On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

4 měsíce po rizikovém kontaktu 4. 7. 2022

Uživatel: Ola, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, před 4 měsíci jsem měla orální sex s mužem (bez ejakuace) bez kondomu a stále mám špatné myšlenky, že mě muž nakazil HIV infekcí. Měla bych se nechat znovu testovat, když jsem: ve 2 měsíci (10t) byla na krevních testech, které dopadly negativně a pro jistotu po 3 měsíci (20t) jsem šla znovu ke gynekoložce na kultivaci, která vyšla také negativně. Jsou testy z výtěru stejně kvalitní? Teď mám pocit, že mě už 2 dny svedí, pálí celé tělo a pořád nad tím přemýšlím jestli to s HIV může souviset, zda-li se tato reakce může vyskytnout i později. Vřele díky za odpověď.

Testování na žloutenku+HIV+syfilis 4. 7. 2022

Uživatel: Jitka93, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, můžu se zeptat, kdy je nejvhodnější/nejdřívější doba na testování žloutenek, syfilisu a HIV, když rizikový kontakt byl teď o víkendu? Moc Vám děkuji

HIV VN 0 a přenos krví 4. 7. 2022

Uživatel: Karel, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, jsem HIV + s dlouhodobou VN 0. Při sexu s negativním partnerem došlo k poranění rtu a ret krvácel, krev šla cítit v puse při líbání. Jaká je v tomto případě pravděpodobnost přenosu? Lze se spolehnout na VN 0 a přenos vyloučit? Děkuji

Test na antigen p24 v rozmezí 18-22 dnů od rizikového chování 4. 7. 2022

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaká je procentuální přesnost nitrožilním vyšetřením na zjištění antigenu p24 v doporučeném testování 18-22 den? Vím, že spolehlivost klasického testu po 4 týdnech je více jak 95 % a po 6 týdnech 98 %, po 3 měsících 99,99 %. Děkuji za fundovanou odpověď. Pavel

Uspokojování prsty 4. 7. 2022

Uživatel: Zuzana, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, před pár dny jsem pod vlivem alkoholu drázdila rukou penis známého, on mi do vaginy strkal prsty. Nemyslím si, ze mel krvavé ruce, případně kdyby mel nějakou malou záděrku, je možný přenos? Později jsem zjistila, ze má pŕitelkyni, se kterou byl chvilku než šel za mnou. Je nějaká možnost kdyby třeba predtim prsty uspokojoval ji, abych se nakazila z jejiho vaginalniho sekretu? Za jak dlouho zahyne virus ze zaschleho vaginalniho sekretu? Děkuji

Můžu se nakazit HIV v tarmvaji? 3. 7. 2022

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Zdravim. Je možné, že jsem hiv dostal v MHD? Jsem heterosexual, ženatý a mám 3 deti. Nikdy jsem nespal s mužem. Vim ze jsem vic krát jsem cestoval tramvaji s pořezanými prstami a mohol jsem se nakazit jedine od bezdomovce, který měl krvavé prsty přede mnou.

Životnost HIV viru 3. 7. 2022

Uživatel: Veronika, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho virus HIV může přežít ve slinách, které by obsahovaly krev? Vadí i v tomto případě viru přítomnost vzduch? Dcera včera spadla na chodníku, odřela si kolena, před námi šli 2 muži, neustále si odplyvávali, nejednalo se o velké množství slin. Pokud by sliny s krví přišly do styku s odřeninou. Stalo se nám to při zpáteční cestě z krámu, takže doba byla min. 10 min. poté. V diskuzích jsem četla, že by se měl stát vir do cca 8min. neinfekční, nemělo by hrozit nakažení. Děkuji, od včera nemůžu spát.

Prso - stimulace 3. 7. 2022

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, opravdu nechápu proč byl můj dotaz smazán, když jsou tu daleko víc podobné dotazy než ten můj na které bylo opětovovně odpovězeno. Vím že se jak er. masáží tak i vzájemnou masturbací HIV nepřenáší ale nikde jsem nenašel dotaz, když by se vaginální sekret dostal na prso nebo bradavku a ta bradavka by byla poté ústy stimulována, čímž by ústa přišly do kontaktu s trochou sekretem, pak tedy riziko HIV není žádné? Muselo by se velké množství sekretu dostat do rány a nebo být vetřeno do sliznice? Pokud i toto bude smazané budu asi muset jít kvůli svému ujištění na HIV test (asi zbytečně.)

Mám se obávat? 3. 7. 2022

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Měl jsem analní pohlavní styk s mužem (ja aktiv) asi pred 14 dny, použil jsem kondom i lubrikant.. sex netrval ani 5 minut a po vyndání byli videt na kondomu výkaly. Hned druhý den mě bolel žalud jako bych si ho mačkal. Žalud vypadá normalně, az na pár červených míst v místech kde to bolí. Byl jsem s tim u doktora ale že to nejspíš nic není. Žadné výtoky, žadný opar, žádné pálení při močení. říkam bolí mě jen žalud. Nepřijde mi normalní aby me 14 dní bolel dost znatelným způsobem žalud. Nemusím se strachovat třeba o HIV? Na odběry jdu až 7.7 Navíc jsou to odběry jen na chlamydii a kapavku. Ta bolest trva dlouho, u doktora jsem byl dvakrát a dvakrát jsem dostal v podstatě výsměch.

Test 2. 7. 2022

Uživatel: Jirka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Rád bych věděl jestli se mužů spolehnout na testy po 8 týdnech. Nebral jsem žádné kortikoidy ani antibiotika. Neměl jsem žádný příznaky. Test byl proveden kvůli vzájemné masturbaci kdy došlo přenosu poševního sekretu dívky na malou záděru na penisu, která byla asi bez krve. Děkuji za odpověď.

Přenos HIV 1. 7. 2022

Uživatel: Klára, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, děkuji za Vaši odpověď. Jen se omlouvám, ale asi nad tím moc přemýšlím. V případě, že by v ordinaci někdo přede mnou na nástroj při odchodu např. prskl (po zákroku) a sestra si toho nevšimla, nástroj na pacientovi nepoužili a nedezinfikovali by ho. Je v tomto případě možnost přenosu po škrábnutí, v ordinaci jsem byla cca 30min., takže těch 30min. na nástroj nikdo nešáhl ani lékařka ho na mě nepoužila. Je těch 30 min. dostačující, v poradně u vás jsme se dočetla, že vir hyne na vzduchu do cca 8min. Děkuji za odpověď.

Přenos HIV u zubaře 1. 7. 2022

Uživatel: Klára, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Chtěla jsem se zeptat, na riziko případného přenosu. Byla u zubního lékaře, když jsem se zvedla z křesla, zavadila jsem loktem o nástroj s ostrou špičkou, způsobila jsem si malý 2mm škrábanec, netekla krev, ale na pokožce je vidět škrábanec. Ošetření trvalo cca 30min. a u vás v poradně jsem se dočetla, že vir mimo tělo hyne do cca 8min., snad by to mělo být ok. V daný okamžik jsem si to neuvědomila, ale po sednutí do auta jsem nad tím začala přemýšlet a volala jsem ihned do ordinace, kde mi bylo řečeno, že veškeré nástroje jsou dezinfikované a nemůžou tam být volně nástroje, které by na mě nemohli použít, na nástroji jsem nic neviděla žádnou krev. Po mně už nešel další pacient. Děkuji,

Vysoký cholesterol 1. 7. 2022

Uživatel: Jony, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat jestli mohu na léky Biktavu užívat Arterin proti vysokému cholesterolu. Děkuji

Injekcni stříkačka ve vode 1. 7. 2022

Uživatel: Daniela, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, mám možná hloupý dotaz, ale potrebuju znát odpověď. Dcera se koupala na přírodním mestskem koupališti.Přišla s brekem a z prstu na noze ji tekla krev, místo měla cervene a napuchle. Dostala jsem obavu kdyby byla ve vode hozená stříkačka s jehlou a ona se píchla o čerstvĕ pohozenou jehlu, která ležela ve vode je možné přenos hiv? Dekuji

Existuje test na všechny nemoci? 1. 7. 2022


dobry den, rad bych se zeptal, jestli existuje nejaky test, ktery si muzu koupit v lekarne a na zaklade toho udelat obecne vysetreni, ne jen na konkretni 1 nemoc, pripadne zda-li to bude mit smysl potom co nechraneny styk probehl pred 1 dnem, dekuji za odpoved, hezky den

Možnost nákazy z chráněného sexu? 29. 6. 2022

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den , je to zhruba 3-4 týdny od mého rizikového chování. Měla jsem sex s kamarádem (byl to jen úlet) vím že není moc promiskuitní ale nějaké dívky měl..sex jsem s ním měla chráněny a co vím kondom byl neporušený. Chvilku jsem mu provozovala orální sex bez ochrany (bez vyvrcholení) jen že teď po té době se cítím nesvá možná že strachu..mám i nějaké fyzické příznaky ale nevím zda to s tím souvisí.. pálí mě pochva a mám jakoby vaginální suchost, včera jsem měla i zvýšenou teplotu 37,3 .. myslíte si že mám mít obavy? Předem děkuji za odpovědi

Reaktivita protilátek 29. 6. 2022

Uživatel: Lada, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den před 10 lety jsem měl nechráněný styk,asi 8 let daruji krev a v pořádku.V roce 2021 jsem dostal covid a daroval jsem covidovou plazmu,rekli mi ze me museji vyradit,ze mam reaktivní výsledek na hiv,a antigen p24,pak to poslali do Prahy a řekli mi že to je v pořádku,mám si to nechat překontrolovat ale už jsem vyřazenej,s partnerkou jsme 9 let.Můžete mi říct co tam zareagovalo v testech,měl jsem 116 protilátek po covidu mohlo to být tím?,tak jsem z toho všeho dost mimo.Děkuji za odpověď.

Možnost nákazy při odběru krve 29. 6. 2022

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, při odběru krve/testování na HIV sestra sice rukavice použila, ale při zalepování rány již nikoliv, a to přitom holýma rukama skládala ten tamponek, který se dává pod náplast/na ránu. Existuje zde riziko, že bych se mohla nakazit HIV/jinou nemoci? Testuje se zdravotnický personál na odběrových místech? Chtěla jsem vyloučit nákazu a teď mám obavu, abych se vlastně kvůli tomu nenakazila. :( Děkuji L.

Píchnutí o zlomenou injekční jehlu 29. 6. 2022

Uživatel: Jakub, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, nedávno jsem šel parkem s případy válejících se kolem. Měl jsem pantofle a na schodech před parkem jsem ucítil píchnutí do palce, žádná krev netekla. Myslel jsem, že to byla tříska, ale v pantofli ani kolem nic nebylo. 3-4 minuty na to,jsem cítil píchnutí znovu, ale už do krve. Pantofli jsem sundal a až po zmáčknutí podrážky vykoukla více hlava jehly(dlouhá jako tloušťka podrážky),šla stěží vyndat z pantofle. Z rány vyteklo jen pár kapek krve, ihned jsem ji vydezinfikoval.Po cestě jsem si nevšiml celé stříkačky, na kterou bych šlápl a jehlu zlomil.Mám strach, jestli jsem se nenarazil HIV, kdyby hrot byl zlomený nakaženým chvíli před tím, než jsem na něj šlápl. Mám si udělat testy?

Změna léků 28. 6. 2022

Uživatel: Filip, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na léky Biktarvy. Dlouho užívám Symptuzu a díky ní jsem klesnul na VN 0. Mám vysoký cholesterol a občas VN se navýší třeba na 20 - 70 a zase padne6na 0. Nepochybuji o svém lékaři a chce měnit Symptuzu právě za Biktarvy. Jaký máte názor na tento lék, jak je šetrný a jestli nemůže udělat zmatek v navýšením VN. Děkuji za odpověď

Riziko 28. 6. 2022

Uživatel: Iop, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den, chtěl bych se jen ujistit. Když se nad tím zamyslím je to blbost, ale radši se u Vás zeptám. Včera jsem si koupil jeden suplement na cvičení. A dneska jsem ho poprvé otevřel a když jsem ho otevíral tak už byl otevřený čili nebyl úplně zabalený. Chci se zeptat jestli třeba se hiv pozitivní člověk nemohl obsah balení otevřít a nějak ho kontaminovat. Suplement jsem si vzal až následující den a rozmíchal v 250 ml vody. Zde uvádíte že HIV nepřežije bez organismu. Omlouvám se za takovýto typ otázky ale čím dal tím víc přemýšlím nad touto nemocí. Děkuji

Oral s ejakulací a PEP 28. 6. 2022

Uživatel: Nick, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, měl jsem orální styk s ejakulací do úst a teď mám obavy, mám si pro jistotu nechat nasadit PEP? Děkuji za odpověď

Masáž prostaty 28. 6. 2022

Uživatel: Ja 124, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý deň Pred par dnami som bol na tantrickej masáži. Maserka sa o mňa otierala telo na telo z použitím masážneho oleja a pri tom došlo k mojej ejakulacii bez toho ze by sa mi masérka dotkla penisu. Potom sa mi snažila dráždiť konečník ale do vnútra neprešla(celé som to hneď ukončil osprchovať sa a odiel) mam sa obávať toho, že som dostal HIV k sexuálnemu styku nedošlo ďakujem za odpoveď

Divoká noc 28. 6. 2022

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, v rámci jedné noci jsem navštívil dvě lehké děvy. Vzhledem k tomu, že při prvním pokusu jsem byl tak opilý, že to nešlo a proběhl pouze orál u druhého to již šlo, ale samozřejmě s kondomem. S ohledem na stálou partnerku mám být spíš sexuálně zdrženlivý nebo mohu s kondomem s ní souložit. Test může nejdříve proběhnout za 2 měsíce a vzhledem k tomu, že partnerku nechci ohrozit, tak se ptám, zda nesouložit vůbec nebo s kondomem. Byla to výjimečná situace. Takto jsem se zachoval poprvé. Mám si nechat předepsat PEP nebo je riziko minimální a je to zbytečné? Děkuji Pavel

Početí 27. 6. 2022

Uživatel: Petr, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, jsem pozitivní 3 roky a po celou dobu jsem nedetekční a CD4 mám 1400. Každý den beru lék Biktarvy. Mám partnerku, která je negativní a chceme mít dítě. Na základě ofciálního vyhlašení americké CDC, U = U lze v tomhle případě počít díťe přirozenou cestou bez toho abych nakazil partnerku? Ďekuji

Test po 9 týdnech 25. 6. 2022

Uživatel: Ladislav, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jak moc jsou výsledky testu spolehlivé po 9 týdnech od možné nákazy, když jsem ve 4. týdnu bral antibiotika, neovlivní používání antibiotik výsledky testů? Nebo bude jistější počkat na testy ještě pár týdnů?

Záděra 25. 6. 2022

Uživatel: Jana, Téma: HIV a zaměstnání - pro zaměstnavatele, kolegy v práci, personalisty

Jsem zdravotní sestra a potřísnila jsem se krví od pacienta s pozitivním HIV testem. Na prstě jsem měla tou dobou záděru. Je možné že jsem HIV chytla?

Přenos krví na stavbě 24. 6. 2022

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, dnes se kolega na stavbě říznul a krev se mi dostala následně na ruku. Na rukou mám od práce různé oděrky atd, některé jsou do trochu víc do hloubky, ale krev z nich neteče. Je možný přenos HIV? Děkuji

Povinnost hlásit pozitivitu 24. 6. 2022

Uživatel: Villy, Téma: HIV a zaměstnání - pro zaměstnavatele, kolegy v práci, personalisty

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat zda při zjištění pozitivity musím informovat zaměstnavatele popř.zda ho kontaktuje a tuto informaci mu dá-bez mého souhlasu-praktický lékař nebo hygienická stanice. Děkuji

riziko nákazy HIV u pohlavního styku, kdy se sroloval kondom 23. 6. 2022

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká je riziko nákazy HIV u pohlavního styku, kdy došlo ke srolování kondomu. Sroloval se od kořene až do poloviny nebo za polovinu. Je možné, preejakulát se mohl dostat na sliznici pochvy a způsobit HIV infekci? Je toto riziko velké? Děkuji

Přenos infekce krvi po náhodném sahnuti na prkenko 23. 6. 2022

Uživatel: Marky, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, dnes jsem v zaměstnání na WC sáhla na prkénko a poté jsem zjistila,že na něm bylo pár kapek čerstvé, patrně menstruační krve,do jedné jsem omylem sáhla.Hned jsem ruku omyla.Hrozi riziko přenosu?Děkuji

Zubař 23. 6. 2022

Uživatel: Anonym, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, kvůli HIV onemocnění mě odmítají ve všech zubních ordinacích kam jsem se obracel. V poslední ordinací jsem měl prohlídku a paní doktora už mi napsala i termíny jenže po týdnu se ozvali s tím že musím speciální ordinace a všechny termíny se ruší. Daly mi číslo na nějakou další ordinaci kam jsem zavolal a samozřejmě me nevzali ani tam a proste furt dokola jen mi dávají čísla na další a výsledek žádný. Je to už 5 měsíc co se nemůžu objednat k zubaři. Opravdu bych potřeboval pomoc s tím a nevím kam se mám obrátit.

orgán ochrany veřejného zdraví 22. 6. 2022

Uživatel: Karel, Téma: HIV a zaměstnání - pro zaměstnavatele, kolegy v práci, personalisty

Dobrý den, pokud je mi zjištěna HIV+ může KHS nebo jiný orgán uvědomit zaměstnavatele o této skutečnosti? Chápu to tak, že by zaměstnavatel o tom neměl vůbec vědět a zaměstnanec informaci nemusí sdělit. Ale může legální cestou existovat nějaká skutečnost, kdy přesto informován zaměstnavatel je, i když jde o citlivý údaj? Např. práce ve státní správě nebo ve služebním poměru nebo v soukromém sektoru? Jako konkrétní případ by se mohlo jednat o zaměstnance nějakého úřadu. Pozn. na internetu jsem našel toto: "Pokud orgán ochrany veřejného zdraví nenařídí opak a pokud to zdravotní stav dovolí. Zaměstnavatel není o této skutečnosti informován."

Dotaz 21. 6. 2022

Uživatel: Martin, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobry den, byl jsem v gay clubu, kde jsem byl opily a byl mi nabidnut kokain. Pravdepodobne slo o mix s heroinem. Chtel jsem se zeptat, protoze jsme snupali papirovou vizitkou smotanou do rulicky, je moznost prenosu nejake nemoci? Z nosu jsem nekrvacel, ale toto jsme provedli vicekrat stejnou veci. Docetl jsem se, ze mozna zloutenka hlavne typu C? Rad bych si zasel na testy, ale inkubacni dobu by mela mit 15-160dni, mohu jit po 3 mesicich? Byl mi take proveden oralni sex. Jake je riziko nemoci a mohu jit na testy po 2-3 mesicich na vsechny choroby? Moc dekuji, je to zkusenost a nikdy vice. M.

bcaa 21. 6. 2022

Uživatel: roman, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, pokud bych dejme tomu dva měsíce před testy na hiv pravidelně užíval dejme tomu dvakrát denně Bcaa doplněk, může to nějak ovlivnit výsledek testu. Dejme tomu že dva dna před testem bych doplněk pro jistotu vysadil. Děkuji moc za odpověd.

Snížené leukocyty a zvýšený prolaktin 20. 6. 2022

Uživatel: Renica, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, dcera mého přítele (zanedlouho 30 let), měla během jednoho roku 2 vztahy s nechráněným pohlavním stykem. První byl muž přes seznamku, druhý muž byl Bulhar - známý kamarádky. Po cca 5 měsících od ukončení druhého vztahu se u ní objevil kašel a teplota. U praktického lékaře nasazeny antibiotika na kašel - ty nezabraly, kašel přetrvává, v krvi nebylo zjištěno nic kromě snížených leukocytů. Následně zánět dělohy, při vyšetření u gynekologa a dalších antibiotikách byl zjištěn zvýšený hormon prolaktin. Také jí začaly ve větší míře padat vlasy. Všechny tyto komplikace trvají něco přes měsíc. Jsem hysterická, když si myslím, že by měla jít na test HIV? Děkuji za Váš názor. R.P.

Dotaz k přenosu 19. 6. 2022

Uživatel: Adam, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali je možný přenos viru prostřednictvím kontaktu hlenu s krví. Při cestě vlakem jsem si způsobil drobnou krvácející odřeninu, která se dostala do kontaktu s kouskem hlenu na sedačce. Děkuji za odpověď.

Bezpečný pohlavní styk 18. 6. 2022

Uživatel: Renata, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, pokud prezervativ nepraskne a vaginální styk je chráněný, tento styk je tedy brán jako bezpečný a nemusí se člověk bát, že by na něj někdo přenesl hiv či jinou pohlavní chorobu, je to tak, jak pisi? Dekuji Renata

Tření ve sprše 18. 6. 2022

Uživatel: Libor, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, byl jsem na erotické masáži a když jsem byl ve sprše s masérkou, tak když byla ke mně natěsno zády otočená, tak jsem měl penis v erekci opřený o její zadek (mezi půlkami) a masérka aby navodila atmosféru začala třít svým zadkem nahoru a dolů aby imitovala soulož. Napadlo mě, že co když by teoreticky párkrát kromě zadku přetřela o penis i svou vagínu a já si toho nevšimnul, hrozí nebezpečí? (Tření vagínou asi neproběhlo ale nemohu vyloučit jestli se penis i byť třeba jen jednou lehce nedotknul vagíny aniž by si toho kdokoli z nás všimnul.) Je zbytečné chodit na test HIV? i kdyby tam bylo teoreticky krátké tření vagínou o penis? (Což si myslím že nebylo, tření bylo zadkem)

Přenos 17. 6. 2022

Uživatel: Cnkdbl, Téma: Způsoby přenosu HIV a příznaky infekce HIV, rizikové chování

Dobrý den, stala se mi taková nemila věc a nejsem si jist zda mohlo dojít k přenosu. Minuly týden jsem byl značně ovlivněn alkoholem a při cestě domu jsem potkal zvláštně vypadající slečnu. Nevím co mě to napadlo, ale vzal jsem si od ni nějaký roztok , který jsem si nalil do úst. Nevím kde ho vzala ani co to bylo , ale podle její vizáže bych to tipoval na pervitin v tekutým skupenství. Žádnou krvacejici ranku jsem v puse nemel a o slečen nevím vůbec nic. Ale pravděpodobně to měla připraveny sama pro sebe na injekční aplikaci , ale tím si taky nejsem jist. Tak se ptám , jestli je nejake riziko přenosu a nebo zda-li sliny dokáži virus zničit. Díky za odpověď.

Aktuální počet dotazů v databázi: 13305

Obrázek č. 169

ČT podporuje ČSAP

Obrázek č. 190

Objednání besedy


Podcast Život plus
obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

Obrázek č. 203

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Kampaň podpory pro zaměstnance žijící s HIV

Obrázek č. 172

#workingpositively

Podpořte nás!

 
Obrázek č. 195

Česká společnost AIDS pomoc, z. s. je s projektem „Vznik a rozvoj Národní asociace pacientských organizací (NAPO)“ příjemcem grantu z fondů EHP2014–2021 v rámci programu Zdraví. Cílem projektu je posílení role pacientů a pozice pacientských organizací ve zdravotnickém sektoru. NAPO je při realizaci projektu vůči ČSAP z pozici partnera. Více informací o aktivitách NAPO najdete na www.silapacientu.cz.

Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


Obrázek č. 132

podporuje činnost Domu světla

Gilead


Obrázek č. 202
alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126
Obrázek č. 186
Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.