla úplně čistá a zda se ze nebyla použita ale i kdyby byla použita a už by to nějakej ten den bylo hrozí tam něco?

Rychlotest,spolehlivost a příznaky 23. 1. 2019

Uživatel: je to mozne, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, Je možné, že rychlotest ktery byl provedeny 2 mesice po rizikovych situacich neodhalil by nakazy a obvykly test ano? Příznaky stale pretrvavaji tj. vyrazka, zvetsene uzliny v krku, afty v puse. Je nejaka nadeje ze to neni hiv?Dekuji za odpoved.

HIV test - antibiotika 23. 1. 2019

Uživatel: Emil, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Zdravim. Pred 76 dňami som mal chránený styk s rizikovou osobou (žena) - zasunutia boli všetky chránené, avšak prebehli nejaké bozky a otrel som si penis o vagínu pred použitím kondómu. Nakoľko som mal urologické problémy a odmietol som výter z močovej trubice, užíval som 3 týždne atb - doxyhexal a popri tom prvé 4 dni Fluco Sandoz z dôvodu preliečenia možnej nákazy chlamýdiami alebo niečim podobným. Atb už 10 dní neužívam - problémy vymizli. Imunita však na bode mrazu. 3x odvtedy chorý, bolesť svalov a kĺbov, suché pery, lámanie zubov, zaliehanie v ušiach a silný kašel - možno z dôvodu narušenej psychiky zo strachu. O 3 dni odchádzam na rok do zahraničia. Opláca sa mi ísť zajtra ( po 77 dňoch) na HIV test? Alebo to nemá zmysel, nakoľko som užíval spomínané antibiotiká a ešte neprešli plné 3 mesiace. Mám radšej počkať a otestovať sa keď sa vrátim? Jeden test som už absolvoval pred užívaním atb - po 5 týždňoch od irizikového správania a výsledok negatívny. Ďakujem za odpoveď.

přenos HIV 23. 1. 2019

Uživatel: Lada, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, asi jsem dost paranoidní, ale i tak se zeptám, protože mě to velmi trápí, ale...před cca třemi týdny jsem se díval na dva pány jak spolu masturbují. Vzrušilo mě to a začal jsem se masturbovat také. K fyzickému kontaktu nedošlo, sledoval jsem je asi z 5metrové vzdálenosti...mohl jsem se nakazit HIV? Měl bych podstoupit testy? Pravdou je, že mě dnes celý den bolí uzliny na krku, horečku zatím nemám. Moc děkuji

Chronicita HBV 23. 1. 2019

Uživatel: Pavel Kasik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, dotaz není o HIV ale neznám lepší odborníky v oboru a tak píši sem. Mám tedy dotaz na infekci Hepatitis B. Kamarád mě sdělil, že ženy se dostanou z akutní do chronické fáze 6x méně často než muži., v dospělém věku. Hledal jsem to na internetu ale takové informace jsem tanenašel. Všude se uvádí, že nákaza přejde do chronicity v 5-10% případů, doslělých pacientů. Na stránce WHO je uvedeno dokonce, že do chronicity přechází méně než 5% akutních infekcí HBV. S jakou mírou pravděpodobnosti ale tedy přejde do chronicity zdravá dospělá osoba muž a s jakou pravděpodobností žena? Píši vždy o jinak zdravém a dospělém jedinci, muži a ženě. Děkuji za případnou odpověď.

Test II. 23. 1. 2019

Uživatel: Bobule, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Možnost krve je z podrážděni dásní ,ale také možná ne. Partnera ústa jsem nezkoumala a u sebe si nejsem jistá. Díky bobule

Test 23. 1. 2019

Uživatel: Bobule, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, absolvovala jsem testy 57 a přibližně 81-83 dnů v laboratoři negativně.Nekolik let se léčím se štítnou žlázou,ale téměř rok jsem bez leku.Taky se léčím se střevy,ale pouze dieta. Nebrala jsem ani antibiotika ani kortikoidy. Dlouhá léta beru antiepileptika na neuropatii.Poslední měsíc beru antidepresiva..problém je má psychika asi jejím následkem mě velmi bolí svaly a mám pocit uzlin úplně všude asi se moc pozorují...jsem extrémně štíhlá. Zhoršila se mi pleť. Je velký problém omylem při nedodržení 84 dnů?(12tydnu) mám se znovu testovat. Ráda bych pokračovala dál a tento drobný úlet s neznámou osobou v podobě líbání s možností krve a nekoitálního sexu a masturbace mě velmi ničí.Narazila jsem na vaši poradnu tak se obracím pro pomoc s otázkami. Děkuji za odpověď vystrašená bobule

Moznost nakazeni 23. 1. 2019

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mel bych na Vas dotaz s tim, kdyz jsem mel rizikovy pohlavni styk (chraneny s kondomem) 29.12.2018, zda je mozne se nakazit hiv? Z meho pohledu jsem si myslel, ze pokud je clovek zodpovedny a pouzije kondom, je sance na prenos minimalni, ale cca 3 dny po styku se u me objevilo paleni na usti mocove trubice, nevahal jsem a zasel jsem si na urologiii, kde mi byla provedeno kultivacni vysetreni moci a z vysledku jsem byl prekvapen, ze byla pozitivni na Mycoplasmu a Ureaplasmu. Prozatim mi lekarkou bylo doporuceno, ze imunitni system si obcas poradi sam a tuto bakterii zlikviduje, je tedy pravda, ze veskere svedeni nebo paleni jiz davno vymizelo (za pouzito canestenu, prisne hygieny v intimni oblasti a podporou vitaminu v prascich. Nicmene z tohoto duvodu jsem se Vam rozhodl napsat, kdyz pres kondom chytnu tuto bakterii, zda je mozne chytnout prave i zminovane hiv? Z kultivace nic jineho pozitivniho nebylo. Precetl jsem si i priznaky hiv, teplotu jsem sice po 3 tydnech mel, ale odeznela cca za 2 dny, dnes jsem se "dockal" i nocniho poceni, ale taktez hned odeznelo, zvetsene lymfaticke uzliny si nehmatavam nikde po tele a zanet hltanu nepotoruju, tohle jsou nejcastejsi priznaky, tak jsem je zde popsal. Proto by me zajimal Vas nazor. Na testy je vhodne zajit 2-3 mesice po rizikovem styku, ale nevim, zda se jen zbytecne nestresuji, kdyz tam byla ochrana. Dekuji mnohokrat za Vasi odpoved.

Antibiotika 23. 1. 2019


Dobrý den, byl jsem testován po 2 měsících od rizika. Vím, že je to brzo, ale mám psychické problémy a chtěl jsem si alespoň trochu ulevit. Problém je, že jsem 20dní bral antibiotika doxyhexal na boreliózu. Vím, že mohou ovlivnit tvorbu protilátek. Chci se zeptat, jak velká je zhruba šance, že další test po 3 měsících může být pozitivní? Zpomalí tato antibiotika tvorbu protilátek u každého nebo se tak stát nemusí? Děkuji a doufám, že se neptám nevhodně

Příznaky po 3 měsících 22. 1. 2019

Uživatel: poro, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mohou se příznaky HIV projevovat po 3-4 měsících od teoretické nákazy? Nyní mne trápí únava a večer začervenalá kůže na hrudi (bez vyrážky, vypadá to spíše jako více prokrvená kůže), dnes se mi vytvořili 4 drobné afty v ústech a krupičnatá vyrážka na krku. asi od 4. dne mívám časté noční pocení a mám permanentně zarudlý krk a opakovanou mykózu penisu (as 3x během 3 měsíců, nyní již delší dobu v pořádku). Na testu jsem byl po 80 dnech a byl negativní. Zvažuji, zda test opakovat nebo je dostatečně průkazný. Jediné rizikové chování byla masáž penisu od nahé masérky (pouze ruce). Děkuji Vám mnohokrát za odpověď.

Mazleni s tamponem 22. 1. 2019

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mazlili jsme se znamym, mela jsem menstruaci a on mi ho zavedl jenom na krajicek vaginy, tampon zustal neporusen a hned pote penis vyn dal, byla tam jen spicka penisu asi vterinu. Byl by mozny prenos? Dekuji za odpoved

Ejakulat na ruce 22. 1. 2019

Uživatel: Leona, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, delala jsem to kamaradovi pouze rukou, on se mi do ruky vyejakuoval. Neuvedomila jsem si, ze mam ruce popraskane od mrazu, ale zadne krvave rany, jenom prasklinky,ktere me po spermatu palily a ruce jsem si bohuzel sla umyt az po cca 15 minutach. Byl by takovy prenos?

Krev na rohlíku 22. 1. 2019

Uživatel: Klér, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám takový dotaz. Vím nebo četla jsem zde, že se vir jídlem nepřenáší, ale pro klid duše se musím zeptat. Před měsícem jsem si namazala k večeři rohlík. Nevěnovala jsem tomu pozornost, jak vypadá nebo tak, protože jsem telefonovala. Po nějaké době jsem si všimla, že je na rohlíku rozmazaná krev byla již zaschlá někdo se zřejmě poranil, když si nabíral rohlíky a zřejmě se otřel o ten můj. Pár kapiček té rozmazané zřejmě již zaschlé krve jsem zřejmě snědla. Je možná nákaza? Rohlík jsem jedla až 2 hodiny od doby, kdy jsem ho koupila a byl v igelitovém sáčku. Je možné, že by ten vir na rohlíku v tom sáčku přežil? Vím, že je to divný dotaz, ale mám malé miminko a od té doby, co se mi to stalo se trochu bojím. Děkuji za odpověď

Test po 93 dnech 22. 1. 2019

Uživatel: John, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, nechal jsem si udelat rychlotest u vás v dome světla po 93 dnech od rizika. Výsledek negativní. Mohu to brát jako uzavřenou záležitost? Uběhly dalsi 2 měsíce od zmíněného testování a mně to stale vrtá hlavou...díky za odpověď

Krev a HIV 21. 1. 2019

Uživatel: Filip, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, minulý týden se mi stala nepříjemná věc. Byli jsme s kamarády v hospodě a jeden ze známých je HIV pozitvní. Když jsme se vraceli domů, tak ten známý upadl na zem a rozbil si nos (krev mu tekla pouze z odřeného povrchu nosu, ne zevně) a já k němu obětavě přiskočil a ošetřil jsem mu ránu kapesníkem (nevím zda se krev nedostala třeba na mé ruce apod.). Nevím zda se daná osoba léčí - bylo mi řečeno od jiných známých, že ano, ale není to potvrzené. Mám teď strach, že bych se od něj mohl nakazit. Je zde vysoká pravděpodobnost? Děkuji za odpověď.

Dodatek datum 21. 1. 2019

Uživatel: Nejistá, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, nevím zda se můj dodatečný dotaz ztratil. Zkusím se znovu naposledy zeptat. K zmíněné frottage pokud by teoreticky došlo k vyvrcholení ,nebo preejakulátu a bylo přítomno oblečení zda to je stále neriziková činnost. Líbání jsem se dočetla je ok. Test v udanou dobu více než 11,5 týdne zda je spolehlivý. Moc děkuji za vysvětlení

Je možná nákaza HIV? 21. 1. 2019

Uživatel: Žena, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, bohužel jsem zjistila, že můj muž měl orální styk bez polykání semene s jiným mužem. 14 dní poté jsem s ním měla nechráněný pohl. styk (samozřejmě jsem nic takového netušila). Teď jsem to zjistila. Kromě toho, že jsem v naprostém šoku, mám i hrozný strach, že pokud by se při tom sám nakazil, mohl mě také nakazit. Navíc mě začalo dost bolet v krku, ale máme i nemocné děti s virozou, takže jsem to mohla chytit i od nich. Nyní je to právě 3 týdny od našeho posledního pohl. styku. Manželovi nic není a nebylo, ale já umírám strachy. Děkuji za odpověď.

Aktuální počet dotazů v databázi: 9065

CSAP nove logo

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


SANITKA

Mobilní testování zatím není naplánováno. Vysvětlení je tady.

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 129
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.