On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

Duac gel antibiotikum 27. 5. 2015

Uživatel: Marketa, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, může ovlivnit používání duac gelu (antibiotikum na akné, které se nanáší jen na oblicej) výsledky HIV? Testována jsem byla po 3 měsících rizika a výsledek byl negativní. Mezi rizikem a testováním jsem ale používala na akné duac gel.

ješte jednou 27. 5. 2015

Uživatel: lukáš, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobry den pokud se dostane sperma na kuži třeba při masturbaci jak moc by musela byt kuže poškozena aby došlo k nakaze hiv dekuji

Příznaky 27. 5. 2015

Uživatel: Rob, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mohl bych po 5-ti letech od nákazy nějaké příznaky ?

Reakce 27. 5. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dovolím si reagovat na vaší odpověď takže se nemusím bát kdybych si třeba o danou věc otřel třeba penis

Zaschlá krev 27. 5. 2015

Uživatel: Jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chtěl bych se zeptat pokud je krev vsáknutá v látce popřípadě kapesníku nebo v toaletním papíře dala by se považovat za zaschlou

obava 27. 5. 2015

Uživatel: pavla, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den podobný dotaz jsem tu již viděla ale preci bych se rada zeptala. Včera jsem byla na veřejném wc....bohužel jsem zrovna dostala periodu a vín ze jsem před zavedením tamponu sahala na záchod. Byla bu zde možnost nákazy pokud bych sáhla na záchod na kterém byla krev,pak na tampon tu krev přenesla rukou a zavedla ho do sebe ??? Děkuji za odpověď

Poděkování 26. 5. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Děkuji panu Riegrovi za odpověď.Vím ,že z mé strany je to přitažené za vlasy. Ale dočetl jsem se zde o vyrážce,která po pár hodinách mizí,ikdyž to snad ani vyrážka nebyla,opravdu jen ani né milimetrové hnědé tečky ,jedna dočervena, tak mě ovládl strach ,snad to bude v pořádku ..ještě jednou díky

Obavy 26. 5. 2015

Uživatel: Daniel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, V problematice HIV jsem velice paranoidní, proto se vás chci zeptat: 1) Pokud jsem neměl nechráněný pohlavní styk, nebo 2) Pokud si injekčně nepíchám drogy, nebo 3) Pokud jsem nedostal krevní transfůzi tak z HIV infekce nemusím mít obavy Nakonec se chci zeptat jak dlouho dokáže vir žít mimo tělo ?

viz zachod. 26. 5. 2015

Uživatel: klara, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Ani když jsem nejdřív sahala na záchod a poté na tampon ? Nebo když sem sahala na ten záchod a měla krvacejici zaderu ? Děkuji

test 26. 5. 2015

Uživatel: jan, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobry den, muzu test po 8,5 tydnu povazovat za spolahlivy? dekuji

dotaz 26. 5. 2015

Uživatel: Michal, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,po nechráněném orálním sexu oboustraném se ženou,jsem byl po 2 a půl mesíci na testu s negativním výsledkem.A 10 dní na to jsem si všiml takových hnědých teček na pravé ruce nad bicepsem,které po asi 6h zmizely a už se neobjevily. Docela mě to vystrašilo a teď nevím co dál? Jestli další test? už asi 14 dní mě bolí na hrudi, občas zakašlu a cítím jak mi je zima,když zalezu pod peřinu tak se potím,ale za těch 14 dní asi tak 4krát,mám bílý povlak na jazyku,ale v krku mě vůbec nebolí...myslíte,že bych mohl mít primoinfekci až po 10 -11 týdnech? Děkuji vám moc za odpověď

zachod 26. 5. 2015

Uživatel: Klara, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, da se hiv chytit na velmi spinavem zachode na kterem sem si zavadela tamton??? Dekuji za odpoved

Toaleta 26. 5. 2015

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mohl jsem se nakazit když jsem v bazénu na toaletě masturboval a následně penis otřel o toaletní papír ?

Milada 26. 5. 2015

Uživatel: Milada, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

dobry den pokud se dotane sperma na pokožku je možnost nákazy? děkuji

HIV retinopatie 26. 5. 2015

Uživatel: Tazatel, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, měl sem HIV retinopatii na jednom oku, kapal sem do oka dva druhy kapek po dobu měsíc a kousek, pak jsem na radu lékaře přestal. Nyní chodím jen na kontroly, ale na to oko vidím velmi špatně, když zdravé oko zavřu tak tím nemocným vidím to co je normálně rovně zvlněné a nemohu například číst, zjistil jsem že vidím lépe když nemocné oko zavřu, lépe se mi i čte, chci se zeptat zda existuje bezbolestný způsob jak nemocné oko zcela vypnout aby nerušilo to zdravé, nechci nosit pásku přes oko ale vidělo by se mi tak lépe a změny na nemocném oku jsou dle lékaře nevratné. Díky

Přenos 26. 5. 2015

Uživatel: Alex, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mohli byste mi upřesnit jak dochází k přenosu krví ?

Otázka 26. 5. 2015

Uživatel: Roman, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Mohl jsem se nakazit, když jsme se s kamarádem střídali o jednu cigaretu ? Děkuji za váš čas

Projev primoinfekce 26. 5. 2015

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, pred peti dny jsem mel rizikovy pohlavni styk. Pocituji bolest v krku a celkovou slabost. Bolest v trislech nepocituji. Je mozne aby se jednalo primoinfekci? Nebo je to vyloucene? Muze se primoinfekce projevit drive nez za min. 2 tydny? Diky

TEST 25. 5. 2015

Uživatel: peter, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry vecer, je laboratorny test anti-hiv 1,2,0+p24 CMIA spolahlivy po dvoch mesiacoch? od rizika po test ziadne lieky, absolutne nic z toho co je zname, ze spomaluje tvorbu protilatok. dakujem a pekny vecer

canespor 25. 5. 2015

Uživatel: tomas, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den. může výsledek testu ovlivnit užívání kremu canespor 1x denne cca 14dni pred testem?

Dotaz 25. 5. 2015

Uživatel: David, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli jsem se mohl nakazit, když jsme s přáteli kouřili vodní dýmku ? Děkuji za odpověď !

doba dvou měsíců 25. 5. 2015

Uživatel: Žaneta, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, po riziku jsem měla test na hiv po dvou měsících přesněji 65 dní celou dobu bez antibiotik či kortikoidů doktorka mě řekla, že mohu být spokojená že sem v pořádku. Mohu tyto testy brát za spolehlivé? Děkuji

hiv test po 3. měsících - opětovne položení dotazu 25. 5. 2015

Uživatel: tazatelka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. Minulý týden jsem pod nickem tazatelka vznesla dotaz, na který dosud nebylo odpovězeno. Snažně Vás prosím o jakoukoli odpověď na danou otázku. Děkuji.

onanie 25. 5. 2015

Uživatel: Radim, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den muže se považovat vzajemna masturbace i s vyvrcholenim bezpečna i na jine pohlavne přenosne choroby? Děkuji R.

Hiv 25. 5. 2015

Uživatel: Leos, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den,vsude se pise o priznacich primoinfekce ,ktere se vyskytuji v obdobi mezi 2-6tydnu po nakaze.Ale jak je to v dalsim obdobi po 6tydnech?mohou se v tomto obdobi, dejme tomu jednoho roku vyskytnout nejake priznaky,treba i sebemensi potize,nebo se v tomto obdobi nevyskytuji zadne priznaky az vlaste v druhe fazi?

Příznaky postupně a částečně? 25. 5. 2015

Uživatel: Buba, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,chci se zeptat,zda je možné,ze příznaky primoinfekce přicházejí postupně a ne najednou...? No a zároveň by mne zajímalo jestli mezi nimi existuje nějaký kompromis? Příkladně,ze nemám teplotu 38 a vyšší,ale nižší (max. 37,4),ze mám nechutenství třeba jeden až dva dni a pak zas třeba chuť k jídlu mám... Nemám pocit na zvracení,ale průjem občas mám... To vše shrnuto asi zhruba během týdne. Taky bolest v krku a zvětšené uzliny na krku. Moje obava je z důvodu,ze jsem před asi třemi týdny prováděl orální sex a prstil holku o které jsem nabyl dojmu,ze je promiskuitni. No a myslím,ze jsem se nějak riznul do prstu několik dni předtim,než jsem ji toto prováděl a tuším,ze jsem mel i opar na ústech,tak se chci zeptat,jak asi procentuální možnost nákazy je v tomto případě???? Pohlavní styk nebyl a ani ona mi to pusou nedělala. Snad jsem toho napsal dost,aby byla i odpověď co nejefektivnější... Děkuji za odpověď.

Odstranění dotazu 25. 5. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Ostatní dotazy, připomínky a podněty

Dobrý den,dnes v dopoledních hodinách jsem položil dotaz na téma týkající se latentni doby. Nejprve se pod dotazem ukázel text,Dotaz čeká na odpověd, a ted jsem zjistil , že byl smazán.Prosím o informaci z jakého důvodu? Text neobsahoval žádná nevhodná slova a byl k danému tématu. Děkuji

Uzliny 25. 5. 2015

Uživatel: Jana, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den,muze se jednat o priznak hiv infekce,jestlize mne poboliva v oblasti uzlin na krku,v podpazdi v trislech,ne vsak trvale cely den a uzliny v techto oblasti nejsou nikterak zvetsene?dekuji Jana

přenos krví, která ulpěla na brance 25. 5. 2015

Uživatel: anonym, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, ve školce jsem zavřela vrátka klikou, na které byla krev (nevím, jestli čerstvá či od rána). Protože jsem si toho prve nevšimla, normálně jsem ustrojila dítko a šli jsme ven. Při odchodu jsem si té krve na klice všimla. Je možné takto nakazit dítě či sebe, když jsem na tu krev sáhla a pak normálně sahala na dítě, které jsem strojila, sebe, klíčky od auta a další? Ke všemu mám na ruce záděry a prasklinky. Děkuji.

test 25. 5. 2015

Uživatel: tester, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, test po 5 tyzdnoch negativny, po 8 tyzdnoch tiez negativny... Z priznakov som nemal horucku ani vyrazky... Mozem sa na vysledky spoliehat? dakujem

Možnost nákazy 25. 5. 2015

Uživatel: pavel, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, před 10ti dny jsem byl na nechráněné masáži prostaty, asi po dvou dnech mě začal pálit konečník a stále to trvá a často mám pocit močení, mohl jsem se touto cestou nakazit virem HIV?

co stím? 25. 5. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den sešel jsem se s jednim mužem a chvili jsme onanovaly jeho preejakulat mi vytekl na mou ruku potom sem to prerušil a utřel ruku do kapesniku mohu se nakazit timto spusobem hiv či jine pohl. přenosne choroby? dekuji Jirka

latentní doba 25. 5. 2015

Uživatel: Martin, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, v bodě mýtus č.9 mimo jiné píšete, U desetiny infikovaných se příznaky AIDS neobjevují ani po dvaceti letech od nákazy. Jedná se v tomto případě o osoby léčené nebo neléčené. Jaká je maximalní doba u neléčené osoby, kdy by se musely objevit zdravotní komlikace. V jedné zprávě jsem se dočetl , že by se mélo jednat max. o 15*leté období v případě neléčeného pacienta.Pokud bych si nebyl zcela jistý , že jsem se mohl před např. 18 -20 lety nakazit a neměl po tak dlouhé době žádné příznaky mohu to jako problém vypustit z hlavy. Děkuji za odpověd

Mozny priznak promoinfekce? 25. 5. 2015

Uživatel: Jitka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, pred 8 tydny jsem mela rizikovy sex (klasicky i oralni). Asi 2 - 3 tydny od rizika mam bolest v krku, az uplne dole, ktere se nemohu zbavit a to ani pres uzivani ATB. Dale mam bolavy jazyk s cervenymi puchyrky, ktere jsou bile ohranicene, kterych se take zbavit nemohu a take male bile tecky vzadu na jazyku a uprostred jazyka, ktere nejdou nicim setrit ani seskrabnout. Dle vysetreni krve na CRP se o bakterialni zanet nejedna. Mohlo by se jednat o promoinfekci? Jak se projevuje zanet hltanu v pripade, ze se jedna o promoinfekci? Horecky jsem nemela, ani zvetsene uzliny. dekuji za odpoved, Jitka.

Přenos při masáži 24. 5. 2015

Uživatel: klucik, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den byl jsem na masáži. Vše bylo v pořádku jen její ruce a olej,žádné sliny ani její uspokojování ani ona se během masáže neuspokojovala. Je možné i přesto se virem HIV nakazit??

Výtok z bradavky 23. 5. 2015

Uživatel: zefo, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Zdravím Vás. Je to už niečo cez mesiac čo som mal sice chránený styk s prostitútkou ale pri masáži jej bradavky mi zostala na ruke tekutina ktorá mi zaschla na koži. Od začiatku 3 týždňa mám zväčšené uzliny na krku, chvíľu aj na jednej strane podpazušia a v slabinách cítim pnutie, neviem či sú uzliny zdurené a pomerne veľká únava. Je možné sa nakaziť zo sekrétu bradavky? Ďakujem za odpoveď.

Macmiror a vliv na tvorbu protilátek 22. 5. 2015

Uživatel: Martina, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, 10 dní po rizikovém kontaktu jsem začala užívat orálně chemoterapeutikum Macmiror na lokální lehký zánět močové trubice (6 dní, e. coli). Účinná látka je nifuratel, který, kopíruji: vykazuje vysokou účinnost proti mikroorganismům, způsobujícím infekce ženských pohlavních orgánů, močového ústrojí a střev.(Gardnerella vaginalis, Escherichia coli, Schigella, Salmonella sp., Bacillus sp. Pro-teus sp. a Klebsiella pneuomoniae, proti růstu Chlamydia trachomatis, Mycoplasma pneumoniae a Ureaplasma urealyticum). Neovlivňuje Lactobacillus sp." Ve Vaší poradně jsem našla výbornou odpověď pana doktora Procházky (http://www.hiv-testovani.cz/poradna/antibiotika-a-jejich-vliv-na-tvorbu-protilatek-32.html ), že např. penicilin NEzpomaluje tvorbu protilátek proti HIV. Nevíte, jak je tomu u nifuratelu (i pokud jde např. o zpomalení nástupu protilátek proti syfilisu)? A ještě jeden malý dotaz.. testovat ag p24 sedm a více týdnů od rizika už asi nemá smysl.. nebo ano? Děkuji!

Mohu se nakazit? 22. 5. 2015

Uživatel: Petas, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den,už zhruba dva až tři měsíce,se potýkám se zvýšenými teplotami kolem 37-37,4 ,zánětlivé parametry zvýšeny a CRP. Nyní mi brali krev na HIV,samozdřejmě mám velkou obavu..žádný rizikový styk jsem neměl,mám stálou partnerku.ALe vzpomínám si že jsem byl před 8 měsíci na ošetření hemeroidu ambulantně..chtěl jsem se zeptat,zda je přenos možný i nějakým nástrojem.a že by se to projevilo až za 2O-24 týdnů?? do té doby jsem byl v pohodě.Ošetření v září 2014,problémy od února 2015. Děkuji

Dostatecna doba k relevantnosti testovani? 22. 5. 2015

Uživatel: Ondrej, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, planuji jit 74 dni od rizikoveho chovani na test HIV. Behem te doby jsem bral 2 x ATB a to ve 2. - 3. tydnu po riziku 10 dni Doxybene a v 8. - 9. tydnu od rizika Duracef po dobu 6 dni. Na nekterych servrech i zahranicnich jsem se docetl, ze ATB by nemela ovlivnit test, nekde se uvadi, ze ho ovlivnit muze (v zavislosti na druhu ATB). Chtel bych se zeptat, zda kdyz na test po vyse uvedene dobe zajdu, zda mohu brat vysledky jako konecne. Priznaky HIV promoinfekce jsem u sebe nepozoroval (ikdyz vim, ze se zadne objevit nemusi), pocituji jen asi 5 tydnu bolest v oblasti krku (hltano - hrtanu). Dekuji za odpoved, Ondrej

možnost nákazy 22. 5. 2015

Uživatel: Bugina, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné nakažení HIV, když jsem 1.5. použila toalety toi toi, kdy se 2x při močení jakoby uzavřela mísa a při tom na mě zpět vycákl obsah mísy. Bohužel se u mne do týdne poprvé objevil herpes genitalis, kterým jsem se předpokládám nakazila touto cestou. Bojím se, ze jsem se mohla nakazit ještě něčím dalším, je to možné? Moc děkuji za odpověď.

Aktuální počet dotazů v databázi: 10106

Obrázek č. 138

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


MOBILNÍ TESTOVÁNÍ - SANITKA

pro více detailů rozklikněte město

Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 143
Obrázek č. 142
Obrázek č. 141
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.