On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Škrábnuti na ruce a možný přenos. 1. 12. 2020

Uživatel: Lukáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat přečetl jsem pár článků o tom jak je možné se infikovat HIV. Ale věc která se mi dnes ráno stala. Dnes ráno jsme měnili baterii u auta a kolega na ruce si roztrhl kůži a trochu mu z toho tekla krev nebo spíš ne tekla měl to od krve poté jsem měl držet plast aby ji tam mohl vložit a zavadil mi o bříško na prostredničku a měl jsem na něm trochu jeho krve. Je možné se infikovat z krve na me kůži? Můj prst nebyl nijak roztržený nebo nějaká odřenina. Je možné že by se to dostalo nějak přes kůži do těla a infikoval jsem se ? Jak jsem přišel domů otřel jsem si z kůže krev a striknul dezinfekci potom jsem to umyl. Kontroloval jsem si ruce ještě jednou mám je jenom suchý ale nikde není žádná prasklina nebo že bych ja mel roztrzenou kůži. Děkuji za odpověď.

Ovlivnění výsledků testů 30. 11. 2020

Uživatel: Vlada, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda jsou známe případy, kdy se po testu z žilní krve po 3 měsících, které vyšly negativně na HIV, hepatitidu C i syfilis, jestě objevila pozitivita HIV? Četl jsem tady příspěvek od jednoho nebo dvou mužů, kteří před lety uváděly stejný průběh jako u mě a to rizikové chování,což u mě byl pohlavní nechráněný styk v podnapilém stavu s rizikovou ženou, o které nevím HIV status. Poté celá řada příznaků jako noční pocení, průjmy,bíle povlečený jazyk, vyrážka a zvětšené uzliny všude po těle. Po 3 měsících test na HIV negativní a poté se u zmiňovaných mužů stejně jako u mě objevily zhruba po 110 dnech od rizika teda asi 3 týdny po testech možné příznaky HCV. Bolest v pravé části břicha, světla stolice a tmavà moč. Stejně jako pánové před lety se obávám o falešnou negativitu mého testu po 3 měsících. Samozřejmě jste tady vedli diskusi o možné koinfekci a o časovém intervalu protilátek atd. ale nikde se vlastně nedozvím jak dopadli muži, kteří psali sem na váš web. Určitě byste o takovém případu věděli, že byl test po 3 měsících negativní a vinou HCV se ukázal nakonec jako falešně negativní a pozitivita se prokázala později..Velmi by mě uklidnilo, že takový případ neznáte a že za mými problémy může být něco jiného a ne koinfekce HIV a HCV. Děkuji mnohokrát za odpoveď.

HIV a rakovina 30. 11. 2020

Uživatel: Petra, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně pravidelného hlidani HIV pozitivního pacienta. Můj tatínek byl od roku 2014 léčen s HIV infekcí stupeň A3.Docházel pravidelně každý půl rok na krevní testy. Před třemi týdny mu byl diagnostikovan tumor na plicich který metastazoval do jater a hrudního koše, a před pár dny v 59letech zemřel.Bylo to velmi rychlé a pro mě nepochopitelné. Můj dotaz směřuje k tomu jak je možné že to lékaři v krevních testech nikde neviděly,že se něco takového v organismu otce odehrává,že ho pomalu ze vnitř něco zabíjí.Přeci z krevních testů takto nemocného člověka kterého by měli detailně hlidat a testovat jestli se nemoc nějak neprojevila musely být nějaké náznaky(např. špatně fungující jatra vzhledem k metastázám)? Proto bych se Vás chtěla zeptat zda lékaři něco nemohly přehlednout a zda se u lidi s HIV hlidaji v krevních testech třeba i rakovinové markery? předem děkuji za reakci S pozdravem Petra

Přenos HIV strkáním ruky do WC mísy 30. 11. 2020

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám dotaz, bydlíme v bytovém domě, je možné se nakazit tím způsobem, že by člověk sáhl rukou do záchodové mísy, např. pokud by tam něco čistil a namočil si ruku, na které by měl např. ranku, záděry apod. do té vody (bylo spláchnuto) a potom si pouze otřel ruku a umyl si jí až cca za 10 minut (stalo se to přítelkyni) ? Pro případ, že by do záchodu třeba pronikla nějaká nečistota z vyššího patra apod. ? Druhý dotaz - je možné se nakazit tak, že bych se dotkl tlačítka ve výtahu a potom, asi za minut si sáhl do úst ? Kdybych měl třeba v ústech ranku apod. Na ruce jsem pokud vím nic neměl. Omlouvám se za své dotazy, mám hrůzu z toho, že bych se mohl nakazit. Děkuji.

Nalezeny pouzity kondom 30. 11. 2020

Uživatel: Lucie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, je mozne se nakazit z pouziteho venku zahozeneho kondomu? Nedej boze, kdyby o nej zavadilo me dite, ktere upadlo na zem?

Způsob přenosu a projevení příznaků 29. 11. 2020

Uživatel: perkus, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, měl jsem pohlavní styk s velice rizikovou osobu, šlo o ruskou prostitutku. Samotný sex proběhl s kondomem, nicméně došlo i na plivnutí na můj penis a ruční stimulaci. Jak velké riziko přenosu to představuje? K tomuto incidentu došlo před více než rokem, za tu dobu jsem nezaznamenal žádné zdravotní potíže vyjma několika lehkých rým. Pozoroval bych v případě pozitivity zhoršení imunity nebo je ještě pořád brzy? Je v mém případě nutné se testovat? Nechci nikoho nakazit. Děkuji.

PrEP 29. 11. 2020

Uživatel: Petr, Téma: Pre- a post-expoziční profylaxe (PrEP, PEP) proti HIV

Dobry den, mohli by jste na stránkách PrEP prevence uvádět cenu v jednotlivých lékárnách? Cena se liší i o 1.000kc. Mate tam baner s cenou 349,- to uz asi take není aktuální. Děkuji

riziko nákazy 27. 11. 2020

Uživatel: xxx, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, omlouvám se, že píši znovu, ale ptal jsem se na povinnost léčit nákazu virem HIV atd., dostal jsem odpověď od pana doktora Procházky, která ale pojednává o nákaze HCV což je tuším hepatitida typu C. Nevím, jak je to tedy u HIV? Děkuji

Rozdil rychlotestu 27. 11. 2020

Uživatel: Klara, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, ktery rychlotest je presnejsi? V sanitce nebo ten co zasilate domu z briska prstu? Zvazuji, zda se jit otestovat do sanitky nebo si nechat test zaslat, tak proto se ptam. Dekuji a hezky den.

riziko nákazy 27. 11. 2020

Uživatel: xxx, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, můj dotaz bude pro Vás zřejmě netypický, ale po rizikovém chování mi nebylo dobře. Napadlo mne zda jsem se nemohl nakazit virem HIV. Chci se zeptat, jak probíhá testování? Chci jít jedině anonymně. Jak se dostanu k výsledku? Předpokládám, že nejspolehlivější je ten "oficiální" test ze žilní krve. Pokud bych se nechal otestovat ve Vašich Checkpoint centrech a měl test reaktivní (snad tedy přeháním), musím potom podstoupit "oficiální" test? Nebo mám svobodu volby? Viděl jsem tady na stránkách možnost zaslat si rychlotest domů. Je to test, který lze sehnat v lékárnách nebo máte speciální, který běžně není k dispozici? Potřebuju jistotu spolehlivého výsledku a nechce se mi do formuláře zadávat údaje, pokud by šlo test získat doslova anonymně. Musí nakažený člověk vlastně brát léky? Nebo jde taky o svobodnou volbu? Vím, že v ČR je tato diagnóza dost stigma a rozhodně mě netěší představa toho, že bych byl na nějakém seznamu. Nejsem ani fanoušek prodlužování života nějakými léky, ale zároveň se chci chovat zodpovědně vůči svým partnerkám a vzhledem k tomu, že mám alergii na kondomy tak chráněný sex u mě nepřipadá v úvahu. Děkuji za odpověď.

Možná nákaza 27. 11. 2020

Uživatel: Oliver, Téma: Poradna pro rodinné příslušníky a osoby blízké HIV+

Dobrý den, Mám na vás dotaz. Již 6let jsme HIV pozitivní VN 0 (léčím se). Našel jsem si partnera který se zatím nemá odvahu jít do poradny a nevím jak lépe mu vysvětlit co může nebo nemůže. Má v hlavě furt různé myšlenky jak by se to mohlo nebo nemohlo přenést. Je možné vepsat jak je to vše možné přenést, popřípadě jak jsem pro něj nebezpečný? Předem děkuji za odpověď

Interpretácia CD4 v percentách 26. 11. 2020

Uživatel: Roland, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý deň, chcel by som vás poprosiť o pomoc resp. vysvetlenie. Liečim sa 3roky na infekciu HIV. Aktuálne výsledky mám dobre. No zaujíma má ich interpretácia, čo znamená to percento pri výške CD4.Minulú kontrolu som mal. CD 714 este predtým CD 837, no po aktuálnej kontrole mám CD 575, čo má prekvapilo nakoľko som začal aktívnejšie športovať a cítim sa veľmi dobre. Keď som sa opýtal na pre mna nízke číslo, dostal som odpoved že je to pri CD 575 38% vo je v poriadku.Čo znamená to percento je to konštantne číslo že aj pri predchádzajúcich odberoch sa posudzuje rovnaké percento alebo tam mohlo byt úplne odlišne? Čo to presne znamená? Síce je pravda že som tentokrát mal odber skôr ráno, čo môže hrať tiež úlohu výšky CD4 Alebo sa mýlim? Ako by ste interpretovali môj posledný výsledok vy? Čo sa týka VN je 0 hneď po 2.mesiaci aktívnej liečby. Ďakujem za odpoved.

Validita HIV testu realizovaného 6 mesiacov od posledného rizikového kontaktu 26. 11. 2020

Uživatel: Mike, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň, došlo k vymazaniu mojej otázky?

Jaký je rozdíl mezi píchnutím se o jehlu injekční a jehlu na šití? 26. 11. 2020

Uživatel: Ali, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den. Prosim o vysvetleni. Jaky je rozdil, pokud se nekdo pichne injekcni jehlou bezprostredne po tom, kdy byla pouzita u hiv pozitivniho a pokud se pichne jehlou na siti, spendlikem, dratkem atd.. take ihned bezprostredne po tom, kdy se pichla hiv osoba? V tom druhem pripade uz riziko neni? a proc? Dekuji predem

Sprcha 25. 11. 2020

Uživatel: Markéta, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, partner si při masturbaci otřel penis o můj zadek, možná i trochu víc k otvoru ale ne úplně. Na něm občas mám menší oděrky, které mi ale nekrvácí. Pak jsem si zadek osprchovala. Mohl mě takto prejakulát ohrozit, že by tam stekl? Děkuji moc!

Sebetest 25. 11. 2020

Uživatel: Iv, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, Můj dotaz jste smazali nebo proč ho nemůžu najít? :/

Prognoza 25. 11. 2020

Uživatel: Lukáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den jaká je délka zivota člověka jestki se hiv zachytí až po 1 roce je to hodně špatný mohou se dožít aspon 10 let?

multi-rezistentný typ vírusu 25. 11. 2020

Uživatel: atrej 777, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý deň prajem,.. mal by som otázku či boli/sú v súčasnosti zaznamenané tak rezistentné typy hiv, že ak by došlo k nákaze, tak pacient by v súčasnosti nemal šancu na úspešnú liečbu a bol by defacto v pozícii pacienta 1980-1994 ?? vopred ďakujem za prípadnú odpoveď

Je test Oraquick spolehlivý? 25. 11. 2020

Uživatel: Pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, Chtel bych se zeptat v pripade ze jsem si udelal test oraquick 7 mesicu od rizikoveho chovani je mozne mu duverovat? Z prispevku je mi jasne ze se k tomuto nechcete moc vyjadrovat, nicmene me jen zajima Vas nazor, vse udelano dle navodu, kontrolni linka v poradku, jde mi totiz o to ze uvadi ze test muze byt kazdy 12 false negative, to se mi zda hodne, zaroven ale pisi ze to bude zpusobeno nejspise tim ze test se provedl drive nez za tri mesice a nebo ze uzivam antivirotika,coz ani jedno neplati, a tak mne zajima jestli 7 mesicu je doba za kterou jiz budou protilatky v takove mire ze by se eventuelne zvedla mira spolehlivosti. Ja jsem byl bez priznaku, ale pritelkyne kterou jsem si nasel az po tomhle riziku mela cca 2a pul mesice po nasem prvni styku teploty a priznaky anginy. Nyni mam objednan test druh pokud vyjde taktez negativne da se na vysledek spolehnout? O to mi jde..mockrat dekuji za odpoved

Bolest hlavy 24. 11. 2020

Uživatel: Lenislava, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před 20 týdny jsem měla nechráněný sex, beru ale už 1 rok antikoncepci. Sex proběhl na začátku července a bolesti hlavy mi začali koncem září, vypadá to ale z neurologickeho hlediska bolest vycházející z patere, co zatím doktoři zjistili. Jinak žádné příznaky nemám. Je možné že jsem se mohla nakazit?

Je test po 84 dnech spolehlivý? 24. 11. 2020

Uživatel: Medvěd, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den Používám léky ptoti neuropatické bolesti a 84.den jsem si dělal rychlotest oraquick . Jsem heterosexuál. Můžu tento test považovat za spolehlivý?

Očkování 24. 11. 2020


Dobrý den, v půlce října 2019 jsem se píchl o jehlu. 22.11.2019, 19.12.2019 a 1.6.2020 jsem byl na očkování proti žloutence. Na testech na HIV jsem byl 20.1.2020, 27.4.2020 a 1.6.2020 (před tou třetí dávkou vakcíny proti žloutence, zřejmě A,B).Testy byly naštěstí v pořádku. Chci se zeptat, zda toto očkování nemohlo nějak ovlivnit ty testy, dále jsem bral homeopatika na uklidnění (vždy min. 5 dni před testy), dále asi 4 dny před testem v dubnu jsem vzal 5 ml Novo-passit (volně prodejný lék na uklidnění), a před testy v červnu jsme vzal 14 dní před dvakrát polovinu Lexaurinu 1,5 mg. Do toho jsem průběžně jedl B komplex a Celaskon, tak se chci zeptat, zda toto případně nemohlo ovlivnit nějak ty testy. Před před testy v dubnu jsem vzal několikrát i multivitamin Centrum, ve kterém je biotin, který by prý mohl testy ovlivnit (z toho důvodu jsme šel na testy ještě v červnu). Děkuji

Vzorek 24. 11. 2020

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mám dotaz, v práci se občas dostanu do kontaktu s biologickými vzorky, jedná se o vzorky odebrané tyčinkou na vatičku, které jsou potom vloženy do plastové "zkumavky" a uloženy do obálky, nedávno jsem viděl jednu obálku rozbalenou a všiml jsem si, že ta plastová zkumavka je prasklá a ta tyčinka se zaschlou krví je volně přístupná a v té obálce je nasypána ta zaschlá krev (trocha jemného prášku). Je možné se při kontaktu s takovýmto materiálem nakazit, např. kdyby se mi to dostalo do oka, do rány apod. (je to několik let staré), obálku jsem držel v ruce. Ptám se pro případ, že bych někdy musel s takovým vzorkem manipulovat. Případně za jak dlouho po odebrání je takový vzorek neinfekční, resp. není nebezpečný. Děkuji

Rychlotest 24. 11. 2020

Uživatel: Anicka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den dělali mi rychlotest ze slin výsledek vyšel negativně ale pole se trochu zacervenalo je test platný?

Zahájení léčby po cca 4 letech 24. 11. 2020

Uživatel: Martin, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Ahoj, je úspěšná i léčba, která byla zahájena cca po 4 letech od nákazy HIV? Může se takový člověk dožít toho "průměrného" věku, který se udává, nebo je po 4 letech už pozdě? Za jak krátce může propuknout AIDS? Je mi jasné, že čím dřív, tím líp. Díky za odpověď.

Kdo hradí léky na HIV? 24. 11. 2020

Uživatel: Éčka, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, neumím najít na internetu řádnou odpověď na mou otázku, kdo hradí léky , pokud je člověk HIV pozitivní. Hradí si je člověk úplně sám, nebo něco doplácí nebo to hradí celé stát? Děkuji Pěkný den

Rychlotest - je spolehlivý? Mám si odebrat krev ze žíly? 23. 11. 2020

Uživatel: Monika, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den chci se zeptat pokud mi doma vyšel rychlotest negativně lze se na to spolehnout nebo si to mám ještě odebrat žilní cestou děkuji.

Nákaza? 22. 11. 2020

Uživatel: Smeto, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať na situáciu čo sa mi stala. Bol som v nákupnom centre na informáciách a ako som sa tam vybavoval položil som si ruky na pult tak že som mal dlane dolu. Hneď som si všimol, že na tom pulte kde som mal položené ruky sú červené šmouhy podľa všetkého krv. Ja som to nejak neriešil lebo som vedel že nikde na rukách niesom poranený. Lenže asi o 2 minúty na to som prenášal stolík ktorý mal ostré hrany. A ako som ho držal za tie ostré hrany, tak tie hrany sa mi dosť zatlačili do kože, krv mi z toho netiekla ale mohlo mi to spôsobiť nejaké trhlinky. . Tak sa chcem opýtať da sa preniesť takto hiv, že dotknem sa krvi na informacnom pulte, tak že mi možno trochu zostane na rukách a potom o 2 minúty pri prenášaní ostrého stolika si spôsobím také zatlačenie do kože že prípadná cudzia krv z toho informačneho pultu by mi mohla prejsť cez kožu a takto sa infikovať. Podotýkam, že z toho zatlačeného miesta som krv tiect nevidel a maximálne mi to mohlo spôsobiť trhlinky. Dakujem ta odpoveď.

Sex s kondomem s rizikovou osobou 21. 11. 2020

Uživatel: portugal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, v létě jsem měl intimní kontakt s rizikovou ženou z Afriky. Proběhl orální sex s kondomem, letmé dotyky, jemné prstění. Opravdový sex nebyl z důvodu nestability penisu, pouze prvotní pokus. Celou dobu kdy to bylo možné (ztopořený penis) jsem měl kondom. Po 7. týdnech se mi zobrazila na krku menší červená skvrna (spíše bych tipoval od sluníčka), ta po týdnu zmizela. V dalším týdnu (8.) jsem měl horečku 3 dny okolo 38. V dalších týdnech (9.-10.) Jsem se v noci nevysvětlitelně potil (ráno jsem byl mokrý, občas mě vlhko probudilo ve spánku a musel jsem se převléct). Horečku jsem k tomu ale nepociťoval, ani další možné příznaky (uzliny, průjem, únava, nic z toho). Může se jednat o příznaky? Když to není vše dohromady ale spíše za sebou po týdnech? Děkuji

Test 20. 11. 2020

Uživatel: Jjjjj, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, byl jsem na testu po 74 dnech vyšel negativní. Do te doby jsem bral Dvoje atb oboje penicil. Lékařka rikala ze to nehraje roli. Mužů to brat jako spolehlivý výsledek ? Díky za odpověď

Průjem 20. 11. 2020

Uživatel: andrej, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý deň Může sa jednať o primoinfekciu, keď po prvých príznakoch ( průjem , bolesti hlavy, strašná únava, a mierne zvyšena teplota (max 37.2c) ktorá trvala cca týžden nasledovalo obdobie ešte mierných průjmov ( redšia stolica 3x denne ) s občasným nechutenstvom ? (cca 4-5 dni ) Moc krát ďakujem za odpoveď

Škrábnutí na WC 20. 11. 2020

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda nehrozí nebezpečí infekce v následující situaci. V práci jsem šel na záchod, na malou ale na záchod s mísou. Když jsem spláchl, tak jsem se potom pravou rukou, myslím že nehtem ukazováku, škrábl do palce na téže ruce, trochu mi tekla krev. Ruku jsem si potom hned umyl mýdlem a pak si to i desinfikoval Jodisolem. Chci se zeptat, zda jsem se takto nemohl nakazit, pokud by například na tom tlačítku byla něčí krev apod. a já jí měl po spláchnutí třeba na tom nehtu, kterým jsem se škrábl (ale nevšiml jsem si, že by na tom tlačítku, nebo pak na tom nehtu něco bylo). Děkuji.

Krev v tubě 19. 11. 2020

Uživatel: Marie, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Vážená poradno, chtěla bych se zeptat : vím, že se virus HIV jídlem nepřenáší a že na vzduchu hyne a že rovněž hyne mimo lidský organismus. Ale jak je to v případě, kdy se infikovaná krev nachází uvnitř zavřené nádoby, kam není přístup vzduchu. Konkrétně kdyby se infikovaná krev nacházela uvnitř tuby zahuštěného plnotučného slazeného mléka Piknik, ve kterém údajně nejsou žádné chemické přídavky ani éčka. Jak dlouho by v tubě dokázal vir HIV přežít , když mléko v tubě nemůže vyschnout, zároveň to není vařené jídlo, tudíž varem se vir nezlikviduje. Snažila jsem se něco podobného najít na vašich stránkách, ale nic jsem nenašla (asi proto, že se s tím nikdy nikdo nesetkal). Velice se omlouvám za svůj dotaz, ale dost mě to zajímá z toho důvodu, že když jsem mléko z tuby vymačkávala, tak, ač to zní neuvěřitelně, tak krev tam byla. Je tedy vir HIV natolik citlivý, že by i v tomto prostředí (v uzavřené tubě a ve slazeném zahuštěném mléce) nepřežil a za jak dlouho ? Mohlo by tedy dojít k nákaze v případě, že by člověk toto mléko pozřel (někdy ho lidé pijí přímo z tuby, takže na obsah nevidí) a přitom měl v ústech krvácející zranění ? Děkuji mnohokrát za váš čas a za odpověď na moje otázky. Marie.

Prostitutky 19. 11. 2020

Uživatel: Mrak, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím zajimalo by jak si vedou ceske prostitutky oblasti hiv děkuji

Sex s hiv 19. 11. 2020

Uživatel: Jjhh, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den jaka je šance přenosu když jsem mel vaginalni styk s hiv styk trval 10 min bez kondomu.

Příznaky 19. 11. 2020

Uživatel: Petra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné že některé léky a vakcína proti chřipce můžou způsobit, že nedojde k příznakům primoinfekce které se projeví u uváděných cca 60- 70 % osob ? Děkuji za odpověď.

Pozitivni test 19. 11. 2020

Uživatel: Jhhh, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Donry den lze dobre lecit hiv kdyz je zachycen 6bmesocu po nakaze děkuji.

Práce 18. 11. 2020

Uživatel: Tonda, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, v práci jsem s kolegou montoval dráty do rozvaděče a po chvíli jsem si všiml, že kolega má na ruce krvavý škrábanec. Já sahal na ty samé dráty co on a jeden drát mne dokonce zavadil o oko (vymrštil se ze svorky). Na ruce jsem žádné zranění neměl a kolegovo škrábanec také nebyl zrovna velkým zraněním......ale přesto mne trochu straší ten dratek, co mne šlehl přes oko (nevím, zda zrovna na tento drat sahal i kolega, ale co kdyby na něj sáhl tím skrabancem a mne pak ten drat ťukl do oka). Jedná se o velké případné riziko nákazy ? Děkuji

Test, nákaza 18. 11. 2020

Uživatel: Anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den dne 29.8. jsem měl rizikový orální sex s mužem u kterého mi není znám jeho status. Týden na to jsem měl problémy. Asi zánět průdušek a byly mi předepsané antibiotika augmentin. V jednom kuse od toho dne se sleduju něco mě pobolívá s mám snad všechny příznaky který se dají dohledat o primoinfekci. Na testech jsem byl zhruba po 70 dnech. Negativní. Vím že musím jít ještě po 3 měsících od rizika. Když bych se nakazil ve stejnou dobu HIV a i syfilidou a potom jsem bral ty antibiotika, je tam pravděpodobnost že výsledky po 90 dnech budou již pozitivní? Píše se tu že syfilida může opozdit tvorbu protilátek ale ovlivní ji i když by se člověk nakazil ve stejnou dobu? Zblázním se než budu vědět jak jsem opravdu na tom protože mám snad všechny příznaky pořád. Děkuju za odpověď

Oral a prsteni 18. 11. 2020

Uživatel: Petra, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Je mozny přenos pokud mi byl dělán orální sex (on muž já žena) ? Stalo se to před cca dvěmi týdny a já jsem z toho velmi nervózní. Partner nekrvacel z ust, Ale co kdyby náhodou nějakou krev u ústech měl, třeba z nosu nebo z aftu... take myslím, ze mel nějakou zaderu na prstu, kterým me možná prstil a nevím zda v te zadere nebylo třeba nějaké množství krve. Ale toho jsem si nevšimla. Moc vám děkuji za odpověď nemohu z toho spát, byl to zkrat a já mám male dítě, které kvůli tomu teď nekojim.

Aktuální počet dotazů v databázi: 12099

Obrázek č. 169
obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 173
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.