On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Vysvetleni 4. 1. 2019

Uživatel: Blazka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, pred par dny jsem polozila dotaz ohledne toho, ze jsem se pichla v obchode zlomenym raminkem do prstu a tekla mi trochu krev. A vy jste napsali, ze takto se hiv neprenasi. Prosim tedy o presnejsi vysvetleni... Kdyz se nekdo pichne jehlou muze se nakazit, ale pichnutim o ostre raminko ne... A co kdyz se o nej pichl nekdo prede mnou a pak ja? To je prenos take nemozny? Po 3 tydnech od incidentu mam nektere priznaky primoinfekce. Dekuji za vysvetleni.

Znovu test ? 4. 1. 2019

Uživatel: Tera, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den , byla jsem po 96dnech od rizikové situace na testech HIV a vyšly negativní , mám test opakovat ? Jsem z toho zmatená a mám deprese . Děkuji

Spodní prádlo 4. 1. 2019

Uživatel: Ben., Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné že by se HIV mohlo nějak přenést přes spodní prádlo třeba nějakou rankou na pohlavním organu. Děkuji za odpověď Ben. .

Oralni sex 4. 1. 2019

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den 21.12.18 jsem mel nechraneni oralni styk od dvou divek . Cele to trvalo asi 2 minutky . Jde o to ze od 30.12.18 se necitim moc fajn bolest v krku ryma. 3.1.19 jsem mel teplotu 38.4. Kasel bolest v krku ryma celkove se necitim fajn. Dnes 4.1 teplota 37.2. Musim se bat nakazi ? Jaka je sance ze jsem se mohl necim nakazit ? Nebo nemam panikarit ? Moc dekuji za odpoved. Preji hezky den

polykání semene 4. 1. 2019

Uživatel: dotaz, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Jsem 7 let pozitivní,ale dodržuji léčbu a posledních 6 let mám neměřitelnou, nulovou hodnotu virové zátěže. Mám přítele ,který to samozejmě ví a není pozitivní a který má rád orální sex s vyvrcholením do úst s následným spolknutím.. Je možné ,aby u něho mohlo dojít i přes to k nakažení? Děkuji za odpověď

Test 3. 1. 2019


Dobry den, rozumim tedy dobre tomu, ze kdyz si necham udelat pcr test na hiv 2 a vysledek bude pozitivni tak v pripade, ze test na protilatky bude negativni bude pro me vysledek negativni, nebo? Dekuji

Kousnutí 3. 1. 2019

Uživatel: Paja, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, švagra při obraně mého malého syna kousla do prstu agresivní opilá,možná i zdrogovaná žena,když ji chytil tak,aby nemohla rukama nikoho mlátit.V případě,že by byla HIV pozitivní,mohla by ho takto nakazit?Odehrálo se to příliš rychle,totožnost ženy bohužel neznáme.Dekuji moc za odpověď.

Rizikové chování - Kde lze v Praze získat PrEP? 2. 1. 2019

Uživatel: Tom, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, 1.1. v ranních hodinách jsem se dopustil rizikového sexu s pro mě dříve neznámou osobou. Při sexu byl použit kondom, nicméně kvůli požitému alkoholu si nemohu být jistý, jestli nedošlo k jeho porušení. Jelikož se jednalo o moji první bisexuální zkušenost s mužem, vzrostly po vystřízlivění obavy o mé zdraví. Kde v Praze bych mohl svoji situaci zítra, tj. ve čtvrtek 3.1. probrat s odborníkem? Děkuji.

Prenos HIV 2. 1. 2019

Uživatel: Janči, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, ďakujem Vám za predošlú odpoveď ale ešte by som sa chcel opýtať, pokiaľ by partnerka išla na testy (po roku od nechráneného styku) a boli by negatívne aj tak by som si mal spraviť ja vyšetrenie alebo nie je to nutné? Ďakujem.

Omezení alkoholu a rekreačních drog 2. 1. 2019

Uživatel: GenvoyaPill, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, na začátek bych chtěl poděkovat ČSAP za vaši skvělou práci a do roku 2019 popřát jen to nejlepší. A teď k dotazu. V posledním Pozitivně jsem našel odkaz na web http://www.hivisjustapartofme.eu/mens-health/being-active a po přečtení jsem se rozhodl, že chci zcela skončit s alkoholem a užíváním rekreačních drog. Bohužel jsem podobný pokus už měl a vím, že bez pomoci odborníka je to jen těžko zvládnutelné. Můžete mi prosím doporučit nějakého specialistu, který zná problematiku HIV a závislosti? Měl jsem za to, že se tomu věnoval i přímo MUDr. Prochazka, ale teď se mi tu informaci nikde nedaří dohledat. Děkuji!

darovani krve 2. 1. 2019

Uživatel: bea, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobry den, s kamoskou sme sli darovat krev, vyplnila sem dotaznik, kde sem uvedla, ze pred par dny sem na klinice Sanus podstoupila maly chir. zakrok, odstraneni tri znamenek ze zdravot. duvodu, mam mnoho pigm. znamenek, a tak dvakrat rocne mi je odstrani v Sanusu... a pak mi bylo zdeleno, ze je to riziko a nemuzu darovat krev... ze je mozna nakaza... jinak predtim sem normalne krev darovala a vse probehlo v poradku. prosim vas je toto rizikove chovani??? mam jit na testy na HIV??? mam se ted vyhybat manzelovi? nebo cim me muzou nakazit pri vyrezani znamenka??? moc dekuji za odpoved

Jaké je riziko při orální styku? 1. 1. 2019

Uživatel: Tatranka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak velká je pravděpodobnost, že jsem byla nakažena virem HIV. Před třemi týdny jsem měla známost na jednu noc. Kondom jsme použili, ale prvních pár zásunů proběhlo ve sprše bez ochrany. Poté jsme už pokračovali s kondomem, ten ale při jedné z poloh praskl, proto jsme ho vyměnili. Partner měl na špičce penisu preejakulát, u kterého netuším, jestli se do mě dostal. Nakonec jsem partnera orálně uspokojila a vše ihned spolkla. V ústech jsem tuším žádnou ranku neměla a sperma opravdu v ústech nebylo nijak převalováno. Žádné příznaky na sobě nepozoruji. Chci se zeptat, jak velká pravděpodobnost nákazy z tohoto chování je a jestli jde nějakým způsobem vyšetřit krev či se nechat vyšetřit jiným způsobem dříve než po 2-3 měsících, aby nežila v nejistotě.

Sperma v ústech 1. 1. 2019

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dá se přenést pokud mám sperma v puse a nepolknu a pokud měl člověk na penisu malinko preejakulatu a já to ‘cucala’?

Opakování testu 1. 1. 2019

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den , Mám krevní test opakovat po rizikové situaci , když byl po 3.měsících (94dnech) negativní ? Je to pro mě důležité , nebo už nemusím ? Děkuji Honza

Možnost nakažení krví 1. 1. 2019

Uživatel: Strach, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na velmi zvláštní otázku. Přítel byl tančit v klubu a když došel druhý den domů, měl celou ruku od krve. Bohužel si absolutně nepamatuje, jak se mu to stalo. Moje dedukce je, že se mohl například říznout/pořezat o sklinku. Nebo mohl spadnout na zem na střepy. Ze rvačky to podle mě nebude, jelikož se ta rána nachází na vnitřní straně ruky. Byl asi dost opilý, tak ani neví, jak se mu to stalo. Natož co se dělo potom. Můj dotaz zní, zdali se mohl nějakým způsobem nakazit virem hiv? A jestli je to vůbec pravděpodobné? Samozřejmě měl čerstvou krvácející ránu. Mám strach i o sebe, nerada bych jeho blbostí se nakazila hiv. Nejvíc mě děsí, že byl v klubu, který je vyhlášený tím, že do něj chodí lidé, kteří užívají drogy. Děkuji vám za vaši odpověď.

Aft 1. 1. 2019

Uživatel: Marek, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Muže být aft a bílý povlak na jazyku příznak? Asi 2 měsíce od rizikového chování.

Je orální styk riziko? 1. 1. 2019

Uživatel: Tomas, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den prosím vás chtěl jsem se zeptat zda-li je možnost přenosu hiv za situace kdy já jsem oralne uspokojoval na 99%nakazenou ženu a ona oralne uspokojovala mě. 4 týdny po tomhle incidentu chripka, rýma. Mimochodem v období od 1-4 týdne už 3ti nemoc. A Moji přítelkyni vyskočila po 3-4 tydnech mezi prsy vyrážka kterou nikdy před tím neměla.horecka nebo chřipka se jí zatím nedostavila. Děkuji předem za odpověď

Rizikový styk, strach z nákazy + dotaz 31. 12. 2018

Uživatel: V-123, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den Jsem 6 týden po rizikovém styku (vaginální) bez ochrany. Po čtyřech týdnech se dostavila únava, apatie a škrábání v krkua pálení očí (které trvá dodnes) U praktického lékaře byl CRP test na hodnotě 2 a výtěr z krku nic neprokázal. Vše bez horeček i zvýšených teplot, zvětšených uzlin i bez vyrážky. V posledních dnech se ze strany jazyka objevili něco jako opary nebo afty , nemají bílou barvu, ale nažloutlou... do toho jsem si při holení všiml, že mám (nejsou to zanícené chloupky) malé bradavičky nad penisem. V noci se probouzím hrůzou, že jsem infikovaný. Možná je to vše psychického původu, ale už nevím...Myslíte si, že to mohou být příznaky HIV? Ve čtvrtek se jdu nechat otestovat, děkuji předem za odpověď

Benefity antivirotik 31. 12. 2018

Uživatel: korel, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, když mám neléčený HIV čtyři roky a začnu brát léky, prodlouží se mi jenom "potenciálně" život nebo se budu cítit v nějakém směru lépe? Pocítím na sobě nějaká pozitiva nebo pouze případné nežádoucí účinky? Jaká je praktická realita?

Na kolik procent hiv negativni 31. 12. 2018

Uživatel: Rajen, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobry den,mel jsem ryzikovy pohlavni styk s zenou.Do tydne horecka 38,necely den.Prujmy 4 tydny.Bolest v krku,ryma.po 16 dnech jsem sel na testy a vysel negativni.Pak znovu po mesici a tydnu a negativni.Ptal jsem se na kolik procent je to prukazne po tak kratke dobe,rikal na 98%,ze pak za 3 mesice mam zajit znovu.Je to pravda 98%.Muze ejakulat mit pri nakazeni jiny pach,takovy nemocny?Porad citim bolest kloubu a bolest v krku se mi vratila po mesici a pul znovu.Jsou horecky vzdy pri primoinfekci nekolik dnu v kuse?Dekuji.

hiv symptomy 31. 12. 2018

Uživatel: miroslav, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, je mozne aby se symptomy hiv projevili uz po 5 dnech od nechraneneho sexu? Tudiz horecka 39,5, lehká bolest krku, kasel, ryma, uzliny natekle nemam, 2 dny po sexu jsem dostal průjem, ale ted mám spíse zacpu. dekuji za odpoved.

Prenos HIV 31. 12. 2018

Uživatel: Tomáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň , chcel by som sa spýtať , či sa je možné nakaziť sa vírusom HIV bozkom ( pričom som mal kútik na perách , ktorý bol čiastočne jemne krvavý ?) išlo o 10 minútové bozkávanie nič viac , povedzme len hypoteticky pokiaľ mala daná osoba HIV mohol som ho chytiť tiež ?

Poraďte prosím 30. 12. 2018

Uživatel: Danny, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den je mi 14 let mám otázku. Nechoval jsem se nijak ryzikově. 28.12 jsem byl na bazéně a měl jsem sebou telefon a nevím jestli mi na něj někdo třeba nezakašlal nebo tak něco pak jsem přišel domů umyl jsem si ruce (domů jsem přišel cca v 20:30). Pak jsem byl na telefonu cca do 23:00 telefón jsem odložil a trochu jsem masturb. . Teď jsou 2 Dny potom mám malý průjem(večer už skoro né) občas mě svědí nějaká čast těla a teď k večeru mě začalo bolet jakoby za horním patrem. 29.12. jsem byl na kole a pršelo a trochu jsem prochladl. Jsem takový hipochondr a mám z toho stresy, tak by mě zajímalo jestli to může být HIV (jestli se dá nakazit špinavím telefonem) děkuji moc za odpověď Danny

Bulka v podpaží 30. 12. 2018

Uživatel: Karel.o, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Je zdurela bulka (necelé dva týdny zatím) v levém podpaží Cca 2,5 měsíce po ryzikovem styku známkou hiv?dekuji za odpověď

Záděra u dcery 30. 12. 2018

Uživatel: Ahoj, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den , dcera se mi před 3.měsíci umazala ( nevím čím , krev to asi nebyla ) u jedné paní ( drogově závislé) , která o sobě tvrdila , že byla znásilněna a má HIV , nebo jiné choroby. Dcera měla zaderky na rukách a jednu starší ranku . Tady je asi přenos Hiv neoravděpodobný? Děkuji moc

Příznaky hiv 30. 12. 2018

Uživatel: Pavel Trusina, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den asi před devíti týdny jsem měl rizikové chování. Aktuálně procházím nějakou virózou, první den bolest v krtku, druhý a třetí rýma, další den kašel. Mohou mít tyto příznaky souvislost s nastupující infekcí hiv? |Díky.

Přenos HIV přes oblečení a francouzským líbáním 30. 12. 2018

Uživatel: Malllvina, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, moc prosím o odpověď. Testy udělany 6 a 8 týdnů HIV combo negativní. Po francouzskem líbání s možností lehkého krvácení dásni,ale to si nejsem jistá. tření genitálií přes oblečení s možností oboustranně sekretů a chvilková masturbace od muže mě. Nebyla brána antibiotika ani kortikoidy pouze dlouhodobě antiepileptikum a preventivně volně prodejný doplněk stravy na močové cesty. Moc děkuji za odpověď a uklidnění.Přeji pěkný den

Užívání léku na hiv 30. 12. 2018

Uživatel: Rajen, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den ,ma nejaky vliv na delku zivota ,brani leku na hiv,po zjisteni nakazy,po 1 mesicy od ryzikoveho chovani nebo,je to stejne jako po zjisteni po 3,mesicich.dekuji.

Gynekologie 29. 12. 2018

Uživatel: Asmon, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chci se zeptat jestli lze zjistit přítomnost viru HIV z klasického vyšetření u gynekologa (stěry, vzorek pod mikroskopem) popřípadě jestli by lékař získal podezření například ze zvětšených tříselných uzlin. Děkuji.

Rychlotest 29. 12. 2018

Uživatel: mirek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, rád bych se zeptal, cca pul roku mě trápí bolesti svalů,kloubů,únava, ještě se mi udělalo něco v puse-něco jako vyrážka všechna vyšetření včetně imuno jsem měl v pořádku. Raději se se nechal otestovat v HIV centru v HK, nechal jsem si udělat rychlotest-bylo to nejméně 6 měsíců po možné nákaze. Lze považovat rychlotest(provedený v HIV centru za spolehlivý)? Děkuji

Primoinfekce 29. 12. 2018

Uživatel: ken, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, na vašich stránkách jsem nalezl článek - příznaky primoinfekce. Neuvádíte zde například kašel nebo rýmu v čemž jste téměř unikátní. Všude se totiž píše o primoinfekci v tom smyslu, že se objevuje z důvodu výrazného poklesu imunitní odpovědi a tento pokles se může projevit defacto čímkoliv. Angínou, chřipkou....tedy i kašlem nebo rýmou.. I Vaše staré odpovědi zde na webu ale zdůrazňují nicméně, že kašel nebo rýma mezi znaky primoinfekce nepatří. Z jakých zdrojů své informace čerpáte? Děkuji za odpověď.

Test po 3 měsících a ovlivnění testu léky 28. 12. 2018

Uživatel: Roman, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Chápu to tedy dobře že nezáleží na tom kolik beru prášků nebo jaké beru prášky,prostě dobu testů po 3 měsících mohu brát jako spolehlivou?

HIV a záchodové prkénko 28. 12. 2018

Uživatel: Petra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, předem se omlouvám za poněkud zvláštní dotaz. Navštívila jsem v kavárně WC a záchodové prkénko bylo potřísněno močí - jestli tam byla i krev nevím (nevím jak dlouho tam byla). Moč jsem z prkénka bez použití rukavic otřela toaletním papírem a poté si důkladně umyla ruce mýdlem ( na rukách nemám viditelné rány, nebo oděrky). Je možné se tímto způsobem nakazit virem HIV? Děkuji za odpověď. A je moč možným rizikem nákazy virem HIV?

Oraltest hiv 28. 12. 2018

Uživatel: Malinik, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Prosim o odpoved. Koupil jsem si oralni twst na hiv ze slin. Nyni uzivam atb Amoksiklav 1g z duvodu bolesti v krku a prokazaneho crp testu. Zajimaji me 2 veci prosim : je mozne se nakazit virem hiv a na crp testu mit prokazanou bakterialni infekci? Ovlivni mi vysledek hiv testu uzivany amoksiklav 1g nebo mohu test provest ? Dekuji.

Zdruřelé podpaží 28. 12. 2018

Uživatel: Aleš89, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat zda zduřelé podpaží 9-10 týdnů po rizikovém styku značí infekci HIV? Žádné další příznaky jsem nezaznamenal.

3 mes vs 6 mes 28. 12. 2018

Uživatel: Muf, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den,cetl jsem na netu odpoved nejake pani doktorky z nemocnice Na Bulovce ohledne hiv testu a odpovidali jednomu tazateli,ze pokud bude negativni po pul roce od rizika,ze se nenakazil. Jak je mozne,ze Na Bulovce doporucuji test az po 6 mes? Vy jste se setkali v praxi s pripadem, kdy byl clovek ve 3 mes negativni,nemel zadne dalsi riziko a ve 4,5 ci 6 mes byl pozitivni? Dekuji a prosim to uvedt na pravou miru i kvuli vsem ostatnim tazatelum. Dekuji moc.

Problemy s pleti 28. 12. 2018

Uživatel: Roman, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravim, od rizika jsem zacal mit problemy s pleti. Dermatolozka to nejprve diagnostikovala na seberoicky habitus a po te na folikulitudu. Byl jsem na rychlotestech ve 3 mes a bylo to negativni. Mohl bych mit opozdenou primoinfekci? Cetl jsem,ze i pomprimoinfekci muzou dale pokracovat u hiv+ problemy s pleti. Pokud si myslite ze ne,tak jak je mozne,ze mi ty problemy zacaly mesic po riziku? Do te doby jsem mel plet jak detskou prdelku...diky za odpoved.

Primoinfekce a riziko 28. 12. 2018

Uživatel: Lg, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, přečetl jsem spoustu dotazů i celý web, nicméně mám stejně 2 otázky. Dne 7.12 jsem měl styk se ženou s použítím kondomu, který se nicméně protrhnul a my pokračovali bez něj dokud jsem na to nepřišel. Ženě je 22 let a neužívá drogy. Je zde velké riziko nákazy? Druhá otázka se týká primoinfekce. Přesně 20 dní po styku mi otekly uzliny v tříslech (v jednom více v jednom méně) a začali mě velmi bolet záda, teplotu mám střídavě normální až 37,2. Může se jednat o primoinfekci? Vím že příznaky se nikdy nedají určit, spíše potrebuji trochu uklidnit, než uplynou 3 měsíce a já budu moci na testy. Děkuji.

Moznost nakazy 27. 12. 2018

Uživatel: Lukas, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, pred nedavnem jsem navstivil podnik showpark. Pri aktu jsem pouzival kondom. Ke konci jsem si ho vsak sundal a stejnou rukou provadel masturbaci bez kontaktu s dotycnou. Lze se takto nakazit Hiv ci jinou pohlavni chorobou ? Kolem ani na penisu nic nemam. Jen me lehce simra v krku a jeden den jsem mel lehke strevni problemy. Dekuji za odpoved

Dobrý den 27. 12. 2018

Uživatel: Michael, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Byl jsem na testu skoro po 2 let od té doby asi 6x antibiotika test negativní jenže odte doby zdravotní problémy mohu se na test spolehnout?

Aktuální počet dotazů v databázi: 9065

CSAP nove logo

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


SANITKA

Mobilní testování zatím není naplánováno. Vysvětlení je tady.

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 129
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.