On-line poradna

Vítejte v internetové poradně České společnosti AIDS pomoc.

Dotazy odpovídáme pouze v pracovní dny a každé téma má určenou dobu pro odpověď (24, resp. 48 nebo 72 hodin).

Dříve, než-li položíte svůj dotaz, projděte si prosím náš web www.hiv-prevence.cz. Najdete zde mnoho informací o způsobech přenosu, možných příznacích, ale i o testování a místech, kde se můžete nechat otestovat. V případě, že byste položili dotaz, na který je odpověď na uvedeném webu, je možné že jej vyhodnotíme jako duplicitní a vymažeme ho.
Děkujeme za pochopení.

Pokud jste v přehledu již položených dotazů nenašli to na co se chcete zeptat, položte vlastní dotaz.

Pokud máte zájem o otázky a odpovědi z nějaké specifické oblati, můžete výběrem tématu omezit zobrazené otázky. Bližší popisy a statistiky otázek naleznete v přehledu témat.

Všechna témata

Zobrazeny jsou všechny otázky, které byly v poradně položeny.

hiv 29. 9. 2015

Uživatel: jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, po nakazeni je clovek za jak dlouho nakazlivy pro druhe? A je obdobi kdy vice a kdy mene?

Odběr 29. 9. 2015

Uživatel: Ivan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mohl jsem se nakazit při odběru krve ? Mám obavy jestli sestra použila sterilní jehlu. Před odběrem byl na jehle ochraný obal a těsně před odběrem jsem se na jehlu podíval a neviděl jsem na ní žádné stopy krve Děkuji za odpověď

Transfuze 29. 9. 2015

Uživatel: Radek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den mám dotaz, jak je to s transfuzí. Dám příklad: budu mít vážný úraz a budou mi muset dát transfuzi, že nikdy nemám jistotu, že se nemůžu transfuzí nakazit HIV. Protože člověk, který daroval krev mohl být třeba před měsícem nakažen HIV a vlastně žádný test to nedokáže v tak krátké době 100% objevit. Píšete, že je tady test antigen p24, ale ten má tak cca po měsíci 60% úspěšnost. Nebo se snad používají při darování krve úplně jiné testy (ale o tom pochybuji). Takže je již ještě v současné době nemalé riziko, že budu trensfuzí (kreví, kterou dostanu) nakažen HIV???. Ano asi se při darování krve dárců ptájí, zda nežijí rizikově, ale znáte to, ne všichni to přiznají a nebo si to ani neuvědomují. Děkuji cému týmu za vše co děláte a přeji vám pěkný den.

nákaza v páře? 29. 9. 2015

Uživatel: Jaromir, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Dobrý den, měl jsem před sedmi dny první zkušenost s mužem, bohužel to byl asi rizikový kontakt :( Dopředu předesílám, že jsem zdpovědný a pečlivý člověk, který nevyhledává nahodilé známosti. Tato situaci se mi stala poprvé. K situaci. Minulé pondělí jsem se rozhodl jít do páry. V ten samý den ráno se mi udělal na penisu pupínek, něco jako akné. Pupínek jsem si vymáčknul, lehce to krvácelo. Byl u kořene penisu. Šel jsem hned do sprchy a penis si umyl. K rizikovému kontaktu pak došlo asi 20 minut od vymáčknutí. V páře po mně neustále koukal jeden muž, když jsme tam zůstali sami, sedl si vedle mně a vzájemně jsme si vzali penis toho druhého do ruky a začali masturbovat. On se uspokojil rukou sám, sperma si nastřikal na břicho a rozetřel si ho. Pak vzal do ruky můj penis a docedl mně k vyvrcholení. I když si tu situaci přehrávám stále dokola, nemohu si za boha vzpomenout, zda mě uspojil tou rukou od svého spermatu, nebo tou druhou. A mohl bych v přenosu sehrát roli i čerstvě vymáčknutý pupínek, který nedávno krvácel? Děkuji moc za odpověď. Jsem ženatý, svou manželku miluji, manželka ještě kojí a mám hrozný strach z možné nákazy :-(( Nemohu se zbavit myšlenek na své stupidní chování. Na netu jsem četl tucet různých článků o příznacích a jde mi z toho už hlava kolem :( zhruba před třemi dny mě začalo svědit tělo na různých místech a mám pocit, že se mi potěle objevují malé flíčky jako vyrážka. Nic výrazného, jen pár, na chvíli a pak zase mizí. Asi se teď více pozoruji a vše vnímám intenzivněji,nevím :-( Co myslíte?

HIV 29. 9. 2015


Dobrý den pane Sobek, ještě jednou děkuji a budu Vás kontaktovat asi jen v případě že mi testy vyjdou pozitivně. Ještě jednou děkuji za Váš čas a hlavně hodně síly a pozitivního myšlení Vám i celé poradně. Jen tedy nepředpokládáte že by mi test vyšel pozitivně? Moc děkuji a pěkný zbytek dne.

Poraďte mi prosim 29. 9. 2015

Uživatel: Juro, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobri den prajem mal som oralni sex s pouliční prostitukov bez ochrany namal som kondom mam priznaki na hiv nechuti mi jest mam uzliny hrdlu mam asi oslabenú imunitu chcel bi som vediet ze ci som mohol dostať hiv a kebize ma prostiku neake poranení v ustach napr dasna alebo neake nie silne krvacanie ale no ze neaka krv aj ked som ja nemal žiadne poranie na penisu

HIV 29. 9. 2015


Dobrý den pane Sobek, ještě jednou děkuji za odpověď a za čas který mi tu věnujete. Jinak nejsem v péčí imunologa, ale gastroenterologa. Lečím se na tuto chorobu Crohnova nemoc: Přestože příčina Crohnovy nemoci není známa, všeobecně se usuzuje, že se jedná o nemoc autoimunního charakteru. Sklon k onemocnění je ovlivněn geneticky, nemoc mohou vyvolat u náchylné osoby vlivy okolního prostředí. Crohnova nemoc patří do skupiny zánětlivých onemocnění vnitřností označovaných IBD (anglicky Inflammatory Bowel Disease). Crohnova nemoc může být těžko rozeznatelná od jiných forem IBD, jako např. ulcerózní kolitidy. Takže jak předpokládám tak mi test opět vyjde negativně? beru léky na toto onemocnění a to jsou i kortikoidy a beru je delší dobu než by se i brát měli. Ještě jednou se omlouvám že zabírám čas a místo. Pokusím se zajít na testy a pokud mi to nepomůže vyhledám pomoc u psychologa. Ještě jednou Vám moc děkuji.

Prosim pomoc 29. 9. 2015

Uživatel: Kika, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, mam hrozny strach. Jsem těhotná(19 tt) Na zacatku záři jsem byla v restauraci, kde mi servírka podala účet, kde byla smouha čerstvé krve, pak jsem si všimla, ze krvaci z prstu. Ja jsem na účet sáhla, uz nevim jestli přesně toho mista kde byla krev. Na ruce jsem ja žádnou ránu myslim neměla. Proč mam strach, protože mam uz 10dni v dutině ústní bíle povlaky tečky. Na internetu jsem našla, ze to je plíseň. Nebolí to jde to sundat, ale udělá se to znovu. Test v tehu mi byl proveden koncem srpna tohle se stalo až poté. Jsem v hroznem děsu..tvrdne mi bříško.

HIV a DOBA 29. 9. 2015


Dobrý den, moc děkuji za Vaší odpověď ze dne 25.9.2015. Chtěl bych reagovat taky na dotaz od pána který napsal dotaz DOBA ze stejného dne. Doporučili jste mi test opakovat i když vyšel negativně, jasné je to moje zdravý. ale chtěl jsem se zeptat jestli teda mám vyhledat pomoc psychiatra a nebo psychologa. Mám strach, že test který podstoupím po dalším půl roce bude pozitivní i když jsem žádné riziko neměl. Nevím co mám dělat a jsem bezradný.

Dodatek ke kapce krve na ráně od krajeni cibule 29. 9. 2015

Uživatel: Anna, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Vim ze je to malo pravdepodobne ale co kdyby..je tedy mozne se nakazit infikovanou kapkou co by kapla na ranku nebo je krve zapotrebi vice?dekuju za odpoved

Pomôžte mi prosim 29. 9. 2015

Uživatel: Anonim, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Mal so pred troma tizdny nechraneny oralni stik prostitukov ona to robila mne mal som to poprve v živote bez ochrani teraz vsak mam skoro všetky priznaki co som čítal o hiv mam uzliny v hrdle na jaziku ma badatelne zmeni červene virazki a okolo jazika take biele neviem co to je dlane sa mi potia a tiez mam červene akokebi virazki pod kozov stratil som chuť do jedla a da sa počuť vela krat čreva ako pracuju som strasne vistresovany mislim si ze to je boží trest poprvni zivote a hned ochorieť to snáď neni možné a čítal som ze oralne to je nepravdepodobne krv som nevidel toto sa stane asi len mne Jaj a cítim na lavej nohe steheny sval a koleno

infekce v oci a bolest v krku 29. 9. 2015

Uživatel: anonym07, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chcel by som Vam polozit par otazok ohladne mojho osobneho strachu Mal som rizikovy nechraneny oralny styk, presne pred 14 dnami som mal zapalene oci, premnozenie cievok v ociach, prasknuta cievka, a v pravom hornom viecku zdurenu gulku, ktora ustupuje, ocny doktor mi nasadil kvapky a oralne antibiotika, Pred 4 dnami ma zacalo boliet v krku, je to len v pravej casti krku, boli to len obcas, ale citim ze tam nie je nieco v poriadku, k tomu v poslednych mesiacoch sa mi zvysuju znamienka na tele, /zijem v Azii/hlavne na rukach, vyzeraju ako normalne sosovicky farba hneda, len take bodky male, stolicu mam normalnu, horucku nemam /35,9/, posledne dni som vystresovany takze nemam chut k jedlu ani k sexu, Budem rad ak mi zodpoviete na dotazy, a poradite ze ci oci a problemy s ocami mozu mat suvis s pohlavnom chorobou, vopred moc dakujem

darce plazmy 29. 9. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

A ještě se zeptam zda jako darce krevni plazmy, chodim jednou měsíčně, jestli by poznaly hiv, zda to nejak testuji?

primoinfekce? 29. 9. 2015

Uživatel: Jirka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den před par dny se mi na hrudniku a zadech udělaly pupinky jakobych se osipal z alergicke reakce k tomu unava a zvýšená teplota. Pred pár týdny jsem mel nechraneny pohlavni styk se ženou. Může se jednat o primoinfekci?

horecka 28. 9. 2015

Uživatel: jan, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den kdyz se jako priznak po 3 tydnech objevi horecka,tak muze trvat jen jeden den, nebo musi trvat dyl?

Bolest - tlak v bocích (játra + slezina) 28. 9. 2015

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

špatně napsal poslední větu omlouvám se, myslel jsem 2-3 měsíce zpětně od doby testování - doba pro vytvoření protilátek. Ale určitě by jste mě pochopil. Až po nastudování problematiky jsem si uvědomil, že každý negativní test říká, že kromě posledních 2-3 měsíců byl člověk negativní.

Bolest - tlak v bocích (játra + slezina) 28. 9. 2015

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem. Jsem ve vztahu s přítelkyní asi 2 měsíce, měsíc zpět jsme měli první nechráněný sex. Jelikož se snažím být opatrný,partnerku jsem poprosil před stykem o vyšetření na HIV, včetně gynekologické zprávy. Vše bylo v pořádku. Přesto asi 3 týden po styku jsem začal cítit bolest v tříslech a podbříšku, která směrovala navrch do obou boků pod žebra. Asi po týdnu mě třísla bolet přestaly, přesto cítím tlak a bolest pod žeberním obloukem na obou stranách jakoby játra a slezina. Může tato bolest - zvětšení naznačovat nějakou souvislost s HIV? Sám jsem na testech byl pro svou jistotu - bylo 2 týdny po styku s touto partnerkou a vše bylo ok, včetně KO. Chtěl jsem mít jistotu ohledně své minulosti, akorát jsem si neuvědomil, že samotný test který mi partnerka donesla neříká nic o jejím stavu cca 2-3 měsíce od doby testování.

Poraďte mi prosím 28. 9. 2015

Uživatel: Peter, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobri den prajem chcel bi som vediet ci som sa nenakazili hiv mal som 2 krát sex ochranov a 2 krát oralni sex bez ochrani z poulicnimi prostitútkami strasne sa bojím vela som začal o HIV citat o priznakoch potia sa mi dlane a znutra sa dajú vidiet červene bodki

alkohol 28. 9. 2015

Uživatel: Jiří, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den chci se vas zeptat stala se mi takova vec pod vlivem alkoholu jsem sel do takovych tmavych chodeb v gay clubu tam probehlo nejake osahavani nekdo mi tam dal do rozkroku pod spodni pradlo jeho ruku a nekdo me tam libalna krku nevim zda sem udelal neco spatneho nebo ne jestli jsem sahl na penis nekomu jinemu to si nepamatuji dekuji za odppved Jiří

Příznaky 28. 9. 2015

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Ještě jsem chtěl informovat viz k dotazu níže (příznak), že se jednalo pouze o orální sex, kdy já jsem byl pasivní a žena aktivní. Bohužel již jsem se dočetl, že díky tomu, že jsem od dotyčné chytil chlamydie riziko přenosu HIV se tím zvyšuje. Děkuji. Honza

Příznaky 28. 9. 2015

Uživatel: Honza, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chci se zeptat, zda příznaky HIV se projevují najednou?. Ve 3 týdnu po rizikovém chování jsem začal mít zánět nosohltanu (nebolelo mě v krku nic, jen jsem jakoby polykal rýmu krkem) a mírně zarudlý krk a bílý jazyk. Teplota vždy pod 37C. Ve 4 týdnu se objevil mírný kašel - Teplota pod 37C. V 5 týdnu podobné příznaky, jako ve 4 týdnu - Teplota 2xzaznamenano 37.1C, ale jinak vždy pod (měřim se několikrát denně). A teď v 6 týdnu si parkrát zakašlu, ale zase mě začala občas během dne svědit kůže skoro po celém těle zejména ruce, záda krk (Vyrážku jsem nezaznamenal, jen asi dvakrát malý pupínek do 1 mm), ale spíše mě svědí jen kůžea Objevil se mi aft na horním patře v puse. Teplota 2x37C, ale jinak pod. Co se týče uzlin tak se přiznám, že to nedokaži poznat, ale určitě vizuálně nevidím zvětšení (boule). Od začátku Jsem bez průjmů. Apetit výborný. Únava standardní. Nikdy nezaznamenána teplota okolo 38C a vysší. Od 2 týdne jsem bral (3 týdny ) Doxy bene na Chlamydie a byl jsem po 29dnech po riziku na testu HIV - Antigenu p24 a negativní, a celkové krevní testy OK. Děkuj za odpověd zda mám podezření na HIV. Ještě jednou děkuji a přeji pěkný den.

test 27. 9. 2015

Uživatel: jitka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Martine omlouvám se ,ale nevěděla jsem ,že jiný virus HIV je ve slinách a jiný v krvi

krev na ruce 2 27. 9. 2015

Uživatel: petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Diky moc za odpoved. Mel jsem za to, ze k prenosu muze dojit na pohlavnim ustroji bez zraneni. Chapu, ze pri styku vznikaji ruzne oderky apod.Tedy, i kdybych se dotkl rukou od krve citlive casti penisu / zaludu, k prenosu nedojde? Jsem z casti obrezany, tedy mam zalud odhaleny. Tento zpusob prenosu asi neni moc pravdepodobny, ze?Dekuji moc za objasneni.

test 27. 9. 2015

Uživatel: jitka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

děkuji za odpověď martine,ale abych pravdu řekla tak tomu moc nerozumím ta spolehlivost je poměrně vysoká a přitom píšeš,že infekci nemusí zachytit to znamená ani po 5 měsících přitom mi to sami nabídli,že je to prý dostatečná doba

oral 27. 9. 2015

Uživatel: Igor, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

mohu nakazit oralnim sexem sveho negativniho partnera kdyz mam vir.naloz0?? dekuji

Spolehlivost testu 27. 9. 2015

Uživatel: Jana, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den, mam přítele, který ukoncil svůj předchozí vztah pred 7mi tydny, ja před 3mi tydny za podobných okolností kdy nás nasi partneri spolu podvadeli, ja jsem to zjistila o měsíc později. Máme problem s použitím kondomu kvuli mensi velikosti partnerova penisu ale rádi bychom již sexuální vztah meli. Rozhodli jsme se proto pro testy na hiv abychom nemuseli potize s kondomy resit (sklouzl při každém pokusu). Na internetu jsme ale nasli ruzne udaje o dobe, kdy je test spolehlivý (od 3 týdnů po 6 měsíců) Jsou prosim moje (3 týdny od posledního nechr. styku) i partnerovi (7 tydnu od posledního nechr. styku) výsledky testu spolehlive? Žádné leky neuživame, testy jsou kombinované. Děkuji

Kapka krve 27. 9. 2015

Uživatel: Anna, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli bych se mohla nakazit tímto způsobem:drobné říznutí při krájení cibule s minimem krve(kapka) a kdyby se mi vzápětí na ranku dostala kapka infikované krve nakazila by jsem se nebo kapka neobsahuje tolik viru a tudíž to k přenosu nestačí?+musela bych mít poranění hlubší a většího rozsahu?děkuji za odpověď

oraguick 27. 9. 2015

Uživatel: jitka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

děkuji za odpověď martine byl to oraguick

Oko 26. 9. 2015

Uživatel: Josef, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den mohl bych se nakazit kdyby mi HIV pozitivní osoba při mluvení prskla do oka. A jestli bych se nakazil ikdyby by pozitivní osoba měla v puse oděrku

Testy, Pharmatex... 26. 9. 2015

Uživatel: Adri, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Děkuji za odpověď,zkusím se poptat. Vcera jsem mela styk s muzem, o kterem je znamo, ze hodne strida holky i prostitutky atd. Sklouzl nam kondom. Mam strach z nejake choroby...uz se tu nekolikrat resilo, za jak dlouho jit na test. 3 mesice ubehnou den po Vanocich, tak se chci zeptat, kdyz pujdu na test HIV cca po 9 tydnech, zda se budu moci na test alespoň trochu spolehnout? Antibiotika ani kortikoidy neberu a snad ani nebudu brat. Beru ale už 3 mesice antidepresiva (50mg sertralin) denně a antikoncepci. Mohou tyto leky mit vliv na vysledky testu? Dále se chci zeptat, zda krem Pharmatex opravdu snizuje riziko nakazy pohlavnimi chorobami včetně HIV? Vim ze to nebude 100%, ale uvažuji o pouzivani spolu s kondomem a v pripade, ze se stane opet takova ,,nehoda" tak jestli mohu byt alespon trochu klidnejsi...? Od vcerejska nespim, nejim, je mi zle..hledám na sobe kazdy priznak cehokoli, procitam diskuze a cekam, ze najdu zazracnou odpoved, ze je vse v pohode. Nevim jak to vydrzim takovou dobu do testu...mel by test treba i po 3-4tydnech alespon trochu verohodny vysledek nebo to nema smysl ani zkouset po taj kratke dobe? Po te bych sla samozřejmě na dalsi po tech 9 tydnech...pres Vanoce to nevydrzim a chci vedet na cem jsem co nejdriv. Predem se omlouvam za dlouhy dotaz, ale jsem uplne na nervy a to obehlo teprve 24 hodin od rizika. Dekuji.

kosmetika 26. 9. 2015

Uživatel: Lenka, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, byla jsem na kosmetice a po měsíci jsem měla chřipku. Je možné, že jsem se nakazila? Už jsem trochu i paranoidní. Děkuji za odpověď.

cestování 26. 9. 2015

Uživatel: uzivatel, Téma: Poradna pro HIV+ a léčba HIV/AIDS

Zdravím Mohl bych vás poprosit o uvedení informace ,kde by se dalo zjistit ,jak je to s možností vycestování HIV pozitivních do všech států světa? Loni jsem tady narazil na link,ale teď když bych jej potřeboval, tak ho tady nikde nemohu najít. Díky moc

zcela anonymní testy na pohlavně přenosné choroby 26. 9. 2015

Uživatel: Adri, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kde v ČR (případně i v zahraničí) si mohu nechat udělat zcela anonymní testy na pohlavně přenosné choroby bez účasti pojišťovny. Vím, že na HIV jsou testy anonymní, ale na syfilis, kapavku atd. jsem se vždy dočetla, že to jde přes pojišťovnu. Neříkejte mi, že výsledky jsou lékařské tajemství atd. Chci na testy opravdu 100% anonymně, klidně za poplatek. Omlouvám se, že dotaz píši sem, ale přijde mi to asi nejvhodnější stránka, kde se zeptat. Předem děkuji za odpověď.

Primoinfekce 25. 9. 2015

Uživatel: Tom, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobry den, mel jsem asi dvou minutovy nechraneny oralni sex. 9.den jsem dostal horecku a prujem...horecka trvala 1 den a prujem 2 a pul dne...myslite si, ze se mohlo jednat o primoinfekci? Na test samozrejme pujdu... Dekuji za odpoved...

náhoda 25. 9. 2015

Uživatel: jitka, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

dobrý den náhodou jsem se nachomejtla k takovému plošnému testování je to již delší dobu když jsem řekla že jsem neměla sex asi tak 5 měsíců tak mi nabídly nějaký slinný test vyšel negativní . chci se jen zeptat znamená to tedy že jsem byla vpořádku?

Krev na ruce 25. 9. 2015

Uživatel: Petr, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, byl jsem toaletě a když jsem si chtěl umýt ruce, zjistil jsem, že umyvadlo je pokapané krví. Nesahal jsem tedy na ni a ruce si umyl jinde. Předtím jsem však bral za kliku a nevím, zda taky nemohla být od krve (jeden náš student totiž krvácel z nosu a šel se na ten záchod přede mnou umýt). Napadlo mě, zda-li se nemohu nakazit tím, že bych na klice sáhl na krev a pak jsem tou rukou vzal do ruky penis (jsem částečně obřezaný). Na ruce jsem koukal a krev jsem neviděl, přesto na to myslím. Je to riziko? Vím, že jsem asi úzkostný. Děkuji.

doba 25. 9. 2015

Uživatel: radek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dekuji za odpoved. Ja tento nazor nesdilim. Takoveho cloveka test uklidni na par dni, ale pote zacne panikarit opet. Mnohem lepsi je dle meho odpoved ze je clovek po takove dobe, resp. jiz po trech mesicich od rizika 200% negativni, je li tato odpoved spolehliva.

doba 25. 9. 2015

Uživatel: radek, Téma: Testování na HIV, spolehlivost testů a místa kde se testovat

Dobry den. V minulych odpovedich pisete tazatelum ze test po trech mesicich je naprosto jisty a neni treba jej opakovat. Kdyz se vsak nize tazatel ptal na to zda ma test opakovat, ackoli byl jeho test po roce od rizika negativni a zminil pritom obavu o zdravi svych deti, tak jste mu nerekli, ze test opakovat se jiz urcite nemusi, naopak mu bylo doporuceno, at pro klid zajde na test opet. Proc, kdyz ma byt jiz trimesicni test jasne nemenny..diky za odpoved.

Piercing 25. 9. 2015

Uživatel: Piercing, Téma: Způsoby přenosu a příznaky, rizikové chování

Dobrý den, je možné se nakazit při propíchnutí ucha v tetovacím salonu, pokud by nástroj nebyl předem desinfikován (resp. nemám jako zákazník možnost si to ověřit)? Je nějaký rozdíl v pravděpodobnosti nákazy při použití nastřelovací pistole na náušnice nebo piercingové jehly? Díky za odpověď

HIV 25. 9. 2015


Dobry den Michaeli, tak si osobne myslite ze tento test po cca roce byl dostacujici? A nebo ma zajit jeste na jeden a pak testy opakovat. Vim jak jsem se zde docetl ze v lekarstvi neni nic 100%. To vite hlavne mam panicky strach o sve deti kdyz neni nic na 100%. Prosim jak by jste v me situaci postupoval. Moc Va dekujo za odpoved a cas ktery mi Vase poradna a vy osobne venujete. Moc dekuji.

Aktuální počet dotazů v databázi: 11445

Pomoc s léky pro pacienty

Pokud jste se ocitli v zahraničí v karanténě a/nebo se nemůžete dostat zpět do Česka a docházejí vám vaše antiretrovirové léky, kontaktuje prosím přes tento portál asociaci LIFE4ME.PLUS, která prostřednictvím národních pacientských organizací koordinuje po celém světe krizové dodávky HIV léčiv https://life4me.plus/en/.


If you find yourself in quarantine in the Czech Republic, cannot leave the country and are running out of antiretroviral therapy, or if you have problems receiving delivery of medication due to COVID-19, please contact ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. We will help you to find a solution.


Если Вы оказались в Чешской Республике в условиях карантина, и у Вас заканчивается запас антиретровирусной терапии, или если Вы столкнулись с проблемами в выдаче лекарств из-за COVID-19, пожалуйста, свяжитесь с ROBERT, robert.hejzak@aids-pomoc.cz, 00420 724 032 678. Мы поможем вам найти решение.

obrazek PrEPPoint
Obrázek č. 138

Kdy a kde testujeme

JDEŠ K NÁM NA TESTY?

PIST

Certifikát za 350 Kč


Podpořte nás!

 

Objednání besedy


Obrázek č. 155
Obrázek č. 145
Obrázek č. 142
Obrázek č. 51


Obrázek č. 53

podporuje sociální službu azylový Dům světla pro HIV+ lidi bez domova

Obrázek č. 154
Obrázek č. 55


abbvie

Obrázek č. 132
Gilead


Obrázek č. 56

financuje vysílání webinářů a vývoj systému PIST

Obrázek č. 57

akreditovaný dobrovolnický program

alza.cz

darovalo výpočetní techniku a elektroniku

Obrázek č. 126

nám přispěli novým stanem

Obrázek č. 117

Odešlete SMS ve tvaru:

DMS AIDSPOMOC 30
DMS AIDSPOMOC 60
DMS AIDSPOMOC 90

na číslo: 87 777
Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč,
ČSAP obdrží 29, 59 nebo 89 Kč.
Službu Dárcovské SMS zajišťuje
Fórum dárců.